Spee zorgt voor staatstelevisie

Auteur: , 92 Reacties

Blik op de Weg is door opperflitser Spee buitenspel gezet. Programmamaker Leo de Haas kreeg te horen dat hij, na door diverse andere politieregio’s al in de ban te zijn gedaan, ook geen medewerking meer mag verwachten van de politie Twente. WTF? Hoe doorzichtig wil je het hebben? Spee gebruikt duidelijk zijn macht als propaganda voor Wegmisbruikers, die trieste SBS-kloon van Blik op de weg...

Leo de Haas zegt in het AD: ,,Die politiemensen zaten er zelf ook mee in hun maag, maar hadden die opdracht van hogerhand gekregen.’’ Met de politie Noord-Oost Gelderland werden onlangs nog wel opnames gemaakt. ,,Maar toen het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) daar lucht van kreeg, brak daar de pleuris uit.’’

Het BVOM bevestigt de boycot. ,,Dat advies hebben wij al enkele jaren geleden aan de politie gegeven, maar werd niet door alle korpsen tegelijk opgevolgd,’’ aldus het BVOM. ,,Het is simpelweg juridisch onverantwoord dat Leo de Haas een eigen auto gebruikt en niet een politie-auto, hoewel dat wel jarenlang is toegestaan. Verder zijn we niet gecharmeerd van de persoon Leo de Haas, omdat hij onder meer heeft aangegeven ooit met 280 kilometer per uur over de snelweg te hebben gereden. Daarom werken we liever samen met Wegmisbruikers.’’

Is dit Nederland?92 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
“Verder zijn we niet gecharmeerd van de persoon Leo de Haas, omdat hij onder meer heeft aangegeven ooit met 280 kilometer per uur over de snelweg te hebben gereden. Daarom werken we liever samen met Wegmisbruikers.’’


en die kleine dwerg is wel heilig? wat een onzinreden zeg!
wat een onzin zeg, wegmisbruikers is btw echt een lomp programma vooral met dat kleine kereltje
Feit is dat BVOM via Wegmisbruikers 100% controle heeft op de inhoud van het programma, dat hebben ze bij Blik niet.
Blik op de weg, daar bleven we vroeger voor op :) zonde dat wegmisbruikers volgens de politie beter is :S

Wie herrinnert zich de M5 die em naar de grens smeert niet meer?
het zal toch niet zijn omdat ze ‘deze week’ iemand 140 lieten rijden waar 100 kmh is toegestaan?
Leefden wij niet in een heerlijk vrij land waarin kerk en staat gescheiden zijn en journalistiek onafhankelijk, objectief en kritisch kan zijn?
Nu wordt het nieuwe kabinet ‘christelijker’ en de journalistiek aan banden gelegd en van bovenaf bestuurd…

Jammer…
Dit speelt al langer, maar helaas heeft Spee dan toch zijn zin gekregen. Blik op de weg bleef je inderdaad voor thuis. Ik vind het erg jammer dat het zo moet lopen. Leo was erg droog, maar dat is beter dan bij SBS, die trouwens goed zijn in het overnemen van andersmans televisieformats, waar je die gozer hebt die denkt dat hij grappig is. Er wordt daar op sensatie gespeeld en afgezeken.
Tja, ondanks dat men Leo de Haas en Blik op de Weg in de ban gooit blijft hij nog steeds de eerste en meest professionele programma maker wat betreft camera autos en politie werk in beeld brengen … “Wegmisbruikers” is een typisch commerciele variant die daar bovenop ook nog eens gebracht wordt door een slechte acteur … Goed bezig Mr Spee …
Zo doen ze dat aan de maatschappelijke top. Als je niet doet we ze zeggen sluiten ze je uit! Democratie in de praktijk volgens Spee of tewel propaganda volgens het systeem van Gubbels. Gelukkig hebben we de herhalingen nog.
Frapant. De staatstelevisie buttenspel gezet door de staat die liever me de campingzender wil werken.

Die grapjurk van wegmisbruikers laat zijn zoontje (van 8 ongeveer) op schoot rijden in de straat. Iets wat iedereen doet, maar het mag niet.

Leo de Haas relativeerd zo af en toe goed. Brengt nog begrip op voor de hardrijder. Krulletje daarentegen doet net of je 10 vastgoedhandelaren vermoord hebt.
@ Wimpie

Ik herriner me dat nog.. Als de politie auto hem net wilt inhalen snijdt hij de politie auto af met z’n Bmw M5 E39..Ze stoppen dan met achtervolgen.
Tja, helaas bewijst dit maar eens te meer wat voor een mediageil type die koos spee is (nee ik ben niet vergeten om de man zijn naam met hoofdletters te beginnen. Ik begin namen met hoofdletters op het moment dat ik respect voor de persoon in kwestie heb). Wegmisbruikers is niet meer dan een stukje propaganda om het toch al discutabele beleid van spee enigzins geloofwaardig te doen overkomen.

