Renault-Samsung QMX

Auteur: , 18 Reacties

Kent u de Renault Koleos nog? Wel, de Koreanen noemen dit Samsung QMX. Het is een crossover voor de lokale markt en er wordt gebruik gemaakt van dezelfde 2,0-liter turbodiesel van Renault. Deze viercilinder dci heeft een vermogen van ongeveer 177 pk. En voor degenen die denken dat het hier over mobieltjes gaat; het automerk Samsung is de allereerste succesvolle samenwerking tussen een Europees autoconcern en een Zuid-Koreaans autobedrijf.

Volgens Wikipedia begon het allemaal in 1994 toen Samsung en Nissan besloten om samen te gaan werken en een joint venture op te richtten; Samsung Motors Inc. Na een aantal moeilijke jaren introduceerden ze in 2002 de succesvolle SM3, een middenklasse-auto in een markt die ongeveer 12% van de totale Zuid-Koreaanse automarkt beslaat. Daarop volgden de SM5 en de SM7. En nu dus de QMX (via jalopnik.com).

Samsung QMX
Samsung QMX
Samsung QMX
Samsung QMX
Samsung QMX18 reacties

cuore sportivo
Renault koleos ? Nog nooit van gehoord … Lijkt sterk op de nieuwe nissan “kasjkwai” Niks bijzonder.
De Koleos was een concept car voor een compacte SUV, het productiemodel zal waarschijnlijk in 2008 in de showroom staan…
Ik moet eerlijk zeggen dat het beter uitziet dan de meeste SUV’s. Misschien komt dat gedeeltelijk door Samsung, omdat de electronica die ze maken ook bijna altijd goed uitziet.
Mooie bak, maar of zo’n SUV nou handig is in de volle straten van de Aziatische landen…
Doe mij die Renault grille maar, bij deze kloppen de verhoudingen niet helemaal.
die velgen zijn wel mooi horr, loopt door in de band! wie verzint dat? geweldig:P
Dit is niet het Samsung dat wij kennen van de electronica dit is opgericht door renault en heeft dus niks te maken met samsung dat wij kennen voor meer info kijk naar wikipedia!!!
lijkt een beetje op de ford iosis x concept.

http://www.babez.de/ford/iosis-x/ford-iosis-x-01.jpg
@Opiuté: godsamme zeg (om in de paasstemming te blijven), heb je bovenstaande tekst uberhaupt wel gelezen?!? Pff…
Ik vind het een mooie SUV :)
En komt deze nou eerder op de markt dan de Koleos, het origineel?!
ik vind het zo gaaf dat de velgen doorlopen in de banden, die V vormen eindigen pas halverwege de banden, zodat het mooi doorloopt in elkaar, het karretje op zich vind ik niet bijzonder..
En dit is geen *kuch* Chevy Captiva *kuch* ?
@ RRPhantom; Nee, idd, dat is hij niet. Goed gezien van je! ;) (waar haal je het vandaan?)
@floris

De Koleos (en indirect dus ook de lijn van deze Samsung) evenals de Iosis X van Ford kwamen voor het eerst in het nieuws vlak voor de autosalon in Parijs in sept/okt 2006. Waarschijnlijk overeenkomstige gedachten bij Ford en Renault. Of wellicht een beetje bedrijfsspionage.
Sta op het punt volgend jaar een nieuwe auto te kopen, als hij in de prijsklasse van de kia’s en Hyundai ligt lijkt het me wel wat vooral de belijning en de neus van de Koleos kunnen me bekoren te gekke auto.
Het lijkt mij een mooie auto, heeft op het eerste zicht een mooie druppel vorm en ziet er sportief uit. Zou hem heel erg graag eens van binnen willen bekijken en de technologie achter de auto eens uitspitten. Om zo meer over hem te weten te komen! Waar ik ook mijn vraag over heb en mijn aandacht heengaat hoe baan vast hij is door bochten en in sneeuw!!
Baanvast hoe hij reageerd!

Als het mogelijk is zou ik over dit model op de hoogte willen gehouden worden!
Zou hem misschien willen kopen!

Mvgt

Goos Ibn
Dat hij maar snel uitkomt.
Het probleem van renault is da ze lang een concept hebben. Dan brenge ze de auto pas uit als de andere merken voor zijn zoals: Peugeot, citroën, enz

Ik denk dat het een goede auto gaat zijn. En “offroad” moet ook wel gaan aangezien ze met de Meester Jeep (NISSAN) gaan samen werken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).