Column nu: Ferrari zuigt

Auteur: , 509 Reacties

Deze week was de Ferrari Relay in Nederland, een soort optocht van diverse modellen uit de stal van dit Italiaanse automerk. Wij gewone stervelingen mogen dan eerbiedig de machines aanschouwen, voor velen een droom maar niet voor mij. Ik heb een teringhekel aan Ferrari's, en nog meer aan optochten.

De “Relay”, een estafettemarathon rond de wereld, is ter ere van het 60-jarig jubileum van Ferrari. De reis begon op 28 januari in Abu Dhabi en ging via Australië, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Noord-Amerika naar Europa. Het zal je niet verbazen dat deze reis eindigt in Maranello, op 24 juni. Laten we hopen dat er bij de finish een nieuw jubileummodel wordt onthuld want zo’n marketing-karavaan is een beetje zielig, al heb ik op het geluid niets aan te merken.

Vroeger wisten ze toch beter hoe ze een feestje moesten vieren, zo werd precies 20 jaar geleden de legendarische F40 gepresenteerd. Het was de laatste Ferrari die werd gebouwd onder toezicht van Enzo Ferrari en is nog steeds één van de snelste productiewagens ooit. TienAcht jaar later was het tijd voor de vijftigste verjaardag van het automerk en men vierde het met de opvolger van de F40: de Ferrari F50.

Leuk speelgoed, maar als we kijken naar de afgelopen jaren dan is het er in mijn ogen niet mooier op geworden. Zo was er vijf jaar geleden de Ferrari Enzo, een supercar met eenzelfde doel als de F50: een Formule 1-wagen voor de straat. Smaak is persoonlijk maar de F40 was niet moeders mooiste, de F50 was ronduit lelijk en de Enzo maakte het nog bonter. En daarin sta ik niet alleen. Maar volgens Ferrari is er een goede reden voor dat design, de body is namelijk ontworpen in de windtunnel en men wilde geen compromissen sluiten.

Yeah right. Vervolgens komt er een omhooggevallen Amerikaanse regisseur / schrijver / producer, James Glickenhaus, die op IMDB nog niet één voldoende heeft weten te scoren. Hij geeft opdracht om de Enzo te bewerken en het resultaat, de P4/5, is in diverse opzichten beter. Hij is lichter, sneller, heeft een lager zwaartepunt, is meer aerodynamisch en genereert ook nog eens meer downforce. Daaaag Ferrari.

Wellicht dat de Italianen daarom nu even geen zin hebben in een F60? Ze liggen nogal onder vuur en ook in Nederland is er iemand opgestaan om optisch protest te voeren. Michiel van den Brink is bezig met een eigen design op basis van de Ferrari 599, hij noemt het de Vandenbrink GTO.

Enfin, ondertussen lijkt Ferrari nog steeds erg populair, zeker gezien de media-aandacht voor de Relay. En ik geef toe, ook ik had vroeger een poster van de Testarossa boven mijn bed. Daarnaast is er de autosport, die afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Zonder Ferrari had deze er heel anders uitgezien. Maar het lijkt soms wel alsof je daarom als autoliefhebber verplicht bent om een Ferrari mooi te vinden. Nee dank je, doe mij maar een Lambo.

[ in vergelijkbare vorm gepubliceerd op nu.nl, 18 april 2007 ]509 reacties

Da’s nu eens geproken se :D :D :D
ferrari zuigt niet naar mijn mening het is en blijft het topmerk van de sportauto’s
despoot

ik vind’m niet mooi dus is hij lelijk?

lambo’s zijn gedrochten… stukken blik op wielen… voilà
ik ben het er mee eens een f40,f50 en een enzo zin zekker niet de mooiste maar de f430 en een 599 gtb firiano zijn wel extreem mooi :P
-edit: nutteloze bijdrage-
Maarten Koning
Wat is je punt met deze collumn?
Aston Martin Rapide
Ik deel je mening ook. Vroeger waren de Ferrari’s mooi en tegenwoordig zijn de modellen minder mooi geworden. De Maranello en 599 vind ik best wel mooi, maar qua design zou ik zeker een ander merk kiezen. Bijvoorbeeld een Aston of een Lambo. Maar dat is ook maar mijn mening.

Ik heb net de site van vandenbrink gezien, de GTO mag er zeker wezen…want dat is in mijn ogen zeker EEN Ferrari! Mooie wulpse vormen doet me denken aan oude Ferrari’s. In ieder geval compliment voor Michiel. (Maar de DB9 shooting brake moet je echt weglaten, want er klopt iets niet. Voor een shooting brake moet je even kijken naar concept car van Bertone.)

Ik weet niet waar Ferrari nu mee bezig is, maar ik denk dat ze geen F60 gaan onthullen. Al hoop ik diep van binnen dat ze dat wel zullen doen, dan moeten ze echt wel hun best doen om ieders hart te stelen met hun nieuwe model.
De F40 was écht een auto om het 40 jarig bestaan van Ferrari te vieren. De F50 en Enzo waren daarintegen niets meer en niets minder dan marketing stunts. Ga maar na F40 – 1987, F50-1995 en Enzo- 2002. Zie je het verschil?

Trouwens er staat een fout in: “Tien jaar later was het tijd voor de vijftigste verjaardag van het automerk en men vierde het met de opvolger van de F40: de Ferrari F50.”

Dit was niet tien jaar later maar 8 jaar later. Het werd op een gegeven moment zo krom dat ze de F60 maar Enzo hadden genoemd.

En de Glickenhaus Ferrari die had NOOIT uitgebracht mogen worden. Hoe groot mijn anti-pathie tegen de Enzo ook is de Glickenhaus mobiel die mogen ze van mij in Irak neerzetten en plat bombarderen. Wat een gedrocht is dat!

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens. Ferrari heeft al jaren niet meer een auto uit de fabriek laten rollen waarvan ik nog rillingen krijg. De laatste waren voor mij toch wel de F40 en Testarossa.

Ik wou dat Enzo nog leefde! Dan hadden we misschien kwalitatief mindere auto´s gehad maar dan in ieder geval auto´s met passie!
je bedoelt ‘Fiorano’…
Ieder zn eigen smaak maar ik vind het alleszins prachtwagens (met enkele uitzonderingen), en als je zo’n enzo op straat zien, wat een verschijning en persoonlijkheid!
Een beetje kinderachtig, maarja…
Junior (BMW Liefhebber)
De F-40 blijft voor mij persoonlijk ”de” Ferrari. Denk je aan Ferrari dan denkt hoogswaarschijnlijk 90% van de autoliefhebbers aan de F-40. Dat is toch wel zo’n geweldige supercar. En wat betreft de reputatie van het merk die is bij mij wel gedaald, niet alleen Ferrari bouwt tegenwoordig highperformance supercars er zijn nu merken waaronder Mclaren, Pagani en Koenigseg etc etc die kwa prestaties toch heel erg dichtbij de enzo komen en ik vind dat ze kwa uiterlijk veel mooier zijn dan een enzo. Maar al met al blijft het magische embleem van Ferrari en een hoop impact hebben bij het volk!
Deze column zuigt! Jij vind Ferrari’s lelijk anderen weer niet, so what?
Inderdaad wat is je punt? Ferrari’s en Lamborghini’s zijn beiden geweldig, alleen krijg ik het toch echt een stuk warmer van de legendarische naam Ferrari als Lamborghini.
Nee dank je, doe mij maar een Lambo.

Dan moet je om de 40 KM tanken bij die LP640.
Maar Ferrari blijft de sensatie houden, lambo is nu duits geen reet meer aan dus
‘Maar het lijkt soms wel alsof je daarom als autoliefhebber verplicht bent om een Ferrari mooi te vinden’

Wat is dat nou weer voor een onzin? Is toch allemaal afhankelijk van waar je
smaak en gevoelens naar uitgaan? Je bent toch ook niet verplicht voor de winnaar van de Champions League te zijn? Zou wat zijn…
Anyway, ik ben zeer groot Ferrarifan, heb in 2005 een bezoek aan de fabriek gebracht en ga dit jaar eind juni weer naar Maranello en daar ga ik genieten van elke ferrari die er rondrijdt want voor mij is het echte magie!
En dat heeft niemand me opgelegd…
Wat een onzin hier zeg en het heeft ook geen enkel nut, we zijn een auto forum en we gaan een merk kraken!!!!,

Er staan daarbij nogal wat fouten in de tekst aangaande de geschiedenis van Ferrari, de Enzo moest geen Formule1 auto voor de straat worden maar een super auto voor de straat. Clarkson heeft dat in zijn Enzo test duidelijk uitgelegt,

Vind de Ferrari’s van dit moment zeker mooie auto’s de Ferrari F430 en de 599 GTB zijn daar goede voorbeelden van.
Ik denk dat Ferrari op het moment een van de beste anders niet de beste als het gaat om rijd eigenschappen.

Ik ben benieuwd naar de nieuwe Ferrari F430 Challenge Stradale.

Groeten

Niels
Ik heb ook liever een Lambo dan een Ferrari. In de F1 vindt ik Ferrari nog altijd heel leuk, maar de modellen trekken idd op niets meer. Ik ga op 5 mei naar de Fabrieken van Lambo, Pagani en als ik mss nog tijd heb ga ik is even naar Farrari kijken.
Als ik toch de keuze zou hebben in een dergelijk segment zou het zeker geen ferrari worden. Eerder Porsche Carrera GT of een beschaafde Lambo. Maar het is inderdaad wel sneu dat de P4/5 sneller is dan de enzo zelf en er ook nog eens mooier uitziet. Die enzo neus moet nodig aan de plastische correctie!
Mr. Reddingius
Prachtig stukje. Een tijdje terug stond er ook een soortgelijke column in de autovisie van de hand van Gordon Murray. De titel luidde toepasselijk: Sinds wanneer is het design van de auto geen logisch gevolg meer van de functie? (o.i.d) En zo zit het ook. Vroeger waren de carosserieen van Ferrari’s (en alle andere auto’s voor die materie) Kunstig om het chassis heen gewoven. Geen onnodige tirelantijntjes, vooral niet bij sportwagens. Tegenwoordig is dat inderdaad anders, ik heb een diep ingewortelde haat ontwikkeld voor roostertjes, lipjes, gaatjes, skirtjes die niks doen. De enzo is er ook zo een, volgestampt met scherpe en zinloze hoeken en roosters en weetikveelwat, zonder al die heisa is hij nota bene sneller en veel mooier dan het origineel. En lichter want ook op elektronisch vlak wordt er tegenwoordig zoveel rotzooi in auto’s gestouwd dat ze het predikaat sportwagen nauwelijks meer waardig zijn. Ik sta dan ook lijnrecht achter de strekking van het artikel.
ehmm… misschien komt er geen F60 omdat de enzo de Ferrari F60 Enzo heet? in ieder geval, terecht of onterecht is hier niet de vraag, maar ’t is een kwestie van smaak geworden, ferrari of niet. vroeger was een ferrari vet omdat niks er aan kon tippen, tegenwoordig hebben ze nogal concurrentie. Dat neemt voor mij niet weg dat ik de 599 een vette auto vind met een mooi lijnenspel. Misschien kan ie mooier, maar dat maakt de GTB niet lelijker, hoewel mensen deze koppeling wel automatisch schijnen te maken.
Voor de mensen die zich afvragen wat het punt is van de column, het gaat over het feit dat Ferrari steeds meer vergane glorie lijkt. En of je een Ferrari mooi vindt of niet, dat is inderdaad een kwestie van smaak, maar dit is mijn column dus gaat het nu even over mijn smaak;)

In ieder geval goed om te lezen dat een aantal mensen hetzelfde gevoel hebben!

@Rick dos: hmm, was het niet negen jaar later (1987 – 1996) ?
@autoblogger: vergane glorie?? vind je dan dat ferrari minder aan het worden is, of dat de rest van de auto-industrie (en dan vooral de super- en hypercar fabrikanten) beter zijn geworden?
@autoblogger

Nee, volgens mij was het 1995 http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F50

Ik heb de nederlandse versie expres niet genomen, want daar staat een contradictie.

wikipedia:
“De F50 werd in 1996 geïntroduceerd als opvolger van de F40”

en in het zelfde artikel staat dit:
Productiejaren 1995-1997
hoi
ikzelf ben een hele erge fan van Ferrari. Laatst was er op de radio een meneer die uitlegde waar het succes van Ferrari vandaan kwam. Het komt er op neer dat Ferrari z’n auto’s in een beperkte uigave maakt. Dus als je er een tegenkomt is het meteen heel mooi. Daarom snap ik niet het vele kritiek op Ferrari. Als je het toch over de Formule 1 hebt dan heb je het over Ferrari en heb je het over supercars dan heb je het ook over Ferrari. En dat Ferrari misschien op z’n modellen een beetje achteruit is gegaan dat is ieder z’n eigen mening.

Nog even een reactie op Autoblogger, ik vind dat jij als oprichter van Autoblog en autojournalist niet echt je mening mag geven over een auto(merk). EN AL ZEKER NIET DAT IETS ZUIGT!!!!!!

Zoiets zeggen we toch ook niet over jouw site of wel soms?
Het design van de Enzo vind ik nu juist wel heel goed gedaan. Het heeft zo’n impact gemaakt op alles wat er tot dan toe te koop was, en nu nog steeds is. Het is revolutionair. Alleen Ferrari kan dat maken, ik bedoel, er mee wegkomen. Van hen wordt het gepikt.
Maar, ik vind er geen kunst aan om een auto te bouwen die 350km/h kan maar wel ook een service interval heeft van 5000km. Ik zeg ook niet dat een supercar dezelfde betrouwbaarheid moet halen als een doorsnee straatauto, maar om de 5000km onderhoud vind ik wel heel veel.
Voor mij zijn de F40 en de 288GTO de mooiste Ferrari’s ooit. Auto’s die en snel, en mooi zijn.
Mocht ik ooit de gefortuneerde kans hebben in deze prijsklasse te mogen shoppen, dan ging ik naar Zuffenhausen. Er gaat voor mij toch echt niets boven een 911 GT3 RS. Richtig freude am fahren. 4 wielen, een stuur, een motor, en omdat je moet kunnen zitten een racekuipje. What else do you need?
@ Bryan:
Autoblog is opgericht door en voor autoliefhebbers en niet door autojournalisten. Autoblog is per definitie niet objectief en dus is een dergelijke column hier prima op zijn plek.

En je mag best zeggen dat Autoblog zuigt, hoor. ;)
Vanaf heden is er één site die sucks op jet net: AUTOBLOG
jet = het sorry en vaarwel
F430 is een lelijk eendje, maar als je een 599 in het echt ziet zal je wow zeggen ;)
@ Duc: dat mag gezegd worden. Dat is jouw mening.
Evenals dat Autoblogger het volste recht heeft om zijn mening in een column als deze op te schrijven.
helemaal mee eens.
Waarom neemt ferrari geen voorbeeld aan alfa (8c)…… ik bedoel de auto’s die ze nu maken zijn gewoon lelijk en vikken tee snel af. Geef mij dan maar een Duitse lamborghini of een helemaal duitse porsche. Wat is er eigenlijk mis met duits. het zijn heeel goed auto’s en narr mijn smaak vaak ook nog mooi.
En dan maar roepen dat we de vrijheid van meningsuiting zó hoog in het vaandel hebben staan……..béétje overtrokken reacties hier, vinden we niet?
@Sgt. Stevil: Als zelfs een Hollywood-n00b het voor elkaar krijgt om een betere auto te maken, dan lijkt het me duidelijk dat Ferrari minder geworden is…

@Rick dos: ik had inderdaad naar de NL-versie gekeken;) Heb het aangepast!

@Bryan: ik ben gelukkig geen autojournalist, dat maakt het allemaal wat makkelijker. Een weblog is persoonlijk. En natuurlijk mag je zeggen dat onze site zuigt, geen probleem! (enige onderbouwing is uiteraard welkom:)

@duc: laat me raden, jij bent het “Merkentrouwe type”?
http://www.autoblog.nl/archive/2006/12/23/column-nu-wat-voor-type-ben-jij
Volgende keer wel verder lezen dan de 1e alinea he!
enne…. ff voor de wat dommere mensen op deze site Duc en Bryan bijvoorbeeld.
in een collumn is het juist de bedoeling dat je je mening geeft. Als je daar niet tegen kan moet je geen collumns lezen
Ik vind de column idd wel ver gaan, om te zeggen dat ferrari zuigt, hun auto’s zijn nog steeds een van de snelste op de markt, en er eentje op straat te zien zou elke auto-fan rillingen moeten geven(al is het alleen voor het geluid).

Wat mij meer stoort aan ferrari’s van nu is de hoeveelheid technologie die ze in een auto stoppen. Nu claimen ze ook dat bijv Joske een 599 kan rijden op ferrari’s test track, en maar enkele seconden langzamer zal zijn dan een test driver. Wat er dus op neerkomt dat je zelf de auto niet rijdt, maar dat de auto jouw om bochten leidt. 5-way traction control bijv, wat een bullshit en past niet in een gepassioneerd italiaans raspaard.

De enzo vind ik dan ook een gedrocht. Niet alleen is de styling op z’n zacht gezegd gewaagd, elke auto die een nieuwe koppeling nodig heeft na drie keer vol optrekken (met launch control) is in mijn opzicht waardeloos. Wat heb je aan een auto die sneller is dan al het andere op de straat, maar je het niet kan gebruiken!
Moeilijke discussie, want over smaak valt niet te twisten. Ik erger me wel aan de vele standaard, ondoordachte opmerkingen. Mjin mening is dat je niet kan zeggen vroeger waren de Ferrari’s nog mooi, dat klinkt een beetje oldskool. Ten eerste wat is vroeger en ten tweede noem dan voorbeelden. Daarbij las ik ook dat er vroeger geen poespas aan te pas kwam, maar alleen pure auto’s. Ik hoop dat je dan voor de jaren ’70 of zo bedoeld want daarna is het ook behoorlijk fout geweest. Wat dacht je van de rampzalige modellen als de 208 en 308 gt4, de 400, die nog geen 10000 euro meer opbrengen. De testarossa (2e) een mooie auto?!, dat ding is echt zo mega fout. En net als de 348 met die gleuven in de zijkant is niet echt heel subtiel. Ik vind de 355, 550 en de 360 dan weer super (in mijn ogen echte Ferrari’s), maar de 430 echt lelijk met z’n geknepen enzoachterlichtjes en die absoluut lelijke luchtinlaten in de voorbumper. Een Enzo is weer pure eenvoud en dan is het weer niet goed (kan iemand eens uitleggen waarom die auto minder is als een F40, een echte die hard zou de F40 haten vanwege de turbo’s). Ik denk dat het allemaal met iets minder passie is nu (echte passie en niet seatreclame achtige passie) omdat Enzo zelf de straatauto’s altijd als noodzakelijk kwaad heeft gezien om het racegebeuren te financieren. Dat was de focus van het bedrijf. Maar zeker nu die (overigens behoorlijk onaangename) Enzo er niet meer is wordt zo’n bedrijf net als ieder ander bedrijf helemaal uitgemolken op winst. Lamborghini heeft wat mij betreft helemaal niks meer. En dat zijn trouwens ook niet moeder’s mooiste, wel weer moeder’s bruutste.
Dus jongens (en meisjes) kom eens met argumenten en zeker autoblog zelf!
Sorry, iedereen zijn mening, maar de mening uit dit stukje is maar even onderbouwd als “porsche is the beeest, yeah” of “audi kick’s BMW ass” of meer van dat.

Maar ik twijfel er niet aan dat jullie met dit soort discussies de hitrate weer wat kunnen opvoeren. Gaat het jullie eigenlijk in hoofdzaak daarom of over auto’s?
F40 is de mooiste wagen ooit gebouwd…
Glickenhaus was ‘slechts’ de klant.
Alle eer die behaald is met het optisch en aerodynamisch verbeteren van de Enzo in de vorm van de P4/5 komt toe aan Pininfarina.
@Rick dos: mijn excuses voor de tegenstrijdigheid in de nl wikipedia pagina, het is inderdaad 1995, zoals in het sjabloon stond. ;-)
Voel je in het vervolg overigens vrij dat daar te verbeteren!
Ik vind de F50 best wel mooi
en de F40 en Enzo zijn natuurlijk gewoon bruut
denkt een kleine jongen aan sport wagen dan denkt die aan ferrari

maar persoonlijk vind ik ook dat het merk het een beetje allemaal laat afweten

ik bedoel de Lambo Murci is echt PRACHTIG daar kunnen huidige ferrari’s niet tegen op.

maar het is wel een merk dat gewoon moet blijven want supercar is Ferrari
een collum waarin je een automerk beklad …
AMEN @ column
@byron: je hebt gelijk dat ik meer voorbeelden had kunnen noemen, maar de column moet ook overzichtelijk blijven en je kunt hier natuurlijk eindeloos over doorgaan. Ik denk niet dat je een bepaalde periode kunt aanwijzen (voor de jaren ’70?), maar het is wat mij betreft in de afgelopen jaren wel duidelijk minder geworden. En zoals je schrijft, de passie is weg! Ferrari pretparken, ferrari hotels, ferrari winkels, etc. WTF?

@heidekonijn: tuurlijk gaat het niet over auto’s…

@Michiel: klopt, maar was het niet zijn initiatief/opdracht? Waarbij Pininfarina natuurlijk uitstekend werk heeft afgeleverd.
@dany: dank u ;)
Tja, moet je zelf weten… MAAR: ” de F40 was niet moeders mooiste” is dikke bullshit.
Die is hartstikke mooi.
whahahahah geweldig gezegd mijn lof
Mr. Reddingius
Ja met ongefundeerde meningen smijten kan iedereen. Tip: Brobeer het te onderbouwen met stellingen als: “Nagenoeg iedereen vindt de F40 mooi dus hij kan haast niet erg lelijk zijn”
@ Michiel Van Den Brink
@ Autoblogger

Jullie vinden dat Autoblog het volste recht heeft om zijn negatieve mening over Ferrari te uiten. Waarom worden eerder neutrale reacties van mij (vooral in het recente verleden) dan genadeloos gecensureerd?? Dus Autoblog zou, in tegenstelling tot degenen die reageren, wél het recht hebben zijn mening te uiten. Reageer hier eens op met een goed gegrond antwoord.

– Apache
@ autoblogger: saillant detail in het hele Glickenhaus verhaal: het initiatief kwam van Pininfarina.
Ferrari is uiteraard een legendarische badge. Geen ander merk kan bij autoliefhebbers zoveel emoties losmaken. Persoonlijk voel ik wel meer bij de oudere Ferrari’s. Een klassieke rode Ferrari met zwart lederen kuipstoeltjes, hout stuurwiel en een 12-cilinder met carburateurs is wat mijn hart sneller doet kloppen.

Maar het merk heeft naar mijn mening nog altijd z’n status behouden. Enzo Ferrari, de klassieke modellen, de F-modellen en de Grand Prix overwinningen zijn wat het merk de eeuwige roem heeft gegeven.

Gelukkig als de vandaag de dag een Porsche vergelijkt met een Ferrari, zal iedereen de Ferrari als de auto met ‘soul’ aanwijzen. Al is het alleen maar door een blik naar de badge met het stijgerende paard!
als je dan commentaar geeft op ferrari kom dan met een paar goede argumenten en een goed verhaal en laat die ongefundeerde meningen lekker bij je want daar zit niemand op te wachten!
Nee niet met column eens, ik vind de enzo eigenlijk best wel mooi. Vind hem een stuk mooier dan dat p4/5 ding in ieder geval. Dat vind ik echt veel te spacy… niet iets wat echt cool.

Verder vind ik ferrari zo’n gek merk nog niet, enige argument is dat er wat arrogantie in het merk zit. Maar goed ze presteren er ook naar. De huidige F430 vind ik echt wel zeer geslaagd. Ik vind de ferrari’s van nu dan ook mooier dan van jaren geleden.

Ze bouwen zeker mooiere en verfijndere auto’s dan Lamborghini, ondanks dat die ook erg bruut zijn, maar wanneer ik kon kiezen toch een ferrari. Stijling en gevoel. Doe maar een mooie 612.
@ Apache: ik ben slechts een columnist en geen autoblogger en dus ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze column.

Ik doe mijn best de meningen in mijn eigen columns beter te onderbouwen.

Is deze ietwat ongenuanceerde column van ‘autoblogger’ niet bedoeld om een lekkere discussie over Ferrari op gang te brengen?
hier kan ik het dus op geen een punt mee eens zijn.

jawel, dat lambo’s ook mooi zijn ja.
Een ferrari doet mij meer als een Lambo. Is gewoon een gevoel niets meer niets minder. Ik kan (en dus doe ik het ook ;)) er vooralsnog alleen van dromen maar als het geld er is komt er zeker een Ferrari in mijn garage te staan :)
Schrijf eens zo’n stuk over BMW, succes verzekerd.

Er zijn lieden alhier die zelfs een drol smakelijk vinden zolang er maar BMW op staat.
Sorry maar uwe column is gewoon belachelijk he, ferrari is één van dé topmerken van de wereld en gij komt ier wa me belachelijke argumenten het tegendeel bewijzen. Ok ze zijn mss niet zo prachtig als vroeger maar das nu bij elk automerk zo! Dus verkoop uw onzin ergens anders :s
Ferrari’s vind ik best wel mooi maar doe mij toch maar een minder bekend merk, een invicta of fisker lijkt me al heel wat leuker om mee te showen
vroeger was alles beter

zoals bij ferrari – F40 nu de enzo (wel mooier)
en zoals bij lamborghini – Diablo nu de Gallardo en Murcielago

alles word slechter (behalve de prestaties)
niets draait nog om schoonheid en het “gevoel van het rijden” maar om zo groot mogelijk to worden en de concurent ver weg te houden.
ferrari heeft al jááááren geen ECHT mooie modellen uitgebracht. Toegegeven, echt lelijk zijn ze ook niet, maar wel verre van mooi…

neem eens een voorbeeld aan Aston Martin, Masserati of de Alfa 8C en bouw weer eens een auto zonder al die hoekige klotelijnen…
sorry voor mijn belachelijke typefout… één S eraf… nederige excuses aan jullie allen
Waarom hebben we het hier metname over de F50 en Enzo’s. Daar rijden er maar een paar van rond, dus niet echt heel representatief voor een Ferrari. Ga het eens hebben over de F430 en de F599. Dat zijn wel overwogen designde auto’s. Met typische Italiaanse vormen. En met duidelijk de Ferrari heritage!
Een Lamborgini, die ook in die prijsklasse zit, oogt een stuk sportiever en strakker, maar ik vraag me af of dat de eerste keus is van de gemiddelde koper in dit segment, want die zijn meestal ook al geen dertig meer, en die vinden het design van een Ferrari eigenlijk al gek genoeg.
@apache
In deze column zet men er tenminste bij waarom ze het zo vinden (en gelijk hebben ze), ik kan me goed inbeelden (ja inbeelden, ik heb je reacties nooit echt gelezen) dat je in je reacties je mening in 1 zin samenvat maar niet de nodige uitleg geeft waardoor het mij een “nutteloze bijdrage” lijkt, als je de huisregels zou lezen dan wist je dat zo een zinnetjes hier niet doorgelaten worden.
Ik snap dat fanboy-gedoe op zich niet zo goed. Natuurlijk hebben we allemaal onze voorkeuren (ik verkies ook eerder een Lambo over een Ferrari), maar je moet toch wel wat verder dan dat kunnen kijken.
De 288GTO, de F40 en de F50 vind ik persoonlijk prachtige wagens. De 550/575 mag er ook zeker en vast wezen. Dat terzijde betreft het hier uiteindelijk wel gewoon een column, een stukje tekst waarin de schrijver zijn eigen visie/mening uit de doeken doet, en in dat opzicht is dit zeker een OK column. Maar stellen dat Ferrari zuigt vind ik echter wel een beetje té kort door de bocht.
Mijn complimenten aan Autoblogger, jij mag je mening geven en je geeft duidelijk weer wat je met je stuk bedoel. Ook ik vind dat Ferrari al jaren niet de auto’s maakt die zij zouden moeten maken. Maar dat doen de meeste sportwagen bouwers tegenwoordig niet meer. Misschien heeft het toch ook te maken, dat de Fiat-groep, waaronder Ferrari hoort, de laatste 20 jaar niet goed gefunctioneerd heeft. Gevolg: Auto’s met technisch compromissen en daardoor wel goed zijn, maar alleen niet meer de emotie geven, daar waar Ferrari’s dat eerder wel gaven. Ferrari’s moeten namelijk tegenwoordig door elke bestuurder bereden kunnen worden, dus aan hulpmiddelen ontkomen zij niet meer, tenzij het besluit nemen om auto’s te bouwen voor alleen gecertificeerde bestuurders. Alleen dan kunnen er weer emotievolle auto’s gebouwd worden. Neem je voor aankoop een rijtest af, of iemand geschikt is, om in jouw auto te rijden, tevens in het koopcontract opnemen, dat ongecertificeerde niet mogen sturen en als dat toch gebeurd en men krijgt een ongeval, dan is ferrari niet aansprakelijk, voor welke vorm schade dan ook.
Karaya schrijft,

21 April 2007 om 14:16
Schrijf eens zo’n stuk over BMW, succes verzekerd.

Er zijn lieden alhier die zelfs een drol smakelijk vinden zolang er maar BMW op staat.

