Update: Politie vs Gumball

Auteur: , 190 Reacties

De Gumball-karavaan die gisteravond en vannacht door België, Nederland en Duitsland trok heeft aardig wat pech gehad. De overijverige dienders van die KLPD hebben van zeven deelnemers het rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk gedrag. Ook zijn er twee voertuigen in beslag genomen.

Er waren eerst in België al diverse politiecontroles, vervolgens was het de beurt aan de Nederlandse pliesie. Hiervoor zijn 14 opvallende en 7 onopvallende surveillance-voertuigen ingezet. Op de rijkswegen A1, A2 en A27 werden deelnemers aangehouden en bekeurt. Een Porsche 911 Turbo (Team 73 / Devil Fish) is in beslag genomen en ook een andere (onbekende?) deelnemer is zijn auto kwijtgeraakt. De bestuurder van de Porsche 911 reed gemiddeld meer dan 200 km/uur en zou daarbij het overige verkeer in gevaar hebben gebracht…

Xzibit had ook flinke pech, hij mocht zijn rijbewijs inleveren waarna de passagier/co-piloot het stuur overnam.

Vervolgens was de Duitse polizei aan de beurt en die hadden zo’n 100km voor het eindpunt (Frankfurt) een fuik opgezet. Bijna alle deelnemers zijn daar aangehouden. Foto’s van de Duitse roadblock hier.

UPDATE: via de tiplijn kregen we deze foto’s van Team 26 (Venoco 1) met een SLR McLaren. Vannacht (00.39) is de SLR gespot nadat deze was aangehouden door de douane. Reden van aanhouding was dat de douane een SLR van dichtbij wilden zien, het smoesje over een Amerikaans kenteken wat gecheckt moest worden is natuurlijk onzin. De ambtenaar in kwestie vertelde tegen onze tipgever (mpower!): Tja meneer is bezig met een soort van rally en deze auto kan echt 330km/h rijden. Echt waar? Met een grijns op zn kop zei de douane-man; ja echt hoor dat haaltie echt… En dat terwijl de vriendjes van de douane een paar kilometer verderop elke Gumballer probeerden te naaien waar ze maar konden.

Mercedes SLR Mclaren Gumball NL Douane
Mercedes SLR Mclaren Gumball NL Douane
Mercedes SLR Mclaren Gumball NL Douane
Mercedes SLR Mclaren Gumball NL Douane190 reacties

Wat een naaiers ook weer… In Duitsland werden gewoon alle Gumballers opgepakt en vastgehouden, zelfs als ze zich aan de limiet hielden, echt onzin…
Het blijft een kat en muis spelletje, zo’n Gumball. En dit maal heeft de politie dik gewonnen. Als de deelnemers een beetje sportief zijn, accepteren ze dit gewoon.
easy money voor meneer Spee en zijn kudde boswachters ! Als deze jongens het verkeer daadwerkelijk in gevaar hebben gebracht, vooruit. Maar dit is een statement van de Pelisie dus dat zal wet betekenen dat ze inhaalden zonder dat de richtingaanwijzer werd gebruikt. jammer dat die agenten ook niet gewoon kunnen genieten van al dat moois. Net wanneer je denkt dat het misschien toch ook mensen zijn, flikken ze dit. Nee, dit zijn geen mensen.
Maar omg, wat lijkt t me vet om daaraan mee te doen. T liefste in een MC12 maar omdat daar er maar een paar van zijn, doe me dan maar een opgeleukte ///M5! :D
Ook wel lache dat Xzibit is aangehouden in ons eigen kikkerlandje. Jammer dat de rest nog later in Duitsland is aangehouden…jammer, triest.
zucht… erg jammer van de KLPD vind ik :| ik heb de situatie natuurlijk niet gezien die de 997 turbo heeft veroorzaakt maar het komt op mij weer erg zielig over.

voor zover ik het begrepen heb zijn de Gumballers door de duitsers alleen vertraagd maar is iedereen op een gegeven moment weer ‘losgelaten’. Vind ik zelf een veel betere manier. Als je een beetje schappelijk bent zorg je dat je de gumballers flink dwars zit maar daarna mogen ze weer verder rijden.

Ik kan me best voorstellen dat de pliesie de boel een beetje in bedwang wil houden en misschien zelfs dwars wil zitten maar voertuigen invorderen vind ik een beetje matig.
het is natuurlijk een beetje onzin om te zeggen dat iedereen aangehouden wordt ondanks dat zo veel zich aan de regels hielden. Iedereen die aan het evenement meedoet is wel ergens op te pakken…
lol… al mijn 3e post in een korte tijd… srry :P

wanneer kunnen we eigenlijk de eerste fatsoenlijke videootjes verwachten (incl. het werk van Ruben)? vorig jaar was er ook een mooi verslag van de start te vinden maar ik heb nu alleen maar héle brakke videootjes gezien.
Volkomen terecht.
och, ze rijden te hard eh?

die gumballers doen et toch echt zelf. Maargoed, als je een mooie auto heb dan mag je meer van de autoblog.nl lezers
Ik vind het een goede zaak dat de KLPD bezig is geweest. Als dat niet gebeurd was, dan zal de KLPD snel als hypocriet afgeschilderd worden. Immers, de Gumballers niet aangehouden, maar de brave burger met 12 km/u te hard wel? Dat zou niet kloppen.
Dus daarom: goede zaak. En is het voor de Gumballers ook juist niet de sport om zulke controles te ontwijken?
http://www.autoblog.nl/archive/2006/05/02/gumball_2006_update2_uitvaller#post-3943

Dit is een filmje dat vrij lang duurt.
T is de start OF aankomst van de Gumball 3000. Deze is niet in Amsterdam, maar volgens mij ergens in Engeland. Enjoy! :D
Loontje komt om zijn boontje. Waarom moeten ‘Gumballers’ anders gestraft worden dan de normale mens. Rij je niet volgens de regels dan moet je daarvoor bestrafd worden.
met onze KLPD valt niet te spotten
En de reden van aanhouden:

They did over 200 km/h where 100 was allowed so that was a reason for the police to impound the car on the spot. This took place on the A2 between Utrecht and Amsterdam near the exit Breukelen.
fuck the police hoe zielig zijn die politie’s echt waar daar irriteer ik me echt kapot aan :(
Tsjonge jonge zeg! Kon niemand mij waarschuwen dat de KLPD MIJ stond op te wachten?

Denk je slim te zijn door hèèl vroeg in het jaar vuurwerk in Belgie te gaan halen. Staat heel het KLPD MIJ op te wachten…….Echt te schandelijk voor woorden! Het is maar vuurwerk hoor, mensen! Ga lekker boeven vangen die met hoge snelheid aan de Gumball meedoen!
@Arnoud
Van een kat-en-muisspel kan je niet spreken. Als de politie zijn prioriteiten bij de gumball legt is het een koud kunstje om iedereen te fuiken, tenminste als dit van te voren is georganiseerd (een paar edities geleden, toen de laatste etappe naar de GP van Barcelona ging was het onderscheppen van de auto’s iets minder georganiseerd en wist Kim Schmitz er bijvoorbeeld nog tussenuit te piepen bij een tolhokje). Ik ben zelf vaak genoeg op een Duitse grenscontrole gereden waar ze doodleuk de hele weg hadden afgesloten en iedereen over de naastgelegen parkeerplaats leidden. Het verbaast me eigenlijk dat dit soort acties nog niet eerder is uitgevoerd.
UPDATE: tip van Mpower toegevoegd met combi-spots van Douane + SLR…
Ik vind dit helemaal terecht.
Ik ben een racer in hard en nieren maar altijd op het circuit of afgesloten weg!
Groeten Pagi
Bijna alle deelnemers zijn daar aangehouden.

