Column nu: Zijn cabrio’s gay?

Auteur: , 331 Reacties

Een existentiële vraag, zo met het voorjaar op de stoep. Vorige week althans, want nu sneeuwt het weer even, maar het kan niet lang meer duren of de lente barst in volle hevigheid los, waarna het weer lijkt alsof zo ongeveer de helft van het Nederlandse wagenpark uit cabrio's bestaat.

De aanleiding voor deze column is een kleine woordenwisseling die mijn Autoblog collega Wouter en ik hadden, nadat ik zijn favoriete automerk had beledigd door de Alfa Spider voor homobak uit te maken. Hij pareerde dit door te stellen dat alle cabrio rijders nu eenmaal homo zijn. Ik rijd zelf namelijk een cabrio dus daar had hij mij mooi even tuk. Afijn, u begrijpt, dit was een volwassen discussie op hoog niveau met goede argumenten en zonder te generaliseren, die een beetje uit de hand liep. Bij auto-hooligans geldt immers: Kom je aan de auto, dan kom je aan de hooligan.

Alles met een oprechte knipoog natuurlijk, want wij weten wel beter dan dat homosexualiteit een (dis)kwalificatie is, of dat het rijden in een kappersauto automatisch homosexualiteit tot gevolg heeft alsof het een besmettelijke aandoening is. Bovendien voltrok de ‘discussie’ zich over de e-mail, daar Wouter als correspondent in Genève zat, waardoor we door de omstandigheden niet met elkaar op de vuist konden gaan.

Het zette mij echter wel aan het denken toen ik vorige week in een zonovergoten Nederland een beetje doelloos heen en weer aan het crossen was voor mijn op handen zijnde rij-impressie in de Nissan 350z roadster. Uiteraard met open dakje en coole zonnebril op. Tijdens het rijden bekroop mij hetzelfde onbestemde gevoel wat ik ook heb als ik in mijn eigen cabrio rijd. Een gevoel wat ik nooit goed heb kunnen benoemen. Maar terugdenkend aan het onderhoud met mijn collega schoot opeens het woord ‘gay’ door mijn hoofd. Niet de sexuele betekenis, maar gewoon ‘gay’ in de breedste, uiteraard meest positieve zin van het woord: Cabrio’s zijn gay.

Na bestudering van de term ‘gay‘ werd het me al snel duidelijk. Één van de definities die wordt gehanteerd is “Gay is sometimes used to describe an object of particular flamboyance“. Bovendien ben je in de cabrio met open dakje weliswaar een volwaardige weggebruiker, maar toch net even anders dan de rest, waardoor je wat vaker wordt nagekeken en soms zelfs aangesproken bij het stoplicht, al dan niet in vriendelijke bewoordingen (mooie bak! patser!). Daarnaast zou het mij niets verbazen als daadwerkelijk 10% van alle personenauto’s in Nederland een cabriolet uitvoering is.

Het komt wel heel nauw hoor. Want zodra het dakje dicht is, is het niet meer gay. En zodra je met gezelschap in de open cabrio zit is het ook niet meer gay. Roadsters (tweezitters) zijn iets minder gay dan vierzitters, maar, desalniettemin nog steeds gay. En het aantal peekaas, merk of model maken ook niet uit.

Fijn dat we dat opgehelderd hebben. Vandaag is de winter-, zomerbanden wissel, dus ik hoop dat het snel weer mooi weer wordt, dan kan ik weer lekker cruisen in mijn cabrio.

[ gepubliceerd op nu.nl, 21 maart 2007 ]331 reacties

Met een cabrio ben je net even anders dan de gemiddelde weggebruiker.
Het heeft er dan ook mee te maken in watvoor cabrio je rijdt…
De 350z vindt ik een mooie wagen met de juiste kleur en wielen eronder,maar als je over een SLK of New Beetle begint dan wordt het moeilijk om te zeggen of dat nou een goede wagen is om in gezien te worden als Man-zijnde.
Je hebt toch ook vette dakloze auto’s?
De Lamborghini Murcielago cabrio of de Gallardo Spyder?
Niks gay aan..
Oxford Dictionary zegt over “Gay” (en met name uitleg 3 en 4 sluiten aan bij de column van Sacha)

• adjective (gayer, gayest) 1 (especially of a man) homosexual. 2 relating to homosexuals. 3 dated light-hearted and carefree. 4 dated brightly coloured; showy.

• noun a homosexual person, especially a man.

— DERIVATIVES gayness noun.

— USAGE Gay is now a standard term for ‘homosexual’, and is the term preferred by homosexual men to describe themselves. As a result, it is now very difficult to use gay in its earlier meanings ‘carefree’ or ‘bright and showy’ without arousing a sense of double entendre.
inderdaad het ligt vooral aan het soort cabrio.. inderdaad de cabrio’s van Lamborghini zijn cool maar ik krijg de kribbels van een man in een audi TT cabrio dat vind ik zo fout hahha..
Als ik in mijn cabrio rondtoer dan ben ik inderdaad zorgelozer en soms is de aandacht best lollig (dus ok een klein beetje Showy) maar ik ben geen homosexueel en eigenlijk is het raar dat de homosexuelen zich dit woord hebben toegeëigend.
Ik ben het er helemaal mee eens. De meeste cabrio’s zijn gay. Althans, alle auto’s waar ook een model met een vast dak voor is. Op het moment dat de auto alleen als cabrio geproduceerd is kan het in mijn ogen wel normaal. Denk bijvoorbeeld aan de Porsche 550 Speedster. dat is goed te doen. Alle andere cabrio’s waarvan dus zoals gezegd ook een variant met een vast dak is zijn gay. Waarom, hoor ik je vragen. de rede is heel simpel: Een cabrio die ook een vast dak variant heeft is onnodig zwaar, en minder stijf als de variant met een dak. je kiest dus voor een mindere variant van dezelfde auto, die bovendien nog duurder is ook (zowel wat betreft de aanschaf als de gebruikskosten….
@Kevski: dus een mx-5 is volgens jou dus niet gay?
ligt aan de auto als je als een kerel in een daihatsu copen rijdt nou dan vind ik je wel een beetje gay hoor
maar een koenigsegg ccx, porsche carrera gt, mustang cabrio, viper en tvr cabrio’s zijn dus echt niet gay en open lambo’s,astons,pagani’s en ferrari’s ook niet
mini cabrio’s zijn Gay zoals die peugeot en andere kleine stukjes speelgoed. De SLK en de Z4 vind ik nou niet weer gay omdat ze klein mooi en sportief zijn. Zeker ook omdat er M versies of AMG’s van zijn
Aan alle //M3 fans: De M3 cabrio is niet gay!!
en de nieuwe 3-serie cabrio ook niet!
smaakversterker
@ Kevski je noemt daar de porsche 550, maar besef wel dat die wagen een icoon geworden is dankzij de homofiele James Dean. Dus de Porsche 550 is ook GAY
MX5 is zwaar gay !!!!!!!! Dat is pas een GAY car geen gallardo spider
Mensen die dit soort infantiel geleuter uitkramen zouden eens op een cursus zelfvertrouwen voor beginners moeten. Ik rij in een knalgele cabrio en wat anderen daar van vinden interesseert me echt de rozen.
ach, in de zin van “anders dan andere weggebruikers” en “je wordt vaak nagekeken” zou je cabrio’s ‘gay’ kunnen noemen.
maar laat ik dat nou net niet erg vinden, anders dan anders, dat interpeteer ik als iets positiefs, en vaak na gekeken ook. vooral als dit door vrouwen wordt gedaan. mannen die omkijken, zijn of gay, of jaloers, op enorme autofanaten.

het kan mij dus niet schelen wat mensen nou van mijn slk vinden, mij krijg je voorlopig niet meer uit een CC.
tuurlijk is een open BMW gay.
Posermobiel. Past prima in de Oxford definitie ‘showy’ :P

Vooral die Z4 trouwens, zitten vaak wat oudere mannen in met een net even verkeerd kapsel en zo’n fout gekleurd sjaaltje om hun nek..
Ik vind het trouwens alleen maar leuk. Saaie standaard mensen/auto’s zijn er veel te veel.

Gay is okay zeg ik :) en ja ik heb zelf ook een gay cabrio
@ SLK55 AMG

de spijker op de kop :) Helemaal mee eens
@SamSam: coming from someone like you that’s a compliment, Thanx!
Ik ben 100% hetero en rijd in een P1000388
En wat zou het als het gay is. Wat is er mis met homosexualiteit?
alle cabrio’s zijn gay! en niet zo’n klein beetje ook! maar je bewijst het tegendeel door 95% van de tijd met open dak te rijden :)
Open rijden is gewoon vet! veel meer gevoel van vrijheid, en tja, als je bekeken wordt door het vrouwelijk geslacht is dat alleen maar leuk.. ik bekijk hen ook zo vaak :P
@Alwood: ik ben 12,13 en 15 maart met het dak open naar het werk gereden (s ochtends was het een graad of 6) en dat was heerlijk! :) Veel mensen die naar je kijken alsof je gek bent dat wel. Maar ja, dat is ook wel zo, dus who the hell cares what thy think? :)
een honda S2000 is een powerbak van een cabrio, zeer strak design, en mijn “droomauto”. het komt er nog wel een keer van, maar eerst die kinderen uit huis krijgen.
btw; ik heb een bmw 325i cabrio , een peugeot 306 cabrio, en een mazda mx5
gehad, en alleen van die laatste vond ik dat die mijn vrouw beter stond als ze erin reed.

nee, een cabrio is niet gay
Cabrios zijn gay, Roadsters, de echte zijn dat niet. De neppers zoals Z4 MX5 en 350Z natuurlijk weer wel!
@Peter: wat maakt een z4 of een MX-5 volgens jou neppers? Dat zijn sportieve tweezitter die als roadsters zijn ontworpen…… Trouwens…. ooit zelf een sportieve auto gereden?
Mozes Kriebel, zulke domme vooroordelen kunnen alleen niet-cabriorijders verzinnen.

Y. – met twee klassieke cabrio’s in de garage, waarvan één een halve eeuw oud.
Ik denk dat het cabrio-gay idee voorkomt uit het feit dat cabrio’s dikwels door vrouwen worden gereden.

en wat maakt het nu uit dat iemand je wagen gay vind, rij gewoon wat je wil ;)

because you only live once
Ja hoor, Murciélago LP640 Roadster, erg gay… NOT!
RS4 cabrio gay ?
@ Wooody: Idd, vind ik niet gay….

@ smaakversterker: helemaal waar, maar dan mag de bestuurder idd bisexueel zijn, maar de auto is daarmee nog niet gay. Ongetwijfeld dat er iemand op deze aarbol is met dezelfde auto als dat jij hebt die toevallig ook nog een gay is. Dat zou dan betekenen dat jij ook gay bent….
@ WOoDy

MX5 is een echte lowbudget gaymobiel..En wat jij ervan denkt interesseert me ook geen hol
pagani Zonda spyder Gay? hmmm, ik denk van niet!!!
F430? Nee
@ks-engineering
Neemt niet weg dat het nep (oftewel marketing) roadsters zijn
Ik denk dat het afhankelijk is in wat voor model cabrio je rijdt. Een man die een 206 CC rijdt ziet er een beetje gayish uit. Watvoor cabrio rijdt Sacha dan?
@benny
Dat zijn gewoon snelle homo’s! :)
Mooi stukje! En tis waar, cabrios zijn gay, niet ALTIJD in de letterlijke zin, maar soms toch ook wel hoor ;-)

Iemand die ik ken is homo, en wilde de nieuwe Audi A5 bestellen. Blijkt dat de cabrio versie er pas komt in 2009 (ook best wel gay :s) dus gaat hij maar naar BMW, om daar een cabrio te fixen.

My 2 cents :-)
Maakt mij nie uit hoor wat ze van cabrio’s denken, als je met ne grave cabrio afkomt staan de chix aan te schuive hoor:p
Omdat ze weten dat ze een ritje kunnen maken zonder dat de bestuurder aan hun knieen wil zitten!!! :D
Vind geen enkele cabrio gay!
mensen die dit zeggen zijn vaak jaloers vind het maar zielig.
had je maar wat harder moeten werken of meer moeten studeren kan je er mischien ook een rijden.
Belachelijk wat een taalgebruik, en wat zeiken ze nou ? Cabrio’s hebben niets met het woord gay te maken. Dat is cardiscriminatie.
[Quote [riebel] had je maar wat harder moeten werken of meer moeten studeren kan je er mischien ook een rijden.]

Vind je nu zelf niet dat die opmerking nergens op slaat? Ik bedoel, een cabrio of geen cabrio is toch een keuze die je maakt, dat heeft echt niets te maken met hoeveel je verdient of hoe hard je werkt en zeker niet wat je hebt gestudeerd.
No offence fcourse ;-)
@peter
mx-5 gay en low budget? Laat die auto nou net door dat “lowbudget” geweldige rijeigenschappen,een goede kwaliteit(want eenvoudig dus er kan weinig kapot) en een hoge restwaarde hebben. Conclusie,je rijd menig sportwagen er uit op een bochtig landweggetje,puur door de wegligging en je houd dat nog wat jaartjes langer vol en zelfs dan levert de auto nog redelijk geld op. Noem het gay,ik noem het slim. Zelfs nieuwe mx-5 is gebaseerd op zelfde principe. Zeker nog nooit in gereden? Over marketing gesproken;op die basis kun je elk automerk afschrijven,elk automerk heeft een vorm van marketing nodig als ze iets willen verkopen.
Nou, ik heb er twee, 1 voor dagelijks gebruik en 1, ach, die komt ooit nog wel af. En iedereen mag het noemen zoals ze willen. Voor mij is het hobby en passie. Ik rij dan ook als het even kan het hele jaar door open. En nee, mijn dagelijkse ‘cabrio’ is helaas niet uit de Aston Martin klasse. Maar voor het ‘open’ rijden maakt dat niet uit, dat is gewoon heerlijk. En mijn kinderen vinden het ook waanzinnig.

Overigens, hoe zit dat dan met vrouwen die open rijden ?
ik heb low budget niet genoemd! Begrijp me niet verkeerd een MX-5 is een leuke betaalbare open tweezitter sportwagen, wellicht onterecht met gay stigma, maar het is géén roadster. Een roadster heeft minimale bescherming tegen de elementen (lees zeer bewerkelijke kap) en geen ramen die in de deuren kunnen verdwijnen, maar afneembare sidecurtains. Voorbeelden zijn de XK120, porsche 550, AC Cobra, en heden tendage de Morgan en de Donkervoort.

Zolang ik elke ochtend langs drie buiten geparkeerde MX-5en fiets denk ik dat het met de weersbescherming daarvan wel goed zit.

Dit zijn overigens sidecurtains:
http://www.ahd.tudelft.nl/~peter/images/opa002.jpg
haha, echt triest. Dit is gay, nee dat is gay. JULLIE ZIJN ZELF GAY(a):p
lincoln mark8
eigenlijk is het heel simpel…. loop eens rond je auto….zie je ergens lincoln staan…. nee echt niet……dan ben je gay
lincoln mark8
gays zijn knapper dus durfen gezien te worden.
Hetros kunnen het werkwoord durven wél spellen!
Naar mijn mening zijn zowel coupé’s als cabrio’s plezierauto’s of vrijetijdsauto’s, zoals je wil. En dan zeg ik: de coupé voor de man, dan kan hij lekker en in alle veiligheid hard gaan en de cabrio voor de vrouw, rustig genieten van het mooie weer.

