Black magic: zwarte Alpina B7

Auteur: , 106 Reacties

De 7 Serie is altijd al een auto geweest die het nodige stof heeft doen opwaaien. De één vindt z'n bekkie niet smoelen, de ander vindt juist zijn achterwerk met raar opliggend kofferdeksel niets. Feit is echter dat de E65/E66 niet over de rankheid beschikt van de E38. BMW-"tunert" Alpina denkt daar verandering in aan te kunnen brengen.

Omdat BMW in tegenstelling tot Audi met de S8 en Mercedes met zijn S55/S65 AMG geen ultrasportieve versie van de limo maakt, moeten BMW 7-rijders elders hun gerief halen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om je BMW bij AC Schnitzer te droppen, maar wellicht doe je er verstandiger aan om het Alpina-adres eens in te voeren in je TomTom. Alpina voert de 4,4L V8-motor volgens gebruikelijk recept op tot 500pk en zorgt voor de nodige versieringen. Check bijvoorbeeld de zwarte velgen met rode bies. Of de rookglas-achterlichten en tamelijk beschaafd gehouden dubbele eindpijp. Als je hiermee geen indruk maakt op je maffiavriendjes…

Black Alpina B7
Black Alpina B7
Black Alpina B7
Black Alpina B7
Black Alpina B7

Met dank aan Ultimora voor de tip!106 reacties

ik vind hem een beetje op amerikaanse fbi auto ford nog wat
Lelijk, trekt op niets meer…
not my cup of tea
Heel dik… Heel zwart… Heel snel….

Hij is zó dik, zwart en snel dat ik het wel leuk vind! IK! Een BMW 7-serie! Nou ja, ik vind hem standaard eigenlijk al niet verkeerd… Maar oke, dan is dit éxtra niet-verkeerd!
Daytona Spyder
@ stiggie

Zo’n Crown Victoria ?
Omdat BMW in tegenstelling tot Audi met de S8 en Mercedes met zijn S55/S65 AMG……………………

Nou heb ik er niet zoveel verstand van maar een vriend van mij rijdt een 760I, en die is toch behoorlijk snel. Ik geloof dat ie 260 gaat.
Wowwowwow… Twee negatieve reacties over een über-BMW?! En Citrofiel die er positief over is?! Wat is hier aan de hand?!
woooow…zelfs ik vind dit een geile bmw..
@lijten; een 760iL is zeker niet traag, maar niet als speciaal sportief model ‘in de markt gezet’. Een S8 en S65AMG wel.
Mooie auto, alleen die A-team velgen mogen van mij vervangen worden.
Vanaf de achterkant lijkt het wel een jaren 60 bmw ofso.. geen stijl…
Echt een ontzettende bulgaarse-maffiabak.
@ Daytona Spyder jah ik die ik zat te denken aan crown en toen victoria maar het is dus crown victoria
Ok… Die auto is suppppervet!
Alleen vindt ik dat ze het tamelijk verneukt hebben met die smoked achterlichten, erg lelijk als je het mij vraagt! Schandelijk zelfs..
Een Alpina is toch echt als merk toegelaten en is dus geen tunert.
wat lelijk 7 serie is zoiezo al lelijk maar dit slaat alles
pooier bak
Waar zijn de stoere remschijven en klauwen ?
heel erg mooi en snel zo te zien heeft ie er veel zin in met z’n zachte compound banden
UBER FOUT!!
Leuk, er is in NL ook 1 B7, ben laatst bij de Alpinaleverancier in Zoetermeer geweest waar die stond, was daar omdat mijn pa een B5 heeft :P (ja ik hoor de jaloerse comments al komen, maar het is echt zo)
Mensen roepen wel eens “Mijn lunch ligt nu op de vloer, bedankt he!” vandaag de primeur voor jullie mijn autoblog vrinden….

Mijn Lunch ligt op de vloer, bedankt he!


(Wat een balachelijke actie van tuner Alpina die toch een rijke historie heeft.)


…even een tissue pakken
Dik en bruuuuuuut!!! :D
Zo heb ik het graag!
Tenminste maar twee uitlaten normaal pleuren die tuners er zoveel mogelijk uitlaten onder.
Alpina rules, al koop je een echte alpine wel in blauw ;)

filmpje: alpina B5 B8 en D3.
http://www.youtube.com/watch?v=UZleE7MdACw
Sjonnie-bak. Maar dan voor een Sjonnie met teveel centen.
@ Serzjuhh.
Je kan reacties verwachten. Je bericht dat er eentje in NL rijd staat los van dat je papa er eentje heeft. Toch?

