Ford GT Roush 600RE

Auteur: , 46 Reacties

Ford mag dan wel gestopt zijn met de productie van de Ford GT, maar dat wil nog niet zeggen dat de tuners hier een boodschap aan hebben. Tuners als Matech, Edo Competition en Hennessy wilden nog geen afscheid nemen en ook Tuner Roush Europe doet de wereld een plezier met de wedergeboorte van 10 exclusieve exemplaren van de Ford GT.

Onder de naam Ford GT Roush 600RE zullen de GT supercars de wijde wereld in worden gestuurd. Natuurlijk heeft Roush de motor van de GT eerst even naar de sportschool gebracht, maar uitspraken over het extra vermogen worden vooralsnog niet gedaan. Van buiten kreeg de GT een aantal subtiele aanpassingen, waaronder erg strakke zwarte sloffen.

Ford GT Roush 600RE

Ford GT Roush 600RE

Ford GT Roush 600RE

Ford GT Roush 600RE

Ford GT Roush 600RE

Persbericht (via: carscoop):

Roush is a name that has become synonymous with the Ford GT. To mark the end of production of these fabulous cars, Roush have developed a very limited edition series of cars called 600RE. Based upon the Ford GT Supercar, this exclusive limited edition boasts a number of features including an engine upgrade – raising power and torque and providing the Roush 600RE with even greater levels of acceleration and performance. The 600RE has also enjoyed the Roush styling treatment both inside and out and comes complete with additional features to enhance its unique appearance.

The vehicle is designed and assembled at the Roush Technical Centre, based in Brentwood, Essex; which is also the only official Ford GT service centre in the UK. The 600RE is being marketed solely through Avro Motor Cars in Surrey.

Roush Europe’s Marketing Manager James Bassett says: “The Roush 600RE builds upon the success we achieved from the Roush 420RE Mustang. We have again, taken a winning formula and enhanced those areas with features which our customers have asked for. The Roush 600RE is a truly exclusive edition and takes the fantastic Ford GT forward – even further”…

The new Roush 600RE features include:
– Upgraded Supercharger Pulley System
– Unique Vehicle Numbering And Identity Plaques
– Unique Keyed Light Pack
– Tubi Exhaust System
– Tinted Glass
– Transmission Oil Breather System
– Colour Keyed Hoses
– Black Powder Coated Wheels
– (Optional) 4-Point Harness Pack

Production of the 600RE is limited to only 10 Vehicles and demand is expected to quickly exceed supply. The 600RE is only available from “Avro Motor Cars” based at the historic Brooklands site in Surrey.46 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik weet niet of het aan de kleur ligt maar zo vind ik hem niet echt mooi meer.
@Jellert: Ga je mond spoelen!
Hij lijkt een beetje oubollig met het lijnenspel zo van dichtbij eigenlijk.
Kijk hier! De nieuwe KITT!

Vind hem wel heel stoer zo.
@Jellert: dat komt volgens mij door ’t gebrek aan strepen, maar dat is gewoon even wennen
amerikaanse rommel blijft het

-edit: zeer nuttige bijdrage!-
Hij is wel vrij, eh, zwart hè? Beetje saai daardoor…
raad eens wat voor gygantische flater ik gelezen heb hier:
http://www.motorauthority.com/news/hatchbacks/ford%e2%80%99s-new-mondeo-4-door-5-door-and-estate/

“Ford has also built over four million Mondeos at its GENK plant in the UK since its launch in 1993.”

