Opel GTC concept in Genève

Auteur: , 45 Reacties

Opel, het meest gedisste merk op autoblog, doet ook mee in Genève. Hun bijdrage aan de autosalon is de/het GTC Concept. Meteen in het oog springen de oversized uitlaten, de dikke velgen en het kenmerkende, bollende Opel-kontje. Persoonlijk vind ik 'm erg dik, maar daar is het ook een concept voor.

Zoals autoblogger al opmerkte zal er uiteindelijk weinig van het concept over zijn als het model in productie gaat, maar dat zien we wel bij meer merken.

Opel GTC
Opel GTC
Opel GTC
Opel GTC
Opel GTC45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
erg gave bak, in deze staat zou ik er geen moeite mee hebben als ‘ie op de stoep stond ;)
opel doet het in mijn ogen goed, alleen die te grote uitlaten breken hem op aan de achterkant.
Wie heeft de designmemo’s van Ford gejat?
Wat een lelijke wagen!
Kan iemand mij vertellen waarom opel nou altijd zo gehaat wordt! kijk dan naar dit ding helemaal geweldig toch! En ja opel zijn altijd voor de gewone man geweest maar ze zijn tenminste wel het spannendste merk in duitsland! Want zeg nou zelf de nieuwe lijn opels heeft nou niet echt die duitse saaiheid. En het gezeur dat die antara ook zoveel veranderd is na de concept vind ik meer dan logisch! Het was een driedeurs suv dan krijg je altijd spannendere lijnen. Men zeurt altijd over opel dat het niet deugd maar ik vind het gewoon degelijke en de laatste jare ook steeds mooiere wagens worden voor niet al te veel geld.
sorry jongen, opel is opel
Hyundai Coupe, sprekend.
wat nou oversized uitlaten, er komt gewoon een 20 liter quatroturbo w16 in ;)

hij ziet er iig vrij cool uit, uit sommige oogpunten. als ze er achterwielaandrijving in stoppen word het pas echt leuk, monaro onderstel oid
Uitlaten? Straalaandrijving!
Ik wacht rustig ’t productiemodel af…
ik vind dit zo-een dillemma…

stiekum issie wel een beetje mooi :$ maar ik HAAT opel. Aan de andere kant, als we toch in deze stijl gaan shoppen, doe dan maar een Jaguar CX-F
Als ie in productie gaat zonder al die dikke velgen enzo, hou je gewoon een lompe opel over.
Leuke coupe maar is het eigenlijk geen Holden?
Het is een concept. De kans dat dit in productie gaat is te verwaarlozen. Denk eerder in de richting van stijl elementen die we bij Opels in de toekomst gaan terug zien.
Opel is toch echt aan het opkrabbelen. Met de nieuwe Corsa, de Astra GTC, de Vectra GTS de nieuwe GT en deze straks (met normalere uitlaten graag, dat daqn weer wel) maken ze toch erg leuke auto’s. Ik zou alleen graag een opvolger voor de Omega zien, dat was altijd veel auto voor je geld, en er was weinig mis mee.

Dus Opel, ga zo door!

(Opelbashing is zooo 20ste eeuws..)
Hier zou ik me niet voor schamen, je bent meteen de koning van de slOpel brigade ;-)
ik denk dat ze 2 maal de veyron motor erin hebben staan, en dan nog 8 turbo’s en 4 superchargers. ja, je ziet het toch aan die uitlaten ?
niks mis met opel hoor!
Opel haalt het gewoon niet bij de overige Duitse merken zoals VW, Audi, BMW en Merc. Auto’s van VW alleen al rijden veel fijner en geven je veel meer het gevoel dat je in een kwaliteitsproduct rondrijdt.
Ik heb in verschillende nieuwe Opels gereden en ik vind het gewoon geen goede auto’s, te harde stoelen (en dat is pas k*t rijden op lange afstanden), de diesel modellen hebben te weinig vermogen vergeleken met VW en als je al vermogen hebt dan heb je torque-steer bij optrekken of onderstuur bij bochten.
Nee, Opel laat ik graag links liggen.
Ik doe ook aan Opelbashen maar deze is toch wel zeer geslaagd. (Stiekem vind ik wel meer Opels mooi maar dat vertel ik niet ;))
@Sjefke: zo triest is het hier dus gesteld, dat je niet eens meer durft te zeggen dat je sommige Opels best mooi vindt. Trek je gewoon niks aan van het slappe meeloopgedrag, bepaal gewoon zelf wat je mooi vindt, en kom daar ook gewoon voor uit.

