Originele KITT kopen?

Auteur: , 20 Reacties

KITT, de zwarte gaycar uit de tv-serie Knight Rider, staat te koop. Voor een luttel bedrag van 150K dollar (zo'n 112.000 euro) kun je jezelf de trotse eigenaar noemen van de sprekende Pontiac Trans Am uit 1982. Het is wat aan de dure kant, zeker in vergelijking met de replica van 25K, maar eigenlijk is zo'n automobiel gewoon priceless. Jeugdsentiment ten top! Nadeel is dat de meeste knoppen die zich in de 'cockpit' van de auto bevinden geen functie hebben.

Het bewegende rode licht aan de voorzijde werkt uiteraard wel (inclusief het karakteristieke geluid), maar dat kun je tegenwordig bij elke sjonnieshop voor een tientje aftikken.

De eigenaar van de auto kocht hem tien jaar geleden op een veiling en is sindsdien bezig geweest met de restauratie. Het 25-jarig jubileum van de serie leek de man een mooie gelegenheid om het beestje op de markt te brengen. En wellicht heeft het zelfs iets te maken met de film die binnenkort zou uitkomen: Knight Rider The Movie? Waarbij de geruchten over een Koenigsegg Industries Two Thousand natuurlijk zeer interessant zijn…

Meer info hier.

Met dank aan iedereen voor de tip!20 reacties

hahaha zou ie ook vanzelf rijden???
lincoln mark8
wel met strak leer jasje….toch
@lincoln mark8: uiteraard, en die strakke eighties spijkerbroek krijg je er ook bij ;)
@autoblogger

En een clowns pak erbij;)
Wie koopt zo’n ne nest :s.
Voor da geld heb ik toch iets beter;).
een of andere malle arabier, een museum freak of verzamelaar zou het vast interessant vinden maar liever koop ik er toch een mooie classic of exige ofzo :)
Ik hoef die K.U.T.T. kar niet!
Kappe nou K.u.t.t
Dat is nu echt Kwalitatief Uitermate Teleurstellend
nee bedankt ik hoef hem niet vooral niet als de meeste knopjes het niet doen ;)
Voor dat geld kan ik ook wel wat leukers kope ja..wel 3 leukerds om precies te zijn.

Wat ik trouwens net op TMF hoorde van die 2 mutsen die daar bij Reaction zitten, dat die auto hier niet op de weg mag omdat hij te milieu onvriendelijk zou zijn. Vroeg me al vaker af of ze daar geen andere presentatrices neer konden zetten, maar nu weet ik het zeker. WEG ERMEE!
he fova en jasper gaan jullie ook naar mastermovies?:P
@wideman
Tuurlijk! ;)
… met deurvergrendeling en airco, en owja, hij kan ook nog prateeehh. ;)
ik ken ook mastermovies :D
hebben jullie die nieuwe gezien..??
k.u.t.t. komt er ook in voor :P
en… mickel nicht :P
michel night… en kansloos mannetje met uitstraling in haar… BORSTHAAR
doe maar dan maar die DeLorean van Back to the Future…ipv KITT :P
Kijken of deze ook met 300 km/u door een scherpe bocht kan in “Super Persuit Mode”! Whaah…
BTW ik heb er al in gezeten, hij staat bij universal studio’s. Die auto is zo gigantisch lame, alles is nep (vanzelfsprekend). Op dat moment wordt je toch even geconfronteerd dat je al die jaren keihard geflasht bent :P.
wel een beetje veel hoor, t’is natuurlijk wel een uniek stuk. Toch liever dan een nieuwe bmw m5 dan deze waar je niet meer met op de baan mag (eigenlijk juist om te showen)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).