Zondagavond Gumball op waterlooplein!

Auteur: , 47 Reacties

Speciaal voor iedereen die nog op zoek is naar info over de 2007 Gumball-rally, read on... Morgenavond (29 april) arriveren de Gumballers namelijk op het waterlooplein in Amsterdam (vanaf 21u). Amsterdam is slechts een checkpoint dus binnen een paar uur is het circus weer vertrokken. Daarnaast kregen we van de pliesie te horen dat iedereen om middernacht weer weg moet zijn.

Dit zou o.a. te maken hebben met de geluidsoverlast voor omwonenden (yeah right, op koninginnenach), maar bovendien moeten de deelnemers zich maandagochtend vroeg in Frankfurt melden. Daar wachten een paar vrachtvliegtuigen, deze Antonov’s zullen de deelnemers naar Istanbul vliegen. Vanaf daar rijden de gumballers via Athene door Albanië, Slowakije, Tsjechië, Duitsland Oostenrijk, Duitsland en tenslotte weer terug naar Londen.

Maar wat kunnen we allemaal voor lekkers verwachten? Denk aan drie(!) Bugatti Veyrons, een Jaguar XJ220 (met Maximillion Cooper achter het stuur), een Ferrari 360 (Limousine -> Filmpje hier), een Mercedes AMG CLK-DTM cabrio, een Mercedes McLaren SLR (722), een Porsche 996 Ruf, een dozijn 997 Toerbo’s en Carrera GT’s, een Lamborghini Gallardo Spider, een Mansory Continental GT (Fuel Girls), de BMW M5 van Alex Roy en nog veel meer…

En de deelnemers? Oa. Caprice Bourret, Paris Hilton, Jodie Kidd, Hayden Christensen (AKA Anakin Skywalker en natuurlijk bekend van de Bullrun-video), Xzibit, Jay Kay (Jamiroquai), Huey Morgan (Fun Lovin’ Criminals), Jason Statham (Snatch, The Transporter, etc) en de enige Nederlander: Peter Hendricks (met Herbie-style R32).

De 2007 Promo zagen we al eens, maar toch nog even in de re-run:

In een Londense parkeergarage zijn de eerste auto’s gespot, incl gele Carrera GT?

En wat dacht je van de CLK DTM AMG cabrio?

Verder zullen er de komende dagen natuurlijk vele filmpjes online verschijnen en we zullen dan ook proberen om jullie zo nu en dan goed op de hoogte te houden. Op autojunk is inmiddels aardig wat bewegend materiaal te vinden (van vorige edities) en ik neem aan dat dit komende dagen verder zal uitdijen met recent materiaal;)

Tot slot nog een promo van “Air gumball”, dit clubje neemt een eigen heli mee om zo goede opnamen te kunnen maken van de racerally:47 reacties

Wa emme ze toch geflikt me de CLK DTM??!! :S
De foto’s van de XJ220 staan al op Gumball3000blog.com en de SLR722 is ook al geplaat.

Check de laatste updates op http://www.gumball3000blog.com
Gumball! *O* *O*
Vet! Een XJ220 en RUF! Yeah baby!

O ja, de rest is ook wel aardig…
weer een hoogdag voor autospottend/liefhebbend belgie/nederland
communistische CLK DTM onie
Decadentie ten top! And I love it!
heb ik er nu over gelezen of passeren ze niet in België? zoja, weet iemand mij te zeggen waar precies?
Ik vind het toch jammer dat ze niet op Koninginnedag hier zijn, in hun eigen planning gingen ze daar ook van uit. Nu is het zo er even tussendoor gedrukt.
Autoblogger, let op de vroege zaterdag op je spelling ;) !

KoninginnenachT, met Maximillion Cooper achter Het stuur
Hebben ze de auto van Stalin eindelijk gevonden?
thijs, ze komen op koninginnedag nooit door de stad heen natuurlijk. ik vind het juist beter zo. auto’s kijken, indrinken.. ;)

maareh, komt er nog een ‘officiele’ autoblog meet-up daar?
gaat spee nog wat geniepigs uithalen, want toen de quote-challenge in nederland kwam was de wet speciaal aangepast, zodat je auto al in beslag genomen kon worden vanaf 30 km/h te hard, en bij de grens wachtte hij hun op met tientallen politieauto’s en een helicopter, en om de 10 km werd er een alcohol-controle gehouden. toen werd ook de phantom van meneer hessing in beslag genomen omdat er iets fout was in de papieren.

@Nick
koninginnenach is haags :P
@RA999 schrijft, Ik schaam me kapot! Ik ben nog wel in een stadje naast Den Haag geboren ! Nu je het zegt ja, och, ik kan maar beter m’n mond houden.. voor mij is het dus ook nog vroeg ;)
Oeps. Nu ga ik echt weg. Snel vergeten deze ochtend! waa ! :)
@Nick
haha, is niet erg joh :)
@Michael: Ze komen van Calais. Dus waarschijnlijk gaan via de E40, E17, E19.

Ik zal misschien eens afzakken naar Amsterdam. Kan iemand mij tips geven waar ik gemakkelijkst (gratis?) kan parkeren?