– Apache
God nu zuipt dat ding nog meer benzine :P Vind het wel vet autotje om te zien, net zoals de Mustang. Jammer dat het rijgedrag dat alles weer verpest…
Heb vanmiddag nog in een Ford GT gezeten. ZEER indrukwekken, ook al zou ik hem zelf niet kopen.
Clarkson heeft hem niet voor niks weggedaan…
@Apache: Het is “gigantische”.
En ach ik vind de auto ook niet zo heel mooi. Hoe gaat dit trouwens? Is het een replica van Roush of hebben ze daar 10 GT’s opgekocht?
Een prachtige Ford. Maarrr… het overtreft nog steeds niet de Transit, en zeker niet de Vipshuttle die op de AutoRAI stond…
damn, lijkt wel een auto uit 1998
@ Rick Dos, dude! Dat is inderdaad een goede kandidaat voor KITT. Als ze dan toch een nieuwe auto zoeken voor de nieuwe Knightrider film met the Hoff. This is THE car! We zijn eruit. Niets meer aan doen.
Ik vraag me toch eke keer af wat de heren “tuners” nou toevoegen. De boel een beetje chippen, andere velgjes, wat opleuken met Carbon en/of alu, vierpuntsgordeltjes en een lawaaipijpje en dat is ’t dan.

Nou, nou, echt de moeite waard hoor. Ik val van m’n stoel, echt waar.

NOT!

Eigenlijk vind ik dat dit soort huisvlijt hier niet thuis hoort, zo kan je elke gek met z’n paarsmetallic opgedirkte Civic hier ook wel plaatsen, die jongens maken er soms meer werk van. Dit is gewoon niet spannend!!
@linkinparknl
het rijgedrag van de gt was toch juist goed? want het onderstel was ontworpen in engeland, en anders had jeremy clarkson er ook geen gekocht.
prachtig !
@ Bertus:

Lees jij wel eens de lijstjes van veranderingen die autoblog er wel eens bij zet?

Wat jij opnoemt is echt niet het enige, de tuners maken er wel degelijk werk van, ze passen alles aan; remmen, onderstel, leidingen, koeling, motor(inhoud), turbo’s, compressors…

misschien ben jij geen liefhebber van tuning, maar door bijvoorbeeld je Ford GT te laten tunen ben je nóg exclusiever en sneller dan de mensen met een normale GT (hierbij bedoel ik overigens niet dat een normale GT geen speciale auto is)
Moet me aansluiten bij Citrofiel. Deze is wel héél zwart, en het staat hem niet eens zo goed. En zo speciaal zijn die velgen nou ook weer niet. Dru’s versie hierboven is daarentegen weer helemaal top, dat rode streepje doet ’t ‘em… ;)
LOL @ dru ;)
Euh, autoblog, het is me niet duidelijk meer. Ik meen dat dit een getunede versie is, volgens mij dus een verandering van een bestaande Ford GT ?
Volgens mij bedoeld Dennis met “wedergeboorte” dat er dus 10 Ford GT’s worden omgebouwd, er worden geen nieuwe automobielen geproduceerd…
ik vind het een beetje zonde van de ford gt’s er blijft geen orginele meer over zo.
Lol @ Dru indeed! Nog een optie buiten de Koenigsegg zie (hoewel die nog altijd mijn favoriet blijft :mrgreen:)

Ik vind de Matech versie toch nog wel kwijleriger om eerlijk te zijn, das echt een beest, zowel qua uiterlijk als qua rijstijl, gewoon geile troep dat.
@Jasko: ja, ik lees die lijstjes, het merendeel vind je ook in mijn posting terug. Feit blijft dat het vooral allemaal meer van hetzelfde is, en weinig toevoegd. Een paar PK’s erbij waar dat “nodig” mocht zijn (yeah, right), en allerlei “upgrades” die vaak meer verpesten dan toevoegen.

