Levensduur auto’s wordt steeds langer

Auteur: , 17 Reacties

Duh! Wederom een onderzoek van het CBS wat eigenlijk iedereen wel weet. Volgens het bureau gaan personen- en bedrijfsauto’s steeds later naar de sloop. In 2006 zijn er bijna 226.000 personenauto’s en ruim 15.000 bedrijfswagens ter verwerking (sloop) aangeboden bij demontagebedrijven. Dit waren er circa 10.000 minder dan het jaar ervoor. Auto’s kennen dus een steeds langere levensduur, maar is dit nu wel of niet goed voor onze buurdump-landen?

De export van gebruikte voertuigen overtreft namelijk nog steeds de sloop. In 2006 werden ruim 267.000 voertuigen aan het wagenpark onttrokken voor de export. Globaal de helft van dit aantal vindt zijn weg naar Oostbloklanden.17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Als die mensen in de Oostbloklanden er blij mee zijn, is er toch niks aan de hand? En wij zijn mooi van onze troep af en nemen wat nieuws.
‘15.000 duizend bedrijfswagens’

Da’s nogal veel :p
Da’s pas goed voor het milieu !
@Koen: check ;)
@Koen: 15.000 duizend (???) waar zie(t) jij/u dat?
edit: het is al aangepast
Redenen genoeg dat die Chinezen, Koreanen en weet ik niet wat nog allemaal hun troepwagens onmiddelijk stoppen met bouwen.
@PieterA

Koreaanse auto’s troepwagens? ik heb op dit moment meer vertrouwen in een Hyundai dan in een europeaan als bijv Alfa Romeo. Ik denk ook niet dat ik de enige ben, gezien de grote aantallen Hyundai’s die ik op straat tegen kom..
kijk maar naar irak, daar rijdt nu alles wat ze in de VS niet meer nodig hebben.
Wat?! Dus we moeten nog langer tegen de lelijkheid van de Dacia´s, Ssangyong en Audi´s van deze wereld aankijken?
Als iedereen dit toch al weet, waarom wordt dit hier dan op de site geplaatst :) :P
@GTR2 Driver
ach.. t is autonieuws dat vandaag is gepubliceerd als ik me niet vergis en dit is autoblog, dus 1+1=2 i guess.
Greg,


Rij eerst eens een paar jaar met een alfa en geef dan een gefundeerde opmerking\kritiek.

Kritiek geven op kritiek met kritiek is niet echt constructief en eigenlijk kinderachtig.


Ik hoop dat je veel plezier hebt met je koreaanse wagen en laat mij plezier hebben met mijn ‘miserie’ wagen.


Alfisti tot in de kisti
Is niks nieuws. Mijn auto is ouder dan ik! ;)
wat en geluk dat je X5 zo lang niet me gaat mr dos…
Als die maar lang genoeg meegaat zolang ik hem heb mr. dekster……
@OliverBOSCH
wat een BS reactie zeg. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om erachter te komen dat Alfa’s (ook de recente modellen) nog altijd meer rammels, mankementen e.d. vertonen dan de meeste anderen auto’s van tegenwoordig. Ik hoef daarvoor gelukkig niet jaren lang in een Alfa gereden te hebben om die conclusie te kunnen trekken. Simpelweg bijvoorbeeld de reviews bij autoweek.nl checken leert al genoeg.

Jij zegt dat kritiek op kritiek kinderachtig is… kijk dan in de spiegel en zie dat jij exact hetzelfde doet, door kritiek op mijn kritiek te uiten hahaha ;)

Have lots of fun in jouw Alfa en ik zal fun hebben in mijn VW (je leest het goed, geen Koreaan,…. VW)
@ Rick dos: Ik kijk tegen de mooiheid van Audi’s aan, de functionaliteit van een Dacia, en het ”aparte design” van Ssangyong :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).