Update: Gumballers rijden Nederland binnen

Auteur: , 67 Reacties

Op dit moment rijden de eerste gumballers Nederland binnen, met het welbekende Team Polizei (M5) op kop. Alhoewel Xzibit als eerste is gestart (Lamborghini Gallardo) kwam de M5 van Alex Roy als eerste bij de kanaaltunnel, de rappert is waarschijnlijk aangehouden waardoor hij flink wat tijd is verloren...

De stand is nu als volgt:
1. Team Polizei (BMW M5: Polizia Stradale)
2. Team Devil Fish (Porsche 911)
3. Team Bambu (Porsche 911 Turbo)
4. Team CCCP (Merc CLK DTM)
5. Team Max-Sym (BMW M6)

Alex Roy doet overigens live verslag via gumball3000.com en liet net weten: Belgium Police on motorcycles just pulled the team over, resulting in a 120euro fine and many pictures taken with the Police officers.

Met dank aan dekijker hebben we hier een KMZ-bestand voor Google Earth, of bekijk de voortgang live op rallybird.eu.

Wouter en Ruben staan trouwens al op het Waterlooplein. Ik had ze net aan de lijn en het begon nu toch wel heel erg druk (en koud) te worden…
Ben benieuwd naar het filmpje voor morgen ;)

UPDATE: Team polizei is als eerste in Amsterdam…

Team Polizei Google Amsterdam67 reacties

Slager Korrel
Ben blij dat ik nog niet gegaan ben. Stond om 21.00 uur klaar, toen ik die Google Earth link vond. Nu weet ik dat ik mijn jas maar mee moet nemen en er over een uur moet zijn… of zoiets…
Wel kloten dat ik de niet bij kan zijn :( mja Love The Internet :)
Kom maar op met die mooie filmpjes + sounds :P
uit jullie eigen huisregels:

Schrijfvaardigheid
We verwachten van onze bezoekers enige kennis van de Nederlandse taal zodat e.e.a. leesbaar blijft. Caps-Lock wordt niet gewaardeerd. Interpunctie weer wel. Taalfouten zijn menselijk (wij bezondigen ons er ook regelmatig aan), maar een beetje je best doen op een reactie kan geen kwaad. Voel je niet te beroerd om je reactie nog even na te lezen alvorens op “Plaats reactie” te klikken. En wellicht voor de volledigheid; “moter” schrijf je niet zo.

en sinds wanneer is rappert nederlands? of andere onnozele termen als tunert
waaaaat!!!!!! shit! Ik keek eventjes naar de map en ze ginge over de E40 RECHT DOOR MIJN EIGENSTE JABBEKE!!! En krijg je dan eens wagens van € 100 000 tot € 2 000 000 te zien!!! maar nee hoor, gewoon wat naar de prentjes zitten kijken hier op Autoblog ipv de echte show net naast je deur. De meest ongeslaagde mop oit meegemaakt (maar wel een cliché)! Het was hier namelijk file, dus ofwel gingen ze dan door het centrum als short cut ofwel kun je ze lekker traagweg bewonderen, maar ja, te laat is te laat! (shit, Bugatti Veyron, Ford GT, Carrera GT, tonnen 911’s, Maserati’s, Ferrari’s en Lambo’s, Pagani, BMW M, Corvettes, Vipers, enz. Stel je voor, zo’n kans missen.

greetz
– een gefrustreerde Apache
@ tweaker : nee paasei dat is met een knipoogje he, net als vroegáh en zo
tweaker we love you!
Apache toch, ik ben van Brugge en heb ze ook niet gezien! :)
Aoache, kijk eens op die map, tegen de tijd dat de eerste mensen in A’dam aankomen zijn een aantal net de tunnel door. Je hebt dus nog genoeg kans ;)
Ik wacht op de filmpjes!!!

