Brilliance heeft ambitieuze plannen

Auteur: , 27 Reacties

Als we alle berichten in de media mogen geloven dan worden we binnenkort in Europa overspoeld door auto's van dit ambitieuze Chinese merk, maar tot nu toe blijft het volgens mij voornamelijk bij plannen. Begin dit jaar werd bekend dat Cardoen de import voor de BeNeLux op zich zou nemen, maar sinds die aankondiging is het angstig stil geworden.

Toch werden er in Genève maar liefst 3 verschillende modellen gepresenteerd en werd de doelstelling bekend dat er dit jaar maar liefst 15.000 auto’s in Europa verkocht gaan worden. Feit is echter dat er tot op heden nog geen auto’s zijn afgeleverd en dat het topmodel, de BS6, een schamele 2 sterren scoorde in een Duitse crashtest.

Het feit dat er tot op heden nog geen auto’s in Europa verkocht zijn verhoud Brilliance er niet van om bekend te maken om aan het eind van dit jaar ook de Amerikaanse markt te bestormen met de BS6. Ook maakte topman Zhigang Liu bekend dat Brilliance in een periode van 5 jaar maar liefst 158.000 auto’s in Europa wil verkopen. Naast de al bekende modellen (BS6, BS4 & BC3) komt Brilliance ook nog eens met een nieuwe kleine hatchback in het Golf-segment. De auto met de codenaam A1/FRV is onlangs onthuld op de Shanghai Motor Show. De A1/FRV is voorzien van een 1.6 liter met 107 pk en de afmetingen zijn: 4180 x 1755 x 1460 mm.

Brilliance A1

Brilliance A1

Brilliance A1

Brilliance A1

Foto’s via cn.autoblog.com, meer foto’s27 reacties

2 sterren haha
Herstel: een Duitse crashtest…
Het lijkt wel op een Grande Punto. Van binnen ziet het er ook goed uit. Nu nog de Ncap sterren omhoog en je hebt een super auto voor Lease mensen.
Wat lijkt die logo griezelijk op die van Toyota!!!
lelijk en onveilig. chinese cars… still a long way to go…
Dezelfde omstreden Landwind test? Die achteraf gezien iets minder slecht was toen er eenmaal door Ncap werd getest?
Ja veiligheidsontwikkeling kost geld…..dus dat hebben ze maar geschrapt?

Ik vind het interieur wel een fris kleurtje hebben. Is een keer wat anders dan grijs of zwart.
@AlexZjuH, de test is uitgevoerd door de Dekra met 56 km/u ipv de 64 km/u die door EuroNCAP. De Landwind is destijds getest door de ADAC (Duitse ANWB). Voor zover ik het kan beoordelen is de Dekra een betrouwbaarder testinstituut dan de ADAC. Het commentaar bij de crashtest is ook niet vernietigend.
Integrale EVO
Eeen beetje Auris hier, een beetje Croma daar, et voilà: de Brilliance A1/FRV is geboren. Ziet er voor de rest overigens niet eens zo heel beroerd uit.
Brilliance heeft een kans op de markt van die compacte hatchbacks, maar dan moeten ze wel stilaan beginnen met hun kwaliteit én veiligheid naar een hoger niveau te brengen, want zoals ze nu bezig zijn… :s
eerst zien, dan geloven
Ach, als je voor 5k een prima auto hebt dan moet je niet zeuren over 2 sterren ipv 5. Bovendien zal hij vast niet vol zitten met extra veiligheidsrommel wat hem dan weer 300 kg zwaarder maakt en het brandstofverbruik omhoog jaagt.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
@robbie

Sorry old chap, een typo: overspoelt moet met een D (de L zit niet in ’t kofschip)
Tip: bij vooltooid deelwoorden kun je de uitgang horen wanneer je het bijvoegelijk maakt. ;-)
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
Ha! eerst klagen en dan zelf ook typo’s maken! Sorry.

Topic related:
Lichtblauw voor een dashboard? Gezellig wanneer je de zon in je auto hebt! Je ziet meteen niets meer door je voorruit.
Zijn dit nu echt serieuze modellen? Ik vraag me af wie ze zullen kopen. De premie voor de levensverzekering gaat voor zulke automobilisten met sprongen omhoog.
op foto 3 lijkt het wel een A3
correctie seat leon
Long way to go, maar er zullen er vast wel zijn die ’t kopen. Krijgen we waarschijnlijk commentaar als bij de Maleisische auto’s (Zoek maar eens op een autotest van de Proton Savvy (ook in maleisië hebben ze problemen een goede naam te vinden) en je ziet overeenkomsten met test en voorbeschouwingen van deze auto’s)
Kia Cee’d.
Toyota? wat lijkt deze veel op de toyoto auris, maar qwa veligheid niet! ;)
Herstel: weerhoudt ipv “verhoud”
@ Integrale EVO; JAAH! Dank je! Dat was het! De Croma. Ik herkende die voorkant ergens van maar wist niet waarvan.

On-T; Ik geloof niet dat ze dat gaan halen, of ze moeten heel snel beginnen, en met veiligheid komen.
Op die foto van het interieur lijkt het net of ze het Toyota logo erin hebben geplakt.
ik vind het zielig. het is een goedkope toyota Auris. eg lomp.
waarom iedereen na-apen die chinezen kunnen niets.

van de week lieten ze ook al een chinese nep Rolls Royce zien.
ik weet niet wat die chinezen in hun bol hebben maar ze zijn niet echt creatief.
3x niks chinese meuk
er reageren wel erg veel domme mensen hier hoor even een paar voorbeelden uit de praktijk, heb een dure Helly Hansen jas, nee hoor deze jas word in China gemaakt voor nog geen 10 euro in Europa voor 189 euro verkocht dus kwaliteit zegt men hier. In andere delen van de wereld word deze onder een andere naam verkocht voor nog geen 30 euro made in china dus rotzooi???

Bmw en GuangZhou werken samen, er word een dure naar Europa verscheepte BMW serie vervaardigd van dezelfde degelijke materialen gemaakte in dezelfde fabriek vervaardigde Chinese auto die voor een kwart van de nieuwprijs van de BMW wordt geleverd die dan ineens van goede kwaliteit is.

Laat je nu niks wijsmaken hoor.

Enkele jaren geleden hebben merken zoals VW en Ford en Opel commentaar geleverd op de duitse keurings instantie waaronder TUV dat veel mensen alleen afgaan op deze testen en hun merken het niet goed deden, ze dreigden de instantie’s te boycotten. Nu na 2 jaar heeft dit geholpen de beste auto’s komen zomaar ineens uit duitsland met geld en dreigementen is alles te koop dus.

Kom je bij de mediamarkt precies hetzelfde 2 lcd’s de ene een Philips en de andere een rommelmerk LG wordt als rotzooi bestempeld als je afgaat van prijzen tenminste want de Philips is precies hetzelfde als de LG word door LG gemaakt maar is zeker 800 euro duurder dat maakt hem dus degelijker whahahahaha
daewoo-chevrolet
De Brilliance BS4 heeft trouwens 4 sterren gehaald in de C-NCAP botsproeven die dezelfde normen hebben als EuroNCAP.
Ik vind deze Jinjue FRV trouwens heel aardig gelijnd, al mogen ze voor de productieversie wel wat details veranderen.
Kia c’eed+Toyota Auris+Fiat Bravo=jinjue FRV
2 sterren vind ik toch wat weinig voor een grote wagenp
Maar de chinezen moeten we niet onderschatten dat is zeker!
FRV?
Benaming (ook) overgenomen van een ander merk.
Maar hij is zeker niet lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).