PS, hijs wel lekker, maar geef toch maar een S AMG
een hufter op wielen….geweldig.
Mooi wagen, alleen heel fout. Misschien kan Motersport er wat aan doen. Goeie eerst post, EVO!?
-edit: niet zo dom lullen-
Als ik dan toch even moet zeiken over details.. als alle 1000cc gti’tjes van die wannabe’s al met 4 einddempers over straat ploffen vind ik het toch op z’n minst noodzakelijk dat deze 7 aan beide kanten een paar van die dikke potten heeft hangen.. dat wil niet zeggen dat ik ‘m niet op mijn oprit wil.. integendeel :$
Kleurstelling doet me denken aan een bepaald type golf GTI…
Nja, niet slecht. Ik zou hem toch laten droppen bij AC Schnitzer hoor;p
Doe toch maar een standaard 760i
Zo, als mr. T nog een zaken sedan zoekt dan hoeft ie bij deze niet verder te zoeken.

@ Evo. Mooie autoblog ontmaagding trouwens.
@Broodje_Aap, Ja staat los van elkaar, ben alleen een trotse zoon van een B5-bezitter (a).

PS: ach ja, baas boven baas met je merc s amg :P, een alpina is toch net dat beetje exclusiever ;)
goedkope tuning , zo van heb het zelf gedaan !!
WatKijkJeTrut?
Alphina adres in je tomtom intoetsen in een 7 serie? Wat een schandalig opmerking
WatKijkJeTrut?
Zou deze 7 serie niks zijn voor Mr.T (B.A Baracus van de A-Team)?

Zelfde concept
Ohja, Alpina’s koop je , je gaat er niet met je 7 langs.
@dekster…. zijn wij dan echt de enige die deze ubergoeie opsmuck kunnen waarderen???????
Het is dat de 7-serie van zichzelf al zo’n lelijk hok is, anders had het best wat kunnen worden.
@ sjerzuhh

haha jongen wat heb je gelijk hoge praatjes, fijn voor je dat je paps een wagen heb die aandacht heeft gekregen van een tuner, mijn cl is ook van kleemann vandaan, van mij hoor je toch ook geen stoere praat of iets, dus denk nou niet gelijk dat je de toffe man ( cq jochie ) van hiero ben
even illustreren waarom je alpina’s moet waarderen
als voorbeeld heb ik de alpina B5 gekozen

een gewone 5-serie
http://www.bmwworld.com/pics/5er/10160_1024.jpg
wat is er mis? de voorbumper is veel te klein, dus als mensen d lijn volgen, komen ze bij een veel te lompe achterkant

Alpina’s B5
http://www.auto.cz/plakaty/2006-06/1al3_43e9342cd1126.jpg

De voorbumper is zwaarder waardoor de auto (in m’n ogen) in balans is, hierdoor krijg je 1van de mooiste wagens die er zijn op dit moment.

En nu kan je afkomen met een M5, maar die heeft
*geen automaat
*geen 700 nm
*Geen kostprijs van 90 000 euro
*…
@ Serzjuhh,

Feli man
Spijtig dat die ”Nederlandse” B7 niet op nederlands kenteken staat.
doe mij maar een b12
KITT herleeft.
“Check bijvoorbeeld de zwarte velgen met rode bies”

Wat is dat de laatste tijd toch met die rode biezen om de banden. Ziet er niet uit!

Zie hier:

Een Golf R-GTI
http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/06/volkswagen-wil-pimpen

en een Ferrari FXX
http://www.fastdrive.org/p/content/content.php?content.1140

Misschien is het een leuk idee om een ‘post’ te maken met een stel mooie velgen!
@ lincoln; Héhéhé!!! Ik ben er ook nog! (gek genoeg)(zie mijn eerste reactie)
Voor het eerst dat ik de 7 serie mooi vind…….
beter dan de normale
Hoe maak je een gedrocht nog lelijker.Zeer foute auto dit.Wansmaak donderdag.
Wat een lelijke bak zeg. Sorry hoor alles ok maar die achter spoiler is misschien leuk op je opel manta!
@ cl600

stoere praat?

hij is niet “getuned” het is een eigen merk, en geen tuningkit zoals jij denkt zoals amg, zoals je denkt. Tuurlijk is de S65 AMG op papier veel interessanter, maar een Alpina zie je gewoon veel minder in NL dan een AMG. Er zijn geloof ik 3 B5’s en 1 B7, en een tientallen B3’s in NL, en AMG’s zijn er in duizenden, zoniet 10 duizenden. Ik als “jochie” van 17 begrijpt niet hoe jij aan je schaamteloos hoge merc-fanboygehalte bent gekomen, maar denk eerst na voor het posten van een ondegelijk stukje flaming.

