Amerikaans bedrijf wil Volkswagen GX3 bouwen (incl. video)

Auteur: , 12 Reacties

Volkswagen durft zelf niet om de GX3 driewieler in productie te nemen, het risico op claims (vooral in Amerika) vonden de Duitsers te groot.

Gelukkig wil het Amerikaanse bedrijf Defiant Motors dolgraag het risico lopen en zij hebben VW aangeboden om de GX3 te gaan bouwen. De GX-3 zou na marktonderzoek onder de naam Defiant dan wellicht toch in productie kunnen worden genomen.

De GX3 zoals Volkswagen die had voorgesteld, weegt slechts 570 kg en wordt aangedreven door een 1.6 liter viercylinder met 125 pk. Tweehonderd km/u is daarmee haalbaar en de sprint naar de helft van de topsnelheid lukt in 5,7 seconden.

Volkswagen GX312 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ik denk toch dat je daar maar een select publiek mee kan bereiken hoor…
leuk speelgoed, maar geef mij toch maar de KTM.
Mja, wat moet je ermee? Specs zijn nou ook niet echt bepaald van wow!
prima karretje lijkt me.
alleen weer voor de rijken.

pier
lincoln mark8
ach jee….alweer een skelter
Als ie niet te duur wordt geef ik het eens kans, een Xbow, Atom en dergelijke die zijn gewoon f*cking veel te duur, dat kan bijna niemand zich permiteren. Als je het wel kan kies je snel voor iets anders.
Ik heb toch liever de KTM X-BOW cocept.

http://www.rsportscars.com/foto/10/ktmxbow07.jpg
Pfff, raar ding, wat moet je ermee??? Koop dan een fatsoenlijke wagen.
Lijkt me een leuk speeltje dit..
Junior Milliard
Mooie auto voor de jaren die komen het is gewoon its nieuws, we kunnen het proberen. Begin en paar te verkopen en kijk als ze het leuk vinden.
ik heb ook liever de KTM X-BOW maar nog steeds volkswagen is een watje ze durven het niet eens zelf te produceren ik zou het wel doen maar ja wie ben ik :P
Grappig concept, alleen jammer dat hij maar 3 wielen heeft. Geef mij maar een auto met 4 wielen, waarschijnlijk haar je daar hogere bochtsnelheden mee en is het eenvoudiger het vermogen op de weg te krijgen. Ik snap alleen niet waarom VW bang is voor claims, waar moet ik dan aan denk, crashveiligheid? In principe is dat toch geregeld wanneer de “auto” een typegoedkeuring krijgt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).