Een man in een cabrio? Vaak gay indeed!
Wat een hopeloze macho-discussie… Iedereen rijdt toch met wat hij/zij wil
Ik vind (ongeveer alle) cabrio’s gay. Vooral de MX-5, S2000, Daihatsu Copen, VW Beetle, 206, Mini, Smart Fortwo, PT Cruiser, C3 pluriel, Megane en Nissan Micra. Als je begint over Lambo’s, de Carrera GT en alle andere van het lijstje van radi tahiri (zie boven) dan heb je het eerder over de ‘showy’ betekenis van het woord. Ik zou het bijlange niet erg vinden om in zo een -showy- gay cabrio rond te rijden, zeker niet als ik weet dat ‘m lekker snel is en 3x meer pk heeft dan alle andere auto’s in de straat.
ja het is klote voor alle mensen die in een vette cabrio rijden maar als je de keuze moet maken tudden een coupé en een cabrio is de cabrio gewoon meer voor de show-offs en is de coupé meer voor de mensen die houden van RIJDEN
hmm… glad to be (old school) gay. En nog blijer dat m’n ego niet boven m’n oren uitsteekt. Zelfrelativering zou enkele van de heren hier geen kwaad doen.
lincoln mark8
@peter…… oehhh spitsvondig..kan ik heel erg waarderen… en ook bedankt dat je denkt dat ik knap ben.
jongens…, je hoeft helemaal niet te kiezen tussen een coupe of cabrio, koop gewoon een CC, dan heb je het allebei ;) .de rede dat ik cabrio(CC) rijd? het is gewoon heerlijk om (zeker met hoge snelheden) open te rijden, vind door je haren, zonnetje op je bol en racen maar.
er zijn mensen die zeggen dat je in (het regenachtige) nederland niks aan een cabrio hebt… nou ik kan je vertellen dat ik meer dan 50% open rij, ook als het net boven het vriespunt is. veel mensen kijken je raar aan, maar ach, zoals eerder gezegd; dat vind ik alleen maar positief. gewoon een pet/muts op doen en de verwarming op de hoogste stand (zeker bij de slk, met de nekverwarming). heerlijk!
Tja, “ze” hebben de DB9 Volante ook verkozen tot Gay car of the year.
http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/17/gay_car_of_the_year_aston_mart

Ik weet niet wat ze willen bewijzen met deze verkiezingen en opmerkingen maar ik, als hetero, zou er dikke schijt aan hebben want ik rij een übergeile DB9.
Kan jij er wat aan doen dat je tegenwoordig volgens sommige mensen “gay” bent als je smaak hebt?
een cabrio gay, nee
veel homo’s rijden cabrio maar goed

in een open auto rijden is ook echt wel wat leuker dan een compleet dichte

Rijd zelf in een Toyota MR2 (semi-cabrio :P) maar ’t is heerlijk om met ’t mooie weer open te rijden.
haha, cabrio’s gay :) In de oorspronkelijke betekenis van het woord: cabrio’s zijn inderdaad leuk, maar als je alles gaat schuwen wat homoseksuelen graag zien, om maar niet gay over te komen, zullen we in een klein hoekje teruggedrongen worden. Wees gewoon fier op je smaak en amuseer je is mijn boodschap hier :D Ik houdt bijvoorbeeld van de Zonda roadster, Ferrari F430 Spider, AM V8 Vantage Roadster, Volvo C70, Camaro Concept Convertible en Mercedes SL Cabriolet.

greetz
– Apache
@peter

meervoud van hetero is hetero’s. Je kan zelf ook niet spellen. moehaha. anyways, cabrio’s zijn gay en roadsters zijn vet. Dit is wetenschappelijk bewezen door mij.
@ Roy

De Zonda F Roadster en de Lamborghini Murciélago Roadster zijn cabrio’s, dus daar gaat je wetenschappelijk bewezen theorie.
laten we het er op houden dat cabrio’s geen hetero/homo auto’s zijn, maar zogenaamde “metro” auto’s. de eigenaren van cabrio’s zijn over het algemeen mensen met smaak, die goed voor zich zelf zorgen en echte levensgenieters zijn. als ik mij niet vergis wordt je dan “metrosexueel” genoemd…
Kan me niet schelen of ze gay zijn, maar mocht ik de kans krijgen, dan wil ik hier wel in gezien worden:
http://www.snillfisk.no/biler/news/1967%20Citroen%20DS%20Cabriolet-sVr.jpg
Of hierin:
http://memoiresdestands.hautetfort.com/images/medium_file0008.jpg
Hoewel dit ook leuk is:
http://www.silverline.nl/images/Picture%20152.JPG
Maar op zich heb ik niet zo veel met cabrio’s, doe mij maar een coupé: (oke, ik zal stoppen met plaatjes… :P )

Mijn pa rijdt trouwens ook vaak in de C3 Pluriel van mijn ma, en hij is echt geen gay… Ik ben het dus eens met de vorige post, van slk55 amg.
Ja, een paar skelters daar gelaten (Ariel Atom, Donkervoort D8 en nog enkele hardcore open sportwagens) zijn cabrio’s echt super gay. En dan vooral die “cabrio’s” met stalen klap dak.
Op voorgenoemde uitzonderingen na zal ik nooit een cabrio kopen. Het zijn namelijk ook nog eens brekebeentjes eerste klas. 1x een aanrijding en het chassis is krom. Dat gebeurt je met een dichte auto veel minder snel.
Doe mij maar een stijve sportcoupe of hatchback.
Over een hetero-mobiel gesproken:

http://web.mac.com/philjames66/iWeb/BossCerbera/Anglo-Dutch_files/DSCF1983.jpg

18th Feb London Dawn Raid in een 460 cid Ford V8 met rond de 500 pk.
Je bent niet gay, je bent een beetje een sukkel.

Vooral in de stad, daar zit je dan i n j e c a b r i o.
@ citrofiel

volgens mij ben je de enige die zo denkt..ik rij liever op een drol
@ SamSam; Ach, ieder zijn smaak, hè! :D
@ citrofiel; daar heb je wel gelijk in
……..gay????????/ vandaag was het zo’n 15gr en beetje zon……………dakje eraf van mijn A4. niemand die zegt heey natte…….of lekre nicht…..nee in tegendeel. Mensen zijn verbaast dat je nu al openrijdt met t zonnetje op je bol, warme stoelen en verwarming aan……..gaan met die banaan en zelf met dit weer tot zo’s 100km echt goed te doen.

kan niet wachten op de echte lente!

de groeten allemaal
@ henzie; En daarnet zei je nog dat je niet weg was van Duitsers?! En je rijdt er zelf een! :?
Klopt……….van Duitsers, de mensen in/uit duitsland. Maar ze bouwen wel Heeeeeeeeeeeeele mooie auto’s en daarom rij ik ze (zelfs meer dan 1 want ze hebben zulke mooie modellen.)
snap je hem?
groeten
was dat ook dit topic?
henzie heeft naast zijn stijlvolle A4 cabrio ook nog een andere mooie audi, en laat ik die nou net ook hebben ;)

ik ben het trouwens helemaal met je eens hans.
Het is pure onzin dat een roadster een cabrio is waar de ramen niet in het portier zakken. De hele Triumph TR serie b.v. zijn allemaal roadsters tot de TR6. En in mijn 6 zitten echt deuren met ramen die erin zakken :)

“Roadster – Any car with seats for only two and no top”

Zo is er een hele rits van cabrio’s te verzinnen die roadster zijn.

Verder is een cabrio vergelijken met een coupe het zelfde als appels en peren vergelijken. Maar ik neem aan dat je nooit open gereden hebt als je die vergelijking denkt te kunnen maken :)
Z ON ANTI DOORTOCHT SCHERMPJE IN JE CABRIO IS PAS GAY
ja cabrio’s zijn voor fag’s
@slk amg……
hoe is ie? ik zag vanmiddag een a6 met die led’s van n rs6 voorin das echt mooi. weet jij misscchien of dat achteraf kan?

ga je nog naar de rai…? ik ga kijken naar een gti edition, heb je die gezien, zo top. ik hoor je weer.
groeten,
Hans
@m5: wat is een fag??????
Alle cabrio’s zijn gay, alleen de ford focus cc en de megane cc niet want die zijn CC
@ henzie een homo
t is niet gay maar gwoon stilo en een beetje leko
Dus circa 10% van de personenauto’s is een cabrio? En circa 10% van de bevolking is gay/bi… Dus cabrio’s kunnen niet gay zijn, want niet iedere gay heeft een cabrio… Cabrio’s zijn dus niet gay. Tenzij je die cabrio’s geslachten gaat toekennen en ook een eigen ziel en hart zodat ze verliefd worden op andere auto’s. Dan kan er wil eens een cabrio tussen zitten die gay is.

“En zodra je met gezelschap in de open cabrio zit is het ook niet meer gay”.
Uhuh, dus als ik met mijn vriendje naast me zit is het niet gay? Dat is leuk zeg!
Vind het niet eenvoudig om een lijn te trekken tussen wel en niet Gay cabrio. Grens ligt volgens mij bij 250pk
Zo’n audi tt of 206cc vind ik toch wel de uber-gaycars onder de cabrio’s.
In frankrijk is de 206cc ooit zelfs verkozen tot mooiste auto door homo’s…de audi tt vind ik ook wel ’n kanshebber voor de titel “gaycar of the year”
Ga morgen lekker open rijden in mijn slk. Heb schijt aan wat een ander denkt .Mijn zondag kan niet meer stuk.
Wat een gel*l weer zeg!
Echt iets voor onzeker pseudomachomannetjes, om mensen die in een bepaalde auto rijden in een ‘hokje’ te stoppen! Leven en laten leven zou ik zeggen. Of is mijn vriend of mijn broertje meteen ‘gay’ als die in mijn mx-5 rijdt?!!

Ik heb gisteren mijn 1991’er ingeruild voor een 1993’er!

En hoe durft zo’n stakker een MX-5, een budget cabrio te noemen? Er gaat (bijna) nooit wat kapot aan zo’n karretje! Da’s geen lowbudget, dat is Japanse TOPkwaliteit (voor een zacht prijsje)!!!
http://www.autotrack.nl/car-img/of01/s091/of01_0003906291.jpg


Riebel heeft gewoon gelijk…Gewoon wat harder werken (of beter opletten op school), dan heb je later genoeg keus op de automarkt…

MX-5 RULES!
@Hester we kunnen wel een autoblog/Mx-5 meeting organiseren, lol een aantal eigenaren van mx-5 jes hier, lol
Alle homo’s die ik ken (alle twee) rijden een dichte auto. Dus dichte auto’s zijn gay. Wat een onzin discussie. Als je iets afwijkends rijdt (cabrio, SUV), denken mensen met suffe middenklassers kritiek te moeten hebben. Lang leve de grijze Astra.

Afgunst blijft een moeilijk uit te bannen emotie.
Ten eerste; Heb ik mijn 1993’er in geruild voor een 1997’er. In mijn woede (MX-5 budgetcabrio?!!) vergiste ik mij! Je snapt inmiddels wel dat de huidige versie nu mijn derde is… :)

Ten tweede; Woody, mss. heb ik al een aantal MX-5 eigenaren ontmoet. Ik was lid van de MX-5-club. Gestopt wegens tijdgebrek, want er moet ook gewerkt worden, he! Maar een meeting…och waarom niet? :)

@Classic red…Afgunst met als basis de gedachte “Daar had ik in kunnen rijden, mits ik wat slimmer was geweest of meer doorzettingvermogen had getoond”…

En ik me maar afvragen waarom iemand dan niet zijn droom (M3/Ferrari/Lambo/wereldreis) najaagt. Laat een ander, kijk naar jezelf!
@henzie

met mij gaat het zeer goed, met jou? leuk dat je over die leds van die s6 begint. ik heb deze namelijk al van begin af aan voor zitten. ik heb zelfs de gehele s6 bumper voorop zitten, ik heb meteen toen ik de mijn allroad besteld had bij de dealer geïnfotmeerd naar de mogelijkheden. zij zeiden dat dat geen probleem was, omdat de bumpers (en de grill) dezelfde maat/vorm hadden. ook kon de bedrading van de ledverlichting simpel worden aangesloten. kortom, wil je van die leds (ik heb ze ook in de achterlichten) ga dan naar de dealer en bestel een S6 bumper en laat deze vervolgens door de een paar handige knullen op je auto monteren. het kost wat, maar de voorkant wordt er een stuk stoerder/chiqer op.

de autorai? wat dacht je.. ik denk dat elke autoblog bezoeker naar de autorai gaat. ik ga op 6 april. maar over een zogenaamde gti edition heb ik (nog) niks vernomen. komt er een gti edition van de allroad? ben zeer benieuwd.

hoe dan ook, veel rijplezier (maar dat zou wel lukken denk ik ;) ) en tot wederhoren.

Robert
De MX5 heeft veels te weinig vermogen om als een sportauto gezien te worden.
Ik denk dat die inderdaad in de hoek van de gay’s geplaatst kan worden.
@ iedereen die te zeuren heeft over de mx-5

Iedereen die een mx-5 een gay auto vind daag ik uit een sportversie (na 1998, 1.8, Bilstein vering, 6 versnellingen) te rijden op een bochtig landweggetje met de kap open. Als je niet na 3 minuten al met een grijns van oor tot oor achter het stuur zit begrijp je wat mij betreft niet waar autorijden om draait.

Mocht je dan nog steeds het mx-5 idee nog niet snappen, probeer dan eens eentje met een JR supercharger (190pk aan de wielen), wedden dat je die niet meer gay noemt?
@citrofiel: dat je pa niet gay is, kan kloppen. Maar ‘k vind hem over het algemeen wel goedgemutst en welgezind ;-)
@Maarten: daar heb je volgens mij geen post 1998 versie voor nodig. Mijn 1.8 is standaard op de instelbare Koni’s en crossbrace na en heeft 5 versnellingen en daarmee krijg je die smile ook prima voor elkaar. Verder heb ik ook een aatal oudere 1.6 versies gereden…. ook die zorgden voor een grote grijns.. Volgens mij is het gewoon een eigenschap van de Mx-5. Een redelijk laag gewicht, laag zwaartepunt, uitstekende balans, genoeg power om vlot te zijn en heel veel gevoel over wat de auto doet. Iedereen die niet verder komt dan “sneller/groter/duurder is beter” is wat mij betreft geen echte autokenner en heeft nog een boel te leren. Maar dat geeft niets, te populair is ook niet goed. Ik ga vandaag zeker weer even genieten :)

(p.s. er zijn ook een aantal exemplaren in een 170pk (turbo) uitvoering van de NA in Nederland, die hebben ook al meer vermogen dan nodig. Je hebt best wat voertuigbeheersing nodig om dat in goede banen te leiden en je niet te ver-galoperen.)
lincoln mark8
kunnen die nichten niet lekker gaan lopen…. op birkenstock sandalen….. of zijn sandalen ook cabrio?
Ook ik rij een MX-5 en het kan me geen kont interesseren als anderen dat een homo-auto vinden. Maar om terug te komen op de interpretatie van ‘gay’ waar Sacha het over heeft, een zekere flamboyance kan ik mezelf niet ontzeggen. Dakje omlaag, muziekje aan, zonnebrilletje op – goede manier om je kilometers te maken.
Wat een heerlijk weer vandaag! echt een tour dag. kinders bij de au pair en lekker met mijn vrouw gaan touren! mij zul je vandaag niet meer vinden op autoblog ;)
ik vind de MX5 een zeer geslaagd wagentje, sportwagen rijden voor een aantrekkelijke prijs.

en als je kijkt hoeveel plezier je aan zo’n auto kan hebben, dan is dat de prijs 10X waard.
Ik hou het wel op m’n MR2 met T-bar :) Heerlijk om zo mee te toeren, bij warm of koud weer ;)
@petervanhtev helemaal mee eens, die windschermen achterin, dat is pas gay :)
Hou gewoon op met dat gezeur iedereen; De autowereld kent geen geslachten dus ook geen gay’s
Wat worden de mensen weer heerlijk in een hokje gestopt!
Dan zouden mijn ouders gay en aso’s zijn, want we hebben een Touareg en een Eos. Kom op mensen… zijn jullie nou zo dom?
laten we het eens over een andere boeg gooien. een bodykit kun je zien als make-up voor de auto…… zijn al die sjonnies in een auto met ‘make-up’ dan niet onwijs “gay”?
o ja, ik heb trouwens een heerlijke dag gehad in mijn cabrio met AMG-bodykit ;)
vandaag lekker getourt in mijn benz.Heb trouwens opvallend veel slk’s zien rijden. En het viel gewoon weer op dat de golf cabrio’s gewoon gesloten waren.
Column nu: Zijn cabrio’s gay?

