Autoblog video: Spyker F1 vs F16

Auteur: , 60 Reacties

Zoals we al wisten was er vanmiddag op vliegbasis Volkel een sprint-testje tussen de F1-bolide van Spyker (700pk) en een F16 van de Koninklijke Luchtmacht. Onze cameraman Ruben en parttime blogger Wouter waren erbij, maar hadden zo te zien meer interesse in de F16 dan in die ragbak van Spyker... Wie er won? De F16 natuurlijk.

Piloot Ralph Aarts mocht plaatsnemen in de F16, de Nederlandse coureur Christijan Albers zat uiteraard in de Spyker. De race was slechts een kilometer lang en was dus snel beslist, de Spyker werd na een korte voorsprong ingehaald door de straaljager.

Klik voor het filmpje hierrr en voor een kleine selectie foto’s hier.

UPDATE: Met dank aan Cycloceaser nog een filmpje en foto’s.60 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Echt vet!! F-16 is wel een meesterlijke machine hoo, 11000 peekaatjes drin, afterburnertje aan en knallen maar. Heerschen LR
Arme Wouter..had ie tog maar een vak geleerd..Ahh joh je bent goed in wat je doet hoor :P ;)
Zeker spannend, Ik had ‘m al op de TV gezien :>
Vliegtuigen? Niet boeiend. F1? ook niet boeiend. Zo ben ik:P
Mr. Reddingius
Ik denk dat de spyker minstens 750 pk heeft. Williams is het enige team dat verslag deed van het vermogen van hun krachtbron, en dat was 750 pk. Ik kan me nouwelijks voorstellen dat Ferrari minder krachtig is dan Toyota.
5 min van mij huis aff maar ik had school dus geen tijd om ernaar toe te gaan vond ik heel hjammer..
Integrale EVO
Heerschen dit hoor, wederom amusant filmpje Wouter! En wat blijven straaljagers toch mooie machines….kippenvel!!
Waar waren de pitspoezen?
Dat zo’n brakke oldtimer nog zo snel is ;) Is een vliegtuig van voor de middeleeuwen inmiddels geloof ik, zo’n f16. Dit jaar allemaal natuurlijk naar de RIAT!
tijd voor zulke onzin hebben ze wel maar testen ho maar

maar natuurlijk wel leuk om te zien ;)
Leuk filmpje! Maarreh, waar ik eigenlijk al meer benieuwd naar ben is het liedje wat eronder gemonteerd zat. Wie weet welk nr dit is? Zoek er al jaren naar….
Kevski: he Prodigy – Out of Space uit 1992 :)
rot op kunne ze nou egt niks zelf bedenke ! ferrari heeft dit ook al gedaan. en wat maakt t uit hoe hard die spyker gaat als de coureurs tog niet kunnen rijde.
Zoals altijd bij Spyker, de show must go on, veel blablabla en …….Muller, goed bezig jongen.
zo n f16 blijft mooi he. jammer dat ze hier niet meer zijn (vliegveld twente). toen zag je ze zowat dagelijks en nu zie je zo af en toe een lijnvliegtuig en dat blijft ook wel mooi. maar ik vind ook dat ze beter kunnen gaan testen inplaats van dit soort onzin gaan doen, want het is toch algemeen bekend dat een f16 sneller is.
Zie je nou wel, die F-16 voldoet nog prima.

Trouwens, vliegtuigblog.nl :’) (hij is nog vrij!)
Beetje dom dat die Albers zo denigrerend is over een F16. Dat gaat 7-8 keer zo hard.
Dit evenement was met name bedoeld voor een wervingsactie van de Luchtmacht, en niet weer een show/actie van Spyker voor zich zelf zoals sommigen meteen weer mopperend en onnodig moeten suggereren.
De F16 uit dit filmpje is van het Display Team en is o.a. elk jaar te zien met de Opendagen van de KLu, waar ze waanzinnig mooie manoeuvres laten zien, vaak met flares wat het extra spectaculair maakt.

