Koos Spee krijgt een lintje

Auteur: , 46 Reacties

Een zwarte dag voor alle automobilisten. Koos Spee krijgt een lintje en mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De Telegraaf schrijft:

" Dankzij de vele flitspalen in ons land is het aantal verkeersdoden teruggelopen."
Dream on...

Dat heeft natuurlijk niets te maken met de enorm gestegen passieve veiligheid van auto’s. De flitspalen hebben Nederland natuurlijk wel heel veel opgeleverd: stapels acceptgiro’s en een hele fijne positieve cashflow de staatskas in. Waar wordt Bea ook al weer van betaald?

Koos Spee bedankt!

Met dank aan Corne voor de tip!46 reacties

BRAAK!!!

Die flitskasten zijn trouwens levensgevaarlijk,
je moet daardoor constant op je snelheid letten ipv je omgeving…
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

OK, Koos Spee heeft een lintje… zal ik de weduwe Ros van Tonningen dan maar voordragen?
Eindelijk erkenning voor Koos Spee. Je weet wat ze zeggen: “Je krijgt wat je verdient” *kuch*.
WAAAAAAAAAATTTTTTT?!

Mijn dag is dus nu echt helemaal verpest, hè!

Nou okè, dat nou ook weer niet, want zo zielig ben ik nou ook weer niet!

Maaruh WAAAAAAAAAAAATTTTTTTTT?!

Die vent moeten ze de laan uittrappen!

Alleen doen ze dat niet want dat zou hetzelfde zijn als je van de gans die gouden eieren legt ganzenlever van zou maken.
Ik vind dat iedereen een lintje moet krijgen voor het sponsoren van Bea…………..

Misschien is het een plan om een ludieke tegenactie. Voorstel:iedereen stuurt zijn boete van het CJIB door naar Bea met een verzoek voor een lintje vanwege de bijdrage die wij leveren aan de verkeersveiligheid. Immers flitspalen zorgen ervoor dat de verkeersveiligheid toeneemt en het aantal verkeersdoden daalt. De nadelige financiële bijkomstigheid slaan we maar even over :-S.

Wij moeten immers blij zijn met onze moraalridder met het wormvormig-aanhangsel van SBS. Over milieuvervuiling gesproken…. Dus hulde voor onze ridder Koos, JEG!
Jongens, rustig, het is maar een lintje. Dat stelt niks voor man.

En trouwens, hij doet ook maar zijn werk. Ik was kwader geweest als hij een dikke bonus kreeg ofzo. Nu heeft hij een lintje, nou, koop een taart en vier het!
Who’s next??

Ronald Koeman: Voor zijn kundige coaching.

Robert Jensen: Voor zijn educatieve T.V.

Bonny St. Claire: Haar zangtalent heeft Nederland op de kaart gezet.

Ab Normaal: Bewijst iedere week maar weer dat humor helemaal niet platvoers hoeft te zijn.PS: heeft er al iemand patent gevraagd op buperstickers: “IK REM NIET VOOR KOOS SPEE!!!” Misschien een ideetje voor autoblog??!!
echt, volslagen gek land dit. De grootste milieuvervuilende staatscrimineel krijgt een lintje?! Geef Holleder er dan ook eentje.

Blegh. gaat ie nu met pensioen, nu hij dit geweldige feit bereikt heeft?

De waarde van een lintje is aardig gedaald in mijn achting.
What’s next? Lintje voor Willen H.?
tja, ik begrijp niet goed hoe je kan rechtvaardigen dat Koos Spee een lintje krijgt. Wellicht door de bak stront die hij over zich heen krijgt als inpopulair persoon, of als funder(ering) van de staatskas.

Maar dat hij met zijn beleid voor het terugdringen van de verkeersveiligheid zorgt is wel erg knap. (lees uitermate kortzichtig en belachelijk)
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Mr. Reddingius
@alfasud:

Hahaha geniaal idee!
PS: heeft er al iemand patent gevraagd op buperstickers: “IK REM NIET VOOR KOOS SPEE!!!” Misschien een ideetje voor autoblog??!!

GOED IDEE ALFASUD!!
die hebben we nog niet
Lol @ PigPen
Dus. Maareh, wat gaat er met de telegraaf gebeuren dan? Of is dit een stukje journalistieke vrijheid?

Maareh, waar kan ik die sticker krijgen? Kan het ook groter, als plakmagneet voor op de motorkap?
Haha, nou ik kan wel uit ervaring zeggen dat sommige mensen de neiging hebben vol op hun remmen te staan en de sloot in te glijden als ze een flits zien.

