Nissan Tiida: conventionele auto voor Oost-Europa

Auteur: , 19 Reacties

Nissan maakte vandaag bekend dat de Tiida vanaf juni 2007 op de Oost-Europese markt verkrijgbaar is. Deze markt heeft volgens Nissan de meeste kans van slagen (veel Almera- en Primera-rijders). De Tiida is dus niks voor ons West-Europeanen, wij lijken meer geïnteresseerd in Nissans 'innovatieve' modellen zoals de Qashqai. Speaking of... Op ons artikel over de Nissan Qashqai komen inmiddels dagelijks reacties binnen. De auto lijkt ongekend populair en Nissan gaat hier wellicht wat records mee breken...

Het Japanse merk laat weten dat de Qashqai het erg goed doet. De Qashqai wilde 2,5 procent van het C-segment voor zich opeisen (persbericht tijdens introductie) en waarschijnlijk gaat dat wel lukken. De auto is amper een maandje verkrijgbaar en ik hoor overal om me heen dat men de auto erg leuk vindt. Of ligt dat aan mij?

UPDATE: Nissan Nederland laat weten dat er momenteel al 1795 orders voor Nissans QASHQAI genoteerd staan (in een maand)! De jaardoelstelling voor dit jaar is 4.000 stuks.

Nissan Qashqai19 reacties

Ziet er verder prima uit. Ik zou hem zelf toch niet kopen.
Die Tiida vindt ik niet zo mooi. Niet dat ik de Qashqai wél zou kopen :P
had het niet verwacht dat die qashqai het zo goed zou gaan doen, maar blijkbaar is men die suv-hype nog niet zat, en willen er zat mensen ten koste wat het kost in eentje rijden, en tsja die qashqai is nou eenmaal een van de meest toegankelijke “suv’s” die er op dit moment op de markt is… goed bedacht die jongens bij nissan….
Ik hoor tot nu toe ook erg positieve reacties. Vooral ook vaak dat men ‘m hoger in de mark verwacht. Dan heb ik het grotendeels over de autoleken, maar dat is het grootste deel van de beoogde doelgroep, toch?

Ikzelf heb ’t er niet zo op, maar zit met m’n reet ook liever wat dichter bij het asfalt dan ver erboven…
UPDATE: Nissan Nederland laat weten dat er momenteel al 1795 orders voor Nissans QASHQAI genoteerd staan (in een maand)! De jaardoelstelling voor dit jaar is 4.000 stuks… dat gaat dus lekker;)
-edit: nutteloze bijdrage-
Die kleine blauwe vind ik op de Renault Megané lijken..
Beetje offtopic, maar…

Ik ben wel erg benieuwd hoe het de SUV-hype vergaat (nee, ik ga het nu niet hebben over mijn afkeer van het concept).
In dit artikel gaat het over het (verwachte) succesnummer dat Quashqai heet. Er is nu blijkbaar nog een grote markt voor SUV’s. Ik denk alleen wel eens dat de kans groot is dat die hype niet zo lang zal duren. Wie weet is het over 5 jaar achterhaald om in zo’n groot en lomp ding gezien te worden… wie zal het zeggen?

Wat is de opinie?
e.e.a. natuurlijk ook door de steeds strengere eisen tav veiligheid, verbruik, e.d.
hmm, eerste zin is geen correct NL, zie ik.
ik bedoel dat ik benieuwd ben hoe lang de hype nog duurt, maar dat was vast duidelijk
@Sugar-free, het was duidelijk hoor :) Maar ik ben ergens wel bang dat die suv-hype nog best lang kan gan duren. We leven nou eenmaal in een consumptiemaatschappij waar ‘bigger is better’ bijna altijd opgaat (de amerikanen zijn niet alleen de leider van de vrije wereld, maar ook die van de consumerende wereld). Dit is eigenlijk altijd al zo geweest; fabrikanten laten de vervanger van hun oude model immers altijd ietsje groeien om weer mee te kunnen met de markt (De nieuwste polo is inmiddels groter als de oudste golf), dit idee van ‘hoe groter, hoe beter’ is met de massale opkomst v/d suv ge-explodeerd waardoor hoe groter/protseriger/lompen hoe beter nu helemaal de trend is (met D12,Q7 etc, het treurige hoogte/dieptepunt is) en ben ik bang nog wel even zal blijven
The R6 Tornado
SUV looks ok, maar als je er naast staat is het geen SUV meer hoor. Meer een Golf-klasse auto die misschien drie centimetertjes hoger staat. Hem SUV noemen is te veel eer. Eerder een goed gelukte middenklasse hatchback. Hij dient tenslotte om de saaie Almera te vervangen.
Nissan is mijn lievelings merk maar de tiida en de qashqai doen me echt niks. Geef mij liever de skyline V36 of de fuga, cima, 350z, laurel en nog veel vette modelen.
okee, raar stukje…gaat dit nu over de tiida of de qashqai? is er weer sprake van product placement?! ;-)
Die Nissan Tiida, heet in japan Nissan Versa, wordt daar al een tijdje verkocht, kijk op http://www.allcarwallpapers.com/nissan/nissan-versa/wallpapers.htm en je kunt meer plaatjes zien van het model.
Is dat niet de nissan uit de TV-reeks ‘Heroes’?
Ik ben het met R6 eens, als je dit (de QQ dan, hè, niet di Tiiida) een SUV noemt, moet je b.v. ook de Polo of Golf Cross zo typeren.
in 1 maand tijd hebben wij al 50 QashQais verkocht:D dat gaat wel goed zo;)
ik hoop niet dat die tiida naar europa komt, kut ding
Dat had Nissan goed bedacht, de QQ voor ons en de Tiida voor de saaien. :P Die QQ verkoopt wel heel goed zo te zien. Toevallig zag ik vandaag er voor het eerst een. Het ging wat snel, maar ook in vond het een leuk ding. Het ziet er echt niet uit als een SUV, gewoon een wat hogere compacte middenklasser.
De achterkant van die Tiida lijkt trouwens wel erg op de Opel Corsa (of andersom). Toeval?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).