PS: thnx Sander, als je ooit in R’dam bent mag je een stukkie meerijden :P
o ja, idd is die gespotte B7 niet de Nederlandse B7….waarschijnlijk nog nergens gespot….
De voorkant gaat, de achterkant is echt oerlelijk. Die achterkant ziet eruit alsof iemand die normaal alleen golfjes ‘pimped’ in één keer een (veel) groter budget heeft, en zijn ‘creativiteit’ heeft losgelaten op een 7-serie. Met enkele uitzonderingen zijn er trouwens maar weinig tuners (en dan bedoel tuners die niet onderdeel zijn van een merk, zoals amg van mercedes, maar bijv. Lorinzer) die echt een auto mooier weten te maken.
-edit: nutteloze bijdrage-
G-unit
Alpina vind ik altijd erg mooie BMW’s MAAR WIE THE F### IS ER VERANTWOORDELIJK VOOR HET DESIGN VAN DIE ACHTERVLEUGELS!!!! TOTAAL UIT BALANS VAN DE AUTO!!

Zet er een suptiele op net zoals die je kan bestellen bij een m5.

Spuuglelijk die achtervleugels voor de rest wel P.i.m.p ik zie mezelf er al in rijden ;)
Achtervleugel is idd wat over the top en lichtelijk uit balans maar laten we wel zijn, dat is de 7serie ook wel zonder “tuning”setje (styling hoort in dit geval trouwens beter imho)
@ sjerzuhh : wat is een mercfanboygehalte ? :? oh btw, wel alle woordjes lezen he, hijs is van KLEEMANN af, niet amg, anders beetje raar he dat ik hiero praat onder de naam ”cl600”. dus je lult finaal uit je nek over de amg’s, want die heb ik niet
ohh wacht bedoel je der misschien mee dat ik in een afgetrapte c klasse rijd uit 1977, met een amg stickertje derop en ge ge ge ge ge G-unit uit me wel 30-watt speakers heb zetten haha nee mis kil, een cl is heel andere koek, en btw bouwjaar is 2003
te bombastisch…
een b7 is wel leuk maar een b5 dat is het net nie
en die wiele volgens mij hebben ze er een miljoen tegelijk besteld
die zitten onder iedere alpina al van het begin af aan
best mooi eigenlijk alleen die velgen zijn een beetje jammer.
Ik vind het maar niets, audi en mercedes hun topklasses zijn veel sportiever aangelegd en kunne dan ook bijgevolg mooier getuned worden, zoals de S8 en de S65 AMG… maar die 7reeks van bmw blijft er traag uitzien, helemaal niet sportief
@citrofiel… het spijt me .. ik heb je niet opzettelijk genegeerd.
Sinds wanneer werkt Sjonnie from the block by Alpina?!
@rick dos…. dekster, citrofiel en ik hebben besloten dit WEL mooi te vinden….. misschien verstandig om je daar bij aan te sluiten….amen
Vreselijk ordinaire auto die sv 12. Mercedes origineel houden of amg.
Mot dat naw eg?!
IK ben het helemaal met dekster eens :P alleen vind ik nog steeds de koplampen van de 5 niet zo’n succes… alpina’s zijn véél beter in balans.

De gewone 5 heeft er echt last van dat het een té lompe wagen is. Ik vind het zowiezo jammer dat alle auto zo groot (EN LOMP!) worden. Zet de huidige 5-serie/A6/3serie/7-serie naast de modellen van 15 jaar geleden en kijk hoe lomp die moderne wagens zijn! :o
alleen de 3 van BMW vind ik stiekem wel mooi… maar eerder als vervanger van de 1990 5-serie dan als een 3-serie!
@Rick dos
ja! :P alleen moet je wel ff het rooie biesje wegdenken en neem hem lekker donkerblauw/groen of M3-grijs :) Wel zou ik de rook-glaasjes en donkere velgen houden.
Desbetreffende personen weten vast wel over wie ik het heb, maar er is volgens mij ook zoiets als vrijheid van meningsuiting…..
@Alwood

Nou oké dan!

