Nieuw logo voor Lancia

Auteur: , 41 Reacties

In Genève worden niet alleen de nieuwe modellen aan het publiek getoond maar er is ook het nodige andere nieuws. Zo heeft Lancia het ontwerp voor een nieuw logo bekend gemaakt. Na het frisse logo voor Fiat komt Lancia nu dus ook met een nieuw logo. Het is nu alleen nog wachten op een aangepast logo voor Alfa Romeo. Het logo is ontorpen door reclamebureau RobilantAssociati en het Lancia Styling Centre.

Het nieuwe logo bevestigt Lancia’s traditie middels twee elementen: de kleur blauw –dat als sinds 1911 in het logo verwerkt is- en het schild dat in 1929 werd toegevoegd en dat nu ‘up to date’ is gebracht. De belangrijkste veranderingen betreffen het stuurwiel -dat nu een grafisch symbool is geworden- en de vier spaken die nu als twee punten zijn afgebeeld. Deze spelen een belangrijke rol omdat ze de aandacht vestigen op het Lancia logo.

Nog even het oude logo om het geheugen op te frissen:

Lancia Logo (oud)41 reacties

Vroeg me altijd al af waarom dat vlaggetje toch in het logo zat, tis er nu eindelijk uit ;)
hm moet door deze verandering die goeie oude tijd weer terug keren. ik zou zeggen kom met een nieuwe delta en een goeie ook dan is iedereen die saaie bakke van nu meteen vergete.
het nieuwe ziet er veel beter en mooier uit
het geeft een stuk meer klasse, zover dat kan ;P
het nieuwe ziet er idd beter uit! nog moeten ze nog af van die stomme ‘retro’ gril, en weer een beetje sportievere modellen gaan maken en het komt helemaal goed met ze!
Mooi logo hoor. Ik moet regelmatig wat logo’s ontwerpen en dat is echt erg moeilijk.
Wat is Lancia ookalweer?


:P
Ziet er goed uit
Mooi logo, nu maar hopen dat Lancia weer echt mooie chique auto’s op de weg kan zetten. wellicht wordt het nog wat met die Fulvia
http://www.lancia-bg.com/fulvia/src/0.jpg
mooi nieuw logo nu nog een nieuwe lancia delta HF Intergrale!!!!!!
MercedesFreak
Inderdaad een mooi logo, maar ze moeten wel met hun handen van het logo van Alfa Romeo afblijven!!! Alfa Romeo, heeft naar mijn mening, het stijlvolste en chiqueste logo van alle auto’s. Zelf een Ferrari, Lamborghini of Porsche kunnen er met hun logo niet tegen op, ook al zijn hun logo’s ook aardig mooi.
Man mooi net logo

nu nog een nieuwe versie van de GAMMA en ik ben gelukkig
wat was er mis met het oude?
Als ze nu ook nog die Lancia Delta Concept per direct in productie nemen wordt het helemaal te gek! :)
Doe ’t oude logo maar…deze lijkt te veel op die van Dacia(afgekeurde renault)
ik zie het nut van een nieuwe logo ook niet echt in..? er was toch niks mis met de oude?
De lancia delta concept lijkt op een mislukte kia het is echt niet wat een delta hoort te zijn.
LEUK, nu de autos nog?
Zie niet echt het nut in van een verniewd logo. Alfa Romeo heeft idd het chiqueste logo (naar mijn mening), maar met de auto’s van lancia vind ik op dit moment niks mis! Vindt de Tesis stijlvol, en de Ypilon is ook niks mis mee (vooral niet de gefacelifte)
het oude logo was mooier, ik vind het meer stijl hebben
Ik vind beide logo’s mooi, het nieuwe ziet er wel wat strakker uit
Zijn er geen spots vandaag?
Een heel mooi logo, een hele verbetering ten opzichte van het oude!
@dekster, de spots komen morgen. Vandaag stond alles nog even in het teken van Genève
Oké, en nu als de donder mooie auto’s maken.
Het is nu alleen nog wachten op een aangepast logo voor Alfa Romeo? Dat ze er maar met hun fikken afblijven, die reclamepummels :p
Van Alfa Romeo blijf je af hoor. anders moet mijn vader zijn tatoe laten verwijderen en veranderen!!! het is zon mooi klassiek logo afblijven heel snel. Doe maar waan het logo van renault.
Echt wel, dat Alfa logo blijven ze van af, perfectie verander je niet.
verder volledig eens met Bertus, laat nu de new classics van Lancia maar komen.
Ik ben geen fan van letters of cijfers in een logo, dat haalt de symmetrie weg.
Maar het is zeker een hele verbetering tegenover het oude logo.
Alhoewel ik mijn twijfels heb over het nut van nieuwe logo’s vind ik dit wel een vooruitgang en een modernere look. Laat ons hopen dat dit een voorbode is voor nieuwe modellen. De geruchten gaan dat met de komst van de Delta, eind dit jaar, minstens 4 modellen, waaronder een cabrio, zullen volgen binnen een zeer korte termijn. Het Alfa en Fiat gamma begint langzaam maar zeker een volledig nieuwe look te krijgen en nu komt Lancia (eindelijk) aan de beurt?
Toch grappig die wijzigingen. Volvo, Fiat, Lancia.