Grtz Rch
Oplossing is simpel, gewoon niet kijken naar die krullebol.
Wat een kolder!! Ik zal het nieuws verspreiden zodat wegmisbruikers zal worden geboycot!!

@ wimpie: hhaha een prachtige aflevering!! Ik zal die inderdaad nimmer vergeten.
Tja, maar het OM heeft wel een punt. Het is wel vreemd dat de Haas de agenten met auto’s van zijn bedrijf laat rijden. Met mensen van de Haas bv op de achterbank zou het kunnen zijn dat er vanaf de achterbank komt, “blijf hem nog wat langer volgen, dat levert goede TV op en wij betalen de benzine”. Die schijn moet het OM koste wat kost vermijden. Ik vind trouwens dat er sowieso veel te lang gevolgd wordt in die programma’s, vaak even kijken of iemand misschien wel 50 km/h te snel zou kunnen gaan (rijbewijzen vangen lijkt wel de core business geworden). Beter en eerlijker is direct bij de eerste constatering van een overtreding de overtreder aan de kant. Misschien saaie TV, maar dat levert de beste bescherming op van de medeweggebruikers en dat is waar het echt om gaat!
Jaaaa mooi die M5!!!!

Vind die kleine krullebol toch al een loser. Maar dat komt eigelijk door dat programma wat hij hiervoor had. Waar hij zo genaamde “slecht garage houders” ontmaskerde. Vond dat hij nogal een slecht beeld van universele garage houders creëerde wat totaal niet altijd op gaat.
@mashell: Die schijn haal je niet weg door eigen auto’s te gebruiken; diezelfde redenatie kan nog immer gebruikt worden namelijk (wij betalen de benzine wel).
Waarom zou het vreemd zijn om De Haas zijn auto te gebruiken? Die kunnen ze immers precies zo ombouwen dat de auto goede opnamen kan maken. Dan hoeven die (dure) ombouwacties niet door ons de burger betaald te worden. Wanneer we gebruik maken van echte politieauto’s betalen we mee aan het SBS-vermaak wat zogenaamd dan door adverteerders betaald wordt. Die schijn lijkt me nog veel erger.
Handtekeningen actie ;)
Spijtig, ik volgde dit vanuit België, vind het een heel interessant programma. Die Wegmisbruikers ken ik niet, dat komt niet op NED1-NED2-NED3?
Nou, ik zou iedereen oproepen om die kleine krullebol en die overheidshoer van een Spee (dat ben je als je mensen geld afhandig maakt en met een slecht gevoel naar moeder de vrouw stuurt) goed in de gaten te houden en op foto/video vastleggen wanneer ze in de fout gaan!

We beginnen gewoon een eigen blik op de weg via Autoblog!
lincoln mark8
koos=eng
ik vind dit een goed moment om ook te beginnen met bumperstickers…

“IK REM NIET VOOR KOOS SPEE!!!”
erg erg jammer dit, liever blik op de weg, dan wegmisbruikers waar ik de mannen van het blauwelicht toch wel erg overdreven stoer vind doen altijd.

@nico
nee niet op ned1,2,3 maar op SBS6 een klein raar mannetje met een gele duim
het zijn allemaal programma’s waar een heel irritant naai sfeertje aan zit dus ik zou ze allebei niet missen als ze verdwijnen van de buis
@mashell: Wat jij beschrijft is juist wat er gebeurt in het SBS-6 programma, Blik op de Weg brengt juist in beeld wat de politie doet.
SBS brengt in beeld hoe de politie op yankee style een hard-rijder grijpt, en hoe daar vervolgens twee sneu figuren zich aan op geilen.
Ik rem niet voor krullebol, en spee.
Gino
@Jan
Dat er een televisie programma gemaakt wordt is bijzaak. Het gaat er om dat de wet gehandhaafd wordt. Dat is het doel waarmee er politieauto’s gebouwd wordt en dat is niet het doel waarmee meneer de Haas zijn auto’s tot “politieauto’s” laat onbouwen, daar gaat het om goede TV. Ik ben met je eens dat Koos niet als co-presentator in 1 een enkel programma zou moeten optreden en vind ook dat elk politiekorps zou moeten mee werken aan verslaggeving over hun werk, het is immers een openbare zaak. Blijft natuurlijk wel dat de programma’s (inclusief Blik) zich vooral focussen op het spectaculaire.
Gadverdamme… die klote koos moet zich ook overal mee bemoeien, en die krullebol moet wat mij betreft inderdaad gauw van tv af… moet zeggen dat hij 1 van de slechtste presentators is in lange tijd……….

