Turkish tuning scene

Auteur: , 93 Reacties

De laatste dagen staan bijna alleen in het teken van Genève, dus het wordt tijd voor wat afwisseling. We hebben ons kunnen verlekkeren aan tuningprojectjes van Lumma, TechArt, Brabus (groot en klein) en Mansory. Maar het echte werk komt niet naar Genève, dat is in Turkije te vinden. Kijk na de jump naar een Tofaş Doğan-galore.


Met dank aan Jos voor de tip.93 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik vind geen auto daaruit echt Mooi
veel zijn echt heel lelijk maar sommigen zijn wel leuk en soms best mooi (niet geweldig) als je kijkt naar wat voor auto het eerst was. Als ze nou eens nieuwe autos gaan tunen dan wordt het miss wel wat. welk tuning bedrijf durft het aan om een gloednieuwe auto aan de turken te geven????
zou in geen 1 van deze auto’s gezien willen worden..
DeNNi$ - RaMM$teiN
Vind dit maar johny-tuning echt overdreven zonder smaak getuned.
Moet zo al niks van tuning hebben :x
@sabberjoch

ja fijn voor je! :D zit wel 1 mooie auto tussen!
-=Edit: probeer het nog eens zonder je caps lock aan=-
Lelijk en schande, juist zoals de muziek op de achtergrond, het enige waar ik 3 cent aan zou uitgeve zijn die boxe in die deur, maar eerlijk gezegd passen ze niet echt bij de rest van het interieur
lincoln mark8
ik weet zeker dat de mensen die dit gedaan hebben ..gewoon superfun zijn..
dus dit noemen jullie het echte werk?????????????????
Ook lekker muziekje erbij…
Utter Carbage …. Bah!
(EKO G)(TR)(FORD FAN)
typisch turkse auto’s he:d
lincoln mark8
mooi of niet mooi….. die jongens hebben er super veel aandacht aan besteed.
….hulde aan die gasten….. alles beter dan betrouwbare auto,s met halfords meuk.dat is voor kindertjes…
wat een triest gebeure..
Denk eens 20 jaars terug, toen veel “huistuners” en vele lezers van deze blog nog in Manta’s en Sciroco’s reden.. Dat gebeurd nu daar..
@ lincoln mark 8
En omdat er veel aandacht aan is besteed, vind je het beter?
Misdrijven worden ook meer dan eens met zeer veel aandacht uitgevoerd… tsja…

Ik zeg: ga eens iets nuttigs doen met je tijd!
lincoln mark8
@sugarfree
mensen die met hun handen werken weten wel wat ik bedoel…..
@ lincoln
ik bedoelde die opmerking over het nuttige en de tijd niet tegen jou, maar tegen die tunerts ;)
Nissan Skyline
Het afwerkingsniveau van de wagens is echter wel hoger dan menig nederlandse golf met mislukte bumpers en scheefhangende remus. Echter, dat maakt ze nog niet mooi.
Je telt daar echt niet mee als je geen sedan rijdt, en dan het liefste in een zo vierkant mogelijke. En dan die ene op 1:41 voor het eind: 2 verschillende velgen. Da’s nou niet bepaald mijn idee over tunen.
Ach als die mensen maar blij zijn met hun wagen…ik vind er geen reet aan.
Afgezien van ’n paar bmw modellen en ’n enkele mercedes vind ik duitse wagens behoorlijk saai.
Ach jongens snap het nou toch, de auto’s die te zien zijn op die video zijn zowat de enige betaalbare in Turkije, voor het ‘gewone’ volk dan. En wat doe je als je niet al te veel geld hebt? Roeien met de spanen die je hebt natuurlijk. Ok, bij sommigen zijn ze te ver gegaan en grenst het aan geldverspilling, maar als je het origineel ziet kan je concluderen dat de auto’s die getuned zijn tenminste niet horen bij de rest van de grijze massa die erin rijdt. Zo val tenminste op en das denk ik ook de bedoeling…
volvo for life
bij de 13seconden die auto is téééééééé lelijk gewoon
Dit is echt rommel,
slaat nergens op,
LELIJK!!!
Zouden ze nu echt niet snappen dat als je met een Lada of gare Fiat begint, het – hoeveel plastic je ook verwerkt – nooit wat wordt…
VanNispentotSevenaer
Vreselijk ‘NO FEAR STICKER- style getuned. En wat dan nog, het zijn allemaal goedkope brakke ragbakken.
lincoln mark8
@sugarfree…..no hard feelings dude……ze hadden inderdaad beter een coupe kunnen nemen met sexy lijnen….. maar landswijs/landseer en ik geloof echt dat hun dit ubercool vinden…en dat is dan weer het mooie hieraan..
allemaal lelijk en erg hoekige autó’s
Haha Turkse M3’tjes..Hahaha..
We hebben ook een Tofas gehad in Turkije..
Me ouders komen oorspronkelijk uit Turkije en ik ben hier geboren..
Zijn wel vette auto’s om mee rond te scheuren..
Jullie zullen nu wel denken van Hans uit Turkije ?
Ja ik gebruik een andere nickname..
haha relaxt die mensen die een aantal decennia achterlopen
hoezo hans schaam je je voor je afkomst dat je een andere nickname gebruikt..

