Impressie Audi A4 Avant

Auteur: , 64 Reacties

De huidige Audi A4 sedan mag nog even mee en dat geldt ook voor de A4 Avant. Waarschijnlijk pas begin 2009 kunnen we de A4 sedan verwelkomen en een klein jaar later zal de Avant zijn opwachting maken.

Toch heeft Motor Authority vast een impressie gemaakt van de nieuwe A4 Avant. De nieuweling zal qua styling voortborduren op de huidige lijnen en wellicht ook stijlelementen gebruiken van de A5 coupe. Overigens zal de A4 ook gebruik maken van het platform van de A5 en op basis van dezelfde architectuur worden ook de toekomstige Q7, A7 en wellicht zelfs de A6 en A8 gebouwd.

Dankzij een verder naar achter geplaatste motor zou de A4 straks een significant betere wegligging en beter rijcomfort moeten bieden. Het aanbod aan motoren zal lijken op die van de A5, maar met enkele toevoegingen aan de onderkant van het spectrum

Een groter plaatje is hier te vinden.

Audi A4 Avant 200864 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
ziet er wel erg a6 uit.
@ Steven: Wat geeft dat nou, die was toch al mooier;-)
en daarom ziet het er ook goed uit!
@simon

zeg niet dat ik het lelijk vind, alleen dat alle auto’s op mekaar gaan lijken
Stukje Nostalgie
Ben geen actieve poster maar wil aangeven dat ik dit echt briljante impressie vind!!
hele mooie auto, heeft veel weg van de A6
tis ongelooflijk hoe ze dit zo mooi maken……..geweldige lijnen! als dit hem wordt dan wordt ook dit model een Succes. Weet iemand wanneer de A1 komt?
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe die impressies tot stand komen?
Ja inderdaad, lijkt veel op de a6 – dus heel mooi – dus de avant nemen. :D

@ The Author a.k.a. Wouter

misschien haperde je toetsenbord even: rijcomfor = mit “t” , aanod = aanbod :)

Niet erg ofzo, ik zeg het maar even ;)
@ RenJie ,

ja en de jouwe ook zeker…tis nog altijd miSt ipv mit…

ohh en ook niet erg hoor ofzo…ik zeg het ook maar even…paasei
@ cl600

ik weet niet of je nog op de basischool zit, maar “mit” is in het duits met hea! ;)

enne, denk nog even na of pak het woordenboek, “paasei” ;)
Ik vind hem nogal lang lijken. Dat kan ook gezichtsbedrog lijken maar ik vind het bijna een limousine lijken. Verder heeft Audi geen enkel model waar ik echt een stijve van krijg, dus deze valt in dezelfde catagorie “wel leuk” als alle anderen.
Al die Aldis:P lijken op elkaar vind het maar niks geef mij maar liever 3 serie Touring..;)
Ik zie een a6 avant met andere achterkant
is het geen A6??????
Gelikt!
dit is echt magnifique…..alleen verander die achterlichten…zoals ze nu op de a4 zitten zijn ze mooi, geef ze leds en het feest is compleet…
overigens wel grappig, een 3.0TDI met 3.2FSI uitlaten…
Ik dacht dat de A4 Sedan in de herfst van dit jaar geintroduceerd wordt. De Avant halfverwege 2008. Dus dat íe nu inene in 2009 moet verschijnen lijkt me sterk. Misschien zijn jullie in de war met de A7 die aardig op bovenstaande plaatjes lijkt.. De eerste mooie impressie van de A4 was toch wel die van Bild. Zou geweldig zijn als daar vrijwel niet vanaf geweken wordt…
A6 junior :D…..
invuloefening
next
zeer geslaagd.
Kraak nog smaak, super conservatief, dus in lijn met de Audi filosofie. Grootste nieuws wat mij betreft is dat ze eindelijk de motor een stuk naar achteren hebben geplaatst.

Dat zou betekenen dat je met dit ding wellicht zelfs fatsoenlijk een bocht kunt nemen zonder rechtdoor te glijden over de voorwielen.
Dit is toch niet nieuw meer…nog ff en audi wordt niet eens meer serieus genomen.
Audi werd nog nooit serieus genomen door echte autoliefhebbers, Speedlimit; als je van auto’s houdt rijd je niet in een of ander duits brikje maar dan kies je een JAPANNER ,Noem mij eens een duits merk wat nog zelfstandig is behalve B.M.W
Audi = V.W. Mercedes =Daimler .Opel =General Motors-Volkswagen =Audi =Seat =Skoda zonder deze samenwerking had je allang geen duitse autoindustrie meer gehad, de duitsers met uitzondering van B.M.W houden elkaar instand.
Sweinerei
@Joris
Klopt wat je zegt joris,
Mooie audi’s wat ze tegenwoordig maken…
Zoals gewoonlijk lijkt alles op elkaar. Audi’s zijn saaier dan saai.
C200 Kompressor
Als MB liefhebber, vindt ik deze A4 Avant veel mooie dan de nieuwe C-Klasse Combi en de 3 serie Touring.
Want deze Audi A4 Avant is ECHT SUPER MOOI!!!!!!!!!!!!!!
Dit is maar een impressie (gelukkig) en ik vind dat impressies nooit op het daadwerkelijke resultaat lijken. Ik zou dit gedrocht (met alle respect voor de impressiemaker) nooit willen zien op de openbare weg! Compleet uit verhouding alles, en die achterlichten lijken nergens op. Ergens deed de impressie mij denken aan een Nuvolari met mislukte A4 Avant-achterkant met velgen van de Alfa 169. Leve Volvo V70 dus.

