Vector V8 Biturbo Concept

Auteur: , 82 Reacties

Vroeg ik me een paar maanden geleden nog af waar het automerk Vector is gebleven, een paar dagen terug kwam ik een concept tegen van de Vector V8 Biturbo...

Op autoblog.it vond ik de bijgaande impressies, welke qua design zeker doen denken aan de aloude Vector. Met de recente terugkeer van diverse automerken (Bugatti, Diatto, Spyker, etc) lijkt me dit eigenlijk wel een interessante optie.

vector v8 biturbo concept
vector v8 biturbo concept
vector v8 biturbo concept
vector v8 biturbo concept82 reacties

Ook een diesel uitvoering in de planning?
Wat een monster ! welke motor zou daar inzitten ?
Ik ben niet onder de indruk van het design. Doet mij een beetje ouderwets aan.
ach, gewoon triest
lijkt wel op de lamborghini countach
het doed mijn een beetje denken aan een lamborghini murciélago
Voorkant: McLaren F1
Midden: Lamborghini Murcielago
Achterkant: Aston Martin achterlichten

En dan een beetje verandere en voila
Vector is voor mij altijd een onbekend merk gebleven. Maar dit is me tog extreem! :D wel fraaie vleugeldeuren hoor..
Als het maar niet dezelfde kant op gaat als voorheen. Wat een bagger schuiten waren dat. Heb er eens in gereden. Kwaliteit om te janken.
Nogal rechttoe rechtaan, vlakke vlakken (jaja), rechte lijnen en zo. Doet gewoon verouderd aan. Van mij hoeft het niet.
Echt lambo clone, maar dan beter :P
Ik vind ‘m een beetje Akira op de een of andere manier.

DOPE!!!
OOOHH MAN
IK BEN VERLIEFD

Echt prachtig
nou ja prachtig … eerder aggresief

echt een super auto

mogen zo uitbrengen!!!
@ Frissegast: Ik denk een V8 Biturbo
Yeah baby, Yeah!! Goed hoor, om vector nieuw leven in te blazen.


Nu ik, er wat meer over nadenk, heb ik deze afbeelding niet al eens op autoblog.nl gezien??
Idd een echte UBER auto ….vooral omdat het een Sf versie lijkt van de Murcie ….mogen ze zow voor me deur zetten …Gelieve wel met rooie strik :)
lekker retro ik vind hem er echt stoer uitzien
Mooi! Maar wel veel overeenkomsten met LAmborghini Murcielago, Diablo en Countach…hij komt alleen nogal hoog over.
Ergens in de hele verre verte doet dit ding me denken aan de Bugatti EB110. :P Verder is de achterkant echt prachtig vergeleken met van voren, als ze die nog wat aanpassen is het helemaal vet! :)
Ik vind het gewoon een Lambo Countach of Diablo.
rare mix.. maar het pakt geweldig uit :) mooie auto
zou zo van lamborghini kunnen zijn
@ iedereen die het op een Countach of Diablo vind lijken: ga jullie mond spoelen! Met zeep! ;)

Maar even aux serieux: het is wel heel erg Back to the Eighties.
Zonder een plaatje van de oude Vector er bij te pakken, dus even uit ’t geheugen, zie ik weinig verschil…
Goh, hij lijkt wel erg op een Vector…al die retromodellen komen m’n neus uit…en zo-ook dit gedrocht.
@Nick, hahaha ja, dat lijkt me wel zo logisch. :D
Toffe wagen. Lijkt een beetje op een Pantera en wat elementjes van een Countach. @ Klassiekerrally, *wast mond met zeep*
michiel van den bos
er had ook zo een naamplaatje van nobel op kunnen zitten, geef mij toch maar een lambo
Het is net de oude vector niet spannend dus
Uitgevoerd in mat-zwart kun je aan de bar nog volhouden dattie stealth is: Tegen de radarcontroles. ;-)
wel erg ouderwetse design trekken mmm nee niet echt mooi
Vooralsnog is dat (voor mij altans) DE mooiste supercar ever! Hulde! Bij de laatste 2 pics zie ik een toffe spoiler :) kan die in en uit schuiven?
ther is no school like old school
Tjah, lelijk, meer wil en kan ik niet zeggen erover.
ziet er nogal ouderwets en flets uit
hij is veel en veeeeeel mooier dan de vorige vector
@ Ejay en kawouter: hahaha :)