@ Apache; Ik kan me je frustratie voorstellen, maar zoals fsfikke zegt, sommigen zijn GB nog niet eens uit, dus je kunt nog gaan kijken… En als ze niet meer door het centrum komen ga je langs de snelweg staan, of als dat onmogelijk is, heen en weer rijden erover! ;)
hoelaat komen de gumballers in A’dam aan???
@ Mathias

jij bent toch toevallig niet Mathias van 16/17 jaar of zo waarvan ik de familienaam vergeten ben, maar ik denk dat het demarez is, maar ik kan me vergissen, maar die nog bij Sijsele voetbal gespeeld heeft en Janne Deschout kent?
dit is Janne:
http://www.geocities.com/thomasknockaert/BL0Y_B7h-pPKN9wlQTDf0X9WY6nSSYbTORcvUHmT70qqQmC52xdp1uJBXaLZFsb9RhLwIVSzND5hJ9D8CfhYTOFHKK_Joyl6atfFDbmjPocwKaxQmgvb1KLSfsU3UfD0GyjubjE3vExcO0AJThkIkMvr.jpg

– Apache
@Apache en de andere Belgen hier: ook ik (Wuustwezel) had er NIETS over gehoord. Onze media lijken wel voltallig te hebben samengezworen om hierover absolute radiostilte te hanteren.
Wij zijn in de ogen van onze Moeder Overheid als kleuters die niets over sex mogen weten.
@Tim: de eerste teams zijn inmiddels in Amsterdam…
zie je wel een e39 m5 is gewoon de auto ;)
In 1 uurtje van Minderhout naar Amsterdam??? shit!!

– Apache
Hallo, weet iemand route vanaf amsterdam. Gaan de auto’s over A1 richting hoevelaken?
was ik maar in amsterdam…. :(
Ik wacht wel gewoon tot ik een keer genoeg geld heb om zelf mee te rijden.
Btw. Ik zoek eventueel nog sponsors.
rond 21.15 passeerde Team Polizei in gent(E17)
@themen: zo te zien wel… Team Polizei zit al ter hoogte van Weesp…
@Armada
zoek je nog een copiloot?
(misschien eens bij Brabus aankloppen :) )
Ik zie net dat Team Dubai een minuutje of 10 geleden met hun Ford GT zo goed als langs mn huis reed…
@ZOEF
Njah, je weet hoe het gaat in deze communistische staat ;)
Hoelaat vertrekken de gumballers weer vannacht of morgenvroeg.
KLPD had er een hoop klem zo rond 23h45 bij tankstation Breukelen langs de A2….
Lachen man dit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben net in Amsterdam geweest en het was echt druk.

Zeker de moeite waard, en een paar vette porsches gezien –

Wat een geluid man!
kom net van waterlooplein waas egt een kapot druk kon je kont niet keren daar mensen stonden gewoon midden op de weg om de autos te zien eerste was team polizie 2 de een porsche derde een ferrari f430 en nog wat porsches m6 en een db9 en toen was het alweer kwart voor 12 was het tijd om te gaan helaas :(
Ik was tot ongeveer 0:30 op waterlooplein, toen was het flink druk. Het lijkt zo te zijn dat veel auto’s niet in Amsterdam zijn geweest (direct door naar Frankfurt gok ik!), of opgehouden zijn door politie onderweg. Wel kwamen er ook wat lokale auto’s, waaronder een gele Porsche GT3, een grijze Gallardo, en een fantastisch mooie grijze UK-import Skyline R34 Nismo. Erg cool ding.
Kom net terug uit Londen vanaf de start.. en inderdaad veel zullen er niet in Amsterdam komen ivm de tijdsdruk… ze moesten om 12 uur allemaal weg zijn daar… Het team met de phantom en de mansory continental stonden bij de uitgang van de kanaaltunnel om 10 uur nog met pech !
We hebben de snelweg tot antwerpen-breda zelf ook gereden en ze hebben ons niet meer ingehaald… dus waarschijnlijk ook meteen doorgegaan naar Frankfurt…
ik ben ook net terug. ik heb vanaf half 10 staan wachten, om 11 uur kwamen de eerste autos binnen. het viel me op dat er heel veel publiek was, veel meer dan ik had verwacht. ik stond naast mensen die helemaal uit maastricht waren gekomen.. :| de organisatie was ook onverwacht goed, veel politie en dranghekken, een groot videoscherm en een hoop cameraploegen.

