Veyron blijft voorlopig de snelste

Auteur: , 54 Reacties

Helaas kippengaas voor SSC. Ze hebben het niet gered om het wereldsnelheidsrecord voor productie-auto's te pakken te krijgen. Onlangs kondigden ze aan om op 21 maart een stuk snelweg in Nevada te gebruiken om met hun Aero TT het huidige record van 407 km/u te verbreken. Dit werd donderdag 'slechts' 368 km/u. Jammer maar helaas, volgende keer beter.

En die volgende keer komt er, zij het pas over een paar maanden.

Het verweer van SSC was dat het weer de dag ervoor flink tegen had gezeten. Daarom werden er ook maar 2 ‘test runs’ gedaan. Bij de eerste poging werd 354 km/u gehaald, bij poging twee bleef de teller bij 368 km/u steken. Volgens bestuurder Rick Doria was dit echter met het gaspedaal voor 50% ingetrapt in de hoogste versnelling. Het beestje had dus nog over…De mannen van SSC zijn nog steeds vol vertrouwen dat ze de Veyron uit de boeken gaan rijden, maar dan wel met een langer stuk weg, want een paar kilometer snelweg is zo achter de rug als je harder gaat dan 400 (via motorauthority).54 reacties

Mooie poging, helaas vind ik dit niet van het model.
dream on…..
Als je een record probeert te vestigen, Waarom duw je dan in godsnaam je gaspedaal maar voor 50% in?!?!
Waarschijnlijk omdat je niet per sé dood wil tijdens je recordpoging…
Eigenlijk wel zielig. Het merk wilt alleen een recordpoging voor de rest hebben ze niets…
Dit is niks ook al zou die net zo snel gaan als de Veyron dan nog, is de Veyron een hele andere auto. Met de Veyron kan je fille rijden En verschrikkelijk hard naar Zuid-Frankrijk rijden. Dat doe je met zo’n auto niet. Deze SCC is meer een concurrent voor de Koenigsegg CCXR dan de Veyron zeker weten..
Wie is het hier niet mee eens?
mooi zo
@ S AMG eens=)
Tsja, Amerikanen, he? Immer een grote bek, geloven altijd dat ze met het grofste geweld alles kunnen bereiken, maar komen er steeds weer achter dat er vaak toch wat extra’s voor nodig is. Subtiliteit bijvoorbeeld, of even goed nadenken voordat je blindelings ergens in stapt. Zo vergaat ’t ze met oorlogen – en dus ook met auto’s. Stakkers.
Italiaanse klasse is moeilijk te overtreffen he ;)
had ik al verwacht, en ze komen niet eens in de buurt!
waarom ben ik niet verrast? :lol:
The R6 Tornado
@ Jonas;

Behalve dat de oprichter van het merk een Italiaan was, is er niks maar dan ook niks Italiaans aan de Veyron, dus ook niet de klasse. Wel één van de beste auto’s ooit natuurlijk.
@ Jonas
Italiaans? Het merk Bugatti is tegenwoordig van Volkswagen, en het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Frankrijk. Dus Italiaans, nou nee…
die vent zal bij 320 al in ze broek gezeken hebben van angst en bij 350 kwam de schijt er ook uit. Moeten ze maar een behoorlijke auto bouwen, eentje die een beetje toont!!!
Ettore Bugatti was een Italiaan, de Bugatti fabriek in Molsheim (Alsace) wat vroeger in Duitsland lag.

De reden: Duitse ingenieurs waren destijds de best opgeleide ingenieurs.


Later moest het Duitse Rijk (Duitsland) i.v.m. verdrag van Versailles, Alsace (en honderden andere gebieden zoals Elzas-Lotharingen) overhandigen aan Frankrijk.