@ Alfasud, doe mij zo’n sticker :-)
@mashell: Politieauto’s moeten dus naar jouw mening niet worden omgebouwd tot camera-auto. Vanuit die gedachtegang begrijp ik je commentaar niet. Dan zou je voorstander zijn voor De Haas zijn auto’s.

Politie zelf maakt ook gebruik van ongemarkeerde auto’s. Ook in wegmisbruikers. Lood om oud ijzer dus.

Blik op de weg laat naar mijn mening beelden zien, wegmisbruikers probeert het spannender te maken (dat muziekje bijvoorbeeld eronder)
Mooiste achtervolging in blik op de weg vond ik die volkswagen die em ook naar Duitsland boekte en die ze later toch pakten bij een tankstation net over de grens. Prachtige achtervolging!
Wegmisbruikers is inderdaad vergelijkbaar met propaganda zoals uit communistische regimes van vroeger.

Het doel is om het ‘hard’-rijden sociaal-onacceptabel te maken zodat je bijvoorbeeld zelfs in familliekringen niet meer durft toe te geven dat je ooit 2 km/h te hard rijdt.

koos spee is een diep triest mannetje, dat in een ander Nederland woont waarin alles voor hem wordt betaald, met daar bovenop nog een royaal salaris wat hij nieteens hoeft aan te spreken. Zelf zit hij toch altijd lekker achterin zijn 7er BMW/S-klasse/Maybach/Phantom.

The birth of a dictator?
@Jan
Het probleem is niet het dat het ongemerkte politieauto’s zijn met camera’s zijn. Het probleem is wie ze betaald en er zeggenschap over heeft hoe ze ingezet worden. Voor die TV programma’s is een hardrijder veel interessanter dan bijvoorbeeld een inhalende vrachtwagen of een overbeladen caravan. Bij Blik kan de crew mogelijk de politie sturen om op zoek te gaan iets spectaculairs omdat het hun auto is, dat is het probleem, daar is alleen de TV kijker bij geholpen maar niet de verkeersveiligheid. Ik zeg niet dat het zo gaat, ik ga er zelfs vanuit dat de bromsnorren achter het stuur sterk genoeg zijn om die druk te weerstaan maar de schijn dat het zou kunnen is een risico voor het gezag van het OM en daardoor is het terecht dat daar ingegerepen wordt.
@Mashell: Wat dacht je ervan om eerst eens daadwerkelijk BodW te KIJKEN, in plaats van over dingen praten waar je duidelijk niks van weet?
Ik noem een agent die zand staat weg te bezemen aan de kant van de weg geen sensatie tv, evenmin de vele gesprekken van agenten over hoe mooi bij die ene auto op de rechter rij-strook is.
Gino
Bij Wegmisbruikers is het zo dat men speciaal voor de show nog even op weg gaan om het beeldmateriaal vullend te krijgen.
Dus nog 2 a 3 invorderingen, want dan heb je weer een aflevering.
Blik op de weg beschikt over zo veel beeldmateriaal dat het simpelweg niet nodig is de agenten te sturen.
Erg jammer dat het spel zo gespeeld wordt, krullebol heeft in een interview ook toegegeven 180 in Nederland te hebben gereden in zijn Alfa.
Persoonlijk geef ik met afstand de voorkeur aan Blik op de weg, en ben al tijden gestopt met het kijken van Wegmisbruikers, en ik adviseer anderen dat vooral ook te doen.
@Mashell: Tussen jou en mij: Waar zien we juist weinig afwisseling? Is dat blik op de Weg die vele activiteiten van de politie op de weg laat zien, of Wegmisbruikers waar eigenlijk alleen maar te snel rijdende auto’s gefilmd worden. Ik weet, ik druk het antwoord in een bepaalde richting, maar ik neem aan dat we beiden hetzelfde zien.
Wegmisbruikers kwam juist ook in het nieuws vanwege het feit dat de filmmakers de politieagenten mochten sturen!
@Zweedse chef: Het gaat ook niet om dat te snel rijden, dat is slechts een voorwendsel. Koos wou invloed hebben op het programma en De Haas heeft toen (naar mijn mening terecht) hem de deur gewezen.
Ze moeten die Spee is buitenspel zetten, wat een droogkloot
Ik probeer al jaren op TV te komen door wat harder te rijden dan normaal. Als het ooit lukt, dan ga ik iets eerlijks zeggen over die nare Koos Spee, en eisen dat ze die quote ook uitzenden ;)