het wachten was wel erg vervelend en vooral in het begin waren de tussenpozen erg lang. had steeds het gevoel dat er verderop meer te beleven viel en dat bleek ook zo te zijn, net om de hoek waren geen dranghekken en stond iedereen doodleuk op het kruispunt VOOR de autos, die je dus ook gewoon kon aanraken.. en dan is het erg indrukwekkend hoeveel hitte van ze afkwam, die hebben echt flink lopen blazen :) werden ook veel burnouts en andere acties voltrokken, heb mn ogen echt uitgekeken. helaas geen bugatti gezien, wel een hoop porsche en ferrari speelgoed, een paar lambo’s, een rolls, een skyline, en ook die nederlander in die golf. die jaguar is me het meest bijgebleven.. wat een monster!

ik kijk uit naar de fotos en filmpjes, heb me daar zelf maar niet aan gewaagd :)

niet goed voor je eigenwaarde trouwens, de meeste van de bestuurders waren echt nog geen 25.. :|
Ik ben eigelijk benieuwd welke autobaan ze pakken richting Duitsland, dat zal waarschijnlijk de A12 zijn. Dan komen ze vlak langs mij op (Duiven…). maargoed atm al teveel gedronken om te mogen rijden……
edit:
ik zie dat ze helemaal naar beneden rijden via Brabant oid. Helaas geen A12 dus :( (wel jammer voor de deelnemer, aangezien je 10km van mijn huis vandaan nog echt hard mag rijden :D).
@Rudy: Officieel niet, al bevestigde Peter van Team Herbie wel dat hij over Arnhem ging rijden. Ieder kiest zijn eigen weg, aan Google Earth te zien.
Net op het waterlooplein geweest in amsterdam . me nieuwe bimmer in de waterloopleingarage onder albert heijn geparkeerd .
we hebben daar van 23:30 tot 01:00 gestaan . naar schatting ongeveer 40 supercars gezien . maar we hebben ook een paar gemist denken we . wat een drukte daaro . veel enthousiaste jonge mensen en vooral veel mooie jonge chicks heheh . er waren mongolen die zomaar voor de exoten sprongen om een fotootje te maken . ik zag een wijf naast me met d’r scherpe nagels langs de lak van een blauwe nissan skyine strelen toen die langzaam in de massa vooruit kroop , “auw auw ” . en een neger als verkeersagent? die het chaotisch drukke verkeer regelt ,wordt bijna een keer aangereden die vent. tjaa hij valt nie op heh in het donker dus .
mooiste wagen die wij gezien hebben waren de oranje mclaren slr en de rode f430 spider en de gele murcielago lp640 , vucking geile uitlaatgeluiden .
het was echt te gek dit ander half uurtje . helemaal geen spijt van :-)
morgen weer feesten in a’dam .
we would not forget the queensday of 2007 in a’dam ;-)
aha, naja met 3 biertjes achter de kiezen zal ik maar niet richting a12 rijden met de kans niets meer te zien.