Dus daarom is Bugatti nu Frans. Maar de arbeiders daar zijn voornamelijk hoge pieten van Volkswagen.
De bugatti blijft de uberwagen, zoveel luxe en zo goed afgewerkt en ook nog rijdbaar bij 407km/u ik denk dat weinig fabrikanten dat kunnen halen.
SCC had daarop moeten voorzien zijn, als die snelweg zogezegd te kort was en de gaspedaal vervolgens maar half ingedrukt. Verder zou ik wel willen weten wat de Saleen S7 met performance pack zou doen met Veyron’s record. ;)

greetz
– Apache
@ Y. , ben jij politiek activist ofzo? V/d week al over vervuiling van grote wagens dat het maar aso bakken zijn enzo, en nu Amerika met de oorlog?! Dat heeft toch helemaal niks met dit forum te maken?!?!?! USA RULES!!!!
ook al hadden ze de 407 km/h overtroffen niks kan tippen aan het rijgedrag van DA Bugatti. Iedereen probeert maar sneller te gaan alof iedere multimiljonair dan opeens hun wagen gaat kopen. De Bugatti is de koning onder de auto’s net als de leeuw van de dieren ;)

Amen
Hadden ze 21 maart niet gezegd dat ze 437km/u konden halen?

437
368
___ –
69

Ik vind 69 km/u minder dan het verwachte toch echt wel te hoog gegrepen.
menen ze het nu??

hoe kan je zo traag met zoveel peekaas?

de brabus v12s haalt er 370km/h uit met ‘maar’ 730pk en 1350 nm!!
Ze hebben wel het record voor de snelste vrachtwagen binnen.

Proficiat.
@ S AMG; Ik ben het er ook mee eens.

Een beetje jammere poging, zo’n groot verschil…
@David USA:

Dat heet niet politiek, dat heet nuchter nadenken. ;)


Iets wat uitgevonden is in Eurazië, en het blijkbaar nauwelijks heeft verlaten. :/
better luck next time…
En hoe lang was de strip waar ze op reden?!
@ Myarda

ik zou het stukje tekst nog een keer doorlezen als ik jou was.. ;)

maar sowieso, zon auto koop je niet… :D
Volgens mij hebben ze met die auto gewoon te hoog van de toren geblazen, de Bugatti Veyron is gewoon zo goed die evenaar je niet zomaar laat staan dat je hem overtreft.
Al die pk’s hebben ze gewoon niet goed gebruikt
vind deze wel mooier dan de Veyron
Als ik zou mogen kiezen zou ik toch de SSC nemen. Die ziet er nog italiaanser uit dan de Veyron
Mocht ik tussen die wagens moeten kiezen dan zou ik ook voor de SSC gaan. Dat is tenminste een wagen die de naam supercar mag dragen, in mijn opinie is de Veyron een veredelde vrachtwagen. 1880kg, dat is toch geen sportwagen meer……

Bij vrije keuze zou ik trouwens beide wagens lekker laten staan: Doe mij maar een Enzo of m’n favoriet van dit moment: de Carrera GT.
2 titels heeft de veyron al op zak: de snelste productie-auto en de lelijkste supercar ooit.
Een supercar hoeft niet perse sneller te zijn dan ’n andere,als ie maar mooi is dus waarom nu meteen vergelijken met de veyron…alleen maar omdat ie sneller is?
De Veyron is ook nooit bedoelt als supercar.

Het plan van Piëch was een luxe Grand Tourer die later ook nog de snelste straatlegale productie auto moest worden.
@ Bramzel

“1880kg, dat is toch geen sportwagen meer……”


Dat gewicht heb je nodig op topsnelheid bij een dergelijke car, anders ga je vliegen of je rijdt in elk geval niet meer waar je heen wilt.
Integrale EVO
“Het plan van Piëch was een luxe Grand Tourer die later ook nog de snelste straatlegale productie auto moest worden.”
Dat was dus ook het stomme aan het gehele Veyron-project. De vorm van de auto was er al, daarna moest-ie ook nog eens eventjes over de 400 gaan…

Maar wat een prutsers bij SSC….368km/h. Kun je achteraf wel leuk gaan verkondigen dat je het gaspedaal voor de helft intrapt, maar dan moet je dat dan maar ook gewoon niet doen. De ware reden zal natuurlijk iets volstrekt anders zijn…
@marc: dat is pure onzin. De McLaren F1 en de Koenigsegg zijn amper langzamer, en die wegen geen fractie van dat gewicht. De HondaF1 die bijna 400 haalde al helemaal niks. Op de weg blijven heeft geen bal met gewicht te maken, dat komt puur neer op downforce.
haha! prachtig! :D veel verkijken zich toch op de moeite die het kost volgens mij :P nu sitten ze er wel erg vervanaf!!! volgens mij kan een carrera GT het haast beter met zijn schamele 600 paardjes :P
ik betwijfel trouwens ook of die SSC wel 1000pk aan de wielen heeft..? zijn iig weinig rollerbanken om dat op te testen.