Dus.. niet allemaal???
Niet meer als normaal
@Noid: nee, een klein aantal hebben de polizei weten te omzeilen door over andere wegen te rijden… sommigen zijn ook direct van belgie naar frankfurt gereden.
@ Sir Smokalot:
Natuurlijk is het wel een kat en muis spel, als je mee doet dan weet je toch dat je kans loopt een dikke boete of meer op te lopen? Je HOEFT niet mee te doen. Je HOEFT geen 200 te rijden waar je 100 mag.
De muis HOEFT niet uit z’n hol te komen, maar doet ie dat wel dan staat de kat te wachten want die weet ook wel dat de muis moet eten en dus een keer z’n hol uit moet komen.
Stelletje naaiers daarzo. Volgende keer gewoon met een tank vooruit rijden en de fuik wegblazen ^^
Nou, Nederland heeft weer laten zien waar ze goed in zijn *zucht*…
Laten we eerlijk zijn: het getuigt ook niet van bijster veel intelligentie om in een vooraf aangekondigde “race” in opzichtig bestickerde auto’s op de openbare weg te hard te gaan rijden? Dan vraag je toch ergens om?
Nou, Nederland heeft weer laten zien waar ze goed in zijn *zucht*…

Ik denk dat je daar pas over kan oordelen als je de berichten leest uit Duitsland.
@MurcieBoy, En zo is het!
Maar goed hebben jullie anders verwacht dan van Nederland??? Mietjes zijn het hiero!
net goed.. dat ze maar ergens anders de weg onveilig maken..
allemaal heel jammer voor de deelnemers… maar ja… races zijn nu eenmaal verboden op de openbare weg

als je in duitsland wordt aangehouden is dat niet voor snel rijden wat dat mag er zonder probleem… ze hebben het echter niet zo begrepen op roekeloos rijgedrag

en ja, ik rij ook graag snel… en vind de politie ook flauweriken… maar ze zullen dit elk jaar meemaken vrees ik… nothing much to do about that!
al bij al 1 voordeel… de overgrote meerderheid van de deelnemers is niet verlegen om een boete meer of minder… geld genoeg :)

en die in beslag genomen voertuigen worden de dag erop wel terug vrijgegeven eens de fondsen zijn overgemaakt ;)
cuore sportivo
het zijn bekende dikke nekken die vragen om nog meer aandacht. Dat ze dan ieder parcour dat er ook maar bestaat een dag gaan afhuren en er domweg overscheuren om te zien wie daar dan de beste tijd neerzet, dit keur ik niet goed. Zelfs als autoliefhebber!!
Wat een aanstellerij hier zeg. De politie doet gewoon z’n werk, daar is niks zieligs aan. Als je 200 rijd op een stuk weg waar overig verkeer 120 rijd en 100 is toegestaan, dan neem je een hoop risico (ook ten opzichte van het overige verkeer), en dan wéét je dat je de bok bent als je wordt aangehouden.
nog 2 edities en Spee, Landuyt en Van Brempt kunnen zich ook zo’n bolide kopen met het achterovergedrukte geld van de net weer iets meer aangespijsde kas
Precies Bamzel. Maar de overgrote meerderheid die de politie nu ineens sneu vind, zal de brommer nauwelijks ontgroeid zijn ;-)
Klote Moffe :D
de duitse politie hield de auto’s toch vast tot het vliegtuig was vertrokken?
het is wel zo dat de politie hier in NL heel consequent is… wat dat betreft is er weinig op aan te merken. Toch zouden ze van mij wat minder happig hoeven zijn op rijbewijzen en auto’s, dus ook bij de gumball.

Het klopt dat 200 in een 100km zone heel gevaarlijk kan zijn. Echter zijn de wegen in NL ook geschikt voor 300, zolang er geen verkeer is.
Met in gedachte dat de Gumball rijders in de 997 daar niet op het meest drukke tijdstip voorbij kwamen… Ik ken de situatie niet maar ik kan me prima voorstellen dat de weg er écht leeg was.

Ik zeg dit overigens niet vanuit eigen ervaringen maar ik kan de mensen die écht hard rijden wel begrijpen. Zeker in een auto die van zo veel gemakken is voorzien als een turbo moet het ondraagelijk zijn om steeds 100 te rijden, 200 gaat immers net zo makkelijk.
Gelukkig wordt mijn auto écht rumoerig als ik te hard rij dus kan ik net zo goed me aan de snelheid houden, veel comfortabeler ;)
Dat is ook ondragelijk :-)
Als ik te hard rij weet ik gewoon dat er consequenties aan verbonden kunnen zijn. En als ik aangehouden zou worden, eigen schuld. Dan ga ik niet de politie zwart maken.
LOL ze zouden die politie moeten oppakken!!
Krijgen die mensen hun auto wel terug lijkt me anders wel genaaid :P
Tsja… Wij hebben bij de Gorkumse brug gestaan (A27), en ik moet zeggen, ik heb nog nooit zoveel KLPD gezien. Ze hebben geprobeerd bij ons een paar honderd meter weg een M6 stil te zetten, maar die trok vol op zodra de politie-volvo stil stond. Ook een Porsche 997 die een VROS Audi A4 (zwaailichten aan) eruit trok, een Ferrari F430 die een V70 op z’n hielen had…. Prachtig om te zien.. en dan het geluid… :D
A2 racer: de politie slaat terug!
Het is wel eerlijk dat ze worden aangehouden voor dit soort overtredingen, maar vind het wel jammer dat er dit jaar zo hard word ingegrepen door de politie. Maar goed de gumball zou nog niet half zo boeiend zijn als iedereen zich aan de snelheid hield cq. de politie niemand zou beboeten.

p.s. mogen die controles aan de grens tussen Nl en Dland wel? lijkt me toch dat dit soort controles gezien kunnen worden als (pesterijen?) een belemmering van vrij verkeer van personen….
Zow en na alle morele geneuzel van hier boven ben ik wel toe aan wat bewegende beelden!

Waar blijven die?!
@Koen: en dan gek vinden dat ze worden aangehouden! Kinderachtig gedrag van een paar verwende überpubers die niets nuttigs met hun geld kunnen doen. Laten ze dat fijn ergens anders gaan doen.
Maakt het uit waarvan deez bewegende beelden zijn?
Ik word bekeurd als ik 7 km te hard rijd.dus aanpakken die aso’s.Denken zeker dat ze god zijn.
@JaSPAA
de officier van justitie bepaald binnen 10 dagen of ze de auto’s/rijbewijzen terug krijgen en anders houdt de politie ze tot de zitting. en die officiers van justitie zijn natuurlijk allemaal rechterhandjes van spee, dus naar hun auto’s kunnen de heren gumballers voorlopig nog wel even fluiten
toevallig was ik gisteren ongeveer 100-110 km. voor het eindpunt van frankfurt op dezelfde tijdstip en zag ik de politzeis ze hadden zich verstopt achter de bosjes,was wel leuk om te zien.
@ Koen,

Kijk en daarom zet de politie fuiken op. Als de Gumballers niet willen stoppen voor de politie begaan ze een misdaad en worden de maatregelen strenger.
Als je dan toch meedoet geef je dan ook gewonnen zodra de politie je aan de kant wil zetten. Op deze manier is de politie ook coulanter wanneer je een jaar of wat later weer langskomt.

