MINI Clubman in Geneve

Auteur: , 23 Reacties

...maar niet op de autobeurs. Bij wijze van stunt heeft MINI een gecamoufleerd exemplaar door de straten van Genève rond laten rijden. Op de beurs heeft BMW wel bevestigd dat de stationuitvoering van de MINI de naam Clubman zal dragen. De naam Traveller wordt al door een caravanmerk gebruikt, dus die mag geen MINI meer tooien.

De MINI Clubman heeft een aantal bijzondere deuren. Links is één gewone deur te vinden, maar rechts zijn er twee exemplaren, waarvan de achterste een suicide door is die in omgekeerde richting opent. Voor de achterkant zijn historisch correct twee kleine achterdeurtjes gemonteerd. In de zomer zal BMW de MINI Clubman officieel onthullen waarna deze waarschijnlijk in november op de markt verschijnt.

Via Motoringfile.23 reacties

denk niet dat dit zal slagen
Verkrachting van de naam Clubman!!!!
lincoln mark8
schatje…toch???
Wel een mooie stunt! :)

“Stop staring at me” & “Just teasing”! :P
Tjah, ze moeten wel veel ophef maken, anders koopt niemand dit (en terecht overigens, wat een nutteloos ding)
ik denk juist wel dat deze mini een succes wordt, wat heb je liever? een slechte peugeot 207sw, saaie golf variant, of deze geinige retro mini? ik zou het wel weten als jong stel.
leuke stunt trouwens. past wel bij mini. de mensen achter de BMW-reclames zijn sowieso erg goed.
ben het wel met slk eens, die saaie wannabe stations en zo koop je omdat het moet…niet omdat je zo staat te popellen dat ”thing” heen en weer te rijden en in gezien wil worden. dit is toch wel een stuk toffer vind ik
Pleonasme: Suicide door die in omgekeerde richting opent. Clubman past prima bij de de station Mini.
wisten jullie trouwens dat er een bedrijf is die je huidige mini kan ombouwen tot een mini station?
Castagna heet het geloof ik..?
@ Slk 55 AMG; ik ben het met je eens als je denkt dat het een succes gaat worden. Ook ik zou kiezen voor deze Mini Clubman ipv Golf Variant of 207/307 SW. Alleen komt dan het probleem; wie gaat er betalen? Jonge stellen kunnen ze wel vergeten, die hebben daar lang niet genoeg geld voor. Mini is een BMW-merk met BMW-prijzen…
Wel slim van mini, die auto heeft al zo vaak op de verschillende beurzen gestaan maar is nog altijd niet te koop. Op deze manier krijgen ze wel aandacht, op de beursvloer zou iedereen er aan voorbij gelopen zijn meet een houding van ach, kennen we al.

Joost, dat jonge gezinnen geen geld hebben is nooit een probleem geweest voor de Audi A3, de BMW 1 of de C30. Als de jonge gezinnen een kind hebben (dat maakt ze tot gezin volgens Jan-Peter B.) wordt de clubman opeens veel interessanter dan die anderen. Ook die ongekeerd scharnierende deur kan heel handig zijn bij het kinderstoeltje. Als bestuurder moet je wel alleen van kitsch houden…
@joost,
Je zal je verbazen hoeveel jonge stellen te besteden hebben tegenwoordig, de 1 en 2 kamerappartementen in bijv amsterdam worden ook door deze groep gekocht en gaan voor 5000,- per vierkante meter. ik denk dus dat het zeker wel gaat lukken.
Gave actie, leuke auto!
Er zal wel een markt voor zijn, maar zelfs een gewone MINI kost tot 10.000€ meer dan een gewone 207 als we spreken over dezelfde uitrusting en na korting op de laatstgenoemde… en dan hebben zelfs dezelfde motoren…
Daar zullen de Engelsen blij mee zijn, een extra deur aan de bestuurderskant. Leuk als je je kinderen van de achterbank moet halen met al het verkeer dat langs scheurt.
@JLJ: daar heb je ongemerkt wel een pijnlijk puntje aangesneden…. een auto die oorspronkelijk qua naam en imago uit de UK komt maar de deuren verkeerd heeft zitten kan natuurlijk niet, maar een asymetrische auto bouwen voor links en rechts gestuurde exemplaren is wel erg duur (twee mallen voor de zijkanten van de body?). Verder is het wel een lollig ding, maar veel te duur. Dit is qua prijs absoluut niet te vergelijken met de auto’s die qua formaat vergelijkbaar zijn. Maar goed, met genoeg publiciteit en gehype zullen er wel genoeg wannabe’s zijn die denken dat ze cool zijn door zoiets te kopen/leasen.
dit zal zeker verkocht worden
cuore sportivo
het filmpje zou beter tot zijn recht komen als ze het overdag hadden gemaakt … je ziet dus maar heel weinig van die details …
@WOoOdy
Dat zit ik me al vanaf de eerste spionage foto’s af te vragen! Twee varianten is inderdaad veel te duur. Laten we maar wachten op de officiele presentatie!
Wat een stunt zeg! Goed bedacht zeg. Die teksten ook op de zijkanten! :D LOL.
Grappig, ik durf zelfs te zeggen dat ze er meerderen rond hadden rijden daar. Ik zag die auto vrijdagmiddag rijden op de Rue de Lausanne toen wij net Geneve binnenreden. Het exemplaar wat ik zag was zilvergrijs met zwart dak en zwarte spatbordverbreders. Geen teksten erop, dat niet. Helaas heb ik niet echt autospottersbloed zo bleek, want ik had mijn camera in de kofferbak liggen….. Maar ’t is wel een geslaagde creatie waarvoor vast wel weer genoeg (kopende) liefhebbers te vinden zijn….
Afgezien van dat het me leuk lijkt de nieuwe Clubman te zien…

Is het wel logisch een 206sw te vergelijken met de nieuwe clubman? Is de Mini niet veel meer een lifestyle autootje dat weinig praktische waarde biedt voor het geld? Een 206 is nog functioneel, maar een Clubman?

Ach, er zullen vast juppen en hippe gezinnetjes zijn die hierin gezien willen worden. Van mij mogen ze, kopen maar, dan wordt het straatbeeld weer ietsje leuker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).