bij topsnelheid maakt gewicht trouwens heel weinig uit… alleen luchtweerstand en vermogen zijn heel belangrijk, gewicht maakt alleen uit in de tijd die het kost om bij die top te komen.
Duitse techniek zal altijd de baasss blijven over topsnelheden!!!!!!!!!!!
@SamSam

Laten ze eerst maar eens de Formule 1 winnen.
ik heb het hier over topsnelheid
Het wereldsnelheidsrecord is in Britse handen.
Marc heeft in zekere zin wel gelijk. Wees maar zeker dat iedere gram op de Veyron een functie heeft. De Koenigsegg/McLaren/Dauer 962 zijn inderdaad niet veel trager, maar ze zijn ook niet zo multifunctioneel als de Veyron.

Gewicht is een factor bij de mate van acceleratie, die slecht indirect de topsnelheid beinvloed als de weg niet lang genoeg is. Voor topsnelheid zelf is het vermogen versus lucht/rolweerstand. Het snelste landvoertuig, de blue bird, die sneller dat het geluid is gegaan, woog meer dan tien ton. En voor de stabiliteit is dit een voordeel. Niet onbelangerijk. Heb je al het filmke gezien van de McLaren recordpoging? Op de openbare weg moet je dat niet proberen, want de minste imperfectie van de weg, en ze mogen je resten verzamelen met een stofzuiger.
Lekker voor ze; :lol: De Veyron blijft de beste hoera!
Die kilo’s bij de Veyron zullen vast een functie hebben. Maar in mijn optiek betekent dat dat ze er dan teveel functies in hebben gestopt.

De acceleratie beinvloed indirect de topsnelheid ja. Maar als de weg niet lang genoeg is kan je met een betere acceleratie er meer uit houden lijkt me toch? Ook haal je de snelle landvoertuigen door elkaar; de Blue Bird ging zeker niet door de geluidsbarriere, dat was de Thrust SSC. De Blue Bird is toch wat bejaarder als de SSC ;)

Die Veyron zal misschien wat stabieler zijn dan andere auto’s bij 350+. Maar toch rechtvaardigt dat dat absurde gewicht naar mijn mening niet. Als je ‘super sportwagen’ maar 5 kilo lichter is dan een verlengde Mercedes S-Klasse (S500 Lang, 1885kg) dan moet je je toch eens gaan afvragen of je wel de juiste prioriteiten hebt gehanteerd. Ik vind dat Bugatti zich veel te blind heeft gestaard op die 1000pk en 400kmh.
Ik wist wel dat ze het niet zouden halen, ze hebben gewoon geen idee waar ze het tegen opnemen
jammerlijk natuurlijk. maar ik zou ze nog niet meteen afschrijven. laten we ook niet de ontwikkelingstijd van de bugatti vergeten. ik denk dat we deze poging beter kunnen zien als een test
Tegenwoordig ziet de Ultimate Aero TT er zo uit:
http://www.sscautos.com/graphics/picture_079.jpg
toch een stuk mooier dan het gedateerd ogende blauw-witte exemplaar. Op de site van SSC is inmiddels een update verschenen over de mislukte recordpoging.
-edit: nutteloze bijdrage-
ik ben niet zeker maar is de veyron getuned? zoniet dan kan de ssc hem zeker niet aan want die tunen ze nu nog dus…

ik denk niet dat er een auto bestaat die de veyron ongetuned aankan. de toekomst is natuurlijk een ander paar mouwen
ik zou het eerder ontwikkeling noemen dan tunen. de veyron was toch ook niet in een keer klaar voor de record pogingen
ik denk het eigenlijk ook maar toch de veyron blijft mijn favoriet
leuk zo’n wagentje lekker hard rijden. maar het heeft 1 probleem er is geen wegdek (gewone straat) in de wereld waar je die dat ding eens lekker mag intrappen. nou misschien in afrika lijkt me alleen geen goed idee, maarja heb wel gekkere dingen meegemaakt/gezien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).