– Apache
Ziet er mooi uit, ok het is een impressie maar het doet me erg denken aan een passat of BMW 3 serie. Wel ontzettend mooi en strak design.
Het is wel erg evolutie i.p.v. revolutie. Net als bij MB, Volvo en vrijwel alle andere merken lijkt de vernieuwing in rustig vaarwater te komen, meer schaven en bijpunten dan wilde acties. Denk de dikke wielen even weg, en je houdt een erg decente auto over.

Dat is op zoch niet erg, Maar ik kan nou niet zeggen dat deze veel mooier is dan de huidige, of dan de A6, want hij lijkt er domweg teveel op. Al met al denk ik dan ook dat deze impressie er niet veel naast zal zitten.

Enne, ik vind rood geen porum op zo’n Audi.
mooie poging !
Alleen leunt hij zeer dicht bij de A6 aan
Realistisch?
de volgende a6 wordt misschien nóg een stapje verder…
Beste dames en kerls……

Ja, voor nu is het een mooie wagen……………herinnerd iemand zich nog die gave Opel Rekord??????? Precies….over 20 jaar zijn we al deze leasebakken al lang vergeten…… :)
@ RenJie ,

dan snap ik alsnog je zinnetje niet…haha mgoed ik trek me woorden terug ;)
Boring , niks nieuws zoals we gewoon zijn van Audi !

Elke keer weer herzelfde model met een licht gewijzigde lijn , nieuwe bumpers en dito koplampen !
Ik heb zo’n vermoeden dat de nieuwe A4 alweer een topper gaat worden. Audi zit wat betreft design op het goeie pad. Als ze de A4 een sportief agressieve toets geven, dan zal dat door het redelijk jonge publiek wel gewaardeerd worden.
De nieuwe A4 Sedan komt niet in 2009 maar deze staat definitief op de IAA in Frankfurt, spetember 2007. De Avant volgt een half jaartje later
@ Joris

Helemaal mee eens daarom rijd ik ook japans ;)
@Joris, Hoeveel japanse merken zijn er nou zelfstandig (wat ik totaal onbelangrijk vind eigenlijk). Alleen Toyota en Honda. Want Nissan = Renault, Diahatschoe = Toyota, Mazda = Ford, Subaru = Fuji, Lexus = Toyota, Infiniti = Renault, Mitsubishi was DaimlerChrysler en is nu op sterven na dood.

Over de A4, ik hoop dat het in het echt niet een met “10% verkleinde A6 met Q7 achterlichten” gaat worden. Want dan lijken die 2 modellen echt teveel op elkaar, wat natuurlijk A6 verkopen en dus winstmarge gaat schelen.
De mensen die deze auto ‘conservatief’ noemen, dienen hun ogen te wassen met zeep!

Ik vind de A4 Avant veel stijlvoller dan zijn directe concurrenten (BMW, MB).
Mijn MB W123 zou ik (hoogwaarschijnlijk) willen inruilen voor een A4 Avant, als ik niet zo’n hekel had aan de elektronica in de huidige ‘moderne’ auto’s!
:)
2009 intro nieuwe A4 ik dacht dat de nieuwe A4 eind 2007 komt. Maar misschien is dit de facelift al van de nog te introduceren A4. Past mooi want Audi lijken allemaal op elkaar en zijn dus SAAI..
Oooh. Ziet er goed uit. Lekker dik en breed. Nogal veel A6. Maar dit zal er toch niet komen…
hebben we dit al niet eender gezien?
voor het overige, zie mijn commentaar bij “luxury car of the year”
2009?
Jullie moeten je bronnen echt eens beter gaan controleren.

De nieuwe Audi A4 staat voor begin 2008 gepland, de introductie zal rond augustus/september dit jaar zijn.

Ben ik nou zo slim…
///M For Life!!!
En weer veranderd er niets bij AUDI!

