Evolution of a myth: RUF CTR3 [updated]

Auteur: , 60 Reacties

Was je altijd van mening dat de Porsche Cayman een slap aftreksel was van een 911? Think again! Vandaag zal RUF tijdens de opening van de nieuwe vestiging in Bahrein de opvolger presenteren van de legendarische CTR & CTR2. In tegenstelling tot zijn voorgangers zal de nieuwe CTR niet gebaseerd zijn op de 911 maar 'slechts' op de Cayman*, maar de prestaties zullen niet onderdoen.

Zo is de CTR3 voorzien van een 3.8 liter twin-turbo 6-cilinder boxer motor met 700 pk en maar liefst 890 Nm aan koppel. Volgens de geruchten zou al deze power via een 7-traps automaat naar de wielen gaan en zou de CTR3 in staat zijn om een topsnelheid van 360 km/h te behalen. Toen de CTR & CTR2 op de markt kwamen waren ze zo goed als alle supercars uit hun periode de baas en het is dan ook te verwachten dat deze derde generatie hetzelfde gaat doen (bron: motor authority).

Update: Volgens informatie die ons vandaag bereikte blijkt de Cayman toch NIET de basis te vormen voor deze CTR-3, maar een 911.

UPDATE: Meer afbeeldingen van de CTR3

Ruf CTR3

Ruf CTR3

En hieronder nog wat filmpjes:

RUF CTR @ Nurburgring:

RUF CTR vs RUF RGT2:

UPDATE: De CTR3 blijkt toch op een 911 gebaseerd te zijn en niet op een Cayman.60 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
het is het toch niet helemaal he, het is geen 911. en een zeventraps automaat het moet toch een supercar voorstellen.
filmpjes werken niet bij mij
enkel wit beeld
Me too.

Vind het wel zonde dat ze overgestapt zijn op de Boxster. Een RUF is voor mij toch wel ééntje die gebaseerd is op een 911.
Volgens mij ligt Youtube er ff uit. Ze komen zo hopelijk wel weer terug ;)
filmpjes werken bij mij ook niet?

Hoezo is het helemaal niet? Automaat zalwel te maken hebben met het hoge koppel heeft een bugatti ook.

Is mooier dan een 911! en beter in balans dankzij middenmotor.
Tjah sorry hoor.. Maar dit is het toch net niet.. Liever op basis van de 911.. En met alle respect.. De schoonheid van de 911 zit hem toch in de specificaties zoals die prachtige motor en het weggedrag..
Doe mij maar op basis van 911.. Het uiterlijk van de Cayman mag wel beschaafd zijn, het is en blijft en slecht gezet kop koffie in een mooi kopje..
denk ook dat ik de 911 versies een stuk mooier vind, motorisch zal het wel een top car zijn, en de techniek daar zullen ze ook wel redelijk wat aandacht aan besteed hebben dus ik zeg liever goede koffie in een heel lelijk kopje, een beetje overdone!
De storing bij You Tube is volgens mij verleden tijd
@ GRK helemaal mee eens.. Al is die mok nog zo oud, als het zwarte goud maar lekker is en de zintuigen prikkelt.. Net als de 911
WTF? Wat een zeikschuiten boven me zeg! Kijk nog eens goed naar dat plaatje en laat gewoon even die ongelofelijke hokjesgeest van jullie varen.

