Cadillac BLS Wagon voor Europa

Auteur: , 29 Reacties

Voor het eerst in de 104 jaar oude historie van het merk Cadillac zal men een stationwagen aan de modellenlijn toevoegen. De BLS Wagon zal eind dit jaar te koop zijn in Europa. Cadillac hoopt hiermee nieuwe klanten aan te trekken...

De BLS Wagon is, net zoals de sedan, gebaseerd op de Saab 9-3. Wellicht zal Cadillac dus ook met biobrandstof gaan experimenteren, met dank aan Saab.

Bob Lutz schreef het volgende op het GM-weblog:

Wagons are another popular item in the European auto market that Cadillac had been lacking — until now. For the first time in its 104-year history, Cadillac will have a pure wagon in its lineup later this year when the BLS Wagon goes on sale in Europe.

The BLS Wagon will give European customers another option when it comes to our flagship brand, a new reason to take another look at Cadillac. And they’ll have their choice of gasoline engine turbo-diesel, manual or automatic transmission.

This vehicle is another example of our global product development organization in action, sizing up what is needed in which market, and quickly and efficiently delivering.

Cadillac BLS wagon29 reacties

Het eerste wat ik dacht was: “goh dat lijkt wel een Vectra”. Niet zo vreemd als ik lees dat deze auto op een 9-3 gebaseerd is (eigenlijk dus ook op een Vectra). Ziet er best aardig uit, maar ik moet toch nog sterk wennen aan het idee dat je veel Cadillacs in Europa zult zien. Ik vraag me ook af ofdat ze echt voet aan de grond zullen krijgen, Cadillac is vrij onbekend is is voornamelijk actief in het hogere segment. Van de andere kant zijn er redelijk veel Chryslers verkocht in Nederland, je ziet ze echt steeds meer.
Leuk! Heb de BLS altijd een leuke auto gevonden :D
@lebastille
Ze hebben waarschijnlijk een Vectra SW gebruikt voor deze Photoshop! Waarschijnlijk gaat hij er dus heel anders uitzien.
Zat James May niet erg krap zat achter Hamond in de Sedan versie van deze auto?
Gino
Is wel erg lelijk, daar wil ik dus niet dood in gevonden worden :P
Het eerste wat ik dacht was ‘he, een 9-3’ :)
Vind het zeker wel een leuke auto.
Weer eens wat anders dan de standaard combi’s, stations en sw’s.
Best een leuke auto, die BLS! Echt een Europese Cadillac. Een station zal zeker bijdragen aan een goed verkoopresultaat.

Al zou ik, in die klasse, toch een Alfa Romeo 159 kiezen.
dit is idd een erg lelijke auto :S
Beetje jammere bak dit. Koop dan óf een amerikaan, óf een europeaan, maar niet een soort stamppot met sambal fusioncooking gevalletje.
Tja… Cadillac was toch altijd een merk in het topsegment.
Waarom brengen ze dit niet uit als luxe Saab of als superluxe Opel/Vauxhall?
Vooral omdat de auto meer Opel dan Cadillac uitstraalt.
Net zo sneu als een Jaguar X-type stationwagon. Het klopt gewoon niet.
Overbodig IMO.
Hukgh!

Die 9-3 station was al zo’n mislukking, met die rare daklijn en die cheapo-bling achterlichten.
mooie station cadillac heeft toch al het chique imago mee wat station-eigenaren graag zien en dit is een heel geslaagde poging om wat van de duitse en zweedse afzet af te snoepen
het eerste waar ik aan dacht toen ik deze cadillac zag was inderdaad een saab 9-3, te herkennen aan dat (lelijke) hoge ‘bestelwagen’ dak. ik vind hem ondanks dat lelijke dak niet verkeerd uitzien. maar dit word dus een regelrechte concurent voor de saab..? die keuze word nog lastig, qua extrieur zeg ik cadillac (ik vind de 9-3 estate het lelijke eendje van saab), maar qua merk zeg ik saab. dat is gewoon een heel veilig, betrouwbaar, europees merk.
en cadillac moet zich (volgens mij) nog een beetje bewijzen in europa. volgens mij gaat dat wel lukken met dit model.