Verder wel super om mee te maken natuurlijk, de politie die zijn tanden stuk bijt op Porsches en Ferrari’s!
ja inderdaad. ik dacht der staat al vet veel op autoblog ma nee hoor. maja het is koninge dag. maar de het was wel echt te vet daaro op waterloopplein. echt alles gezien behalve dan spyker en de bugatti’s. voor de rest filmpje van de lp640 en die xj 220 kannone wat een monsters.
Elke keer als ik een politieagent zie die weer iemand op de weg heeft aangehouden, dan gaat er een stukje in mij dood. En nu ik dit lees (en ik ben erg groot fan van zulke autofeestjes), word ik weer heel bedroefd en is mijn afkeer voor de Nederlandse politie weer een enorm stukje gegroeid. Snik. I just want Freeeeeedooooommm!!!!!!!!!!!
Wanneer de politie met net zoveel ijver achter criminelen en vandalen aan zou gaan, kon ik misschien met een gerust hart mijn auto parkeren. Maar helaas. De politie doet inderdaad slechts haar werk. Maar ze zijn wel erg selectief met wanneer ze hun werk doen. Maar eigenlijk zijn de gumballers het zelf schuld. Hadden ze maar een Poolse autodief moeten worden. Dan hadden ze geen last gehad van de politie.
Dankzij contact met de enige nederlandse deelnemer!! stonden wij op de voetgangersbrug over de A12 bij bunnik vanaf ongeveer 11u tot 2u…….er is uiteindelijk niet zo heel erg veel langsgekomen, maar wel als eerste bijv. een 911 en een nissan 350Z, verder nog die grijze porsche op de trailer die in beslag genomen en een heel groepje 911’s bij elkaar! Ook uiteraard die nederlander, hij reed mee met een aantal 911’s ook. En er was ook nog iets in de vorm van een mercedes slr langsgekomen (dachten we, ging een beetje hard om goed te kunnen zien).
@Lukas

Nou ja, als het een HP met SM is, dan hou ik mezelf aanbevolen.
Als ze die 3 Veyrons maar met rust hebben gelaten.
Wel triest dat het dan gelijk moet gebeuren met fuiken e.d. laat die KLPD dan maar gewoon echt laseren met de hand om vervolgens met een dikke impreza erachteraan te vangen ! (zie voorbeeld zoals in frankrijk !) Dan heb je pas echt een kat en muis spel, dit is gewoon collectief boetes uitschrijven, net zo laf als een flitser ! Verder hoeven we voor de komende tijd geen optredens meer te verwachten van X-zibit in NL lijkt mij zo.. Nou ben benieuwd wat er nu verder nog voor spannends gaat gebeuren, aangezien we nu richting ’t oostblok gaan ! Voordeel is, politie heeft niet zulk modern materiaal als hier dus wordt het weer echt ouderwets vangen voor die lui !
dru -> “Freedom” is niet mogelijk op de openbare weg omdat het levensgevaarlijk zou worden, er zijn veel te veel bestuurders die “denken” dat ze kunnen rijden…

Wil je freedom, of toch zo goed als: daar zijn de circuits voor.
En als ze dan een Impreza aanschaffen zit iedereen weer te blaten dat dat van ons belastinggeld gebeurt. Lekker krom weer…
ik kan me best voorstellen dat hier auto´s in beslag zijn genomen. ik heb regelmatig beelden van de gumball gezien op extrems sports chanel, maar met 200+ auto´s oer de vluchtstrook inhalen, zigzaggen tussen het 100 rijdende verker door. sorry, maar dat kan met name in het druk bereden nederland echt niet. Ik houd van doorrijden en ben een groot voorstander van dynamische snelheidslimieten. maar een beetje voor god spelen op de snelweg kan in mijn optiek niet meer.

en laat nou maar komen die stoere beelden :)
terecht of onterecht, ik schaam mij kapot. kunnen ze dan niet voor 1 dag een oogje toeknijpen? ze innen toch ook geen parkeerboetes rond 30 april?
laat ze is een keer echte criminelen oppakken i.p.v. een groep mensen die 1 keer per jaar een uurtje door NL crossen. lekker zielig dit. ok ze rijden flink te hard maar als het midden in de nacht op een lege weg is. En natuurlijk snel de regels aanpassen. Is hetzelfde als je na een moord eerst de gevangenisstraf verhoogd en dan iemand gaat oppakken/berechten
Elke boerenlul weet wat er gebeurd als je te hard rijdt en wordt gesnapt, kortom: Niet piepen met z’n allen nou hoor. Als je 200 rijdt waar je maar 100 mag, dan vind ik het niet meer dan normaal dat een rijbewijs cq. auto wordt ingevorderd. Iedereen rijdt wel eens te hard, en als je wordt gesnapt, nou, dan moet je ook de prijs betalen
Ach, part of the game. Moet je dus gewoon harder rijden………… :-))
ik vind dat de KLPD hier goed handeld, net zoals eerder gezegd, waarom zouden mensen met een dure auto anders behandeld worden, de snelheidslimit is voor hun hetzelfde, en ’t is niet echt eerlijk als een “normaal” iemand voor 20km/u te hard op de bon gaat, en dat het bij de gumballers door de vingers wordt gezien.
Nou is het ook de schuld van de gumballers zelf, aangezien ruim van tevoren bekend is waar deze voor de politie beruchte rally langs komt, dus kan je controles verwachten ;)
ten eerste moeten ook buitenlanders zich hier aan de wet houden….
ten tweede is dit juist hun marketing strategie…

er is helemaal nix obscure aan om voor afgekondigd te racen op de openbare weg…. sterker nog… het is nogal DOM.

dit is gewoon een legale rally…. thats it
Niet te geloven, gaan ze die gasten aanhouden..maar ja het zal wel zo moeten.

Ik wou gaan kijken in amsterdam maar kon op laatste moment niet gaan… BALEN!!

Weet iemand wanneer ze op 5 mei weer door nederland jagen???????
Groeten michel

p.s. nog veel GUMBALL plezier
Zouden ze de veyron ook te pakken hebben gekekregen….
Wat een K*T land hebben we toch, laat die jongens eens paar jaar toch lol maken.
K*t plisie, hoofdkantoor aanvallen!
Deze mensen doen geen vlieg kwaad, ze bieden enkel wat adrealine in ons land, de simpele mensen van de politie zouden zich beter bezighouden met de drugsdealers die dagelijks veel levens kapot maken:-d
Ik heb xzibit van dichtbij gezien en hij betaalde in Belgie maar al te graag zijn boete van 280 euro waarna hij lekker wegscheurde, bangelijke kerel en heel sympathiek :-)
Ik wist niet dat hij zijn rijbewijs had verloren, zijn er mensen die weten hoeveel wagens er nog in de running zijn van de 125?
Ik sta alvast te popelen om terug naar de aankomst te gaan zien in Calais

ps: de Bugatti Veyron heeft ons voorbijgescheurd aan een soepele 200km:u en hij brulde loeihard :-)

ps: een belgische gumball-fan

ciao
Wel kut allemaal natuurlijk dat in beslag nemen :/
Maar wat hebben we de afgelopen jaren regelmatig gezien? Auto in de prak gereden? Op het volgende vliegveld staat binnen een paar uur een verse klaar, rechtstreeks uit hun collectie.

Dus doorgaan kunnen ze gelukkig nog :)
de politie moet eens echte criminele oppakken dan laf wat mensen die in hun auto rijden een boete te geven en zoals die andere post over 160 is veiliger dan is 200 dat zeker en bij 300 is het veiligst
Gelijk hebben ze, de regels zijn voor iedereen van toepassing, ook op gumballers.
wie weet wanneer ze weer door NEDERLAND vliegen met hun bolides..

heb vernomen dat ze op 5 mei weer in Berlijn weg rijden en zo door nederland belgië naar de eurotunnel racen..

weet iemand dat, dan ga ik zeker kijken..
DB9: 200 veilig? Jij hebt je rijbewijs zeker niet?

Zelfs in Duitsland is 200 niet veilig. De snelheidsverschillen zijn zo groot bij die snelheden dat het heel snel fout kan zijn. Er hoeft maar 1 persoon niet op te letten of je snelheid verkeerd in te schatten en je rost met je adrenalinerush een andere auto van de snelweg.

