Seat Toledo – de sedanvorm komt terug

Auteur: , 46 Reacties

De huidige modellenlijn van Seat wordt gekenmerkt door een sterk familiegezicht. Net als in elke familie zijn er knappere zusjes en de wat minder goed gelukte exemplaren. Als we dan toch een lelijk eendje moeten aanwijzen bij Seat, dan zullen de meesten de vinger wijzen naar de Toledo. Zelf omschrijf ik de Toledo altijd als een "Altea, maar dan met een lelijke kont".

Nu schijnt Seat te werken aan de terugkeer van een echte Toledo. Voor het huidige model had de Toledo een sedanvorm, die weliswaar niet heel spannend was, maar ook niet heel lelijk. In 2009 zouden we de nieuwe 4 meter 60 lange Toledo moeten kunnen gaan begroeten (via autoblog.it).

Seat Toledo 200946 reacties

ik vind die achterkant eigenlijk best mooi van vorm snap eigenlijk nooit zo goed dat iedereen altijd een beetje schuint kijkt naar sedans zo snel het geen m5 meer is maar wat kleiner
Stukken beter dan de huidige Toledo!
Nee hiermee gaan ze opeens wel succesvol zijn hoor!
Seat, Seat ga eens een keer echte en mooie auto’s bouwen
Ik heb de huidige Toledo nooit begrepen. Het is inderdaad een Altea met lelijke kont en met de toevoeging van de Altea XL vraag ik me het bestaansrecht van de hoge variant af. Deze Toledo ziet er stukken beter uit.
Beter!
Dit is zoals de Toledo eigenlijk al meteen had moeten zijn , maar goed iedereen maakt weleens een blunder zo ook Seat.
Huh? Heeft Seat verschillende modellen? Ik dacht dat ze allemaal hetzelfde waren? :-p
Wannabe Alfa!!!!!!
yepz.. too much Afla/Mazda 3 flavour in it.

Desondanks een verademing vergeleken met het huidige model
Ricavant-1.8T
mooie auto!
Dit is goed nieuws! Leve de sedans! En wouter , jij heb geen smaak, want hij is juist hartstikke spannend, meer dan 2x zo spanend als die Altea.
Die ziet er echt superdik uit! 100x beter dan de Jetta!
Seat was naar mijn idee echt een goede weg ingeslagen met die oude ibiza, leon, arosa. Dit waren naar mijn idee frisse leuke auto’s die jonge en oudere mensen aanspreken.
Vervolg:

Nu vindt ik het echter een saai niks zeggend merk. waar de ronde vormen in de auto’s iets te ver worden doorgetrokken.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
Blij dat Seat de sedan weer herontdekt. De huidige Toledo is toch wel een gezinsbusje, en ondergraaft daarmee het sportieve imago van het merk.
Op de bovenste foto ziet de achterkant eruit als een volkswagen Bora
Dat is nog zo slecht niet. Doe em voor mij maar in t mat grijs :D
Ik wil deze best hebben. Ik heb toch al een beetje een zwak voor sedans en wat heb je dan te kiezen in het midden segment dat er een beetje leuk uitziet? Volgens mij alleen de Jetta. Ik vind hem mooi. “doet u mij die maar met de 17″ wielen en in het zwart alstublieft”
Ze moeten wel, zelfs in Spanje verkochten ze niet meer dan 6115 unidados.
Als mijn spaans mij niet in de steek laat.

Complimenten trouwens voor de opmaak van dit spaanse autoblad. Smaakvol !
Vele malen beter dan de huidige Toledo. Ik vond het qua uiterlijk toch al een achteruitgang, maar dit trekt de ‘uitspatting’ van de MPV-achtige Toledo van nu weer helemaal recht.
Ik ben er haast zeker van dat bovenstaande scans niet van Seat zelf komen, maar toch raakt mijn respect voor Seat stilaan op. Ok, je hebt een familiegezicht, ok, je hebt een lijn, maar moet élk model nu nét hetzelfde gezicht en nét diezelfde naar-onderen-gaande-lijn hebben in de deuren?! De Leon, de Toledo, de Altea en de Altea XL lijken voor mij véél te veel op mekaar.

Volvo doet hetzelfde, maar dan toch op een iets intelligentere wijze. BMW’s en Audi’s lijken ook op mekaar en toch kan je ze heel goed onderscheiden.

Werk aan de winkel mannen!
Heb ik net een nieuwe Leon komen ze hiermee :(
Begint Seat het nu te snappen? Huidige Toledo eruit, deze erin, meteen een station variant die een beetje sportief is. Verder de Cordoba en de Ibiza vernieuwen en een nieuw model Arosa maken! klaar! Alleen met een goede modellenlijn is Seat te redden..
Super mooi

achterkant doet me denken aan de recente
ALVA ROMEO’S
mooi erug mooi
ugly duck de toledo is zoizo al niet moeders mooiste maar dit is ronduit bagger.
Niets slecht toch? Sedan vind ik persoonlijk wat minder dan een Hatchback.