JA!

Behalve die van mij maar dat compeseer ik.

Gr Hans
o.a. een Carrera GT, CLK DTM AMG Cabrio, SL65 AMG, Gallardo Spyder, Murcielago (Lp640) Roadster, Pagani Zonda Roadster (S, F), Koenigsegg CCX, Maser MC12 zijn niet gay (denk ik;-))
@Davidov: Allemaal gay.
Het aantal PK’s maakt niet uit of het gay of niet gay is, een homo met een dikke lul is nog steeds homo. Het ligt meer aan de uitstraling van de auto+BESTUURDER.

Als er in een 2 zitter cabrio 2 gozers zitten met open dak, dan is het gay. Maar als er een lekkere meid naast je zit dan is het ineens een heel ander verhaal.
Arnoud schrijft,
24 March 2007 om 18:21

Ja, een paar skelters daar gelaten (Ariel Atom, Donkervoort D8 en nog enkele hardcore open sportwagens) zijn cabrio’s echt super gay.


Jij hebt het begrepen.! Die dingen heten dan ook: roadster
Oxford Dictionairy (zeg maar de Engelse Dikke van Dale) geeft een andere uitleg aan het woord roadster, nml:

roadster
• noun 1) an open-top car with two seats. 2) a bicycle designed for use on the road.
Ach…
Over een paar maanden (hartje zomer) heb ik een volle dag een 350Z Roadster (zwart!) tot mijn beschikking. Cruisen bij Nijmegen langs de Rijn en daarna de A3 over de grens…

Eens kijken of ik veel last zal hebben van het ‘gay-gevoel’ :)
Persoonlijk denk ik dat het gewoon een dagje ‘kicken’ wordt :)
Alhoewel ik algemene woordenboeken niet zo vertrouw op specialistische kennis:
Cambridge dictionary zegt:

convertible Show phonetics
noun [C] (ALSO soft top)
a car with a soft roof which can be folded back:

roadster Show phonetics
noun [C] OLD-FASHIONED
a car without a roof and with only two seats

Een Roadster heeft dus geen dak, een convertible een soft top. Aangezien je het dak van de MX5 in 3 seconden opzet en rolramen heeft is dat dus gewoon een convertible!

http://www.storydomain.com/lincoln/lbch4.htm

There are no precise rules on the use of many of these terms. For example, a difference which is generally accepted between a “Roadster” and “Convertible Coupe” is that the Roadster has sidecurtains and the Convertible has roll-up windows, although many early Convertibles are referred to as Roadsters.
De enige reden waarom mensen een negatieve klank geven aan andermans cabrio gedrag is jaloezie. Ikzelf heb inmiddels alweer 3 cabrio’s gehad en ik vind ’t bijzonder aangenaam rijden, MITS je anders rijd. Met haast is het voor de volle 100% nutteloos om cabrio te gaan rijden. Tevens met suf voor je staren beleef je er ook geen lol aan. Gewoon lekker cruisen, enige eis in wezen dat het droog is en niet vriest, zonnetje op de bol en lekker gaan. Cabrio rijden kun je pas beoordelen als je het gevoel hebt ervaren en weet te waarderen. Even snel in een cabrio’tje een proefritje maken vind ik zelf niet afdoende.

Zijn 2 zitters minder gay? Mwah, een 4 persoons cabrio geeft meer sfeer dan een opgefokt klein roadstertje, maar laatstgenoemde koop je ook met een andere reden.
Wat een onzin zeg ik leg het nog 1 keer uit een auto heeft geen sex voorkeur een auto weet niet of iemand Homo of Hetro is, een Gay auto is een auto die door marketing mensen zo gemaakt word,

Ik vind het echt onzin dat sommige auto’s als Gay worden betietelt, een Audi TT cabrio is homo wat een onzin is gewoon een fijne auto om in te rijden, zeker als je nog wat ABT of Oetinger spullen erop zet, Alfa Spider is ook niet homo of hetro, het is wat ik wil dat de auto voor mij betekent punt!!!!!

Einde discussie,

Niels
De cabrio van John de Wolf…en die is ook niet gay !! :)
http://www.automotoportal.com/media/images/vijesti/060802004.jpg
Over hokjesgeest gesproken. Gay of niet, een cabrio zorgt voor een heerlijke manier van rijden. Zelfs het open rijden in het drukke verkeer voegt daadwerkelijk iets extra’s toe. Overigens rijd ik ook meer dan 50% van de rijtijd open. Het woord “gay” betekent overigens ook “plezier” en laat dat woord nu absoluut wel bij een cabrio horen.
Dus een Porsche 911 Turbo Cabriolet is gay? Ja want er is ook een coupe van.
Dus een Ferrari F43 spider is gay? Ja want er is ook een coupe van.
Dus een Lamborghini LP640 is gay? Ja want er is ook een coupe van.
Dus een Maseratie spider is gay? Ja want er is ook een coupe van.
Dus een Mercedes SLR cabrio is gay? Ja want er is ook een coupe van.
Dus een Spyker C8 Double 12 is gay? Ja want er is ook een coupe van.

Jullie hebben echt helemaal geen verstand van auto’s!
Gewoon allemaal zeggen dat ze gay zijn omdat ze zelf rondrijden in een Nissan Micra of een of andere plasticbak.
Cliff: “Jullie hebben echt helemaal geen verstand van auto’s!”

Nee, jij speelt de sterren van de hemel!

“Ferrari F43
Maseratie”

En ja alle auto’s die je noemt zijn extravagant duur en snel maar niet minder gay dan een Peugeot 206 COC.
Wat kunnen mensen zich belachelijk maken zeg….Het lijken wel kinderen , nee de mijne is groter , nee de mijne joh! In dit geval gaat het weer eens over auto’s en iedereen heeft zijn mening alweer klaar staan. Ik vraag me hoeveel van de mensen die reageren zelf een cabrio hebben? Ik heb zelf een MG-B uit 1979 , van het weekend weer van stal halen , en als je met kap open rijdt voel je je gewoon anders. En dan niet zoals hier besproken is , maar meer in de zin van blij , gevoel van vrijheid , je bent relaxed en de rest kan je gestolen worden. Ik denk dan ook dat hier meer het gevoel besproken had moeten worden in plaats van te zeggen een auto is gay. Er zijn trouwens zat “gesloten” auto’s die dan ook daarvoor in aanmerking zouden moeten komen. Maar dat even terzijde. Misschien zullen er eerder gay’s in een cabrio rijden en hoe zou dat komen? Een cabrio is 9 van de 10 x een te dure versie van een gesloten type. Dus is de prijs ook veel hoger , gay’s hebben vaak meer te besteden en als ze zich willen onderscheiden doen ze dat door een cabrio aan te schaffen. Wil niet zeggen dat alle gay´s zo zijn maar dit zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat er meer gay´s in een cabrio rijden.

Ik zeg maar , koop wat je mooi vind (en kan betalen) , geniet ervan en laat anderen maar lekker kletsen. Gay auto of niet……
Ben ik het even eens met Ruben,
Een auto gay noemen is zooooooooooo nutteloos.
en ook met bovenstaande “K” ben ik het eens.
Pas als er een homo in zit is de auto gay,
so what, maakt dat alle andere auto’s van hetzelfde ook gay.
Niet als je het aan mij vraagt. BTW, is er hier iets tegen homo’s
volgens mij niets mis mee (hetero-speaking here).
Ik heb genoeg bekende en vrienden om me heen die homo
zijn, nix fout aan. Oftewel, het lijkt erop dat we gewoon weer
een oudhollandse discussie aant houden zijn met het kinderachtige
ik ben beter, ik ben groter, zie mij nou !! gebekvecht.

Ik zijt weg, Ajuuss
Waar ik me ook aan stoor zijn die zogenaamde cabriorijders (Of CC) die hun cabrio voor de show kopen en dan alleen met 30+ open over de boulevard rijden om na de eerste bocht, als de doelgroep hen niet meer kan zien, het dak dicht doen en de airco aan.
Als je de keuze van een auto af laat hangen van de vraag of je als homo wordt gezien, dan ben je gewoon erg zielig. En is er een grote kans dat je idd gay bent. Iemand die overtuigt is van zijn sexuele voorkeur laat dit niet meewegen in zijn autokeus.

Als je nou een zakenman bent die op een bepaalde manier over wil komen of juist erg neutraal wil overkomen snap ik het nog.

Je krijgt geen smaak doordat je een auto koopt, je koopt een auto door je smaak. En aangezien smaak erg subjectief is, valt hier niet op af te rekenen.
Cabrio’s zijn dikk!!
Ik snap niet wrm ze gay zijn :S
Idd, er rijden vaker vrouwen in dan mannen…
En dan nog? Dan is t toch niet gay?
Ik zou een moord doen voor een gozer met een cabrio :p
mijn ouders hebben allebij een Astra Twintop, maar me pa & ma zijn niet bepaald gay.. ’t is gewoon stoere auto die nog ‘redelijk’ praktisch is ook.. En ik rij zelf een Porsche 911 uit 2002.. En voel mezelf ook niet echt gay.. Trieste poppetjes hierzo..8-)
een cabrio is niet gay hoewel er volgens mij wel veel gay,s in rijden..

ik zelf ben de trotse bezitten van een OPEL KADETT CABRIO!!!!!

echt intereseerd het me niet wat andere dr van denken vaak bekritiseeren ze mijn auto,

en reisen ze zelf met de fiets ov of met een rond om rotte zoekzoekie swift uit 87 met z,n 4ren in het koekblik

http://i69.photobucket.com/albums/i60/sebastiaankadettcabriogsi/zenderstrips5.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i60/sebastiaankadettcabriogsi/mijnkadett3avater.jpg

mensen die zelf een dikke cabrio rijden weten hoe heerlijk het is las ik al om vrij met kapje los te rijden.

groeten!
Triest dat men anno 2007 nog steeds het woord homo/gay gebruikt als men iets negatiefs duidelijk wil maken. Nog triester dat deze personen de mogelijkheid krijgen columnistje te spelen.
waar slaat dit op dan… wat boeit het nou weer in wat voor auto je rijdt dan ben je tog niet meteen gay? hoe kan je een auto nou gay noemen ~_~
ik vind niks ergs aan ik ken zelfs mensen die wel van die kant geaard zijn en jawel ook cabrio rijden ( ben zelf 100% hetro)

en zelfs die gebruiken wel eens de woorden : aaa dat is so gay!

verder vind ik er niks gay,s aan om cabrio te rijden:)
@Peter: Ik daag je uit, noem één ‘negatiefs’ uit de column.
@sacha:
Volgens mij heeft Peter een Dafydd complex :-)
sacha, ik wil direct negatief beginnen maar de TITEL en ” nadat ik zijn favoriete automerk had beledigd door de Alfa Spider voor homobak uit te maken” zijn niet positief te noemen. Hier word het woord homo/gay duidelijk gebruikt om iets negatiefs duidelijk te maken. Als men tegen jou zeg als je een rosé shirt aan hebt dat het een homo-shirt is dan bedoeld “men” dat niet als compliment. Dat het (helaas) al in het “normale” taalgebruik als vanzelfsprekend word ervaren en direct door een ieder begrepen word is op zich al triest. Net zoals de woorden kanker, jood, turk als scheldwoorden gebruikt worden word ook hier het woord gay en homo als scheldwoord gebruikt.
sacha, mocht je het nog niet begrijpen maak dan eens van de woorden homobak bijvoorbeeld turkenbak en van zijn cabrio’s gay bijvoorbeeld zijn cabrio’s joods, eens kijken hoe lang het duurt voor je een klacht binnen hebt. Binnen no-time zal jou column verwijderd moeten worden!
@ Peter

Wat bedoel je dan? is het “in de mode” of “modern” om homoseksualiteit te promoten? :) Laten we niet te gevoelig zijn voor dergelijke propaganda en ons eigenste nuchter verstand behouden ;) Ik heb niks tegen homo’s, maar vind de opgeblazen pro-homoseksualiteitspropaganda fel overdreven en eeder een modeverschijnsel. Als ik als minderjarige in mijn directe omgeving kijk, is het zelfs vanuit een pervers denken dat homoseksualiteit zo populair is bij vooral de dames dan. Bepaalde heteroseksuele jongens bazuinen zelfs rond dat ze zogezegd homoseksueel zijn om op die manier aandacht naar zich toe te trekken en in de spotlight te komen. Laat ons afwachten tot dit allemaal overwaait ;)

no offense
– Apache
cabrio is chill
cabrio’s zijn egt masterlijke bakke,, vooral de 2-zitters. die 4 persoons cabrio’s (zoals die van renault) vind ik nix,, maar bijv. een nieuwe mazda mx-5 of een ferrari f430 zijn egt gewoon über chill :) mijn favo is tog wel de Mazda MX-5. net duur,, maar met die facelift van een tijdje geleden is ie wel leuk geworden. als ik mijn rijbewijs heb wort dat mijn 1e auto :)
ff voor de duidelijkheid. Leuke column. Het is alleen jammer dat men zonder er bij na te denken deze woorden “als normaal” gebruikt. Dat men zonder er bij na te denken en zonder het te beseffen mensen kwetst! Er zijn homofiele mensen zat die er absoluut geen probleem mee hebben maar er zijn er meer die zonder het te kunnen of durven te zeggen zich op z’n minst ongemakkelijk gaan voelen. Het feit dat men er hier zo makkelijk over heen kletst en het maar gezever van mij vindt is een bevestiging van mijn vaststelling dat het als normaal gezien word en algemeen geaccepteerd word dat men deze woorden te pas en te onpas gebruikt.
ik zei het al eerder, maar kan nog wel een keer….. waarom hebben homosexuelen zich het woord Gay toegeëigend? Eigenlijk wel raar en nog vreemder dat een woord dat eigenlijk zorgeloos, lichthartig en showy betekent een negatieve en zelfs beledigende klank kan krijgen….
@Peter: Lees eens verder dan alleen de woorden waar je van schrikt en je zult zien dat e.e.a. met wat zelfspot gerelativeerd wordt. Context is ook belangrijk.
@ peter

mischien moeten we maar eens een lijst opstellen met vieze hetero bakken.

ik weet wat je bedoelt maar hier houden ze daar toch geen rekening mee, want ‘ze hebben zo niets tegens gays als ze zichzelf maar niet promoten’, ja wat moet je daarmee. Dat is zoals ze hebben niets tegen joden zolang die zichzelf maar niet zitten te promoten ??

Trouwens wat is dat een gaycar, is die roze ? heeft die een extra grote uitlaat ? stuurt die verwijft ?
Dus eigenlijk een beetje zielig maar ze stellen zo een ‘gaycar’ lijstje op met allemaal leuke wagens, maar is niet erg want het zijn gaycars wie wil daar nu in gezien worden. ‘Ikke ikke niet want ik ben 100 procent hetero.’

Echte mannen trekken zich daar niets van aan, het zijn alleen de sisie’s onder de hetero’s die dan niet durven.

@ sascha

ik bedoel er niets mee sascha maar ‘sascha’ dat klinkt dus heel erg gay eh. Parisi ook hoor maar ik heb niets te verliezen ;-)
Ik heb mijn punt duidelijk gemaakt en hoop dat wie dit ook leest in de toekomst er even bij stilstaat voordat men deze woorden “zomaar” gebruikt.

Er zijn vast andere woorden voor die niet deze gevoelens oproepen. Het is alleen zo makkelijk en zo gewoon maar dat is het dus niet! Dat is het enige wat ik duidelijk wil maken.

Laten we het hier bij laten en het weer over deze mooie auto’s hebben. Nogmaals niets mis met deze column, denk alleen in de toekomst of jouw woord gebruik wel zo “normaal” is.