schandalig
Goh, wel leuk om te zien we er hier gevoel voor humor heeft … en wie niet :-)
Dus in jouw paspoort staat Xpro….?
Zoals ze zggen een echte ”turke auto”
trekt op niks het zou me ook ni verbaze als al die tuningstukken namaak zijn
:s ga daar maar wel van uit jah.. welk bekend bedrijf van aftermarktetproducten maakt bumpers voor dit soort wagens? geen één! De bumpers wat hier allemaal opzit komen van de grootste tuner van turkije.. en ik hoop dat het daar ook bij blijft.. ik ben nu 3 keer op SEMA geweest maar gelukkig kom je daar dit soort rommel niet tegen.. Al wordt SEMA ook wel minder.. :(
ozzy BMW freak
ik vind het wel mooi hoe ze van een lelijkebak een sportwagen kunnen maken maar je hoeft niet tekijken naar het uiterlijk meestal wordt de motor ook opgevoerd bijv. mijn oom in turkije heeft er een (ook getuned) en die gaat sneller dan een bmw 3 serie bleek uit een kleine straat race
@ ozzy BMW freak

je hebt 2 verschillende soorten tuning.. uiterlijk en onder de kap.

in dit geval is het wel duidelijk dat het om optische tuning gaat, dus niet om onderhuidse tuning. Ik bedoel elke zak kan zn auto wel opvoeren, maar in dit geval vind ik het zelfs lelijk als ze deze autos onderhuids opvoeren ;)

– en het maakt trouwens geen reet uit of die een 3 serie kan uitrijden, het motorblok van een 3 serie is nou eenmaal beter en gaat langer mee, als je die gaat opvoeren, rijd hij ook gemakkelijk je oom sauto eruit.
@vin , ben helemaal met je eens ;)

@Hans , kortaf je ben turks, hele verhaal is niet nodig…

ben zelf turks en jammer genoeg is het in turkije of zulke bullshit autos tunen (en goedkoop zijn ze ook niet vergeleken met NL)

of een dure auto kunnen kopen en daarmee niks doen kwa tunen :(
(behalve uitzonderingen en die hebben dan genoeg geld)
En dáár praten ze nog over om toe te laten bij de EU???

Absoluut niet doen, dan zie je hoe ons geld wordt weggegooid
ozzy BMW freak
@ integrale

de auto’s zijn helemaal niet zo duur ik ben ook turks en ik kan je wel zeggen dat je zo’n tofas niet voor duur hoeft tekopen voor het gald dat je hem hier zou kopen kan je hem ook daar kopen want het geld in TR is niet zoveel waard als de euro’s dus het is niet zo duur
Turkiyeeeeee
haha daar heb je zo een gepimpte auto voor 150 euro compleet dus vind het niet zo gek dat ze er niet allemaal mooi uit zien .
nog een turk :P haha

@ ozzy BMW freak , check de nieuwprijs van een dogan in turkije, en check daarna eens wat je met die geld hier kan kopen, dan snap je mij wel ;)
hahahahahahahahaha op een oude Fiat moet je het leren zullen we maar zeggen. Amazing dat die gasten denken dat ze van zo’n kansloos hok wat kunnen maken met een bult plastic.
Dit design stamt uit begin jaren negentig als het al niet eerder is.
En de auto’s in turkije zijn echt veel duurder dan hier een nieuwe m5 begint daar bij 170 000 euries en niet zoals hier bij 125 Verder zijn die bakken lelijk maar relatief betaalbaar voor de mensen in turkije.
Voor 150 euro een gepimpte bak ender ?
ik denk van niet want deze auto’s zijn in turkije niet onder de 3000 euro te vinden want deze auto’s dalen niet makkelijk van prijs per jaar en er is schaarste goeie modellen dus daar moet je je wel in realiseren en zo meedenken!
praat allemaal maar ik heb het onderzocht en de tofas 131 heeft een dubbele carburateur beetje tunen en hij is sneller dn de gemiddelde nederlandse getunede uit praaaaat…
Met grand theft Auto: San Andreas kan je je auto´s ook zo ¨pimpen¨ lekker kansloos dus;) en dan willen ze nog bij de Europese Unie met die auto´s:P laat dat ook maar zitten;)
Geweldige wagens ;-P in istanbul geweest afgelopen zomer en vanaf het vliegveld zown tofas taxi gehad! Paste 5!! Koffers in!