Maar doe mij toch maar een hardcore old skool Countach (gewoon met twee kleppen per cilinder svp).
Iedereen heeft het over de oude Vector, die ken ik helemaal niet (schaamrood op de kaken)
Weet iemand toevallig waar ik daar wat beeldmateriaal van kan vinden?
Haha,

”Financial troubles within Vector were not helped by continued negative press coverage including Jeremy Clarkson of Top Gear calling the M12 the worst car ever made.”
@ autoblogger

Dankje, dta artikel is van vlak voor ik voor het eerst op autoblog keek, sindsdien is het vaste prik!
Nu zie ik inderdaad de overeenkomsten maar blijf erbij dat ook de styling van het daar getoonde model veel van Lamborghini weg heeft, ik ben alleen nog niet op de hoogte van de styling va nde andere modelen die in het artikel genoemd worden en of Lamborghini het misschien van de eerdere Vector modellen heeft maar met behulp van je links zal ik het zo spoedig mogelijk uit zoeken zodat ik (weer) beter op de hoogte ben.
Net al even de foto’s op Wikipedia gekeken, de film moest maar weer even op pauze want huiswerk gaat voor he ;) , het kwam in me op dat dit mark niet echt bepaald een succes genoemd kan worden toch? Had er wel van gehoord maar kon me er niet echt een beeld van vormen en het design is wel herkenbaar maar ik had de modelen nog nooit gezien.
Weet iemand daar de reden van of zal ik zo de film nog even op pauze moeten zetten en de links verder uitdiepen daarvoor?
Ik heb dit altijd al een gruwelijk merk gevonden ook met grandtourismo toen heb ik hm zelfs 488 laten lopen go vector
best vette wagen hoor!!
Geweldig! Ik heb dus gisteren(!) m’n zolder flink opgeruimd en kwam oude autoboeken en -tijdschriften tegen. Toch even bladen… (het opruimen duurde dus wat langer dan gepland) en kwam beeldmateriaal en data van Vector tegen. En ik maar denken, wat is daarvan overgebleven? En alsof autoblog het voelt… een prachtig stuk over deze supercar. In dat autoblad stond een topsnelheid van 420 per uur gemeld. Maar als ik zo de verhalen nu hoor zal dat met een grote korrel zout genomen moeten worden. Nieuwe bak ziet er goed uit, maar de oude was bruter. Hij wordt overigens ook in een film gebruikt (Rising Sun?)
Nog even goed naar de oude modellen gekeken. Doe mij toch die nieuwe maar. Exclusiever dan een lambo enz. Ik wil niet zeggen dat het beter rijdt (kan het me ook niet voorstellen), maar dergelijke wagens op die limiet rijden kan toch niet in dit kikkerland, en dan rij je wel in iets heel bijzonders.
so, ziet er erg uitdagend uit zeg. lijkt ook wel een beetje op de Diablo ;)
Niet echt een auto voor het voorjaar of zomerseizoen.

Het is toch net een sneeuwschuiver!

Of niet dan!
De oude Vector leek wel getekend door een kind van zes!
Nee, dan is deze uitvoering geslaagder. Enne, ouderwetse design? Zie de Mustang, duswat is er mis mee?

Men bepaald zelf wel of ze een Vector kopen of niet…(voor mij hoeft het niet)
lijkt heel erg op de murcie en juist daarom heeft t iets magisch!
bring it on baby
nogal een rip-off van verschillende auto´s
Ja, plak de voorkant van een Countach aan de achterkant van een V8 Vantage. :-p
hot hot hot, oud agressief
Het ontwerp is erg goed en mooi, dat het een wat ouderwets ontwerp is voor sommige maakt mij niet uit.
De Lamborghini Countach blijft ook mooi.

Inderdaad de Mustang heeft ook een oud ontwerp, net als de 911. Beide zijn nog steeds succesvol.
Ik vind het ook een erg mooi ontwerp, modern, maar toch zie je duidelijk de afkomst. heel erg dat mensen gelijk lambo, aston enz.. vergelijkingen moeten zoeken, het is gewoon een heel vet ontwerp wat meer op de oude vector lijkt dan op andere wagens.
dat is pas een mooie auto
@ DeD

hoezo heel erg dat mensen gelijk lambo vergelijkingen trekken
dit model is gebaseert op het originel model dat in samenwerking met lamborghini is ontworpen en hat in die tijd ook het 5,7 v12 blok van lamborghini
oh vergeten te zeggen dat ik het een zeer bruute wagen vind
Ik vind het hem mooi, van welk land is hij trouwens afkomstig?
@ Birger