V.w.b. gisteren, dat was echt waanzinnig. Ik had het geluk naast de Spyker te staan toen deze zijn ‘tent’ verliet voor de race. Wat een geluid en wat een enorme snelheid. Ik dacht dat hij rustig de tent uit zou rijden maar daar zat ik heel erg naast. Het blijft een unieke gebeurtenis ook al zijn er wel vaker wedstrijden gereden tussen vliegtuigen en auto’s, het is echt waanzinnig om te zien en mee te maken. Het was een topdag !
Nou nou, waren ze naar mij toegekomen had ik ze wel kunnen melden wie er zou winnen. Ja, ik bedoel scheelt toch weer wat benzine en kerosine……
[email protected] Het heeft juist veel Kero opgelevered omdat allea andere normale vluchten afgelast waren :) Dus eigenlijk moeten ze ’t vaker doen !
De staat van Nederland: een hopeloos verouderd gevechtstoestel tegen de langzaamste F1 auto en dan nog lachen…
Continue naar AJ worden doorgelinkt…. net zo irritant.
@Lagonda

Dus jij wilt zeggen dat tijdens deze stunt ons luchtruim niet beschermd werd? Schande! Nog een reden om naar mij toe te komen! ;) :P
Jullie zeuren een hoop over de f 16 en de langzaamste f 1, we zijn in het kleine kikkerlandje toch wereld-wijd bekend bij deze 2 prachtige toestellen.
Leuk voor de promotie, en een super filmpje, ik kreeg er rillingen van!
Daar gaan onze belasting centen :>
Goh, hier kan die albers wel op de weg blijven :S
[email protected] haha, jawel hoor, er staat altijd wat op stal te wachten :)

[email protected] Helemaal met je eens
had van te voren kunnen vertellen dat de spyker ging verliezen, als het moet kan die in 20 seconden op 1000 km/h zit niet te verslaan door een f1
Nog een filmpje op autojunk: http://www.autojunk.nl/clips/view/130541
Kreeg Aalbers weer geen champagne. :P
* verliezen van Schneider in dtm
* verliezen op rondetijd door rookie Sutil met een halve seconde op bahrain
* verliezen van een verouderde F16
* rijden voor een team wat voorheen minardi nog niet eens kan bijhouden

Wat zien de sponsors van Albers toch in hem?
pff dat is al oud nieuws was pas geleden al bij editie nl gr
Zou de mclaren of ferrari f1 sneller zijn?
Emil : AJ moet ook unique hits genereren hoor. Kunnen ze dan weer voorleggen aan adverteerders, brengt weer meer geld op, en dat brengt op zich dan weer een nog beter AutoBlog.nl met zich mee (hoop ik tenminste ;))
Dus niet zeuren en gewoon doorklikken naar AJ.

Ontopic : leuk filmpje. Maar ook niet meer dan dat. Beetje zinloos eigenlijk. Maar niettemin wel leuk.
Nederlandse zeikmentaliteit.
punt1.
Ik ben allang geen formule1 fan meer maar toch vind ik het supr dat spyker daarin in mee doet. hulde, en geef ze even wat meer tijd. Toen Toyota voor het eerst mee deed hadden ze ondanks een superbudget ook hele moeilijke beginjaren.

punt2.
De F16 is zeker nog geen verouderd toestel. Voor de taken die de KLu moet uitvoeren is hij ook méér dan geschikt. Plus dat het zeker één van de wendbaarste fighters is die er zijn. En nog (relatief) godkoop ook.
@alfasud: Maar het is nóóit goed, dat weet je toch? ;-)
Tegen een Spijker durf ik ook nog wel op:P
Deze Ferrari motor in het bijzonder heeft waarschijnlijk een restrictor.
*niet een FIA restrictor, maar een restrictor van Ferrari om de luchtstroom te remmen zodat Scuderia Ferrari niet word ingehaalt door een Spyker F1.

Maar ja, blijkbaar kan men geen eens een Super Aguri inhalen met een Spyker F1 dus hij is wel extreem erg geremt.


Ook zijn Formula 1 auto’s niet bepaald geschikt voor een stilstaande start.
Maar toch worden ze vaak met een stilstaande start gelanceert.
Theoretisch gezien, zonder de spoilers erop en zonder een FIA luchtstroomrestrictor.