Inmiddels is Spee zo vaak in opspraak geweest dat het tijd wordt dat ze hem wippen!
@Jan, je hebt gelijk dat alleen Blik op de weg af en toe een motorspecial heeft waarbij onze oude trouwe Leo zich weer in een motorpak laat zien en ook elk seizoen wel een vrachtwagen special en met stip het beste van die 2 programma’s is. Het enige wat daar echt mis mee is dat de politie in dat programma niet onafhankelijk van hen kan functioneren vanwege het ter beschikking stellen van die auto’s. Bij Wegmisbruikers is veel meer mis, het gaat inderdaad eigenlijk alleen maar om hardrijders, het is vooral een platform voor de veelal betuttelende praat van meneer Spee en die Andre is zo irritant dat ik niet snap dat SBS niet snapt dat ie kijkers wegjaagt. Het probleem is dat Leo in zijn streven naar profesionalisering van de productie van het programma te ver is doorgeschoten met het ter beschikking stellen van die auto’s en het OM daar terecht een punt van maakt.
@mashell, over het ter beschikbaar stellen van auto’s: Ik ben het daar deels mee eens. Het is maar net vanuit welk oogpunt je dat wil zien. Ik persoonlijk geloof niet dat het punt voor het OM is dat de auto’s niet van de politie zijn, maar het punt is dat ze geen zeggenschap (kunnen) krijgen over dit programma.
Wegmisbruikers is inderdaad een vreselijk programma juist door die krullenbol. Een vreselijk schijnheilig mannetje dat zich voordoet alsof elke verkeersovertreder crimineel is. Ik kijk er niet naar, er is niets zinvols te zien.

Blik op de Weg was tenminste ‘video/dvdrec programmeer waardig’.

Misschien een petitie om het terug te krijgen ?
Mashell

blik op de weg is niet commercieel. De kans dat ze dus sensatie gaan zoeken is vrij klein.

Verder laat kapitein flippo (sbs krullebol) alleen een golfen, bmw’s en andere duitsers. Voornamelijk jongen mensen. Dat is totaal niet reeel. bodw is een stuk neutraler wat dat betreft en geeft daarmee dus een beter beeld weer van hoe het er echt aan toe gaat op de weg.
Spee is pure propaganda. Het brainwashen van de bevolking zodat de gewone man of vrouw de boodschap zo vaak gehoord heeft dat ie denkt dat het wel waar moet zijn. Leo is overigen ook een wijzend vingertje. Wel iets meer integer dan de variant op de campingzender. Leo kan lekker zijn vrije tijd vullen met rijden in zijn 2 porsches, 1 ferrari, 1 rangerover en nog wat spul. Die wij overigens allemaal betaald hebben middels onze belastingen die de publieke omroep te dure programma’s laten kopen van zakkenvullende producenten…
Koos Spee wil nog meer regels, beperkingen en gedragsnormen.

Ik krijg het er zo benauwd van, ik denk dat ik straks even met 240 over de weg ga knallen.
AutoSpotters.nl
Koos Spee ? Weg ermee !!!

Jezus man wat een gezeik, waarom is het onverantwoord om met een ‘eigen’ politieauto te rijden ? Zit het zelfde in als bij andere auto’s, en dit is zelfs een Volvo dus nog veiliger ook.

Zal wel weer zijn dat ze dik betaald worden door SBS ofzo, tss…. zonde !
En dat alles omdat De Haas niet wilde dat Spee in zijn programma kwam, hij wil een onafhankelijk programma hebben, geen propagandazooi. Ik geef hem gelijk (De Haas). Wat een poepgast, die Spee.

@ Alfasud; Ik neem er ook een!
Het intervieuw waar Leo de Haas zegt dat ie wel eens 280 heeft gereden staat in een Autovisie, daarin vermeld hij ook dat hij een 550 Maranello, RR Sport en nog wat pretspul heeft staan

Nog een quote van hem in dat intervieuw:
“Wat ik nog zou willen is een oude BMW, ik wil namelijk leren driften, dat vind ik erg belangrijk”

Alleen al voor die uitspraak mag hij van mij vice president worden
sjonge jonge wat een gezever allemaal ik heb dat progamma op sbs wel eens zitte kijke daar word ik echt kotsmisselijk van en je zit je zelf echt op te vreten als je die koos spee ziet en dat mannetje wat 2 turven hoog is echt 2 ziello’s
geef mij blik op de weg maar veel beter
Wegmisbruikers is echt een waardeloos programma. Rijdt er iemand net 5km/h te hard, lapt ie ALLE verkeersregels aan z’n laars. En je wordt meteen voor crimineel uitgemaakt. Flikker toch op. Ik weet wel waar ie die gele duim van ‘m kan stoppen!
BodW gaat tenminste ergens over. Over serieuze situaties. Interviews met vrachtwagen chauffeurs, motorrijders etc.
Jammer als BodW verdwijnt, en die andere bagger kijk ik allang niet meer!
Laat Spee in Rusland gaan werken, daar zijn ze dit soort dingen gewend.
Spee kan dan niet gecharmeerd zijn van Leo de haas, ik ben niet gecharmeerd van Spee. Die is ook niet vlekkeloos in het verkeer, kwam hem laast tegen in Soesterberg. Hij zat op de fiets. Grote bak met bloemen op zijn stuur (dus met 1 handje sturen), vervolgens steekt hij zonder te kijken de weg over. Hij had geluk dat ik ruimte had om te reageren…..en dat ik pas later zag wie het was hehehe