Op Wikipedia stond: ‘Vector is credited as America’s first attempt to compete with European exotic car manufacturers like Ferrari, Lamborghini, and Lotus.’
Dit is mijne meug! Heb het altijd gehad voor de W-vectors van de jaren 80.

sarcastic mode/
Komt er ook een versie met een 4-cylinder 1.9D motortje voor Europa?
/sarcastic mode
Jjjjjjjjjjammieeeeeeeeee! Ziet er lekker uit, amai! Heeft er eens geen Vector in euuuum… Gran Turismo gezeten? Dacht van wel, was een kanon als ik me niet vergis!
lincoln mark8
een echte mannen auto… nix vrouwlijks aan
Reed André Agassi vroeger niet in een Vector?
Was in de eighties echt cool, maar nadat hij Brooke Shields inruilde voor die neus met een tennisracket (nineties) én Kia Sorento’s ging promoten (2000-zoveel)
Reed André Agassi vroeger niet in een Vector?
Was in de eighties echt cool, maar nadat hij Brooke Shields inruilde voor die neus met een tennisracket (nineties) én Kia Sorento’s ging promoten (2000-zoveel), niets meer gehoord!!

Maar André kwam terug, nu Brooke en Vector nog!!!
Dit is een impressie van Stephan Schulze, gemaakt op verzoek van een Vector fan..
Op http://www.seriouswheels.com/cars/top-V8-Twin-Turbo-Concept-Design-by-Stefan-Schulze.htm
zijn de high res images te zien..
Lambo Countach+ Bugatti EBblablabla+ Aston Martinkont= Vector V8 Biturbo concept

– Apache
Vector = Vector
Het bewijs dat amerikanen geen sportauto’s kunnen bouwen. Meen me te herinneren dat ze er een belachelijk,supersonisch digitaal dashboard in gemonteerd hadden, maar voor de aandrijving een dertig jaar oud ontwerp van een overmaats v8-blok van stal hadden gehaald waar ze dan maar 2 turbo’s opschroefden.
Was toen snelste wagen aller tijden ben benieuwd.
mooie auto.
Zeer agressief uiterlijk wat me wel aanspreekt. Maar de lijnen zijn te recht toe recht aan waardoor ie niet atletisch overkomt, en En dit doet ook af aan de agressie van de auto. Dat is jammer. Doet me een beetje denken aan een brullende Balkenende in een judopak
jammer van de voorkant.verder best een mooie auto
@ IFI..

jij hebt niet zo veel verstand van auto’s geloof ik..

voorkant mclaren midden murcielago enz..

dit is gewoon een remake van de retro vector w8 uit 1991..
en echt een geile bak trouwens.. ik hou van die 80’s supercar look.. lekker rauw.. niet die pussy supercars van nu met die vrouwelijke vormen..
lijkt op ferrari
monster niks ferari of aston ,lambo,mclaren, dit is wel het merk die als eerste over de 400 ging
o ja terug op lambo blok dat is vectors ondergang geweest lambo had vector overgenomen toen vandaar de lambo blok
ferrari is the king or a queen, maybe ?
Natuurlijk dat dit model verouderd aanzicht heeft
het model bestaat al van in de jaren 80
@Jim: Het eerste merk wat over de 400 ging is Audi, of toendertijd Auto-Union, met een gewone zuiger-aangedreven verbrandingsmotor.
Wat een lulverhalen allemaal weer… Vector is een jaren ’80 USA product dat in de jaren ’90 overgenomen is door het Indonesische MegaTech, welke indertijd ook Lamborghini over nam, in verband met liquiditeitsproblemen. Vervolgens verscheen de opvolger van de W8 BiTurbo, de M12 met 5,7 liter V12 uit de Diablo. Na 21 van die hokken gebouwd te hebben ging de kaars weer uit, vooral omdat Vector (directeur indertijd Danny Suharto, juist de zoon van) de onderdelen van Lamborghini niet kon betalen. Directie had geld verduisterd…. Dus nu deze weer, waarschijnlijk heeft de geestesvader Wiegelt geld nodig, vandaar deze publiciteitsstunt.
Overigens, de Vector haalde de 230 MPH never nooit niet, mede door de slechte luchtweerstand. Ook de beloofde 1000 en 2000 pk’s zijn nooit in de Vectors geplaatst. Verhaal doet een beetje DeLorean-achtig aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).