Autokampioen heeft trouwens ook al geruime tijd een impressie van de BLS station op hun sity staan:

http://www.autokampioen.nl/published/akm/content/afbeeldingen/2006/toekomst/0602cadiblsst-257326_enlarged.jpg
het grootste verschil in de beide impressies is denk ik de C-stijl. de C-stijl van de impressie van autokampioen spreekt mij meer aan. (lijkt op de C-stijl van Saab)
Ik vind die BLS al jammer aangezien die de style van de CTS verkracht. En nu die station, die nog het meeste weg heeft van een citroen c5 die verkracht is door een vectra waarnaar een 9.5 er nog eens dunnetjes overheen gegaan is. ERG JAMMER DIT doe wat je kan mooie auto’s maken ga nu niet zulke dingen uitproberen zet liever eens een goed stability system in de cts of maak eens een mooie muscle car en dan doel ik niet op de nieuwe cts-v (v8) maar gewoon een lekker dikke v10 met veel koppel
Ik zie een gevalletje X-type Estate aankomen, maar dan erger. Ongelofelijk. Wat mij betreft verdient Cadillac de Nobelprijs voor het grootste gebrek aan marktinzicht.
dit is een photoshop van het zuiverste water kijk maar is goed naar de eerste foto naar de koplamp links die steekt over het koetswerk is gewoon vestra met koplamen van bls berline dit kan ik ook
Weet je wat ik grappig vind!? Dat jullie geen diesel in een porsche willen zien, maar wel een station van cadillac…?
Lul niet Tom, je kunt zowieso weinig zien op zo’n low-res plaatje. Het is een officiele introductie en geen impressie, warom zou cadillac gaan photoshoppen als ze het origineel in de schuur hebben staan!?
zijn dit de officiele foto’s dan?
nou, ze hebben hun best gedaan en ik moet zeggen dat dit de mooiste cadillac is (op de escalade na dan) :D
@tom

wat is er mis met het voorlicht? hier een veel groter plaatje:

http://www.km77.com/00/cadillac/bls/wagon/gra/05.jpg
toch denk ik dat dit een photoshop is, kijk naar het interieur dat komt regelrecht uit de 9-3 van saab (te zien aan stoelen en dashboard).
Ik vind hem er niet eens zo verkeerd uit zien, alleen dat hoge dak is een minpunt. Maar we zullen hem vast niet veel te zien krijgen…
Wat is een Vectra ineens mooi!!
Lekker gedaan Cadilac! Je ziet wel een beetje het lijnen spel en de grilletjes van het XLR concept. Dat zal wel geen nieuws zijn, maar het valt toch op. Ik ben posi over de biologische brandstof en het uiterlijk. Het is zeker niet de minst mooie cadies! (H)
Weer een Opel met een andere grille. :P
Ik vind de BLS een stoere wagen, en deze impressie minder dan de sedan maar heel acceptabel. Het is natuurlijk geen echte premium auto (net als de 9-3 dat niet is) maar wil je wat anders dan de 407 is dit je auto!
Mooie auto, alleen die achterlichten van de wagon zal ik verticaal laten maken.
Ik hoop van harte dat Cadillac het gaat maken in Europa.
Toch heb ik de bls sedan als leasebak laten staan en een Citroen C5 break genomen. Ruimte achterin, kofferbak 425 ltr, niet echt ruim en voor 41.000 euro nogal kaal…geen parkeersensoren, metallic lak, xenon. Alleen diesel,geen lpg. En hij is net iets te duur.
Maar het gaat met Cadillac goedkomen. Chevrolet en Dodge zijn het ook gelukt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).