Idd aardig doorzichtig en goedkoop deze truc, jammer.
O dierbaar Nederland, wat zal ik jullie Blik op de weg moeten missen
In ons kleine Vlaand’ren kan ik enkel ons eigen commerciëlen bekijken!
Dus wat Spee of SBS ook staan te zeiken of te pissen
Wij hebben weer een moment minder om naar uit te kijken!
;-((
En als jullie het goed vinden, ga ik mij nu een Duvelken aftrekken!
Skol !
Het is ook oneerlijk in ons land, Koos Spee mag van mij doodvallen. Ik wil hieronder ff een link plaatsen naar de site van BopdW waarin hun doelstelling staat:
http://www.blikopdeweg.nl/Hoe_het_begon/hoe_het_begon.shtml
Dit is dus precies het tegenovergestelde van Wegmisbruikers en dus neutraal. Daarbij veranderd er niets aan het feit of het een auto van de LEo de Haas zelf is of een oegeout 307 van het KLPD, alleen in de ene auto (bij BopdW dus) zitten camera’s beter en duidelijker gemonteerd waardoor er een beter oordeel door de kijker zelf kan woren gegeven.
Dit slaat werkelijk helemaal nergens op Leo de Haas Rules!!!! en die aap van een André van der Toorn die heeft volgens mij echt een mega bruine arm lopen hallen bij Koos.
Wat een machtsmisbruik is dit!!! Blik op de weg is een veel beter programma dan weg misbruikers dat is echt sbs goedkoop. en dan dat gelul van Wegmisbruikers die doen zo belachelijk over iemand als hij een overtreding maakt. Duis de nederlands STAAT laat zich Associëren met een goedkoop tv station als SBS6 Wat een schandaal.

Koos Spee moet inderdaad opstappen als hij zich met dit soort dingen gaat bemoeien gaat er echt iets mis!!
Ik ben voor Blik op de weg!!!! en voor Leo de Haas!!!!!!

is dit nou Nederland!!!! niet gek dat idereen uit nederland verhuist!!
Ik vind Leo de Haas al niet top, maar vergeleken bij die krullebol die zijn arm tot aan zijn oksel rectaal bij de heer Spee heeft ingebracht is het een fantastische presentator.
Wegmisbruikers… Alleen de titel al laat mijn maag omdraaien. Bah, bah en nog eens bah.
Pure indoctrinatie is het.
Boycotten die hap en het er nooit meer over hebben. Wordt het leven een stuk vrolijker van! :)
mischien dat ene Peter R de Vries even achter andre(krullenbol)van den toorn kan gaan rijden net als dat ie dat ooit deed met bert(veiligverkeernederland)woudenberg,kijken wat een mooie tv dat oplevert…de afloop van dat filmpje weten we nog wel denk ik :)
leo de haas wilden een jaar geleden zelf toch al stoppen met blijk op de weg? dit i.v.m. een nieuw programma op Tien (talpa). maar toen mocht hij niet weg bij de publieke zender omdat hij nog een contract had lopen. Nu liggen alle wegen dus voor hem open…. en misschien is dit een laatste kans voor Tien.
en koos… die is veel te oud voor dit beroep. enorm trieste man, dat blijkt nu wel weer eens. er moet gewoon een jonge vlotte meneer (het liefst met duitse achtergrond) zijn taak overnemen.
oproep: kunnen we geen emailadres inrichten waar mensen hun ongenoegen over de acties van het BVOM (sinds wanneer is het Openbaar ministerie een BV? ;) )kwijt kunnen? Die mailtjes kunnen we dan via Blik op de Weg doorsturen of direct doorsturen aan het BVOM. Die griezel van een Spee lijkt steeds meer een fascistoide werkwijze door te willen voeren bij het BVOM… Something has to be done!
leo is het Haasje….. woordspeling ;)
Gelukkig zijn we van Leo af. Zijn commentaar irriteerde me al jaren. Nietszeggende prietpraat gecombineerd met de air van: ‘wij’ van de Politie met daarboven op dominee achtige wijze moraliserend gedrag. Hoera we zijn van Leo af.
Als je het dan over niet veilig hebt. Dat mannetje van wegmisbruikers is ook een gevaar op de weg als ie die vage gele duimen uit wil delen aan mensen die hard weg proberen te lopen/fietsen van hem :P
Die Koos Spee is echt BLECH
Daar zou ik nou wel is achteraan willen rijden met een camera-auto. En dan bonnen schrijven als een gek voor alles wat ie fout doet, want niemand rijd foutloos. En dan graag de voorpagina van de krant.
andre van toorn
als ik die SBS hoer zie kots ik altijd m’n tv onder, wat een ubernerd. Die moeten ze inderdaad eens volgens en voor elke overtreding een vinger afknippen, kan ie nooit meer zo misselijk mensen afkraken voor niets. Als ik hem die domme duim zie uitdelen zullen dat heel wat overtredingen zijn aangezien hij dan echt als een kip zonder kop mensen van hun fiets sleurt. Zo’n programma moet zijn bedoeld om mensen na te laten denken over hun rijgedrag, het enige wat ik wil na het zien van wegmisbruikers is met m’n veyron 400 te knallen in het dorp omdat ik zo geirriteerd raak door die hyprocriete zak stront en die kale bats van een spee.
@ andre,