Dank u bij voorbaat.
Ik zie op de route in die promo dat ze vanaf Berlijn waarschijnlijk via de A67 bij Venlo binnen komen , langs Eindhoven richting Antwerpen. Op welke dag zou dit kunnen zijn?
wanneer zijn ze in venlo?? want als dat zo is ga ik ff kijken naar de veyron’s
die 997 Turbo in het garagefilmpje is lekker bestickerd zeg _O_
op de oostelijke handelskade parkeer garage brazilie eerste ander half uur gratis. Dat is nabij club panama. ongeveer half uur naar lopen waterloo plein.
Nu nog de route naar Frankfurt. Locatienet gooit ze over de A1-A30-A12 om in Duitsland op de A3 uit te komen. Vraag is of er niet in de buurt een andere snelweg uitkomt in Duitsland die over mooier asfalt gaat.
Bedankt! (hopelijk lezen niet te veel mensen uw bericht)
Ik ga ook wel ff kijken, en foto’s maken natuurlijk.
A12 zou leuk zijn.. vlakbij waar mijn huisje woont. Zelf ga ik ook altijd bij beek de grens over.. ff stukje duits asfalt pakken. Voordeel van dichtbij de oosterburen wonen;)
ik ben hier zkkrs aanwezig=) weet iemand of er ook pagani’s en mc12 mee rijden??
Eelco Collette
Ze gaan morgenavond dus van Calais naar Amsterdam. Ze zullen dan waarschijnlijk van 19:00 tot 21:00 onderweg zijn van BE-NL grens naar Waterlooplein Amsterdam. Weet iemand of ze in NL via A27-A2 gaan of via A16-A20-A13-A4?
Me pa is ambtenaartje in amsterdam en kreeg laatst de vergunning onder zn neus voor de Gumball. Hebbe ze dus kennelijk toch nodig om zondagavond/nacht door het centrum te mogen rijden. Vanwege het evenement en de koniningennacht verwachten ze in ieder geval ook een onoverzichtelijke drukte die mogelijk voor een hoop overlast zal zorgen. Desalnietemin wil ik bij zijn!!! Zoiets maak je natuurlijk maar zelden mee.
weet iemand meschien waar ze over de duitse grens gaan?
@Nick: nooit gehoord van Koninginnenach?
Hier staat vanaf 21:00 uur maar ik had gehoord iets van 2 uur ’s nachts?
Woon in Hoofddorp en zou zo graag eens willen gaan kijken. Maar ik ben 14, dat zegt al genoeg. Geen rijbewijs, en wat mijn ouders ervan zouden vinden? Hmm… Zie het maar terug op m’n scherm..
Wat denken jullie van grensovergang Hazeldonk? Ik ga daar rond 7 uur staan en misschien hebben we wel geluk. Dat lijkt me de meest logische plek om vanuit Calais NL binnen te komen toch? Daarna mogen ze zelf kiezen of ze A27 of A16 kiezen. Bij Hazeldonk is ook een benzinestation en aangezien hun beestjes van een slokje houden zijn daar misschien dus wel grote spot kansen. Iemand anders betere ideeen?
Wish I could be there… :( But I can’t! (van De Bilt naar Amsterdam ga je niet even heen en weer op de fiets, zelfs niet voor zoveel bijzondere auto’s(of iig ik niet))
Je zou verwachten dat ze vanaf de a10 richting amstel rijden, en ze daar de wibautstraat op gaan, dan rijden ze zo door naar het waterlooplein. Die 80 weg van de a10 af, en de wibautstraat/weesperstraat lijken me hele goede opties in dit geval. Vooral omdat er op de wibautstraat nog wat stoplichten staan, enzo ;)
De afrit van de A10 is dan de s112, en de weg heet de gooiseweg. Daar zit aan het einde ook benzinestation waar je eventueel kan gaan staan ;)
Dat is me het ritje naar A’dam zeker waard vanuit België!
Kben de vorige twee keer hier in België ook gaan kijken en das werkelijk geweldig.
Iemand die me’n tip kan geven op’t vlak van parkeergelegenheid?
op de site http://www.rallybird.eu/blog/?page_id=21 staat de route!!

via de A2 naar amsterdam en ook weer via de A2 weer terug. Zal importeur hessing geregeld hebben vanwege de 3 bugatti’s.
Damn, die route is echt kut :(. Loop ik ze weer mis.
Als ze om 16u plaatselijke tijd uit londen vertrekken, hoe laat zouden ze dan passeren thv gent? De vraag blijft natuurlijk of ze E40 nemen(Veurne-Brugge-Gent) of dat ze kiezen om via Rijsel de E17 naar Gent-Antwerpen te nemen aangezien er deze avond enorme files richting binnenland verwacht worden op E40 van de kust komende?
Super!~ Zo op de fiets en kijken. Ik denk A2 heen en A1 terug, asap naar Duitrsland die mannen! gr uit 020
check:
Algemene melding – Rotterdam – Breda,
tussen knp. Terbregseplein en knp. Ridderkerk-Noord
afsluiting van de parallelrijbaan door “wegwerkzaamheden”

Als dat geen toeval is weet ik het ook niet meer:P
weet iemand of ze ook langs noord-brabant komen?
op een of andere manier kan ik de link met de route niet openen:s
Wat ik zo zie op rallybird is dat ze bij hazeldonk binnenkomen en dan verder over a27-A2(bij nieuwegein) richting a’dam. Dan back over de A2 om over de ring bij eindhoven de A67 te pakken naar venlo. Koplopers nu bij brugge
Die rallybird-site is fucking traag, krijg geen reactie…
Nog mooier, installeer google earth en start dit bestand. Live overzicht.
http://www.rallybird.eu/blog/ftp_incoming/flights/Gumball%20Day%201.kmz
serieus wat een drama gisteravond, nl. van 9 uur tot en met 2 uur s’nachts hebben we gestaan bij de BP op de A1 t.h.v. Muiden , wat hebben we langs zien gaan? 2 porsche’s en een Aston Martin Vanquish, bleek dus inderdaad dat ze over de A2 weer terug gingen………ZIEK VAN!! :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).