“het is een cayman en dat is minder dan een 911” schijnt de algemene gedachte te zijn. Maar guess what, dit is geen cayman, het is een RUF CTR3, en dat is heel wat meer dan een 911. Slechts het beperkte inlevingsvermogen en de behoefte om alles boven of onder iets anders te zetten weerhoudt jullie ervan om dat ook in te kunnen zien. Probeer het eens. Bekijk deze auto gewoon even alsof Porsche niet bestaat, en kom tot de conclusie dat het een prachtbak is!
Ik heb het geprobeerd om mijn beperkte inzicht, dat bepaald is door de hokjescultuur dat nog steeds in Nederland leeft, te veranderen naar een vrije geest..
Maar nee sorry, niet gelukt. Het is en blijft voor mij “maar” een opgeleukte Cayman. Serieus, je pakt de naam Porsche.. En wat komt in je op? Juist.. 911
Laat ze dan op basis van de 911 verder gaan en een RUF’je bouwen..
Geen hond op deze aardbol die bij het woord Porsche denkt aan Cayman (tenminste niet in 1 keer)..
En wees eerlijk als je naar die foto kijkt.. Het heeft zelfs in zeker zin iets van de nieuwe TT…. Dat is pas bruut (op een slechte manier)
wat een mooie bak zeg echt heel bruut zo begint die cayman z’n nut nog eens te bewijzen
helemaal mee eens.
Ik denk dat dit weer is echt een vette bak word lkkr snel en sportief en monsterlijk stoer. En meschien nog wel beter dan een 911.
Die 911 heeft de zelde motor-configuratie als mijn oude fiat 500 bovenop de achteras, stammen ook allebij uit het zelfde tijdperk. Vind de 911 wel mooi als eenklassieker maar zie de cayman meer van deze tijd ook als tammere uitvoering. Vind dat pk-gerace zowiezo een nutteloos geheel. Vind ook dat iedereen hier anders over mag denken.
Ruf snapt het beter dan Porsche zelf.

Hulde!
@ Rick Dos & Marc: Mag dan wel zo zijn dat jij vind dat RUF een 911 zou moeten doen, maar puur vanuit technisch oogpunt kan je in elk opzicht beter voor de cayman gaan: Lagere cw, lichtere auto, past dezelfde motoren in als in de 911, en last but definitely not least: Hij heeft een middenmotor, waardoor het vermogen makkelijker op de weg te zetten is en onder controle te houden is met de vering. Need I say more????
ik ben heel erg benieuwd en ik vind de boxter(coupé) de juiste auto als basis :) zoals bij topgear helemaal in het begin al is gezegd heeft de boxter een veel betere basis dan de 911… en als je de boxter met dezelfde motoren uitrust als de 911 is het een betere auto. Het stukje magie om de 911 heen is zeker ook wat waard en porsche is dan ook heel zuinig op dat imago.

échter is het doel van RUF het maken van een supersportwagen. dan kan je dus beter een goeie technische basis kiezen. het blijft evolutie! Met deze wagen heeft RUF vleugels ontwikkeld terwijl porsche nog rondjes aan het rennen is.
misschien eindelijk waardering voor de betere Cayman, 911 is dan nog slechts nodig voor die alleen voor imago gaan (kwestie van tijd als deze RUF echt gaat komen).
Overgens “beter” is natuurlijk maar wat je zoekt, een 911 is als Grand Tourismo niet verkeerd (top misschien wel), de Cayman is wat “scherper”, zeker met 400 paarden erbij.
@yabbanoname

Een Gran Tourismo heeft de motor achter de vooras, niet achter de achteras.
ik ben zeer benieuwd wat dit gaat worden. het belooft veel goeds! aan de ene kant vind ik het jammer dat RUF de traditie niet voortzet met de 911, maar aan de andere kant vind ik het een goede zet. ik bedoel, kijk naar dat plaatje! daar herken je geen porsche cayman in, maar het lijkt eerder een sportwagen van het caliber van de porsche GT. prachtig! ook is het technisch veel verstandiger om de cayman te nemen. ik ben zeer beniewd of hij daad werkelijk die 360 km/h gaat halen.
en de mensen die persé een ultra snelle 911 willen hebben, moeten denk ik naar 9ff http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/27/9ff-begeeft-zich-in-veyron-territorium-910-pk
Goede keuze van RUF, het chassis van de Cayman is net zo goed als die van de 911, of misschien wel beter omdat de motor op de goede plaats ligt.
Maar een 911 blijft natuurlijk wat cooler
Denk niet dat meer pks altijd beter is of een auto scherper maken. Ik persoonlijk heb liever een speelse auto met op papier relatief weinig pks en geen papieren acceleratie cijfers maar wel BELEVING van dit alles. Denk aan een standaard Elise of een MX5 of de standaard Cayman(hoewel zwaar).Zowiezo geen turbos!
@Kevski Style

Als je het rationeel bekijkt heb je wellicht gelijk. Twee kanttekeningen.

