Video: lastig kiezen: 911 GT3 of GT3 RS

Auteur: , 44 Reacties

Dik 30.000 euro prijsverschil voor twee letters meer en 20 kg minder. Het hart zegt ja, maar wat zegt het verstand?

Beiden hebben een 3,6 liter grote en 415 pk sterke zescylinder boxermotor achter de achteras. Beiden halen een top van 315 km/u. De Porsche 911 GT3 sprint in 4,3 seconden naar de 100 en de GT3 RS in 4,2 seconden. Dat scheelt nauwelijks iets of zijn er nog andere argumenten om voor een RS te kiezen. (via autoblog.it)44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
hij valt op!

ik zag er laatst een en hij is wel erg vet!
idd lastig kiezen maar mensen die in deze prijsklasse een auto kopen kijken toch niet naar de prijs als ik het geld had zou ik voor de rs gaan alleen al vanwege de stoerdere uitstraling
Op de autorai stond ook een 911 GT3 RS, alleen in zwart met witte striping, wat een geniaal gebouwde auto. Voor mij is er geen enkele ferrari die hieraan kan tippen!
Ik ga toch voor een Lambo, een LP 640
Da’s natuurlijk wel meer een luxe-probleem…beide auto’s zijn juweeltjes (in mijn ogen dan). Maar als je dan toch de mogelijkheid hebt…waarom dan niet?
kiezen…. leuk.. doe dan maar die veredelde kever..
Tja, prijstechnisch was ik voor geen van beide gegaan. dan liever de normale 911 en de boel zef ombouwen. Spaar je meer geld mee uit, aangezien veel de onderdelen de auto toch uit gaan, waardoor je voor die spullen weer geld krijgt. daarvan kun je onderdelen kopen, laten maken, of zoals ik materiaal kopen om ze mee te maken….
@kevski style…. ik weet heel toevalig nog een stukje lambo te koop
Wat nou lastig kiezen, de GT3 RS zonder twijfel.
Tja, voor mijn gevoel voegt zo’n RS versie toch weinig toe. Ok hij heeft wat meer spoorbreedte achter en is 20 kg lichter. Maar in essentie is het een opgeleukte GT3 en daar zou ik niet voor bereid zijn 30.000 euro extra te betalen. Als ze nu de auto 100 kg lichter hadden gemaakt en de motor meer vermogen hadden gegeven ok.
Bij de porsche dealer in latem staat er 1, hij valt echt op, maar toch liever die carrera GT die erachter in de showroom staat ;)
@ lincoln: Ja die van die wielrenner zeker?

@ lebastille: Enige wat de auto toevoegd is een circuitauto. Deze is namelijk gewoon goedgekeurd door de Fia. Maar voor de gemiddelde leek is dit idd geen toevoeging….
Jammer van die kleur combinatie van die nieuwe RS de oude was zo mooi wit met blauw.
Ik zou voor de GT3 gaan. Die is zò comfortabel.
@ Kevski style: ok die auto is toegestaan op het circuit. Maar als je kijkt naar het verschil in prestaties tussen de GT3 en de RS zal deze waarschijnlijk gering zijn. Het belangrijkste verschil (mijns inziens) wat in het verhaal wordt genoemd is de wat preciezere/nauwkeurigere besturing. Andere zaken zoals motor en gewicht zijn praktisch hetzelfde. Op beide auto’s is de wielgeometrie volledig in te stellen. De aerodynamica op de RS is ietwat aangepast aan de voorkant. Toch ben ik van mening dat de verschillen in werkelijkheid klein zullen zijn en daarmee de 30.000 euro niet waard.
Zeker weten de RS!
Ik spaar door voor een 9ff of Ruf.
alleen voor de mensen met een race licentie en een sterke rug ;)
De 911 GT3 Is heel gaaf :D
Maar de 911 GT3RS is nog gaver:D
Dus ik zou kiezen voor een 911GT3RS :D

Al is het toch nog wel moeilijk kiezen
De top is trouwens 310km/u
en geen 315km/u ;)
Als ik het geld had zou ik voor de gewone GT3 kiezen. puur vanwege het feit dat deze in het dagelijks gebruik ietsjes vriendelijker is.
Ik ga niet kiezen (verkeer ook niet in de luxe positie), maar wil wel even kwijt dat ik dat oranje met die zwarte velgen stiekem wel beregaaf vindt!
Affentittengeil! (das war Deutsch) ;)
In Top Gear Magazine een review van deze auto. Gifgroen in dat blad. Hamster, die de auto testte, was er erg positief over. Hij schreef zoiets als dat Porsche ingenieurs wanneer die zich aan iets stoten, dat ze niet dat object waar ze zich aan stoten weghalen, maar iets er omheen bouwen. Het ging dus over de positie van de motor die “verkeerd” was, maar waar Porsche ingenieurs aan vasthielden en net zo lang doorwerkten tot de auto tcoh goed was. Hij had het erover dat dit de laatste 6 was.
Ik zou de gewone GT3 nemen (of toch de Turbo, of toch de Boxter en de boot…) want voor dat geld wil ik wel de spiegels in carroseriekleur!
GT3 RS! Kennis heeft die ook namelijk :D :P
Als het een GT3 moet worden dan maar natuurlijk de GT3 RS.
Ah, ze zouden beter een Rs versie maken van de cayman, maar met evenveel vermogen uiteraard.