@ Karaya: LOL!!! :)

P.s. Denk je dat werkelijk? wat betreft die drol?
ik vind het maar gezever over het merk Ferrari, ze blijven de beste en snelste auto’s maken! mensen hoeven het niet mooi te vinden, maar ik vind het wel vrij zielig om Ferrari zo af te breken, die vandenbrinck is pas lelijk!
Ferrari zuigt?!? Nee dank je, doe mij maar een Lambo?!? Sorry maar hoe kan jij jezelf in godsnaam serieus nemen. Mijn kennis over auto’s en de geschiedenis ervan reikt misschien bij lange niet zo ver als de jouwe maar ik weet wel zeker dat de vergelijking tussen Ferrari en Lamborghini al dan niet indirect en onbewust in de verste verte kant noch wal raakt.

Door te zeggen dat je liever een Lamborghini hebt dan een Ferrari ondermijn jij in feite de essentie van het door jouw geschreven stuk dat vol staat van ongefundeerd geraaskal. Onderbouwde argumenten alsook concrete voorbeelden zijn nergens te vinden en het is misschien dan wel je goed recht om je mening hier te ventileren maar als je een merk als Ferrari wilt neersabelen zul je toch ietwat meer in huis moeten hebben dan het door jou geschreven stuk.

Nogmaals, ik pretendeer absoluut niet meer kennis in huis te hebben dan jou of wie dan ook die jouw mening deelt maar ik ben wel echt een autoliefhebber. Persoonlijk vind ik Ferrari geweldig, zelfs de nieuwe modellen als de f430 en de 599gtb fiorano zullen mij een gezonde dosis kipenvel bezorgen maar ik zie heus wel in dat het merk toch wel stukje bij beetje de identiteit aan het verliezen is. Alhoewel, toch ook weer niet…. De tijd staat niet stil en technologische verbeteringen zijn overal aan de orde van de dag. Zo ook bij Ferrari. Ferrari ontkomt er ook niet aan en gaat gewoon met de tijd mee.

Toegegeven, de passie wordt steeds minder maar de badge heeft nog zeker een ziel. Ferrari is namelijk nog steeds italiaans en NIET duits zoals Lamborghini. Niks tegen duitse auto’s hoor, vaak mooie auto’s maar wel kil. Lambo’s zijn bruut, snel en spreken to je verbeelding maar die hebben echt geen eigen identiteit….
@joejojo:

@ Arnoud: 5000Km valt wel mee. Dat soort servicetermijnen hou ik ook aan….

Ik ben het volledig eens met de column: Feit is een blijft dat Ferrari vroeger een pionier was met ontwikkelen en dergelijke. Ze hebben ook vrij veel met turbomotoren gedaan in een tijd dat niemand zich er echt aan durfte te wagen. De rede dat ze dat nu niet meer doen is heel simpel: Je mag er niet mee racen, aangezien veel raceregelementen aangeven dat je een NA motor moet hebben. Daarentegen is het merk ook niet bezig met nieuwe vooruitstrevende dingen. Ze spelen veel te veel op safe. Mensen van tegenwoordig kopen maar om een paar redenen Ferrari: In de meeste gevallen omdat het een exclusief merk is en enkele eigenaar omdat ze ermee willen doen waarvoor de auto bedoeld is: Racen. Voor iedereen die de auto’s koopt omdat ze exclusief zijn, zijn de Ferrari’s van tegenwoordig. Veel te gebruiksvriendelijk in veel opzichten. Als pure sportwagenfabrikant moet je dat niet eens willen. mensen zouden dit soort auto’s moeten kopen omdat het de auto is zonder welk compromis dan ook. Simpelweg omdat het het beste alternatief is wat er is. En dat laatste was vroeger ook echt zo. Tegenwoordig is dat al lang niet meer. De enige merken die dat nog wel hebben komen veelal uit Engeland, en bouwen 9 van de 10 keer kitcars. En ja, die gaan vrij vaak failliet, aangezien ze iets bouwen wat hun willen bouwen en niet iets wat de klant wil hebben, ook al werkt de realiteit wel zo. Spyker probeert zich te profileren als merk wat puur voor functie kiest en niet voor design. Voor een gedeelte is dat ook waar, maar alsnog zijn er te veel compormissen gesloten bij het maken van de auto.

Ik hoop dan ook dat de VanDenBrink GTO veel van alle luxe zal missen in de auto, al snap ik het wel als dit niet het geval zal zijn. Er moet immers verkocht worden. Mijn ideaal is nog een auto waarbij je echt moet leren om hem onder controle te kunnen. Eentje die je pas na lange tijd de baas wordt. Die je bang maakt als het ware.

Al met al kun je dit stukje ook overslaan en gewoon mijn ingekorte antwoord lezen: Ferrari (en vele andere merken) is geen passie meer, geen gedrevenheid. Ferrari is marketing, merknaam, een product. Een omhulsel zonder inhoud….
lincoln mark8
@kevski style…. ferrari moet dit wel doen… zij verdienen namelijk meer met naam protectie in de vorm van .. modelauto,s, shirts, paraplu,s ect. daar zit serieus geld…… dus het is idd de naam + logo.
@ Lincoln mark8:

Ze moeten niks. het is iets waarvoor ze zelf kiezen. Economisch gezien ook een verantwoorde keuze. merktechnisch slaat het alleen alle planken mis…..
@ Sacha

Die kende ik nog niet……kstuur em direct door naar m’n vader. Of ie het ook leuk vindt weet ik niet! :)
@sjoerd:

Omdat hij (Lamborghini) Duits is, is er geen reet meer aan?


Ok, hij heeft een identiteitscrisis.
Maar Ferrari niet dan? Die hebben de laatste tijd wel een hele vreemde tactiek samen met Maserati.
hoezo F40, F50 en Enzo lelijk, ik vind het geweldige wagens ik vind ze ook mooi, net zoals vele andere Ferrari’s
En over de F60,volgens mij was het eerst geplanned dat de Enzo de F60 zou heten, maar ze hebben gekozen voor de naam Enzo omdat het zo’n indrukwekkend model was dat het de naam mocht dragen van de oprichter.
een ferrari is voor mensen die te veel geld hebben, en geen smaak en/of mening!!
geef mij maar een lambo
Ik was vroeger ook zo’n jongetje, dat gek was van Ferrari e.d. sportwagens!
Zo had ik vijf á zes jaar geleden bijna een Mondial QV gekocht! Het was een leuk wagentje voor ca. 28000 euro, tot ik me ging verdiepen in de onderhoudskosten.

Wat een mega-bedragen kwamen er uit mijn conclusie! Dus geen Mondial!

Maar om te zeggen dat Ferrari zuigt…Ik had gezegd; Jammer dat o.a. de onderdelenvoorziening en kwaliteit op het langere termijn zo zuigen bij Ferrari. Ik zou het niemand in mijn kennissenkring aanraden om een Mondial of 308, 328 e.d. te kopen.

Dan maar een 911, 924 (turbo natuurlijk. Is wel even zoeken), 944 of een 928! Het moet wel leuk blijven!

Maargoed, dat is mijn ervaring!
ik vind ferrari ook niet echt mooi maar je kan niet ontkennen dat het kwalitatief ontzettend goeie autos zijn. lamborghinis vind ik ook mooier. en aston artins en porsches al helemaal!
@ Autoblogger
ik vind helemaal niet dat autoblog zuigt, maar ik vind het gewoon een beetje raar over dat ”Ferrari zuigt”
ik kijk trouwens elke dag op autoblog.nl
@ autoblogger
je had toch kunnen verwachten dat je zo’n reacties ging krijgen na’t schrijven van je column… dat je’m schreef zegt veel over jou… je bent vast nog te jong om dit te vatten… je leert het wel als je wat ouder wordt

deze blog schiet de laatste tijd meer en meer naast de kwestie… autonieuws willen de lezers, geen mening van een nitwit – luister naar mij, ik ga es iets doms zeggen-
ook ik ben het absoluut niet eens met deze column sterker nog ik vind de ferraris van tegenwoordig stuk voor stuk kunstwerken de 599 is echt super als hij voor je staat en een 430 vooral als spider daar slaat je hard van over lambos heb ik niet zo veel mee de murcie is wel vet maar die galardo diet mij weer niks en dan de vanderbrink gto is gewoon een simpele kopie van het orgineel ziet er wel mooi uit maar niet echt orgineel als je het mij vraacht misschien als ik hem in het echt zie dat ik mijn mening moet aanpassen maar hoeveel zijn er al besteld?? verder mag ieder zn mening uitspreken natuurlijk
en de ferraris van vroeger zijn mischien wel mooier maar ze gaan tenminste niet op de retro toer in italie elk model is anders en dat waardeer ik zo enorm bij ferrari ik ber een groot liefhebber en dat zal zo blijven ook maar dat is niet de dicussie hier det ferrari zuigt vind ik dan ook een onzin titel zeg dan ik vind det …. en ook andere autos fikken uit niet alleen ferraris maar daarvan staat het wel op internet wand als er ferrari in het artikel staat lezen meer mensen het
Amai amai amai, mijn ogen doen heel veel pijn na het lezen van al deze reacties.

Eerst en vooral ben ik de mening toegedaan dat autoblogger, net als elke andere AUTOBLOGGER z’n mening mag uit. Daarmee zeg ik niet dat hij dat moet DOEN.

Echter, had hij niet beter z’n mening verkort gegeven als reactie op een Ferrari-gerelateerd artikel ipv er een “column” aan te wijden? Hij wil gewoon de (vele) Ferrari-fans eens goed op de schenen trappen. Ik weet niet waarom, maar ik vermoed dat de column na een opwelling ontstaan is en niet na lang beraad, want daarvoor is hij absoluut niet overtuigend genoeg.

Ik ben zeker niet de oudste blogger hier, maar wie een autosite opricht, moet een merk als Ferrari appreciëren en gelukkig doe autoblogger dat ook. Bugatti, Lamborghini en Aston Martin hebben ook hun steentje bijgedragen, maar hebben lang niet zo’n sterke naam als Ferrari, omdat ze de consument op een bepaald moment niet meer konden overtuigen. Ferrari heeft ook moeilijkere waters doorzwommen, maar staat er nog steeds. En wat betreft Aston Martin: keer op keer een model uitbrengen met dezelfde lijnen, is dat dan hoe het hoort?

Ik ben de eerste om toe te geven dat de 599 Fiorani qua uiterlijk de naam Ferrari niet waardig is. Ik vind het een van de minst geslaagde modellen ever. Maar is een Veyron en een Gallardo dan zóveel beter? Ik dacht het niet. En net nu ik er echt van overtuigd was dat iedere niet-blinde de F-40 mooier vind dan Pamela Anderson in haar gloriejaren, moet ik hier lezen dat mijn idool autoblogger (omdat hij mijn droomsite heeft opgericht en in stand houdt) hem niet moeders mooiste vindt. Maar goed, de wonderen zijn de wereld niet uit!

Even terugkomen op de “Relay”. Een beetje zielig? Ik dacht van niet: welke simpele burger krijgt zoveel moois op een uurtje te zien? Autojournalisten en de rijken der aarde. En de mensen die naar het autosalon trekken om vanop 5 meter afstand een paar seconden naar het recentste model te kijken.

Goed, er zit electronica in de nieuwe Ferrari’s en yep, ik hou daar ook niet van. Maar voor zover ík weet, kan niet iedereen met een Ferrari rijden. Ik denk dat een Ferrari toch wat anders rijdt dan een Mercedes CL hoor.

We weten nu allemaal dat Ferrari je geen moer interesseert. Toch hoop ik dat tips en nieuws over Ferrari toch AutoBlog blijven halen.
@autoblogger: die half-baked regisseur heeft opdracht gegeven aan pininfarina (die toch aardig wat ferrari’s op naam heeft), maar heeft verder behalve zijn mening geven niks bijgedragen aan het project. en de glickenhaus car is, als je de comments er op naleest, net zo omstreden als de enzo. wederom dus de vraag, en denk er ’s goed over na: vind je dat ferrari erop achteruit gegaan is of dat de supercar markt ze in heeft gehaald?
@Apache: onze huisregels staan hier: http://www.autoblog.nl/huisregels
Als je de comments een beetje goed doorleest dan zie je genoeg kritische/negatieve geluiden, maar de helft van de reacties haalt het niet vanwege taalgebruik, schelden, spam, offtopic, etc. Zoals Jela ook al aangeeft.

@Michiel: Ok, thanks voor de opheldering. Ik dacht dat het initiatief voornamelijk bij Glickenhaus vandaan kwam.

@Casa D y D: bedankt voor je reactie, de titel was natuurlijk wel een beetje om te prikkelen…

@floris: klopt, ik ontken ook niet dat het kwalitatief ontzettend goeie autos zijn…

@tweaker: er zijn hier toch heel wat reacties die het enigszins met mij eens zijn, dat zijn ook allemaal nitwits?
PS: probeer ook eens iets positiefs te zeggen als je al dat autonieuws zo graag wilt lezen, we hebben namelijk vaak genoeg een primeurtje.

@Tombnolz: het doel was niet om Ferrari-fans eens goed op de schenen trappen, maar wel om sommige mensen eens wakker te schudden. Ferrari kan nooit iets fout doen, zo lijkt het. Wees eens wat kritischer ten opzichte van al die “grote” merken, maar wellicht willen mensen alleen maar positieve dingen lezen. Meer advertorials dus?
Ik ben in ieder geval blij dat je inziet dat ik het merk kan appreciëren, volgens mij is dat niet bij iedereen overgekomen;)

@Sgt Stevil: zoals ik al aangaf richting Michiel, dacht ik dat het initiatief bij Glickenhaus vandaan kwam. Dat Pininfarina de auto heeft gemaakt was mij wel duidelijk. Maar het gaat om het feit dat een particulier met wat centen een wereldmerk als Ferari (met ongekend budget) weet te verslaan. Je stelt dus een retorische vraag.
Wat een beroerd geschreven column. Alleen al het woord teringhekel…..lekker sjiek
Ik vind Ferrari ook niet per definitie mooi. Maar de F40 en de Glickenhaus Ferrari juist weer wel. Zelf klopt m’n hart ook meer voor Lamborghini dan voor Ferrari, maar het een sluit het ander niet uit.

Goede column, ik begrijp wat je bedoelt. En dat heeft volgens mij helemaal niets met ‘Ferrari liefhebbers voor de schenen schoppen’ te maken, zoals hierboven ergens genoemd werd.

@ Michiel: kan je me even mailen m.b.t. Wiesmann?
@ autoblogger

twijfel er niet aan dat sommigen het met je eens zijn… maar er is een groot verschil tussen ferrari niet mooi vinden en een column schrijven met de naam ‘ferrari zuigt’

dat snap je later wel
@ Kevski Style: “Spyker probeert zich te profileren als merk wat puur voor functie kiest en niet voor design.”

Huh? Is dat wel zo? Daar slagen ze dan niet al te goed in wat mij betreft: Het is een en al bling en frutsel wat de klok slaat!
@ Autoblogger & Kevski Style;
Ben het grotendeels met jullie eens, en vind dat vooral Kevski het duidelijk/goed verwoord heeft (behalve hetgeen vermeld over Spyker >> da’s nou niet echt functie boven vorm…) (Autoblogger >> iets meer moeite ervoor doen zou mij enorm aanspreken).

Beetje jammer dat mensen gelijk in hun harnas worden gejaagd als iemand in een column (!) zijn mening ventileert (gebeurt wel vaker) en dan verontwaardigd en beledigd reageren. Maar ja, kan d’r bij horen, het blijft een open blog waarin een ieder zichzelf zou moeten kunnen uitspreken.

Ik zelf vind Ferrari nog steeds een pracht-merk, maar ze heeft inderdaad (vind ik…) ingeboet wat betreft ziel (lees; emotie, esthetiek en essentie)
Om even een voorbeeld te noemen; de 599 vind ik niet geslaagd, sterker nog, het is naar mijn idee een ontwerp dat eenvoud nooit gekend heeft en een te hoog aantal scherpe en onderborken curves heeft. Daarnaast heeft de 599 teveel electronische meuk, mijns inziens; zoals (voor zover ik onthouden heb) al eerder genoemd is, kan een n00b (met ervaring, dat wel (>> contradictie) :P ) de 599 binnen een marge van secondes rond net zo snel het testcircuit rond krijgen als dat een “testdriver” dat kan. Is dat nu exclusief, of is dat inspelen op de klant….

Verder valt het me op dat veel mensen beweren/vinden (vul zelf maar in) dat Lamborghini, nu het onder Audi valt, niets meer aan emotie heeft, “omdat” het Duits is. Nu moet ik toegeven dat dat niet geheel onwaar is, maar ik vind de redenatie iets te makkelijk.
ja sorry kevski, daar moet ik je ook ongelijk geven. Als er 1 merk is dat juist voor desgin kiest ipv function is het spyker wel. Heb je zo’n interieur wel eens gezien? Op function kunnen ze het ook niet winnen, dat is niet hun sterkte, vandaar ook de saaie audi v8’s
@Lennart

U is editor bij Wikipedia zo te zien, want ik zie dat het al aangepast is. Perfect! Mocht ik wat tegenkomen dan zal ik het zeker laten weten! ;)

………..ik heb invloed mensen! Ik heb invloed! ;) :P

ander onderwerp:
Wel leuk om te zien dat BMW ZELFS in een topic over Ferrari er bij betrokken wordt. Bespeur ik daar jaloezie luitjes? ;)
Wow, dat er toch nog iemand lef heeft over het Heilige Merk Ferrari kritiek te uitten… vind ik een goede zaak :)

Laten we zo zeggen; Ik heb geen pest-hekel aan Ferrari’s. Natuurlijk kijk ik een keer extra om als ik er één tegen kom, maar ik vind het geluid bijvoorbeeld helemaal niet mooi. De F40 heb ik nooit echt zo’n Legende gevonden, net zo min de Enzo. Dan vind ik de Porsche 959 en de Porsche Carrera GT/GT1 beter in dat rijtje thuis passen…
Jupp, ik ben een Porsche fan, ik rij zelf Porsche 924 en zou nooit Ferrari rijden.
Simpel weg omdat me de lijnen ook niet bekoren. Met name de oudere modellen vind ik te Hoekig en ik zou bang zijn voor een “patser-reputatie”. Laat staan hoe bang ik zou zijn die beruchte wagen op de stoep te parkeren. Voor je het weet zitten de krassen en deuken erin alleen omdat iemand anders stinkend jaloers is ;)

Ieder zijn eigen smaak, dat respecteer ik wel.. peace!
@ Rick dos; Nou nee, eerder dat er vaak bij BMW-gerelateerde topics ook dergelijke fanatieke “merktrouwe types” (zie eerdere reactie Autoblogger, vrij in ’t begin (denk ik)) hun merk koste wat kost verdedigen, haast tegen beter weten in. En vervolgens, zoals ik hiervoor ook al zei; “verontwaardigd en beledigd reageren.”
@tweaker: hoeveel jaartjes moet autoblogger wachten totdat ie belegen is?

@autoblogger: ik houd wel van een scherp randje. Toch inmiddels 91 reacties… Maar even over de uitspraak ‘Ferrari zuigt’… is dat niet positief te interpreteren? ;-)

@Rick dos: groe-ne-eend
@autoblogger

Dat bevestigt mijn vermoeden, en de eerlijkheid siert u.
Moet toch best wat opbrengen als u autoliefhebbers en andere fanatiekelingen de gordijnen blijft injagen en probeert over de honderd reacties/clicks te krijgen?

Heeft u al een volgend project? Zal moeilijk worden want ergere stokpaardjes als auto’s (met als summum een merk als Ferrari) zijn er moeilijk te vinden.

Mogelijk eerst nog een opruiende ‘column’ over Porsche en daarna naadloos aansluitend een politiekblog.nl opstarten?

Succes alleszins, ik hou het vanaf nu op jalopnik en pistonheads, waar het wel over auto’s gaat.
@ Klassiekerrally , Boss & Byron:

Hebben jullie ook 100% gelijk in. Dat is ook de werkelijkheid van Spyker in mijn ogen. Maar ze willen de consument wel doen geloven dat het puur functie is. Neem de versnellingsbakhendel, of het gebrek aan geluidsisolatie. Aan de foto’s van het frame te zien denk ik ook het het chassis verschrikkelijk hard resoneert met de grond en de motor. Dat zijn allemaal weer zaken die weer puur richting no nonsense neigen. Zoiets kom je maar bij 1 andere auto tegen, en dat is de Lotus Elise. Het is een imago wat ze bij Spyker zelf benadrukken. Betekent natuurlijk lang niet altijd dat dat zo is. vandaar ook dat ik zei dat ze de richting op gaan. probleem is alleen dat dat van buiten af niet opvalt, als je niet veel van de techniek erachter begrijpt.
Ik denk dan ook dat op het moment dat ze het chroom aan de buitenkant verminderen, en daar weer meer voor functie gaan kiezen, dat je een veel mooiere auto overhoud. Maar goed, das mijn mening.
Overigens denk ik dat de rede dat ze voor audi krachtbronnen kiezen te maken heeft met Pon. Dat is natuurlijk een hele grote speler in Nederland, wat alles net even makkelijker maakt….
the real stig!
dat iedereen de enzo lelijk vind kan ik denk ik wel begrijpen omdat de meesten hier hem nog maar enkel op foto gezien hebben maar geloof me THE REAL DEAL is nog wel wat anders, het is toch wel raar day jullie ferrari zo haten, maar ik durf wel wedden dat als jullie een ferrari zien voorbijrijden dat jullie je hoofd toch een par keer omdraaien om toch maar te checken of je niet droomt. en als laatste nog iets. ferrari is bijna een household name geworden ik kon al zelfs het autmerk ferrari zeggen toen ik klein was zonder dat mijn ouders het m geleerd hebben en als je naar een kleuterschool gaatofzo en je vraagt wat is de sjiekste auto die je later zo willen hebben dan zeggen ze allemaal ferrari en waarom omdat het door de jaren heen gewoon in ons hoofd zit!!!!!
snik,wat heb ij tegen ferrari?
@KababsKa

“ik rij zelf Porsche 924 en zou nooit Ferrari rijden.”

“ik zou bang zijn voor een “patser-reputatie””

Zèlfs met een Porsche 924 kan je al een patser reputatie krijgen. Je moet maar zo denken; dat zegt niks over jou, maar dat zegt meer over de mensen die jouw dat predikaat geven. ;)

@Boss

Dat was me ook al volkomen duidelijk. ;)
Dit geldt overigens niet alleen voor BMW en Ferrari fans maar voor alle andere merken.
Maar het vooroordeel dat alleen BMW fans zo fanatiek zijn is met deze column wel ontkracht.
Ik vind het trouwens totaal geen probleem dat mensen zo gepasioneerd voor een merk kunnen zijn. Maar luister dan wel naar elkaar en respecteer elkaars mening. Dan zal je zien dat je een veel constructievere discussie krijgt.

@Lotte

Alleen geldt jouw mening niet, want jij bent een vrouw….. ;) :P

Grootste fout in mijn leven? Lotte vertellen over mijn trauma van groene lelijk eendjes! ;)


En dan ff héél iets anders. Ik zie regelmatig opmerkingen als “als je hem ziet dan draai je je hoofd om” etc.

Leg mij nou eens uit. Sinds wanneer is je hoofd omdraaien een maatstaaf of iets moois of lelijk is? Je hoofd omdraaien kan zoveel verschillende betekenissen hebben. Als ik me hoofd omdraai voor koningin Beatrix vind ik haar dan gelijk mooi/knap? Nee, maar hoe vaak zie je koningin Beatrix nou?
Grootste fout van je leven is een drol op vier wielen rijden Rick!

Vraag is: draai jij je hoofd om bij het zien van een groene lelijke eend?
Note to myself: Vrouwen hebben geen mening! Dus daar hoeft ook niet op gereageerd te worden….

Nee, dan begin ik spontaan om heen te knijpen…..uit voorzorg. ;)
lincoln mark8
@rick dos….. wel effe dimme over onze best betaalde steuntrekster…. want die rijd altijd een ford product.. (of misschien hou je stiekum wel van donkerblauwe volvo,s…. omdat je dan je hoofd omdraaid)
Waarom zou iemand niet ’s z’n gal mogen spugen over een bepaald automerk die hij of zij niet boeiend vind.
Zo doen de meesten onder jullie toch ook over ons eigen Nederlandse trots Spyker? Tuurlijk, niet alles wat daar wordt gebouwd vind ik mooi. En zo is het ook met Ferrari c.q. Maserati.
Ik kan me wel deels inleven in de column van autoblogger. Dit is Nederland!

@ autoblogger: pas maar op dat je niet zo eindigt als Theo van Gogh :-P

(dit is natuurlijk een geintje, voordat het weer ’s verkeerd wordt geïntrepeteerd.)
@lincoln mark8

Ik uuuh…zeg al niets meer……….steuntrekster? ;)
Ik ben het helemaal met je eens!!
over de column en ook over de reacties….. hoeveel automerken zou je in de plaats van de naam “Ferrari” kunnen invullen?

Porsche en Lamborghini maken ook geen pure sportwagens meer en of zo mooi zijn? De meeste Porsche vind ik niet bijzonder fraai, de meeste Lambo’s zijn wel fraai, maar niet zo spectaculair als vroeger. Beide leggen het qua rijplezier af tegen de oude meersters…. zo slecht gaat het met Ferrari dus nog niet. Maar de styling is geen schim van de kwaliteit van vroeger. Het kan dus stukken fraaier en de auto’s zouden zich niet moeten richten op de smaak van de massa, maar zouden vernieuwend, intrigerend en vol passie moeten zijn….

De discussie uitlokken is goed, maar “Ferrari zuigt”? mwa ik kan me ergere dingen voorstellen ;)
Wat de vergelijking Ferrari / Lambo beterft. Alle kenners zijn het erover eens dat Ferrari’s beter rijden. Onder andere door het lagere gewicht. Daarom zou ik waarschijnlijk een Ferrari verkiezen, hoe mooi de Lambo’s ook zijn. Het is dus de vraag of je voor de inhoud gaat, of de verpakking.

@KababsKa

Een Porsche wekt ook voldoende jaloezie op. Bijvoorbeeld een nieuwe 911 zou ik toch ook niet zomaar overal neerzetten.
@Klassiekerrally (off-topic): reed je vandaag met je auto op de a12 richting Arnhem rond 1730? Zoveel van die auto’s kom je niet tegen (mijn ouders hadder vroeger een 1100 in grijsbeige als ik het goed heb)
@ w0o0dy:
Was het maar waar… De Morris wacht op een nieuwe uitlaat, die ik zelf moet gaan bouwen. Speciaal spruitstuk en de uitlaat wordt een beetje dikker dan standaard…
In Wehl woont iemand met een racing green Austin 1300. Wellicht was hij het?
De Morris is donkerder van kleur (Connaught Green), maar dat ziet misschien alleen de kenner.
aha, dit leek me een bruine te zijn….. maar dat kan aan de laagstaande zon gelegen hebben (ik reed tegen de zon in en de Morris kwam me tegemoet.) Deze had trouwens iets meer grille dus geen Morris maar een Wolsley of een vandenplas uitvoering of zo? (sorry tis niet mijn specialiteit)
De enige Ferrari die ik (zonder schaamte) op m’n oprit zou zetten, is de 599 GTB, maar de rest kan me gestolen worden. Ik heb liever een Aston Martin!
Als autoblogger moet je neutraal schrijven, het zijn wij die onze mening geven.
Ik vind het trouwens maar flauw wat er geschreven staat.
Een Ferrari blijft de ultieme sportwagen en dat zal altijd zo blijven, tenzij dat er natuurlijk mensen zijn die artikels beginnen schrijven waarin ze ze afbreken.
Of het is uit jaloezie dat er commentaar gegeven wordt.
@ Lotte

voor ie belegen is? hangt ervan af… als je z’n fysieke leeftijd of z’n mentale leeftijd in achting neemt… in’t laatste geval een heel stuk langer

Lotte schrijft:
ik houd wel van een scherp randje. Toch inmiddels 91 reacties… Maar even
over de uitspraak ‘Ferrari zuigt’… is dat niet positief te interpreteren?

je bent toevallig niet aan’t vissen om een column over jezelf geschreven te krijgen? ik krijg plots het acute talent om een interessante column te maken… :p
Ik ben t er wel mee eens dat ferrari’s steeds lelijker worden (Enzo). en de p4/5 en vandenbrink gto zijn stukken mooier dan de auto’s waarop ze gebaseerd zijn.