@Baron:Blij dat jij blij bent met VW. Ik heb net een half jaar in een Golf TDI rond moeten rijden, en het is dan wel degelijk, maar voor mij hoeft het niet. Er zit geen kraak of smaak aan. Ik vinde de VW stoelen waardeloos vergeleken met de stoelen in mijn huidige Volvo V50, en die in de Laguna II die ik voor de Golf reed zaten ook beter. Overigens zijn de Opel diesels van Alfa, en die worden over het algemeen beschouwd als de beste die er zijn.

Ieder zijn meug, maar met Opel is weinig mis, en VW is niet heilig.
zeer bruut!
Opel gaat goede zaken doen mits ze deze pad zullen blijven volgen!
ZEER dikke velgen, mooie kont strakke lijnen.. echt een topper!
schone Opel, ziet er chique uit
@Bertus: VW is voor mij zeker niet heilig, ik heb zelf veel liever Japans.
Maarja voor mijn werk hadden we verschillende bedrijfsautos die nog wel ‘ns van coureur verwisselde, daarin hadden we keuze tussen VW of Opel, enja een VW heeft nogal een depri interieur maar het reed gewoon een stuk comfortabeler.
lincoln mark8
ik ben een ongefundeerde GM disher…maar dit is een mooi product.
Ik weet het niet, maar het lijnenspel bij deze opel vind ik zeer fraa, alleen moet dit volgens mij een concept zijn voor de nieuwe vectra (insiginia) en wordt dus een 4 deurs en zal er weinig over blijven van dit concept. Ook vind ik dat de voorkant nog niet af ism de achterkant is wel dik! Opel laat wel zien dat ze een andere designrichting zijn opgegaan en dat lijkt mij maar al te goed. Voor de mensen die Opel steeds af kraken, ik doe het ook altijd maar als ze iets moois hebben mag je dat best zeggen en het is al gauw weer spannender als een VW :p
Komen al de Concepts van Geneve ook in Amsterdam?
@Bertus: Logisch dat er in een Golf TDI geen comfortabele stoelen zitten, laat staan die het comfort van een Volvo V50 evenaren.

Wat zou dan het punt van een Golf zijn? :P
wouw ,sjiek zunne,
FIAT GRANDE PUNTO ABARTH VELGEN NA-APERS DAPEN DAT ZE BENNE
ga anders met ford zijn ideeën lope gvd!!
cool?: ja, als het in een Need For Speed computergame uitkomt

Lijkt wel of de auto ontworpen is door een paar pubers.


Decadentie, de grootste trend in autodesign.
Buitengewoon uitvergrote: Het begon enkele jaren terug met de lichtunits, dan volgde de gril, velgen, spoilers en nu mogen de uitlaten er ook aan geloven…

Ben benuwd wat de volgende stunt gaat zijn
Bloedmooi… (m.u.v. die rare uitlaten)

Het zou me niks verbazen of dit gaat daadwerkelijk in productie, in wat minder extreme vorm. Opel heeft beloofd met spannend gelijnde auto’s te komen in diverse niche-segmenten, en daarnaast ook gezegd dat hun conceptcars in het vervolg een hoog realiteitsgehalte zouden hebben. Ik heb de afgelopen week spyshots van de nieuwe Vectra gezien, voor wat er aan te zien was komt ‘ie heel aardig overeen met dit concept.
Opel is gewoon het beste merk ter wereld. Er is geen merk die aan de veiligheidseisen, rijeigenschappen, duurzaamheid en design kan tippen.
Als we in de markt kijken zijn veel auto’s afgleid van Opel. De Renault Scenic is afgekeken van de Zafira, alleen kan de scenic niet tippen aan de Zafira, De eerste golf van de kadett, de Suzuki van de Agila. Nu heeft opel weer een Tigra CC neergezet en je zult zien dat andere merken gaan volgen met de cabrio. OPC is ee technisch zeer hoogstaand performance centre waar opels volgens Opel specificaties worden opgewaardeerd, heel anders dan bij BMW met Bauer og mercedes met AMG.
Ook deze OPC zal dus een kwaliteitsproduct blijken te zijn met hele goede eigenschappen Proficiat Opel
ik vind het schitterende auto met alles erop en eraan ,het zelfde als mijn huidige astra-twintop ook een kanjer net als de GTC CONCEPT een wereld auto.
Zeer mooie opel!
iedereen die over opel ligt te zeiken, voelen zich te hoog voor een degeleijke goedkopere auto te rijden.
opel is en blijft goed..
Opelbashen..pfff.