En dat is uiteraard niet bevordelijk voor de verkeerveiligheid.
Ja, lekker elke paar seconden naar je *@#$#% snelheidsmeter turen of je misschien niet te hard rijdt, DAT is heel bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Uit opgekropte agressie ga je dan maar fietsers aanrijden (uit datzelfde onderzoek is gebleken dat het aantal ongelukken met fietsers juist is toegenomen).
“lekker elke paar seconden naar je *@#$#% snelheidsmeter”
Wat denk je waarom niet alleen het aantal flitspalen is toegenomen maar ook het aantal auto’s met standaard cruise control? De flitspalen zijn niet gevaarlijk, dat zijn de idioten de veel te snel rijden. En vooral die, die vol op de rem gaan bij het zien van zo’n ding en er dan 20km/h onder de toegestane snelheid voorbij gaan. Zelfde effect met laserguns, de keer dat ze mij konden pakken met dat ding ging die arme man die voor me reed zo hard op de rem dat ik dacht dat ie neergeschoten was.
Gekke Koos is zo ongeveer de laatste die een lintje verdient
precies het volk waar koos bij hoort mag geen lintjes krijgen in Nederland ! wordt helemaal ziek van die regelneukers
nou koos ik heb goed nieuws voor je de begrenzer is er uit en morgen ga ik hem echt open trappe ;)
Heeft iemand al aangeboden het bij hem op te spelden? *PRIK* :D
Doe ook maar eentje: “Renaat Landuyt het Land uit!” of “Ik rem niet voor Katleen Van Brempt.”
En voor Koos nog een keer troelala, troelala, troelala!
wat chip zegt. lekker boeiend. kan het de man niet kwalijk nemen, hij doet zn werk goed :) en hee.. ik ken een hoop plekken waar flitspalen wel degelijk bijdragen aan de verkeersveiligheid..

en ja, ook een hoop waar dat niet zo is!
De Telegraaf schrijft:

” Dankzij de vele flitspalen in ons land is het aantal verkeersdoden teruggelopen.”

Sinds wanneer geloven we iets wat in de Telegraaf staat?
Eigenlijk zouden we Michel Perridon ook wel een lintje kunnen geven….. hij koopt een Veyron en zet de auto op nederlands kenteken!!! Dat is pas zelfopoffering uit vaderlansliefde!
Nou vanaf heden weiger ik dus elk lintje!

Stelletje lintjes. Bah.
Ja jongens, helemaal terecht hoor dat lintje, er was weer een nieuwe soort bij dit jaar. Lutserlintjes.
ZO! wat een zure lucht hierow ineen keer :| allemaal groene waas over me hardware :? dit is werkelijk té kansloos voor woorden!

uit teken van nationaal protest zou IEDEREEN met een lintje deze op de 30e ritueel moeten verbranden! NIET te geloven wat is dit kansloos!
Nu begrijp ik ook waarom sommige mensen principieel een lintje weigeren. Ik zou het als een grote eer ondervinden als het Hare Majesteit zou welbehagen mij voor mijn verdiensten te onderscheiden, maar als dat in de vorm van een lintje is mag ze hem houden.
Wat is de meerwaarde van een dergelijke onderscheiding als zelfs figuren als Koos Spee (met 3700 anderen die hem krijgen) hem toegekend krijgen? Ik weet het niet….
ik denk dat een bsw er meer verstand heeft van verkeer als koos spee. ik snap niet dat deze man het hele verkeer van nl moet regelen…. soms kijk ik toch wel op tegen onze oosterburen.
Rustig maar jongens… adem diep in… en vergeet niet uit te ademen…

Die man doet ook maar het werk waarvoor hij aangesteld is. Als hij dat niet was, deed iemand anders het wel op dezelfde manier. Wanneer je je gewoon aan de regels van dit land houdt is er helemaal niks aan de hand. En er is wel degelijk een verband tussen hoge snelheden en het aantal verkeersslachtoffers. Punt.
In plaats van een lintje kunnen ze hem misschien een koord geven ;)
@ Peter : Er is natuurlijk een verband tussen snelheid en aantal verkeersslachtoffers. Maar dat het geen recht evenredig verband is vergeet je er bij te zeggen. Een blinde cognitieve vlek heet dat dan.

Persoonlijk denk ik, en dat mag toch wel hier ;), dat ze de nadruk ergens anders moeten opleggen.