Succes met je column sacha.
Ik ben verbaasd wat voor een reakties hier allemaal staan. Alleen het eigen merk of anders niets, en de verbastering van een woord uit een vreemde taal waar de meesten alleen de negatieve betekenis van kennen. Als ik zie hoe lang de rij is, zijn er een heleboel schippers aan de wal. Smaken verschillen, maar de meesten zoeken wel het eind van het uiterste.
Aan de meeste uitspattingen kun je beter geen weerwoord stellen.
Nu ben ik ook schuldig door hier aan mee te doen, maar ik wil alleen maar kwijt dat een cabrio zwaarder weegt dan zijn dichte broer (indien aanwezig) door dat deze een verstijfde constructie heeft. En dat kost wat meer wegenbelasting, waardoor de zuinige hollander de coupe ineens leuker vindt?
Ligt er idd aan wat voor cabrio je rijdt. Maar vaak zijn kleine auto’s als cabrio erg gay. Rij zelf een CRX Del Sol en die rij ik omdat dat gewoon een echte sportauto is. Niets gay eraan! ;)
Voor gayfobische mensen jullie zijn een voor een hypocrieten…gaan jullie ff terug naar de tijd van het wiel. Wie heeft die uitgevonden…zoekt t zelf maar lekker uit. En de rest van alle auto’s …van ontwerp tot product…is het gay/bi-vrij? En wie of wat is verder nog uitgevonden en bijgedragen door gay of bi? Je brood is gebakken door een gay/bi en je bed is ontworpen door een gay/bi. Kortom: al ben je anti-gay, zonder dat je t weet rij je behalve in een gaycar, eet en slaap je ook met ze…dus associeer dingen niet met de geaardheid, want t slaat nergens op.
hun hebben het wel fout

dus ferrari cabrio zijn ook gay die zijn echt gek
jouw begrijp niet ik post
@Peter over daniel

Hij zegt dat jullie, door zo te veralgemenen, ook Ferrari cabrio’s dus gay noemen en hij vindt dit echt gek.
Maar laat ons deze discussie over het gebruik van het woord “gay” nu staken, want het heeft al lang genoeg geduurd, ik heb 1 maal mijn mening gezegd en neem daar genoegen mee…

greetz
– Apache
Er moet wel bij gezegd worden dat niet alle Cabrio’s Gay zijn. Vooral de Echte Sportieve versie.
Mijn god hoe komen jullie erop? De meest-nuttelozzzzzzze-achterlijke column tot nu toe niet de column zelf niet maar de personen die cabrio rijden “gay” vindt. Sommige mensen doen aan SM So what? Laat ze. Sommige hetero mensen rijden cabrio’s So what? Als je het niet aanstaat niet kijken. Je hebt je eigen leven denk maar liever daar aan. Wie cabrio’s gay vindt heeft (volgens mij natuurlijk) een bekrompen hersensfunctie.
jeetje de wereld van de media en het meeste stemmen gelden de ware aard van gelukkig zijn hebben we verloren ,,tenminste zo bewijst men dat hier weer in het mom van discriminatie bestaat niet…. helaas

Groeten van een ware auto liefhebber
er is niets zo fijn om te toere met een lekker weertje.. zonder dak boven je hoofd.. al erger ik me wel vaak aan alle pappa’s die dan met de stereo moeten spelen.. of van die opschoten jongeren in hun golf cabrio/kadet cabrio.. die met hun stereo en het gas en hun middelvinger doen spelen.. ik rij een zwarte 307 cc 2.0 liter.. een fijne cabrio ook in de winter.. maar het is geen scheur ijzer.. maar een heerlijke toerwagen.. een homo wagen bestaat niet.. en als je homo bent ben je dan minder,, de islam is al goed ingeburgerd in nederland…
hey niet zo he :P

ik rij dan wel een kadett cabrio maar dat zecht niks over mijn weggedrag

ik hou hem graag heel.:P dus loop er niet contenu mee te race

enkel keer wel maar dan ga i naar duitsland

ik draai ook wel eens muziek maar daar hebben andere geen last van op de snelweg:)

middelvinger uitsteken doe ik niet de mensen die dat verdienen weten zelf wel dat ze niet kunnen rijden:P

eerlijk is eerlijk ik erger me wel aan het gebrek aan inzicht in het verkeer van andere. maja ik heb wel belangrijkere dingen aan me hoofd om me druk om te maken.:P

maar ik weet wel wat je bedoelt. jongeren hebben een bepaalde rijstijl
ik ge zelf liever een dagje zandvoort of nurburgring langs om daar het asfalt uit de grond te trekken in het verkeer ben ik een heer:P

ps mooie cabrio 307 me ma wilt dr ook eentje:D

dat systeem van dat dak wil ik vroeg of laat eens gaan proberen na te maken:p

groeten je mede cabrio rijder!
Frederik Hoornaert
@ slk55 amg

Hoi, kan je me vertellen of deze S6 bumper past op een standaard A6 model 2006? is deze bumper niet breder naar de wielkasten toe?
bij BMW M5 is dat een groot probleem. Vandaar ik bij deze vraag.

Ik heb namelijk al de S6 grille erop staan maar zou wel deze bumper willen met de leds. Tis buitengewoon SJIEK

tot hoors

Fre
jazeker kijk naar de mercedes 500 AMG moet ik nog meer zeggen
@Frederik Hoornaert

helaas moet ik een antwoord schuldig blijven. ik zal even contact opnemen met je dealer.
de allroad heeft bredere wielkasten dan de gewone a6, die ongeveer overeen komen met de breedte van de wielkasten van de s6. het is ook zo dat de bumper vrij laag begint, dus dat je relatief weinig wielkast hebt. bij mijn ‘verbouwing’ is er volgens mij geen plamuurmes/zaag aan te pas gekomen, maar ik denk dat dat bij jou geval wel nodig zal zijn. dit kost misschien iets meer, maar het is zeker niet onmogelijk.

ik zal even bij dealer informeren als ik jou was.

Robert
Gays zijn toch ook mannen?

En “ik vindt”???
— USAGE Gay is now a standard term for ‘homosexual’, and is the term preferred by homosexual men to describe themselves. As a result, it is now very difficult to use gay in its earlier meanings ‘carefree’ or ‘bright and showy’ without arousing a sense of double entendre.

oftewel; al die vette cabrio’s zijn dus gay volgens de oorspronkelijke betekenis van het woord!

lijkt erop dat 99% van de mensen hier niet begrijpt waar de column over gaat.
Dank je Eric.
als je in een cabrio rijd hoef je geen gay te zijn als je dat weet wat het betekent
Wat een zinloze discussie, rijdt gewoon in de auto die je leuk vind en kunt betalen.
Hangt toch af van de auto denk ik dan. een knalroze mercedes is wel gay, maar een zwarte audi tt met chromen velgen niet
ik vindt zelf de BMW M3 CABRIO mooi maar dan hoef je geen gay te zijn (mee eens of niet).
Ok, ik ben zelf gay en rijd een VW Golf Cabrio, So what? Ken genoeg mensen die geen gay zijn en ook Cabrio rijden! Gewoon bullshit!
wat maakt het nou uit als jij een auto mooi vindt en het is een cabrio,moet je hem dan niet kopen want hij zou wel eens gay achtig kunnen zijn,toch.
als je een auto mooi vindt hoef je geen gay te zijn ik ben er oneens mee.

iemand vindt een cabrio mooi en hij koopt de cabrio ben je dan gay’ nee dus.
de Autoloze Sundog
Als er nu eens een strakke auto zou bestaan, die op water reed en gewoon aan de kraan te tanken was en er heel mooi en duur uitzag, maar heel goedkoop was; zodat je er geen status aan kunt afleiden, met vernuftig electronisch open en dicht gaand dak, vette spoilers en een top van 270 km/h bij een waanzinnige wegligging, dan NOG zouden er wel mensen zijn die hem wisten te dissen.
Vergeet niet, dat iemand die zijn stoerheid laat afhangen van een auto, eigenlijk een mening heeft die er niet toe doet!! Zijn onzekerheid over zijn status mag onze mening over dingen niet beinvloeden, toch?
Als je iemand die lekker van zon en wind kan genieten tijdens het rijden een gay noemt geeft dit duidelijk aan dat we je kunnen rekenen tot de minder belangrijke mensen, right?
Als IK op een mooie dag kan kiezen tussen in een roze cabrio rijden of in een stoere zwarte BMW met chroom en lage velgen en brede banden en een turbo-injectie en wat dies meer zijt, ook al is het de pooiers bak van de week; weet ik het wel. Dan maar in een roze gay-bak gaan karren met mijn meisje….in de open lucht en lekker bruin worden!!!
Van mij mogen ze me dan hartstikke gay noemen! Mijn vrouwtje weet wel beter…
Ik hoef dat macho snuif-sfeertje niet in mijn auto en ik ben niet afhankelijk van mijn auto om mijn viriliteit te bewijzen! Beter een goeie lekkere auto, dan een snelle oncomfortabele race-bak voor mijn ‘vrienden’.
Ik rijd in een Mercedes C 200, zeker geen cabrio, en ik ben gay, vind het maar niks zo’n cabrio.
wat maken jullie nou toch dik wat maakt het uit… gay auto of niet :s snap jullie even niet ik ben gay en rij een gezinds auto :s dus tjah moet ik nu een carbio kopen omdat het gay is :s
gewoon een 14 jaar oud golf cabrio geweldig toch!!!
Pim Fortuyn heeft ooit gezegd dat we artikel 1 van de grondwet wel kunnen schrappen, omdat er toch maar opportunistisch mee wordt omgegaan. Helaas krijgt hij gelijk. De regering overweegt toe te staan dat ambtenaren weigeren homo’s te trouwen. Vul in gedachte in plaats van het woord homo’s joden in, of negers, etenische turken, marokkanen en iedereen begrijpt wat een foute weg deze regering in gaat, het is pure discriminatie en in strijd met de grondwet. Ook uw artikel is domweg discriminerend. Het getuigt van onverantwoordelijke journalistiek. In uw ogen is het okay om homo’s als negatief af te schilderen en te betitelen als iets waar je je beter niet mee kunt associeren. Uw welgemeende excuses naar uw homosexuele medemens is op z’n minst op zijn plaats. In een geciviliseerd land, waar mensen echt tegen discriminatie zijn, zou u inmiddels uw baan kwijt zijn.
@Bart: Ik daag je uit; noem één ‘discriminatie’ uit deze column. En niet stiekum de context vergeten hè!
idd ik vind dit ook discriminerend artikel vind dit niet kunnen. ik heb ook niets tegen buitenlanders maar.. dan had ik ook kunnen zeggen dat ik die reclame van ali b discrimerend vind van die zeggen hollander dus tjah waarom word dan altijd alles op de gay leven geschoven
Sorry, maar ik vind dit echt een bullshit artikel. Cabrio’s gay? Mensen hebben de laatste tijd voor elke groep auto’s een mening. SUV’s zijn voor patsers, cabrio’s voor gay’s enz enz. Ik vind dit gewoon belachelijk. Micra cabriotjes, wtf wat is daarmee mis? Als diegene dat mooi vind dan is dat toch niet erg? Als jij iemand daarin ziet rijden kan je nooit zeggen dat hij homo is. Ik vind de RS4 cabrio helemaal te gek. Betekent dat dat ik homo ben? Ik dacht het ff niet. En godverdomme waarom is een TT een kappersauto! Ik word er gewoon helemaal gek van. Als zulke mensen een TT bezitten, so what? Laat gewoon lekker gaan en kijk niet steeds terug naar wat voor mensen in wat voor auto’s rijden. Autoblog.nl heeft altijd goeie Column’s, met uitzondering van deze. Het gaat hier om de auto’s, niet wat voor mensen erin rijden.
Volgens mij wordt het tijd voor een mop! Alleen weet ik er zo één twee drie, geen .Heeft iemand een leuke?
Maar, wat ik zeggen wou: lieve jongens en meisjes….een auto is maar speelgoed , net als sex. Of je nou gay bent of bi of whatever, zolang er mannen rondrijden, die zich beledigd voelen omdat ze voor homo worden aangezien, schieten we nooit op. Ik zou zeggen: uit solidariteit met de gays, gaan alle hetero’s voortaan in een gay-bak rijden; de oorringetjes zijn er al!
-edit: we gaan niet schelden hier-
het ligt er aan wat vor ato het is de 350z is mooi (hierboven)
Wie dit bedacht heeft is echt stinkend jarlours dat hij gewoon zelf geen cabrio heeft!

-edit: lees je de tekst wel?-
EN WAT IS HET PROBLEEM, misschien toch alleen maar afgunst. dudes..
heb je de nieuwe m3 cabrio gezien? niet echt voor homo’s hè?
moet je in een witte volkswagen passat rijden om normaal gevonden te worden???
vage mensen die dit schrijven…
Zo, ik hoor het alweer, er is hier dus niemand die een echte auto rijdt… Op de weg zijn talloze donkervoorts en andere lotus 7 replica’s te vinden, zonder uitzondering sneller dan al die lullige opel, peugeot en volkswagen cabrio’s. Een groot deel van deze autootjes is ook nog sneller dan de bulderende porsches, met moderne techniek zitten ze tussen de 4.2 en 4.9sec op 100. Nog sneller? Bike engine inbouwen en de 3.x sec naar 100 wordt haalbaar…
het hangt inderdaad van de auto af…

de cc versie van de peugeot 206 vind ik nou niet echt een auto voor de stoere man.

een mustang cabrio daarentegen is totaal Niet gay hoor
FF de proef op de som genomen….

Ik rijd cabrio (voor zover het iemand intresseerd een golf III)…

Nu zit ik al een uur naar gay-pron te kijken, maar er groeit nog niets…

Conclusie: als cabrio-rijder ben je niet bijvoorbaad homoseksueel, net zo min als dat alle lease-station-rijders bijvoorbaad hetro zijn.


By the way: waarom zijn er geen lease-cabrios, zou het beeld op de snelweg zeker ten goede komen…
Its not what you ride, its how you ride it.
-edit: nutteloze bijdrage-
Cabrio’s….hahahaha….echte mannen werk…Neem een 2 wieler (en de homo’s reageren…fiets…brommer…etc.)….

ps. ben geen cabrio fan maar ze zien er wel degelijk super uit (op sommige na dan).
Maar voor het echte vrijheidsgevoel, snelheid, betaalbaarheid, kwaliteit, vrouwen en natuurijk adrenaline gehalte!!! Kan er niets tegen een dikke motorfiets op…

;)
gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

ik ben autofiel en pak de motor als ik uit wil waaien
lekker strak in het leer met een rose sjaaltje

why do birds sing so gay (diana ross wist ook dat de halve zaal gevuld is met nichten)
de grootste homofoben zijn als de dood dat iemand ze uit de kast duwt

ps in de meeste cabrio s is een beetje wilde sex verrot moeilijk dus wat maakt het uit of jouw penisverlenger een dak heeft of niet als je een echte man bent zie je er nog cool uit op een snorfiets
Haha…

Maar wel leuk dat je een thomos hebt hoor ;)

korte samenvatting:
Ieder z’n eigen vervoer en ieder z’n eigen gaatje… laten we het daar maar op houden…….
Het gaat er volgens mij om of het hebben/rijden van een open auto leuk en spannend (=gay) is. Niet om wat de sexuele geaardheid van de eigenaar/bestuurder is. Volgens mij is een cabrio gay…. (de auto dus, en niet de bestuurder/bestuurster).

Als het maar laag is, veel PKs heeft, dikke banden, een vette uitlaat, vooral duur, hard rijdt. Grappig om die lage instincten van sommige schrijvers te zien. Jongens, dat doet er juist NIET toe? Een cabrio heb je omdat het een cabrio is – punt uit. Voor alle gesloten auto’s geldt dat het leuk wordt als het maar laag is, veel PKs heeft, dikke banden, een vette uitlaat, vooral duur, hard rijdt.