Jonge als jij een boek uit geeft met alleen maar zulke uitspraken, dan verkoopt dat boek nog beter als de bijbel

Ga zo door!!!

grtz
Ik vind het wel jammer. Blik op de weg is toch een goeie programma.
wat een fascistische actie. hoewel ik vind het allebei eigenlijk toch wel stomme progammas. chille parodie van koefnoen
Dat wegmisbruikers een slap aftreksel van blik op de weg is was al bekend.
Echter dat wegmisbruikers steeds moraalridder speein beeld laat komen zal wel de doorslag geven. Tevens komt er geen woord van kritiek op het overheids beleid van automobilistje pesten.

trouwens beide heren verdienen en verdienden geld op kosten van on belastingbetaler via de bijdrage van de politie
Ik vind die spee maar een spelbreker hoor, iedereen wil z’n auto toch eens op de staart trappen? enne…. 280…das toch lache?! ik zou wel eens willen weten wat voor overtredingen die spee maakte met z’n eerste auto, dat hij zich altijd netjes aan de verkeersregels hielt maak je mij niet wijs!
@ sacha bedankt!
@ sacha; Nog nooit gezien. LOL!
De Joodse pygmee v/d Toorn laat zijn zoon wel eens op de schoot meerijden, zogenaamd op eigen terrein, mag blijkbaar wel van Spee. Pygmee v/d Toorn is vrij recent betrapt op veel te hard rijden? Mag van Spee want pygmee v/d Toorn is zijn vazal. BODW is uit de gratie omdat R.A.T. Spee de regie niet kan voeren over wat er uitgezonden wordt en de commentaren. Het is verachtelijk dat Leo wel eens 280 heeft gereden, staat niet bij of dit in NL of erbuiten was. Ik rij regelmatig snelheden tussen de 200 en 280 en alleen daar waar de verkeersdrukte het toelaat en er geen maximumsnelheid geldt, in Duitsland uiteraard, zie ik een bord 0-130 hup op de rem. ‘Heil’ Spee zou graag elke Nederlandse wagen willen voorzien van een kastje zodat hij ons ook kan beboeten als wij buiten NL iets doen wat in zijn ogen strafbaar is. Ik denk dat hij o.a. Mein kampf heeft gelezen en nu erg graag zichzelf zou willen opwerken en of uitroepen tot Europees verkeersdictator zodat hij al het gemotoriseerde en niet gemotoriseerde weggebruikers zijn wil kan opleggen. Koos Spee als vader, zou ik acuut een andere achternaam aannemen, Koos Spee als schoonvader, ga ik acuut scheiden van zijn dochter. Koos Spee als werkgever, neem ik acuut ontslag omdat ik, zeker m.b.t. zijn kliklijn idee, door familie, vrienden e.a. niet gezien wil worden als een soort landverrader. Wanneer stuurt Peter R. de Vries een team op ‘Heil’ Spee af om hem, net als destijds de vazallen van Spee (KLPD) en de zwijnen van het OM betrapt werden op onwettelijk rij en parkeer gedrag.
Nog beter Leo de Haas stuurt zijn team op pad om Heil Spee te betrappen op onwettelijk verkeersgedrag.
@tffy15: Zeer overtuigend betoog, maar volgens mij staat iedereen hier al aan jouw kant. Maar dan nog is het de grootste waanzin. Ik vond (vind) Blik op de weg echt een heel goed programma. Die mensen konden dingen nog eens relativeren; je was niet meteen een crimineel als je op een lege snelweg 140km/h rijdt. Zonde dat Leo zijn spullen moet pakken.
Ik denk dat we in Nederland, en zeker op het gebied van verkeer, een beetje aan het doorslaan zijn op het gebied van regelgeving. Vroeger was een gordel nog niet eens verplicht. Tegenwoordig moet er ABS op elke auto zitten. Hoe lang gaat het nog duren voor die zogeheten ‘Black Box’ verplicht wordt?
Hij geeft tenminste toe ooit 280 km/u te hebben gereden…anders zwijgen, eerlijk duurt het langst!
Vrijheid van journalistiek wordt tegenwoordig dus bestraft met onthouding van informatie voor het maken van een stukje objectieve televisie.