Betere verkeersopleiding, focussen op stadsverkeer (meer zwakke weggebruikers), voor een keer de zwakke weggebruiker eens aanpakken (want het lijkt erop alsof zij “alles” mogen), meer bewustmaking, veiligere auto’s, aanpakken van zwarte verkeerspunten (dit wordt wel gedaan, maar moet sneller en niet wachten tot het kalf is verdronken).

De flitspalen worden door De Telegraaf afgedaan als HET middel tegen verkeersslachtoffers. Terwijl ik bij mezelf merk dat ik beter op het verkeer let door meer ervaring (= te vergelijken met een rij-opleiding) en doordat de problematiek tegenwoordig meer wordt besproken (= bewustwording). De flitspalen op mijn dagelijkse (maar ook minder dagelijkse) routes weet ik allemaal staan.
Wat ik wel positief vindt aan flitspalen zijn deze bij de verkeerslichten. Mensen die vroeger pleegden door het rood te rijden (is best wel gevaarlijk me dunkt) doen dit gewoon niet meer.
@Peter

Dat is wel héél erg oppervlakkig gekeken… Ik ben het met je eens, alleen er is véél meer wat meetelt. Koos Spee bewijst mij keer op keer bij wegmisbruikers totaal NIET op de hoogte te zijn van wat er speelt op de weg.

Tuurlijk zou alles goed lopen als iedereen zich aan de regels houd. Echter gewoon niet mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Dus zullen de regels zo gemaakt moeten worden dat de doorstroom zo soepel mogelijk is, mensen elkaar weinig in de weg zitten en té moeilijke situaties voorkomen kunnen worden.

Wat Koos echter doet is doorhameren over de meest stompzinnige kleine regeltjes die het onleefbaar maken op de weg. Met hetzelfde gemak zou Koos wat kunnen doen aan de problemen die écht spelen. Het zou daarbij al helemaal mooi zijn als hij vaker dan 1 keer per week uit zijn kamertje wordt gehaalt en ook eens op de weg komt om de situatie te bekijken, het liefst vanuit een politie wagen.

Koos doet, denkt en regeert als een héle ouwe L*L en laten die nou net zo veel ongelukken op de weg veroorzaken omdat ze niet weten wat er om zich heen gebeurt…
wat vind ik dat jammer, dat koosje een lintje heeft gekregen, dat moet toch een grote vergissing zijn,hij zou een enkele reis moeten krijgen voor een verre reis,misschien komt hij tot bezinning wat voor leed hij de mensheid aandoet.
Ik ben ook van het kamp ‘hij doet gewoon zijn werk’ en er zijn meer goede lieden die geen lintje krijgen in dit leven dan slechte lieden die wel een lintje krijgen. Kortom, til er niet zo zwaar om, beoordeel iemand om zijn daden en niet om lintje zus of zo.

Koos Spee is een klein radertje en hij doet het werk waar hij voor aangesteld is, net als elke politieagent. Dat de regeltjes hier en daar betuttelend zijn of als veiligheidsmaatregel worden gepresenteerd terwijl het meer een milieumaatregel is (snelheidslimiet autosnelweg) hoeft niet direct op het conto van ‘uitvoerders’ te worden geschreven. Dan moet je maar anders stemmen iedere 4 jaar ;)
Waarmaken we ons druk om? Lintjes worden al decennialang aan de grootste oetnukkels gegeven om de meest stompzinnige redenen. Ik heb jaren geleden als bedacht datik zo’n ding nooit zou gaan aannemen. Dus Koos Spee past wat mij betreft juist WEL in het rijtje. En dan “voor zijn gehele euvre” .

Overigens, er is wel degelijk verband tussen snelheid en kans op ongelukken, maar laten we eerlijk zijn, ook Koos Spee weet dat verband niet te vinden.
Ik sluit me aan bij Turbo. De mensen met t meeste commentaar hier stemmen ondertussen toch op partijen die achteraf een foute keuze zijn.

Dus mekker er niet zo om.
kadett-c-coupe
Een LINTWORM in je reet heb je dan weer wel verdiend

Koos Flitsdoos
Als je een bekende bent verloren in het verkeer ga je misschien beamen dat veiligheid op de weg best belangrijk is. Nederland is verkeerstechnisch zeer veilig en hoe groot is nou eigenlijk de kans dat je gepakt wordt?? Iedereen rijdt elke dag te hard, achteloos, dom, kijk maar om je heen. Hoeveel worden er daarvan bekeurd? Die kans is dus helemaal niet zo groot. Voor elke dode of invalide minder dankzij dit beleid mag iemand een lintje krijgen. Maar ja, dat ga je pas beseffen als je zelf iemand bent verloren op de weg. En natuurlijk speelt te hard rijden wel een rol. Een rustig verkeersbeeld is gewoon veiliger. Wie dat ontkent denkt zeker ook nog steeds dat roken geen kwaad kan.
Wat hoor ik!!!!!heeft Koos Spee een lintje gehad????eindelijk!!!!!!!ik ben er blij mee!!!,oh,jammer,ik dacht dat ze hetzelfde lintje als Saddam bedoelden,he jammer
Beste allemaal,

Ik denk persoonlijk dat lintjes thuis horen in den oorlog en verder niet (is al besparing 1). Dat Koos er 1 krijgt is omdat het budget anders in gevaar komt.