Ik vind de Gumball ook gaaf, markante personen en schitterende auto’s. Maar alleen omdat je een stoere auto hebt en wat sensatie veroorzaakt betekend dat niet dat je een vrijbrief hebt om alles te doen wat je maar wilt.
het beleid van Spee verdient een bitchslap… altijd maar beetje automobilistje pesten, bah
Zonder de weerstand van de politie zou de gumball toch veel van zijn charme verliezen. Dan heb je gewoon een groepje mensen dat naar feestjes rijdt. Iedere protagonist heeft een antagonist nodig. Ze hebben het spelletje niet goed gespeeld.
1 dingetje: Deze race gaat niet om posities. Dus waarom heb je gasten die 200 rijden? Plus dat het sportwagens zijn met stickers er op, dus die vallen op. Da’s dubbeldom. Komt nog bij dat het parcours in aagekondigt, da’s driedubbeldom.

Ik ben op dat stukje weg geflitst omdat ik 110 deed ipv 100, dat kun je mierenneuken noemen. 200 waar 100 is toegestaan is gewoon onzin en gevaarlijk.

Het recht is, lijkt me, gelijk voor iedereen en het lijkt me niet dat we voor een paar rijkelui met een dure auto de regels moeten aanpassen.
Dus zonder stickers zou een knalgele Lamoborghini LP640 Niet aan gehouden worden? Het Parcours is aangekondigt voor liefhebbers van de auto’s en hun geluid, en natuurlijk wil je zo snel mogelijk bij het eindpunt zijn.. dus dat is 3x ozin x dubbelbom…

In dat laatste heb je wel een beetje gelijk, maar kom op… laat die mensen rijden.. er is is 7 jaar volgens mij nog nooit een ongeluk gebeurt waarbij niet-deelnemers gewond zijn geraakt..
He jongens,

Het was harstikke lachen gisteren.
Xzibit die een half uur in een politiewagen zijn eigen video kon bekijken (kijk hier mag je maar 120, xzibit).

Leuke discussie ook hierboven mbt de boetes. Als je enkele tienduizenden euro’s entree geld bestaat, dan lig je echt niet wakker van enkele honderden/duizenden euro’s boete. Daar hebben ze wat cash geld voor meegenomen.

Jammer dat alle moraalridders niet konden zien hoe hard de politie erachter aanging of zelfs wegtrokken van gumballers (die ze dan weer probeerden te volgen ;-). Motoragenten die foto’s maken van de gumballers.
En 14 politiewagens/motoren lijkt mij een beetje weinig. Ik heb er iets meer geteld. Die jongens wilden ook allemaal wel “meegenieten”.

Geniet toch van dit eenmalige over the top event, er zijn al regeltjes genoeg in nederland.

Cheers
@Jan:
Tuurlijk gaat het erom om eerste te worden.

En verder nog een mooie quote:
“It’s a rally, not a race”
Ik schaam me dood dat dit de mensen zijn voor wie wij belasting betalen om ons land veiliger te maken.
Ga toch boeven vangen!
Wat doet Iedereen die negatief is over gumball op autoblog?
@ Stylez:
AMEN!
http://www.gtspirit.com/2005/12/21/jackass-at-gumball-2001/

Voor de liefhebbers… briljante aflevering uit 2001…
@fsfikke….nog een mooie quote….. its a marketingtool,not a rally
klpd actie is correct, maar dat verhaal van de douane, dat vind ik echt niet kunnen. iemand aanhouden omdat je de auto wilt zien?
nog een mooie qoute……….It some rich assholes, acting like rich assholes……..maar dan nog, het maakt het niet minder mooi.
Die velgen op die gele Porsche (eerste foto) zien er trouwens wel heel vet uit. Iemand enig idee welke velgen dat zijn?
@A-Town

Dat zijn RUF velgen.
Ik was gisteren met vrienden in London gaan zien naar de gumball en ze zijn ons ook allemaal gpasseerd op de engelse/franse/belgische snelwegen. Ikl heb zo’n 110 foto’s genomen, waar kan ik ze eventueel hosten?
Ik heb vannacht een stuk mee gereden (Nederland > Duitsland), is gewoon 120-130 gereden dus niks om je zorgen om te maken, idd de boswachters waren overduidelijk aanwezig.

Had zelf nergens last van want we hadden geen striping op de wagen, we reden mee om te kijken naar de andere wagens in de Rally

gespot:

McLaren SLR
Mitsu Evo
Skyline’s GTR
Ford GT40
Shelby Mustang’s (1968 + 2006)
Lambo
Ferrari

teveel om op te noemen, dus als je tijd hebt is het zeker de moeite waard om langs de snelweg te gaan zitten en te kijken naar al het moois dat langs komt ;)
@david
http://www.autojunk.nl is wel een mooi plekkie :)
wat een onzin die reacties hier: snelheidslimieten zijn niet voor niks ingesteld. Als ze een rally willen houden zoeken ze maar een speciaal parcours op. De openbare weg is hier niet voor bedoeld.
Met trajectcontrole had het een piece of cake geweest ze allemaal op te pakken.

@david http://www.autojunk.nl is de autoblog fotodumpsite
ff heel kort door de bocht (want kater) maar keihard terecht; ik stel voor alle deelnemende auto’s door de schredder, rijbewijzen v/d deelnemers idem en tot slot alle deelnemers onverdooft castreren. Gadverdamme die gumball is zo ongeveer echt het treurigte wat bestaat. Het enige wat nog treuriger is, wat ik nu kan bedenken, zijn mensen die het goed proberen te praten en op de politie gaat zitten bitchen…
Goh, de alias van Koos Spee op AUtoblog is dus Joep als ik het goed heb?
It’s all in the game. Het risico om aangehouden te worden hoort erbij en zal voor de deelnemers deel van de kick zijn. Geen medelijden mee hebben dus.
En dat de politie optreedt wanneer een gevaarlijke situatie (dreigt) te ontstaan, is dat volledig terecht. Ik vind dat acceptabeler dan wanneer ze je aanhouden omdat je 10 km/u te hard rijdt.
En daarbij….de meeste deelnemers hebben een aantal (!) auto’s op reserve staan, dus het is echt niet zo dat ze nu niet meer mee kunnen doen. Die 911 is al lang ingewisseld voor een vers exemplaar.
@woody, ah kijk had ik al veracht dat die zou komen, dat gezeik over spee. Waarom hebben een hoop autoliefhebbers toch zo’n complex dat ze denken dat de politie, overheid en Spee voorop er alleen maar op uit zijn om ‘automobilistje te pesten’? Denk je dan echt dat er bij deze instanties niemand is met een rijbewijs? De mensen die ervan worden beschuldigt automobilisten te pesten zijn zelf vaak ook gewoon automobilist hoor…
Het gaat er om dat er in dit land gewoon regels zijn opgesteld om het verkeer in veilige banen te leiden. Politie, Spee e.d. zijn er om deze regels te handhaven en dat is ook precies wat ze doen. Ik rij zelf ook vaak zat te hard wanneer dit mogelijk is. Als ik dan een boete krijg dan accepteer ik die gewoon omdat ik (en wat dat aan gaan iedereen) van te voren weet dat dat de consequentie is van het te hard rijden. Als je je boete niet accepteert ben je volgens mij gewoon een slecht verliezer.
Of alle verkeersregels en sneheidslimieten terecht zijn, daar heb ik het hier niet over. Er zijn zat stompzinnige regels, maar als je die overtreed accepteer de consequenties dan gewoon. Kan je dit niet, gaan dan de politiek in of start een burgerinitiatief om regels teveranderen/af te schaffen, maar het in de slachtofferrol stappen met ‘argumenten als; “ze proberen je alleen maar te pesten” of “koos spee is echt zielig”, dat vind ik toch wel zo iets zieligs…

maak me dr hier op autoblog vast niet populairder mee, maar ach boeie…
@joep… ik ga je persoonlijk voordragen voor een lintje…. (heel flauw, weet ik .. maar moest even)

voor de rest …helemaal eens met duidelijke en gefundeerde mening.
Nee, dit is niet echt bevordelijk voor het imago van de KLPD.

Het zijn echt een stelletje tuinkabouters aan een marionet. :P
@joep

BOEOEOEOEOEOEOEOEOE……..je hebt wel gedeeltelijk gelijk hoor, maar desalniettemin…….BOEOEOEOEOEOEOEOEOE!