Mijn eerste open auto was de Fiat 600 Buggy, een mini-buggy, de helft van een VW-buggy. Volgens definities eerder in deze blog een “roadster”: geen deuren, geen dak. Ik had een betonblok boven de vooras gelegd omdat hij steeds steigerde bij het optrekken.

http://home.wanadoo.nl/fiat600maplex/johan2.JPG

Mijn volgende grote liefde was de Autobianchi Bianchina 500 Cabriolet. Een echte cabrio met een ragtop, tweepersoons en een naaimachientje. Toeren op de boulevard van Scheveningen en een hoop bekijks. Helaas verkocht toen ik een tweetakt Saab van 25 jaar kon kopen – ook al zo’n afwijking.

http://www.autobianchi.org/veicoli/Bianchina/Cabriolet/bigimages/Cabriolet%203%20serie%2001.jpg

Momenteel rijdt ik in de hier eerder zo genoemde pooierbak, een auto die ik nog niet in deze discussie tegen ben gekomen. De MidlifeChrysler Status Convertible. In het Engels heet dat een convertible, in het Frans een cabriolet. Omdat de Duitsers er geen woord voor hebben zet Volkswagen het ook nog eens in tekst (cabriolet) achter op de VW Golf. Voor als je het niet door hebt.

http://db.theautochannel.com//db/images/2000131403.jpg

Ja, het is mijn dagelijkse auto. Ja, ik rijdt zomer en winter open als het niet regent en boven de zeven graden is (anders is het dak te stijf, vrees ik). Ja, het is ook leuk bij 200 km/uur. Ja, de kinderen van het sportteam vinden het geweldig leuk, ook achterin. Ja, zelfs mijn vrouw vindt het prima. En ja, zo’n lelijk anti-wind nekfilter is bij dit ontwerp volstrekt overbodig.
Kijk…

Eindelijk weer iemand die snapt waar de column over gaat!!!
Wanneer komt de volgende??
en toch niet gay is… ;)
het is heel eenvoudig:
alle cabrio’s die je als getrouwde man aan je maitresse cadeau moet doen worden ook door gay’s gekocht (maar dan voor eigen gebruik)
@ sacha

Er zit geen uitdaging in uw reactie op mijn bericht. Als u zelf niet inziet, dat het bijvoeglijk gebruik van het woord homo om elkaars auto’s en elkaar als minderwaardig te omschrijven discriminerend is, bevestigt u daarmee mijn observatie. Misschien wilt u zelf de alinea “de aanleiding….. hooligans” nog eens nalezen : “…beledigd….alfa…homobak..”
De belediging van het merk werd gepareerd door de belediging aan uw persoon: alle cabriorijders (zijn) nu eenmaal homo’s.
Hierbij vergeet ik niet de context van het verhaal. De context is een journalistiek armoedig, jeremy clarkson wannabe verhaal, waarin door middel van een gekunstelde verwijzing naar het woord gay getracht wordt discriminerend taalgebruik om te toveren naar semi leuk. Mislukt dus!

Uit de reacties van mensen merk ik op dat velen dit wel als discriminerend ervaren, dat u dit niet begrijpt, begrijp ik uit uw reactie en uitdaging aan mijn adres. U begrijpt blijkbaar niet wat discriminatie is. Het gaat niet alleen om de context of de intentie van het woordgebruik. Het gaat om het objectieve gebruik van het woord en om de subjectieve ervaring daarvan van door de ontvanger.

Objectief gezien gebruikt u het woord homo om iets af te keuren en als minderwaardig te omschrijven. Meerdere van uw lezers hebben dit als storend en discriminerend ervaren. Dit is hun subjectieve ervaring en is ongeacht uw intentie of u nu wel of niet homo’s wilde discrimineren.

Hier is mijn uitdaging aan u: Wees een vent en biedt uw excuses aan voor uw discriminerend artikel.
@bart: Je leest selectief over die “…oprechte knipoog…” heen. Ergo: Geen excuses.

Of het wel of geen “journalistiek armoedig, jeremy clarkson wannabe verhaal” is, is weer een hele andere vraag. Ter mijn verdediging wil ik wel graag aanvoeren dat ik geen journalist ben en dat ook niet pretendeer of ooit gedaan heb. In dat licht is journalistiek armoedig helemaal niet slecht. En Jeremy Clarkson wannabe beschouw ik als opbouwende kritiek die ik ter harte zal nemen.
Het is duidelijk dat er geen inzicht aanwezig is met betrekking tot wat discriminatie is. De context kan niet zomaar als vergoedelijkend worden opgebracht.
Volgens mij staar je je blind op een paar selectieve quotes. De context is namelijk altijd belangrijk. Niet altijd vergoedelijk, maar gezien dit onderwerp naar mijn stellige mening is het wel ruimschoots vergoedelijkend. Als je er behoefte aan hebt kun je de klacht altijd bij een onafhankelijk arbiter neerleggen: http://www.meldpunt.nl/
ik heb 3 vriendinnen en een escort cabrio, uitgebouwd, babyblauw gespoten en witleer interieur. Ben ik nou te gay?????
Cristopher, ik vermoed dat je een gespleten persoonlijkheid hebt. :-) Babyblauw?
…….uhm nee, maar nou ben je wel te Sjonnie………
volledig met burn eens
@Peet: moet je dat nog vragen? Die meid heeft meer oog voor de auto dan voor de eigenaar…… dat zal dan waarschijnlijk geen lekkere (hetero) vent zijn ;)
Fijn dat we dat opgehelderd hebben. Vandaag is de winter-, zomerbanden wissel, dus ik hoop dat het snel weer mooi weer wordt, dan kan ik weer lekker cruisen in mijn cabrio.

ghghgh mooi verstopte dubbele bodem!
de kritiek van dat cabrio,s gay zijn komt van mensen die met een geile blik in de ogen zouden willen dat ze er ook een hadden.
@cabrio: groot gelijk

Echt een belachelijke discussie… Ben 100% hetero en ben de trotse eigenaar van een Audi TT Roadster en ik moet zeggen, ik heb al meer meiden zien gek komen van mijn wagen dan mannen hoor… De audi TT een kappersauto.. Tsss nu ja, een kapper is natuurlijk een zelfstandige en verdient ook veel geld natuurlijk ;-)
mini = gay
mx-5= gay
tt cabrio= gay
boxter =gay
206 cc =gay
megan cc =gay
307 cc=gay
eos=gay
http://www.thecarconnection.com/images/scrapbook/thumbnails/4068.jpg

This is definately not gay.

@ M5

Een fag is geen homo. Het is gwn een loser, een nietsbetekenende loser.

– Apache
Ik vind dat het echt van de auto zelf afhangt…
wij hebben hier thuis een BMW Z3, en die is dus echt niet gay…
gewoon een vette wage… om lekker in te toure!

Ik vind (de meeste) auto’s waar een cabrio versie van gemaakt is maar nix
(dus de normale auto veranderd in een cabrio) bijvoorbeeld de TT
ik heb altijd al wat tege de TT gehad… opzich een leuke auto.. maar je ziet
hem veel en veels teveel… begint te vervele….
En ik heb HELEMAAL wat tegen porsche…. die maken inmiddels al weet ik veel
hoeveel jaar gewoon PRESIES dezelfde wagens… maar dan plakken ze er een
ander lettertje achter op… of doen er een paar PK meer in….

En al dat gezeik over de MX5…. nix gay aan (als je m een beetje aanpast….)
paar velgjes eronder… paar bumpertjes hier en daar…. dan is t best
een acceptabel wagentje… ik zeg dan in ieder geval geen “nee” als ik er een mocht hebben…
http://www.roadstersway.com/images/stories/cars_images/mazda-mx5.jpg
@audi racer: daihatsu is altijd gay!!!
@ slk55amg

begrijp ik dat je op je allroad een s6 bumper hebt zitten?
Met alle respect, maar is dat mooi? Ik ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet.

Groetjes,
Cabrio’s gay? Niet per se, maar sommige zijn wel lelijke wijvenkarretjes.
Ik heb een jeep wrangler softtop (cabrio dus) gehad en als er 1 auto is die niet gay is, dan is het die wel ;)
Dit is toch geen homo/vrouwenbak een mazda mx5 met een mustang v8 + de nodige mods om het vermogen op het asfalt te krijgen
http://carscoop.blogspot.com/2007/03/video-monster-motorsports-mazda-miata_13.html
Deze auto is sneller dan ferrari’s en meer van dat soort spult
Sorry hier is de goede link
http://www.youtube.com/watch?v=2luaOwkBZPo
of cabrio gay is weet ik niet, maar ik vindt cabrio’s altijd gekunseld. Niet echt. Maar de CC’s van tegenwoordig doen niet gay aan. Behalve de mislukte Peugeots. Ik loop altijd met een boog om cabrio’s heen. Geef mij maar een coupe. Meer stijfheid, beter design, geen onderhoud aan versleten vinyl. Maar als je in een altijd zonnig land woont, dan kan ik mij best indenken dat je kiest voor een cabrio. Alleen hebben alle auto’s zowat climatcontrol, dus een monaco cruizer is niet nodig in Saint Tropez. Maar sommige auto’s zijn topless mooi, maar toch liever een carbon dak erop. Bentley Azure cabrio is best gaaf, of een Mercedes Ocean drive. Er zijn ook gay cars met dak. Ik vindt de gay car bij uitstek de Nissan Micra. Maar gays staan bekend om hun goede smaak, en die zullen de Nissan Micra af keuren. Dat zoiets gekocht wordt getuigd van spruitjeslucht uit een keuken van een flat in Bunningen. De micra cabrio is echt zo mismaakt, dat ik meteen mutanten voor mij zie verschijnen. Heroshima mutanten. Hun nakomelingen werken bij Nissan.
@sven: in een open auto geniet je meer van de omgeving, de geuren, de vogels, de zon….. juist als het niet al te warm is dan is het heerlijk om met een open auto rond te rijden. Geen enkele dichte auto (ook met de ramen en een schuifdak open) kan dat gevoel overbrengen/evenaren. Daarnaast zijn cabrio’s die als open auto ontworpen zijn stijf genoeg en voegt een dak dan weinig toe. Die CC’s dat zijn nepcabrio’s voor mensen die eigenlijk niet van open auto’s houden maar het wel leuk vinden om te doen alsof ze een cabrio hebben…. niet voor niets zie je die hokken maar zelden open rondrijden…..
Ik durf te wedden dat er geen ene hetro man op aarde is die nee zegt tegen een V8 Vantage Roadster :P
Zijn jullie nou echt allemaal zo dom, of doen jullie zo dom.

Allejesus, de bedoeling van het woord word nog duidelijk uitgelegd. Ze hebben het hier NIET over de sexuele geaardheid van de rijder.
Als je goed leest zou je zien:
“Niet de sexuele betekenis, maar gewoon ‘gay’ in de breedste, uiteraard meest positieve zin van het woord: Cabrio’s zijn gay.”

ZE BEDOELEN FLAMBOYANT, GEZIEN WILLEN WORDEN. Zoals wooody ofzo al zei in zijn of haar eerste post: Ze doelen op de 3e en 4e betekenis van het woord ‘gay’ zoals deze staat in het Oxford Dictionary:
• adjective (gayer, gayest)
1 (especially of a man) homosexual.
2 relating to homosexuals.
3 dated light-hearted and carefree.
4 dated brightly coloured; showy.


Als een stelletje kleuters discussieren over homo zijn gerelateerd is aan cabrio’s.
Minderwaardigheidscomplexje? Of mag ik mag hieruit concluderen dat de hoogst genoten gemiddelde opleiding van de individu hier het Mavo niet overstijgt?

Hoe dan ook, ik ben 20 geworden en rij in een Z4 en ben een en al ‘gay’.
Hetrosexueel tot en met, maar wil graag gezien worden in mn veelal dikkere bak dan de meeste mensen hebben met hun huis tuin en keuken knollen.
Je koopt een cabrio niet om dicht te rijden, als je dat wel doet ben je geen cabrio rijder. Ook al is het buiten rond de 5 graden, gaat bij mij dat dak eraf. Gaat het naar, of zelfs onder, het vriespunt moet hij bij snelweg km’s dicht omdat het simpelweg te koud is. Degene die zegt dat je dan maar minder hard moet rijden verdient een harde bitch slap in zn gezicht. File probleem veroorzaker nummer 2. En laat me daar nou niet over beginnen want geloof me, je wint het niet van me.

Nog een laatste ding over de cabrio:
In mijn ogen vind ik dat je niet gezien kunt worden in een goedkopere cabrio. Dat is: ik wil wel maar kan niet. Ik koop er een maar zal waarschijnlijk nooit open rijden. Je doet je voor als iemand anders, ik kan zo wel even doorgaan.
Het concept cabrio is een beetje uit het zicht verloren. Puur rijders plezier zonder dak. Een zijn met de auto terwijl je alles hoort en ervaart, de motor, de wind. Rijden hoe het ooit bedoeld was.
Tegenwoordig is het een vervoersmiddel, wat uren in de file moet staan door onnozel weggedrag van sommige bestelbusmaniakken en ongeschoolde zakenpikken. Hierdoor, en mede door de belachelijke prijs waar goedkope merken een cabrio aanbieden is het concept cabrio tegenwoordig zelden tot nooit meer van toepassing.

Om maar een voorbeeld te noemen. De veel besproken (goedkope) MX-5 kun je in gezien worden, omdat de emphasis (nadruk) op het rijden ligt, en deze niet ligt op alle optie’s die je wel niet in een auto kunt proppen. Een rijders auto dus.


Zo, dat is eruit want het zat me goed dwars zeg. Discussieren over onderwerpen waar je iets over af denkt te weten. Waarna je er even hard uitgeluld word door een 20 jarige..

Oeps zei ik dat laatste hardop?
Ik heb het nieuws bericht gelezen dat Audi komt met de A3 Cabrio. Audi kiest voor de stoffe kap. Audi zegt over haar keuze dat het typisch bij Audi hoort. BMW hun concurrent heeft wel gekozen voor een metalen klap cabrio. Daarmee geeft Audi in mijn ogen meer om romantische nostalgie dan BMW. BMW is meer een vernieuwer, en Audi meer een mensen verwenner.

Wat Maarten zegt is prima. Ieders mening doet er toe!

Alleen BMW kan geen mooie cabrio’s maken. stof of metaal.
Porsche is nog zo’n merk dat ik als auto liefhebber misselijk van word. Duitsers kunnen gewoon niet designen. Japanners doen het beter, en de Koreanen ook.
Wil je echt een super cabrio, dan go to the States. Een leuke Mustang Shelby convertible is niet slecht! USA rulez. over the world, any time. I am an American.
Ehm…. ik durf het bijna niet te vragen… een Fiat barchetta? Gay or not? Zo ja, hoe vertel ik het aan mijn vrouw? En zijn er ook pillen om mannen aantrekkelijk te gaan vinden want ik vermoed dat ik echt hulp nodig ga hebben met dit gay-zijn-gebeuren…

Weet je… volgens mij is zo’n cabriootje gewoon ‘metro-sexueel’ of ‘unisexueel’.