@Windhoos

Sorry windhoos. De druk van mijn medebloggers is te groot!
@Rick dos….. nee….. dat ook weer niet , maar had wel leuk geweest.
nou echt leuk weer ook niet…. maar in ieder geval een sympathiek gebaar.
@ cl600… Hmm ik vraag me af wie er nu volwassener is. Hij post iets wat betrekking heeft tot dit topic, en ik vindt dat hij dat best mag zeggen, maar om idd een flamewar te starten en dan meteen amg en lorinser en kleeman te gaan lopen zaniken. Geen merc topic, lezen staat vrij, reageren niet verplicht… Mij hoor je toch ook niet over mn fox VW1.2 ;) oftewel: vechten doen we ergens anders…

Ontopic: Mooie bak, beetje te hoog maffiagehalte, MAARRR die achterspoiler kan echt niet. Voor de rest sluit ik me bij dekster, lincoln en citrofiel aan;)
Die Brabus is niet cool. Dat is gewoon een S-klasse waar ze aanpassingen in gepropt hebben. Bij Alpina doen ze ook nog wat aan de auto. Trouwens die B5 is nog veeeel geiler dan de B7 al verdient die een zeer goede 2e plaats.=) alleen moet hij wel int blauw..
@ cl600 je had in je eerste post over amg, dat is niet hetzelfde als alpina (ik had het dus NIET over KLEEMANN, lees plz). Alpina is een merk die auto’s verkoopt en AMG is eentje die dmv een kitje de auto’s opfleuren als onderdeel van Mercdez-Benz. Je AMG zal altijd een Mercdez-Benz heten en een Alpina is geen BMW Alpina, maar een Alpina.

En met Mercfanboygehalte weet je best wat ik bedoel (LEES: HET MERCEDES-BENZ FANBOY GEHALTE). Ik vind het fantastisch dat je sowieso een auto hebt (want die heb ik niet) en dat het een CL is maakt me alsmaar enthousiaster.
Goed, hopelijk kunnen we de daarmee een vlammende discussie beeindigen.
Ik vind de achterkant wel iets weg hebben van de 8 serie.
Maar ik vind hem erg fijn om te zien.
@ Serzjuhh : mij wel, ben hier done mee ;)
Ik vind een bmw 7-serie de mooiste auto maar wat ze hiermee hebben gedaan vind ik niks.
Zwarte velgen op een zwarte auto zijn “not done”. Echt sneu zo, of doe de auto in andere kleur of velgen maar zo is maar bleekjes eigenlijk.
Een Alpina met BMW embleem??
wat een sjonne bak!
Moest direct aan de Knight Rider, KITT denken toen ik deze foto´s zag. Jammer. KITT is gaaf, dit is afzichtelijk. Maar goed das mijn persoonlijke mening
Joost, niets tegen nichtrijder! die jeugd van tegenwoordig toch..
van achter ziet hij er stoer uit
Peter R de Vries
Wat een afschuwlijke bak, terwijl ik zelf ook bmw s rijd

het is wel heel verdacht autoblog.nl

hou ej hoofd cool
Zou dit B.A. from the A-team z’n BMW zijn?!
@Mr. Rich;

BRABUS SV12 S Biturbo capacity increase, 730 hp / 537 kW, 1,100 Nm, 310 km/h (electronically limited)
Als die velgen gewoon zilver konden zijn, mocht ie best op mijn oprit staan…
Hey, mooie bak, maar om eerlijk te zijn, als we toch over exclusief hebben, doe mij dan maar een lorinzer, dat is pas het puntje van de zalm voor een BMW
volgens mij is dat ding harstikke gepimpt…
de standaard b7 ziet er heel anders uit.maar wel een vette bak ech iets voor mij
wanko de wangsterr
monster
wanko de wangsterr
die voorkant gaat dan nog wel, maar die achterkant, om niet goed van te worden
wanko de wangsterr
hoelanger je er naar kijkt hoe lelijker die word!
@Wideman
Het is de zwarte kleur die dat doet, het is werkelijk een “standaard” B7 ;)


PS100ste reactie
vet bruut

zie dat ding maar eens van dichtbij dan praat je wel anders
@dekster

zou je denken?
toch denk ik dat dit geen echte alpina is. alpina zou nooit zo’n ordinaire versie bouwen. Dit ding is vast aangepakt door een westcoastcustoms achtige criminele organisatie…
dat zeg ik…
Zéér fraaie wielen :)
Weet iemand of er imitatievelgen van deze zwarte Alpina’s met rode rand bestaan??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).