Maar hoe kun je in godsnaam als autoliefhebber zeggen dat je een teringhekel aan Ferrari’s hebt?

ikke nie begrijpe
fuck ferrari
Porsche rule
@tweaker: als je die column schrijft, neem ik gemakshalve aan dat het ook nog heel wat jaartjes duurt voordat jij je belegen mentale leeftijd hebt bereikt.
triest eigenlijk dat ze hier een beetje meningen gaan neerzetten over wat je wel mooi vind en niet! Breng autonieuws wat kan ons jou mening nou schelen. Voor mij is ferrari nog steeds en mooiste beste en geweldigste automerk dat er is. En ben het daarom ook totaal niet eens met de mening van deze meneer. Veder vind ik bijvoorbeeld de 599 schitterd en de F430 ook onwijs mooi en de 612 scaglietti vind ik ook super. Over de Enzo moet ik hem nageven dat het geen ”mooie” wagen is, maar het is wel gewoon gaaf hoe dat ding eruit.
Mensen, hoezo is een mening geven triest? Ik zie het heel simpel: Wil je autonieuws zonder mening, dan kun je gaan kijken naar nederlandse autoprogramma’s. Of naar pagina’s als autoweek. Het is daar allemaal geweldig en allemaal even barf.

Aan de andere kant kun je ook topgear kijken, of autoblog lezen. En tja, je krijgt dan een eerlijke mening (waar ik het overigens in dit geval compleet mee eens ben) wat de betreffende persoon ervan vind. Hoeft niet meteen jou mening te zijn, maar ga er dan ook niet zo over tekeer alsof er godslastering of whatever staat (wat me overigens ook aan me reet zou roesten). Dat iedereen hier een ideaalbeeld heeft van een auto waar de meeste mensen nog nooit ingereden hebben kan niemand helpen. Maar daarmee hoeft het nog niet te betekenen dat dat ideaalbeeld ook klopt.

Misschien eens wat stof tot nadenken hier want er leven volgens mij heel veel mensen hier in een zeepbel….
@Kevski: dank je, misschien moeten we toch meer advertorials gaan schrijven ;)
lincoln mark8
@lexus….. zeker triest…. die mening van jou.
ik schrijf er geen colum over!
p.s nog 1 vraag aan autoblogger, eigenlijk haal ik niet goed uit je verhaal waarom nou een teringhekel? Want dat je ze niet mooi vind zal allemaal best. Maar waarom dan die teringhekel?
@ autoblogger:

No Problem en nee dank je….
@lexus
om het verhaal wat kracht bij te zetten of omdat zij met hun -niet zo mooie- auto’s met het publiek, het geld en de aandacht gaan lopen terwijl slechts 1/1000000000ste van de wereld een koenigsegg kent… daar al eens aan gedacht?
Doe mij maar een bmw met 1100 pk die een ferrari eigenaar voor gek kan zetten! :D

http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/07/de-1100-pk-bmw-m3-op-video
@autoblogger: gezien je je antwoord op mijn vraag m.i. nog niet goed onderbouwd had was ie niet retorisch bedoeld. en budget is in dit geval ook niet erg relevant me dunkt. de enzo moest, op een commercieel haalbare manier, reproduceerbaar zijn, de auto van glickenhaus was een one-off, wat duurder in productie is maar goedkoper in ontwikkeling, en feit blijft dat pininfarina alles heeft gedaan, en glickenhaus alleen maar heeft gezegd: top! ga zo door! en zoals ik ook al zei, is de P4/5 net zo omstreden als de enzo, en nog steeds ernstig onderhevig aan smaak. maar ik ga er bij deze maar vanuit dat je vindt dat ferrari erop achteruit is gegaan. volgende vraag: denk je dat je dit vind omdat de huidige ‘contemporele’ ontwerprichting je niet aanstaat, of misschien omdat je vindt dat een bedrijf als ferrari hier geen gehoor aan moet geven?
Kwestie van smaak lijkt mij, ik vind een Enzo de ultieme auto en vind de P4/5 of hoe dat ding heet het Ferrari logo geeneens waard.
nou nou, wat een woorden maar wat verwacht je van iemand die geen verstand heeft. het bovenstaande stuk is geschreven door iemnand die ferrari gewoon niet begrijpt. F40 F50 en de enzo (wat de F60 is!!!) alledrie prachtauto’s zijn zojuist afgekraakt door iemand die liever een auto heeft van het merk die verantwoordelijk is voor de countach. Ik bedoel kom op hoe kun je nu zeggen dat je de enzo lelijk vind omdat hij is ontworpen in de windtunnel, terwijl de murcielago ontworpen is door iemand die de coutach mooi vond. Dit zeg ik allemaal alleen omdat ik wel fan ben van ferrari en dus bijna kwaad werd van dit stuk tekst. IK VIND HET NIET KLOPPEN DAT JE ZEGT DAT FERRARI LELIJK IS EN LAMBO MOOI WANT, In essentie zijn lambo en ferrari hetzelfde het ziet er alleen anders uit.
edit: een ferrari-liefhebber met lange tenen, pas je op je hart?
-edit: lees de huisregels, of ga huilen-
@ Jan-jaap

wat zeg je nu? in de hele geschiedenis en het heden was de Countach de enige Lamborghini ooit gemaakt waarin ik niet in de grond zou zakken van schaamte om in te rijden. Trouwens: deze anti-Ferrari topic is helemaal geen taboedoorbrekende topic, wacht maar totdat iemand met het idee komt om een anti-Lambotopic te starten ;) . OK, Lambo’s zijn ronduit lelijk, de nachtmerrie van iedere zelfrespecterende en verantwoorde designer, maar helaas zo populair dat je ermee verwijten naar je hoofd geslingerd zou krijgen, maar gelukkig is er nog de censuur.

– Apache
@ Lotte

ik schrijf enkel columns als ik kan spreken uit ervaring… eerlijk duurt het langst
ik wil dus zeker deze column over je schrijven :p
-edit: ip-ban-
@ Jan-Jaap : al ooit een Countach (bij voorkeur een QV5000 mét spoiler of een 25th Anniversary van ’88) van dichtbij mogen meemaken? Sterker nog, al eens mee gereden (ik lekker wel haha. Mag ook ‘ns patsen af en toe eh ;))? Dat buitenaardse van die wagen is ongeëvenaard. Als de aanblik van een Countach je geen kippenvel bezorgt dan schort er iets met je gevoelsleven. Maar goed, dat blijkt ook al gewoon uit je reactie dat er daar iets mee schort.
Een Countach is het soort wagen waarvoor je spontaan toch maar even de straat oversteekt omdat ie er zo vervaarlijk uitziet. TVR Sagaris en Donkervoort D8GT toestanden zeg maar. Het soort wagen dat je lijkt te vragen of je echt wel zeker bent dat je er wil in plaatsnemen, dit gepaard met een metersbrede grimmige grijns zoals je die doorgaans enkel op Jack Nicholsons tronie dan wel op die van de gemiddelde jakhals terugvindt.

Maar je hebt gelijk als je zegt dat de F40 en F50, en in mindere mate ook de Enzo prachtige wagens zijn.
‘mee’ moet ‘aan’ zijn en zo nog wat dingen die fout zijn in de vorige reactie. Je snapt het wel ;)
@ Casa D y D: De QV en Anniversary zijn nou juist de minst lekker klinkende Countach’s. Ook ik spreek hierbij uit ervaring ;)
Verder ben ik ’t he-le-maal met je eens, leuk omschreven ook!

JANUS! Komt ‘ie:
http://www.klassiekerrally.nl/toonfotos/resize.asp?path=c:/upload/klassiekerrally/restauraties/motorrevisie_Lamborghini_Countach/DSCF0032.JPG&width=400
;)
Sorry… Insider joke…
Ferrari-addiction
Wat een klets!

Natuurlijk ze zijn dan misschien niet moedersmooiste maar nog steeds erg mooi.
Je kunt mij niet vertellen als je wordt ingehaald op de snelweg door een ferrari dat je hem dan even volgt of misschien wel om hem terug in te halen.
een Ferrari zuigt niet qua uiterlijk het enigste waar een ferrari aan zuigt is aan benzine! (en natuurlijk aan een beetje aan je rekening, maar ag… je moet er iets voor over hebben toch?)
Dit vind ik nou echt heel lelijk, dat witte gedrochtje hier boven.
‘witte gedrochtje’ ???

Hehehe… Je mag ’t lelijk vinden hoor. Een Countach is sowieso een auto die je óf lelijk óf fantastisch vindt. Geen doorsnee ontwerpje he…
Een Countach ìs objectief gezien eigenlijk ook niet echt mooi. Maar hij is wel ongelooflijk brutaal en geeft een waanzinnig psychotische indruk. Hij (zij?) boezemt angst in. Goed, tegenwoordig al heel wat minder dan toen ie 34 jaar geleden op de wegen losgelaten werd, maar toch. Jullie missen echt waar de boodschap van deze wagen. De passie. Het vuur.

Nuja, je hebt mensen die auto’s kunnen lezen, en je hebt mensen die enkel maar de carrosserie kunnen beoordelen. Liefhebbers dan wel wanna-be’s om het maar even zo ongenuanceerd voor te stellen. De Countach is niet mooi, maar hij is wel dierpvriezerkoel. Een in metaal gestileerde massamoordenaar met ogen die op helter-skelter staan.

Je kan hier trouwens wel redelijk makeklijk zien wie hier als kind kwartetten, stickerboeken en andere auto-gerelateerde prullaria van buiten heeft zitten leren en wie niet. Wie hier ondanks het hoogst mogelijke leesniveau toch gemiddeld 10 minuten over iedere pagina uit een autoboek naar keuze deed en wie niet.

@ Klassiekerally : helaas ken ik enkel het geluid van de QV en 25th, dus je bewering bijtreden dan wel ontkrachten kan ik niet. Maar als je me eens een ritje in een LP400 kan regelen dan wil ik je naderhand graag laten weten of ik je mening al dan niet deel ;)

Maar ging deze column niet over Ferrari?
“Lambo’s zijn ronduit lelijk, de nachtmerrie van iedere zelfrespecterende en verantwoorde designer”

Oh mijn god, Apache, jij moet driiiiiiiiiingend naar je ogen laten kijken! :) Een Miura, lelijk? Een Murcielago, lelijk? Waar heb jij het over! Als je wil, geef ik je m’n adres, dan mag je ‘ns een paar schetsen van jouw droomauto opsturen. Hopelijk kom je ooit op je woorden terug. Smaken verschillen, maar er zijn grenzen. Neem dit nu niet slecht op, maar check Lambo’s meesterwerken op google!
@Apache: kan je me mailen? Ik heb je hulp nodig! [email protected]
En plots zag ik het licht én de echte point van deze column. Je hebt gelijk autoblogger. De waanzin is verdwenen uit het Ferrari-DNA. Ze zijn te braaf geworden. Ferrari’s maken niet meer bang. Als je een F40 of 288GTO bekijkt dan zie je daar duidelijk nog de gemene, agressieve waanzin in. Als je dan een F430 bekijkt zie je eigenlijk een verwijfde wagen (echter wel mooi). Je stelling ‘Ferrari zuigt’ is dus misschien nog niets eens zo héél kort door de bocht zoals ik eerder opperde.
@ Apache:
Ooit gehoord van de 350GT, de 400GT, de Miura, de Espada, of is je kennis van Lamborghini beperkt tot de laatste tien jaar?

@ Casa D y D:
Helaas, een rit in een LP400 zit er niet in. Twee vrienden van mij hebben elk een 5000S.
Maar ik bemiddel maar niet in ritten in die auto’s, anders hou ik geen vrienden over ;)
Goed dat je het ‘licht’ gezien hebt overigens ;)
Ook met je laatste post ben ik het weer helemaal eens. Ferrari’s zijn tegenwoordig te gladjes, vaak wel mooi, maar altijd te ‘smooth’. Een Lambo heeft heerlijke rauwe kantjes. Is bruut en luid. Niks voor tere zieltjes.
Voor beide merken geldt wat mij betreft overigens dat ik de klassiekere modellen interessanter vindt.
@klassiekerally

maak je niet dik: de Countach is inmiddels ongeveer 20 jaar oud. Trouwens: de Miura is aarslelijk, de Espada aarslelijker, aan de 350GT is geen inspiratie en oogt marginaal en de 400GT ook. (ik ben al blij dat je niet over de diablo begon) De Countach is tenminste rock ’n roll

– Apache
het heeft geen zin om hier te bepalen welke auto mooi is en welke niet, ik lees namelijk de meest tegenstrijdige dingen hier. De een vindt de coutach de enige mooie auto van Lamborghini, dat is volgens mij echt de frankenstein onder de lambo’s. Heel erg bruut dat wel maar mooi is iets anders. Je moet duidelijk onderscheid maken tussen bruut en mooi. Zo is een Murcie ook bruut maar met die dikke reet niet echt mooi. Bij een mooie auto kloppen alle lijnen en alle aanzichten (voor mij: 360 modena, 993, Cobra, 250 GT SWB bijv) En een Espada dan weer mooi zoals hierboven geschreven, dat vind ik een gedrocht, een soort flatgewalste Alfa GTV.
Als je zegt dat een model lelijk is zet er dan meteen bij wat er lelijk aan is en wat wel een mooi alternatief is.
@ byron

listert, mooi is een kwestie van smaken: waar gaat je persoonlijke voorkeur naartoe: een bruut uiterlijk? een zorgvuldig en voorzichtig vormgegeven uiterlijk? een bling-bling-uiterlijk? een fanatiek aerodynamisch uiterlijk? Smaken gaan altijd een bepaalde, ongecomprometteerde richting van voorkeur uit. Bij mij kunnen deze voorkeuren van periode tot periode verschillend. Op het ene moment ben ik helemaal weg van het perfecte, zoete uiterlijk van een C8 Competizione, op het andere moment van het geraffineerde, haut-couture uiterlijk van een Spyker, op nog een ander moment naar een vette en brute Amarikaanse muscle als een Dodge Challenger concept, op nog een ander moment naar een uiterlijk van een ongecomprometteerde spartaanse racebak als een saleen S7, en op dan weer een ander moment prefereer ik een lief klein bakje als een Fiat 500 concept. Hier bij de Countach is dit de ongecomrometteerde looks van een futuristische krachtpatser die toch enige lijnen van elegantie vertoont, en Lamborghini is hier perfect in geslaagd. (je moet ook kijken naar de tijd: in ongeveer 1987 heb je niet dezelfde designmode als heden ten dage)

– Apache
@ Apache: zoals je zelf al aangeeft: ‘mooi’ is een kwestie van smaak.
Ik vind de 350GT, 400GT, Miura en Espada mooi. De Miura zelfs een van de mooiste auto’s ooit. Jij dus niet.
Maar om nu te stellen dat ze lelijk ZIJN, vind ik te ver gaan. Wanneer je zegt dat je ze lelijk VINDT, respecteer ik dat.
Het is immers maar goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben, nietwaar?

En schrik niet: de Countach is 36 jaar geleden (!) geïntroduceerd.
@ Klassiekerally
36 jaar al? dan is hij lang meegegaan, en erg vernieuwend voor zijn introductietijd. En idd, je hebt gelijkt over mijn verkeerde werkwoordskeuze, niet op gelet. (maar nu even een vraagje: jij vindt de Espada echt “mooi”? Niet kwaad bedoeld, maar het verwonderd mij.)

greetz
– Apache
Niet met je eens, autoblogger. Jij klinkt eerder als een platgeslagen keverfan (aka Porsje) dan een Italo – jammer dat je probeert je ware aard te ontwijken via een Tractormaneuvre… (hoewel die een stuk smakelijker zijn dan die filosofisch verkeerd bedachte stukken blik uit Stuttgart).
@ Kafka

jij hebt mijn voorgaande uiteenzetting over smaken kennelijk niet gelezen. ;) Ik kan die stukken blik wel appreciëren, hoewel ik zijn dichtste concurrenten Ferrari (F430911 Turbo en 599 GTB Carrera GT) en Aston Martin (Vantage V8GT3) doorgaans wel verkies boven Porsche.

– Apache
@ Klassiekerally : Eh? Dat was toch 1973 en niet in 1971?
@ Apache: Ja, de Espada vind ik een prachtige auto. Ik hou wel van die lange lijnen. Maar ik ben misschien niet helemaal objectief: ik heb heel wat tijd in, onder en naast een Espada doorgebracht. Zie mijn website onder ‘restauraties’.

@ Casa D y D: het prototype werd in 1971 voorgesteld.
@ autoblogger

Wat lul je nou man! Of je een Ferrari nou mooi vindt of niet hij heeft wel stijl (dat hebben alle Italiaanse auto’s behalve FIAT, want die gaat te veel met de markt mee en ontwikkeld niet echt een eigen stijl). Trouwens je noemt wel Ferrari’s die je niet mooi vindt, maar je zegt niet wat je er niet mooi aan vindt en al je argumenten zijn ongegrond. Als je echt een goed betoog zou willen schrijven over het onderwerp “Ferrari zuigt” dan zou je met meer argumenten moeten komen, deze onderbouwen en tegenargumenten moeten weerleggen in je betoog. Pas dan kun je goed en sterk je eigen mening naar voren laten komen.
En trouwens, als je den Ferrari’s die je hier noemt niet mooi vindt, dan vindt je dus eigenlijk alleen de hele oude Ferrari’s mooi begrijp ik (of die ook niet)?

Greetz, MercedesFreak
@ Mercedesfreak:helemaal mee eens.

ga je schamen voor zo een column….
-edit: nutteloze bijdrage-
termen als “ferrari zuigt” en “.. ik heb een TERINGHEKEL aan… ” getuigd mijn inziens niet van ook maar enig niveau.
@ Apache: yep, die bedoel ik. Inmiddels is ‘ie overigens wel klaar en rijdt als een speer! :)
@ Autoblogger
Columns horen scherpe randjes te hebben, anders zijn ze het predikaat column niet waard.

Maar wat u doet, lijkt louter het afzeiken van een merk. Als u nou inhoudelijke argumenten zou gebruiken, kreeg u misschien lezers op uw hand, maar met kul-argumenten als ‘en daarin sta ik niet alleen’ en ‘ik heb een teringhekel aan Ferrari’s en optochten’ raak ik in ieder geval niet onder de indruk. Maar, om positief te blijven: het levert u een hoop reacties op.

En of u verplicht bent om Ferrari mooi te vinden? Nee hoor, dat hoeft u niet.
MercedesFreak
@ yo!: Zeker weten! Nogal een ongepast taalgebruik!
Kunnen we deze column niet vervangen door “edit – nutteloze bijdrage -“? :D

Nogal zeer persoonlijk getint. Je moet daar van houden misschien. Ik sluit me aan bij SugarFree. En reacties krijgen is natuurlijk de bedoeling hier.
@Sgt. Stevil: de ontwerprichting staat mij over het algemeen niet aan nee.

@MercedesFreak: ik hoef je dus niet te wijzen op jouw taalgebruik?

Voor een antwoord op je andere vragen kun je mijn eerdere reacties doorlezen.
PS: ik heb het in mijn column niet over “stijl” gehad.

@yo! je dacht toch niet dat autoblog enig niveau had? ;)

Anyway, het is duidelijk geworden dat er bij Ferrari evenveel fanboys met oogkleppen lopen als bij de merken BMW / Audi / Mercedes.
Ten eerst wil ik zeggen dat de p4/p5 al helemaal lelijk is, ( ik ben overigens wel een hele grote ferrari liefhebber) degene die hem doorontwikkeld heeft natuurlijk zijn aandacht alleen daarbij en nergens anders, en dat heeft ferrari natuurlijk wel.
Ten tweede, die paar kilometers moet je het niet echt van hebben en die extra downforce, want dan kan je beter de fxx kopen want die is denk ik toch nog ff wat beter (ook al mag je daar niet mee op de weg.)
@ Autoblogger
‘het is duidelijk geworden dat er bij Ferrari evenveel fanboys met oogkleppen lopen als bij de merken BMW / Audi / Mercedes’

Je had het vast niet tegen mij.

Maar wat vind je van mijn eerder genoemde argumenten/opbouwende kritiek?
@SugarFree: nee, ik refereerde aan de reacties bij artikelen over M3’tjes en RS4’s, je kent ze wel…

Wat betreft argumenten heb ik mij voornamelijk gericht op de enzo en p4/5, en zoals ik al reageerde richting byron; je kunt hier natuurlijk eindeloos over doorgaan maar dat lijkt mij niet de bedoeling. De column is tevens bedoeld om eens goed na te denken over het merk Ferrari. De term “afzeiken” lijkt me dan ook ongepast, zoals ik al aangaf zijn er (in mijn ogen) genoeg positieve zaken over Ferrari te melden (het geluid van de auto’s, de formule1, de testarossa, etc).
Gésus age kraist mensen! De meeste hier branden wel onze geliefde Autoblogger af, dat ie uit zijn nek lult en niet verder komt dan mooi en lelijk, maar in jullie reacties zelf komt men ook niet veel verder. De meeste onderbouwingen hier om Autoblogger z´n standpunt te weerleggen komt niet véél verder dan “je lult” en dat wordt vervolgens afgesloten met een “een Ferrari is mooi” argumentatie. Heel goed hoor mensen. That will show him!

Vroegah was een Ferrari een merk waar alle andere merken naar streefde om te bereiken. Een Ferrari was een cumulatie van alle goeds wat de auto-industrie te bieden had. Ookal waren ze zo fragiel als porselein. De hele wereld stond met spanning te kijken wanneer de deuren van de Ferrari fabriek opengingen om de geboorte van een nieuwe Ferrari te aanschouwen. Tegenwoordig is dat in véél mindere maten. Tegenwoordig neem je kennis van het feit dat er wéér een nieuwe Ferrari is. En je bladert of leest weer verder. De passie voor het merk is voor veel mensen tanende. En dat is gewoon zonde.

Nu kun je jezelf de vraag stellen komt dit door de concurrentie of heeft Ferrari staan slapen? Ikzelf denk dat Ferrari de laatste tijd de plank volledig mis heeft geslagen en dus heeft staan slapen. En het gaat voor mij al fout bij het design. Daar zit naar mijn mening steeds meer Duitse degelijkheid in dan Italiaanse passie. Waarom ook zo´n infantiele gedachten om de Enzo op een F1 auto te willen laten lijken? Waarom? Simpel om de commerciele waarde die daar aanhangt. Of kijk ook maar naar de knoppen op het stuur (de benaming daarvan ontschiet mij even). Waarom?! Zijn de kopers van een Ferrari nou echt zo kinderachtig om te denken, door die knoppen op het stuur te hebben, dat ze dan M Schumacher zijn? Dit soort gimmicks zijn een èchte Ferrari onwaardig. Een èchte Ferrari heeft dit soort dingen niet nodig.
Waar blijf je naar mijn mening mee zitten. De historie van het merk en een fantastisch motor geluid.
En dat is niet de Ferrari die ik ken. Een Ferrari loopt voor de fanfare uit en die laat zich er niet door inhalen. gelukkig houden ze zich niet met retro modellen bezig en dat is zeker wel een pluspunt. Maar of het F1 gimmerickish gedoe nou zoveel beter, dat betwijfel ik ten zeerste.

Aan de andere kant van het spectrum kun je je afvragen, op design vlak, in hoeverre dit onderhevig is aan de regelementen waar een auto tegenwoordig aan moet voldoen.
Het is ook doodzonde dat er nu teveel vanuit commercie gedacht wordt en te weinig met passie. Dan rijst de vraag natuurlijk: Had Ferrari zonder deze commercie had nog wel bestaan? Ik denk zelf van niet.

Al met al is het een dunne lijn waar Ferrari op balanceerd. Kantel een beetje naar 1 van de 2 kanten en je doet het verkeerd. Ferrari moet er nu voor zorgen dat ze niet van de lijn vallen door alle concurrentie
Dank u Rick dos!
No sweat. ;)
Don’t mess with Rick dos! ;-)
Hahaha ;)
@ Rick dos
Je eerste alinea verwoordt precies mijn kritiek op Autoblogger…

@ Autoblogger
Zeiken mag best, dat geeft aanleiding tot discussie. Maar dan altijd met inhoudelijke argumenten, en die heb ik toch gemist.
@ Klassiekerally : I stand corrected. (zou een S60R in te ruilen zijn tegen een Countach denk je?? :p ;))
@SugarFree

Mijn punt in de eerste alinea is juist dat mensen kritiek hebben op het niveau, maar zelf het niveau niet ontstijgen.
Kritiek hebben op iets of iemand is 1 ding, het GOED beargumenteren van die kritiek is héél iets anders.
Nu kun je wel zeggen “maar autoblogger komt niet met inhoudelijke argumenten” “het zijn drogredenen”. Ja, dat is wat JIJ er van vindt. Blijkbaar is Autoblogger een andere mening toebedeeld anders zou hij dit niet opgeschreven hebben. Maar dan is het aan jou de taak om met GOEDE argumenten zijn kritiek te weerleggen. En zijn kritiek weerleggen dat doe je niet met “599GTB is mooi” of “de f430 is prachtig!”. En al helemaal niet door te roepen “Je lult uit je nek” of “wat voor onzin zit je uit te kramen”. Want als je vindt dat iemand “uit zijn nek lult” waarom dan de moeite nemen om te reageren?

En de toon die met deze column is ingezet en het niveau ervan is om reacties los te krijgen. Missie volslaagd zou ik zeggen……tenminste daar ga ik even vanuit. Ik ben Autoblogger natuurlijk niet. En als dit idd de reden is, dan mag je jezelf toch wel even achter je oren krabben waarom een column zo geschreven moet worden om reacties te krijgen. Wellicht zegt dat meer over het niveau van de lezer dan van de schrijver.
Ken geen sportmerk met mooiere geschiedenis…. en auto’s en race resultaten en en ….
ik ben meer van de japanse autos…

maar voor ferrari heb ik een plekje in mn hart waar de F40 bovenaan staat
Ferrari 355 vind ik een mooie bak, die nieuwe bakken vind ik niet om aan te zien…
@baronnetje 355 is een mooie wagen.

die gozer heeft echt geeen smaak. lambo beter dan ferrari, hoe komt hij erbij.
ferrari is gewoon de koning der auto’s, en dat is de enige echte waarheid.
@ Rick Dos

-“Waarom ook zo´n infantiele gedachten om de Enzo op een F1 auto te willen laten lijken?”

-“Daar zit naar mijn mening steeds meer Duitse degelijkheid in dan Italiaanse passie. ”

-“dat wordt vervolgens afgesloten met een “een Ferrari is mooi” argumentatie. Heel goed hoor mensen. That will show him!”