PS: mijn Barchetta is ook nog oranje… comments, anyone?
Neuh….je hebt het immers al moeilijk genoeg……. :D :P
@Rick dos: Jij bent snel! En bedankt voor je medeleven… ;-)
Hahaha! ;)
@Aaargh: vertel t haar terwijl je haar een blokje om neemt…. en daarna kun je nog wel een paar blokjes doen. That ‘outta do it ;)
@W0o0dy: heb jij het zo gedaan? En dat werkte? Misschien probeer ik eerst een strapon. Stel dat het toch niet bevalt, dan kan ik nog altijd een andere auto kopen… ;-)
@Aaargh: gewoon blijven herhalen ;)
heb zelf een camaro RS T-roof. als ik er met dak af rijd vind ik er nog steeds niet gays aan. ( mense noeme me nog steeds johnie )
maar rij toch liever met het dak erop. ik haat de turbulentie die zonder het dak gecreert word in me wagen :(

http://jim1.free.fr/images/camaro_jim.jpg
cabrio’s zijn gewoon gay. hoe ze het hier bedoelen maakt me niet uit.. ze zijn gay en er rijden gays in.. heb zelf een kever cabrio gehad, 25 jaar geleden, toen ging het nog.. daarna een 911 targa ’73, die deed ik al nauwelijks open.. en daarna 450 SL waar ik de hardtop nooit en te nimmer af heb gedaan… nee ook niet in de zomer.. ik ben geen gay… die haren recht overeind.. en dan je zonnebril op zeker.. lekker bruin worden.. en lekker wuiven naar andere gays.. hou toch op.. geef mij maar een schuifdak.. punt.
@Michiel
Dat jij je gay voelt in een cabrio zegt meer over jou dan over ander cabriorijders hoor…
@ michiel

grapjas …

.
Lieve Mona! Ik heb een zéér groot probleem! Ik heb namelijk electronische airco in mijn oto en wilde daarom geen cabrio. Als ik echter bij méér dan 30 graden buiten en bij méér dan 60 kilometertjes per uur mijn raam electrisch opendoe, waait mijn kwafure gehéél onder de war. Het ziet er gewoon niet uit! Ben ik nou, ondanks dat ik géén cabrio rijd, toch gay? Of misschien een beetje? Als een antwoord te lang uitblijft, neem ik wel contact op met mijn psycholoog, die ik ken van het COC. Wuifjes!
Ooh..,
Michiel..,
Hard gedist..

Dat jij een minderwaardigheidscomplexje voelt opkomen bij het rijden in een cabrio zegt inderdaad meer over jou dan over de rest van cabrio rijdend Nederland.

Beetje stoeven met je vorige auto’s. Je bent wel echt stoeah hoor! Je hebt een Porsche gekocht. Daarmee wou je zeker even opscheppen?
Jongens zoals jij (ja jongens, want onder categorie man val je dus zeker al niet) rij ik altijd lachend, hoofdschuddend voorbij.

Ohja nog één ding. Schuif dak is zóó erg “ik wil wel maar durf niet want ben bang geassocieerd te worden met de term ‘gay’ waar ik de betekenis niet geheel van begrijp of accepteer”

Thanks for making my day! Heerlijk om te zien dat ik nog altijd boven volk zoals jij sta!
@Michiel: Ik begrijp uit jouw commentaar dat je weet hoe het is om ‘gay’ te zijn. Tis mij niet helemaal duidelijk. Dus zodra je een cabrio koopt wordt je lid van een club of zo? Toen jij die cabrio had, kreeg je toen op eens een stijf piemeltje toen je naar mannen keek? Zodra je cabrio verkocht, begon je de dames weer leuk te vinden?

FF serieus: Dus jij wisselt je auto in omdat je denkt dat anderen mensen denken dat je homo bent?

Ik probeer het gewoon te begrijpen. Razend interessant allemaal…
@9000cse. zou mona eerst maar s om een andere wagen vragen..
@maarten. lachend en hoofdschuddend? gay.
@aaargh. yeah right

volgens mij voelen jullie je op je pik getrapt (geestig)….

“gevoel van vrijheid”… yeah right… in de fokking file.. met alleen maar uitlaatgassen… t is gewoon aanstellerig flaneren, en dat doen al die gays.. en als jullie dat willen doen, dan doe je dat toch lekker.. maar als je echt van autorijden houdt, dan wil je gewoon een stijve….

koets…. ja precies… jullie zaten alweer met je gedachten ergens anders…..

en er zijn misschien auto’s waar t bijhoort, zoals een donkervoort, of AC.. dat is meer motorrijden.. top.

maar, met zo’n windrek.. ssssjjjjongejonge…. whatever..
@michiel.

Leuk dat je mij een gay vindt, zonder dat je mij ooit heb ontmoet. Heel goed om zo kleinzielig te denken. Ga zo door (!)
Inderdaad..

Als je niets anders dan “gay.” op mijn reactie kan uitbrengen zegt al genoeg!
Ohja en nog iets: mijn naam ook al niet met een hoofdletter schrijven zegt meer over jou dan over mij!

Volgens mij ben jij geen cabrio hater maar heb je racistische neigingen jegens homo’s en zie jij dit als uitlaatklep om je eens lekker te laten gaan.

Zo zie je maar weer hoe narrow minded Nederland, en haar inwoners, is/zijn.
Eric schrijft,
1 April 2007 om 14:59
— USAGE Gay is now a standard term for ‘homosexual’, and is the term preferred by homosexual men to describe themselves. As a result, it is now very difficult to use gay in its earlier meanings ‘carefree’ or ‘bright and showy’ without arousing a sense of double entendre.

oftewel; al die vette cabrio’s zijn dus gay volgens de oorspronkelijke betekenis van het woord!

lijkt erop dat 99% van de mensen hier niet begrijpt waar de column over gaat.

________________________________________________________________

En nog steeds zijn er mensen die liever op hun teentjes getrapt worden, dan dat ze doorhebben waar het echt over gaat.
*thumbs up*
@Eric:
“Één van de definities die wordt gehanteerd is “Gay is sometimes used to describe an object of particular flamboyance”

Een andere definitie van ‘gay’is… “In contemporary usage, the adjective gay usually describes a person’s sexual orientation, being the standard term for homosexual.”

En de meeste reacties zijn trouwens niet naar de schrijvers van het artikel maar richting reacties van anderen. En laten we eerlijk wezen: Wanneer je een cabriootje koopt, in Nederland, waar je nog geen pakje boter in kunt vervoeren, moet er wel ergens een steekje los zijn. Of het moet je tweede auto zijn… ;-)

“I wish I was queer…”
http://www.youtube.com/watch?v=QJk-XspPDUU
I dont care if their gay or not.
Als ik t geld heb voor een leuke auto zonder dak, staat er bij mij 1 :P

Ja de carroserie is minder sterk, ja sommige mensen vinden je een patser, nee het is geen echte cabrio als je een hardtop hebt.

Hardtop owned wel en dan maar een patser :p
Bovendien ben je in de cabrio met open dakje weliswaar een volwaardige weggebruiker, maar toch net even anders dan de rest, waardoor je wat vaker wordt nagekeken en soms zelfs aangesproken bij het stoplicht, al dan niet in vriendelijke bewoordingen (mooie bak! patser!)
Je hebt helemaal gelijk, Sasha. Ik ben dan ook van mening wanneer je alleen maar cabrio’s en motoren zou toelaten op de openbare weg (en daarnaast alleen maar grijze bestelbusjes en vrachtwagens) zou de agressie in het verkeer met 99% dalen. Niet meer anoniem in je doos met wielen schelden naar een ander anoniem persoon. Opeens ben je weer een persoon. Cabrio-rijders zijn opzich al een stuk relaxter dan niet-cabriorijders. Free spirits, zeg maar.

Ik denk dat elke cabrio-rijder wel eens een misselijke opmerking naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen. Er zou eens een studie naar dat soort figuren moeten worden gedaan. Betreft het jaloezie? Om dat ‘jij’ in een lelijke grijze muis rijdt, moet de rest van de wereld zich aan jou aanpassen? Of mag/kan/durf je zo’n cabriootje niet te kopen?
Daarnaast zou je je moeten afvragen waarom we anno 2008 nog steeds gekwetst raken wanneer je wordt uitgescholden voor ‘homo’. Het lijkt er op dat we nog een hele lang weg te gaan hebben.
De mx5 hoeft niet gay en als je verder kijkt dat het imago van een bepaalde zal je zien dat deze een goede auto is ook de mx5
Hetero mazda mx5’s
http://www.youtube.com/watch?v=2luaOwkBZPo
En deze is ook niet gay
http://www.youtube.com/watch?v=gncfIvMRdSs
Hier is een echte manne cabrio
http://www.youtube.com/watch?v=2p0EYpkAI-o
Hier nog eentje
http://www.youtube.com/watch?v=2mCqq9U19Xs
Honda s2000 is ook een mannen bak
http://www.youtube.com/watch?v=5QtTY4W7h_M
Haha, jongens die over auto´s praten.. zo hilarisch als ze dan boos worden
Wat een onzin!! Ik ben een vrouw en rijd ook een cabrio.
Wil dat nu zeggen dat ik pot ben??
Nou,sorry hoor,maar een auto is een auto.
Waar gaat dit over???
Jongens, cabrio’s hebben zeker iets gayish over zich,.. de MX-5 is gewoon een veredelde boodschappenwagen.. een beetje man gaat er nieteens voor zon MX in de file staan uit angst om van achteren aangevallen te worden! Beetje mannelijke cabrio is de audi A4 cabrio, vandaar dat ik die ook heb! Want jah, cabrio rijden is gewoon heerlijk, zonnebrilletje en GAAN
Jullie missen het punt allemaal.

Getuige jullie kortzichtigheid en de drang te willen reageren en je mening te uiten.

Erg onvolwassen.

Ze bedoelen Flamboyant. Waarschijnlijk weten jullie niet wat het betekend, dus zoek het maar eens op. Niet gelijk reageren, daarvoor moet je de term eerst begrijpen.
Lijkt me duidelijk, je bent gay of je probeert een beetje aandacht te trekken….
Misschien is zo’n cabriootje ook wel gay. Hoe vaak ik van die sneue lui die boven op mijn bumper rijden wanneer ik ff in mijn Barchetta rijd… Het wagentje heeft dan ook wel een lekker kontje… ;-)
als ik een mooie cabrio zie en ik zou hem kunnen veroorloven, dan zou ik die zeker kopen.
Wat maakt mij het uit wat mensen denken.
gay of niet gay, ik denk dat als ik in nieuwe TT cabrio aankom rijden menig mensen jaloers zullen zijn…
Nou ik ben ook cabrio rijder 22 jaar oud

Van een opel kadett cabrio ik ben al zechti k het zelf een echte liefhebber
al het onderhoud doe ik zelf.

Ik vind mensen die zeggen dat mensen in een goedkope cabrio rijden triest zijn en van (wil wel maar kan niet) niet helemaal klopt. Ik ben immers nog student, en heb hem er puur bij als hobby moet immers nog het echte geld beginnen te gaan verdienen wanneer ik mijn studie heb afgerond.

De auto krijgt wel eens negatiefe reacties maar dan van leeftijdsgenoten zonder rijbewijs, of die reisen met de fiets of z,n groot geel/groen ding met veel wielen. maar als ik van college langs het station rijd willen ze wel allemaal mee rijden. ff voor de duidelijkheid ik ben geen opgefokte jongeren en gedraag mij als een heer in het verkeer dit imago heerst helaas wel bij jongeren die in deze auto`s rijden. hoe dan ook ik ben geen sjonny :P absloluut niet!

enwat sommige zeggen meschien is een cabrio wel een beetje gay als je het in de juiste vorm bedoelt maja daar maak ik me niet druk over.

afgelopen zondag stond ik trouwens op TT circuit assen (AUTOMAXX) te showen op de padock

hier wat foto`s
http://i69.photobucket.com/albums/i60/sebastiaankadettcabriogsi/DSCN3502.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i60/sebastiaankadettcabriogsi/DSCN3504.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i60/sebastiaankadettcabriogsi/DSCN3497.jpg

kom maar met de reacties:P
@Sebastiaan .. leuk voor je maarrrrrrr ik had laatst een 205 cabrio als leenauto en de eerste 2/3 dagen is het wel grappig hoor om dat dakje eraf te gooien .. omdat het kan ..

maar het gevoel van zogenaamde vrijheid ontbrak me volledig .. ik heb het wel vaker gehad bij een fiat 127 en een jeep C5 ofzo .. makkelijk in en uit stappen maar echt een meerwaarde kon ik toch niet ontdekken ..
maar als je de keuze hebt cabrio/coupe lijkt me inderdaad een cabrio een funnerre optie ..

dus omdat je nu toch in de aanvalshouding zit .. waarom een cabrio die in jouw geval 10X de prijs is van een coupe ??
uuh nu volg ik je even niet lincoln

bedoel je dat de normale gsi goedkoper is dan een cabrio gsi?
nieuw betaal je ongeveer 8% meer voor een cabrio ..
na 15 jaar is een coupe ongeveer 4/5% van de nieuwprijs waard ..
maar een cabrio daalt veel langzamer in waarde en betaal je ongeveer 18/20% van de nieuw waarde en blijven daar meestal op steken ..

dus .. ervaar jij dat gevoel van vrijheid en is dat de prijs waard ??
nou die van mij was niet super duur bij zulke oude cabrio`s auto`s merk je daar weinig van en in mijn geval is het maar net hoeveel je er zelf aan doet en hoevel je er investeerd.

goed voorbeeld is de kadett naast mij op de laatste foto

die van mij is gewoon goed onderhouden en redelijk netjes bijgehoude.

die dr naast staat is compleet verbouwt verchroomde moter er in compleet nieuwe bodem playstation achter ingebouwd schermpjes overal
daar komt tevens een nieuwe blok in van een calibra turbo getuned naar ongeveer 300 pk

deze auto is getaxeerd op 15000 euro en voor die van mij werd laats 4000 euro geboden(wat erg veel is maar goed hij is erg netjes voor z,n oude auto)

wat ook een belangrijk fijt is is dat de coupe met de 150 pk moter word geleverd als snelste versie en de cabrio met 115 pk als snelste moter standaard en mensen die gsi rijden / willen rijden kiezen daarom vaker sneller voor de coupe gsi zeg maar.

dus in mijn geval is daar absoluut geen spraken van en is het maar net hoe netejs de auto is .

een sjomp van een coupe kan je al kopen voor 400 a 500 euro hetzelfde geld ongeveer voor de cabrio in opel wereld is het maar net hoe netjes (roestvrij) de auto nog is of dat er nieuwe plaatwerk in zit.

verder is het maar net wat de gek er voor geeft een echte liefhebber geeft mij 4000 voor mijn auto maar een garage kijkt in het boekje van de dagwaare en zecht bijvoorbeeld maar 1100 voor te willen geven (en hoopt hem dan te kunnen verkopen aan een liefhebber.

het is me hobby kan hier nog uren over doorgaan…

als je nog vragen.krietiek hebt ik sta open:P
kort om gsitjes zijn tijdloze auto`s en behouden hun waarden redelijk zolang ze maar netjes onderhouden zijn en niet ront om rot zijn.
@lincoln: “dus .. ervaar jij dat gevoel van vrijheid en is dat de prijs waard ??”

Los van het feit dat er geen mx-5 coupé bestaat.. Ik ervaar die vrijheid zeker wel, maar alles staat of valt met het soort wegen dat je rijdt. Pak je de normale routes over snelwegen en tussen druk verkeer dan is er weinig aan. Rij je kleine rustige binnenwegen met het dakje eraf dan hoor je vogels, ruikt bloemen en bomen (en soms mest, lol) en daar kun je zonder keihard te scheuren, lekker relaxen en genieten van “buiten zijn”….

Op die manier geniet je optimaal van je cabrio en ervaar je (in mijn ogen) zeker een gevoel van vrijheid.
@Sebastiaan ..
opel doet me nix ..
300 pk vind ik overdreven ..
lcd schermpjes vind ik sneu ..
en idd .. de koper(gek) bepaald de prijs ..

knutsellen (wel zelf doen) kan ik heeeel erg waarderen en is NOOIT zonde van het geld of de tijd .. hoog uit goed voor de economie ..
mensen die je vertellen dat je van dat geld beter een ……… had kunnen kopen snappen niet de fun van aanklooien .. en dat is zoveel leuker dan geld uitgeven .. thumbs up anyway ..
“..Hooguit goed voor de economie..”

Volgens mij snap jij het niet?

Als er geen geld uit gegeven wordt, gaat het niet goed met de economie. Geld is de drijfveer van de economie. Als je het geld ergens anders voor uit geeft, kan ik het nog een klein beetje begrijpen. Niet voor niets wordt de rente van de centralen banken altijd verlaagd als het slecht gaat met de economie. Mensen moeten meer uitgeven maar snappen dat niet. Als ze een laag percentage krijgen op de bank, zullen zij eerder genegen zijn het uit te gaan geven.

