Impressie Volvo V60 en XC100

Auteur: , 42 Reacties

Volvo mag trots zijn op z'n reputatie als het gaat op veiligheid. Daarbij heb ik in verschillende Volvo's gereden en moet zeggen dat ook de rij-eigenschappen op zich niet verkeerd zijn. Het enige dat mij aan Volvo een beetje stoort is het tochwel oubollige imago. De nieuwe C30 en C70 vind ik al een hele verbetering, maar met name de V-modellen mogen best wat frisser.

En heus niet omdat ik dat nu zeg, maar er gaan geruchten dat Volvo druk bezig is om een aantal radicale veranderingen door te voeren in het design van een aantal nieuwe modellen. Hierbij moet je denken aan styling zoals te zien is op bovenstaande impressie van een V60 crossover, uit de koker van Automotorsport.se. Als deze er werkelijk komt, zal de auto gebouwd worden op het platform waarop ook de nieuwe S60 wordt ontwikkeld.

Een tweede compleet nieuw model is een forse zevenzitter die volgens de geruchten boven de XC90 en S80 zal worden gepositioneerd en mogelijk de naam XC100 (of V90?) opgespeld zal krijgen. Dit vlaggenschip zou weleens de eerste hybride aangedreven Volvo kunnen worden.

Volvo wil volgend jaar meer dan 600.000 auto’s verkopen, hetgeen een lastige opgave is met het huidige aantal verschillende modellen. Voor dit moment zet Volvo vooral in op de C30 en de XC60 die onderweg is. Nog even geduld dus, want “times will get better” (via motorauthority).

Volvo XC100 rendering

Volvo XC100 rendering42 reacties

die XC100 is goed te gebruiken als begravenis auto.
ik heb volvo’s altijd wel aardig gevonden, en dit zal ook wel wennen denk ik
Naar welke verwijs je nu qua toekomstige styling voor die V60? Het mooie sportieve snuitje met turbinevelg, of dat schrikwekkend ikea design meubelstuk?
@Nick_BE: Hierbij moet je denken aan styling zoals te zien is op bovenstaande impressie van een V60 crossover

Het onderstaande concept is inderdaad een beetje doorgeschoten.
Met het weer van de afgelopen dagen had autoblog eigenlijk de C70 een keer moeten testen. Mooiste CC imho.
Ik was al verkocht aan de lijnen van de nieuwe V70, maar dit tart echt alle verbeelding!! Al moet ik wel toegeven dat iets meer ‘overhang’ achteraan geen overbodige luxe is. Nu lijkt het precies of de parkeersensoren nog niet zo goed werkten bij het achteruitrijden… Maar dit komt wel goed..Volvo kennende!!
Bij absoluut fan volvo, heerlijke strakke nononsense modellen.
Jammer dat ze laatst de R modellen stop hebben gezet,
was altijd zeer tevreden met mijn 440 2.0turbo, 480turbo, en heel even 850R.

De V60 impressie, woow wat prachtig! onmiddelijk in produtie!
Voor zover ik knäckebröd taal spreek begrijp ik er geen bal van.

Maar uh, als de volgende generatie Volvo´s ook maar een beeeeeeetje hier op gaan lijken. Nououououou, dan mogen de kleine drie (je weet wel VW, Audi en Opel) in Duitsland de borst nat gaan maken………..
Wil je nou zeggen dat Audi in t VW en Opel segment valt? doe even normaal.
Wil jij nou zeggen van niet? Doe even normaal.
Die XC100 is toch gewoon de Volvo VCC uit 2003? Of is het slechts ter illustratie?

http://images.google.nl/images?svnum=10&hl=nl&gbv=2&q=volvo%20VCC&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi
Rick dos wat loop jij uit je nek te lullen? Typische BMW fanboy! Ik plaats BMW toch ook niet in het zelfde segment als Lada, alhoewel ze sprekend op elkaar lijken.
Sjaak Trekhaak
“het platform waarop ook de nieuwe S60 wordt ontwikkeld.”