Wel triest trouwens dat er mega veel politie rond blijkt te rijden die echt iedereen aanhouden (las op autoweek dat er o.a. al een porsche in beslag was genomen…)
Ik ban samen met een vriend geweest, en wij zijn gebleven tot de laatste 2 auto’s wegreden van het waterlooplein, toen snel weg daar, op naar de parkeergarage, want het was een zeer koude wind.Toen we Amsterdam uitreden zagen, richting ringA10, zagen we op de andere rijrichting opeens 2 gumball achterblijvers, die nog naar het checkpoint moesten. Het waren een Zilveren Mclaren SLR en een gele Porsche Carrera GT beiden met Amerikaanse kentekens te weten California.Toen we eenmaal op de A2 zaten zaten we stil te hopen dat we misschien nog ingehaald zouden worden door het tweetal, en zowaar ter hoogte van Vinkeveen was dit ook zo!! Met een gang van 200+ kwamen ze ons voorbij, en toen gas erop erachteraan!!(met een Subaru Impreza) We hebben een klein stukje vlak achter de twee gezeten, maar moesten ze toen laten gaan vanwege de aankomende trajectcontrole(bedankt meneer Spee!!), maar wat een belevenis!! Maak je waarschijnlijk niet snel meer mee zoiets!! Kippevel…
@Rudy
De meesten hebben netjes de uitgestippelde route gevolgd die langs Eindhoven ging, om vervolgens via de A67 het land uit te blazen. Er waren er echter ook een paar die via Arnhem de grens zijn overgegaan.
Op dit moment ligt Team Polizei royaal voor en zijn ze bijna in Frankfurt.
Aha
Hoe hard rijden die lui nou eigelijk gemiddeld, is dat echt zo idioot of valt dat nog wel enigsinds mee?
Ik kom er net vandaan en moet zeggen dat het me tegenviel qua aankomst van auto’s hoogstens 25 auto’s hebben zich bij het checkpoint gemeld. Helaas geen bugatti’s, pagani’s of enzos wel een aantal ferrari’s, lamborghini’s en vooral veel porsches. om 01 uur kreeg ik te horen dat het check point werd geschrapt voor de rest van de gumballers en deze reden dus rechtstreeks naar frankfurt.
Heeeeeeerlijk dit!
Kwam rond 2330u thuis van mijn werk, balend dat ik niet naar Amsterdam kon en vooral ook omdat ik hier had gelezen dat ze via Arnhem de grens over zouden steken…zie ik hier een link naar de routes die ze rijden…reed Team CCCP net boven Eindhoven…ik snel aangekleed en in de wagen de A67 op richting Venlo…90 rijden, ik denk ze blazen mij voorbij…
Maar toen bij een tankstation gestopt omdat Duitsland toch wel dichtbij kwam en nog geen 5 min later Team CCCP voorbij! Ik vol gas (BMW 740i ;)) maar die gasten reden maar 140…dus da was wel relaxed…alleen op die snelweg te donker om te filmen/fotos te maken :(
Terwijl ik achter CCCP zat werd ik ingehaald door een 6-serie…echt wel zo gruwelijk hard! Niet normaal! Ben ik maar niet achteraan gegaan ivm controle’s ofzo.
Meteen omgedraaid, bij tankstation op de andere weghelt stond een witte Mercedes, E-klasse volgens mij…ik snel omdraaien maar helaas te laat :(
Toen weer richting Eindhoven gereden, zag ik bij een ander tankstation nog een McLaren staan (Oranje/Zwart) en een ferrari tegemoetkomen en nog wat wagens!
ff bovenaan een afrit staan wachten nog, Bentley en Range Rover kwan voorbij (welk team weet ik niet, waren hetzelfde gespoten/bestickerd met vlammen)
En toen maar weer richting huis gereden, kwam ik nog een gele GT3 tegen, die was volgens mij ook opzoek want hij parkeerde ook, net als ik, bij een tankstation, alleen waren de laatste toen net voorbij gekomen (groepje met Team Venoco, Tag Team, Team fast car) en ik wilde er niet achteraan gaan omdat er 2 motorwouten en 1 KLPD wagen bij mij stonden op het tankstation…
Ik uitstappen en vragen of ze achter de Gumballers aangingen, maar ze wisten van niks…dus ik uitleggen en zeg: Straf ze maar nie te hard, anders komen ze volgend jaar nie terug!