Ten eerste; een auto is niet iets rationeels.
Ten tweede; RUF heeft in het verleden volgens mij wel genoeg aangetoond dat ze prachtige auto´s op basis van en 911 op de baan kunnen brengen zonder de voordelen die een Cayman heeft. So why brake with tradition?!
zoals in onderstaand verslag van de porsche club staat over de Cayman, t zijn niet de cijfers die alleen tellen, het gevoel/perceptie van het geheel.

http://content.us.porsche-clubs.porsche.com/PorscheClubs/pc_holland/pc_main.nsf/web/4ACDF1164E8024CDC12571700022EF2D
en er is ook nog een RT12… dus zo slecht is het niet gesteld met de 911-liefhebbers :)
Met de Cayman lacht Porsche, een nieuwe 911 voor Cayman geld, de 911 is
naar het rijk der superwagens verhuisd en de Cayman is gewoon de nieuwe 911
zoals ‘ie in 64 bedoeld was.
Dat RUF de Cayman beetpakt bewijst alleen maar dat ze de Cayman serieus nemen, de koning is dood, leve de koning !
@Karaya

GT classificatie door motorlocatie is wel wat simpeltjes zo, de 1600kg van een 911 (geen GT3) plaatst wat mij aangaat een sportwagen net zo snel in die klasse.
Zo zou ik een Donkervoort toch echt geen GT willen noemen ;-)
car freak van meegen
toen ik hem zag d8 ik dit is een combinatie van een audi tt en een mclaren f1
@yabbanoname

Je wilt toch niet zeggen dat een 911 beantwoord aan de oorspronkelijke kwaliteiten van een GT?

De 911 is een gemankeerde sportwagen.

In vroeger dagen een icoon. Tegenwoordig niet meer serieus te nemen, ondanks alle technische hoogstandjes.
Ik denk bij een Cayman aan een Boxter met een dakje… niet aan 911.
@ rick dos: In geval van RUF is dat het wel. Ze kijken puur naar wat de beste basis is. Zo was de 911 beter dan ik noem eens wat de 948 toen der tijd, ook al had daar meer vermogen uitgeperst kunnen worden doordat er een achtcilinder inzat. 911 is jarenlang het beste geweest wat er was wat Porsche betreft. Nu is dat niet meer zo dus is de keuze logisch. En nu vraag je je waarschijnlijk af: de boxter was er al, dus waarom die niet? het is een cabrio, dus die heeft een veel minder stijve koets. En met bovenstaande is ook aan te duiden dat het niks met traditie te maken heeft, maar met wat het beste is. Dat heeft RUF altijd willen zijn. Hun staan niks voor niks ook niet in het rijtje tuners, maar in het rijtje fabrikanten….
@Kevski style

“En nu vraag je je waarschijnlijk af: een boxter was er al, dus waarom die niet?” Nou nee dus, want dat antwoord had ik je zelf ook kunnen geven. ;)

But again je predikt vanuit een rationalisering waarin ik je ook wel gelijk wil geven. Echter, traditie heeft ook z´n charme en om uit een 911 (met al z´n manco´s ten opzichte van de Cayman) het beste te halen valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk.
@Karaya, ik bedoel t eerder andersom, 911 is “gedegradeerd” tot GT..
Eigenaardig genoeg is een GT3 dan weer zoals de 911 had moeten zijn (en geen GT ) …
“What’s in a name ? (=GT)” …
was dit al eens voorbij gekomen? anders zijn vooral de plaatjes van de cayman-achtige wagen wel leuk… geeft een beetje de richting aan van de nieuwe CTR3… :)

http://www.fast-autos.net/forum/showthread.php?s=89846fa098e962a729843465c1ce5624&t=5442&page=2
Ik denk dat je deze auto straks niet meer met zowel een 911 alswel een Cayman kunt vergelijken!