De voorkeur wordt gegeven aan het programma dat met harde hand kan worden gedirigeerd en de propaganda van de heer Spee volgens hem correct en subjectief verkondigt.

Het automobilistje pesten wordt gepropageerd, en de (veelal ondernemende Nederlander) die een beetje doorrijdt wordt gedemoniseerd tot zware crimineel en kan dus rekenen op steeds minder begrip en meer agressie. Dit soort totalitair-systeem achtige maatregelen kwamen, dacht ik, alleen lang geleden voor, in landen waar wij politiek gezien ver vandaan wilden blijven. Was het Officier of Generaal spee? Bah!
vd spee is gewoon boos omdat blik op de weg hem verbeterde !
in een uitzending van wegmisbruikers ging het over blinderen van ramen.
daar zegt vd spee dat het alleen achter mag en niet bij de voorzijramen omdat anders fietsen ed niet zien of de bestuurder hun gezien heeft.(ik zeg wat dan als de bestuurder een zonnebril op heeft?zie je dan wel of de bestuurder je heeft gezien?)
iets later was er blik op de weg op tv en daar zeggen ze dat vd spee het fout heeft en dat je wel je voorzijramen mag blinderen!
Dus vd spee pikt dat niet en zegt :als jullie tegen mij in gaan zeg ik het tegen mama!met andere woorden ,hij kan er niet tegen dat hij iets fout heeft dus verbied hij dat blik op de weg mee mag rijden.

vervelende man…
Zoals gelukkig al door een heleboel mensen gezegd is. koos spee is een uitermate zielig, camerageil mannetje. En het feit dat hij niet veel bij Leo in het programma kwam omdat Leo dat lang niet altijd in een aflevering vindt passen heeft hem naar wegmisbruikers (bah) doen gaan. (Deze info heb ik overigens uit eerste hand) En nu probeert hij dus BodW van de buis te krijgen. Stumper
En de discussie over het gebruik van de auto’s: SBS maakt (mis)(ge)bruik van overheidsmaterieel, wat wij, als belastingbetaler betaalt hebben. Leo gebruikt zoals bekend zijn eigen spullen, de politie maakt dus gebruik van zijn spullen, dat kost ons belastingbetalers dus niet meer, maar juist minder! Verder krijgen beide bedrijven die de programma’s produceren daar voor betaald door de omroep die het uitzendt, das ook logisch lijkt me en kost ons tv-kijker dus niets!
En over het al dan niet sturen van de agenten die de auto’s besturen, kijk alleen maar eens naar het aantal invorderingen Rijbewijs, dat zegt mij meer dan genoeg!
En natuurlijk rijdt een ieder wel eens te hard, maar zou koosje elke medewerker aan wegmisbruikers onder de loep hebben genomen?????
dit is echt een bull-shit reden. Die dwerg van SBS is ook echt geen lieverdje. Liet hij zijn zoontje van 6 ook niet achter het stuur zitten als hij de straat in rijd? hoezo corrupt? ik vind Blik op de Weg veel objectiever, en als het bvom verstandig is, gaan ze weer gewoon samen werken met Leo, ipv dat vreselijke irritante programma op sbs! kop op Leo!
Bij Blik op de weg hebben de politiemensen de regie, Als je goed oplet is dit bij Wegmisbruikers niet zo daar wordt heel veel in scene gezet en als het er niet goed opstaat wordt dit overnieuw gedaan.
Hoezo objectief???
spoel die spee met 180 door de plee en rag de restjes na met die ondermaatse krullebol
Ik lees geen enkele positieve noot over Spee, en terecht.
Mijn bekeuringen in 2006: 1x niet dragen veiligheidsgordel. 2x overschrijding ‘betaald’ parkeren, 3 en 5 minuten te laat terug. 4x te hard gereden, (1x) op rustige brede 50 km weg 59. (2x)Kruithuisweg Delft dubbelbaans en deels 70,50,80, net na overgang 70 naar 50 gefotografeerd op 65 km. 1x Maasboulevard R’dam, met 58 waar 50 is toegestaan.

