BMW met WiFi

Auteur: , 22 Reacties

BMW is druk bezig met het testen van een systeem waarmee je films en muziek in je auto kunt afspelen via WiFi, iets waar we hier op de redactie al tijden op hopen. Volgens de laatste berichten kunnen er via een harddisk achter je BMW-dashboard draadloos bestanden worden overgezet. Een werkend prototype is gespot in Genève.

Als we het Wired blog mogen geloven dan kan het systeem gebruikt worden om audio en video af te spelen. Je kunt dus lekker een filmje kijken onder je carport, terwijl de PC thuis de gewenste informatie via een wireless connectie naar je auto stuurt. Beetje nutteloss, maar hetzelfde is mogelijk via een mobiele (GPRS?) connectie, als je onderweg bent.

Er zijn nog weinig details maar het zou in ieder geval gaan om 20GB schijfruimte. Ook zal het mogelijk worden om op te nemen vanaf je radio. En dat is wel kick! Zeker als de software op de achtergrond alles logt, dan hoef je je favoriete nummer niet meer te missen omdat er iemand belt, je spoelt gewoon even terug.

Met dank aan iedereen voor de tip!22 reacties

heeft dit soms te make met die aparte middenconsole van een paar weken geleden. Toen hadden ze het ook over allerlei nieuwe snufjes
Echt de shit..
nog meer troep ….
waarom een auto zo gaan ‘ver…..’? een auto moet wel een auto blijven
Dit maakt de wagen duurder, zwaarder en het neemt ook stroom af van de accu.

Overbodig IMO.
Wel, ik vind het een goed initiatief !!
Al dat gezever altijd van ohnee dat maakt de wagens zwaarder; en dan ?!
Als de motoren van BMW het aankunnen (en dan doen ze ook) dan is er toch geen probleem?
En wat het betreft van ‘het zoveelste snufje’ dat is toch leuk en als je het niet wil moet je het niet nemen want het zal toch op de optieliijst komen, dus doe gewoon niet zo moeilijk.
Misschien is het gemakkelijker om in de toekomst wielen onder je huis te zetten. Lekker makkelijk, kun je verse koffie zetten, een douche nemen én lekker rondrijden.
streamen via GPRS lijkt me niet echt handig… dat trekt nog geen 1mbit, en dat is bij lange na niet genoeg voor streamen van mp3, laat staan video/dvd files.
@Frank
Ik geloof dat dat al bestaat
lincoln mark8
onnodige meuk…daar hou ik van
dat is een x5 dashboard………..debuut krijgt de x5 dus?
hehe leuke feature (-:

ik heb het alleen al een half jaa rin mijn standaard astra uit 1992..
gewoon een draadloze ext hdd behuizing kopen en in de usb poort van je radio stouwen en klaar!
de wifi routert thuis laat MP3’s erop en die speel ik dan weer af ..

nix nieuws onder de zon dus

alleen dvd’s kijken tijdens het rijden is lastig als je ook nog op de weg moet letten he?
Gprs niet iig. veel te traag. Met Umts is het wel te proberen.
leuk voor de kids, maar om nou onder de carport een filmpje te kijken?

Voor in de vakantie misschien, maarja, dan voldoet een laptop met sigarettenlader ook. Allemaal leuk, maar net-niet producten.
Ik geloof dat ik toch steeds meer de waarde van die opgevoerde skelters (zie mijn eerder komentaar op de Deronda) ga inzien. Die zijn tenminste ontwikkeld om te rijden. Dit soort electronische meuk heeft niets meer met (veilig) vervoer van A naar B te maken.
prachtig allemaal. de concurrentie gaat dr weer zeker achteraan hobbelen?
Fantastisch wanneer zal dit uitkomen?
De HD in auto lijkt me top maar wifi? Leuk dat het kan maar waar haal je de films en muziek dan vanaf? Van je laptop? Of een accespoint in de garage? Een cdtje lijkt me eerlijk gezegd toch wat functioneler.
BMWtje hacken in de file d.m.v. het wifi systeem wordt dan trouwens ook mogelijk.
Jee, Autoblog en Youtube in de auto. Leuk in de file: “‘Pliep’, aha autoblog RSS feed. Hmz, alweer een nieuwe Veyron Killer. Ze blijven maar bezig.” *rijd weer verder in de file*
jonge boeie lache toch weet zeker als jullie het inde wagen hebben dat je er mee gaat showenof in iedergeval kicken vinden plus software weegt nix
Ik verkondig het al jaren! Het is een kwestie van tijd tot je allerlei content van thuis in je auto live kan streamen. Hoewel het nut me met de tijd steeds meer ontgaat… :-) Alleen instructies voor je navigatie kan wel handig zijn, maar dat kan al per email zoals laatst hier al getoond is.

Misschien een feature van Wifi om in de file mp3’s met je buurman te delen?
cool, als ze dan nog eens een cool jaarmix laten spelen nemen we het gewoon op met onze bmw en zetten het daarna op internet.
Bayerische Motoren
@Cayenne

Volledig met je eens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).