-“Of kijk ook maar naar de knoppen op het stuur (de benaming daarvan ontschiet mij even). Waarom?! ”


Luister eens, een groot deel van de argumenten die je hier aanhalt vind ik nogal dikke zeik. Laat ons beginnen met dat je de hedendaagse design van Ferrari’s eerder thuisbrengt onder “Duitse degelijkheid” dan Italiaanse passie. wtf? “design van Ferrari’s lijkt op Duitste degelijkheid? hoe kan een design nu op een niveau van degelijkheid van een auto “lijken”?. Of bedoel je dat een Ferrari er eerder uitziet als een dikke Duitse bak dan een Passionele Italiaanse wagen? kijk eens goed:

de dikke Duitse wagen:
http://www.bmw-series.4t.com/bmw-car-wallpaper/bmw-7-series.jpg

de passionele Italiaanse wagen:
http://www.allsportauto.com/photoautre/alfaromeo/8c_2003/2003_alfa_romeo_8c_competizione_05_m.jpg

een hedendaagse Ferari:
http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Ferrari-599-GTB-SA-1280x960.jpg

Weerlegd? Een ander betoog van je was dat je vond dat we niet konden aantonen wàt we precies mooi vinden aan Ferrari’s, en dat we daarmee op hetzelfde niveau staan als de columnwriter. Ik heb al eerder uitgelegd dat smaken een bepaalde, ongecomprometteerde richting uitgaan, en dat die smaken niet altijd dezelfde blijven, maar van tijd tot tijd en van moment tot moment kunnen variëren. Ferrari maakt racewagens die bij bepaalde modellen ongecomprometteerde looks hebben van een rasechte, spartaanse racewagen. Denk hierbij aan de F40, F50, Enzo en FXX. Dit gaat tot in de details, zoals die “nutteloze” gadgets als je knoppen op het stuur. Het gaat om het gevoel van de bestuurder om zich als een echte racer te voelen, de rauwe smaak van asfalt en de zoete geur van benzine. Hier worden mensen met een zwak voor een ongecomprometteerde supersportwagen ongetwijfeld sterk door aangetrokken. Ik staaf het met wat beeldmateriaal:

http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/il/features/future/ferrari.enzo/ferrari.superenzo.340.jpgAndere modellen hebben de bedoeling er als een sportwagen uit te zien die ook echt wel de looks heeft van een “big boy’s toy” en ultieme vrijetijds- en ontspanningswagen. Bij deze verschillende doelgroepen slaagt Ferrari (of Pininfarina) erin de accenten zo geweldig goed in het design te verwerken. Je kunt niet zeggen “ik vind de Fiorano mooi want ik houd van de daklijn, of de zijlichten”. Alles speelt een rol bij het bekomen van een bepaalde emotie. van de lijnen, tot bepaalde sierende, originele elementen, of van materialen tot gebruik van kleuren en de vormen en proporties. Bij bijvoorbeeld da F430 [spider] en de Fiorano is Ferrari hier prachtig in geslaagd. kijk maar:

http://i53.photobucket.com/albums/g45/msabatini78/ferrari.jpg

Na deze argumenten van mij heb ik toch wel materiaal om te staven waarom ik Lamborghini op vlak van design toch wel een behoorlijke afknapper vind. Ze zijn gemaakt om met een zeer beperkt aantal eenvoudige lijnen, en een glimmend en zeer contrasteren kleurgebruik zeer mooi op een foto te staan, genomen vaniut de juiste hoek. fotootje:

http://parkoffka.ru/media/6/20061130-1-lamborghini-murcielago-lp640-roadster.jpg

Maar als je in het echt langs één of andere chique boulevard langs de zee aan de côte d’azur een Gallardo en een F430 spider bij elkaar ziet, zul je bij die F430 veel duidelijker een geslaagd design onderscheiden inzake vrijetijdswagen en rijkeluis speelgoed. Ik vind personlijk in real- life een Lambo lelijk, maar het wekt sympathie op door zijn Italiaanse badge en vooral doordat hij “de dappere held is die stand kan houden tegen de vreselijke en overweldigende heerser Ferrari”. Dit principe geld net bij MAC OSX’en tegenover Windows PC’s.

greetz
– Apache
ik ben heel blij te weten dat de auto industrie “vrijwel” subsidieloos kan overleven.
en dat de mensen die dit soort dingen kopen bepalen of een product levensvatbaar is of niet.
vive la vrije markt werking…..amen.
BTW rick dos, ik kan me vergissen, maar dacht ik niet herinned te hebben dat jijzelf in een zwarte 575 Maranello rijdt? Maar toch oefen je kritiek uit op een merk, waar heel wat emoties aan verbonden zijn, en waar je zelf een peperduur model van bezit?

– Apache
*niet herinned= net herinnerd

– Apache
Vind Lamborghini inderdaad mooier, maar heb weer net geen hekel aan Ferrari’s. Ik vind het ook niet zo super interessant, een Ferrari. Behalve eentje, de 599 GTB. Dit vind ik echt een prachtwagen. Maar toch als ik zou moeten kiezen, Gallardo, here I come!
@Apache

Ten eerste:

“Luister eens, een groot deel van de argumenten die je hier aanhalt vind ik nogal dikke zeik.”

Right back atcha. ;)

“Weerlegd?”

Nee, totaal niet. Je haalt hier ineens een AR bij daar waar ik het totaal niet over de 8C heb. Daarbij maak je een vergelijk tussen een limousine met een sportwagen. Kromme vergelijking, niet?

Maar het is goed en mooi dat je de foto´s van een 8C en een hedendaagse Ferrari erbij haalt. Dit geeft juist eerder mijn punt weer. De 8C is exact wat Italiaanse passie bij mij oproept. Waar de Ferrari mij eerder doet denken aan iets wat nog maar zijdelings met Italiaanse passie te maken heeft.

“Een ander betoog van je was dat je vond dat we niet konden aantonen wàt we precies mooi vinden aan Ferrari’s, en dat we daarmee op hetzelfde niveau staan als de columnwriter. Ik heb al eerder uitgelegd dat smaken een bepaalde, ongecomprometteerde richting uitgaan, en dat die smaken niet altijd dezelfde blijven, maar van tijd tot tijd en van moment tot moment kunnen variëren.”

Heel mooi verwoord hoor. En tot op een bepaalde hoogte wil ik je daar heus gelijk in geven. Maar als deze woorden voor jou van toepassing zijn dan zijn ze dat toch net zo goed van toepassing op Autoblogger?

“Dit gaat tot in de details, zoals die “nutteloze” gadgets als je knoppen op het stuur. Het gaat om het gevoel van de bestuurder om zich als een echte racer te voelen,”

Ik zie dat de marketing afdeling van Ferrari met deze gadgets niet zijn doel heeft gemist bij jou.
Het gaat om het gevoel van de bestuurder…….Jaja, en vertel me eens. Hoe oud zijn de mensen die deze auto´s kopen?

“Ferrari maakt racewagens die bij bepaalde modellen ongecomprometteerde looks hebben van een rasechte, SPARTAANSE racewagen.”

En leg me nu nog een keer uit wat de functie van die knoppen zijn?

Maar ook hier geef je weer duidelijk weer het verschil tussen wat Ferrari tegenwoordig is en wat het ooit eens was. Als je het over spartaanse auto´s hebt dan is de F40 daar een perfect voorbeeld van. En laat dat nou de laatste Ferrari zijn die onder Enzo ontstaan is.

“Hier worden mensen met een zwak voor een ongecomprometteerde supersportwagen ongetwijfeld sterk door aangetrokken. Ik staaf het met wat beeldmateriaal:”

En dan zet je er een foto van de Enzo onder………..als er 1 supersportwagen vol compromien zit dan is het de Enzo wel. Had je er een foto van de F40 bij gedaan dan waren we het eens geweest.

“Andere modellen hebben de bedoeling er als een sportwagen uit te zien die ook echt wel de looks heeft van een “big boy’s toy” en ultieme vrijetijds- en ontspanningswagen. Bij deze verschillende doelgroepen slaagt Ferrari (of Pininfarina) erin de accenten zo geweldig goed in het design te verwerken.”

Hiermee geef je duidelijk de stelling van Autoblogger weer.

“Anyway, het is duidelijk geworden dat er bij Ferrari evenveel fanboys met oogkleppen lopen als bij de merken BMW / Audi / Mercedes.”

Want als je niet kan zien dat Ferrari niet héél veel anders doet dan bijv. Lamborghini, dan zitten de oogkleppen er goed op.

“Ze zijn gemaakt om met een zeer beperkt aantal eenvoudige lijnen, en een glimmend en zeer contrasteren kleurgebruik”

En kijk nu nog eens naar je foto van de 430. Zie je al de overeenkomsten?

” zeer mooi op een foto te staan, genomen vaniut de juiste hoek.”

Again, zie de overeenkomsten.

“zul je bij die F430 veel duidelijker een geslaagd design onderscheiden inzake vrijetijdswagen en rijkeluis speelgoed.”

Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

“Ik vind personlijk in real- life een Lambo lelijk, maar het wekt sympathie op door zijn Italiaanse badge en vooral doordat hij”

En dit speelt totaal geen rol bij mij.

Nee, al met al heb je me niet overtuigd. Wel leuk om al die foto´s erbij te halen maar niet genoeg om mij te kunnen overtuigen.
Begrijp me goed. Ik was zo´n 17 jaar geleden net zo gepassioneerd over Ferrari als dat jij was. Ferrari kon bij mij ook vrij weinig verkeerd doen. Totdat men met de 456 en de modellen daarna op de proppen kwam. De ruwheid, het compomieloze begon in het design weg te ebben. Het was allemaal te clean te steriel geworden. En dat is ook wat ik eigenlijk bedoel met “Duitse degelijkheid”. Het design van Ferrari is te clean geworden. Net zoals je dat op een Duitse auto ziet.

En begrijp me ook niet verkeerd natuurlijk is een Ferrari mooi. Maar een Ferrari zoals het ooit geweest was dat is het allang niet meer. En dat heb ik ook bij een Lambo. Het is mooi, maar ook dat is niet meer wat het ooit geweest was.
En dan komen we weer terug op de vraag Lambo of Ferrari liever? Op dit moment zou ik voor de Lambo gaan, omdat het me nèt iets meer doet.

En nee, ik bezit niet een 575 Maranello. Maar ookal zou ik dat wel doen. Waarom zou ik dan geen kritiek mogen uiten? Ik hoor liever kritiek zodat er wat aan gedaan kan worden, dan dat iedereen maar gehypnotiseerd achter de fanfare aanloopt. ;)
Jongens jongens, zoals mijn mattie het enkele jaren terug al zo mooi verwoordde:
Can’t we all just get along..

Mensen met verstand en liefde voor auto’s zullen in het algemeen wel de schoonheid inzien van bepaalde modellen. Om wat kracht te zetten bij bepaalde opmerkingen komt het soms wat lomp over. Het is maar net hoe je petje staat, de ene keer droom ik weg bij een Countach met Kreissieg knalpotje (youtube–>aanrader), soms lekker fout in m’n paarse Diablo SE30, dan volgas in mijn getunede witte Carrera GT (rood leer, zwarte velgjes) om vervolgens snoeihard te gaan hoeken in m’n, ach wat zal ik pakken, doe maar de compleet zwarte F50GT, nee doe toch maar gouwe ouwe ragbak, McLaren F1 LM.

Ik zal een voorbeeld geven:
Ik was ooit in Italie, toen wilde ik net een treinstation inlopen. Maar in de verte hoorde ik iets aankomen, dus ik dacht eens even kijken wat het nou was. Het klonk als een zwaar misbruikte Golf 2 op 3 cilinders waar al jaren geen uitlaat meer onder hing en dat verwachtte ik dus ook, zat totaal geen vorm in het geluid. Komt er tot mijn verbazing een rode F40 de hoek om, rijdt stukje verder een rotonde op en weer dezelfde weg terug. Dit keer volle sjars en toen werd t lelijke eendje een wel heel bruut stukje kunstwerk. Op zo’n moment moet je met een stalen gezicht zeggen dat een F40 rotzooi is… dan ben je cold, icecold (superkoud dus:).

Als ik nu kon bepalen hoe Ferrari auto’s moet gaan maken, dan zou ik zeggen aan de ene kant de gentlemen racecar’s, dus meer om naar je favoriete restaurant te gaan in stijl zoals de 550 (vind ik 1 van de moosite auto’s allertijde)
Maar aan de andere kant, de hardcore Ferrari’s zoals ze moeten zijn. Dus meer de F40, F50 maar ook wel de 360 CS en dan geen rijhoogte verstelling, airco, airbags, muziek enz. Als ik dan thuis kom van een blokje om wil ik oververhit, met een hernia, vol adrenaline dood neer vallen op de bank!
@ rick dos

ik gelof dat je mijn commentaren niet zo goed begrepen hebt ;) , maar daar ga ik nu even geen tijd in steken. mss moet je het allemaal nog eens opnieuw lezen, eerst jouw oorspronkelijke reactie, en dan mijn reactie als reactie op de jouwe. Maar ik apprecieer ten zeerste jouw point of view, en de moeite die je voor ons doet hem te verdedigen.

– Apache
Ik ben trouwens geen Ferrari fanatieker hoor, ik heb wel hier en daar een auto die ik graag zie.

– Apache
@Apache

LOL! ;) Dat gevoel heb ik nu dus ook bij jou! ;)

Als ik mijn oorspronkelijke reactie erbij zou moeten halen dan moet ik een paar dagen terug en uur naar boven scrollen. :)

Al met al begrijp ik wat je wilt zeggen, maar bij jou zit het net wat dieper waar bij mij toch wel enige teleurstelling heerst.
@ Rick dos

dieper? bedoel je een pro-ferrarigevoel? wel, ik ben geen fanatieker, nog enthousiasteling, hoewel ik Ferrari’s best wel kan appreciëren zoals ze zijn. ik denk dat het is zoals met alle auto’s (vaak verschilt het niet merk tot merk, maar van model tot model): men begrijpt ze of men begrijpt ze niet, en als men ze begrijpt, weet men ze meestal wel te appreciëren.

– Apache
maar dat van de knoppen en de Enzo: met het ongecomprometteerde bedoel ik niet de prestaties, en bijkomend ingenieurswerk, maar de LOOKS, het GEVOEL die je krijgt als je achter het stuur plaatsneemt. De droom van iedere kleine jongen om F1-piloot te worden. Die mannen van no matter what age zijn niet geïnteresseerd in die 0.1 seconden vlugger naar 100 km/u , of die 3 km/u hogere topsnelheid, het is het gevoel en het waarmaken van de droom die telt. ;)

– Apache
en de naam “Ferrari” speelt daar zeker ook een prominente rol in.

– Apache
autoblogger ik ben het met je eens de passie bij de ontwerpen is weg,het worden steeds meer rijdende carbon klonten. de laatste ferrari waar weg van was is de 360 modena die had nog de stijl van ferrari met ronde lijnen . de f430 heeft daatintegen allemaal rare hoeken en uitsteeksels.maar het blijft een kwestie van smaak , maar als je een egte autoliefhebber bent moet je ook toe kunnen geven dat je faforiete merk soms ook een tijd van mindermooie ontwerpen kan hebben
oh ja goed gesproken autoblogger ik ben het met je eens en vooral dat laatste stukje van die lambo ;)
one word MAGNUM .P.I .. een van de meest mannelijke auto’s ooit gemaakt.. hij is exotisch maar niet over done..
Ferrari zuigt??? Nouja smaken verschillen nou eenmaal. De enzo is qua uiterlijk niet de mooiste nee, maar dat was ook niet de bedoeling. Door de hoeveelheid techniek is die wagen mooi. En verder het bouwen van een Ferrari F60 kan helemaal niet want de Enzo draagt al de naam F60 (projectnaam), beter je huiswerk maken vriend.
MercedesFreak
@ autoblogger: ik schrijf hier geen columns, dat doe jij. Ik had het erover dat je als columnschrijver dat soort taalgebruik niet moet gebruiken (dit moet je toch echt uit de context van mijn betoogje kunnen halen lijkt mij). Trouwens jullie van autoblog keuren zelf die berichten goed, niet ik.
Dat je wat aggressief taalgebruik gebruikt moet je zelf weten, maar niet dingen als “tering”en dergelijke, omdat er nogal wat mensen zijn die zich en dergelijk taalgebruik storen.
ferraririjder
ik vind dit bestwel een zielige column, als je er geen kan betalen wat zeik je er dan over. wat rij je zelf? je fiets?
Autoblogger: Je ongefundeerde betoog lokt inderdaad heel wat reacties uit, maar die zou je ook gehad hebben als je ipv Ferrari het merk Audi zou hebben genoemd. Wat ik me nog steeds afvraag is waarom sommige mensen hier zich de vrijheid permiteren om anderen hun wil op te leggen en dan vervolgens hun mening als waarheid verkondigen. Het lijkt verdorie wel de PVDA hiero bij sommigen. Bijvoorbeeld bij Rick Kots en consorten. Ik wordt er niet goed van dat wij zelf schijnbaar geen mening mogen hebben die af zou kunnen van hun mening en die van jou?
@autoblogger: volgens mij ben je een redelijk jaloers ventje op al diegenen die met een Ferrari rijden. Vroeger had je een poster van een Ferrari boven je bed. Toen kon je er nog in geloven dat je misschien ooit de eigenaar zou zijn van dit nog steeds exclusief automerk. Nu ben je ouder en besef je des te meer dat je waarschijnlijk nooit een nieuwe Ferrari zal kunnen kopen. Misschien kan je het de volgende keer in je column hebben over je miserabele jeugd, want woordenschat als zuigen moet toch ergens vandaan komen denk ik?
@Apache

“Die mannen van no matter what age zijn niet geïnteresseerd in die 0.1 seconden vlugger naar 100 km/u , of die 3 km/u hogere topsnelheid, het is het gevoel en het waarmaken van de droom die telt.”

“en de naam “Ferrari” speelt daar zeker ook een prominente rol in.”

Kijk, en daar kunnen we het over eens zijn. Maar of deze droom ook gepaard moet gaan met knoppen op het stuur die mij een illusie moeten geven dat ik in een F1 auto zit, daar ben ik het niet mee eens. Dat is missschien leuk voor jongelui, maar toch niet voor veertigers? Ja, tenzij je natuurlijk in een midlife crisis zit, want dan kan ik het begrijpen. ;) Kan natuurlijk ook zo zijn dat ik in een hele andere realiteit leef. ;)

@barry330cd

Wat is er, kerel? Heb ik je iets misdaan? Gaat het niet zo lekker in het leven? Wat?!

Nooit van een discussie gehoord? Je weet wel waarin 2 of meerdere personen een verschil van mening hebben en elkaar proberen te overtuigen met argumenten. Ik wil absoluut niemand mijn wil opleggen. Maar ik hou er wel van om een diiscussie te voeren.

“Bijvoorbeeld bij Rick Kots en consorten.”

En hoe oud ben je nou, man? En dat is gelijk een punt wat ik me afvraag. Waarom op de man spelen? Is je niveau nou echt niet hoger dan dat? Als je het niet bevalt van wat ik schrijf of wat ik doe ga dan lekker verder spelen. Hoef jij je niet te ergeren en hoef ik er geen tijd in te steken om op zulke reacties te reageren.
@666: leuk bedacht, maar als ik jaloers zou zijn dan zou ik ook geen lambo willen, of wel?
wat is ferrari : nix anders dan een bedrijf dat een patent heeft voor de naam en het logo…om het op paraplu,s shirts auto,s modelletjes speelgoed en weet ik wat nog meer te plakken….. face it .. iedereen kan een super auto bouwen ..ja , iedereen … er is geen magic of toverspreuken aan toegevoegt alleen metaallegeringen plastic bedrading en glas…. het werk van ferrari bestaat voor 80% uit het beschermen van hun patenten…. nix geen magie.
en ik heb ook een teringhekel aan optochten…
@ Rick dos

Dat die knoppen daarbij horen is aan de designers om uit te maken, die hebben daar ongetwijfeld meer verstand van dan jij en ik. Als jij dat per sé niet wilt, vraag dan aan één of ander bedrijf om ze uit de Ferrari van je dromen te halen en we zijn allemaal tevree. :)

– Apache
@Apache

Dan zou er wel wat meer aan het design moeten gebeuren, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. ;)
@autoblogger: toch wel, want in een Lamborghini zit een Audi motor, en als je dan later in occassie een goedkope S6 koopt, ben je onderweg met een lamborghini hé. Mocht je dan nu zeggen dat ook lamborghini zuigt, breek je later jezelf af. Een Ferrari-motor zal je idd. nooit tegenkomen in een lelijke Audi.
Gelukkig maar.
@ Rick dos
Je zegt: ‘Kritiek hebben op iets of iemand is 1 ding, het GOED beargumenteren van die kritiek is héél iets anders’.

Nogmaals, dat is precies wat ik bedoelde te zeggen tegen autoblogger. En jij suggereert dat ik moet komen met goede argumenten, maar dat is de omgekeerde wereld. Autoblogger poneert meningen, ZONDER die goed te beargumenteren. Dan zou ik met argumenten moeten komen? Dat heet een zwaktebod Rick dos. En tegenargumenten als ‘een Ferrari is mooi’ heb je uit mijn mond niet gehoord en zul je ook niet horen.

Maar goed, als de argumenten niet komen, neem ik maar aan dat ze er ook niet zijn, en dat mijn conclusie dat het gewoon een simpele ‘afzeikcolumn’ is, overeind blijft staan. Geeft niet, overigens. Niet iedereen is even goed in het schrijven van columns.
@666: had ik nog niet aan gedacht,
maar ik blijf graag op de hoogte van een goedkope S6! :)
@autoblogger: een S6 is in mijn ogen relatief goedkoop : amper 85000 Euro nieuwprijs. In occassie zullen ze binnen 2 jaar wel voor 45000 te vinden zijn hoor. Dan heb je je Lambo.
die Gozer is gewoon jaloers dat hij er geen kan hebben. hij krijgt waarschijnlijk te weinig aandacht thuis, en probeert het hier te vinden, gewoon zielig noem ik dat. Ferrari is overigens wel een van de beste merken die er is, dat dat even duidelijk is!
@ferdinand… met het merk is nix mis en idd een van de sterkste ter wereld..
maar het gaat hier om de auto,s en niet het merk.
GAAAAAAAAAP
zeg spoor jij wel
ferrari is één en al passie
ik begrijp het niet zo goed
edit: eerst lezen, dan reageren
@tweaker: Sterf -_-

Het is een van de betere sportautomerken ter wereld, dat is zeker waar. Toch is Lamborghini een beter merk, kijk alleen al naar stijl en klasse. Om over uitstraling niet te twisten. Elke zakkenwasser kent Ferrari (vanaf je 5e ben je als jongetje ongeveer al bekend met Ferrari, dat waren die rode mooie autootjes uit je grote verzameling), Lamborghini daarentegen heeft echt iets exclusiefs!

Zoals Frank Sinatra ooit zei:
When you want to BE somebody, you buy a Ferrari.
When you ARE somebody, you buy a Lamborghini…
@ Bram B

Frank Sinatra is een ‘&*#^@~%£!!!! ;)
In de maatschappij, en vooral hier op Autoblog heerst een sfeer van “alle Ferrarikopers zijn wannabe’s, als Lamborghinikoper ben je pas cool en heb je stijl. Kortzichtig toch? Als Ferrari meer ja stijl is dan Lambo, ok, cool, als Lambo meer je stijl is dan Ferrari, ok, no problem. Vanwaar per sé die groepsdruk?

– Apache
en Lamborghini is niet “beter” dan Ferrari, de wegligging suckt namelijk, en bij Ferrari is die veeeel beter.

– Apache
belachelijk column imho, evenals de laatste reactie van Apache. Het zijn gewoon allebei topwagens. De starter van deze column onderbouwd echter wel zijn belachelijke mening (ook al zal er vast wel een kern van waarheid in zitten) en dat kan ik van jou niet zeggen….
@ Windhoos

Lees eens al mijn voorgaande posts in dit topic en durf nog eens zeggen dat ik mijn mening niet onderbouw.

– Apache
-edit: ip ban-
FUCK Lamborghini. Uiterlijk is blijven haken in je jaren 80. Nog steeds f*cking vierkant!! De binnenkant is een Audi… Nou niet echt een bepaald exclusief merk.. Ferrari word trouwens wel steeds minder… ze hebben nog 2 mooie modellen dat dan weer wel.. De F430 en de 599GTB.. al zou ik eerder een Spyker C8 kiezen… Dus de F430 valt al weer af.. Dus blijft er nog maar 1 ferrari over. De 599GTB. Maar aangezien die nogal graag fikken…
ik heb ook niet zon voorkeur voor ferrari’s
alleen de ferrari f430 staat mij wel aan

geef mij maar ne McLaren F1
Ik ben het helemaal met de schrijver eens.
Ferrari is een veels te commercieel merk geworden en dat ze af en toe is een auto bouwen om te laten zien waartoe ze in staat zijn dat doet tegenwoordig zowat elke fabrikant.
Een Lambo blijft puur vol met passie dat is een machine waar je van kan houden en Ferrari is gewoon object om mee te patsen want voorderest zit er vrij weinig achter.
De ouwe Ferrari’s daar zat emotie in daar zag je aan de mensen die hem kochten dat ze diehard ferrari fan waren.
Tegenwoordig heeft iedere patser/voetballer een Ferrari.
ccccccccccxxxxxxxxxxxxx
Ik ben de laatsste jaren de modelen van ferrari qua ontwerp meer gaan waarderen.
Ze zijn nu echt het 308 Magnum P,I, stadium ontgroeid.
Wat ik echt jammer vind is dat de lambo een soort gangsta rap auto vol blingbling is geworden
Ik heb zelf helemaal niks met Ferrari. Het rare is dat ik wel veel heb met lamborghini. Maar als je autoliefhebber bent hoef je nog geen liefhebber van Ferrari te zijn is mijn mening.

Ik durf te wedden dat liefhebbers van de corvette het geluid van een ferrari ook minder vinden dan van hun eigen V8 s. Op het gebied van V8 s vind ik dat je beter een amerikaan kan kopen, geluid is tig keer mooier en dieper. V12 s , ga naar Aston Martin. Kortom, voor mij geen ferrari.
aan de reacties te zien heeft de marketing machine van ferrari…. heel goed werk geleverd…
Even over ferrari.

Enkel vrouwen vinden ze mooi omdat t ‘un ferrari’ is.
Mannen die ze mooi vinden vinden dat alleen omdat ze denken dat andere dat ook vinden

Want eigenluk zijn t toch gewoon groot uitgevallen plastic Dicky-Toys?!

En die nieuw cocept is gewoon half afgekeken van Lamborghini
ik ben een hele grote ferrari fan en ben gek van de enzo terwijl ik F40 heel er lelijk vind en de F50 ook niet zo mooi vind eigenlijk.
edit: nou jeroen, dat is leuk om te weten
-edit: voortaan even verder lezen dan de eerste alinea-

@Apache you’re totally right, zodoende moet ik ook toegeven dat ik veel te snel mijn reactie heb neergezet. Je wilde hiermee klaarblijkelijk alleen maar een statement mee neerzetten, excuse moi. Foutje van mij…………….

(lastig trouwens zonder smilies, de tekst word zo imho vaak veel te snel verkeerd geinterpreteerd… )
ik vind enkele ferrari modellen zeer mooi gelijk de spider 360 maar moesten ze mij laten kiezen tussen een ferrari of een lamborghini zou ik toch bij lamborghini gaan , lamborghini is uitdagender en heeft een zeer mooi design enzo maar mijn keuze ligt er ook op dat ik al van kinds af graag lambo’s zag ferrari zegt me wel iets maar niet gelijk een lamborghini , als je een lambo ziet voorbij rijden heb je echt zo van wauw wat een kar maar bij ferrari heb ik eerder van oow een ferrari mooi , dit weekend zaten we op terras in stad kwam er opeens een ferrari modena voorbij we zaten daar met enkele vrienden viel niet eens op dat hij daar reed , 10 minuten later hoor je gebrul van een auto uit de zelfde straat opeens rijd hij voorbij een gallardo iedereen zo naar een richting kijkend dan zie je echt dat lamborghini meer uitstraling heeft voor supercars dat is mijn conclusie
Apache, je KAN niet zeggen dat Lamborghini minder exclusief is dan Ferrari…

Je vroeg waarom die groepsdruk er was.. nou ik denk omdat dit de twee meest begeerde automerken zijn…. volgens mij kun je het een klein beetje zien als Ajax/Feyenoord.

1. Boeit voetbal (auto’s hier dus) je niet? >> Je bent niet echt fan van een club (merk) en kijkt af misschien af en toe naar een wedstrijd (tussen willekeurige clubs)
2. Je bent geinteresseerd in voetbal (lees: auto’s)? >> Je hebt je eigen club (merk), en komt er voor op.

Die Lambo/Ferrari strijd is er gewoon, misschien ook omdat beide merken zo groot (bekend) zijn.