Het is gewoon een volledig nieuwe supercar! En hoe meer supercars hoe beter!

Met RUFs kennis zal dit ongetwijfeld een zeer goede sportwagen worden.
Leuke concurrent voor de Gemballa Mirage GT!! (ook al super!: heb er twee van gezien, een rode en een zilvere, megadik!)
@ Kevski Style
Het is misschien wel zo dat de Cayman de betere basis is.. Maar zoals Rick Dos al aangaf.. Het is niet alleen rationeel.. Met het bijkomende feit dat de 911 ook in den beginne een ramp was.. Toch is het Porsche goed gelukt van die ramp een prachtbak te maken.. Zonder al te veel concessies te doen vanuit het origineel..
Jezus, wat een turbolag.

Kun je in het begin nog lachend die CTR inhalen met een klein autootje… poef weg. :P
Die Cayman moet zich natuurlijk nog bewijzen, maar hoe lang heeft de 911 er niet over gedaan, de 74’er Carrera’s werden ook niet goed verkocht en pas met de 930 (911 Turbo) en de 935 (moby dick) kreeg de legende van de 911 gestalte.
Een echte 911 bijt, hij blaft niet maar bijt gelijk en een stuurmansfout wordt gewoon afgestraft, die Cayman laat 30 jaar ervaring en ontwikkeling van Porsche zien voor een niet al te gekke prijs en ik weet nu al dat ie m’n ouwe trouwe 911 gewoon te snel af is en veel beter zal rijden.
Hoe hoog het fun gehalte is weet ik niet maar dat is persoonlijk, net zo persoonlijk als de vormgeving. Ik ben alleen blij dat het niet zo’n foeilelijk ding is als de Boxter en er veel volwassener uitziet
WHOOOOAAAAAHHHH!!! Al vaker gehoord dat de 911Turbo type 964 een beest was, maar RUF heeft er gewoon een monster van gemaakt!! Wat een kracht stralen die filmpjes uit. En wat een ontzag boezemt die kracht in. Heerlijke filmpjes. Ik hoop dat die CTR 3 minstens net zo snel wordt.
De Cayman heeft alles in huis om de betere auto te zijn, maar Porsche wil er niet aan… waarschijnlijk omdat ze veel meer verdienen op de 911 als op de Cayman. De fans trappen met open ogen in het zwakke marketing sprookje en gaan blindelings voor de 911. Het uiterlijk van de Cayman is de zwakste schakel, naast het feit dat de 911 nog steeds gebouwd wordt. De Cayman kan vrij gemakkelijk een auto worden dir superieur is aan de 911 qua weggedrag en prestaties en ik twijfel niet aan het feit dat een goed getunde Cayman ook nog eens leuker is om mee te rijden en smijten….

Maar ja, sommigen kijken nauwelijks verder dan imago…. het succes van SUV’s als de Cayenne en de Q7 zegt genoeg, behoorlijk lelijk, maar opvallend, indrukwekkend groot en daarnaast duur en behoorlijk vlot door dikke motoren…Ach ja, misschien dat na een aantal jaar steeds meer mensen het licht gaan zien. Ik hoop het en deze RUF is een stap in de goede richting al is 700pk natuurlijk behoorlijk over the top..
Ik vind hem super!
Nog steeds geen 911, maar dat is niet negatief.
echt bruut.
lincoln mark8
wie van jullie hier boven heeft een ruf?
en voel jij je dan ook verraden door JOUW autofabrikant?
@Lincoln

Ik heb wel een ruft dwars zitten….geldt dat ook? Ik begrijp alleen niet wat MIJN autofabrikant er mee te maken heeft?
Die RUF’s doen me denken aan de karrekes van studiotorino (niet moeilijk, beide gebaseerd op een porsche.
lincoln mark8
@rick dos….. die jongens bij RUF zullen toch hun werk goed doen?… toch beter (hoop ik) dan een stelletje blaaskaken die alleen maar achter hun computertje andermans producten zitten af te kraken…
@Lincoln mark8

Ik geef je 100% gelijk. Ik vind het wel vermakelijk dat sommige mensen denken het beter te weten dan mensen die zich dag en nacht bezig houden met dit soort zaken.