Weetje hoeveel er van de taxi-bond in Nederland in een Mercedes E-klasse mag? 3 Koffers hahaha wat een losers zijn we in nederland toch!

Respect aan de turken en hun auto’s
Hoe maak je iets wat al lelijk is nog lelijker?
Zo dus!
Dit is een selectie auto’s die misschien geen jonge bouwjaar hebben. Maar zijn wel dure auto’s idd. Onder de 2500 zijn ze niet te vinden. Dat terzijde…

Ik heb een aantal turkse tuning-magazines, en heb ook vrienden en kenissen in turkije die aan ‘juiste’ tuning doen! Geen sjonnie-gehalte maar echt respect verdiende tuning. Vooral de 106’jes zijn in turkije zeer populair. Maar er zijn genoeg auto’s die ook jonge bouwjaren hebben die 3dubbel veel beter getuned worden dan in Europa, laat staan NL. Ze zijn vaak bezig met hun handen, en maken hun eigen dingen, waardoor er een creatieve explosie ontstaat. Het resultaat, kan ik je garanderen, is verbluffend. Een voorbeeld? Een 106 met een op zijn kop gezette voorbumper! Check maar eens op internet.

de turkse pimp my ride hoef ik niet te zien!
wat hebben deze autos nou tot de toetreding van de eu te maken,

sommige mensen hebben echt een iq gehalte van me reet
nou je reet is slimmer lijkt me

maar ja ze moeten toch wat te zeiken hebben maar zoals al velen zeggen in turkije zijn de auto’s nog duurder dan in NL een m6 kost daar 2 ton tegen 1.5 hier in NL
@ Xpro

Nee jong ik schaam me niet voor me afkomst of wat dan ook..
Ik geef me naam en adres enzo gewoon niet door op het Internet..
Vertrouw die shit niet.
En als ik me zou schamen dan had ik dat berichtje niet eens geplaatst.
Die gele bij 1 minuut drie is best nog wel een mooie!
lincoln mark8
@hans=helemaal o.k.
hahahah
die auto komt niet eens vooruit met al dat plastic
als je op 120km/u zit vliegt al dat plastic eruit hahaha
mensen die auto’s zijn turkije goud waard. dus respect voor ze. en ik ben weleens in turkije geweest. geloof me ze kunnen ook moderne auto’s tunen. wat “heel toevallig” er niet bij zit. ik heb zat 206jes 307jes, bmw’s mercedes, GSI, GTI ’s in turkije gezien die er misschien “vetter” uitzagen als een “johnny-tuning” hier in NL. dus….

mvg Syncro
Turkisch airlines, ready to take off!

Trouwens, dit is niet de ”turkisch tuning scene”, alhoewel je sarcasme geen vlieg kwaad doet, worden auto’s niet overal zo onder handen genomen.

Om dit geval te realtiveren zeg ik; wat je ziet moet je verglijken met de Golf 2 gti’s met een verlaging die de grond likt en velgen ingehapt door wielkasten (waar plastic verbreders op zitten die je voor 14,95 bij de halfords kunt scoren), of de Honda 1.4 motoren die 5 keer meer decibel moeten produceren dan een Ferrari om 0-100 in 9 seconden te klaren.
Afgekeurde bangladesh bangers
Witte Sprinter
Turkse porno?
achja…
dit slaat echt nergens op moet je kijken wat een kleine velgen die autos hebben, hebben de eigenaars niet genoeg geld of wat?
AminaSogtugmunGavurlari
ziet er well beter uit als die getunede sjonnie cars van Nederlandd
Respect.!!
@AminasogtumunGavurlari

Whahahaha, check zijn nick, LOL!
Voor alle Nederlanders die alleen maar opgesloten zitten thuis en die niets van de buitenwereld weten of wat hebben gezien, ik ben zelf ook een Nederlander maar ik hoop dat jullie wat bij elkaar sparen en lekker ga stappen in Istambul. Geloof mij dat jullie heel anders gaan piepen.