Hoe dan ook…. ik zie echt 8 x meer Ferrari’s dan Lamborghini’s op de weg (Toevallig een F430 vandaag bij Hofplein Rotterdam! met van die ‘garage’ kentekenplaten). Kom op,….jij niet dan…??
is die gast te hard over zen hoofd gereden ofzo?
Niet dat ferrari nou mijn hart steelt maar iemand moet toch zelf weten wat voor auto hij mooi vind. WAT EEN MAFKEES!!
anthony onder welke steen kom jij vandaan gekropen?! Dit topic is eeuwen oud en dan kom jij nog een keer aankakken met deze lauwe shit
ik ben misschien wel heel erg laat (liever laat dan nooit toch? ;) )
maar Ferrari heeft geen F60 gemaakt omdat een paar jaar geleden de Enzo er was
zodoende vonden ze het onnodig om een F60 te bouwen ;)
en een Ferrari mooi vinden of niet is slechts een kwestie van smaak, maar wat je niet moet vergeten is dat iedere Ferrari een nekkendraaier is en blijft
gewoon tijdloze auto’s!
en een Ferrari is meer een nekkendraaier dan een Porsche of Lamborghini :)

btw: ik vind ook niet iedere Ferrari mooi (F430 en 599GTB wel), maar om nu te zeggen dat dan gelijk alle Ferrari’s mooi of lelijk zijn gaat me wat te ver :?
Porsches zie je ook wat vaker JeffreyG, en Lambo’s tja, als ik er één zie zal hij me vast wel opvallen hoor ;-)

Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik de meeste Ferrari’s ook wel mooi vind, momenteel vind ik eigenlijk alleen topmodel de Enzo (qua looks) wat minder geslaagd
Lambo’s zijn natuurlijk top auto’s. Maar geef mij maar een Ferrari, ÍK zie Lambo’s veels te vaak. (Omdat ik vlak bij Hessing woon, da’s specefiek voor mij niet algemeen)

Die F60 komt er wel. Denk maar aan de Ferrari FXX. Die wordt gebouwdt om raceinformatie te verzamelen voor “een opvolger van de Enzo.” En zou de F60 worden? De opvolger van de enzo. (Ik denk trouwens dat ik de F70 gaat heten, omdat de Enzo in feite eigenlijk de F60 is.
eindelijk…….. iemand die z’n bek opendoet over ferrari!!!!! geef toe. die dingen zien er toch niet uit en als we t toch over design hebben: Watch Lamborghini
@ Autoblogger
Even niet over het Ferrari van toen en nu… en helemaal niet over de schoonheid van de modellen. Verspilde moeite.
Wat je, om deze fantastische column meer meer kracht te geven, beweert is dat de P4/5 van Glickenhaus beter is dan een Enzo. Hoe heb je dat bepaald? De opgegeven getallen van de P4/5 vs de Enzo?
Zegt me werkelijk helemaal NIETS. Acceleratie tot 100, topsnelheid en gewicht… maakt dat alleen een auto beter?
0 tot 100 welgeteld 0,05 sec sneller… topsnelheid volgens opgave 13 km/h hoger…. en in werkelijkheid?? Bij een meting door AMS blijkt de Enzo 355 km/h op Nardo te draaien ipv de opgegeven 349 kilometers per uur. Zijn er officiele getallen van de P4/5? En hoe zit het op dat moment met de downforce/lift ???

En die opgegeven gewichten: drooggewicht vs rijklaar? Met of zonder accu etc etc etc…

Glickenhaus = Amerikaan = biggest largest hughest fastest blablabla, zal die man toegeven dat hij veel geld heeft gestoken in een project waarbij de uitkomst “anders” is geworden (ik gebruik geen “mooier” of “lelijker” termen) maar de prestaties minder zijn dan van het het “origineel”??
Ben je zo kortzichtig of gaat het je om lekker veel reacties te krijgen? De mijne heb je…. en ja.. misschien zuig ik nu ook wel….
ferrari zuigt?????
ik denk dat als je morgen de sleutels van een enzo aan de deurknop ziet hangen, dat je wel anders piept.
meestal zijn mensen erg kieskeurig als ze een auto toch niet kunnen betalen. zoals ik. de veyron vond ik opeens wel erg saai, vooral de voorkant. totdat ik hem in het echt zag. net als de achterkant van de C8 Spyder. je denkt anders als je een auto in het echt ziet, laat staan er een hebt. een F50 vind ik ook niet mooi, maar als hij me aangeboden wordt of als ik er een zie?? hell yeah.

ik moet zeggen. ferrari is idd wel een beetje minder hot en exotisch. dat gevoel is er bij mij ook wel af als ik er een zie. oke, het is leuk, maar een enzo wil ik weleens zien. en daarom zeggen dat ferrari zuigt…. het is gewoon een kwestie van smaak. en op den duur wordt het wel saai.

ik zeg nu wel dat ferrari zo slecht nog niet is, maar ik begin nu wel degelijk te twijfelen. ferrari was vroeger idd meer voor de racers dan, zoals nu, de luxe. ik persoonlijk vind de nieuwen mooier, maar de f40 vind ik ook geweldig. ik mis de leeftijd om op de oudere ferrari’s terug te kijken. dit kan ik alleen bij de 360 en misschien de 456 GT. de oudere vind ik wel wat hebben, maar echt geniaal vind ik ze ook niet. eigenlij kan ik je nog best wel gelijk geven, autoblogger. ferrari wordt saai, m.u.v. sommigen dan.
Ferrari zuigt inderdaad.
Als er morgen een sleutel van een enzo op mijn kast ligt dan verpats ik die enzo voor 80% van de prijs en koop ik mij een echte auto.
Die italiaanse brol is zwaar overoepen.
@ beamer

Je naam zegt genoeg je kijkt allen maar naar BMW’s. (die ook niet verkeerd zijn)

Ik vind ook dat de huidige Ferrari’s zoals de 612 Scaglietti en de 599 GTB Fiorano aan de lelijke kant zijn maar daarom haat ik ze niet. Het bijven Ferrari’s.

En wat is nou de prezieze reden waarom je ze haat?
je vind het geluid mooi, de Testarossa mooi en je zeurt dat de F40 en F50 er beter uit zien dan de huidige Enzo.

Dan haat je Ferrari niet maar dan vind je de huidige stijl gewoon niet mooi.
Maar 1 ding vind ik wel kloppen: Lamborghini’s KICK ASS!!!
de f40 en de testarossa waren nog mooie ferrari’s. daarna is het alleen nog maar berg afwaards gegaan. Persoonlijk heb ik liever een duitser maar de beste italiaan vind ik de Pagani Zonda
Als de sleutels van een “verse” enzo aan mijn deur hangen.
*lees..nog niet in gereden*
Dan pak ik de sleutels..verpats de bak en koop een minder sneller, leukere auto.

*nog niet in gereden voor een hogere verkoopprijs ;D*
Voor mij geen Enzo of Murcielago.
Doe mij maar gewoon een lotus elise en een auto drnaast waar je nog iets aan hebt.
ferrari zuigt. punt uit. maar, ik zit sinds begin 2007 met een dilemma, want kimi raikkonen (nu wereldkampioen :D ) is bij ferrari gaan rijden (formule 1 dus he). Laat hem nou juist mijn favoriete coureur zijn…

Maar ik vind het nog steeds gewoon zuigen.
Heel erg sterk onderbouwd Youri :-S
Geef mij inderdaad ook maar een lambo, De Reventon ziet er in iedergeval veel mooier uit als (bijna) alle modellen van ferarri
-edit: ip-ban-
Oh, das snel…
Tja,
Ik vindt nog steeds dat Ferrari niet echt mijn voorkeur heeft. Geluid is niet special. Design is niet verrassend meer. Elke VW golf heeft tegenwoordig 4 uitlaten.

Ben het wel met je eens Autoblogger!
Ik ben ook niet de grootse fan van ferrari
@FORDGTFREAK, en waarom ben je niet de grootste fan van Ferrari? Of heb je geen inhoudelijke bagage om die uitspraak te staven, beetje een loze comment dan als je het mij vraagt……………
ALS JE EEN FERRARI WIL KOPEN BEDENK DAN WEL DAT HIJ MEER IN DE GARAGE STAAT VOOR REPERATIE DAN DAT JE ER IN KAN RIJDEN
@ABARTH: je Caps Lock blijft hangen.
Ik heb zelf ook weinig op met Ferrari. Kan het niet uitleggen, want op dynamiek en andere fronten is het merk buitengewoon goed.

Maar er is iets wat me tegenstaat, wat Lamborghini en Porsche niet hebben (die merken waardeer ik dan weer wel). Ik heb wel eens tussen 2 ferrari s ingereden, F430 s, maar het deed me niks.

Ik reed laatst voor een Dodge Viper uit, dat deed me veel meer, en wederom, geen verklaring. Ik denk het geluid, de Viper is meer n laagstemmige auto, hoogstemmig vind ik in de regel ook wel mooi, zelfs ferrari geluid wel. Maar er is iets wat het gewoon net niet mn smaak maakt.
Ferrari is een merk dat door al de jaren heen een passie heeft opgebouwd, daar kan je niets anders tegen zeggen.
Smaken kun je niet betwisten, de een vindt ze mooi de ander ziet ze liever anders.
Ikzelf vindt de huidige ferrari’s prachtig en mocht er dan een sleutel van een enzo op mijn kast liggen zou ik verdomd blij zijn. Toch zou ik deze na enige duur terug verkopen want het is niet buitenkomen met zulke auto, de jaloezie van de mensen is verschrikkelijk.
Als ik een Ferrari zie krijg ik een glimlach op mijn gezicht en geniet ik van de schoonheid en het geluid die passeert en ben ik blij voor de persoon die er in mag rijden. Maarja niet iedereen is zo.
Daarom dan liever een Maserati, hetzelfde hart maar hiermee kan je nog buiten komen en de meeste mensen weten zelfs niet wat het is.
@ Abarth

Al zoveel slechte ervaring met je Ferrari toch??
Wat ik echt mis bij hedendaagse supersportwagen cultuur is dat ondanks gebruik van carbon en titanium wagens als de McLaren Mercedes SLR, Ferrari Enzo ze zo en natuurlijk het zwaarte monster Bugatti Veyron GT – zwaarlijvigheid
er gaat niks boven het geluid en de exlusiefheid van een lamborghini
A. van der Brug
Ik wil toch even reageren op een ieder, die Ferrari een beetje af zit te kraken. Ferrari is toch nog altijd het sum op het gebied van sportauto’s. Ze zijn snel en verdomde geil. En ik kan het weten, want ik heb een keer in een Testa Rossa gereden. Wat was dat in een woord: f.cking hell fabulous.
Ferarri zuigt niet, maar voor mij is een Porsche gewoon vetter, ookal zie je een 911 vaker als een F430 hij blijft even special. Daarbij komt bij dat je met je 911 gewoon kan rijden om even de avond boodschappen te doen zonder dat er krassen of ander beschadigingen op komen dat is bij Ferarri wel zo.
(Heb je nu een 911 Turbo, GT3 (RS) of GT2 maakt het de zaak anders) maar met een boxer of carerra kan je teminste gaan en staan waar je wil.
@A. van der Brug

De Testa Rossa was nog een mooie ferrari net als de F40.
Maar al die nieuwere modelen die vind ik spuug lelijk, al die nieuwe zijn gemaakt voor mensen die er mee boodschappen gaan doen in de P.C. Hoofdstraat, de oudere modelen waren nog echt gemaakt om ermee te racen op een circuit (of op straat).

Dat is mijn mening en anderen vinden het anders en daar ga ik niet mee ik discussie.
Nou, als je Ferrari lelijke auto’s vin, dan heb je naar mijn mening geen verstand van auto’s. Ferrari’s zijn topauto’s met liefde gemaakt. Voor mij is er geen betere!
Sneckoll.

Wat is dat voor een trieste opmerking? Alleen omdat jij een grote Ferarri fan ben zeg je dat iedereen die Ferarri niet mooi of kut vindt van niks auto’s afweet?
Ik weet niet hoe oud je bent maar je klink alsof je 10 bent.
Ik ben een grote Porsche fan en zoals je weet zijn Porsche en Ferarri één van de grootste sportmerken die er zijn en kunnen Ferarri Fans Porsche’s niet uitstaan en Porsche Fans Ferarri niet uitstaan.
Toch zeik ik Ferarri niet af omdat ik respect heb voor elk automerk.

Dit gaat Puur om MENINGEN, jij mag vanmij gerust een 911 niet mooi vinden daar heb ik volkomem begrip voor. Maar jij bent z’n type die zich gelijk aangevallen voelt en in de verdidiging schiet als iemand zijn mening geeft over Ferarri die in negatieve zin is, dan ben je naar mijn maatstaven gewoon kinderlijk.

Ik vindt Ferarri niet mooi (op de F430 Scuderia na) , weet ik dan ook niks van auto’s af, toevallig doe ik opleiding voor automonteur sleutel ik mee aan de Volkswagen Passat van me vader en heb ik een abbo op 3 autobladen wil jij mij nu nog gaan wijsmaken dat ik niks van auto’s afweet?

En wat betreft jouwn uitspraak: En met liefde gemaak.

Denk jij echt dat Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Corvette, Jaguar, Viper, Saleen, Bugatti en blijf maar opnoemen niet met liefde gemaakt zijn?

:’)
@Scuderia

Helemaal mee eens.
@Scuderia: mee eens.
de testarossa, f40 en Maranello zijn de 1nige die ik nog een BEETJE mooi vind. en naar mijn mening zijn die andere ferrari’s niet mooi, ik vind ook dat ze teveel zooi in ferrari’s gooien zoals al dat verschillende tractioncontrol gedoe en zo, het behoord toch een sport auto te zijn, ik vind dat je bij een sportauto in 1 keer moet kunnen wegrijden zonder eerst tientallen opties en instellingen bij langs te gaan.
@Rik

ik vind dat je bij een sportauto in 1 keer moet kunnen wegrijden zonder eerst tientallen opties en instellingen bij langs te gaan.

Mooi gesproken ;)
@Scuderia: thx :)

het moet wel een auto blijven , en geen zelf progameerbaar vervoertuig
Cosworth Driver
Hmm, en in wat voor een auto rij je zelf ?(ik begin al te lachen)
Doet dat er toe wat voor auto hij rijd?
stoere uitspraak hoor 8)
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: dank voor deze inhoudelijke bijdrage-
ferrari heeft een unique selling point, wat je van geen enkele andere automerk kunt zeggen en dat is: formule 1 genen.
alle innovaties uit de formule 1 vinden zijn weg in de straatauto’s.
daar kan:
porsche,
lamborghini,
mercedes,
bmw,
de rest is niet noemenswaardig, laat staan iets dat uit de U.S.A zou moeten komen…
nooit aan tippen want dat zijn gewoon marketingbakken… ook o.k. maar niet hetzelfde.

mannetino wordt (meerdere malen genoemd) hier afgedaan als gimmick!? in de formule 1 (door alle formule 1 teams gebruikt) zijn de knoppen aan het stuur onmisbaar maar hier binnen deze blog vind men het overbodig.
lagere topsnelheid enzo t.o.v. p4/p5?! er is zeker niet naar downforce waarden gekeken van beide auto’s en(als ik hier even op door mag speculeren) zie ik met het blote oog nog dat de enzo op hoge snelheid een stuk stabieler is dan de glickenhaus versie.
imago is zeker een ding dat zeer belangrijk is voor ferrari, iets waar haast een eeuw zorgvuldig aan gesleuteld is, en wat zeker bijdraagd aan het bestaansrecht. maar laten we niet vergeten dat de vele overwinngen, al dan niet in de formule 1 of lemans, legendarische sportwagens heeft voortgebracht.
sullige opmerkingen als: ferrari is niet meer wat het ooit was geweest. KIJK naar de statistieken en zie dat ferrari sinds het aanbreken van het millienium elk jaar wereldkampioen formule 1 zijn geweest al dan bij de rijders of constructeurs, dat met het uitkomen van de F360 en F430 de ene na de andere klinkende overwinning wordt behaald wat resulteert in al jaren nederlagen voor porsche en consorten in de gt2/gt3 klassen.
dus kom alsjeblieft niet aanzetten met ferrari is niet wat het is geweest. ferrari is op autosportgebied gewoon de sterkste merk!!! basta!

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:a8wmTcYrPTa3nM:http://hobbyformule1.web-log.nl/photos/uncategorized/ferrari_wint_eerste_race_zonder_schumach.jpg
Enige waar Ferrari veel overwinningen heeft behaald is de Formule 1.
En dan geen enkel sportwagen merk daar aan kan tippen is ook onzin.

Uitslagen Le Mans 2007.

LMGT1
1 Aston Martin Racing LMGT1
2 Corvette Racing LMGT1
3 AMR Larbre Comp. LMGT1

4 Aston Martin Racing LMGT1 (met oa Peter Kox)

En dan zeggen datt Aston Martin of welk ander autosport merk dan ook niet er aan kan tippen laat staan in de Usa, Corvette wordt wel even 2e op Le Mans.

LMGT2
1 Imsa Performance LMGT2 (Porsche 911 GT3 RSR)
2 Risi Competizione LMGT2 (Ferrari F430)
3 Autorlando Sport LMGT2 (Porsche 911 GT3 RSR)
4 AF Corse LMGT2 (Ferrari F430, met oa Adrian Newey achter het stuur)

Wat zij je nou over dat : Porsche en andere merken nooit aan Ferrari kan tippen?
Jij kijkt waarschijnlijk alleen maar Forumule 1 maar de autosportwereld is net iets groter dan dat. Waar raced Ferrari voor de rest nog in? Porsche heeft een Gt3 cup rijd rally, Le mans en noem maar op.
Binnekort komt MB met de SLR 772 GT cup.
Porsche heeft talloze overwinningen behaald in de Targa Florio.
En ja Ferrari heeft ook de Targa Florio va 1956 gewonnen.
Ik heb niks tegen Ferrari, maar ik heb wel wat tegen mensen die andere merken alleen maar afzeiken zonder te kijken wat hun prestaties zijn, wat jij dus doet.

De laatste Race van de Targia Flora werd bekent gemaakt dat Porsche het meest succesvolle automerk was die er aan mee deed. Porsche heeft 11x de Targa Florio gewonnen. Heb zelfs eens gelezen ergens dat het er meer waren alleen dat weet ik niet zeker.
Zo kan ik ook Porsche helemaal de hemel in prijzen en kan Ferrari niet aan tippen. Nee dat doe ik niet omdat ik niet z’n Fanboy ban.

Wat Ferrari in de F1 heeft hebben andere merken weer met andere racegerne , kijk maar naaar Porsche. Je kan niet zomaar zeggen dat een bepaald sportwagenmerk beter is dan een ander want ze hebben allemaal hun eigen specialiteit.

Ookal vindt ik Ferrari niks heb ik Respect voor het merk, Porsche is mijn grootste liefde, Ferrari niet die laat ik gewoon in zijn waarde en zeik het niet af. Ferrari is waarschijnlijk jouwn grote liefde, prima maar laat andere sportwagenmerken dan in hun waarde, respect hoef je erg nieteens voor te hebben. Andere sportmerken zouden wel iets van Ferrari willen hebben en Ferrari iets van hun.

Heb respect voor een bepaald of laat ze in hun waarde ookal vindt je ze lelijk slecht of wat dan ook.
Owja, en zoals je hebt gehoord weet je dat ik Ferrari niet mooi vindt, Maar mijn naam is wel Scuderia. Waarom? Omdat ik respect heb voor Ferrari dat ze hun wagens zulke mooi namen geven, Daarin tegen heeft Porsche Maar ”911” wat weer een stuk minder mooi klink maar ook niet slecht is.
Carrera is natuurlijk wel weer een mooie naam.
als mensen het over respect gaan hebben dan blijf ik meestal niet lang meer luisteren…

feit is ,beste scuderia, dat ferrari afgelopen 10 jaar de competities waarin het deelneemt, domineert dan wel wint. ga maar na: american lemans series, sinds 2006 onverslaanbaar; lemans series ook laatste jaren onverslaanbaar, de nationale competities etc. etc. laat staan formule 1…
targa florio is een moment opname uit het verleden, lemans is een enkele race per jaar… vind ik beide minder relevant. ik heb het over racecompetities van de afgelopen 10 jaar.
porsche moest de laatste jaren behoorlijk incasseren met zijn 911 rsr’s in de gt2 klassen. misschien dat ze komende jaar iets kunnen doen met hun 997 rsr maar ik betwijfel het na het zien van de dominantie van ferrari 430gt op catalunya paar weken geleden met de lemans series. ze hebben 1 lichtpuntje, de rs spyder… helaas heeft ferrari geen vertegenwoordigers in de lmp2 klasse.

enfin… ongetwijfeld, er zijn meer merken die goed bezig zijn (audi, chevrolet) maar meestal eenzijdig (1 competitie) of het houdt niet lang aan. ferrari is op elk vlak waar het zich in mengt competatief bezig, wint het races en kampioenschappen. ;)
ferrari is op elk vlak waar het zich in mengt competatief bezig, wint het races en kampioenschappen. No way

Wat mij nog stoort is dat jij zegt dat andere merken niet zo goed zijn als Ferrari wat gewoon onzin is.
@scuderia
kom dan met feiten. hier kan ik niks mee.
Wat voor feiten. Dat andere merken net zo goed zijn? Hoef ik geen feiten voor voor nodig die heb ik al opgenoemd.
Heb eigenlijk geen zin om te discuseren met fanboys.
AEG Steamturbo 63 AMG Vaatwasser Series
Ferrari is toch wel een beetje een standaard merk geworden, maar de F430 is tot nu toe, en tot over 92.000.000.000 jaar nog steeds wel de mooiste auto ooit.:P
En als Ferrari zo zuigt, waarom Lamborghini dan niet?
Alleen de Murciélago LP640 is een beetje een auto van dat merk waarvan je denkt: Ja…
cheese dippers
lamborghini is vele malen exclusiever dan ferrari. bovendien rijden in bijv. een f430 alleen maar patsers….bovendien heeft lamborghini vanaf het begin al mooiere auto’s gemaakt en dat doen ze nog steeds.
Ga jij je kaas nou maar weer dippen.
Lambo’s exclusiever? Vroeger ja, tegenwoordig absoluut niet meer.
Ferrari en Lamborghini zijn even exclusief. Wat kinderachtig. Ferrari zuigt: Ja Lamborghini ook! Daar komt die post van markieanta op neer.
Kom op zeg…
als ik een ferarri tegen zou komen, zou ik wel onder de indruk zijn, maar ik zou hem nog steeds niet mooi vinden (behalve de 430 spider en de 599 GTB) hetzelfde geld voor de veyron en de koenigsegg
Ik denk niet dat jullie Sportauto’s aantrekkelijk zouden vinden als het niet zo duur was.
Ben ik niet helemaal mee eens.
Porsch heeft de 996 Carrera 4S bijvoorbeeld al voor 60.000 als ik hem zi ben ik nog zeker onder de indruk meer als een 355GT of een 360 Modena.
En ik ben het met joey eens.
Vandaag nog 1 zien rijden met een Aziaat erin.
De banden onder deze wagen zijn vrij indrukwekkend al zeg ik het zelf.
Waarom worden toch altijd de f-430 en de 599 gtb genoemd als mooie ferrari’s van deze tijd? Zelf ben ik helemaal weg van de schoonheid en elegantie van de 612 scaglietti! wat een bak zeg! veel puurder dan de 599! ode aan de scaglietti!!!
-edit: doe eens je school afmaken-
ik had niks tegen ferrari, totdat ik de mensen ontmoette die erin reden
het zijn sportwagens van de bovenste plank en het merk word helemaar de hemel in geprezen.
vraagje: als ferrari’s zo’n geweldig hoge kwaliteit hebben, waarom is het onderhoud en eventuele reparatiekosten dan zo duur?
nee, ik heb helemaal niks tegen ferrari, maar elke keer als ik op de rai ben en de mensen van de ferrari-stand hoor praten, dan loop ik er omheen, geef mij maar aston martin, dat is NAAR MIJN MENING speelgoed voor grote jongens…
@martinez, dus jij durft te beweren dat onderhoud en reparatiekosten bij AM NIET duur zijn? Want dat is in feite wat jij nu zegt…….
of schrijf anders zo’n stuk over opel ;)
Ferrari is en blijft een top merk voor de sportauto industrie ;)
de nieuwe Ferrari california komt binnenkort uit dies zeker mooi :)
maar de lambo embolado is oook wel nice ;)
@windhoos
ik zeg alleen dat ik de sfeer die om een aston martin heen hangt anders is dan die welke om een ferrari heen hangt.neem bijvoorbeeld hetgene wat ik laatst nog zag:ik was in apeldoorn en toen kwam er een oude donkerblauwe Aston Martin DB5 achter ons rijden en die wilde erlangs( het was een klein straatje)de mensen kie aan de kant konden, die gingen ook aan de kant, en 1 iemand pakte zelfs zijn fototoestel!
dat heb ik nog nooit meegemaakt met een ferrari, oud of niet…

@jurre, ik ben het helemaal met je eens!
het is en blijft een mooi merk!
dus zeik niet
edit: nutteloze toevoeging
@jasper
wat draagt dat bij aan het gesprek? het zijn allemaal meningen, dus die van jou ook.
Meest nutteloze collum OOIT. Hieruit blijkt jouw gebrekkige kennis over auto’s.
@dave
war slaat dat nou weer op?
ji suggereert dus dat je pas een autokenner bent als je alle ferrari’s helemaal geweldig vind?nou, dan is er geneen autokenner in onze familie, want iedereen bij ons vond de ferrari’s zo goed als bagger.

eerder een nutteloze toevoeging…
@martinez, om Ferrari bagger te vinden moet je er wel eerst een oordeel over kunnen vellen. Hebben jou familieleden welleens in een Ferrari gereden?….
@windhoos
ja, een kennis van mij had een ferrari 550 Maranello, maar heeft die weggedaan omdat hij de sfeer van de ferrari-metinghs enz. niet leuk vond.hij heeft nu een DB7 Vantage( mooi voor mij :) )
Ja, maar dat is de sfeer er omheen. Taalkundig gezien zei jij dat jouw familieleden Ferrari’s bagger vonden, maar tussen de sfeer om Ferrari en Ferrari’s zelf zit toch een feitelijk verschil…

Niet dat ik Ferrari de hemel in wil prijzen hoor (integendeel) maar je moet natuurlijk geen halve waarheden gaan verkondigen ;-)
ok,
laat ik het dan zo zeggen: zo’n beetje iedereen in mijn familie heeft helemaal niks met ferrari, en dat is te danken aan de ferrari-rijders die hun ferrari(klinkt dan als: ferreuri) helemaal de hemel in prijzen,en misschien nog wel iets verder…persoonlij zijn er maar 2 echte ferrari’s, en dat zijn de Dino ferrari 246 GTB( a lá danny wilde(The Persuaders)), en de Ferrari F355(a lá Xenia Onnatopp(Goldeneye))
hardcore hooligan1993
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vind dat de F40 de meest geslaagde en pure ferrari is ever built. Ik vind de bolide daarnaast ook mooi. Maargoed ik ben altijd pro-lambo geweest, en fan van de diablo dus ik zal wel geen smaak hebben.
@martinez
dus jij en jou familie kijken naar andere mensen om een conclusie te trekken over een automobiel. zijn jullie kunstenaars ofsow?
@sebastian.
nee, ik zeg alleen dat mijn familie en ik er helemaal niks mee hebben, niet dat het een flutmerk is of iets dergelijks.ik zelf vind de Dino ferrari 246 GTB “Sex On Wheels”.
Beetje jaloers “autoblogger”? hahahaha, niet normaal meer zeg.

Je hoeft Ferrari’s niet mooi te vinden – wees blij dat er mensen zijn die het leuk vinden om anderen mee te laten genieten van hun auto’s.
@mike
uit mijn ervaring is het niet”leuk vinden om mee te laten genieten” maar meer”anderen Moeten en zullen “meegenieten”

dus als ik een nissan micra c+c in het roze koop en jij vind hem bagger, dan ben jij ook jaloers?
interessante theorie!
Ferrari sucks!!!!!
@ ruben
kun je je mening ook onderbouwen?
jongens ik geef velen van jullie gelijk,maar ik heb al met 25 verschillende ferrari’s gereden en waar het eigenlijk om gaat zijn onder andere de schoonheid maar eerst en vooral gaat het men om de prestaties…
tip:rij eens met een ferrari en beslis dan wat je er eigenlijk van vind…. ciao
-edit: ip ban-
precies, zo zit het. eindelijk iemand gevonden met dezelfde mening als ik.
trouwens, lamborghini is ook opgericht omdat de ferrari van de oprichter van lamborghini in een jaar 4x wegens gebreken terug naar de fabriek moest. Ferruccio Lamborghini sprak enzo ferrari er op aan. enzo zei toen iets als Ga je maar weer met je tractoren bezighouden en laat het bouwen van sportwagens over aan hen die er verstand van hebben! dit pikte Ferruccio Lamborghini niet en besloot om zelf een supercar te bouwen die beter was dan ferrari. dit lukte en lamborghini was geboren.
Nio schrijft,

25 June 2008 om 14:54
(…)Ferruccio Lamborghini besloot om zelf een supercar te bouwen die beter was dan ferrari. dit lukte (…)

daar geef ik je gelijk in ;)
Ten eerste vind ik het orginele stuk van deze topic echt waardeloos, als je afgunstig bent omdat je geen ferrari kan kopen, ga het merk dan niet totaal afzeiken zonder dat je er fatsoenlijk verstand van hebt. Maar dat ter zijde, als ene meneer Lamborghini heeft besloten zelf supercars te gaan bouwen nadat zijn ferrari stuk was en een oorwassing kreeg van Mijnheer Enzo, had hij aan 1 extra ding moeten denken, hoe kan het dan mijn lambo’s zo waardeloos klinken. Ik weet niet of een van jullie weleens naar circuits gaat, neem aan van wel, maar een lambo maakt een bagger geluid!! Al met al, er is niks zo mooi, als het italiaanse motorgeluid van een ferrari.
@nio
en dat is nooit gelukt… ;)
Ray schrijft,

26 June 2008 om 10:47

Ten eerste vind ik het orginele stuk van deze topic echt waardeloos, als je afgunstig bent omdat je geen ferrari kan kopen, ga het merk dan niet totaal afzeiken zonder dat je er fatsoenlijk verstand van hebt. Maar dat ter zijde, als ene meneer Lamborghini heeft besloten zelf supercars te gaan bouwen nadat zijn ferrari stuk was en een oorwassing kreeg van Mijnheer Enzo, had hij aan 1 extra ding moeten denken, hoe kan het dan mijn lambo’s zo waardeloos klinken. Ik weet niet of een van jullie weleens naar circuits gaat, neem aan van wel, maar een lambo maakt een bagger geluid!! Al met al, er is niks zo mooi, als het italiaanse motorgeluid van een ferrari.oftewel: ik ben een ferrarigeil persoon die zich meteen aangevallen voelt als we het merk aan de tand voelen, net als de meeste ferrari-rijders
wat is eigenlijk het dóél van deze column? ik bedoel, er komt toch nooit een einde aan deze discussie, je vindt ferrari mooi of je vindt het niet, er is haast geen middenweg?!
Tjonge jonge, wat een boel volk met een klein pikkie hier! Knap van autoblogger dat ie zo precies op al die kleine pikkies is gaan staan.