Oh ja, en K. Spee s een zielige man die alleen maar automobiisten pest. Dus daar! ;)
@Alwood: Ze zijn op te pakken wegens samenscholing ja.

Maar dat is uiteraard een absurde reden, ik begin telkens meer te twijfelen aan de interactie van de politie op verschillende gebeurtenissen.


Je moet minstens iemand doodschieten willen ze komen, maar voor een Gumball rally staan er wel 20 wagens paraat…

Dit is gewoonweg absurd en onverantwoord.
“Het gaat er om dat er in dit land gewoon regels zijn opgesteld om het verkeer in veilige banen te leiden.”

Als we het over veiligheid hebben: Van de week nog in het nieuws, 1780 doden per jaar ongeveer door fouten in de zorg. Ik geloof dat we momenteel op 800 doden per jaar in het verkeer zitten. Zie je evenveel geld, mankracht (politie en andere uitvoerende ambtenaren) en wat er nog meer te bedenken valt besteed worden om het aantal doden in de zorg terug te dringen? Ik dacht het niet.

We zijn een beetje doorgeslagen met de “rechtvaardige oorlog” tegen de snelheidsridders in mijn ogen!
Speedy-Rutger
“FREEDOM” ??? En dan je gezinnetje door zo’n idioot met teveel geld kapot gereden worden!!!!! Het zal jou maar overkomen… Nee dan is het huilen met je FREEDOM….. Het wordt tijd dat de `jongetjes’ eens volwassen gaan worden. Als je zoveel geld heb, dan ga je maar racen op een circuit. Als je dan jezelf kapot rijdt hebben anderen mensen daar geen last van. Maar nee, dat doen de heren niet. Die willen liever flink opvallen en ondertussen de levens van andere mensen op het spel zetten!!!!
Joep heeft gelijk.iemand met verstand.
The Gumballers arrived in Turkey with their Gumball passenger plane but now the German police is causing trouble again! Paul of Team 103 reporting from the plane:

“German police stopped over 60 cars last night…. Now the germany police will not allow the Antonov plane with all the cars to take off in gemany so we are stuck in turkey sitting on the runway on a shit turkey airways plane with no plans of getting our flown over vehicle.


Wie zeiden er ookal weer iets over de Nederlandse politie?
@Lukas

Uhhh.. misschien de foto’s in het artikel hierboven? :-D
Lees dan ’t vet gedrukte nogmaals ;-)
@Alfisto: daar heb je een goed voorbeeld en een goed punt.

@Joep Spee: Ja er zijn regels nodig en het is daarom ook niet erg als mensen die zich nergens aan storen en andere in gevaar brengen gepakt worden. Echter…. trajectcontroles op snelwegen, flitspalen op 100km/u zones van snelwegen en andere geldklopperij hebben absoluut nietsniets met de hoge snelheid op een snelweg te maken. Daarom is het huidige beleid ook zo verwerpelijk en daarom zijn er zoveel tegenstanders.

De politici en de politie weten allebei ook dat ze onzin verkopen als ze de limieten op snelwegen koppelen aan veiligheid en daarom komt opeens het “altijd inzetbare milieu” om de hoek. “We gaan luchtvervuiling tegen met de snelheidslimieten……” Oh, dus pak je iemands rijbewijs af omdat hij het milieu met een paar 100 gram co2 vervuilt? Hoe krom wil je het hebben?

Snelheidslimieten zijn zo makkelijk na te leven als de logica van de limiet. 60 moeten rijden op een weggetje waar geen kip rijdt en waar dan ook nooit een ongeval plaatsvindt is onzin en daar gaan flitsen is geldklopperij. Natuurlijk heeft me de wet aan hun zijde, maar wie heeft die wet gemaakt? De politiek en de politie (in feite) samen…

Extreem voorbeeld, maar in China worden mensen gemarteld omdat de wet zegt dat je geen (opruiende) teksten mag verspreiden die kritiek hebben op de regering….. De wet is er vanwege de macht/onderdrukking, niet vanwege een op zichzelfstaand probleem.

Zo ook veel van de limieten in NL, we hebben ze omdat we iets willen afdwingen, maar als er een goede rede is voor een limiet dan houden mensen zich vanzelf wel aan de regel. Voorbeeld? Gisteren massa’s fietsers op de dijken en ik heb geen auto’s gezien die hard langs die fietsers scheurde, waarom niet? Omdat de bestuurders weten dat het gevaarlijk is en omdat ze weten dat het asociaal is….. het kan wel, maar het moet wel ergens op slaan.
Eigenlijk zijn die Gumballers oliedom: lees het volgend citaat maar.

Nadat de race ons land (België) had verlaten, ging de wedstrijd verder in Nederland en Duitsland. In Duitsland is de rally geklasseerd als een verboden snelheidswedstrijd, waardoor de Duitse politiediensten alle deelnemers voor enkele uren administratief aanhielden.
Gumball in Nederland? Met 200 km/u rijden in Nederland?
Oh … het is allemaal ’s nacht gebeurd … ja, dan kun je misschien wel doorrijden in Nederland. En ambtenaren die ’s nachts ineens erg hun best doen omdat er een aantal exclusieve bolides door Nederland scheuren … even kotsen!!! Heren KLPD … nu proberen volhouden he!!!
Nee, dan Italië:
Als de burgers daar wetten en regels belachelijk vinden, worden ze gewoon genegeerd door het volk. Schitterend!

Maar ja, dat zal in dit calvinistische, burgertrutten land wel niet zo gauw gebeuren. (Op het bellen in de auto na, dan misschien. Dat geeft dan weer een beetje moed.)
Gumball 3000 een prachtig evenement voor de “echte” autoliefhebber, die wel kan zien en waarderen dat een ander een ‘mooiere” of “duurdere” auto kan rijden.

Het leek gisteren even of de oorlog was uitgebroken, zoveel politie was er op de been er waren meer zuurstokpiloten te spotten met hoge snelheden dan Gumballers, zo van jullie hebben mischien wel een mooiere auto, maar mogen harder en we gaan jullie pakken, weer een typische Koos Spee stalinistische aktie, bah, Nederland heeft zich internationaal weer lekker op de kaart gezet, Junkie’s zijn welkom, maar heb je een mooie auto dan pakken we je.

Allemaal pure Jalozie, net als een stel replayers, die dit trieste gedrag proberen goed te praten, bah.

Mensen leer ook eens te genieten van andermans succes, wordt het leven een stuk leuker voor iedereen.
En ga je druk maken over de “echte problemen”die dit land kent.
@alfisto….. dat is dan toch een vrij pure vorm van democratie…. toch.
@ Rick dos.
Speciaal voor jou een paar fillempies.
Kies maar welke.
http://www.metacafe.com/tags/gumball_2007/

P.s.
Als ik nog een keer mee ga doen (Als het ooit tot de mogelijkheden behoort) neem ik lekker een onopvallende wagen mee.
@Armada

Hey thx man! ;)
en trouwens, via autoweek:

n West-Vlaanderen werden zestien voertuigen langs de kant gezet, van wie zeven Gumballracers.
Laat die gumballers toch gewoon rijden, een beetje sensatie is toch leuk in eigen land!

het enige wat de politie kan is boetes schrijven terwijl er even verderop terug een kidnapping gebeurd!!!