Turken rijden daar fantastische auto’s vergelijken met Nederland.
Ervaar het en praat er over.

Fijne weekend allemaal,
het klopt wat g55amg zegt ik ben vorige jaar naar turkije geweest
ze hebben daar echt mooie auto”s alleen maar nieuwe auto”sj airport

groeten 180cc
geloof me je ziet daar eerder een carrera gt dan hier
ja je moet ergens beginnen vond die uitgebouwde lada station wel grapig ha ha
Een puist op je voorhoofd bij je eerste date is minder erg dan gezien worden in dit….
@ r32

en ”de grote beurt” hoef ik ook niet te zien…
@ G55 AMG

juist..
Eén woord: COOL !
Die zilveren Lada bijvoorbeeld is toch echt de max?!
Deze tuning stijl vind ik zelfs stoerder dan de überidiote American Style met hun 26-inch velgen.
er zit er een tussen die witten
haahaaa wat ik hier allemaal lees echt grappig. maar iedereen moet eerst weten een normaal orgineel tofaş kost hiero(turkije) minstens 6000 nieuwe turkse liras dat is precies 3260euries nouw mensen die die bak kopen hebben een loon van gemiddeld 500 turkse liras vergelijk en zeg nou zelf ik woon nu 1,5 jaar in turkije ik vind ze ook niks niet daarom maar jongeren kopen in eerste instantie deze wagens als je weet dat een bmw tje in nl 2000€ kost en die bak hier minimaal 15.000 turkse liras kost dan kun je denken hey die gasten kunnen niet verder maar als je hier komt en de rest ziet dan weet je wat tuning is ik ben ook in nl geboren en heb daar 25 geleefd en nu ik dit zag op msn dacht ik al hehehehehhe en dan nu de nl ers met weinig loon en een golf twee uitbouwen he die zie je in turkije niet op weg net al kaddetjes en ander dat soort autos kom op vakantie en zie autos en maak er een goed vakantie van greetz
Vette bakken als de auto’s hier te koop waren, had ik er eentje gekocht!!!!! Kan iemand mij informeren hoe ik zo’n auto kan invoeren vanuit Turkije???
alvast bedankt.
Zeg dames en heren, dit zijn mensen met hobbys,als je geen nieuwe kan betalen,deze mensen blijven tenminste van straat,geen diefstal rare dingen,heb een beetje respect voor ze,
ik moet zeggen ga eens in istanboel kijken wat voor autos rondrijden, nou die autos rijden niet eens in europa, ga eerts met je eigen ogen zien en dan oordelen.
Raar volk NLders
Mensen die dit gedaan hebben het puur voor FUN gedaan, dus dit is geen Turkse pimp my ride ofzo……….Dus die serieuze beoordelingen van jullie slaan nergens op… :-)
VIERKANT!
allemaal lelijk hoekig!!!!
typische balkan bakkies allemaal zo hoekig en in elkaar gepropt ik vind allen er niet uitzien
Hahaha doet me denken aan die auto in die reklame van Indiase gast die zo’n lokaal barrel met hamer en een olifant vertimmert tot een soort Peugeot 206 imitatie en er dan mee rond gaat rijden, van kijk mij eens een vette kar hebben:-)!
Oke en dit is dan de prof,tunersssss http://www.da-motorsport.com kijken jullie hier maar eens :P:P
hebben ze daaar alleen maar vierkante autos?
dit zijn de oude turkse auto de meeste van die auto’s hier blazen een subaru impreze er uit kijk maar op youtube en ze horen juist hoekig te zijn dat maakt ze weer zo speciaal meeste van jullie zitten nu wel stoer te doen van ik zou er neit in gezien willen worden maar dit zijn de echte turkse auto’s gemaakt door turkije zelf welek auto merk heeft nederland zelf gemaakt???
op deze link zie je dat een turkse auto ( sahin) een subaru impreza er uit blaast.
en deze moet je zeker gezien hebben voordat je iets over al die auto zegt http://youtube.com/watch?v=Gs9Nrdzpd0Y
turkse bak blaast de amerikaanse er uit
en deze is de laatse die ik er op zetmoet je zeker eens bekijken
http://youtube.com/watch?v=aupITucDwHQ
die subaru is denk niet echt verbouwd, want een uitgebouwde impreza rijd met gemaak! een nissan 350Z er uit
checkdezeshit
oeff mensen laten we eerlijk zijn.. laatste link met turkish getunede autos… DIE DOEN HET HEM KEEIIIHHARRDD
Dat auto op 0:46 is wel mooi hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).