Wat betreft de anti Seat opmerkingen:
Mijn Leon II FR rijdt anders best lekker hoor ;)
Mijn eerste gedachte gingen uit naar de oude Lexus IS en de VW Bora, dus beide leuke en goede auto. Als deze Toledo inderdaad wat groter is, dan is dat alleen maar goed en is het zo een alternatief voor een Vw Jetta, Ford Focus Sedan, of de Opel Astra Sedan. Met een FR[TSI/TDI] of Cupra versie wordt het nog lachen, gieren, brullen.
Ziet er strak uit, beter dan die uitgebouwde Altea Xl met Toledo-logo erop.
Ik vind het een écht leuke auto, maar ik heb wat met “kleine” sedans… Voorkant is sowieso al mooi, de achterkant nu ook, vloeiender, en met die mooie Alfa-achterlichten. (en ik beschuldig ze niet van kopiëren, want het is terecht: ziet er goed uit) Als hij zo op de markt komt ben ík blij!
Inderdaad veel beter! Maar 2009, en dan nog steeds een aftreksel van een model (Altea) wat er al jaren is! Kom dan met iets nieuws….
Here we go !!
Weer dezelfde neus als het hélé gamma bijna van seat.
Achterkant is valt mee.
Hopenlijk brengen ze ‘m in een sedan look, maar dan met een 5e deur, zoals de Skoda Octavia. Dan is het voor mij straks een mooie optie als leasebak!
Superkoerier!
Ziet er erg mooi uit op de tekening! De huidige Toledo is overigens niet een Altea met een kont eraan. De Toledo is groter (veel groter zelfs). Maar goed, die kont lijkt nergens op. Dat hadden ze ook al van Renooit kunnen afkijken.

Gelukkig lijkt het nu weer helemaal goed te komen. Dat de achterkant er uit ziet als een AR166 is alleen maar een pluspunt!
Het is goed te merken bij SEAT dat VAG zich niet meer bemoeid met de development van Seat. Op de hoogste verdieping in Wolfsburg zien ze SEAT ook wel de afgrond ingaan……..was er maar iemand die dit zootje maar van hun wou overnemen?????????
@chrizzzie
Hoe kom je daar nou weer bij? De hoogste verdieping in Wolfsburg heeft recnet Seat nog wat geld gegeven om uit te geven aan nieuwe auto’s http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/10/nieuwe-seat-modellen-in-aantocht#post-8681

Deze afegebeelde Toledo is wel een beetje simpel een Leon met kofferbak, dat kan nog wel wat unieker en sportiever.
jammer al dat negatieve gedoe over de hudoge Toledo.
Alhoewel, ik vond het in het begin ook een foeilelijke auto.
Maar de binnenruimte, het rijgedrag en de zit deed mij toch overstag gaan.
Ik vind hem nu eigenlijk erg mooi. vandaar maar een aangeschaft en daar heb ik totaal geen spijt van. Hij is bovendien veel unieker dan de komende Toledo, die lijkt inderdaad sprekend op Alfa, Mazda en nog meer van die eenheidsworsten.
MaikToledoIIIDriver
Als ze slim zijn bij Seat komen ze eerder met deze Toledo V. Want 2009 is pas over 2 jaar, wie weet hoe eventuele andere modellen van Seat al een facelift hebben gehad en dus een ander gezicht hebben. En als ze slim zijn nemen ze de Tango ook in productie…! Kan Seat proberen om mee te gaan concurreren in de klasse van de cabriootjes. Maar voorals nog moeten ze eerst de huidige Toledo IV uit de markt en brengen ze de nieuwe er meteen in. Is wel te zien aan de verkoopcijfers van de huidige generatie: 15.593 in 2004, 10.748 in 2005 en maar 6.115 in 2006!
deze toledo moeten ze direkt op de mark brengen, ik vind hem heel mooi

seat goed gedaan !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nou ik vindt hem GEWELDIG!!!

Rijdt op dit moment zo’n OERLELIJKE seat toledo…..van mn baas gehad:S
en dit nieuwe model zou voor mij het WALHALLA zijn:P

alhoewel ik toch liever een beamer rijdt!;)
Wat ik begrepen heb hebben de dealers al eenprototipe van de nieuwe Seat gezien. Deze is niet gebaseerd op de Leon/Altea maar valt meer in de klasse van de A4, waar hij ook wat van wegheeft.
Dat iedereen elkaar naaapt is algemeen bekent, want het lijkt alsof je de huidige Toledo niet mooi mag vinden, want dan val je buiten de boot.
Kijk en dat is nu net wat Seat bedoeld met “een trendt moet je niet volgen, maar een trendt moet je zelf zetten”, niet zoals alle anderen doen dus.
Ik heb zelf ook een Toledo en ik vindt hem van het begin af al een hele mooie auto en een erg stoer uiterlijk, maar dan moet je de auto wel met je eigen ogen bekijken, en niet met de ogen van anderen (kijk maar naar het profiel), en 64-jv-ds de huidige Toledo rijdt zeer zeker niet als een busje, anders moet je maar eens een proefritje maken in een Toledo of Altea zoals Jochem nu ook doet in de auto van zijn baas die weet hoe je je personeel moet verwennen.
Ik snap niet dat iedereen de opmerking maakt dat iedere Seat hetzelfde zou zijn, wat een onzin!

De neus van de verschillende modellen is wel degelijk anders. De Leon is bijvoorbeeld een stuk breder en de lijn loopt platter, terwijl de Toledo weer hoger is dan bijvoorbeeld de Altea. O.k, de verschillen zijn klein, maar zeg nou zelf: Audi, Volvo, VW, Alfa en nog meer merken doen precies hetzelfde..Zie jij vanauit je binnenspiegel of er een Audi A3 of A4 aankomt?

Dat de Toledo niet de mooiste is ben ik het mee eens, maar verder zijn de auto’s naar mijn mening schitterend met een prima rijgedrag.

Geef mij maar een Seat!!
Ziet er goed uit,….een verademinig tegenover het vorige foute model,….die van daarvoor heb ik altijd een lekkere auto gevonden,….hoop dat ze met deze uitvoering weer succes boeken!! Zo niet,…blijf ik lekker bij de Octavia 2
Stukken beter dan de versie die er nu is! We hebben nu
oude toledo nog uit 2004 en we wachten in smart af
als in 2009 deze uitkomt en dan waarschijnlijk
deze kopen!xD Hopen dat tie zo blijft!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).