Dan is het wel bye-bye gt3 rs.

Ik zou dan eigenlijk liever een cayman kopen en daar wat aan verbeteren ( alle overbodige luxe eruit, carbon onderdelen hier en daar, motor wat tunen ) en dan rijdt die cayman gelijk welke andere porsche eruit.
@jan:

Ik heb totaal geen idee wat nu de moraal van jouw verhaal is. Probeer t nog een keer zou ik zeggen.

Wat de keuze betreft: Voor het circuit de RS, voor al het andere de standaard GT3 (vind ik eigenlijk voor zich spreken).
Wat is het publiek die zoiets koopt? Dat zijn mensen die minimaal 2 auto’s op de oprit hebben staan en het leuk vinden om af en toe het circuit op te gaan. Voor stadsverkeer is het drie keer niks dit. Als je het geld te besteden hebt dan zou ik toch goed afwegen wat de echte verschillen zijn 30.000 euro voor 20kg kan niet waar zijn. Er moet meer achter zitten schat ik al is het alleen maar exclusiviteit, dus een limited aantal gebouwd. Dan zou het interessant kunnen zijn een RS te nemen, omdat hij relatief minder afschrijft, maar of dat dingen zijn die meerendeel van het koperspubliek in acht neemt…
@job: Motor achterin wordt gezien als niet een goede oplossing; middenmotor wel. Porsche krijgt t toch voor elkaar een goed rijdbare wagen te toveren uit het heckmotor principe.
Doe mij maar een GT3 RS in black/orange!

Video:

http://www.dutchcarsightings.com/2007/03/18/porsche-997-gt3-rs/
de gt3 voor de boodschappen en de rs voor de dagjes circuit
Ik vind de kleur combiatie van RS wel erg gaaf.. En om daarvoor (en die 20kg) 30.000 meer voor neer te leggen.. Nee dankje. Maar als je t geld hebt, och who cares?
Maar er zijn toch wel beter dingen om die 30.000 aan te besteden? Nieuwe Kawasaki Ninja erbij? Ook leuk :D Jajaja dit is een autoblog.. Maar een Porsche 911 GT3 en een Kawasaki Ninja in de garage staat misschien beter dan alleen een Porsche 911 GT3 RS.
GT3’s zijn leuk voor het Circuit, maar je hebt aan de 911 Turbo een betere Porsche voor “dagelijks” gebruik dan deze circuit wagens.
Maar goed dan kun je misschien beter de combinatie van een Boxer/Cayman S en een Cayenne nemen.
@bvking:
Je zegt: “mensen die in deze prijsklasse een auto kopen kijken toch niet naar de prijs”

Wat een onzin zeg. 30 duizend euro blijft een bak geld, als je zoveel geld EXTRA uitgeeft dan moet het dat ook waard zijn, maakt niet uit hoe rijk je bent.
die GTRS is echt veul mooier
@jan:

Wat heeft dat dan te maken met de keuze tussen een GT3 of een GT3 RS. Ze hebben toch allebei hun motoren achterin liggen ipv in het midden. Of wou je zeggen dat ze bij de GT3 RS de motor naar voren hebben gehaald;-)
ik las de tekst en dacht meteen, als je zo’n auto koopt, dan strijk je die 30 ruggen ook wel over je hart, niet voor de 20 kilo extra maar gewoon puur voor de naam RS…maar toen zag de binnenkant ( wat ervan over is ) en dacht echt van neeeee nu weet ik waar die 20kilo vandaan komt haha, dus uiteindelijk toch de normale gt3 ( zal uberhaupt geen gt3 kopen maar die zou wel me voorkeur hebben )
@ Dekster
Die Carrera GT in latem is echt om op te kwijlen ni normaal xD
Ik kies voor de f430 challenge stradale, er is dan ook nog wat tijd over om te sparen.
heb er allebei in gereden en de rs is nog scherper als de al zo goede gt3, en dan komt er nog een bij dat het een collecters item is (wordt)
waarom is dat 30.000€ meer? kijk eens goed er staat in de rs.. staat een rolkooi in, normaal is hij dan zwaarder maar er zijn meerdere onderdelen uit carbon en dus weegt het toch lichter, en is de auto dus stijver en heeft dan betere prestaties op het circuit, simpel. ik kies dan duidelijk voor de GT3 RS!
ik ben geef porsche fan maar vind het wel grappig dat porsche vermogen opgeeft die ver onder de daadwerkelijke vermogens liggen. 415pk? maak er maar eerder 430pk van.
wel belachelijk dat ze 30000 euro vragen voor 20kg minder. hallo!!!! zijn ze nog wel helemaal gezond daar bij porsche? ook omdat er om de nurnbergring geen verschil waarneembaar is tussen de gt3 en gt3 rs! de gt3 is al bizar goed gelukt. helaas is het verschil niet meer zo groot als bij de vorige versie. (996)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).