Dit wordt wel zeer eentonig! :s
@Marcel & Stef: dit jaar komt er volgens mij nog geen nieuwe A4. Verder is in het artikel duidelijk wie onze bron is (Motorauthority), we hadden eerder een impressie van de A4 en daarin werd eind 2008 aangeven:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/01/08/impressie-2008-audi-a4-b8
we zullen moeten afwachten of er dit jaar in Frankfurt wat meer bekend wordt…
Bayerische Motoren
Mooi schaalmodel van de A6.
@Autoblogger, Het staat zeker vast dat dit jaar de nieuwe A4 op de markt komt. Ook AutoMotorundSport doorgaans een goed geinformeerd magazine heeft dit op haar site staan http://www.auto-motor-und-sport.de/service/alle_neuheiten/mpsprod_prod_1.hbs?ext_timerange=1. In bijv. de USA vinden intro doorgaans een jaar later plaats dan die in Europa. Bovendien kent Audi een levenscyclus van 7 jaren per model 5 jaar na de intro volgt doorgaans de facelift die 2 jaren blijft. Ook gezien de acties die Audi nu voert met met de A4 (E8) duidt erop dat de levenscyclus ten einde raakt. Voor 2008 is wel de Avant voorzien. Bel voor de zekerheid maar een Audi dealer hij zal je vertellen wat ik hierboven stel.
Impressie??

Ik had hem nog gezien op de snelweg vandaag. Er rijden er zat rond.
Nu ben ik toevallig ‘werkzaam’ voor een Audi dealer, en ik kan je inderdaad vertellen dat het Advance pakket in het leven is geroepen om de A4 interessant te houden, omdat in 2008 de nieuwe A4 te koop is.

Dit is geen roddel of gerucht, dit is een feit.

Dus…dit jaar inderdaad niet, slechts de introductie. 1 Januari 2008 daarentegen staat de nieuwe A4 in de showroom (eerder al trouwens, maar nog niet te koop).
@ Stef intro eind dit jaar, levering 2008 zo heb ik het ook begrepen. In de zomervakantie worden de persen omgebouwd en lopen de voorseries van de band, ik verwacht start productie 2 maand vooraf intro Leveringen op eind 2007 is zo wie zo al moeilijk temeer omdat lease-mij er een probleem mee hebben om na de 2e helft van nov. te registreren en lease-mij lijken mij de grootste afnemers van de A4. Bij het maken van de nieuwe matrijzepersen is eveneens een dochteronderneming van BMW betokken http://www.bmwgroup-werkeisenach.de/eisenach/index.html?s10&home.htm& . Deze fabriek levert o.a. persmateriaal voor Porsche, Opel, Audi .
De nieuwe A4, dat is voor mij ongeveer net zo boeiend als de nieuwe wasmiddelverpakking. 90% van de Audi’s zijn zo verweven in het straatbeeld dat ik daar gewoon geen interesse voor kan opwekken (tenzij ze misschien een keer het interieur aanpakken, te gevoelloos gewoon)

Ben zeker niet anti audi, maar ik hou wel van auto’s met karakter en dat is de A4 zeker niet!
Jammer inderdaad dat de bron niet direct gechecked is, zodat dit artikel gelijk aan geloofwaardigheid verliest.

De A5/S5 is bewust als voorloper op de op de IAA te lanceren nieuwe A4 (verkoop modeljaar 2008, maar dat begint dus als eind 2007!). Alle mensen die iets met Audi te maken hebben weten dit al maanden, en nu is de A5/S5 er en weten we dus ongeveer ook hoe de nieuwe A4/S4 er ongeveer gaat uitzien.

De Avant volgt een paar maanden later, net als de A5/S5 cabrio.
Hier nog wat meer Audi info: http://www.autobild.de/erlkoenige/neuheiten/artikel.php?artikel_id=13642

Kijk onder de fotogalerie voor korte samenvatting van wat er komen gaat.

A4 sedan dus eind 2007, Avant begin 2008. Plus nog overig lekkers!
@TT man, ik denk dat de bron wel juist geciteerd is maar er wordt volgens mij gesproken over de USA intro. en die is doorgaans een jaar later.
@ Marcel,

wat betreft uitlevering dit jaar, ik doelde erop dat ie vast in de showroom staat zodat klanten vast even van de auto kunnen proeven.

Maar ik sluit me verder mooi bij jou aan :)
@Stef & Marcel: Ok, ik realiseerde me niet dat de introductie al zo dichtbij is. Bedankt voor de aanvullingen, ben erg benieuwd wat we in Frankfurt te zien krijgen.
Deze (nieuwe) A4 is wel een enorme designverarsching……..
wat ik niet kan snappen, is waarom de A6 avant met een 2.0 nou 1 uitlaat aan iedere kant heeft, waarvoor is het nodig op een 2.0:s maar daarom noemt het zichzelf ook audi.
Ben jij een Carfreak? raar dat je dat niet kunt begrijpen dan..
Dat noemt men uitstraling. Zo laat men een auto er mooier uit zien.
Stop eens een plaatje van die a6 in paint, en haal eens een uitlaat weg, kijk eens hoe dat eruit ziet.
En overigens is het wel een 2.0 TURBO. En de 1.8 turbo motoren van audi hebben, de tt uitgezonderd, ook vrijwel altijd 2 uitlaten gehad.

groeten
juist bas heeft volkomen gelijk!!
Ik ben heel blij met audi dat ze precies doen wat ik verwacht, niet to over-done, zoals MB en BMW. Geen patserbak, maar gewoon kwaliteit. Het nieuwe model A4 zal ik ook zeker weer nemen :)
@ jelger
ik ben het helemaal met je eens 100%.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).