De Duitse merken houden hun poot stijf :)
Dus ze hebben de lancia (lans in italiaans) van de Lancia gehaald… Slim hoor.
En hier zitten we voor Lancia echt op te wachten een nieuw logo! Bijna alle andere merken hebben nieuwe modellen, en waar komen ze hier mee?

Breng eens nieuwe modellen, daar wordt Lancia beter van, hier niet!
jammer… dat oude was een stuk mooier:0 maarja de lancia’s van vroeger (flaminia zagato anyone?) waren ook een heeeel stuk beter dan die lelijke musa en yps van nu (ja de thesis is dan wel weer baas)
Allemaal goed en wel. Een nieuw logo maken is niet moeilijk,auto’s die betrouwbaar zijn en niet te duur in onderhoud, dat is iets anders! Heb genoeg Lancia’s gehad om erachter te komen. Mooi om naar te kijken en leuk om mee te rijden, als ze rijden! En doe eens iets aan de klantenrelatie, Fiat auto belgio of Fiat auto nederland, één onbehulpzame pot maffiosi’s.
Sorry maar ik heb mijn rug gekeerd, kansen genoeg gehad!
Dedra Turbo.....
uhm ik heb een dedra ’93, nooit geen problemen, ondertussen 300 000km :-) een maat van mij had er een die zijn laatste adem had gegeven op bijna 480 000 km en nooit van motor veranderd. mijn broer rijd nog met 1 van de laatste croma’s heeft er nu 250 000km rijd nog altijd als nieuw. vroeger met een tipo uit 91 gereden 1.4l dubbele carburator van prak gereden en had er 340 000km. Vroeger heeft mijn pa nog met een 33 1.7ie uit ’88 gereden. nooit geen problemen buiten elektronica en carosserie op de ophanging van achter en heeft hem weggedaan in 2002…. ik kan je nog een hele geschiedenis van de rest van mijn familie die in Italië wonen geven, maar dit zou anders te lang worden.

besluit: de italiaanse auto’s rulen gewoon! ken genoeg mensen die meer misserie met een duitser hebben gehad dan met een italiaan, laat staan een fransman!

:-)
Begrijp me niet verkeerd he.Ik heb nog steeds een zwak voor Italiaanse mobielen.Mijn echtgenote rijd nog steeds Ypsilon!En als morgen de nieuwe delta eraan komt zal ik zeker gaan kijken,maar kopen,néé dank u.Wij waren thuis steeds een fervente italo-famillie.Mijn pa heeft wel 7 fiat’s gehad,nu Toyota.Mijn oudste broer 4 fiat’s,nu Nissan.Mijn jongste broer 4 fiat’s,nu Toyota.Ikzelf 2 fiat’s en 3 Lancia’s,nu Chrysler.Enkel mijn oudste broer zou zo weer terug een Italaanse wagen kopen.En mijn echtgenote is al aan haar 4de Lancia,3x Y10 en nu dus een Ypsilon van 2000.Zij is er ook steeds tevreden over geweest en ik moet als echtgenoot ook toegeven dat zij nooit noemenswaardige problemen heeft gehad.Men moet ook wel een beetje geluk hebben zoals met alles,maar wij zijn met z’n allen niet zomaar overgeschakeld.En electronica is de moderne boosdoener!Wanneer ze echter op de Belgische markt terug mee willen spelen zullen ze toch de klantenrelatie moeten opkrikken!
dutch logo design
Prachtig logo voor Lancia, goede aanpassing klassiek maar toch modern.
Ook Alfa Romeo krijgt in de herfst een nieuw logo… Gemaakt uit één wit gekleurd binnenvlak, zilveren letters en waarschijnlijk de terugkeer van de naam Milano.
Een mooi logo, alhoewel het een beetje dacia-achtig blauw overkomt zoals een reactant liet doorschemeren.

Het oude logo was ook prima geweest met een aanpassing. Die pijl weg en in het middengedeelte het blauwe vlak weg. De autonaam met gestyleerde letters erin geplaatst. Zou dat wel eens willen zien.
Speedlimit , misschien zou je eens naar een betere oogarts moeten gaan, of je algemene ontwikkeling eens bij moeten schaven, of terug naar de kleuterschool om het verschil weer te leren tussen appelen en peren of vierkant en rond.
Jouw uitspraak is een belediging voor zowel, LANCIA als DACIA
Georges De Paepe
mooi logo, als ze nu de bijpassende wagens bouwen komt het goed; ooit, in een ver verleden maakte Lancia mooie auto’s, ze moeten dringend op zoek naar een nieuwe stylist.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).