Nu weer ter zake:

Men is gewoon niet slim bezig en doet aan NOG MEER onnodig geld weggooien.
In den Techniek bestaat er best een methode om de Auto uit te rusten met een chip waardoor er een auto begrenzing op je automobiel komt. In de stad weet de automobiel dus dat hij niet harder dan 50 mag. OK ik weet dat er nu wat stemmen tegen zijn, maar het gaat hier om een lintje krijgen door je verdienste.

NEEEEEE ik wil hem niet hebben, het is belangrijk nu eindelijk eens puntjes op de I te zetten. Het idee mag men gebruiken ook al loop ik daar al vanaf mijn geboorte mee.

Hoezo geven we nu onnodig al dat geld uit aan flitsers, neem de oorzaak nu eens weg KOOS. In de gemiddelde Peugeot zit al een snelheids begrenzer, Deze kun je aanzetten in de stad op 54. Wederom, men is dus echt heel dom bezig en het erge is dat andere daar lintjes voor gaat uitdelen.
We kunnen de vraag stellen “willen we dit nu eigenlijk wel aanpakken, of willen we nu gewoon ordi geld verdienen”. Het antwoord daarop is na alle acties van Koos heel eenvoudig te geven. Het gaat hier om geld, het aantal dode is alleen leuk voor de statistiekjes en de daaraan verbonde prijsjes.

Een lintje voor de geldstroom van een flits techniek lijkt overdreven, maar kijk om je heen en bedenk dat er weer leuke dingen van gedaan worden. 80% gaat het land uit omdat er een EU afspraak gemaakt is waar we met veel mensen op de planeet aan mee betalen. Vandaag de dag zijn we nog altijd aan het rommelen over de lucht zuiverheid, etc. We doen er gewoon niets mee, we zeuren alleen maar over al deze mooie zaken. We voeren binnen no time een 80 kilometer zone in, bepalen dat dit meer schadelijk en doen er vervolgens 5 jaar over om het weg te halen ?. Need i say more.

Laten we eerlijk zijn, de OOrlog is voorbij en men kan dus geen lintje meer aan de helden geven. Er moet per jaar 1 a 2 lintjes uitgegeven worden, dus pak dan de domme onder het volk. Koos heeft een vlotte babbel maar blijft domweg de foute beslissingen nemen. Dit doet mij verdriet en helaas is er in 2007 nog altijd niemand die nu eens echt het probleem gaat aanpakken. Het is zo simpel, dus waar wacht de autofabrikant nou op.

Doe een zuurstof auto, snelheidsbegrenzes, de ordi brandstof moet weg, Banden kunnen anders (die hoeven niet iedere kilometer vervangen te worden), Tanken kan dmv een chip in de auto (hoezo afrekenen). etc

Wat zijn we nu aan het doen ?????????????????
In tegenstelling tot Dave weet ik geen enkele flitspaal te staan en ik rijd toch heel veel kilometers per jaar. Ik weet ze niet te staan omdat het voor mij niet interessant is.
Ik rijd ongeveer de maximum toegestane snelheid, daarbij geholpen door de cruise control. De enkele keer dat ik toch een bekeuring krijg is geen probleem.
Laatst reed ik door Duitsland, nerveus verkeersbeeld daar. Door de grote verschillen in snelheid en doordat heel vaak er toch een snelheidsbeperking is.

Erik
Nu is het echt tijd om NL te verlaten *braakt weer een toetsenbord onder*

@erik: Nerveus in Duitsland? Dan heb je waarschijnlijk last van reisefiber! De Duitsers rijden veel gedisciplineerder dan NL en NL heeft niet voor niets twee betekenissen in Duitsland: “Nur Links” omdat ze altijd zo nodig op die linkerbaan moeten prutsen en “Nur Langsam” omdat NL-ers zo arrogant zijn om te denken dat zij hun wil op kunnen leggen aan de rest van de wereld

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).