@ klein pikkie Een column is “een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert.”

Geen doel dus en uit de reacties is wel te zien dat ‘spits en uitdagend’ ook wel gelukt is.
Weet je waar ik een hekel aan heb, mensen die er niet tegenkunnen dat de auto’s beter zijn dan hun lievelingmerkje
Maar nou heeft lamborghini ook geen supervooruitgang geboekt, en zou ik die van ferrari zelfs beter vinden.

het is alleen jammer dat de autos er niet meer heel bijzonder uitzien, mrja.. hoe wil je de mooiste autos van ferrari overtreffen met nog mooiere autos??
Haha mooi artikel, ik geef je helemaal gelijk!!!

@nope {audi} Ferrari topmerk van de auto’s? En Lamborghini dan??
@guido Lamborghini heeft zeker wel vooruitgang geboekt, vooral met de gallardo.
@Nio Laat ik nou precies hetzelfde denken :p
Mensen,

kijk toch eens verder dan je autoneus lang is. Porsche is met zijn verkoopaantallen van enkele duizenden per jaar de opel van de hogere klasse geworden: wie kijk er nu nog opgewonden om als er een Porsche langsrijdt?
Ferrari maakte ooit zeer spannende auto’s, maar de producten uit Maranello zijn allang verheven tot icoon, tot ‘investering’. Bovendien zijn deze exoten onbereikbaar voor de autoliefhebber met de modale beurs.
Wat dan? hoor ik jullie zeggen.
TVR natuurlijk! Dit Britse merk maakt potente rijmachines volgens een eigenzinnig ontwerp zonder electronische toeters en bellen en met prestaties die zich kunnen meten met bovenstaande grootheden. Bovendien kosten TVR’s een fractie van wat je voor de concurrent neer moet tellen.
En met een oplage van een paar honderd per jaar is een TVR ook nog eens heel wat exclusiever…
@ TVRooom

inderdaad, TVR’s zijn mooie auto’s, mede door hun design wat weer eens iets anders is dan het standaard supercar-design. toch zijn de TVR’s ook niet echt goedkoop, met uitzondering van de 2ehands modellen, maar dat is bij bijna elk supercar-merk zo. voorbeeldje: Aston Martin DB7 Vantage kostte in 1999 bijv. 219.000 Gld. nu kost een DB7 zo rond de 80.000 €, en de wat oudere modellen zoals de V8 Vantage uit de jaren ’70/’80 kun je al in je bezit hebben voor 30.000 euro’s !!!
@ martinez

En dat is nog altijd het dubbele van wat ik 1,5 jaar geleden voor mijn (in goede staat verkerende) TVR S3 uit 1992 betaalde…

I rest my case.
Nou Nou boys boys.. ben zelf in het bezit van een 360 Modena, heb in het verleden een F355 gehad.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet Ferrari modellen mooi vindt, het gaat daar ook niet om.. het is je persoonlijk smaak..!! Ik ben bijvoorbeeld niet kapot van dat F1 geschakelde hype wat in de meeste Ferrari’s wordt aangevraagt en besteld.. daarin tegen na wat KM met F1 schakeling te hebben gereden wordt het erg saai, je schakelt dan meestal over in automaat.. zeg dan eerlijk koop je daarvoor dan een Ferrari..!!! Ik vindt het werken met je bolide, het schakelen. het koppelen, de aparte handschakeling waar Ferrari zo mooi is mee groot gebracht het vorksysteem.. het klick klack tijdens het overschakelen.. dat is bij mij het Ferrari gevoel..!!
Ik ben ook kapot van de Lambo Diablo 1 van de prachtmodellen van Lambo, maar des al niet te min boys deze auto’s verdienen het niet om afgekraakt te worden.. neem Audi Bmw Porche of een Amerikaanse bolide Mustang, of de nieuwe Camaro super modellen en desgins.. per slot wij zijn auto liefhebbers en elk merk heeft wel eens modellen uitgebracht waar je van denkt van.. was dat nu nodig.. en ik bedoel dus ELK merk..!
Maar ten slotte.. ik vindt mijn Ferraro 360 modena handgeschakeld toch wel een vooruit gang qua rijden dan de F355 alleen al in onderhoud en rij gedrag.. met deze bolides scheur je niet maar tour je.. omdat je weet dat je PK genoeg hebt, en dat hoef je niet bij elk verkeerst licht te laten zien en natuurlijk smaken verschillen ieder zijn mening.. maar maak geen ruzie over deze bolides geniet van wat deze top merken maakt.. dat zijn auto liefhebbers, of je er nu 1 bezit of niet en het maakt niet uit welk merk je bezit het is voor ieder toch “zijn heilige koe” zoals dat zo mooi gezegd wordt.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet ALLE Ferrari modellen mooi vindt.

benhet woordje ALLE vergeten.
De 599 vind ik anders prachtig hoor. De enzo trouwens weer een stuk minder, maar die koop je om totaal andere redenen ;-)
@windhoos en anderen die dit willen lezen.. hahaha..!
Nou eerlijk gezegd moet je een auto een paar weken besturen en rijden en ik bedoel echt rijden en beleven, ik bedoel dus niet als bijrijder, of uurtje huren nee nee rij er maar een paar weken mee, dan pas kom je erachter wat de auto voor je persoonlijk betekent, en dan pas kom je erachter..!!!
okay smaken verschillen dat klopt maar beleef een Ferrari eens geloof me het is een avontuur apart.
En zeg nou eerlijk allemaal, als je de kans kreeg om in een Lambo,Ferrari of andere exotic car, maakt niet uit welk model kan kruipen, zou je dan zeggen nou nee daar kruip ik niet in, omdat je het model niet mooi vindt… BEN NU EERLIJK..!!! kom op.. dat maak je niemand wijs..!!
Ik weet het is niet voor iedereen weg gelegd.. maar ik vindt dat je echt pas kan oordelen wat goed en niet goed is aan een auto, en wat je graag anders gezien zou hebben maar pas als je ermee gereden hebt.. en ik bedoel echt mee gereden..!! het maakt niet welk merk je pakt elke sportwagen heeft wel iets magic’s..!!! geloof me.. ik heb veel sportauto’s gereden en elke sportwagen heeft wel wat.. of ik em nou mooi of lelijk vond..!!
En ik denk dat elke Ferrari, Lambo, aston martin, of sportauto eigenaar met mij wel accoord gaat.
Daarvoor vindt ik niet dat je kan zeggen dat een automerk “zuigt” maar mening is vrij en heb daar echt geen moeit mee..!!
Maar hou RESPECT na elkaars mening, nogmaals wij (en zeker ik) zijn autoliefhebbers..!!!!
Deze topic heb ik niet geschreven..

Ray schrijft,
26 June 2008 om 10:47.
@ de bovenste van de 2 Ray’s(?)

Je haalt me(uiteindelijk) de woorden uit de mond
@Ray, vreemd dat je mij noemt. Volgens mij ben ik (op de ECHTE ferrari liefhebbers na) zo’n beetje de enige die juist WEL respect toont voor het merk :-S
@ Windhoos.. nee nee windhoos ik bedoel het ook niet tegen jouw.. ik weet dat je een auto liefhebber bent en ik refereer naar de mensen die oordelen en een merk afkraken tewijl ze niet echt de ervaring hebben waarover ze nu praten, ik weet bijna zeker dat diegene die zo praat helemaal niet weet hoe een Ferrari rijdt, ik bedoel dus echt rijdt.. nee nee windhoos ben blij dat je je met mijn mening aansluit en ik denk wel meerdere autoliefhebbers..!!
@windhoos.. als je met echte liefhebbers wilt praten over Ferrari ga dan naar F-chat.eu super leuke site..!! Veel pics en nieuws, evenementen ect etc.. ben er lid van en mijn F staat er ook op, binnenkort is een meeting.. check it out..!!
have fun..!!
911 schrijft,

21 April 2007 om 11:41
enne…. ff voor de wat dommere mensen op deze site Duc en Bryan bijvoorbeeld.
in een collumn is het juist de bedoeling dat je je mening geeft. Als je daar niet tegen kan moet je geen collumns lezen——Naschrift: Ja, en voor de nog dommere: het is column. Met 1 ‘l’.
Ik heb aan alle auto’s die ik niet kan kopen een teringhekel…..
ik ook, dr. de wit!
Ferrari ownt gewoon!
ik heb wel een hekel aan Lambo, maar gewoon omdat dat de grootste concurrentie is van ferrari denk ik.
een ferrari ziet er tenminste nog wat ‘echt’ uit, een lambo gewoon lomp.
ik bedoel wel de murcielago die lomp is, de gallardo vind ik minder erg eruit zien.
maar ik haat ze !! :d
@ Yeelen:
en waaróm vind jij dat Ferrari ownt? ik persoonlijk vind de 1964 Aston Martin DB5 en 1977 Lotus Esprit S1 super, daar moet dan bijgezegd worden dat ik een James Bond-fan ben ;)
hallo, persoonlijk vind ik ferrari en lamborghini de mooiste, beste en krachtigste auto’s ter wereld! niets maar dan ook niets kan hieraan tippen, en zeker niet zo’n lelijke gedrochten (hoopjes stront) zoals p’rsche en m’rcedes! ik denk dat alle reacties van de mensen die zeggen dat ferrari en lambo geen mooie wagens zijn, gewoon hun uiting is dat ze super jaloers zijn en beseffen dat ze nooit zo’n auto kunnen krijgen! ik heb wat raad voor die mensen: KOOP EEN P’RSHE of M’RCEDS want het staat jullie! voila! mvg, maxim
maxim schrijft,

5 November 2008 om 16:03
ik denk dat alle reacties van de mensen die zeggen dat ferrari en lambo geen mooie wagens zijn, gewoon hun uiting is dat ze super jaloers zijn en beseffen dat ze nooit zo’n auto kunnen krijgen!

waarom kamen altijd die woorden van een Ferrari-liefhebber of iemand die ferrari’s mooi vindt?

JUIST! ze kunnen het kennelijk niet hebben dat er iets negatiefs wordt gezegd over hun “ge-wel-di-ge” automerk. ik verwacht op de volgende zin veel commentaar, maar toch:

“grow up, people” ik vind die nieuwe opel inprutnogwattes helemaal niks, iemand anders gaat daar tegen in en bekritiseerd bijv. een bmw welke ik mooi vindt. als je dar niet tegen kan en je meteen helemaal aangevallen voelt( dus niet alleen een reactie ), je naar een ander land moet verhuizen… ;)
ehm, eigenlijk ben ik best wel Ferrari fan, maar asl iemand anders vindt dat Ferrari zuigt, gun ik hem die mening, alleen ben ik het he-le-maal niet met hem/haar eens, want ondanks dat moderne Ferrari’s minder mooi zijn, zijn het nog steeds wel een van de mooiste auto’s die er op dit moment te koop zijn. En bovendien, zeggen van: doe mij maar een Lambo, dan is er tog iets goed fout met je, want de nieuwe Estoque komt misschien met een hybride aandrijflijn. Bovendien, er zijn altijd mooie en minder mooie auto;s binnen een merk. En ondanks dat ik een Ferrari fan ben, vind ik ook niet alle Ferrari’s mooi, bijvoorbeeld de nieuwe California, die is echt lelijk, maar af gaan zeiken op andere (wel mooie) Ferrari;s als de Enzo (daarvan heb ik een poster boven mijn bed;-)), is wel erg sneu. en als Ferrari zegt dat ze geen compromissen willen sluiten en dat mensen dan de Enzo lelijk vinden, boeien.
niet lullig bedoelt hoor maar de naam van de Enzo is als je naar de auto papieren kijkt F60
jonge,

FERRARI is een automerk MET een hele geschiedenis. Enzo Ferrari heeft geschiedenis geschreven, net als een Isaac Newton (alleen op heel ander gebied).

Enzo Ferrari, had een droom en heeft zijn dromen werkelijk gemaakt. Zeer veel respect voor hem.

In tegenstelling tot jou vind ik Ferrari super wagens. Zijn erg mooi, en voor de meeste een echte jongensdroom.

De Ferrari f-60 beter bekent als de Ferrari Enzo vind ik een hele mooie wagen.

Of ik Ferrari Fan ben?? Zeker met hart en ziel.

@Maxim, ben het met je eens
Even dit bericht op nr 1 houden:

Ferrari bouwt soms mooie auto’s, soms lelijke. Het is wel een merk met historie en dergelijke. Maar tegelijk ook een merk met liefhebbers en mensen die er niks mee hebben. Men denkt vaak autoliefhebber, dus die vind Ferrari mooi. Dan denk ik, ik heb niks met dat merk. Ik heb juist meer met bv Lamborghini of Aston Martin.

Smaken verschillen. Ik zal niet zeggen dat Ferrari zuigt, waarom moeten mensen andermans dingen altijd de grond in boren denk ik dan.
@Wilco

“waarom moeten mensen andermans dingen altijd de grond in boren denk ik dan.”

Ik denk dat ze zich dan graag verheven willen gaan voelen over de rug van anderen…….
Ik ben hier toevallig opgekomen en kan men ogen niet geloven wat ik hier al zie. veel auto kenners zitten er op deze site ook niet . want hun kritieken kan je niet echt plaatsen met de realiteit. Ik ben een zeer grote f-fan en haat m’rc’d’s en p’rsch’. en tegen negatieve kritiek over ferrari kan ik wel geen één automodel is perfect maar ik zeg alleen maar dat ferrari de perfectie dicht bij is. En als je niet tegen die parades kan kijk dan de andere richting uit e !! Wat er met jou aan de hand is : je bent stik jaloers dat je nooit een ferrari zal kunnen permiteren! Dus hou je mond als je echt niets beters te vertellen hebt. En als afsluiter wil ik nog zeggen dat ferrari zeer veel geschiedenis heeft, en er met veel vallen en opstaan is geraakt! En wie kon er zeggen in de jaren ’80 dat zijn auto 370 km/u kon met een 2.8 V8. Dus als je er niets van kent zwijg dan gewoon!!
Kan iemand mij uitleggen waarom bijna altijd als er kritiek op Ferrari wordt gegeven de Ferrari-fans meteen beginnen over” Je bent gewoon jaloers omdat je er zelf geen kan kopen”? Ik begin het zelfs grappig te vinden, net alsof er een boekje is uitgegeven: “501 antwoorden als iemand iets negatiefs over ferrari zegt” ;)
LOL @ Martinez!
En een goed idee wat betreft dat boekje, daar ga ik eens over nadenken ;)
de enzo is de F60 ja en die neuscorectie is niet nodig, ze kunnen ook gewoon de Maserati MC12 een beetje harder laten lopen en dan door mer een V12 california ofzo
Excuuuse me topicschrijver??

Yeah right. Vervolgens komt er een omhooggevallen Amerikaanse regisseur / schrijver / producer, James Glickenhaus, die op IMDB nog niet één voldoende heeft weten te scoren. Hij geeft opdracht om de Enzo te bewerken en het resultaat, de P4/5, is in diverse opzichten beter. Hij is lichter, sneller, heeft een lager zwaartepunt, is meer aerodynamisch en genereert ook nog eens meer downforce. Daaaag Ferrari.

Blabla geeft de opdracht om de enzo te bewerken, maar maakt hij er ook ik weet niet hoeveel van binnen een bepaalde tijd als productie auto? Nee.. Tekent hij keer op keer auto’s die het hart van heel wat autoliefhebbers hebben gestolen? Nee. Zelfde geld voor de vandenbrink GTO, die ook nog eens design elementen van een heleboel oude ferrari steelt!

Ferrari is geen vergane glorie, het is nog steeds top notch, blaast de concurentie op praktisch alle vlakken voorbij, heeft de meeste fans van welk merk dan ook, weet dus ook de meeste harten op hol te laten staan.

De f40 was idd niet moeders mooiste, maar de f50 behoort tot 1 van de mooiste auto’s ter wereld (en dat het net niet je smaak is kunnen hun niets aan doen), en ondanks dat jij er dus niet van houd kun je nooit zeggen dat het design slecht is!

De vorm van een ferrari word tegenwoordig inderdaad bepaald door de windtunnel (en het uiterlijk is smaak, en daar valt niet over te twisten..) dus komt de vorm voort uit de functie! Helemaal niks mis mee dus, en btw, zonder electronica rijd iedereen zichzelf dood in zo’n bloedsnelle auto, en mag de auto zich sterker nog al helemaal niet meer op de weg bevinden (FXX anyone?)
Tegenwoordig komt er helaas dankzijwetten en regelgeving, eisen van de klanten en nog meer gezeik, meer kijken bij het ontwerpen van een auto dan een mooi lijnenspel en veel pk’s..

Dus eerlijk gezegd vind ik het maar een hoop geblaat op een merk wat nog steeds uitstekend preseert, en nog altijd aan de top staat!

Goed, ik kap gauw, het is toch uiteindelijk de mening van de schrijver, en niet van de ferrari fans, dus zo erg is het ook allemaal weer niet :P
Hallo beste bloggers,ik ben een FERRARI Fan, maar aan gebrek van geld hou ik me voorlopig bij VOLVO. dat zijn ook ondergewaardeerde wagens met topprestaties!!! Ikzelf rijd nog steeds met een Volvo 1700 480 TURBO…Voor in dienen tijd waren dat bangelijke rappe bakskes!!! Nog steeds 120PK op MAAR900kg afgewerkt!!! Verder heb ik een zéér grote FERRARI verzmeling staan. Op Schaal welliswaar en spijtig genoeg!!! Moest ik mijn Volvo kunnen omruilen voor een Ferrari ,zou ik géén seconde twijfelen. de meeste van mijn Ferrari’s zijn nog steed ongeopend in de orriginele doos, en heb er nu al zekest 200 staan!!! Misschien als ik genoeg klein ferrari’s verzameld heb, die verkoop, kan ik ooit een grote kopen,en dan hoef ik mij klei Volvo’ke niet eens in te ruilen LOL…..Groetjes Sven
Ik ben ook ferrari fan en het is idd zo dat ferrari zijn glans en glorie aan het verliezen is.
BTW zonder ferrari had lambo nooit bestaan ;).

Maar ik vindt je mening beetje zwak onderbouwt, wat is er dan zo zielig aan de Relay en dat er geen jubileum ferrari wordt gepresenteerd.
Het is toch mooi dat mensen op verschillende plekken in de wereld zo’n stoet met ferrari’s ziet langskomen, wie wil dat nou niet voor een uurtje of dagje.

En wat betreft de P4/5; Die is toevalig wel in samen werking van FERRARI en PININFARINA gemaakt in 2006.
Goh wat gek dat ie wat sneller gaat en betere rijeigenschappen heeft, we zijn dan 4 jaar verder wist je nog.
Daaaag ferrari? t is verdomme gemaakt door hun vaste disign team en inbreng van hun eigen!

snap niet zo heel goed wat je nou allemaal schrijft eigenlijk.
maarja dat is hoe ik het zie.

ciao!
Aan degene die ferrari ,kut vinden…hebben jullie wel al eens gezien hoe een ferrari getest en gemaakt word?Al de rest in zijn segment zijn goede wagens,maar Ferrari is ferrari…elk exemplaar van elke uitvoering is uniek.Porsche mag mmoi zijn en Lambo even snel,maar ferrari is uniek…niet één auto doet u wat een een ferrari u doet….Alle wagens zijn studie afnamas van de formule 1 wereld waarin de ferrari de pappa is…dus alles wat ferrari nu heeft hebben al de wagens binnen een paar jaar in andere kwaliteit wegens de prijs.Al wie er zo een benijding op Ferrari heeft moet beseffen dat er op de wereld Ferrari is en de rest…..
Lambo = Audi = VW… Duits en karakterloos dus….
En ook een Veyron is VW, en dat kan ik nou niet bepaald karakterloos noemen, netzoals een lambo. Op Ferrari na de meest historische autosportwagenfabrikant die er ooit is geweest, dat dan weer wel……
@ windhoos..
Een Veyron is vw idd ja..
Maar alle historische racewagens van Bugatti zijn zeker niet duits en ook niet Frans maar Italiaans.
En een Veyron gaat natuurlijk wel heel hard, heeft een super weggedrag.
maar heeft in mijn ogen niet echt een karakter.
Een Lambo wel, die zijn extreem, schreeuweig en vel.
Een Veyron heeft geen karakter.. daarintegen de EB110 wel !!
En Ferrari heeft ook karakter + een hele geschiedenis achter de rug in de racerij!
Om nu hier op autoblog te gaan zeggen Ferrari zuigt, vind ik gewoon nep.
Als er gezegd werd Lamborghini zuigt, had ik het ook nep gevonden.
Iedereen ze`n eigen mening denk ik zo..
wat zijn jullie allemaal een leveloze DEUZE HIJ :P
zoek je een leve ofzo my god hij :P badlippe
edit: en nu terug naar school, hup
OPEL ASTRA 7 SERIE
@ tuup

Wurdd !
Je moet nu niet oordelen of de nieuwe generatie Ferrari’s mooi zijn.
Dit zul je wel merken als we 20-30 jaar verder zijn.

Echte kunst heeft tijd nodig om te rijpen.

Aan iedereen die op Ferrari ligt te zeiken?
welk ander automerk bouwt tegen zulke frequentie prachtige en verscheiden automobielen?

Porsche met hun eeuwenoude variaties op de 911 (ah ja , en er was ook nog de GT)
Lambo? die in heel hun geschiedenis maar 15 verschillende modellen gebouwd heeft
VW’s incarnati van Bugatti? De über patser-bak alias Veyron
of Aston Martin met hun variaties op de DB9?

Toch ook een negatieve bemerking:
Mr Enzo is spijtig genoeg overleden en daarmee ook een beetje de ziel van moderne Ferrari’s.
Ferrari zuigt.
ferrari is gewoon een marketingcocern geworden en maken toevallig ook auto’s deze tijden.
Als het op racen aankomt is ferrari, zeker in de formule een, waar ze zo geweldig zouden zijn, een voorgetrokken partij. Als ze van die oude viespeuk van een bernie eccelstone niet elk jaar een extraatje zoudn krijgen en het met hetzelfde budget moeten doen dan alle andere teams dan denk ik dat we volgend seizoen niets meer van ferrari zullen horen

Misschien zullen ze dan nog meer hun naam moeten uitmelken om nog meer rommel op de markt te brengen zoals petjes en truitjes en bekertjes en heel hun zooi.

Wat heeft dit nu nog in godsnaam met passionele wagens te maken. Denken ze daar in marranello misschien anders over dan ik? misschien wel, maar ik weet dat ook van lambo, porsche, aston martin en noem maar op, van die spulletjes op de markt hebben maar dat is voor die merken eerder een bijzaak. Als je door de stad loopt dan zie je op elke hoek van de straat boerenlul met een trui of shirtje van ferrari lopen, Wat heeft dat nu nog met auto’s te maken.

er is nog zo een merk dat dacht dat men door kleding in elkaar te knutselen flink geld kon scheppen maar blijkbaar waren zij ook fout, misschien gaat er een belltje rinkelen als ik zeg spyker???

Als ik de mensen zie lopen die een shirtje van ferrari of spyker dragen, dan moet ik toch toegeven dat het telkens over dezelfde Types gaat.

FOUTE types.

Voor mij is ferrari als ik het objectief bekijk de bouwer van auto’s waar je in de belangstelling WIL staan. dan ben je van het standpunt dat de mensen je MOETEN zien in die patserbak van je. Als je een auto voor jezelf koopt, wees dan slim en koop geen ferrari, want die koop je volgens mij puur voor een ander.

Mensen die echt een ferrari kopen moeten er wel echt van houden en dan kunnen er veel mensen zeggen dat er geen mooie ferrari’s meer gemaakt worden maar volgens mij rijden ze nog als zoete broodjes weg uit de fabriek.
Wat mooi is, is voor elke persoon anders.
Voor mij mogen ze elke ferrari houden, al zetten ze er morgen eentje bij me op de oprit dan bedank ik ze.
Mensen die geen verstand hebben van auto’s zien al van een afstand dat er een ferrari aankomt. dat wil je toch niet?
Hetzelfde verhaal met lamborghini. ieder zijn smaak, maar als je niet wil opvallen, niet doen.

Als je een wagen wil, die fijne prestaties leverd, en die die toch opgaat in de grijze massa, koop dan een porsche. Oké, ze zijn misschien dan wel meesters in het herhalen van hetzelfde trucje al jaren lang, maar toch. Een auto koop je toch voor jezelf, daar gaat zelf je emotie naar uit. of koop je liever een wagen voor de buurman, of de mensen die naar je staan te gapen als je op zondagmorgen naar de bakker gaat, ja ik kom uit belgië.

Ik heb het geluk gehad dat ik vorig jaar met een Aston Martin DB9 heb mogen rijden van een familielid, ook deze auto is toch naar mijn mening bescheiden. Ik ben bij ons door het dorp gereden en de mensen keken pas om als ik al voorbij was. Dat is net het mooie van zulk een auto, de mensen beseffen pas als je voorbij bent wat er net is gepasseerd. Dat houd de spanning erin van wat was dat nou voor een auto? Er zijn natuurlijk van die enthousiastelingen zoals wij allemaal hier op autoblog die er natuurlijk oog voor hebben, maar probeer eens met een ferrari ergens onopvallnd te arriveren?

Ze zouden bij ferrari volgens mij beter stoppen met auto’s maken en gewoon de een of andere kledinglijn op de markt brengen. dan verdienen ze dubbel zo veel.

Er is geen ander merk dat zich zo weet ui te melken als de toch zo dikwijls de hemel in geprezen Ferrari. Ze verlagen zich tot het minimum.

Kortom: ferrari blijf bij je leest, stop met heel die merchandising en ga weer eens auto’s bouwen. dank U
Ferrari moet zich niet gaan richten op marketing (>Mr. zagato) of streetlegal-cars. Het hele idee van Ferrari is begonnen in de F1 en van daaruit zijn er slappe aftreksels van de competitiewagens gekomen. Ferrari zuigt omdat ze zich gewoon hadden moeten focussen op de competities. Dit alles is allemaal uitgelopen tot een hoop troep eromheen (incl. alle ‘gewone’ modellen) en voor sommigen uitgegroeid tot het beste merk in de volledige autowereld, terwijl het buiten het circuit eigenlijk weinig tot niets voorstelde. Dit is helaas nog steeds het geval. Maar Ferrari zou echt niet zuigen als ze maar met hun handen van de openbare weg afblijven.

En nog eventjes @ Gerben:
Beter 15 krachtige en prachtige Lamborghini’s dan honderden uit de hand gelopen Ferrari’s.
sebastianchubasco
@BananaFlip
vind je het merkwaardig dat er personen zijn die een bedrijf starten en die uiterst succesvol zijn maar een compleet tegenovergestelde ideologie volgen als de jouwe…?

beoordeel je eigen leventje eens en ga dan na wat iemand als pakweg E. Ferrari gepresteerd heeft… vindt je dan nog steeds dat je een mening hebt die telt?

…precies…
Hier is volgens mij iemand heeeel erg jaloers op Ferrari. Waarschijnlijk door het feit dat ie zelf noooit eentje zal hebben…
@ sebastianchubasco

We zitten hier op een autoblog en daar telt iedereen zn mening, zelfs de jouwe. En helaas ook die van Ferrari.