crazy world :-)
Ik moet zeggen dat ik me als Nederlander meer schaam over sommige primitieve reacties op dit onderwerp dan over de politie…
mensen wie weet waar ze 5 mei langskomen??????????????
Vind het niet meer dan terrecht dat deze heren aangehouden worden, rijbewijs in beslag worden genomen etc!! Ik heb meerdere jaren achter elkaar de Gumball gevolgd op TV. Walg van dit soort mensen. Die denken met een dikke portemonnee alles te mogen en alles te kunnen. Als ik in mijn auto 200+ over de Nederlandse snelweg rij, moet ik ook het zaakje inleveren .. wat is dan het verschil tussen deze gasten en mij? Omdat zij in een rally rijden en in een dikke wagen is het wel verantwoord dat ze andere mensen het leven in gevaar brengen? Dat zij in een bestickerde Lambo, Porsche of what ever als een dolle hond door het verkeer heen slingeren, daarbij alle regels aan hun laars lappen .. moet allemaal maar mogen? Dan is de politie hier de gebeten hond. Onbegrijpelijk hoe bepaalde mensen hier reageren!! Gumball is niets meer of minder dan een groep volgevreten rijke stinkerds, die zich op zeer asociale wijze in het normale verkeer begeven. Deze mensen zijn geen autoliefhebbers, deze mensen hebben slechts een heel duur speeltje, dat voor 99% van de mensen hier op dit blog een droom zal blijven. Ook de ware autoliefhebber gaat normaal met zijn bolide om, respecteerd de geldende regels, waarden en normen … of dat nu in een Lada of een SLR is. Deze mensen geven niets om deze auto’s, is slechts een uiting om aan te tonen hoe goed ze wel niet geboerd hebben. Hoe geweldig ze wel niet zijn omdat ze met hun volgevreten dikke kop in een dikke AMG met een gemiddelde van 250+ door Frankrijk sturen.

Dat heeft niets met afgunst of jaloezie te maken van mijn kant uit.
@Abarth MKII… tuurlijk is dat geen afgunst of jaloezie van jou…. je bent gewoon een rasechte hollander….
@woody, ik zou zeggen; zet je irritatie in iets productiefs om. Probeer de regels en flitsers/trajectcontroles die je niet kan accepteren te veranderen. Anders blijft een beetej bij zeiken aan de zijlijn (wat ik ook al eerder zei) En wbt je punt over zelfregulatie: Come on! Je hebt wel een erg positief beeld over de mens. Tuurlijk in de situatie die je beschrijft passen de meeste zich wel aan, maar daar is het over duidelijk dat er anders een gevaarlijke situatie ontstaat. Veel vaker zal je zien dat mensen gevaarlijke situaties niet goed zullen inschatten en hun eigen rijden nog veel minder. En bovendien zal je ook gewoon altij asociale lullen houden die of niet nadenken of dit niet kunnen, of zich alleen maar met zich zelf bezig houden… Zelfregulatie is een utopie..

@ Alfista, ik denk niet dat het veel zin heeft om agenten en ambtenaren aan de slag te laten gaan in de zorg ;)
@joep…. als me er even mee mag bemoeien???? veel aziatische landen hebben een zelfregulerend verkeers systeem en toch voel ik me daar nooooit onveilig door…. sterker nog ik denk dat alles daar veel vloeiender gaat…. want niemand wil echt iemand anders schade berokkenen.
Het was net bij Editie NL op RTL4, begrijp wel dat die porsche in beslag is genomen. Eerst aan de kant gezet en 1 rijbewijs kwijt. Toen ging de tweede rijden en weer boven de 180 en een vrachtauto over vluchtstrook inhalen bij werkzaamheden… tsja…
Terecht, en die autobloggers hier maar roepen dat de KLPD stom bezig is, jaja totdat een gumballer iemand dood rijd, dan is het ineens moord en brand.

Allemaal langs de kant van de weg gooien, dikke boetes uitdelen, en als het even kan de voertuigen in beslag nemen. Weg met die onzin, racen doe je op een circuit, en niet op de openbare weg.
“Reden van aanhouding was dat de douane een SLR van dichtbij wilden zien, het smoesje over een Amerikaans kenteken wat gecheckt moest worden is natuurlijk onzin”

haha lol ik zou da toch ook doen ze ask bij de douane werkte :p de kans da ge zo’n auto tegenkomt is wel eel miniem :p :d
nou de politie heeft z’n pleziertje ook weer gehad…!? stelletje naaibakke zijn het… laat ze toch lekker hun gang gaan… en als het echt fout gaat… jah dan ben je gwoon dom…!
After being stuck at the airport in Istanbul, all gumballers are now leaving to the hotel, Uno Gomes from team 45 reported:

“We are now leaving to the hotel in Istanbul. Tomorrow we will fly straight to Athens where the cars will be there waiting for us”.
de KLPD stelt geen ene r**t voor.
Degenen die ze juist moeten hebben, laten ze het dor de vingers glijden.
Is er een keer iets leuks gaan ze zich mee bemoeien.
Vond deze afbeelding: http://bp2.blogger.com/_R0smxr0tXJM/RjYFdVzRMxI/AAAAAAAAAmI/y7qwiiur0L8/s1600-h/gumball+bad+luck.jpg

Beetje vreemd, het was toch al donker toen ze gisteren NL in reden???
Wil koos soms nog een lintje?
Het blijft een geweldig evenement, alleen jammer dat de zielige politie weer roet in het eten moet gooien, laat die gasten toch lekker door rijden, die hebben een vliegtuig vol auto’s mee en ongeveer 50 rijbewijzen. Als een americaan hier aan zo’n stage lopende agent met een te grote pet op z’n hoofd laat zien weten ze toch niet waar ze op moeten letten en of die echt is…. Je hebt ze er toch niet mee laat ze dan toch gewoon door rijden…. Maar goed die Spee zal het wel nooit begrijpen.!!!!
Op het journaal wist de immer ter zake kundige Jacobus “lintje” Spee te melden dat de inname van de rijbewijzen voor deze mensen extra vervelend is, omdat het ook wel eens gevolgen kan hebben voor hun racelicentie. Als ze Xzbit z’n licentie afnemen, kan hij zijn carriere in de Formule 1 wel op zijn buik schrijven. Dan moet hij dadelijk nog rapper worden. Of televisiepresentator.

Ik weet een goede reden om een hekel aan Spee te hebben. Het feit dat hij zeer regelmatig als “expert” voor de televisie onzin uitkraamt. En dat hoort niet bij zijn werk.
Ja, ja, en als de klpd niks doet en een van die Gumballers een van je dierbaren dood rijdt met 200 km per uur dan is dat goed ? Of is het dan weer die k$#! klpd omdat ze niets gedaan hebben ?
Het risico dat een van je dierbaren wordt dood gereden door een gumball rijder is wel niet zo nihil, als een van je dierbaren dan zouden worden aangereden is de kans groter dat ze worden aangereden door een bestuurder met een nederlands rijbewijs… Ik kan het natuurlijk mis hebben…..
@AbarthMkII,

Jij moet echt weer een keer sex gaan hebben. Geen afgunst? Laat me niet lachen joh!!!
triest.

boeie dat ze te hard rijden:D tuurlijk is het niet het veiligste wat er is, maar dat de politie trots gaat vertellen wat ze allemaal wel gedaan hebben, dat is gewoon zielig. en wat is er mis met 200km/h? zo snel is dat ook weer niet. en waarom hebben ze die golfjes er niet gewoon uitgereden, bij 230km/h houden die volgens mij wel op… is toch veel leuker om te doen?

was wel vet hoor toen ze aankwamen overigens, geen VEYRON gezien trouwens!
Laat ik even duidelijk stellen dat ik weinig op heb met rijke patsers die anderen in gevaar brengen omdat de boetes ze toch geen moer kunnen schelen. Als mensen met belachelijke snelheden tussen de overige verkeersdeelnemers gaan slalommen dan verdienen ze aangepakt te worden. Gumballers of niet, geen verschil.

De Nederlandse situatie ontstaat doordat de overheid voor repressie kiest in plaats van beleid te voeren waarbij verkeersdeelnemers het gevaar inzien en door visuele prikkels min of meer van zelf langzamer rijden. Wegversmallingen, paaltjes, bloembakken, dynamische objecten die snelheidsoverschrijdingen “belonen” met wachttijd…. er zijn genoeg maatregelen om het verkeer in de bebouwde kom veiliger te maken. Dan hebben we het over maatregelen die de veiligheid bevorderen.