Wel vet! Hopelijk nemen ze ook de A67 als ze van Berlijn naar London rijden! Probeer ik er weer bij te zijn!
ik dacht ik ben slim, dus ik stond op het waterlooplein vanaf kwart voor acht, komen ze pas om 11 uur!! dat kwam doordat ze moeite hadden om langs de franse douane te komen. de auto’s uit amerika bijvoorbeeld, hebben alleen een kenteken achter op de auto, en om frankrijk in te mogen moesten ze ook een kenteken voor hebben, dus die moesten ze dan maken van karton en tape. door al deze vertragingen konden alleen maar 40/50 auto’s het naar amsterdam halen, de rest moest direct door naar frankfurt, er waren dus geen 3 veyrons en er was ook geen verlengde ferrari :(
ik zag ze net om 01.45 rijden op de a2. een dikke vette jaguar, mercedes slr en een porsche 911 (ze werden geflits)
Gisteravond via Oostduinkerke, Oostende, Antwerpen naar huis gereden.
Heel veel volk langs de weg, maar ook 3 mobiele politieposten met radarmeting en dan 1km verderop een aantal motoragenten ;-)
zal ik dan maar beginnen, BMW eerste waar is audi?
Ik kom net terug vanuit Amsterdam. Woon namelijk in de buurt van Eindhoven. Met alleen een bloesje en een dun vestje was het behoorlijk koud, ik stond op een hoger plateau op de rotonde voordat ze het Waterlooplein op reden. Geweldig uitzicht, maar hier was het totaal niet goed geregeld. Een hoop drukte met normale auto’s en dan tussendoor nog de Gumball machines. 2 Maal een kop-staart botsing ontstaan tussen de normale auto’s in 3 uur tijd op die paar meter. Gelukkig heb ik wel een paar mooie foto’s kunnen maken, er kwamen echt mooie auto’s voorbij gereden. Niet alleen de Ferarri’s, Lambo’s, Carrera’s etc maar ook 2 mooie Skyline’s die eigenlijk niet bij de rally hoorde. En natuurlijk werd de zelfde rotonde ook geterroriseerd door van tupperware voorziende Calibra’s, CRXjes, Golfjes en noem het maar op (die trouwens het liefst 20 keer voorbij kwamen).

Op de terugweg was het behoorlijk rustig op de weg, ik ben maar èèn Gumballer tegen gekomen. Dat was een Ferrari 612 Scaglietti, die even aan het uitrusten was op een autoambulance. Ik weet niet of het een Ferrari met pech was of dat hij in beslag genomen was, want er stond ook een mooi oranje blauw gestreepte Volvo V70 langs.

Achteraf gezien toch een leuke avond gehad :)
flauw die duitsers…
@ apache: wie geeft er een f*ck over mathias (met alle respect math :) ) maar meer info over janne (tel nummer ofzo) mag je altijd posten!!!
on topick: hier in belgie hoor je echt geen zak over het hele gumbal, spijtig genoeg!! mag waarschijnlijk niet van de groenen…………
Slager Korrel
Mijn impressie zojuist geüpload op Youtube. Het was echt megadruk op het Waterlooplein zelf dus ik ben richting de kant gelopen waar ze vandaan kwamen. Heb idd geen Veyrons gezien, maar wel genoeg ander leuks.
http://www.youtube.com/watch?v=2_ZdZqieYwE
(He, het geluid doet het niet, kijken of ik dat morgen kan fixen…)
er zijn dus maar 35 van de 120+ auto’s langs gekomen. Volgens de organisatie waren er ook lichtelijke problemen bij de belgische grens en kwam het schema in gedrang. Er is aan een hoop teams geadviseerd om niet langs Adam te gaan. Ik heb ze alle 35 gezien. Team Roy was weer als eerst in de m5. Voor de rest was er een Murcielago, xj220, SLR 2x (722?), Phantom en voor de rest veel Porsches en Ferrari’s en wat Gallardo’s. De grootste pauper was onze nederlandse inzending: in een golf…. hij reed zelfs al fout op het waterloo plein.

We zijn dus aardig genaaid in Adam… maar zo te zien worden ze ook aardig gepakt in Duitsland.