@ Sebas

Gelukkig niet nee.
Het ontwerp van de ferrai’s kan zeker bij bepaalde modelen anders, maar dat heb je bij ieder merk. Ben gek op ferrari maar lambo heeft ook wel een stel strakke modellen, en trouwens ieder zijn mening. smaken verschillen gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde… Zou allen dat zuigen anders brengen zeker in een blog wat gelezen wordt door autogekken.

btw
die p4/p5 is egt een gedrocht

die vandebrink gto lijkt egt op een TVR, en die vind ik niet zo heel geslaagd, is iig bij ver na niet zo mooi als de oude 250gto
@ Mr. Zagato ed.

Denk je nu echt dat je zulke exclusieve auto’s kan blijven maken als je enkel en alleen auto’s maakt die slechts 0,5% van de bevolking kan kopen (en daarom dus nog niet koopt!). Nee, die merchandising is broodnodig om hun peperduur F1-team te onderhouden én om hun fabrieken draaiende te houden. Als je zegt dat ze geen merchandising meer mogen doen, moeten ze een andere extra inkomst zoeken en ik zou belange niet weten wat dat zou moeten zijn?! Ferrari-Hotdogs verkopen? :D
Nee zonder merchandising, gaat Ferrari failliet. Ze zouden natuurlijk een klein goedkoop autootje kunnen maken à la Fiat 500 om vlot te verkopen, maar iets zegt me dat dat niet echt strookt met de traditie van Ferrari…
@ Scorso

Er zijn veel meer exclusieve merken die lang niet zo veel aan merchandising doen. Natuurlijk kan Ferrari niet meer bestaan zonder al die marketing, maar ze draven er veel te ver in door, net zoals ze ook deden met al hun streetlegal modellen. Als er bij Ferrari iets nieuws begint, wordt het hele idee waarmee het begon volledig weggevaagd doordat ze veel te ver doorgaan.
@ BananaFlip

‘Ferrari zuigt omdat ze zich gewoon hadden moeten focussen op de competities.’

Ehm die straatauto’s werden gebouwd om de Formule 1 te financieren. Dat was 60 jaar geleden zo en dat is nu nog zo. Zonder die autos geen competities zoals jij dat zegt.

Die hele discussie over het zuigen van Ferrari is nutteloos en dat weet autoblogger ook. Het is gewoon om de discussie wat aan te wakkeren en om zo wat te schrijven te hebben.
Mensen die zeuren dat alles vroeger beter was zitten in een midlife crisis. Ferrari heeft qua handeling nog nooit zoveel voorsprong gehad op de concurrentie dan nu. Dat is alles waar het Enzo om ging. Fuck passie. Als je de geschiedenisboeken enigszins gelezen hebt dan weetje dat het hem maar om een ding ging en dat was zo hard mogelijk, koste wat het kost. Later plakte het publiek de term passie aan Ferrari maar Enzo couldnt care less.

Maar zo een discussie is natuurlijk leuk, fanboys die beginnen te schelden, licht kalende mannen die menen dat het niet meer is wat het geweest was, en zo af en toe een objectieve kijk op de dingen. Dat alles en meer op autoblog!
sebastianchubasco
@bananaflip
een mening hebben is prima, wil je iets bereiken met je mening dan is het zaak om je in de materie te verdiepen. zo komt het niet aan en is het bij wijze van spreken net zo daadkrachtig als een scheet na een maaltijd.

mijn mening is dat ferrari een van de best gewaardeerde automerken van de wereld is.
ik zal mijn mening onderbouwen…
… ik weeg even wat je zegt:

‘ferrari zou zich niet moeten bezich houden met marketing… ‘
iedereen doet aan marketing om te kunnen overleven. elk automerk bestaat uit een vast percentage (10 of meer procent) aan marketing. er is geen merk die niet aan marketing doet! dit is een feit naast jouw mening dat ferrari zich daar niet mee moet bezichhouden.

‘Ferrari moet zijn handen van de openbare weg afhouden…’
ferrari heeft in zijn geschiedenis auto’s voor de openbare weg gebouwd die tot de meest gewaardeerde auto’s op deze aardkloot behoren. voor GEEN enkel ander merk wordt tot de dag van vandaag zoveel geld neergeteld tijdens veilingen als voor een ferrari. dit is een onomwonden feit. daar kan je het niet mee eens zijn… je hebt ten slotte je mening.

dat je een merk als lamborghini beter vind… okee. ze maken in mijn ogen voor hun doelgroep ook prima auto’s. maar dat ferrari een ijzersterke identiteit heeft en een standvast imago dat kun je niet ontkennen. de auto’s behouden hun aankoopwaarde tijdens hun levensloop of worden zelfs kostbaarder zoniet zijn het een van de kostbaarste auto’s die er bestaan. dat is een uitstekende indicatie van een meer dan bovengemiddeld goed automerk. op het gebied van de waardering van een automerk kunnen merken als lamborghini voorlopig niet aan tippen.

Nu hebben we het nog niet eens over hun racesuccessen gehad…

maar hey, een mening is heilig…
@ sebastianchubasco

Over die marketing:
Lees mijn reactie @ Scorso van zes maart nogmaals.

“voor GEEN enkel ander merk wordt tot de dag van vandaag zoveel geld neergeteld tijdens veilingen als voor een ferrari.”
Dit zal ik niet ontkennen, ik weet niet of jij dit bijhoudt.
Je zegt vervolgens ook dat Ferrari de meest gewaardeerde auto’s op ons knusse planeetje heeft gebouwd.
Ook dit is weer jouw mening en die van alle andere Ferrari-fanboys, dus hier ben ik het vanzelfsprekend ook niet mee eens.

Het zal zeker zo zijn dat Ferrari bij [misschien wel een grote] meerderheid van alle mensen een ijzersterk imago heeft opgebouwd, maar niet bij mij.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat we helaas niet tot een conclusie kunnen komen over de veronderstelling dat Ferrari zuigt dus zou ik graag even willen melden dat je vooral lekker je eigen mening moet blijven houden hoewel ik m graag zou veranderen.
@ JPM

Waarom zou je reageren op een nutteloos artikel?
@ sebastianchubasco

Het is echt een kwestie van smaak.
Of, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen (Duits? Mooi? Af en toe…):
Das ist Geschmackssache!
Ik wil nu alleen ff een klein punt maken wat betreft de “exclusiviteit” van Ferrari:

Ik heb meer Ferrari’s gezien dan Lotussen.
Ik heb meer Ferrari’s gezien dan Maserati’s
Ik heb zelfs meer Ferrari’s gezien dan Volkswagen Corrado’s.

En als je in je leven meet Ferrari’s hebt zien rijden dan een bepaald type Volkswagen, dan is het element “exclusief” wat mij betreft weg.
En ja, ik weet dat er van de Corrado maar 97,521 zijn gemaakt.
Dan nog wil ik zeggen dat mensen niet met exclusieve Ferrari’s moeten aankomen als je exclusiever bent in een Volkswagen…..Ik verwacht ongeveer 173 boze reactie’s van mensen welke mij erop wijzen dat ik het helemaal verkeerd heb, en ik heb mijn kopie van mijn eerder beschreven boek: “501 antwoorden als iemand iets negatiefs over Ferrari zegt” bij de hand, eens kijken hoeveel we er tegenkomen ;)
@ Martinez

Ik heb ook meer Ferrari’s gezien dan Renault Avantime’s.
Maar dit kan ook iets zeggen over de belabberde verkoopcijfers van de Avantime.
Toch wil ik je niet te veel afkraken, aangezien je in je reactie toch neigt naar het bevestigen van de veronderstelling dat Ferrari zuigt.
Ik wil niet zeggen dat Ferrari zuigt, alleen dat ik het jammer vind van Ferrari:

vroegáh was je waarschijnlijk helemaal dé bom als je een Ferrari had, maar nu is hij zo dat bijna iedereen die rijk word om te beginnen een Ferrari koopt. Ik weet zeker dat zelf jij als Ferrari-liefhebber het jammer vind dat Ferrari inmiddels een hoger “‘snob-gehalte” heeft dan een sportief gehalte, en dat is nog steeds aardig hoog, wat ik best wil toegeven. Ik word alleen zo ziek van mensen welke overal zeggen dat ze bij de beste merken ter wereld horen…
Ik zelf noem Ferrari de BMW en Porsche de Volkswagen voor de hogere klasse: (bij wijze van spreken) kan je maandagochtend achter de volgende Ferrari/porsche aansluiten. En dat, dat vind ik doodzonde van welk automerk dan ook.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
zelfs van Ferrari……
sebastianchubasco
sjezus, kan er geen kinderslot op deze topic…
Inderdaad, dan hou je de spellingsVouten en dergelijke buiten ;)
@Martinez,

Ik weet niet waar jij woont, maar heb in mijn 27 jarig leven toch al een groot aantal VW Corrado’s gespot. Het aantal Ferarri’s zijn bijna op 2 handen te te tellen……
@ Martinez van 21:11

@ wie is dit bedoeld?
Ik ben geen Ferrari-liefhebber hoor!
Ferrari zuigt??? Maar dan wel goed met heel veel spuug en tong. Kom op jongens diep van binnen kijkt iedereen om als er een voorbij komt
euhhmm… Nee. daarvoor zijn er gewoon teveel van. Op de een of andere manier niets meer met het merk, daarvoor heb ik ze gevool teveel gezien. áls ik een keer omkijk, is het om te kijken welke het nú weer is……..
@Martinez,

Nogmaals, k’vraag me dan echt af waar je woont…….
Ferrari blijft een Fiat ! Staat zelfs op hun formule 1 wagens!
Ferrari blijft een Fiat ! Staat zelfs op hun formule 1 wagens!

Helemaal waar, goed he!

Fiat OWNED Ferrari letterlijk. Net zoals Audi Lamborghini owned. etc etc etc etc.
Ferrari… Het was een foto van een 288GTO die me deed beseffen dat die blikken dozen me wel wat deden, ik was een jaartje of 5. En toen begon het natuurlijk. Kwartetten als eerste, plaatjes kijken in veel te grote boeken, specificaties uit het hoofd beginnen leren, geschiedkundige tekstjes inprenten.

De F40, 250GTO, 365, 412 (toch echt wel), 288GTO, en later nog de F50 en dan… plots niets meer. Ferrari bestond plots blijkbaar niet meer. Het ene ‘Barbiemodel’ na het andere kwam uit. De F355 was nog een echte Ferrari wmb, maar alles daarna…
Terwijl ondertussen het tractorfabrikantje van weleer steeds groter wordt en met recht en rede vasthoudt aan de waanzin die hen zo berucht heeft gemaakt, onderwijl het geheel uiteraard zo sturende dat het een cashcow is.

Ergens breekt het wel m’n hart, want het is toch echt dankzij die 288GTO dat ik de dag van vandaag rondhang op een site als dit, m’n hoofd omdraai als ik iets hoor dat nog maar ’n beetje op een opgevoerde koffiemolen lijkt. En vooral : een glimlach op m’n gezicht krijg bij de aanblik van elegant geplooide metalen schoonheden.

Dus, autoblogger, als je stelt dat Ferrari zuigt dan begrijp je ongetwijfeld wel dat ik het daar absoluut niet mee eens kan zijn. :)

Als we het dan over je argumenten gaan hebben dan kan ik jou wel weer begrijpen, dat dan weer wel.

Maar toch heb je ongelijk ;)

Ferrari owns and I love ‘em.Ergens breekt het wel m’n hart hoor,
vergeet die laatste zin… :p
helemaal mee eens
toen ik een jaar of 5 was, was de ferrari F40 de eerste auto die me wat deed.
wat een bruute auto. een bak die alleen was gemaakt om er zo hard mee te rijden. Toen ik later need for speed 2 ging spelen en de F50 zag vond ik die nog beter. en toen werd het voor mij stil want toen kwamen er geen goede modellen meer. maar als ik een Ferrari zie dan maakt wel wat los bij mij.

en voor de andere mensen met een andere mening

FERRARI OWND EN ZUIGT NIET !!!!!!
Inderdaad, het (OWND?) zuigt niet, maar het ownt ook zeker niet…. ;)
ALWEER ZO’N JALOERSE GAST GEWOON ZIELIG!!!!!!!!!!!!!


Als je het allemaal zo goed weet maak dan zelf een auto ik heb namelijk zo’n gevoel dat ie maar nipt verliest van een ferrari met de kleine achterstand van 3,5 jaar
Goh ik lees niet vaak columns waar ik het zo eens mee ben.

Ferrari is niet meer dan een stuk marketing. Als het merk de wagens op basis van de wagen zelf en niet de hype er om heen moest verkopen waren ze al lang failliet. Een model als de Enzo moet voor een autobouwer het einde van je merk betekenen.

Niet voor niets dat de modellen van Hotwheels af komen. Die maken ook alleen maar troep.
Niets mis met Ferrari. Alleen kom je ze in Nederland niet vaak tegen in het wild. Tenminste niet in het Noorden van NL. Wel jammer. Vanwege mijn familie is Hong Kong mijn vakantieland numero uno en daar zie je ze wel gewoon rijden. Zelfs in het wit wat daar een populaire kleur is op dure auto’s. De grap is dat ze niet eens echt opvallen… Ik geloof dat in HK het vorige model Megane (incl vaag kontje) meer hoofden doen turnen dan een Ferarri.
@st.paul

1. dat jij de enzo lelijk vind betekend niet dat dat voor iedereen geld het betekent alleen dat je geen smaak hebt

2.er zijn heel weinig auto’s die enorm snel zijn(330+)en mooi kijk naar de bugati veyron gewoon een geplette alfa romeo
Zeg ehhh Jeroentje….
Nu ga je echt te ver…. Een geplette Alfa Romeo is altijd nog 10x mooier dan een veyron.
Het gaat er met name bij de Ferrari-aanhangers maar niet in dat over smaak niet te twisten valt… *zucht*

groei eens op!(toch ernstig dat ik het als 15 jarige moet zeggen (A) )
DENK JE DAT FERRARI ZOVEEL AANHANGERS HEEFT GEKREGEN OMDAT DE AUTO’S LELIJK ZOUDEN ZIJN

P.S. ik ben 13 dus hou je mond maar!!!!


sorry hape een geplette alfa romeo is inderdaad een stuk mooier dan de veyron!!!
Leestekens…

waarom denken veel kinderen/pubers dat ze hun boodschap kracht bijzetten door een overbodig aantal uitroeptekens te plaatsen?

en waar slaat dat “ik ben 13 dus hou je mond maar” op?

Vanuit mijn standpunt word je langzaam “fysiek gedwongen” om Porsche’s/Ferrari’s en dat soort auto’s mooi te vinden, je mag bij die merken geen afwijkende mening hebben als “ik vind ze prachtig”. indien je dat wél hebt, word je meteen als jaloers, smaakloos enzovoorts bestempeld…
naar mijn mening echt doodzonde wat het imago van Ferrari betreft.
Voor diegene welke niet wetenwat ik bedoel: scroll maar naar boven en kijk naar de reacties die je krijgt als je zegt dat je er niet van houdt.

Als mijn uitspraken bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schieten, hiervoor dan mijn excuses.
jij begint met opscheppen dat je 15 bent en het allemaal wel beter weet het gaat helemaal niet om wat “de rest” zegt, als je niet je mening durft te geven omdat je vrienden dat niet accepteren dan heb je niet eens vrienden bovendien lokt een column met de titel ferrari zuigt gewoon uit en als je dan ook nog is doodleuk alle ferrari aanhangers gaat beledigen kun je kritiek verwachten en moet je achteraf niet zeiken
Ook als je je leeftijd niet had verteld, had ik het wel kunnen raden:
jong, erg jong.

“bovendien lokt een column met de titel ferrari zuigt gewoon uit”
JE leert volgens jaar misschien wel bij Nederland O.I.D. wat ze bedoelen met het goed kunnen opvatten van kritiek…
ik kijk vanmiddag wel wat voor een woordenbrei je dan hebt uitgespuwd.
@jeroentje.

Ik heb een Ferrarie Enzo naast een Porsche Carrera GT zien staan. Dan is die Enzo maar een lelijk hoekig ding.

Nieuwe Ferrari’s zuigen inderdaad. Ik ga voor de oldies. ;)
een mens leeft meer dan zeventig jaar je zegt zelf 15 te zijn ik 13 conclusie 2 jaar verschil op een totaal van 70+ het is maar wat je veel noemt jij schrijft ook altijd terug dus moet je niet zeuren dat ik niet tegen kritiek kan want je kan het zelf ook niet ik heb geen idee wat Nederland O.I.D. nou voor gedoe is wat ik wel heb begrepen is dat het waarschijnlijk een of ander gesticht is en dat jij het veel beter schijnt te kennen dan ik
Doodstraf=> Ferrari. :oops:
@renesisHP een Porsche Carrera GT is de enige Porsche die niet met overtrekpapier is ontworpen en je ziet het resultaat: het lijkt wel een verlaagde pick-up (alvast sorry voor de pick-up fans) een ongelofelijk lelijk ding, als je van de twee de Enzo het lelijkst vond heb je ze waarschijnlijk omgewisseld bovendien als de Enzo echt zo hoekig is betekend dat dat de aerodynamica slecht is en een Enzo gaat toch nog steeds stukken sneller een circuit rond dan de Carrera GT.
@jeroentje.

Ik denk dat hij Nederlands O(f).I(ets).D(ergelijks). bedoeld.

Dat is een les op school. Toegegeven. In sommige situaties is dat vergelijkbaar met een gesticht.

We zullen de kinderen maar even helpen. ;)
Nederlands is van het meest nutteloze vak wat er bestaat waarom verwachten mensen dat ik daar oplet?
@jeroentje.

Nutteloos vak? De taal die je spreekt en schrijft?.. :|

Ik hoop dat het je leeftijd is. Dat is namelijk 1 van de domste dingen die ik in lange tijd gehoord heb.
Nederlands ga je in de toekomst hard nodig hebben. Zeker bij de echte banen. Hoewel ik na jouw opmerking begin te twijfelen of dat van toepassing is.
wat leer je nou bij nederlands dat is toch gewoon alleen maar herhaling van de basischool het is gewoon triest dat ze denken dat 2-VWO nog niet weet hoe je een persoonsvorm herkent nederlands is de ergste verspilling van vrije uren en dan nog iets wat heeft nederlands te maken met hoe je ergens op reageert?
@jereontje.

Ik heb overigens niets verwisseld. Ik denk dat jij als fankid vergeet dat smaak iets persoonlijks is. Dus jouw smaak is zeker geen vaststaand feit. De mijne overigens ook niet.

De Ferrari Enzo heeft overigens een slechte aerodinamica.
Daarom is de P4/5 Glickenhaus van Pininfarina ook sneller met dezelfde basis.
De 430 Scuderia is zelfs sneller op het circuit dan een Enzo.

De Porsche Carrera GT is een Le Mans basis die geschikt gemaakt is voor straatgebruik. Dat zie je terug in het design.
@jeroentje.

Interpretatie van taalgebruik is zeker belangrijk voor de rest van je leven. Een beetje opletten bij Nederlands kan dus helpen om zinloze conflicten te voorkomen. Maar goed, dat is aan dovemansoren gericht.

Ik spreek je wel als je uitgepuberd bent.
@RenesisHP ik wil in de autoindustrie gaan werken nederland is geen optie de enige taal die ik nodig heb is engels en dat spreek en schrijf ik al vloeiend dus ik zie geen reden om je reactie serieus te nemen bovendien moet je eerst een de reacties goed bekijken voor je iets schrijft ik zeg dat de stof van de basischool word herhaald dat we daar niks meer van leren valt niet te ontkennen als ik jou nu vertel dat 1+1 twee is leer jij ook niets
@jeroentje.

Je spreekt jezelf behoorlijk tegen. Engels vloeiend spreken en schrijven? Knap hoor. Zelfs mijn schoonmoeder kan dat niet. Die is Engels en woont vlak bij Londen.
Engels bevat meer dan 1 miljoen woorden. Die heb jij nog lang niet gehad.

De kortzichtigheid druipt ook van je af. Je praat ook echt als een 15jarig VWO pikkie die denkt dat hij de hele wereld al heeft gezien door een paar boeken te lezen. Je lijkt op mijn ex vriendin.

Dude, in de 3de gaat je school pas beginnen. Dan houd het dus op met de herhaling. Dat kun jij echter niet weten. Je moet er nog komen.

Dus een mening baseren op iets wat je helemaal niet geleerd hebt is speculatie.
In bovenstaande reacties is echter duidelijk geworden dat jij door het gebrek aan kennis van de Nederlandse taal speculatie als feiten kan gaan zien.
@RenesisHP ik schrijf op engelstalige forums sinds ik vier ben ik doe genoeg dingen in het engels om te kunnen zeggen dat ik de taal ken mijn engelse lerares komt zelf uit engeland en zij zegt ook dat ik het ken hoe denk jij te weten hoe goed ik engels kan de jeugd is niet samen te vatten als een persoonlijkheid door te zeggen dat het leren in het 3e jaar past start bevestig je alleen maar mijn standpunt bovendien heb ik het volste recht om te klagen over herhaling aangezien ik een fotografisch geheugen heb en alles de eerste keer al onthoud

als ik zeg dat ik een ding al weet betekend dit trouwens ook niet dat ik denk dat ik alles al weet ik heb daarbij ook alleen gezegd dat ik de stof die ik krijg al snap niet alles als ik echt dacht dat ik alles wel wist was ik al lang gestopt met school ik heb geen een keer gespijbeld en je mening is dus niet goed onderbouwd
@jeroentje.

Goh, laat je laatste comment nou een duidelijk voorbeeld van gebrekkig Nederlands zijn.
Bij Engelse les gebruiken ze tegenwoordig zeker geen punten en komma’s?
Maar wel op je 4de schrijven. Uhuh… :roll:

Slaap lekker hè.

Maar goed, het topic ging over het zuigende Ferrari.

Hier geld hetzelfde als voor SUV’s en BMW’s.
Die auto’s zuigen niet eens zo heel erg, de fanboys zuigen en hebben meestal een behoorlijk overdreven misplaatst ego.
In jouw geval kan ik het niet eens kwalijk nemen. Jij kan/wil niet beter weten. Geeft niks, komt ooit misschien nog wel.

Of het verstandig is om tegen de mensen in te gaan die door je heen kijken is een ander onderwerp.

Op dit moment kom je vooral over als een gefrustreerde puber die krampachtig probeert slim over te komen.

Maakt het voor mij alleen maar leuker. :twisted:
@ RenesisHP:

je neemt me de woorden uit de mond :D

@ Jeroentje:

je weet dat

1 – je kan blijven zitten/ je examen niet mag doen als je geen nederlands kan?

2 – het voor de andere mensen best wel grappig is om te lezen hoe tegenstrijdig en zwart/wit je bent?
en met zwart/wit bedoel ik dat je alle kritiek op ferrari absoluut niet kan hebben? enkele voorbeelden:

“als je van de twee de Enzo het lelijkst vond heb je ze waarschijnlijk omgewisseld”

nou, nee.

“ik het volste recht om te klagen”

je bent dertien… :roll:
hoezo spreek ik mezelf tegen het is volkomen nutteloos om leestekens te gebruiken op forums jij spreekt jezelf tegen eerst klaag je over de uitroeptekens en daarna klaag je over te wijnig leestekens ik sta een tien voor nederlands dus waarom zou ik bang zijn kijk naar al die rijke directeuren van bedrijven die zetten enorm veel type fouten in hun teksten dat geld ook voor de krant dat zijn de plekken waar het goed hoort te zijn en niemand klaagt daar maar op een forum is dat blijkbaar wel nodig op mijn 4de schrijven ging alleen over engels en daar hebben jullie geen kennis over aangezien dat met mij te maken heeft en als martinez het met RenesisHP eens is dat ik een groot ego heb is hij enorm dom omdat hij zelf 2 jaar nog steeds een enorm verschil blijkt te vinden daarbij geld in nederland nog altijd vrijheid van menings uiting dus als ik zin heb om iets te zeggen doe ik dat gewoon en populair doen en slim proberen over te komen is een synoniem en als dat echt mijn bedoeling was had ik mijn mening wel voor me gehouden


je moet trouwens niet zeggen dat ik een groot ego heb als je zelf denk recht door me heen te kunnen kijken terwijl je me niet eens kent je tikt gewoon iets tegen een vreemde dat heet een forum doe niet alsof je alles over me weet want dat klopt niet
Ik vind het verschil in leeftijd niet zo groot, het verschil tussen onze vormen van discussiëren en andermans mening respecteren vind ik enorm.

Nu zal je ongetwijfeld zeggen dat ik de mening van jou niet respecteer en jij die van mij dus ook niet, maar dat maakt niet uit, aangezien je mijn mening toch al niet respecteert…

en jouw standpunt dat leestekens gebruiken op forums nutteloos is slaat nergens op, als ze nutteloos zouden zijn waren ze allang afgeschaft.
ik zal proberen me er niet meer zo erg over op te fokken, maar als je zo door blijft gaan ben ik bang dat ik me alsnog blijf ergeren..
.
.
.
.
.
.
.
.
Ergens toch wel jammer, de sfeer van deze blog / de site is nu helemaal weg.
P.S. je weet hopelijk wel hoe je word afgeschilderd als je nu zegt dat het allemaal mijn/ RenesisHP’s (enzovoorts) schuld is?
@jeroentje.

Diepe zucht…
Jij vergeet dat ik ook jouw leeftijd heb gehad. Jij vergeet ook dat ik al een aantal jaartjes met dit forum bezig ben(tevens met meerdere).
Daarbij vergeet jij schijnbaar dat jouw reacties voor zichzelf spreken. Daar hoeft niemand uitleg aan te geven. Kwestie van begrijpend lezen.

Maar goed. Fanboys bashen is pas leuk als ze ouder zijn. Kinderen bashen is niet mijn ding.
@ RenesisHP:

XD !

ik dacht dat ik erg was als ik zei dat 007 de toon zette voor een groot aantal spy/actiefilms, het kan dus blijkbaar nog veel erger. Je mening verdedigen is 1 ding, een ander’s mening compleet negeren of verdraaien is iets heel anders, erg sneu in mijn ogen(behalve als je de mening van een bovengenoemd type negeert ;) )
je gaat toch ook niet iedere punt of komma in zeggen als je met iemand praat zoek maar is een internationaal forum op daar gebruikt niemand leestekens dat jullie dat hier wel doen betekend niet dat ik dat ook zal doen de tegenagrumenten zijn blijkbaar ook op eerst net doen alsof het allemaal zo grappig was en nu is het forum opeens verpest kom op zeg je schrijft dit gewoon omdat je niks meer te lullen hebt jij begon daarbij ook gewoon zelf door kritiek te leveren op ferrarifans alsof het een enorme groep klootzakken is je lokt gewoon uit is het zo gek dat daar mensen boos om worden want als je dat echt gek vind had je in de eerste plaats ook gewoon je mond kunnen houden als je daarbij ook nog eens je laatse twee reacties vergelijkt met de reactie daarvoor kun je mischien begrijpen dat dit elkaar nogal tegenspreekt


als dit topic inderdaad verpest is ben ik heus niet de enige die dit heeft veroorzaakt
@RenesisHP bang om vernederd te worden???

@Martinez en hierbij is weer een van je standpunten weg door zelf precies te doen wat je mij verwijt dit keer ben je ook nog zo dom om het zelf toe te geven
túúúrlijk, túúrlijk, is al goed.

Als ik de anderen hier een wijze raad zou mogen geven: gelul in de ruimte kan je niet horen, als iedereen begrijpt wat ik bedoel.

en @ Jeroentje nogmaals:
– we hadden over de schrijf-vorm, niet gespreksvorm Nederlands
– als jij mij een citaat zou kunnen geven dat ik letterlijk heb gezegd dat Ferrari(plaats, voor- en eigennamen met een Hoofdletter) aanhangers klootzakken zijn, zou ik dat graag willen zien.
– eerst gebruik je vrijheid van meningsuiting (op een wat vage manier), vervolgens zeg je dat ik m’n mond moet houden? beetje tegenstrijdig vind je niet?

Verder:

als ik zo typ leest het best wel irritant weg dat begrijp je zelf ook wel hoop ik een aantan mensen hier op Autoblog.nl vinden het wel zo prettig dus als je hun wensen zou willen vervullen/respecteren dan zou ik en iedereen het heel erg waarderen als je het niet doet maakt het mij niet meer zoveel uit dan weet in tenminste welke posts ik niet hoef te lezen als je begrijpt wat ik bedoel.

(Zo, moest ik me even inhouden om geen leestekens te gebruiken. maarja, wat denk je dan van iemand die een 8,7 voor Nederlands staat, de meeste mensen welke goed in Nederlands zijn schrijven en typen automatisch leesekens… :roll: )
Ik zie dat ik door het snelle typen zelf ook wat spellingvouten heb gemaakt.