En “nog exclusiever en sneller” is slap posergedoe, en daar houd ik i.d.d. niet van. Het merendeel der mensheid zal nooit een GT kunnen kopen, laat staan deze ‘upgrade”. Het is het equivalent van de veranda aan de stacaravan, van een badkamer met gouden kranen in je Vinex woning, of Sheba voor je kat. Het is een beetje zinloos.
@RA999

Klopt de GT had wel een goed onderstel, de Mustang daarintegen niet. Alsnog is het ding niet echt goed, de betrouwbaarheid laat het snel van zich afweten :P
MustangZwerver
Wat nou saai, wat nou amerikaanse rommel. Je moet ff je mond spoelen en niet zo veel vooroordelen hebben met je rommel. Deze auto zag er al bad-ass uit maar nu alleen nog maar meer. Ik vind het prachtig en vraag me af hoeveel pk’tjes die nou leverd.
Ik heb maar een ding te zeggen bij dit model:

Passe
-edit: nutteloze bijdrage-
Wat een prachtige supercar is dit toch eigenlijk! Leuk dat tunen trouwens, maar ik vind de originele ‘whit two white stripes’ eigenlijk al mooi zat…
with
Roush.. alleen die naam zegt toch al genoeg!
erg strakke zwarte sloffen?!? , dit zijn nochtans de standaard exemplaren in het zwart gewoon
velen zeggen “bah vind het maar niet veel” maar eens als je erin gereden hebt zeg je wel snel iets anders:).
@dru

LOL! :D Dat is hem helemaal! We hebben hem gevonden! ;)
Deze wil ik
Deze wil ik
Deze wil ik
Deze wil ik…….
Euhhhhm.
Voor als u het nog niet door had.

Mooi !!
noble m400 rijder
kom op dit is toch een fantastisch mooie auto als je een porsche hierboven verkiest ben je A: omgekocht door porscheo f je bent een van de duizende mensen die er werkt B: tom coronel C:alleen rationeel denkend niet denken met je hart, gek op mierengeneuk en het is heel belangrijk voor je dat die porsche sneller met 3 kilometer per uur door de bocht kan dan die prachtige goed rijdende ford gt( ik heb er mee gereden bij hai) en het kan je niks schelen dat die duitse auto’s totaal geen gevoel hebben en ook geen exclusievieteit. en dan laten we het er maar even niet hebben over het imago dat je als gemiddelde porsche rijder hebt ( de mensen die de 997 turbo bij topgear zagen weten wat ik bedoel ). zo dat moest er even uit
noble m400 rijder
@ linkinpark

mercedes laat het op kwaliteit ook afweten hoor http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/29/en-toen-ging-de-airco-van-je-slr-mclaren-stuk
@noble m400 rijder: als je die auto echt hebt, dan willen wij van Autoblog graag foto’s video en natuurlijk zou rijden helemaal top zijn…. dus… mailtje naar mijn naam @autoblog?
waar zal de 600 in de naam op slaan euhm……. miss het vermogen, zal anders ook niet weten waarom ze er 600 in zetten. en aangezien die mustang 420 pk heeft, en 420re heet.
@noble m400 rijder

Klopt, maarja dan heb ik liever dat probleem dan een Ford GT met alleen maar problemen. En btw vroeger was Mercedes niet echt bekend om hun betrouwbaarheid, teminste uit oude Top Gear Surveys is dat gebleken.
jagxj220 rijder
@ woody is goed
check de website van peter kommer voor mijn vorige auto dat is een noble m12 heb ik verkocht omdat de m400 nu uit engeland overkomt (import heb hem ongeveer 3 maanden geleden besteld via kennis in engeland) ik laat er een speciale uitlaat onderzetten en grotere turbo’s en chiptuning en een coldair intake dan moet hij ongeveer dik 600 pk hebben en met een hewicht van 1160 kg is hij dan waanzinnig snel. hij komt over ongeveer een week aan stuur een @mailtje als je er mee wil rijden mijn @mail is [email protected]
cool ding k heb op internet gelezen dat ie opnieuw in productie gaat met 550 pk en 330 km p/u die moet ik hebbe!!!!!!!!!!!
werd afgelopen zaterdagavond nog door een GT gepasseerd. (vlakbij Goes)
erg vette bak. probeerde nog in te halen voor dat kippevelgeluid. Maar m’n punto trok dat niet….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).