Ik heb net een nieuwe Opel Astra GTC besteld en ben er super blij mee!!! Met panoramisch voorruit, OPC Line en zo’n beetje alles wat je erop kan bedenken. Krijg voor hetzelfde geld bij VW een veel kalere auto..of een langzamere diesel met pompverstuivers..nu gewoon een dikke bak met bijna 2 meter voorruit oppervlakte.

Wegligging super, gewoon lekker veel vermogen en een hoog koppel, jawel deze jongen is weer blij. Opel maakt goede auto’s, met een goede kwaliteit, voor een redelijke prijs.
@dora,
1) Opel is gewoon het beste merk ter wereld. Er is geen merk die aan de veiligheidseisen, rijeigenschappen, duurzaamheid en design kan tippen.
Dora, ooit gehoord van andere Duitse automerken? Je noemt design, maar de Opel Vectra heeft gewoon geen design, de Tigra is oerlelijk. De Astra is daarentegen wel aardig en de Corsa een relatief mooi design.
2)Als we in de markt kijken zijn veel auto’s afgleid van Opel. De Renault Scenic is afgekeken van de Zafira, alleen kan de scenic niet tippen aan de Zafira, De eerste golf van de kadett, de Suzuki van de Agila. Nu heeft opel weer een Tigra CC neergezet en je zult zien dat andere merken gaan volgen met de cabrio.
De Scenic was eerder. De Golf was een hatchback de Kadett in die tijd een sedan. De Agila is ontworpen door Suzuki en is dus een Suzuki en geen Opel. Tigra CC is een typisch voorbeeld van een naloper, want de Peugeot was toch echt eerder met de 206CC, 307CC, de Nissan Micra C+C was eerder, dus Opel is een volger van de markt geen voorloper.
3) OPC is ee technisch zeer hoogstaand performance centre waar opels volgens Opel specificaties worden opgewaardeerd, heel anders dan bij BMW met Bauer og mercedes met AMG.
BMW met Bauer? AC Schnitzer of Alpine! AMG wordt geserviced door Mercedes-benz dus voldoet aan de kwaliteitseisen van DC. Daarbij is OPC een merketingterm.
4) Ook deze OPC zal dus een kwaliteitsproduct blijken te zijn met hele goede eigenschappen Proficiat Opel
Gezien bovenstaande kwalificaties niet klopten geloof ik ook niet zo in deze. Aangezien het over de toekomst gaat hou ik me voor de rest afzijdig.


Het is mijn merk niet, maar voor de rest niks verkeerds over Opel hoor. Maar onwaarheden vertellen gaat me te ver.
ik rij zelf al enkele jaren met opel calibra en heb hier niets klagen over en als deze in productie komt word dit zeker iets nieuws voor de calibra freakes. en over het comfort heb je altijd zelf in de hand als je een opel koopt als je weinig wilt besteden heb je weinig comfort , maar als je wat meer geeft heb je mooie leren kuipstoelen die prachtig en goed zitten . opel brengt er nieuwe modellen bij en dat kan van volkswagen niet gezegd worden . ik zou zeggen opel doe zo verder dit is gewoon de nieuwe opel calibra had opel al enkele jaren geleden beloofd om een nieuwe calibra te bouwen en deze sportieve coupe heeft erveel van weg ! als je niets van opel weet zwijg dan beter dan commentaar te geven !
trouwens in deze nieuwe concept zit een 2.8 v6 turbobenzinemotor met 300 pk en elektronische vierwielaandrijving aan de turbomotoren van opel kunnen nog veel merken iets leren zoals de 2l 16 v turbo in calibra 4×4 , speedster en de nieuwe gt , astra g coupe, opel vectra a 4×4 turbo zijn allemaal goed voor meer de 200 pk en zelfs de nieuwe tot 260 pk
Gelijk in productie!
O ja, nog FF dit:

Coupe’s moeten achterwielaandrijving hebben, en minimaal 200 PK, geen gel*l…
CalibraMeisjuh
Heeft idd veel weg van de Calibra:D zeker lekker sportief enz..
opel gaat de goeie kant op qua modellen:D
mooi hoor

trouwens, opel is niet slecht
hoezo wordt het naders zoveel verkocht?

niet voor niks en het comfort is goed, niet te hard en niet te zacht
zon zachte stoelen rijden ook niet fijn
wat zal der onder de motorkap zitten?
@ calibrafreak…. 200 pk uit een 2 liter turbo is niet echt knap te noemen hoor.

Neem de 2.2… met het opel bovenblok trekt opel er maximaal 155 pk uit, en alfa bv. 185 pk. Honda trekt zelfs uit een 2 liter ongeblazen 220 pk ong.

Met turbo is het kinderspel om bv. 300 pk uit een 2 literblok te trekken, zo knap is het su niet van opel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).