Het probleem op snelwegen is dat alles ingericht is op hogere snelheden en dat het niet gevaarlijk is harder te rijden. Als er geen gevaar is, waarom is dan een overschrijding van een tiental kilometers een probleem? De overheid denkt in straffen, niet in het ombuigen van het gedrag door stimulatie of voorlichting. Dat vind ik een zwaktebod, maar helaas heb ik daar maar erg weinig invloed op.

Als je met slechte argumenten als basis wetgeving maakt dan komt er onzin uit. Garbage in, garbage out.
ey jongens niet iedereen die meerijd met de Gumball rijd 200+ een goed voorbeeld is de gasten van Jackass die meereden een paar jaar terug. die hielden zich netjes aan de regels en respecteerden onze politie. en in het bijzonder Party Boy!! :D:D:D
Dames en heren, zie hier waar ons belastinggeld naar toe gaat!
Aan hen die zeggen dat 200 niet hard is: 200 is wel hard als de andere auto’s 120 rijden. Dat is een snelheidsverschil van 80kmh, en dat wil ik niet achter in m’n auto hebben.

Gumball? Top. Leuk. Vermakelijk. Spectaculair. Politie optreden? Terecht, verantwoord, en het enige juiste. Reacties hier die zeiken over politie? Zielig, kinderachtig en een toonbeeld van een verschrikkelijk verwrongen beeld van de realiteit.
@Bramzel
Het is idd onnodig, Gumball is een event, en als ze paseren weet je dat je moet opletten, trouwens ’s nachts is er geen kat op de baan.


PS er zijn bij mijn weten nog nooit echt doden gevallen (behalve met die dikke computer hacker).
aan de ene kant is het wel goed dat de wouten de G-Ballers naaien
ze naaien ons toch ook als we jeuk aan de voet hebben

plus elk jaar gebeuren er veel ongelukken, stel je voor een familie lid of friend of wie dan ook word met 200+ van de weg geramd door zon rijke sjonny uit america en overlijd daarbij

je moet het zo zien als de wouten niks doen is het ook niet zo spannend en geen uitdaging
net als Smokey and the Bandit of Dukes of Hazard zonder politie enzo
Ben echt een snelheidsfreak en heb vorige week 2 bekeuringen ontvangen,
MAAR:

Goed werk van de Politie en Polizei,voor er doden vallen.
@Paginl:

“Ik ben een racer in hard en nieren maar altijd op het circuit of afgesloten weg!”

En daarom ben jij het eens met 30 50 70, zal je geen bezwaar maken wanneer we op de snelweg van 120 naar 100 gaan, vind jij CO2-taksen van meer dan 1000 euro per jaar niet erg, ben jij helemaal akkoord met de wildgroei aan verkeersdrempels, het dichtschilderen van rijvakken en het doodflitsen van de bevolking.

Mooie autoliefhebber ben jij, ze hebben je precies waar ze je hebben willen.

Snel rijden gaat trouwens niet over de kick maar over economische efficiëntie.
De overheid dient dat te erkennen en de infrastructuur naargelang aan te passen zodat snel ook veilig kan.
[email protected] Ik sluit mij helemaal bij je aan. Veiligheid geld voor iedereen.
@GOD
300ongelukken per jaar is heus niet veel hoor ;)
@W0o0dy
“Laat ik even duidelijk stellen dat ik weinig op heb met rijke patsers die anderen in gevaar brengen omdat de boetes ze toch geen moer kunnen schelen. Als mensen met belachelijke snelheden tussen de overige verkeersdeelnemers gaan slalommen dan verdienen ze aangepakt te worden. Gumballers of niet, geen verschil.”

100% gelijk, maar je (en iedereen hier blijkbaar ook) vergeet wel dat het ’s nachts was, en er dus bijna geen kat op de baan was.
@autoblogger

“Sommige zijn direct van Belgie naar Frankfurt gereden”. Dat betekent dus dat ze gediskwalificeerd moeten zijn omdat Amsterdam een checkpoint is?
@dekster & woody

Je maakt dus geen verschil of het gumballers zijn of wel, maar wel verschil tussen dag en nacht?

Overdag of niet, dit is gewoon een fantastische rally. De politie in NL is gewoon heel kinderachtig geweest en die in Duitsland al helemaal… Daar is geen limiet en denk je eindelijk eens door te kunnen kakken, word je alsnog aangehouden. Gumballer of niet, dag of nacht, genaaid is het zeker
@C30 CDI AMG
Mensen waren genoeg gewaarschuwd dat er gumballers op de baan zijn, dus dat was zeker geen probleem ;)
:)
Wat betreft al die mensen die vinden dat dit door de vingers gezien moet worden, die zouden heel anders piepen als er een bekende van hen door deze criminelen om het leven komt. En wat betreft dat boeven vangen, mensen die zich zo weinig van de wet aantrekken zijn inderdaad boeven, dus doet de KLPD precies wat er van hen verlangt wordt
Jongens jongens,

Geniet toch eens gewoon ergens van.

De gumballers hebben het naar hun zin gehad
De duizenden mensen langs de kant en op het waterlooplein hebben het naar hun zin gehad.
De politie heeft een geweldige nacht gehad.

Al met al weer een geweldig event.

Cheers
Voor diegene die het een belachelijke race vinden hier het volgende:

De Gumball 3000 is geen RACE maar een RALLY.

:)
Voor de verandering ns meet de KLPD eens…

Als ze het te zot maken, gewoon rijbewijs innemen, geldboetes maken hun toch nix uit. De Duitsers maken ’t weer te gek. Iedereen vasthouden?! Gewoon lkkr een beetje laten crossen die mannen… zo lang ’t niet té gek word.

P.S.: Waar was Paris???
Het is inderdaad een kat en muis spel. En dat de KLPD een aantal van de weg heeft gehaald vind ik niet onterecht. Gezien de feiten kan ik alleen maar zeggen dat het terecht is. En dat geneuzel dat de politie zich belachelijk maakt vind ik dit keer onzin.

Dat Spee achter ons normale automobilisten aanzit is misschien vervelend, maar hij is in ieder geval consequent, want de gumballers legaal 200 laten rijden zou ik niet eerlijk gevonden hebben.

Ik vind de auto s wel mooi van de gumballers, maar dat betekent niet dat ze dan 200+ mogen rijden terwijl ik bij 140 een boete krijg. Dan houden ze zich maar n beetje in, als geld niks uitmaakt kunnen ze 160-165 gaan rijden toch?
“Het is inderdaad een kat en muis spel.” Indeed.
Zou de gumball nog net zo leuk zijn als het allemaal een netjes in het gelid ging met een motoragent ervoor en erachter? Nee, dat zou saai zijn. Dus men overtreed willens en wetens de wet en kunnen dus ook gepakt worden. Dat de politie haar werk doet en wat van die kaugomballenjongens pakt is terecht en hoort bij het spel en de spanning van de gumball.
hahahaha , die ownt man die van die slr maar vind ik toch maar klote voor de piloot , heb filmpjes gezien van de eerste uren , die veyron man :o wat een bak met kloten zo snel optrekken was echt zalig om te zien
Xander van gent
Het is een hele media spectakel dat gumball 3000 en het is heel erg mooi om te zien. Ben het mee eens dat ze wel een beetje aan de snelheid moeten houden. max 50 te hard moet kunnen maar de KLPD moet er weer een slaatje uit slaan en proberen weer zoveel mogelijk geld in te slaan met boetes en waar kan je het beter halen dan bij de rijke die met gumball mee doen want die betalen toch wel denken ze. Vindt het een naaistreek van de KLPD. Bij mij hebben ze nooit punten gescoord en dat hebben ze weer niet gedaan.
waar komen ze 5 mei weer nederland binnen !!!!
@jan goeie opmerking iedereen heeft het naar zijn zin…

Even toevoegen dat ik dit keer volledig eens ben met Spee & Co. bovendien vind ik het normaal dat ze deze jongens even stoppen, een briefje naar de VS sturen haalt toch niks uit.
nee, een preek van spee maakt wel wat uit?
Bekeuring? Terecht!
In beslag nemen? Terecht!