Zou deze wagen 1200 PK “kunnen” leveren op 22000 RPM, dan zou hij misschien tegen de 450 kmpu aan zitten en een acceleratie van pakweg 15 m/s².

In het kort, een baan van 2 km zou dan wellicht reëel zijn voor de F1 om de F16 voor te blijven.
Maar ja, dat is van een constante exponentiële snelheidsgroei.

Dat zegt niks over het daadwerkelijke dragracen. :PMaar toch knap om te zien dat je met een geremde 2,4 liter V8, een losgeslagen Pratt & Whitney F100 motor met een inhoud van ongv. 2 m³ verbrandingsruimte en 130 kN stuwkracht met naverbrander kan bijhouden tot 500 meter.
Jammer dat de filmpjes niet meer de F16 lieten zien :(
@ holycow op het rechte stuk is de MClaren het snelst.. maar in acceleratie de Ferrari
@ stefano en in de bochten heidfeld ;)
Is dit nou zo interessant? Een koe weet zelfs dat een F16 sneller is..
Ach.. zonde van het geld maar weer.. Dan vind ik t racen in Rotterdam toch echt veel leuker!
Dus aangezien de spyker net verloor en zowel de mclaren en ferrari sneller zijn, zou eigenlijk de uber-f1-wagen sneller zijn dan de F16….toch?
Voor meer info over het demoteam en wat extra gegevens over de race kun je even op onze website kijken.
http://www.f16demoteam.nl
)
zo foking kansloos om dit te doen, denken ze nou echt dat de spyker formule 1 auto het kan winnen? ik hoop het niet, en ze doen nu echt alles om maar wat naamsbekendheid te krijgen. Dat komt natuurlijk omdat ze niet gezien worden door de formule 1 kijkers die pas na ronde 12 inschakelen!
Speciaal voor w-j nog maar eens de reactie van Lagonda hierboven:

Dit evenement was met name bedoeld voor een wervingsactie van de Luchtmacht, en niet weer een show/actie van Spyker voor zich zelf zoals sommigen meteen weer mopperend en onnodig moeten suggereren.
“”De racemiddag, waarop de hotemetoten gratis drinken maar waarvan de ware racefans niets kunnen meemaken, is door de luchtmacht echter vooral georganiseerd om de broodnodige nieuwe rekruten binnen te halen. Piloot Aarts vindt het maar een hoop heisa om weinig. ‘Dit is een aardigheidje, meer niet.’

Albers wordt gevraagd of een wedstrijd wel eerlijk verloopt als de een vliegend over de streep komt. Hij zegt het niet te weten. Aarts zucht. ‘Weet je wat het is met dit soort races? Het blijft appels met peren vergelijken.’
“”
Ach, niet zo serieus allemaal.
Het is gewoon leuk, leuk en leuk.
En goed voor de PR, waar het allemaal om beginnen is, tenslotte.

Hoe meer van dit soort gein en snelheid, hoe beter.
Een Formule-1 wagen is een prachtig stuk techniek om te zien en te horen, en een F-16 is voor mij precies hetzelfde. Eveneens een brok techniek (waarvan de basis weliswaar al een tijd meegaat) dat steeds in ontwikkeling is door alle mid-life-updates. En het demoteam van de Klu levert echt bruut werk af, kijk maar eens op de open dagen. Zonder chauvinistisch te zijn denk ik dat de NL vliegers (in ieder geval de demo-vliegers) zeer kundige mannen zijn.
voortaan meer f-16 en minder f1
He shit, had die F1 als eerste verwacht (dus niet..).. Het toestel was idd leuker dan de race. Hiervoor was de hele actie ook. Meer mensen bij de Luchtmacht, niet bij Spyker. Maar toch, nice try!
idd jongen …voor ambtenaren van ambtenaren voor nog meer ambtenaren
@ VSV
B’vo hulde hulde. Niet hopen op EJWcie gasten, echt…
lol @ Dilmer
Ik wil die F16 wel eens zien als hij de eerste bocht induikt,en de eerste pitstop maakt…..tjongejonge wat een vergelijking
@ silly , ik wil die spijker wel eens een bom zien droppen en een looping zien maken en de snelheid van het geluid zien halen;)
Goed gefilmd wel , haha , enkel bomen en lucht …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).