Grijs en zwart zijn nog steeds heer en meester

Auteur: , 25 Reacties

Wit is het nieuwe zwart? Nee hoor, de saaie burgermensch gaat nog gewoon voor zwart. Of nog beter; grijs. Dat laat het RDC Datacentrum weten. Want ondanks dat autofabrikanten hun modellen in steeds meer verschillende kleuren aanbieden kiest de autoconsument steeds vaker voor een grijze of zwarte auto...Toch is er nog hoop, de kleuren bruin en oranje verdubbelden vorig jaar in verkoop! Kijk, die oranje redactie-Rapide kan dus alvast in bestelling. De helden die een bruine of oranje auto kiezen zijn gelukkig nog zwaar in de minderheid, bijna 70 procent van alle nieuwe auto’s wordt namelijk in grijs of zwart geleverd! En let wel, de groei van deze “kleuren” is er nog steeds niet uit.

Ter stimulering van de opvallendheid van hun modellen willen autobedrijven nogal eens bijzondere kleuren aanbevelen. Zeker op het moment van introductie wordt er veelal gekozen voor specifieke laktinten. Kijk maar eens naar de tentoongestelde auto’s tijdens de AutoRAI: een brede schakering van kleuren. Maar zodra het op kopen aankomt slaat de vergrijzing toe. Ruim 40 procent van alle nieuwe auto’s gaat in een grijstint de showroom uit, gevolgd door 28 procent zwarte auto’s. Op enige afstand volgt blauw, waarna er voor álle overige kleuren nog slechts zo’n 14 procent overblijft. Binnen deze restgroep verliezen vooral groen en paars aan populariteit, oranje en bruin zijn daarentegen in opkomst.25 reacties

Gewoon de beste kleur voor een auto (vind ik).
zwart en wit zijn veel te saai, een auto hoort oranje ofzo te zijn
Heb een tijdje geleden vespa LX white gekocht. Nu heb ik zoiets: had ik maar zwart vespa met bruin leer gepakt. Ik hoor blijkbaar ook bij de saaie burger:P
In de meeste gevallen komen de modellen mooier uit als ze zilver zijn.Kleinere modellen lijken hierdoor ook groter.
Antraciet doet het hem voor mij :D
Wit is de vetste kleur voor JDM auto’s.
Het dak van mijn auto is wit, ben ik nu minder saai?
mooi, dan krijg ik wat meer inruilwaarde voor mijn zilvergrijze slk terug…
Zwart is mooi gaat heel veel auto’s goed af, wit is ook mooi maar staat op sommige beter dan op andere.
Als ik onze familie enzo es afga…..alleen me moeder heeft geen zwarte of zilvergrijze…..Te erg!
Ik vind dat het per auto afhangt. De ford focus st in het oranje is prachtig maar een Phantom of Scaglietti horen toch gewoon in het zwart. Dus zolang de mensen de autos blijven kopen waar die kleuren het mooist op staan, dan zullen de kleuren dus ook aanblijven.
Behalve grijs en zwart zijn er vaak helemaal geen mooie kleuren te kiezen.
Rood, donkerblauw?

Er zijn uitzonderingen zoals Alfa Romeo.
Alleen die namen al. Het is bruin en groen maar wel hele mooie:

Marrone Luci di Bosco, Verde Muschio.

Prego, Grazie!
tja wij hebben een zilvere SL en een zwarte S. Volgende keer me vader overhalen voor een witte:p
Als je het voor de inruilwaarde doet……SNEU hoor! Je rijdt toch een auto die je mooi vind? Niet omdat de tweede eigenaar die zo mooi moet vinden??
Gelukkig is mijn A6 brandweer rood ;) Kan je tenminste nog eens terugvinden op de parkeerplaats.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
Ik kies de kleur van mijn auto in combinatie met het interieur. Deze twee moeten samen één harmonieus geheel zijn. Mijn nieuwe auto heb ik met een licht interieur, houtafwerking en zwart metallic exterieur besteld.
Donkergroen had ook nog gekund maar toen ik de zwarte naast de groene zag staan, was de zwarte toch “more appealing”.

Zilver/grijs is bij mij sowieso out of the question, evenals zo’n zwart of interieur: alsof je in een kolenkit rijdt, very depressing! Grijs interieur: een uitvaartcentrum wordt er wel vrolijk van!
Het ligt een beetje aan de auto… zwart staat altijd wel eigenlijk… maar wel wat saai idd.

Ligt ook aan de kleur bekleding die je hebt…

Maar ik zal niet gauw een felle kleur auto kopen, toch een beetje te fancy nancy… liever wat ingetogen.

Bruin is trouwens zeker een goede optie. Of dat groen parelmoer achtige wat fiat op zijn grande punto heeft zitten, geweldig.
Dat oranje in opkomst is, ok… maar bruin??? Ik hoop dat dat bruin tegen het oranje aan zit. Of kan iemand mij een bruine auto noemen/laten zien? Ik kom niet verder dan een 30 jaar oude Ford Taunus.
Oh, wij hebben een witte panda en een groene Matiz. Volgende keer mijn papaatje overhalen voor een grijze :p
Ik bestel deze week een A6 Allroad: dakarbeige. Dat is weer eens wat anders dan al dat grijs, dacht ik.
OJ: Geen moderne bruine autos? En deze dan?

http://img410.imageshack.us/my.php?image=m6bruinlg6.jpg
grijs is zo saai vooral bij kleine autos als de Astra en de megane enzo
Hmmm. Bij mijn familie en kennissen valt het dan nog wel mee… Even denken: Grijs, grijs, rood, zwart, oranje(!), wit, grijs, grijs, rood, paars(!), wit, grijs, lichtblauw, geel, lichtblauw, rood en lichtblauw. Nou oke, alsnog veel grijs, maar in verhouding veel minder.
Alleen als ik nu naar buiten kijk is het wel allemaal grijs, zwart en één donkerblauwe… Nou moet ik wel toegeven dat het ook de kleuren zijn die op bijna alle auto’s staan. Sommige kleuren zijn gewoon niets op bepaalde auto’s. Dit zijn gewoon ‘veilige’ kleuren om te kiezen. Waarschijnlijk zou ik ook bij zo’n kleur uitkomen als ik een auto mocht kiezen… Maar ik kies dan ook auto’s die in andere opzichten al speciaal zijn, en auto’s die dat niet zijn neem ik wél in een leuke kleur! (denk ik nu, tenminste…)
Het verschilt echt per auto. In het zilver komen de lijnen over het algemeen mooier naar voor. Terwijl zwart een CLS een gangster-bak maakt en een Leon Cupra/Topsport van de vorige generatie t mooist in t geel of zilver. Verschilt per auto en per persoon natuurlijk:-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).