Als ze willen racen dan zoeken ze maar een racecircuit op.
Gumball4life
Ja, ze racen maar mooi op t circuit. Openbare weg is niet bedoeld voor racen, in NL dan. Ik vind de wagens mooi, helaas zijn het te vaak dwazen die erin rijden.
De snelweg is geen racebaan.

Of het nu een rally of een race genoemd wordt, feit is dat een flink aantal deelnemers de geldende maximumsnelheden danig overschreidt. Even afgezien van mijn eigen mening dat op sommige stukken van het Nederlandse snelwegennet de maximumsnelheid best wat omhoog zou kunnen, moet je je op elke weg aan de daar geldende verkeersregels houden, of dat nu een openbare weg is of een privé circuit. Ook daar zal je verbannen worden als je je niet aan de regels houdt — denk maar aan de vlaggen op de kartbaan!

Die verkeersregels zijn er niet voor je eigen veiligheid, ze bepalen in de eerste plaats wat andere weggebruikers van je kunnen verwachten. Als je op de snelweg invoegt, verwacht je niet dat dat stipje in je spiegel binnen 2 seconden bij je is omdat het een Veyron op topsnelheid is. Als je inhaalt, verwacht je niet dat er een Porsche GT even tussendoor drukt. De Gumball “rally” zou ook enkele circuits (Zandvoort) aan kunnen doen om daar een paar rondjes te doen. Natuurlijk is het leuk om hard te rijden, maar veel Gumballers rijden willens en wetens veel te hard en worden dus gepakt.

En wat de politie betreft: die zou wel hartstikke gek zijn als ze, nadat aangekondigd is waar en wanneer men hoogstwaarschijnlijk (veel) te hard zal rijden, daar niet zouden controleren. De Gumballers hoeven niet te hard te rijden, dus ze hoeven daar dan ook niet voor gepakt te worden. Het zou wat anders zijn als de politie zou bekeuren wegens futiliteiten (“Meneer, uw achterlicht zit 3 mm teveel naar links”) maar dat is voorzover ik weet niet gebeurd. Als ze de (meestal redelijk gefortuneerde) Gumballers ongemoeid zouden laten, dat zou pas Klassenjustitie zijn!
En de eerste dode is gevallen. Gefeliciteerd jongens!
hee waar dat dan als ik vragen mag,, en hoe is dat gebeurd????

Nog even iets weet iemand wanneer ze op 5 mei nederland binnen komen rijden, dus hoe laat en weet iemand waar?????????????

HELPP ik wil ze wel eens zien…
Goed werk van die politie.

Al die schofterige wegmisbruikers oppakken en behoorlijk laten betalen is hert beste!!

En danwel heel goed laten betalen, rijbewijs invorderen en desnoods celstraf!
Ja oke, hardrijden is leuk, en ja het tijdstip is geen probleem,maar hoe dan ook, regels zijn regels en wie op het randje leeft loopt risico, dus wees sportief en accepteer de boete, uiteindelijk mag een allom bekende race op straat geen aanleiding zijn om te doen en laten wat je wil, helemaal als je weet dat er voor 5 km te hard er al een briefje ( en niet eens op eigen verzoek) op je deurmatje ploft.
godsamme wat zijn die wouten weer TRIEST bezig…

WAT boeit het dat die SLR’s en Porsches ff een stukkie 200+ rijden, hun BREMBO triple ventilated schijfremmen geven zon auto een remweg die dik 50% korter is dan een auto die 100 rijd… snelheidslimieten van vandaag slaan gewoon nergens op, een beetje auto staat tegenwoordig stil in luttele seconden.

Weet je wat pas gevaarlijk is, 205 GTi’s die 140 knallen op de snelweg met de beruchte trommelremmen die je een remweg van een halve kilometer geven, PAK DIE DAN AAN OFZO..

verder is deze hele actie gewoon kippeneukerij, en is PUUR gericht op de kassa van de overheid, niets meer en niets minder.

TRIEST!
de petten hebben weer eens goed gescoord; gefeliciteerd met julie geweldige prestatie: naar welk nummer mag ik het ea overmaken? om zodoende mijn rijbewijs weer terug te krijgen ? want daar heb ik nog nix over gehoord….. lekker snel zijn ze… met twee advocaten achter hun broek aan …nog geen formele reactie,… gek he ? klasse justitie; werkt ook omgekeerd….. en dan de smoesjes… om in de auto te kijken/rijden…als je in t buitenland komt met n mooie bak hebben ze respect en hiero alleen afgunst. zijn ook nooit tevreden , naast BPM, BTW, wegenbelasting,Verzekering inl assurantiebelasting,(APK) accijnsen, dure kwartjes dief/kok-benzine, nog ff door makkelijk geld vangen

maar mafiamaatjes en hun collegas etc veroordelen is te moeilijk, te veel werk, en boven hun pet, te veel regeltjes …?

nou petten ….ook ff sportief blijven want de challenge komt er ook weer aan
nieuwe ronden
nieuwe kansen

nieuwe kassa….? of mobiele pin ?

geef eerst mn rijbewijs ff terug….want rondrijden met chaffeuse, is gaaaaaap….. een echte straf.. !!!
Lekker doorgaan met zo’n miljonairsspelletje.
Er is nu weer een dode gevallen. het zal je kind, vrouw of man maar zijn.
Laten ze iets gaan doen waar niemand overlast van heeft.
Gevaarlijk zwemmen tussen de haaien.
ik vind dat de politie grood gelijk had om die zotten tegen te houden, zie naar wat er in Macedonië gebeurt is.
Ze mogen blij zijn dat ze niet in Finland gepakt zijn. Daar gelden boetes die hoger worden naarmate je meer inkomen hebt.
Een motorrijder die daar 60-65 Km/h reed in Helsinki kreeg een paar jaar geleden meer dan 1 miljoen gulden boete. Hij verdiende dan ook iets van 15 miljoen per jaar.

Ik ben het zeker niet eens met de snelheid limieten in Nederland, maar anderen in gevaar brengen, je ziet wat er dan kan gebeuren, en dan ook nog vluchten.
Had eigenlijk iemand moeten testen hoe snel men ter plaatse was bij melding van een inbraak als toch iedere agent nachtdienst had…
Het is gevaarlijk, maar een beetje goede en verstandige rijder kan veel dingen voorkomen.. maar je hebt vaak ook andere mensen op de weg die het niet kunnen

En die bekeuringen boeit die mensen toch niks, waar maak je je zorgen over als je een wagen van ruim €660.000 hebt?

PdK: Dat had net zolang geduurt als altijd|-) voor zinlose dingen zijn ze er, nuttige dingen niet
Rijbewijs kwijt, eigen schuld……

Je weet dat je in overtreding bent…………

Als ze echt niets hebben gedaan heb ik niks gezegt………………….
Wat naaien????

Als ik 5 minuten lang als student mijn auto 5 minuten ‘half’ foutparkeer op een luchthaven krijg ik 100 euro en deze mannen mogen schaamteloos het leven van mede-weggebruikers in gevaar brengen…

Apparte wet aannemen dat je in geval van wedstrijdverband je auto en rijbewijs direct kwijt bent ivm iedere overtreding. Goed voor de schatkist en stopt eindelijk deze decadente arrogante ballen die zichzelf door een overschot in de porte-monnai boven de wet plaatsen.
Gewoon je topsnelheid rijden dan ben je ze zo kwijt, die politieauto’s kunnen geen 300 hoor!:D
Tuurlijk, als de politie in wegmisbruikers iemand zijn rijbewijs inneemt zitten we heerlijk te lachen en als ze het bij die asociale gumballers doen is het hypocriet…

Triest..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).