Shame on me :$
De meeste mensen WELKE goed zijn in nederlands dit was wel het domste moment om een fout te maken beter lezen ik vergeleek alleen iets ik heb gezegd dat je praatte alsof het klootzakken waren niet dat je dit daadwerkelijk heb gezegd en ik heb daarbij gezegd dat als je niet tegen de reactie’s op je belediging kan dat je dan maar beter je mond kon houden niet dat je je mond moest houden

ik kon het stuk zonder leestekens trouwens zonder enige moeite lezen
@jeroentje.

Goh. Jij mij vernederen… :|

Laat maar eens zien.
Eens kijken hoe de toekomstige Ferrari eigenaar /fanboy zijn intellect met ons gaat delen. :twisted: :lol:
Eens kijken hoe de toekomstige Ferrari eigenaar/ fanboy zijn intellect met ons gaat delen.
mensen welke goed zijn in Nederlands is correcte seplling. wat dacht je dan, mensen wie/die goed zijn in Nederlands?

“als je niet tegen de reactie’s op je belediging kan dat je dan maar beter je mond kon houden”

ik pas het ietsje aan, dan is het op jou van toepassing:

als je niet tegen de negatieve reactie’s dan kan je maar beter je mond houden….
en dan nog iets: jij mij aanspreken op m’n spelling?

klassiek geval van “de pot verwijt de ketel dat ‘ie zwart ziet”
kijk naar je post het enige wat ik zeg is dat het dom is uitgerekend in die post een spel fout te maken en als je echt denkt dat het wel “mensen welke goed zijn in Nederlands” is dan heb je niet eens recht van spreken
ik kan daarbij ook gewoon tegen negatieve reacties alleen zou het nogal dom zijn iedereen zomaar vanalles over je te laten zeggen zonder iets terug te zeggen wat jij doet is anders jij lokt eerst uit en daarna klaag je openlijk over de reacties
waar heb ik trouwens gezegd dat ik later een ferrari wil want ik zie het nergens staan
Ik zeg. Bugatti Veyron en we lullen nergens meer over.
“Ik heb een teringhekel aan Ferrari’s, en nog meer aan optochten.”

Eerste keer dat ik met de redactie van autoblog eens ben. Blijkbaren zitten er toch mensen die niet alleen rukken op Ferrari, BMW, Audi, Lamborghini, Maserati enz enz en met een Corsa rijden..
Ik zeg koenigsegg CCXR stukken beter dan die volkswagen!!!
als dit de eerste keer is dat je het met autoblog eens bent waarom bezoek je de site dan nog??
Nooit gehoord van sarcasme en dat soort termen?
eerst lezen voordat je antwoord geeft…
ik zie anders nergens sarcasme staan
@ jeroentje

Wauw. Dit doe ik je niet na.

je gaat toch ook niet iedere punt of komma in zeggen als je met iemand praat zoek maar is een internationaal forum op daar gebruikt niemand leestekens dat jullie dat hier wel doen betekend niet dat ik dat ook zal doen de tegenagrumenten zijn blijkbaar ook op eerst net doen alsof het allemaal zo grappig was en nu is het forum opeens verpest kom op zeg je schrijft dit gewoon omdat je niks meer te lullen hebt jij begon daarbij ook gewoon zelf door kritiek te leveren op ferrarifans alsof het een enorme groep klootzakken is je lokt gewoon uit is het zo gek dat daar mensen boos om worden want als je dat echt gek vind had je in de eerste plaats ook gewoon je mond kunnen houden als je daarbij ook nog eens je laatse twee reacties vergelijkt met de reactie daarvoor kun je mischien begrijpen dat dit elkaar nogal tegenspreekt
Leuk weer trouwens, dat het topic weer een beetje opleeft.
Komen er zomaar weer een paar diehard-fanboys langswippen.
@ Jeroentje:

ik lees al je posts nog een keer en ik ben tot de volgende conclussie gekomen:

“begon daarbij ook gewoon zelf door kritiek te leveren op ferrari(…)vind je het gek dat daar mensen boos om worden”
.
.
.
.
.
Ja.
@Martinez:

jou probleem dat je dat gek vind gewoon niet zoveel zeiken
@ Martinez

jeroentje zonder hoofdletter he je weet nu wel wat zijn gebruiken zijn dus je moet maar geen leestekens gebruiken want dan wort ie weer boozz ensoowww… ;)
@jeroentje

Ik heb alle reacties van jou eens gelezen en daaruit heb ik het volgende kunnen concluderen:

Je zegt dat je de Engelse taal HELEMAAL beheerst.. Ik geloof er vrij weinig
van, maar stel dat het kon.
d.w.z. (Dat wil zeggen) Je kunt alle woorden juist toepassen, je uitspraak is perfect, je kent alle woorden..

Bedenk ook even dat je op je 13de nooit, nevernooit alle woorden (en dat zijn er onwijs veel) gehad kunt hebben.

Verder:
Je vind de Nederlands taal compleet nutteloos, maar je zult Nederlands
echter de rest van je leven nodig hebben. Het is je EIGEN TAAL nota bene!
In de categorie van domme opmerkingen komt deze in de Top 3!

Martinez en RenesisHP weten wel degelijk waar ze over praten als ik hun
reacties zo lees.

”mensen welke goed zijn in Nederlands” is wel degelijk goed Nederlands.
Dat jij op je 13de dat nog niet weet is absoluut geen schande hoor. Ga
alleen niet de wijsneus uithangen door te zeggen Martinez dom is, zelf niet
Nederlands kan c.q. …

Kortom: als je serieus genomen wilt worden moet je bij jezelf toch eens te rade gaan. Dit komt namelijk erg onwetend en dom over!

You get my point? ;)
@ Benz..

In discussie gaan met deze jongeman is redelijk zinloos.
Maar je hebt wel een goed punt.
@BananaFlip

Ik heb idd een punt, al denkt deze jongeman het allemaal beter te weten, gezien de reacties over en weer.

Tja, ik vond het aan de andere kant wel erg hilarisch… :lol:
@ Benz..

Het is wel leuk om af en toe eens wat discussies tussen fanboys en fatsoenlijke mensen te volgen als je niks te doen hebt.
Zeker als die fanboys allemaal hele kromme onsamenhangende dingen zeggen.
Lamborgini is duits en er steekt een VW motor in. De echte fans van de italiaanse sportwagen kiezen voor Ferrari.
Voor de rest moeten de hollanders toch altijd over iets roddelen, niet?
Heey schrijver, ga nooit in Maranello. als je dat doet hou u stil. want ge gaat op blote voeten naar huis.
@ Jorgos
Ik denk dat je meer weet over auto’s als de schrijver, die zegt: geef me een duitse auto met een Italiaans embleem.
@BananaFlip

Daar heb je zeker gelijk in want het namelijk (bijna) altijd vermakelijk om te zien dat er door ”bepaalde personen” (ik noem geen namen ;) ) zulke domme, ontwetende en achterlijke uitspraken en opmerkingen worden gedaan dan jeuken mij handen gewoon om eventjes er op te reageren..
@benz ik heb gezegd dat ik het vak nederlands nutteloos vond niet de taal beter lezen dus


lees de rest ook maar eens die zijn namelijk veel tegensprekender dan mijn reacties daar bij weet je nog steeds niks over mij engels dus is het zinloos om daar over te beginnen
Nederlands met een HOOFDletter,
comma’s en andere leestekens :angel: ,
tegensprekender?
mij Engels?

and so on… :X :?
Word er nogal moedeloos van.
Als je zonodig Ferari de hemel in wil prijzen en forumleden wil irriteren doe dat dan op een ander forum!
En ga nou niet weer over mij beginnen, iederen hier weet wie wat gedaan heeft en wie zich hoe gedraagt
Nederlands met een HOOFDletter,
comma’s en andere leestekens :angel: ,
tegensprekender?
mij Engels?

and so on… :X :?
Word er nogal moedeloos van.
Als je zonodig Ferari de hemel in wil prijzen en forumleden wil irriteren doe dat dan op een ander forum!
En ga nou niet weer over mij beginnen, iederen hier weet wie wat gedaan heeft en wie zich hoe gedraagt…
( graag de bovenste en dit bericht verwijderen, drukte weer te snel… :mrgreen:
dus ik heb de n gemist so what dit gaat toch niet over nederlands
@jeroentje

Jongeman, Nederlands (het vak dus) gaat toch zeker voor de volle 100% over de Nederlandse taal + geschiedenis.. Als jij het vak nutteloos vind zeg je dus eigenlijk dat het gehele Nederlands je geen ene moer interesseren kan! Het land waar je in woont en waar je misschien ook geboren en getogen bent.
Tja, het is nou eenmaal jouw mening. Ik zei ook alleen maar dat ik nog nooit van m’n leven z’n domme opmerking gehoord heb.

Verder zei ik nog dat het mij sterk leek dat jij Engelse alle woorden kent, alles kan toepassen terwijl je nog maar 13 bent.

Ook schijn jij ons te betichten op taalfouten, terwijl jij niet eens de moeite neemt om aan interpunctie te doen EN dan nog taalfouten maakt.
Ach, een taalfoutje is snel gemaakt. Het is gewoon menselijk. Maar ga dan a.u.b. niet de ”smart-ass” uithangen want het gaat nergens over!

Cappish? ;)
Excuses, het moet zijn ”alle Engelse woorden”

Zie je… het is menselijk ;)
Ta. Miles Davis zei het al eens: een Ferrari is voor iemand die iets wil zijn. Een Lambo voor iemand die iets is.

“Miles Davis is said to have driven his Miura around with a .357 Magnum stashed under the seat and enjoyed outrunning police cars while terrified passengers like Jimi Hendrix held on for dear life. He crashed the car in 1972, breaking both ankles in the process, and immediately ordered another. Frank Sinatra arrived at the Lamborghini factory outside carrying a roll of specially tanned wild boar skin with which he instructed the workmen to upholster the interior. He chose orange metallic paint for the exterior and matching shag carpet within.”

Cool.
Gewoon even uit de mainstream stappen en je gedacht zeggen, nu is ferrari ook niet mijn lievelingsmerk, ze hebben een paar mooie auto’s staan. Er zijn ook andere merken die mooie auto’s hebben staan zonder zo een steigerend paard voorop. Een mooie stier of 3-tand valt ook te apprecieren.
@benz

ik hang niet de smartass uit ik heb nergens gezegd dat ik beter ben ik heb alleen gezegd dat je mij niet moet gaan corrigeren als je zelf ook fouten maakt en om dan te zeggen dat fouten mensenlijk zijn is al helemaal dom als je mij er over gaat afzeiken bovendien heb je ook niet begrepen dat ik het over dit blog had toen ik zei dat dat niets met nedelands te maken had
@dinks
als je het geld hebt om een ferrari te kopen ben je al iemand! een lambo blijft daarbij een audi voor prestaties koop je een koenigsecc of een lotus
@ Jeroentje:

Je schijnt nog steeds moeite te hebben met feiten en meningen onderscheiden, ook probeer je jouw eigen mening aan de anderen hier op te dringen ik citeer:

“als je het geld hebt om een ferrari te kopen ben je al iemand!”
vind jij.
een lambo blijft daarbij een audi
vind jij.

vind ik:
(bij wijze van) een boer die rijk wordt koopt een ferrari (of porche).

Vind ik: Ferrari = SuperFiat…

Iemand nog wat een toe te voegen?
dit zijn dus 2 voorbeelden, dit hoeft dus niet (100%) mijn mening te zijn…

Ik zal kijken of ik de komende week tijd vind om te reageren, maar ik zit volgende week in Parijs voor school, dus houd S.V.P. rekening met vertraging.

Au Revoir…
Ha Jeroentje: de uitspraak stamt van begin jaren 70 . . . toen maakte Audi nog mooie VWs.
@jeroentje.

“als je het geld hebt om een ferrari te kopen ben je al iemand!”

Wow. Dan ben je iemand met een Ferrari. Fijn als je complete identiteit van die auto af moet hangen.
@jeroentje

Nou vind ik je nog meer ”tegensprekender” :lol: dan je al was. Zeg ik dan dat je beter probeert te zijn dan anderen? Nee, dat zei ik helemaal niet. Dus eerst lezen en daarna (proberen) te reageren. Dat je zegt dat fouten NIET menselijk zijn getuigd alleen al van grote domheid! Ieder mens maakt fouten, of je het wilt of niet.. Dat JIJ dat niet begrijpt ligt gewoon aan jezelf.

Verder zeg je dat IK er niets van begrepen heb omdat jij ineens post dat je het over deze blog had, welke (volgens jou althans..) niks met Nederlands te maken heeft..

Ik nieuws voor je:

Ik citeer even wat jij hebt gepost in dit topic.

”Nederlands is van het meest nutteloze vak wat er bestaat waarom verwachten mensen dat ik daar oplet?”

Nou spreek je jezelf al 2 keer tegen, dus om mij te wijzen op een paar schrijffoutjes terwijl ons pre-pubertje, (jij dus..)

Ten eerste: geen enkele interpunctie toepast,

ten tweede: nog MEER schrijffouten maakt en zinnen verkeerd formuleren dan Martinez, RenisisHP en ik bij elkaar.. (ik doe het je niet na..) :lol:

Ten derde: slecht aan onderbouwing doet bij zijn argumenten en zijn mening opdringt bij anderen, terwijl een mening voor iedereen anders is. Ik zelf heb liever een Mercedes dan een Ferrari, of liever een SLR 722 dan een Enzo. Snap je dat? Iedereen heeft weer een andere mening en respecteer die dan ook als zodanig!

Na dit alles kan ik opzich best concluderen dat je de ”smartass” uithangt om een groot aantal redenen.

You get my point?
En dan nog wat: Jij probeert te beweren dat je pas iemand bent als je een Ferrari hebt.. Aangezien je het zelf zegt, is het voor mij duidelijk dat jij niks voorstelt omdat je geen Ferrari hebt!

Kortom: Diep triest..
@ Jeroentje:
je verbindt nu idd te veel aan een Ferrari, als je zegt dat je niks bent als je geen Ferrari hebt, is (bijna) niemand hier iets.

Ik ben het wel met Autoblogger oneens, en wel om de volgende redenen:

De Vandenbrink GTO is gewoon een replica van de 250 GTO met als doel daar geld uit te slaan. Hij is wel mooi, maar je moet als autofabrikant nie tin het verleden blijven hangen.
Toen de Enzo uitkwam, was dat een zeer futuristische auto, met scherpe hoeken en randen, die gemaakt was om de F1 sensatie op de weg te brengen. Dat was het hele punt.
Over de F430 en de 599GTB, in die auto’s schijn je je (volgens autobladen) meteen een pro te voelen, omdat je de auto meteen aankon. Dat zegt echter niet dat Ferrari’s ingeboet hebben op het gebied van rijsensatie.
De F40 was de laatste auto onder Enzo himself, en is dus ook compromisloos. Hij is van binnen alleen open te doen met een draadje, uit pure gewichtsbesparing. tegenwoordig is dat inderdaad minder, maar dat is omdat Ferrari’s anders alleen aan die-hards verkocht konden worden, nu spreken ze een breder publiek aan(met helaas inmiddels een patser-imago).
Daarom is dat gedoe met Carbon ook zo raar. Want waarom zou je alles van carbon maken om grammetjes te sparen, als je ook het startsysteem er uit kan halen, en de auto gewoon met een sleuteltje kan starten?
Hetzelfde zie je bij Lamborghini’s, Porsches en Astons. De Porsche 911 GT3 is bijvoorbeeld ontworpen om snel te gaan, maar toch zit er een stereo in.
Ergo: de consument wil blijkbaar snelheid, maar die niet te koste laten gaan van luxe, en die luxe niet ten koste laten gaan van rij eigenschappen. Dat Ferrari daar ook een ander publiek mee aantrekt, kan ik niks aan doen, maar dat Publiek zie je ook bij Lambo ed.
wat de styling betreft, ieder zijn eigen smaak toch?;)

– TF
heb ik ergens gezegd dat je niemand bent zonder ferrari ik bedoel alleen dat je flink succesvol bent als je het geld hebt om een ferrari te kopen ik heb ook juist bevestigd dat fouten menselijk zijn alleen is het nogal dom om dat te zeggen als je zelf de hele tijd mij zit te corrigeren en ik heel zielig jullie zeiken de hele tijd over taal ik dacht toch echt dat dit over ferrari’s ging de dingen die ik als reactie schreef op jullie heb ik puur uit feiten opgesteld dat je dan vervolgens offtopic dingen zoekt om mij af te zeiken lijkt mij een grotere getuige van zieligheid dan de slecht onderbouwde argumenten die jij opnoemt over mij
tip: word gewoon alsnog schoolleraar je hebt duidelijk je roeping gemist
“de dingen die ik als reactie schreef op jullie heb ik puur uit feiten opgesteld”

als je het geld hebt om een ferrari te kopen ben je al iemand!

Feit? Neuh

een lambo blijft daarbij een audi ( leestekens :roll: )
Feit? Nope

voor prestaties koop je een koenigsecc of een lotus.

Dit komt dus uit 1, ik herhaal één post.

Iemand nog iets aan toe te voegen…?
P. S.

heb je een Foto van een koenigsecc? is zeker een Chinese variant van de Koenigsegg?
@jeroenie

Dus je hebt nog steeds commentaar en je denkt het allemaal nog steeds beter te weten?

”tip: word gewoon alsnog schoolleraar je hebt duidelijk je roeping gemist”

Als dat aan mij gericht was heb ik nieuws voor je. MIJN roeping heb ik al gevonden. Heb een goed salaris, mooi huis, mooie auto (Benz S500) en heb een schat van een vriendin, dus nee.. die reactie sloeg gewoon nergens op en was ook totaal niet relevant. ;)

Je tegenreacties zijn trouwens lachwekkend te noemen.
Jongeman, je spreekt jezelf alleen maar tegen, maakt schrijffouten, doet totaal niet aan interpunctie. Het is namelijk erg makkelijk voor iedereen als je gewoon punten, komma’s e.d. (en dergelijke) toepast. Zo ontstaan er ook geen misverstanden en het leest gewoon beter weg.

Een post van jou:

”als je het geld hebt om een ferrari te kopen ben je al iemand! een lambo blijft daarbij een audi voor prestaties koop je een koenigsecc of een lotus”

Ik zeg: Grote onzin. Een Lambo koop je namelijk ook wel degelijk voor z’n prestaties. Tja, Lamborghini is ingelijfd door Audi. Lekker goedkoop om het dus automatisch een Audi te noemen. Zitten er Audi-logo’s in? Nope, je weet gewoon niet waar je het over hebt en in daarom ga jij dus zielig en gefrustreerd reageren en zo kom je dus ook over..

Verder zeg je ineens dat je bevestigd dat fouten maken menselijk is. Je krabbelt dus even snel terug.

Nog een post van jou:

”en om dan te zeggen dat fouten mensenlijk zijn is al helemaal dom als je mij er over gaat afzeiken”

Ten eerste zeik ik jouw helemaal niet af. Ik zeg alleen dat fouten maken menselijk is omdat iedereen fouten maakt.. Basta! Jij doet niet aan interpunctie, maakt meer schrijffouten, zinsfouten e.d. dan Martinez, RenesisHP, TF en ik bij elkaar. Je zegt ook dat ik slecht onderbouw. Man, wat een bullshit. Lees mij reacties aan jou even door en dan kan je lezen dat ik wel degelijk onderbouwing bij mijn argumentatie geef. Maargoed, iemand als jij weet waarschijnlijk de definitie van ”onderbouwing’ of ‘argumentatie’ niet dus dan lijkt het mij wel duidelijk. En aangezien JIJ de persoon was die er over begon heb je in dat opzicht gewoon geen recht van spreken. Maargoed, wring je maar weer in allerlei bochten.. het helpt je toch niet. ;)

Snap je het nu een keer? :lol:
@ Benz..

Ik vond het een mooi betoog :wink: , maar denk dat onze puber er 1 is van het sort tad denkt tad de wereld om hen draait I.P.V (in plaats van) andersom…

eigenlijk zou ik medelijden hebben met zulke mensen, ware het niet dat ze altijd en overal zo uit de hoogte doen.

Precies zo’n geval hadden ik en mijn collega’s van een goed bekeken site ook, 1 team-member vond zichzelf ook te goed voor ons en die hebben wij er dus ook uitgeknikkerd. Daarna nog meer problemen mee gehad, maar da ga ik niet zo in het openbaar op in, want diegene heeft ons meerdere keren via rechtzaken E.D. bederigd over allerlei nonsens, vandaar dat ik ook in “geheimtaal” schrijf…

nu hopen dat het een beetje te volgen is :roll:
(@ jeroentje: je weet wat voor figuur je aanslaat als je mij gaat bekritiseren op m’n

sort ipv soort,
tad ipc dat,

aangezien je zelf hebt toegegeven dat fouten maken menselijk is?

gewoon wat “usefull intel”
@Martinez

Ach, het is wel vermakelijk. En bij een topic zoals deze schijnt bij sommigen (jeroentje) de ideale manier te zijn om al de frustaties eruit te janken!

Nou ja, hij heeft alleen zichzelf ermee.. ;)
@benz: Hoezo ben ik niet relevant, hoevaak moet ik iedereen er hier nog op wijzen dat dit topic er over gaat of Ferrari zuigen of niet en niet over taal: Ik vind dat Ferrari regeert en niet zuigt en dat is alles wat ik hier nog over ga zeggen. ik al jullie bezwaren al beantwoord in eerdere reacties, als je antwoorden wil lees je ze nog maar een goed door.

(met leesteken en al die zooi, nou goed?)
@jeroentje

Een wonder is geschied! Je doet aan interpunctie.. :)

Maargoed, eerst lezen en DAN pas reageren?

Ik zei dat jouw reactie totaal niet relevant was en niet jij zelf. Toch een wereld van verschil dacht ik zo. En ja, dit topic gaat inderdaad over Ferrari’s die volgens iemand zuigen. Ik vind namelijk ook dat Ferrari niet zuigt. Dat Ferrari regeert ben ik dan weer niet met je eens. Dat is mijn mening en hetgeen wat jij zei, is jouw mening. En aangezien jij een paar mensen af begon te bekken en hun jouw mening begon op te dringen ben jij dus in wezen begonnen. Blijf gewoon bij het onderwerp en ga anderen niet aanvallen om hun smaak. Iedereen heeft een andere mening, andere smaak. De één zweert bij BMW, weer iemand bij Mercedes-Benz (including myself..) en de ander houdt het weer bij Audi of voor mijn part Maybach..

Dus je snapt het eindelijk?

Dat doet me deugd..

Gr.
Benz..
@ Benz

Goed gesproken, iedereen zijn eigen smaak, iedereen gelukkig! Je zal altijd mensen blijven houden als jeroentje, die, doordat ze voor het ene merk zijn, meteen het andere merk helemaal afkraken en niks goeds zien in de andere auto’s.
Dat die mensen niet begrijpen dat andere merken wel degelijk goed kunnen zijn, is voor mij niet te bevatten, maargoed, die mensen snappen ook het nut van interpunctie en andere leestekens niet.
Ik ben er nu wel klaar mee, vooral met ene jeroentje, en misschien kan er dan nu gewoon op het onderwerp gereageerd worden, en niet op sneue mensjes die dit soort forums beschouwen als een plek om hun gal te spuwen (lees: om anderen af te zeiken en zichzelf voor l*l te zetten)

– TF
@TF: Goed gesproken..
dat is geen bevestiging van je mening dat Ferrari zuigt, dat is een bevestiging van de mening dat de Enzo lelijk is. En omdat de Enzo lelijk gevonden wordt, en er een Amerikaan is die em sneller maakt, zuigt Ferrari?
Die vat ik ook ff niet. Al ben ook ik het er mee eens dat de Enzo nou niet bepaald de mooiste Ferrari is. Dat doet de Ferarri met de 599 een stuk beter ;-)
WTF, ik kijk een paar maanden later en jullie zijn nog steeds bezig, jullie hebben echt geen leven, en wat heeft TF hier mee te maken ik heb nooit op hem gereageerd, ik zie hem er nu pas tussen staan met sneue opmerkingen over mij en de mededeling dat ik het leuk vind om mensen af te zeiken, kijk naar je zelf man heb ik ooit iets over jou gezegd dan?

P.S. hoe kun je een mening nou bevestigen, wat een onzin
@ jeroentje
Ik reageerde niet op jou, ik reageerde op Benz, en ik gaf mijn mening over sommige dingen:P

Trouwens, je mening kan bevestigd worden door verschillende dingen, bijvoorbeeld door onderzoeken van anderen (deskundigen), in dit geval is het een argument van autoriteiten.
@ Jeroentje:
En bedankt dat je iedereen hier – letterlijk – levenloze mensen noemt, zo maak je jezelf echt populair!

En o ja, je reageert nu zelf en bent dus zelf ook onderdeel van de “mensen die echt geen leven hebben”.
slim bedsacht ;)


Groetsels aan iedereen (A)
Klimaathysteriemoetstoppen
De meeste nieuwe Ferrari’s zijn keilelijk. Ik bedoel: alles na de F360. ;-)
gewoon helemaal waar ferrari’s zuigen en zuigen en blijven dan alsnog zuigen.
Hé lekker, een ouderwets wetstrijdje verpissen.
Als ik ooit nog eens warme melk en schaapjes tellen niet werkt ga ik al deze puberreacties eens doorlezen.
Wedden dat ik voor reactie 50 in coma lig?
Wat is er in godesnaam mis met Ferrari’s? Heb je stront in je ogen?!
@[email protected]:
nogal een kortzichtige reactie, vind je niet? ;)
@jeroentje: En, al volwassen??

Ik weet al zeker van niet.. ;)

@[email protected]: Geen idee.. you tell me?
deze blog staat er al zo lang! en door dat het plaatje er zo uitspring klik ik er elke keer weer op!
Sander16Jr Volvo freak
Ik heb een hekel aan Amerikaanse suv’s en aan Lexus, want dan introduceren ze een hybride suv, maar dat ding heeft dan nog steeds zo’n dikkke v6 d’r in liggen.
Altijd mooi om te lezen, die reacties van mensen die totaal geen benul hebben waar ze het over hebben en zogenaamd autoliefhebber zijn. Vanwege het statussymbool natuurlijk! Verstand van techniek, tuurlijk niet. Laat me niet lachen! MVG, Drs. Ing. working @ Scuderia Ferrari
Ferrari heeft in het verleden heel veel mooie auto’s gemaakt, ik heb het geluk gehad er enkele keren in mee te mogen rijden: in een 355 en een 360.
Smaak is persoonlijk, en ik ben van mening dat de Ferrari’s van de laatste jaren er heel erg op achteruit gegaan zijn wat betreft design. Gelukkig is er de 458, een stap in de goede richting. Op de achterkant na dan.

Lamborghini’s zijn echt vele malen mooier dan Ferrari’s, vooral tegenwoordig. Wat een prachtauto’s zijn dat! Misschien hebben ze niet de legendarische racehistorie waar Ferrari over beschikt, het verhaal over de oprichting door Ferruccio Lamborghini is des te mooier!
Kijk ik ben enorme ferrari fan ik hart en nieren maar ik vind dat lamborghini ook prachtige auto’s maakt maar ik ga niet lamborghini afzijken omdat het de concurent van ferrari is dus waar gaat dit over ???
@ FeRRaRi

Thats the spirit!
@ FeRaRi

HEt gaat over de mening van iemand welke door alles en iedereen word aangevallen…. ;)
@ FeRaRi

Dit is en blijft gewoon een plek waar mensen ongestoord Ferrari’s af kunnen zeiken, ik vind Lamborghini’s op het moment qua design wel mooier, maar Ferrari is voor mij toch hét merk. De schrijver van deze column vindt dat Ferrari’s zuigen, das zijn mening.
Je hebt gewoon 100% gelijk dat dit nergens over gaat, maar blijkbaar is het toch nodig dat mensen hier lekker andere merken af kunnen zeiken…
integralechubasco
turbo ferrari’s zuigen nog harder…
naja, t maakt toch niet uit of mensen hier Ferrari vinden zuigen. want te meeste kunnen er toch nooit een kopen :lol:
helemaal mee eens! kutferraris!
De ferrari f60 is een formule 1 auto uit 2009 waarin raikkonen reed. Dus wat hier wordt geschreven is helemaal niet waar.
tjeez, 507 reacties… opzich wel gelijk trouwens… maare, lambo komt bij fiat vandaan, ferrari ook of heb ik weer is niet opgelet toen me vader dat vertelde?
@gwnbmw: Je hebt niet goed opgelet ;)
@Gioor: oke. echt niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).