Ook probeer je deze beste jongen een beetje aan te vallen, wat ook behoorlijk sneu is aangezien hij blijkbaar niet zo’n sjonnie is, zo’n petjes volk, zo’n ongelofelijke kansloze kerel. Terwijl jij maar blijft doorhameren op het feit dat je niets met opel hebt, veel vermogen sneu vindt (schermpjes ben ik het dan teovallig met je eens). Volgens mij zit jij met een behoorlijk minderwaardigheidscomplexje.
Hoe meer vermogen is vaak hoe beter. Kansloze verkeersopstoppingen vloeien voort uit de vertraging van het verkeer. Er zijn zoveel dingen verkeerd op de weg, waaronder kansloos langzame auto’s die in mijn ogen niet eens gemaakt zouden mogen worden. (Denk aan een aygo, punto’s etc). Deze auto’s halen niet eens de maximum snelheid op de invoeg strook. Hoe moeten dan ooit de file’s opgelost worden?
Daarom is weinig vermogen sneu, en veel vermogen niet!

Het is allemaal leuk en aardig dat jij het open rijden niet ziet zitten en er blijkbaar erg graag je mening over wil geven, maar ga dan niet iemand anders (in dit geval die jongen) af liggen zijken.
Dat jij de meerwaarde niet ziet van een cabrio, zegt vele malen meer over jou dan over ons.

What ever..
ow jongens ik voel me door julie bijde niet aangevallen

het kost ook geld maar die kamaraad van mij op de foto gaat goed met zijn geld om en gaat niet bij lopen lenen.

helaas is dat niet onder andere tuners zo en dat is erg dom want een auto daalt sneller in waarde dan dat men de lening af kan betalen.

300 pk is wat veel meschien voor een opel kadett maar we gaan regelmatig naar meetings in het buitenland voornamelijk duitsland en dan gaan we dr voor het mag er tenslotten.

respect voor julie bijden ik kan me goed vinden in wat je zecht over de renten van de banken.

de hele bankenwereld staat op dit moment op zijn kop vooral in america (ik studeer zelf financial serveses management ) het oude bank en verzekeren.) maar van verspilling is bij ons 2 geen spraken.

we doen werkelijk alles zelf. we hebben ook orginele opel softwhare op de computers kunnen zelf de computers (motermanagement) van de auto uitlezen enz..) mocht er ooit eens een foutmelding zijn bijvoorbeeld

hogere snelheid vind ik best kunnen in nederland hoewel ik me wel afvraag of het gemiddelde nederlandse publiek daar wel klaar voor is.

ik kan me zelf meer vinden in het verdubbelen van de rijstroken. maja dat mag weer niet vanwegen de wetgeving binnen europa terwijl nederland veel dichter bevolkt is dan bijvoorbeeld frankrijk. en daar dan toch zelf de zelfde regels voor hanteren.

Ik ga naar m,n werk heren fijne dag nog!
@Maarten .. volgens mij snap jij letters/woorden/ interpretatie en de volgorde daarvan niet .. en dat zegt dan weer meer over jou dan over mij ..

“ons” doe ik niet aan .. duidt op 2 deling en is voor mensen die graag in een groep opereren .. minderwaardigheidscomplexje dus ..
@Sebastiaan:
Mensen die het triest vinden dat je in een ‘goedkope cabrio’ rijdt, zijn zelf triest en jaloers. Uberhaubt het afkraken van iemand anders zijn auto zegt al heel veel over dit soort figuren. Gave foto’s btw. Kep vroeger zelf een Kadett GSI gehad. Mijn eerste auto. En de cabrio-versie blijft altijd populair…
@Sebastiaan: Hey, als je denkt dat je helemaal klaar bent met je auto… Kun je er nog aan denken om er een Astra dashboard in te zetten… ;-)
gahah ja klopt astra dashboard zie je vaak binnen de opel liefhebberij in kadetten zitten word vrijwel altijd een astra f (eerste astra) type dash voor gebruikt. ik houd he denk ik orgineel maar die gsi hatchback op de foto die van die kamaraad van mij daar komt waarschijnelijk een dash in van een astra g waar erg veel maatwerk aan zit :P wie weet na me studie :P
Audi A4 cabriolet is ook niet een gay mobiel, alleen wat maakt een auto, een homo auto….

wat een onzin dit allemaal zeg…
Nee cabrio’s ijn niet gay, maar omdat ze (als kleine auto’s) vaak croeuwlijk zijn,
zou je dat kunnen opvatten als “gay”
Nou mensen mijn vader heeft een BMW Z4 roadster, ik weet niet wat daar gay aan is, zonnetje kappie open lekker door de bochten jagen, het is gewoon een onwijs stoere auto. het komt erop neer als motorrijden zonder helm, alleen is dat wat minder veilig. heerlijk die wind door je haar, je kunt alles zeggen over die auto maar gay is hij niet het is gewoon een heerlijk speeltje. laats nog ff een stoplicht race gehouden met een A4. nou heb genoten. als je in die Z4 zit krijg gewoon een dikke smile op je zicht alleen met name door die heerlijk 6cilindermoter:D in een woord geweldig.
mensen die een cadrio gay vinden zijn in mijn oogpunt zelf gay, en zijn nog niet uit de kast gekomen. al moet ik wel toegeven een micra cc, 206cc, new beetle cabrio en een mini cabrio zijn niet de meest mannelijk auto’s die er zijn.

ohjah en die vrouwen die naar je kijken in zo’n auto dat maakt een ritje in de roadster extra leuk, al vindt mijn vriendin dat niet haha

nou mensen de groeten,
en veel slaploze n8e voor de mensen die een cabrio gay vinden en aan zichzelf twijfelen

G
Ha ha hahahaha ha ha , geweldig dit……wel teveel om even te lezen .

Wat een gedonder zeg om een aantal woorden , ongelooflijk!

Leven en laten leven , ieder moet doen waar ie zich goed bij voelt….
Heerlijk om met een cabrio te cruisen , heerlijk om zonder een cabrio te cruisen….
Vandaar dat ik er van beide 1 tje heb , soms gay en soms niet , lekker makkelijk !!

Schrijf allemaal lekker door , ik zal het graag lezen !!
als mensen nou nog niet doorhebben dat cabrio’s gay zijn,… dan heb je echt een plaat voor je kop…

maar nog een tip voor de cabrio-liefhebbers: minimaal een keer per weekend een zonnebankie voor het slapen gaan, en even increamen voor t rijden gaan…

windschermpje achter natuurlijk omhoog, anders gaan die coifurrrres door die wearrrrr…

wat ook goed werkt is tien keer in het centrum op en neerrijden voor aandacht…

en verder vooral uitstralen: jij rijdt maar in een gewone auto maar deze is plus duur…..
Een cabrio is zeker niet ‘gay’ het is alleen zo idioot dat een groot deel van cabrio rijders wachten met het open doen van het dak tot het 30 graden buiten is.

Waarom niet in de winter als het droog met open dak rijden, warme jas met een sjaal en muts lekker de kachel aan en rijden maar!

Je kan nartuurlijk ook gewoon een motor kopen:)
Wat dachten jullie van een XKR convertible? Zeker niet gay en was eerder op de markt dan de coupe.
Gewoon dak erop stelletje nichten! hahaha
Pasgeleden een vw golf cabrio gekocht, een superautootje.Dacht altijd dat je in een cabrio als vrouw wordt bestempeld als working girl.En man als pooier.Blijkbaar ben je tegenwoordig dus gay als man.Laat mijn man het maar niet horen, we zijn het bovenstaande allemaal niet.Gewoon superkicke een cabrio…. welke dan ook.En heerlijk…laat ze maar kijken hoor, gewoon jaloers dat hun in zo’n trutautootje rijden
Wat een flauwekul. Ten eerste wat maakt het uit als iemand gay is? Een echte man maakt zich daar niet druk over, maar doet gewoon wat hij wil. Een echte man zeurt niet dat het zo koud is. Een echte man heeft maling aan wat “ze” denken. Nou, so what als iemand me gay noemt. Ik weet wel dat ik dat niet ben.

Ik kick er gewoon op om ook in december om drie uur snachts open te rijden. Zolang je harder dan 50 rijdt gaat regen en sneeuw toch over je heen, op een enkel druppeltje na. En ja, ik zie ze lachen, en naar hun voorhoofd wijzen. Maar ook vaak zat mede-diehards en dichte rijders hun duim opsteken.

Wat een vooroordelen zeg. Homo’s rijden ook dichte autos en heteros rijden ook open autos. Homos kunnen ook echte mannen zijn en heteros kunnen ook watjes zijn. Met een knipoog: “o, als ze maar niet denken dat ik zus of zo ben” – dat is pas watterig. Het lijkt me eerder dat al die homofobe cabrio-criticasters hier erg onzeker zijn. Jullie maken je kennelijk erg druk over wat de ander denkt. Als je een echte man zou zijn dan doe je gewoon wat je wilt. Omdat jij het wilt, zonder “bang” te zijn om voor het één of ander te worden aangezien. Kom toch uit de kast jongens.

Ik ben voor veel uitgemaakt sinds ik cabrio rijd. Zeker in combinatie met dat ik na tien jaar trouwe dienst blijk te vallen voor meisjes van 15 tot 20 jaar jonger. Patser, midlife crisis, foute man… Nou, so what. Mij interesseert het niet. Ik weet wel wat ik ben. En maak me daar dus niet druk over. Denken jullie maar lekker dat ik gay ben. Ik weet wel beter.

Ik kick gewoon op kou. Heerlijk, afzien. Drie uur snacht en onder het vriespunt. Goede handschoentjes, zeiljas, roze sjaal. Geen muts, want die koude oortjes zijn zo lekker. En ondertussen af en toe een blik naar die prachtige sterrenhemel boven me.

Nee, die kap gaat dicht als het gewoon te link wordt. Als mijn handen verkrampen wordt het gevaarlijk. Of de kap blijft dicht als ik hem nat op zou moeten vouwen. Of de kap gaat dicht als mijn dochtertje achterin zit. Zo een peuter krijgt longonsteking. Of de kap gaat dicht uit mededogen voor mijn passagier(s). Maar afgezien daarvan. Rain or snow or sleet, als het even kan gaat de kap open.

Open kap is gewoon kicken. Cruisen op een mooie zomerdag ind eblakende zon. Of hartje winter met regen of sneeuw. Nee, jongens jullie snappen er niets van. Cabrio is kicken, cabrio is puur rijplezier.
heey daar,
Ik vind echt dat cabrio’s juist voor de HETERO man gemaakt zijn de enige cabrio waar je gay in lijkt is de volkswagen eos aangezien die tot vrouwenauto van het jaar is verkozen.
zelf ben ik verliefd op de nieuwe mazda mx-5 en dat is ook een cabrio en ik ben ook geen gay maar het gaat er juist om dat je er snel mee kan racen want vrouwen tja je kent de regel vrouwen achter het stuur bloed aan de muur zo heb je met gays weer wat anders bijvoorbeeld roze achter het stuur is gays achter het stuur.
en bij de hetero mannen is het gewoon keihard racen met zo’n bak cabrio of niet (sport)auto is (sport)auto.
niks gay op de eos na!
punt uit.
nou in ieder gevalveel suc6 met alles en deze website is tof!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leuke discussies weer. Cabrio s vind ik vaak een beetje vrouwengehalte hebben (vooral van de goedkopere modellen). De echte cabrio s zijn die met bovengemiddeld veel vermogen en 6 of meer cilinders, mijns inziens.

Maar het slechte nederlands van vele mensen hier stelt me wel teleur, zeiken is met korte ei, zeggen is met g s, en beiden met korte ei. Enz enz. Leer eerst eens goed spellen voor je reageert.
Het gaat er niet om welke auto een echte cabrio is, het gaat erom welke cabriorijders echte cabriorijders zijn ;-)
CustomCruiserMan
De ultieme cabrio is nog altijd een Geit:D(2cv)
Ja hoor! Losers zonde geld die dit vinden! Ik heb ’n 911 4S en eenHONDA S2000. Ben volslagen niet gay en lach me dan ook kapot om dit soort MINKUKELS! Get a life. Presteer wat en heb dan maar eens een mening!
@Wilco: ‘Nederlands’ is een moeilijk taal. Is het nu miereneuker of mierenneuker?
Wat zeg je me nou
Wat een kinderachtige bedoeling als ik het allemaal zo doorlees.. wat het woordje “gay” al niet teweeg kan brengen hè.. Al die hetero-mannetjes met hun stoere wagens, zo bang om buiten de boot te vallen om als gay uitgemaakt te worden. Zeg, wie denk je die meer ballen heeft? De hetero die o zo bang is om als gay gezien te worden (en dit alleen al dankzij zijn “gaybak”) of de homo die elke dag minderwaardig of als een vrouw wordt behandeld door die hetero-mannen, gewoon omdat hij gay is? De hetero’s schreeuwen al die gay-angst van zich af door zich – o zo vol met testosteron – macho voor te doen tegenover hun mede-hetero ‘kerels’. De auto helpt hen daarbij een handje? Als je maar niet zo een gaybak hebt. Stel je voor dat iemand iets van je denkt …..
@ Sebastiaan,

Leuke auto en laat ze toch maar lekker lullen.

Ps. let wel een beetje op je spelling
cabrio’s zijn zo fucking jaren 80. ricardo tubs was top in zn spider.. magnum pi klopte… maar nu is t 2008…
Johnny Flodder: ROZE cabrio.
Gay? Misschien in de zin van vrolijke levensgenieter, maar zeker niet als watje.

Open rijden zonder gordels in een full-size cabrio geeft gewoon een heerlijk gevoel van vrijheid, zelfs in de stromende regen.
(Rijden in zo’n moderne 2 of 2+2 met de dakrand 5cm van je schedel en minder ruimte dan toerist-class is gewoon zelfkastijding.)
(Ook niet voor watjes dus ;-)

De COUPE was in de jaren 50 bedacht voor vrouwen die graag OPEN wilden rijden zonder dat hun kapsel door elkaar waaide…
Nu vind ik het tamelijk onzinnig mensen te beoordelen op hun auto, maar als het zo moet zijn dan vertegenwoordigd juist extra bescherming tegen de omgeving een bepaalde wattigheid.

Een motor is dus stoerder dan de cabrio, welke stoerder is dan de coupe, welke weer stoerder is dan en gesloten auto. En de ultieme watten-auto is de dikke 5 sterren NCAP SUV met de ramen dicht en de airco aan.

Het gaat er om niet bang te zijn om te doen wat je leuk vind.
Een SUV rijder hoeft dus geen watje te zijn, tenzij hij/zij liever iets kleiners rijdt maar niet durft.
Maar iemand die ondanks de beperkte bescherming toch kiest oldtimer, cabrio of motor te rijden, KAN dus nooit een watje zijn.
jeroen: goed verhaal.

de leren broek met open achterzijde is oorspronkelijk ontworpen voor de cowboy…
een cabrio gay? denk het meestal niet… het is net wat je wilt: puur handling met dak of cruisen zonder. dit geld natuurlijk niet voor alle cabrio’s denk aan bijv. de donkervoortachtige gewoon “gestript” van dak…
wel zie je vaak dat een cabrio of een cc vaak net even wat te “lief” oogt en daardoor een stempel opgedrukt krijgen als de mx5 superfabulous kapperswagen.

zelf vind ik een mooi criterium voor een gay/vrouwen/non-liefhebberswagen een voorwielaangedreven cc met parkeersensoren en zonneklepspiegel aan bestuurderszijde.

en een f1 heeft volgens mij ook geen dak ;P
Waanzinnig de vele negatieve commentaren over cabrio’s. Je zou je kunnen afvragen indien jij één van de negatieven bent waarom je zo reageert. Is het misschien jaloezie? Heb je er moeite mee dat er mensen zijn die niet de behoefte hebben om in een ‘grijze muis’ te willen rijden? Opzich wel weer typisch nederlands om iemand neer te sabelen wanneer deze zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Ben jij zo’n negatieveling? Zoek hulp…

Voor alle cabrio-rijders: Blij lekker genieten van je auto met of zonder kap en trek een lange neus naar een ieder die er moeite heeft dat je in gave auto rijdt.