Maja zoals ik al zei het is wel vermakelijk………
hé er staan meer foto’s bij! prachtige wagen! waarom staat er geen ‘update’ ? die foto’s stonden er toch nog niet?
hah! een schoonheidsprijs hoeft ie van mij niet te winnen :P maar het zal wel goed hard gaan. ik heb er niks op aan te merken dat de wagen op de boxster coupé gebaseerd is maar ik had hem graag in een fellere kleur gezien.

nu maar ff naast een Carrera GT zetten :)
De RUF CTR3 is dus op de 911 gebasseerd en die is weer op de cayman gebasseerd.. :S:S:S:S Of zeg ik nou verkeerd.. ??
@ SLK

er was aangegeven dat er snel meer content zou volgen je bent wel precies he? haha autoblog insiders letten ook overal op
Doet een beetje aan 959 denken.

@ wOoOdy, herinnner je de Top Gear aflevering nog met de Cayman? Prijs, vermogen en cilinderinhoud zitten precies tussen Boxter en 911 in, maar dan ook precies middenin.

Maargoed, het resultaat van een dichtgelaste cabrio is een ultrastijf chassis. Een goed geplaatste middenmotor voor de optimale balans. De opgefokte motor van ene 911 die er zo in te schroeven is en je hebt een topauto die nog goed te rijden is. Een 911 2 vereist goed coureurschap, want ik wed dat meer dan de helft van de reaguurders hier de eerste ronde er al af ligt met een GT3. Laat staan wanneer het ding 700 pk heeft. De moderne 911 heeft zijn motor achter de achteras liggen, heeft iets met historie te maken, maar is absoluut niet goed voor de balans. De 911 van nu rijdt goed, omdat er een beest van een computer achter zit. Zet de meuk uit, stuur wat hard de bocht in, laat het gas los en daar ga je al.

Al met al de Cayman is gewoon de best Porsche voor dit soort werk.
Prachtige wagen, nieuwe wegen leiden naar nieuwe mogelijkheden, dus laat RUF hun werk maar doen, dan komt het vast wel goed met dit soort auto’s.
Cayman is misschien wel beter basis voor de nieuwe RUF .. maar met alle respect.. Het uiterlijk is een kruising tussen een Audi TT en een McLaren F1 met een vleugje Porsche..

Ik zeg: bah!
Porsche Cayman RUF CTR3…


Nog even een korte update over de RUF CTR3 Prototype die gisteren onthuld is. Er zijn wat nieuwe afbeeldingen opgedoken van deze batmobiel met 3,8-liter twinturbo: 700 pk en 890 Nm!
De CTR3 zal het eerste Ruf-model zijn dat in Bahrain wordt geassembl…
Waarom heet het RUF? Ik vind het zo’n domme naam… De auto zelf, ik vind dat ie helemaal naar zijn **** toe is…
“The company was founded in 1923 in Pfaffenhausen, Germany as “Auto RUF” by Alois Ruf Sr. as a service garage and was eventually expanded to include a full-service gas station

via: http://en.wikipedia.org/wiki/RUF_%28automobile%29
Hey people FORGET IT!! The car is NOT based on the CAYMAN. I read the German car magazine “Auto Motor und Sport” Yesterday and they say it is 911 front chassis and the rear is a own engineered by Ruf aluminium tubular frame – so no Cayman-stuff at all! – I am so happy to tell you that – because the PURE 911 ROCKS – and Ruf knows that ;)

see: http://www.auto-motor-und-sport.de/news/zubehoer_-_tuning/hxcms_article_503288_14194.hbs
@purist: thanks, I updated our latest post with the new AMS-article:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/12/porsche-cayman-ruf-ctr3

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).