Het lijkt mij ook leuk om mee te doen…. natuurlijk…. maar de 30- eikeltjes die in die te dure auto’tjes zaten…. tja… gaaat natuurlijk nergens over….
Wat een Gumball dag !

2 Roadblocks, auto’s in beslag genomen. Ruim 90% die het vliegtuig niet optijd haalt, maar 3 teams die het halen.

Nederlandse politie uiterst kinderachtig.

Duitse politie sluit alle wegen af en neemt van 30 teams alle papieren in op de E31.

Laatste nieuws is dat onder politie escorte iedereen naar Frankfurt Hahn gereden wordt.
Wat zijn onze agentjes toch weer dapper!
Spijtig dat ik er niet bij was , normaal gingen we maar dat is dan op het laatste mm afgeblazen, moet tenslotte van België komen.
@ Slager Korrel
Spijtig dat er geen sound bij staat, is wel jammer:)
Ben bij antwerpen gaan staan, aardig wat gezien maar niet de veyrons en de limo etc. wel in totaal een stuk of 50 gumballers!

Bij de grens met NL stond bij het eerste tankstation de POPO al te wachten
Het is een rommeltje die eerste dag.. haha… In Londen zou de start van 4 tot 6 duren, maar binnen 20 a 25 minuten waren ze allemaal onder weg ivm de tijdslimiet die er was ingesteld door de amsterdamse politie.
Veel aangekondigde deelnemers hebben niet meegereden, we misten nog 2 veyrons, een paar slr’s een dolmus en nog wat ander aangekondigd spul.
Ik zie dat het team met de kapotte Mansory Continental ook van zijn plaats gekomen is..
Het deelnemers veld is in ieder geval tussen Londen en Frankfurt flink uitgedunt.
@joris…. je hebt nix gemist… was een beetje over georganiseert (met behulp van heel veel politie) dus nix geen anarchisme/hell on wheels gebeuren gewoon een hoop mensen die hopen een glimp op te vangen…. en veel wachten… regelrecht saai dus…..
hoeveel auto’s rijden er eigenlijk mee?
Hmm,

Ik wacht wel op de DVD!
Wij stonden op de brug van de E17 juist voorbij tankstation van kalken. Jammer dat ze zo laat passeerden mijn foto’s zijn verkloot en ook jammer dat er geen enkelen auto echt doorreed door al die politiecontroles maarja t’was wel de moeite eens om te kijken vooral die SLR 722 :D
@ Apache: ben ik niet zo te zien, ik ben 24 en m’n achternaam is bijna dezelfde als een oostendse socialistische politicus :D
Wanneer komt het nou op extreme sports….wat zijn de tijden?? :D
Hè?! Was de Gumball rally gisteren in Nederland? Daarom reden er allemaal van die Lambo´s, Posjes, Ferrari etc. achter mij aan……
ik ben geweest gister was vet hoor alleen geen veyron gezien maar wel genoeg andere bolides was gruwelijk
ooooh nou realiseer ik het me!! Ik was gister in a’dam (nacht), en er blaaste vet hard een Porsche en een subaru door de stad, maar nou realiseer ik me pas dat hun waarschijnlijk ook meededen aan gumball.
Wat een avond was het gister.Zat gisteravond met een paar vrienden al om 6 uur op een parkeerplaats tussen Antwerpen en Breda in.Klapstoeltjes mee,biertje erbij en autospotten maar.
Rond een uurtje of 9 was het zo ver.Daar kwam de eerste gumballer.Iedereen sprong op en rende richting de vluchtstrook.Wat een wagens kwamen er voorbij,ferrari’s,lamborghini’s en een ontelbaar aantal porsches.
Na 6 uur spotten zijn we weer naar huis gegaan.Wat een superavond was het.
ps volgend weekend zit ik in London :)
Was getuige hoe de Duitsautobahnpolizei de gehele karavaan vd weg
haalde voor Koblenz. Men stond hie n.l. snelheid te kontroleren bij
wegwerkzaam heden s’nachts waar max. 80 km. is toegestaan.
Een geweldig schouwspel om te zien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).