Mercedes komt met twee hybride modellen in 2009

Auteur: , 30 Reacties

Mercedes-Benz zal in 2009 eindelijk een eerste hybrideauto op de markt brengen. Het gaat om twee modellen, waarvan er hoogstwaarschijnlijk eentje een hybride S-klasse is. Vraag is overigens welke planning de andere Duitse producenten hebben, in vergelijking met de welbekende marktleider Toyota zijn ze in ieder geval veel te laat.

Naast de B-klasse op aardgas zal Mercedes twee premium personenwagens gaan produceren die gebruik maken van hybride technologie, dat vertelde Thomas Weber in Genève tegen Automobilwoche. Het gaat om een zogenaamde mild-hybrid en een fullhybrid. Beide modellen zullen rond dezelfde tijd op de markt komen.

Er wordt ook overwogen om op een later tijdstip een hybride variant in combinatie met Bluetec Diesel technologie te produceren.30 reacties

Leuk… een s-klasse die geen geluid maakt als je door de stad rijdt ;)
goed concept… misschien nog mooier icm. bluetec
Misschien iets voor de directeur van het WNF :D
in combinatie met de bluetec techniek word dit een ijzersterke troef.
Goede zet.
Alle merken zullen op een gegeven moment moeten volgen.
Tenzij er binnen afzienbare tijd een échte oplossing is voor alternatieve brandstof (lees: met een te realiseren distributienetwerk met acceptabele kosten).
En maar zeggen dat lexus mercedes kopieert… … …
Maarre hoewel de discussie in volle gang is over hoe vervuilend de automotive branche nu wel of niet is: dergelijke initiatieven kunnen alleen maar toegejuigd worden. Misschien verminderd de uitstoot maar marginaal, dan nog geeft deze ontwikkeling aan dat ‘de grote jongens’ nadenken over de toekomst van deze aardkloot. En dat heeft uiteindelijk ook effect op het denken van de hoge heren van alle andere (zwaar) vervuilende industrieën.
Persoonlijk ben ik tegen al deze auto’s die zogezegd goed zijn voor ons milieu! Ons milieu is toch om zeep, dus waarom ons het genot van de brommende bezine en dieselmotoren afnemen? Speciaal voor het milieu trek ik elken dag alles open met mn grote vervuilende GTI!:p
laat ze maar uitvinden hoe je benzine kunt klonen en zo manipuleren dat het niet schadelijk is hahaha

stel je voor dat je in je nieuwe M3 CSL komt aanrijden die geen geluid maakt
dat noem ik castreren
mooi gezegd GOD
hoe vervuilender en hoe meer motorgeluid hoe beter!
heb overlaatst ne hybride gezien, er was idd amper geluid, je kon het vergelijken met een naaimachientje op 50meter afstand… noem je dat dan nog een auto?
Ik kan me wel een beetje indenken in de mensen hierboven, maar het is natuurlijk wel dom gepraat. Ik ben geen activist ofzo=, maar ik vind wel dat elk merk er wat aan moet gaan doen. En dat aan die machtsposistie van Shell ook wel eens wat gedaan mag worden. Want je gaat mij niet vertellen dat ze nog niet op waterstof etc kunnen rijden, en ook goede auto’s daarin kunnen produceren. Ik ben voor deze stappen van elke automerk, maar ik vind het ook jammer want ik ben ook zeker autogek en bijvoorbeeld het geluid van ferrari daar kan je me voor wakker maken.
jij praat in mij ogen zelf dom

1.Shell is een belangerijke inkomstenbron voor nederland
2.Een beetje warmer weer in nederland is niet verkeerd :P
3.bijna 75% van het hele probleem licht aan de ander kant van de plas
dat is gewoon een goede zet van mercedes ,het word zeker een succes
ach…zodra je de stad uit bent… gaat ie over op de benzine motor…. dan hoor je ’t “mooie” geluid wel….

ik vind het juist wel fijn dat bij lage snelheden (meestal in de stad) dat ding op stroom rijdt…. krijg je al die dampen en gassen tenminste niet recht in je smoel…of als je er lekker achter fietst… op je longen…
Het verschil is wel dat die s-class een mooie wagen is, die toyota prius daarintegen. Daardoor zal het wel meer succes hebben denk ik.
Straks komt er nog een heel verhaal op de achterkant van mercedessen
Tsjonge wat kopieeren die duitsers tegenwoordig niet van de jappen…wat origineel ’n hybride van mercedes.
Dream on mercedes,zo’n groot succes als toyota nu heeft zullen zij niet halen.
In 2009 zullen er wat meer hybride modellen van toyot/lexus zijn,varieerend van ’n sportauto tot ’n luxe sedan.
@ “speedlimit” ja…maar d’r zijn natuurlijk altijd mensen die niet in een toyota of honda willen rijden… dus waarschijnlijk verkoopt mercedes er wel een paar
@ Speedlimit
Wedden dat als je een mercedes hybride naast een vergelijkbare toyota/lexus zet, dat mercedes meer verkoopt? ;)
Mercedes verkoopt nu ook al meer zakenauto’s dan Lexus, dus hoezo zou dat met hybride’s anders zijn?
Eindelijk gaat ook dit merk milieubewust denken…..

maar ze zijn wel wat laat. Alleen is het minder portemonnee bewust voor de consument
@ Deon

Smaken verschillen nu eenmaal…vind mercedes nog steeds ’n lelijke duitser (met uitzondering v/d huidige CLS)
@FORD

Ik ben zeker geen milieu-activist of zo, maar een beetje warmer in Nederland kan voor jullie Nederlanders wel ernstige gevolgen hebben. Sommige spreken over een zeewaterstijging van 1,5 meter…