Ik zie mij als een typische BODW rijder, hou van hard rijden, weet dat het niet kan gezien de drukte, als ik eens harder ga is het met een maximale overschrijding van 30/40 km zodat ik nooit rijbewijs/wagen kwijt ben en rij slechts heel af en toe harder op snelwegen waar de verkeerssdrukte minimaal is. Gedraag mij volgens de BODW norm, normaal en rustig, maar heb toch een absurde hekel aan het programma wegmisbruikers, pymee Toorn en Tiran Spee. Voor een echte snelheidskick wijk ik uit naar o.a. Duitsland voor een weekend ouderwets scheurwerk een zelfcursus voertuigbeheersing. Ik bel altijd handsfree, kan niet anders. Aan mijn volgende ergernis top 4 maak ik mij NOOIT schuldig: (1) door rood licht rijden. (2) nooit of nauwelijks richtingaanwijzers gebruiken, (3) klevers, (4) links rijden zonder noodzaak.

Poll: wie van u is meer een rijder als ik, de standaard BODW rijder, niet zonder zonden dat niet maar die vanuit eigen inzicht beseft dat ons drukke verkeer het niet toelaat om dat weggedrag waarvan pygmee Toorn en Tiran Spee de kijker wil doen geloven dat het gross van de weggebruikers zich hieran schuldig maakt.

Of bent u wel het type wegmisbruiker waar Ten S op doelen en kwaad op hen omdat zij gelijk hebben met hun stellingen en u keer op keer de koos bent met boets die er niet om liegen.

Ben benieuwd hoe er gereageert wordt.
Inmiddels heeft men bij BodW ook niet stilgezeten:
http://www.blikopdeweg.nl/Intro/intro.shtml
Binnenkort opent men dus een speciale site, met een speciale aflevering erop.
En een petitie gestart: http://www.ipetitions.com/petition/blik_op_leo/
Iets wat we als dwerg-haters allemaal zouden moeten tekenen!
Gino
Bedankt voor je opmerkzaamheid Gino.

Zoals jij al schrijft ‘iedereen die tegen deze twee figuren zijn zou moeten tekenen.

Ik roep alle anti Toorn/Spee posters met klem op dit te gaan doen anders verlies je, imo, je recht om te blijven mopperen.

Ik heb de petitie al digitaal ondertekent.

Beetje Don Quichote gevoel, misschien lukt het ons om samen met BODW zoveel rumoer te maken dat ook de politiek eens wakker wordt en ene Spee op de vingers gaat tikken of, ijdele hoop, hem zijn macht over ons ontneemt.
@RPT…. lijkt me niet nodig…. ik ben al in verregaande onderhandeling met het tuinkabouterbevrijdingsfront om een ontvoering op krulletje te fixen..
@lincoln, op grond van tuinkabouter plagiaat?, zo ja prima maar het grootste gevaar voor de volksgezondheid is en blijft Spee. Misschien kan men hem verbannen naar Afghanistan zodat hij daar zijn geliefde nep onderwerp ‘de verkeersveiligheid’ uit kan dragen. Ik vraag mij af wanneer Sp(l)eetje zijn offensief naar het water uitbreidt. Onze sloep kan max. circa 17 km. In de regel is het maximum overal 6 tot 9 km. soms varen we 8 of 10 km. is min. 2 km te hard, na correctie 1 km te hard en goed voor 5 euro boete.
@RPT… heb wel vernomen dat er mini onderzeeers zijn besteld door zijn ministerie…. want varen is leeeeeevens gevaarlijk… behalve als je geld aan hem geeft …. want dan is het recreatie.
Ik vind blik op de weg een top programma. Volgens mij betaald SBS spee gewoon om blik op de weg te laten verbienden. weg misbruikers is een k*t programma. LANG LEVE LEO! en krulle bol en spee mogen samen tv gaan maken voor de russische staats tv:P
@Lincoln,

Bedankt voor de tip, ik heb dit weekend anti duikboot camouflage onder de waterlijn laten monteren, erboven rondom riet laten planten. Wegpiraterij lukt in onze regio niet meer omdat we toch bijna altijd stil staan, kan ik mijn adrenalive kick toch op het water halen met deze criminele overschrijdingen van zeker 2 Km p/u.

Provincie ZH gaat extra opcenten aan de inwoners OPLEGGEN ter verbetering/uitbreiding van de wegen omdat hier bijna alles dichtgeslibt is, iets wat wij als automobilisten al jaren weten. Opcenten regel is mede in opdracht van Spee, zijn boetebende kan ons niet beboeten omdat er hier bijna niets mee te overtreden valt.

De KLPD bende beboet uit frustratie nu klevers in een stilstaande file. Het aantal verkeersdoden in onze regio is het laagste van NL, logisch als je niet kunt rijden of heel langzaam vallen er bij die paar aanrijdingen geen doden.
Mocht die schaamharige dwerg voor mij op het fietspad springen, al zwaaiend met een geel rubbere duim, dan moet ik hem toch echt een drive-by trap in zijn maagstreek verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).