Mijn favo cabrio: de Lotus Elise!
http://www.nextcar.com.au/i.lotus.elise.111R.280704.JPG
En wanneer ik ooit in de slappe was zit koop ik ‘em! ;-)
Voorlopig zit ik nog altijd met een enorme glimlach in mijn bootje:
http://user.tninet.se/~pvn697q/bilder/barch_big02.jpg
ik rijd zelf BMW M3 E36 Cabrio

ik had ook een M3 E36 Coupe kunnen kopen. was nog goedkoper geweest maar ik vind deze gewoon veer mooier omdat die langer is en met hardtop ziet die er gewoon gaaf uit
Er is een duidelijke verklaring voor deze vraag.
Mensen die cabrio rijden, hebben over het algemeen meer te besteden dan zij die dat niet doen. Bovendien zijn cabrio’s niet praktisch en worden dus niet zo snel gekocht door mensen met een krapper budget. Voor hen is een station of zelfs maar een coupe een stuk handiger.
Diegenen die ondanks het onpraktische en ondanks het budgetoogpunt nog steeds een cabrio kopen, zijn negen van de tien keer (veel) hoger opgeleid en een stuk toleranter, socialer en bijvoorbeeld ook vrouwvriendelijker. Kenmerken die door proleten al snel als homoseksueel bestempeld worden.
De gemiddelde boerenlul in z’n station voldoet niet aan deze kenmerken en zal in zijn kortzichtigheid de cabriorijder dan ook al snel voor homofiel uitmaken.
En natuurlijk zit er ook een stukje afgunst bij. De boerenlul zou natuurlijk ook wel in een cabrio willen rijden, maar hij moet zijn gezin met drie kutkinderen vervoeren in dezelfde leasebak als de buurman, dus rijdt hij niet in een Mazda MX-5 maar in een Opel Astra Station. Jaloers als hij is maakt hij ‘m dan maar uit voor homofiel.
Niet iets waar de cabriorijder zich druk over hoeft te maken trouwens.

Ditzelfde verhaal geldt overigens ook deels voor “gay cars”.
Of ‘gay’ nu homosueel betekent of iets wat er niet zo heel erg ver vandaan ligt, één ding staat vast: TVR’s zijn niet gay.

http://home.kpn.nl/basti483/brum.jpg

‘TVR’ zegt het zelf: “We make cars for heterosexuals.”
@TVRooom:

Andere link, met meer TVR’s: http://www.tvrooom.nl.
Have fun!!!
Wanneer je anno 2008 nog steeds ‘homo’ als scheldwoord gebruikt is er misschien iets mis met je. Philip heeft het heel mooi onderwoorden gebracht met misschien niet de mooiste krachttermen maar het feit blijft dat er blijkbaar nog veel mannen rondlopen met problemen richting homosexuelen. Zeer intolerant en getuigt van zeer gelimiteerd intellect. Toch mooi dat zo Darwin’s theorie dat we van apen afstammen wordt bevestigd. Hoewel ik mijn favo knuffelbeest hier geen eer mee aan doe… ;-)
Sven Audi S4 Cabrio
meeste mensen die een cabrio Gay vinden, rijden een keurige multipla van hun baas, of een zwaar uitgeklede passat etc. Meeste mensen die een cabrio gay vinden, zeggen opeens heel iets anders als je ze de sleutel geeft van een mooie cabrio:))
iemand die dit schrijft
alleen van hoge kleine cabrio’s zols opel twin top en nissan micra zijn gay en die andere ook maar supercars zijn totaal niet gay die zijn cool
wie zegt dat iedereen die een cabrio rijd ook een homo is? homo’s rijden ook niet cabrio’s alleen door het dichte dak valt het gewoon minder op.
Ik kan niet echt zeggen dat een cabrio per definitie bij een Gay hoort.

Neem nou bijv. de Honda S2000. Lijkt me nou niet bepaald een gay auto.
OKE!!! Leuk onderwerp..
k ken namelijk HEEEL veel mensen die rijden in een cabrio…
en ALLEMAAL zijn ze getrouwd met een VROUW dus GEEN gay..
een audi tt 3.2 is van zijn vrouw maar hij rijd zelf ook in deze auto als de vrouw iets moet vervoeren (in zijn a8)

andere
man heeft 2 bmw 3 serie;s
1x 335i cabrio
andere 330 station
maar die cabrio is mooier dan die andere..
alleen is de cabrio aangepast voor zijn vrouw (ze is helaas verlamt)

Andere
Man heeft auto gekocht voor de vrouw.. peugeot 207 cc 1.6THP turbo..
vrouw vind auto geweldig..
man ook.. en houd hem zelf.. zegt tegen de vrouw..
neem jij mijn auto maar mee peugeot 407sw 2.7HDI
vrouw is boos… en verstopt haar sleutels elke keer..


nou wie nu nog wil zeggen dat cabrio’s gay zijn.?
k vind een cabrio ook vet.. en NEE ik val niet op mannen .. dus?
CONCLUSSIE !!! CABRIO’S ZIJN NIET GAY!!
Conclusie?

Punt een dat jij de Nederlandse taal niet voldoende onder de knie hebt om foutloos te typen.

Punt twee dat je niet kan lezen.

Valt me sowieso op dat er een hoop analfabeten en laaggeletterde hier rond huppelen met een sterke mening van zaken die ze zelf niet volledig begrijpen. Een schoolvoorbeeldje geeft hierboven zijn mening.

Ik heb een vriendin, rijd een Z4 en ben ik gay? Dat mag je wel zeggen. Er wordt hier namelijk naar de Engelse term van het woord ‘gay’ verwezen. Iets wat blijkbaar niemand snapt of niet kan snappen door een gebrek in hun Intelligentie Quotiënt.

Nogmaals, om het even duidelijk te maken:
And I quote:
The term gay was originally used, until well into the mid-20th century, primarily to refer to feelings of being “carefree,” “happy,” or “bright and showy”
Behaving in a very noticeable, extravagant way

Flamboyant dus.

Conclusie? Elke cabrio is gay.
cabrio’s zijn niet gay
bmw z8: niet gay
maserati spyder: niet gat
lambo murcielago en gallardo spyder: niet gay
ferrari callifornia: niet gay
nissan micra: niet gay (zolang hij niet roze is)
opel gt: niet gay
bmw z4: niet gay
^ en zo kan ik nog heel lang doorgaan
@Marko…
Nou.. de Nissan Micra is toch ECHT wel een “vrouwen” auto..
maarueh..
wat vinde jullie van peugeot dan?
207CC?
308CC

tja 206CC is ouder..
en 307CC ook.. maar nieuwe model. is best leuk.
Maar de 207 en 308 CC is Cker wel mooi…
Hangt er maar net vanaf, rijdt je in een Ferrari of in een Colt CZ3. De meeste cabrio’s zijn niet gay, eerder Sjonnie. Zoals de A3 cabrio.
Na al het gezeur over het woord gay….
Ik ben niet de enige het vraagt, maar wat voor cabrio rij jij sacha?
Btw ik rijd in een 307 CC 180pk, en volgens mij is ‘ie wel eens gay auto van het jaar geweest. Whatever, zelfs in de winter kan het dakkie open (met sjaal), en geeft het een heerlijk vrij gevoel.
Als ik meer geld had, kocht ik een 335i cabrio…
cabrio’s sucken in nl, voor die ene dag dat het mooi weer is koop ik geen cabrio :p
rij anders alweer 2 weken open in mn fiatje.
Hebben thuis een 330 E93. Je wilt niet weten hoe vaak je dit jaar al cabrio hebt kunnen rijden!! Heerlijk!!
Ik ga per week met 3 vrouwen naar bed (betaald, dat dan weer wel) maar rij een Audi TT cabriolet. Does that make me gay?
@DrBukkake,
Met 3 vrouwen tegelijk? Absoluut niet gay. (tenzij die vrouwen een plassertje hebben LOL)
Nee, dat maakt je prostitué!
Ik ben homo, rijd in een opel rekord E2 belastingvrij op gas rond, mijn echtgenoot trouwens ook.
Ik doe al het onderhoud zelf, dus ook de lpg ingebouwd en werd direct goedgekeurd door de gasboer,ben monteur/apk keurmeester dus geen bloemschikker of iets anders clichematigs..EN vind de MX5 van m,n moeke een super leuk karretje om mee rond te touren..zelf hoef ik niet een.
Eerder werd hier de boerenlul geopperd met z,n opel asbak station..exact die ben ik tegengekomen bij een chicane bij deventer en hij gaf me geen doorgang en zette mij en moeders in de mx5 klem..dan kun je uitstappen en die zielige christennicht met z,n kinderzitjes even vertellen wat hij nou voorsteld (niets) en dat als ,ie niet snel opzout ikzelf dat wel even regel..resultaat is een wit wegtrekkend gezicht en weg was ,ie….
Moeke vond het niet subtiel maar geregeld was het wel..daarna heerlijk over de dijken terug naar huis getoerd.
Ik ben wie ik ben, nicht of niet..er zijn intussen wat opgefokte (petjes,golf gti) heterootjes achtergekomen dat deze nicht niet alleen terugslaat maar dat als het moet ook als eerste doet..
Als getrouwde homo zijnde heb ik ook een hekel aan verwijfde nichten..de Canal parade vind ik derhalve dan ook een evenement waar ik dus niet heen ga..en daarbij iets waarbij die emancipatiezoekende homowereld zichzelf nou net die cliche sticker opplakt die graag gezien word door homofoben…
Cabrio,s zijn dus helemaal niet gay of hetero te bestempelen, het enige wat diegene gedaan heeft die dit topic de wereld in heeft geholpen is iets wat overbodig was ,namelijk een homo/hetero pro en contra topic gestart en de daarna maar wachten op de sappige reacties..ik stel voor dat ,ie voor SBS 6 gaat werken en daar lekker de redacteuren van shownieuws gaat vervelen, veel hoger (of lager zoals u het wenst ,zeg het maar) zal zijn journalestieke capabiliteit waarschijnlijk nooit komen..
@ rekord
Je slaat de spijker op zijn kop; als ik die parade in A’dam zie lijkt het wel een achtergebleven deel van Nederland, waar homofilie blijkbaar nog niet is geaccepteerd…en dan zo’n homo top 100…
Ik heb ooit 2 collega’s gehad waarvan het mij verbaasde, omdat ze niet voldeden aan het stereotype! Het waren kerels die mij zo dubbel konden vouwen, niks mietjes.
Je krijgt als mens een vertekend beeld van de werkelijkheid.
Of het nu over homo’s, GTI-tjes, of bepaalde situaties gaat, ik zit er altijd langs. Voor mij werken vooroordelen niet, dus ik ben er maar mee gestopt LOL.
Leuke birdseye view, de wereld is vast erg voorspelbaar voor je.
Thanks voor je reaktie, de wereld voorspelbaar geworden?..ben blij dat dat juist niet het geval is eigenlijk…word ook nog steeds verrast en dat houd het spannend zeg maar…idd wel veel geleerd en meegemaakt zo langzamerhand en daarom erger ik me ook aan dat vertekenende beeld wat je krijgt omdat dus een stel paradenichten het leuk vinden om een beetje te shocken..
Dat verrasende lag ,m bijvoorbeeld in het geval dat ik wel eens door 2 petjes in de genoemde gti ben geterorriseerd op de snelweg terwijl ik van m,n werk afkwam, het stomme was dat ik de bijrijder zaterdagavond met stappen (heel vroeger hoor, ben getrouwd nu en een stuk serieuzer) tegenkwam en dat ,ie zondagochtend naast me wakker werd..ontbijtje gegeven..iedereen blij..maar eigenlijk wel lachen dus.
Ben blij om te weten duidelijk te zijn geweest, ondanks dat dit off topic gaat zolangzamerhand.
Groeten!!
rijd zelf een zwarte slk, afgelopen zomer van de weg afgereden, gesneden door een gti, achtervolgd tot mijn penthouse door een boxster enz. Zit shit thuis omdat ik de weg niet opdurf met “die Heckschleuder”, groeten
ja cabrios zijn erg gay vooral mini en alemaal van de vw of keline autotjes
murcialago cabrio en f430 en snelle autos zijn niet gay maar wel mooier in het coupe style maar SLR sl enzo zijn niet gay
Ik vind het verschil tussen soft-top en hard-top ook al heel wat.
Ik rij zelf in een TT Roadster Quattro. Dat is voor sommigen reden om mij te verdenken dat ik gay ben. Pfff…lekker belangrijk. Ik rij een “gay” auto omdat ik ‘m mooi vind en omdat die auto voldoet aan mijn wensen. Liever in een gay TT dan in een zielige Prius. Ben ik daardoor ook gay? Mijn vriendin vindt van niet…
Een hekel hebben aan cabrio’s is pure jaloezie! Ieder autoliefhebber weet dat openrijden het summum is op het gebied van autorijden.
@ quattroboy. het is geen jaloezie. je bent gewoon gay maar nog niet uit de kast gekomen. geeft niks hoor, een audi tt cabrio rijden is ook een soort van uit de kast komen.
@euker nan
Ik vraag me af in wat voor auto jij rijdt…
ik rijd een peugeot 206 cc en ja, ik ben kapper.
@euker
Dus jij spreekt uit ervaring?…
@QuattroBoy: Ja, ik rij regelmatig met mijn cabrio naar het bos om daar andere cabriorijders te ontmoeten.
ik rijd een bestelbus omdat ik nogal wat mee te zeulen heb en dat past niet in een cabrio.
Cabrio’s zijn niet gay; herrie-uitlaten zijn gay.
Het barst tegenwoordig van de homo’s die met hun piswagentje, brommer, scooter of schijtmotor een hoop kutherrie maken om zo op te vallen voor andere billenneukers.
@euker
Respect! Maar volgende keer praat voor jezelf!
Dat jij van de mannenliefde houdt en wekelijks met je cabrio naar het bos rijdt, dat moet je zelf weten. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen die in een cabrio heeft of in het knip & föhnbusiness zit, homosexueel is.
Ford Mustang GT Convertible 2007, lijkt me niet zo gay..
http://2fastlane.com/blog/wp-content/uploads/2007/04/2008-ford-shelby-gt-h-mustang-convertible.jpg)

M’n moeder heeft een Asto’-Martin V8 Vantage, dat de ubervrouwenauto (maar niet gay toch?)

Het komt er op neer dat softtop meestal stoerder is toch?
http://www.shnack.com/gallery/22/medium/05YellowConvertible-2.jpg)

Deze is echt niet gay!

Een Aston Martin DB9 Vantage is pas gay, m’n moeder heeft er een dat zegt opzich al genoeg, maar de moeder van m’n vriendin heeft er sinds kort ook een (een V8 Vantage)..
@PaulB: moet Volante zijn..hehehe
steven simons
Veel auto-bloggers zijn niet gay-minded of durven ze zich
niet outen ?
Ik ben gay, en rij een Civic Type-R naast mijn CB1000R. Maakt dat mijn auto ook gay? Nee, ik denk van niet, ik heb er namelijk geen sex mee, en erg vrolijk (Engelse betekenis van gay) is ie ook al niet.

Maar anyway, ik lach jullie Astra/Golf/Focus + Isofix rijders allemaal uit als jullie weer eens een funauto als een TT, Z4 of 911 Cabrio als gay betitelen……
*Ziet titel* Ik dacht dat de Volvo XC60 de meest verkochte homo-auto is?
Ach laat ze maar denken dat wij gay zijn dan ;)
Het is volop genieten, rij zowat het hele jaar open :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).