Ik woon alvast op 35 meter boven de zeespiegel, dus “mag” ik van jullie gerust met een Hummer, MB S600, BMW 760,… rijden. Het milieu is toch om zeep en voor mij mag het gerust ook wat warmer zijn ;)

Nee, ik snap sommige autoliefhebbers toch niet: ’t is toch omdat een auto veel geluid (sommigen interpreteren dit als een vet geluid) maakt en veel drinkt, dat het een goede “sportwagens” is… Speciaal daarvoor laten sommigen hun golfje, Cliootje,… uitrusten met een (illegale) “sportuillaat” zodat je 2 blokken verder nog kunt horen waar ze rijden. En ze rijden er geen 5 km/u rapper door hoor. Om maar te zwijgen over hun audioinstallaties (maar dat brengt ons te ver).

Nee, ik ben meer voor geraffineerde techniek: stil, zuinig maar toch zo potent. Hybrides en sommige moderne diesels vooldoen hieraan. Voor jullie beginnen te schreeuwen dat diesels toch niet stil zijn… Ik woon in een straat dicht bij een residentiële wijk, maar ik ben nog nooit opgeschrikt door het lawaai van een MB E320 cdi, BMW 530d,… Maar sommige Porsches aan 50 km/u (en echt oud moeten ze niet zijn, zelfs 997) hoor je zonder problemen aankomen…
@ G*d
Je doet je naam geen eer aan met zo’n domme opmerking dat het grootste probleem aan de andere kant van de plas ligt. Zo’n uitspraak is kortzichtig en egoïstisch. Als de wereldleiders zo’n filosofie hadden, kwam er nooit iets van terecht. Ik ben benieuwd naar je reactie.
feit is feit daar kan ik niks aan doen amerika is al jaren lang failiet en inversteerd geen ene ruk in technologieen om het broeikas effect tegen te gaan
en dan heb ik het niet alleen over autos maar ook over industrie wat een veel groter probleem is en dan komen er nog veel meer dingen bij kijken

als de wereldleiders… er zijn geen wereldleiders open je ogen
Er is er inderdaad maar 1 die de wereld leidt en dat ben jij niet, maar is God, dat is helemaal waar.
Maar er zijn wel mensen die aan grote roeren staan, en dat zijn toch (of je wilt of niet) Bush cs. en de mensen van de G7/8, de EU en nog wat lieden.
Die lieden moeten hun verantwoordelijkheid nemen.
Het feit dat sommigen dat niet doen, wil niet zeggen dat wij als klein land dat niet zouden moeten doen.
Ik vind de ambitieuze doelstellingen van het nieuwe kabinet tav een ‘beter’ (minder slecht) milieu heel prijzenswaardig!
En hoeveel energiecentrales moeten er nu gebouwt worden om de accu’s te maken? :P

Pff, stop met het maken van overbodige massa in auto’s, megawatts te verslinden om elektrolyten te creëren.
Jan-Jaap-Karel-Kees
@ Nick
Helemaal waar. Hou op met die onzin die hybride heet. Het is slechts een verplaatsing van het probleem. Over de hele levenscyclus vervuild een Prius meer dan een Range Rover TDV8. Dus is het niet een beetje hypocriet.

En dan nog: gisteren op Tv. Bij Llink, een milieuprogramma, zei een milieudeskudige: Het heeft geen zin om op al dat soort biobrandstoffen te gaan rijden. Het kost zoveel energie (lees fossiele brandstoffen) dat biobrandstoffen niets minder vervuilen dan fossiele brandstoffen.
En dat in een links milieuprogramma.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Foutje, het programma heet Llinke soep. Excuses.
shit zeg als motoren op het begin geen geluid hadden gemaakt dan haje er ook niks van gemerkt lul niet ouwe het is gewoon een vervoersmiddel niet meer niet minder extra kan je eraan toevoegen door zinloos rond te rijden en zodat je je aandacht krijgt van anderen… als je zo nodig geluid wil maken rij dan met een burnout aan dat zou in de toekomst met een hybride auto ook gaan lukken
dit gaat toch over autos?
weet je wat ik vind dat we moeten stoppen met vervuilen en op zoek gaan naar een leven huh wat een leven??? jaa leven ergens verder van ons weten vandaan dat we een reserve planeet hebben om naar toe te gaan zodat we zeker weten dat onze navolgelingen leven kunnen voortzetten hier of daar…
Als het ergste is geweest kan het alleen maar beter gaan.
of niet
of wel
stop met onzinnige oorlogen mensen hebben elkaar nodig om een nieuw begin te maken zodat we ons kunnen samenspannen en ons mensen beter leren kennen en misschien ander leven kunnen verkennen men heeft meer informatie over techniek dan men weet over de aarde zelf wat is nou van belang de materieele dingen teveel autos teveel electronica teveel is niet goed we weten nog niet genoeg over onze geschiedenis teveel is meer dan genoeg dus we hebben nog heel wat te gaan mensen wetenschappers vooral baseren zich op vermoedens op 1 dag misschien werkelijk de feiten de tijd zal brengen water komt.
water is iets een stof dat men kent maar men krijgt water niet weg??
niet weg?
het verdampt jazeker.. damp stijgt omhoog totdat het naar beneden valt water reinigt de mens vervuilt het water kan zichzelf reinigen (bergen)
Denk niet altijd aan jezelf maar ook niet teveel aan een ander
geef om elkander
Ik zou graag de prijs weten van de Mercedes hybride A-klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).