Ik dacht dat Volvo niet van plan was om met een nieuwe S60 te komen… Als dat wel zo is, is dat goed nieuws natuurlijk!
prachtige auto:d
@ henk
nou geef eff een voorbeeld, welk bmw op lada lijkt!
Sjaak Trekhaak
In de Autoreview van deze maand stonden trouwens ook 2 erg goede impressies van de nieuwe S40 en V50.
vØlvØ frǽk
als de nieuwe V90 (als hji zo gaat heten), zo word zoals deze impressie van een paar jaar geleden, dan ben ik dik tevreden :-D
http://www.forum-auto.com/uploads/200409/patned_1095456115_ae_volvo_estate_v90_713_01.jpg

doet me denken aan een chrysler 300C, lekker dik :-)
Alleen jammer dat er toch geen R versie meer van komt.
Doe ff normaal; laat ze die gekke achterlichten lekker zitten waar ze horen: op de C30!
Ik vind dat ze niet teveel van het V-concept moeten afwijken: het zijn mooie, robuuste auto’s met een stoer uiterlijk, beetje respect a.u.b.
Ja, ik denk ook dat Volvo wat aan dat imago moet doen, en die crossover ziet er goed uit! Zal daar zeker bij helpen. Van mij mag ‘ie. Behoefte aan een blokkendoos als die concept heb ik absoluut niet, en die helpt ook niet mee met het imago….
Ik gun het Volvo om met de C30 wat faam te vergaren, aangezien ze op een aantal punten redelijk vernieuwend zijn en om eerlijk te zijn vind ik het ook gewoon een heerlijke auto om te zien. Als ze die stijl een beetje proberen door te trekken in de rest van de modellen, maar wel de S80 (en misschien ook wel de S60) wel strak en formeel proberen te houden, met wel wat elementen van de C30.
@henk

Wat loop ik uit mijn nek te lullen? Wat loop ik uit mij nek te lullen?! WAT LOOP IK UIT MIJN NEK TE LULLEN?!?!

Nou, beste henk. Het is vrij simpel. De simpele reden dat je een VW een andere logo opplakt en hem duizenden euro´s duurder maakt, wilt nog niet zeggen dat zo´n auto ook daadwerkelijk in hogere segmenten thuishoort. Het enige wat het wèl wilt zeggen is dat je afgezet wordt. ;)

“Ik plaats BMW toch ook niet in het zelfde segment als Lada”

Met deze zin doe je het voorkomen of het mij zou interesseren in welke segment jij BMW plaatst.
En dat doet het juist niet. Sorry. Vergeef je het me? ;)
Volvo, please don’t…
@ volvo freak

een combinatie van lancia lybra sw (alu strips), audi (alu spiegels) vorm (300C) en Volvo in Land-Rover stijl op de motorkap? dat zie ik toch niet zitten…
Wat een gezwam beste Dennis.

De V50 en V70 zijn qua design bepaald niet saai, zeker niet wanneer je ze afzet tegen wat de rest levert op dit gebied. Of wil je zeggen dat de Golf of Astra Stations zo spannend zijn? Of dat BMW, Mercedes en Audi zo origineel zijn in de lijnvoering? Of de Toyota Avensis?
Grappig hoe zelfs een artikel over Volvo weet uit te monden in over-en-weer-geblaat tussen fanboys van Tze Two Big Jermans. Dat terzijde.

Geen idee of ik echt zo blij moet zijn met het design van die XC60 (jaja, ’t is een impressie, I know). Is gewoon niet Volvo. Misschien als ze die ‘bluts’ onderaan de deuren eruit halen. Die XC100 (VCC dus), mja, gaat wel. Al heeft ie inderdaad wel een heel hoog lijkwagengehalte.

Wat betreft de R-modellen : terugbrengen, onmiddellijk!! Ik bedoel, wat moet ik anders gaan kopen als m’n S60R er de geest aan geeft?

Volvo : blijf alsjeblieft nog een beetje Volvo…
Ben sinds jaar en dag volvo fan en rijder, omdat ze strak, no nonsense en origineel qua lijnvoering zijn gecombineerd met goeie kwaliteit en fijn rijgedrag.

De nieuwe impressies zien er wel mooi uit maarde s60/v60 boeten qua originalitiet sterk in tov de huidige modellen, lijkt wel opel vd voorkant. En de achterlichten zijn gewoon anoniem.

Die V90 is een goeie richting qua design. Dat er een nieuwe S60 zou komen is ook mij onbekend.
gaaf, leuk hoe meer volvo`s hoe beter! alleen ze moeten eens een keer met een sport uitvoering komen!
jonge jonge jonge wat kansloos…
-edit: nutteloze bijdrage-
Die V60 van automotorsport.se, is wel een beetje te extreem, te veel karikatuur. Maar het idee is wel goed! De XC60 zou inderdaad best wel eens de basis kunnen worden voor de volgende generatie Volvo’s. Als ze die V60 in een wat beschaafdere vorm gaan produceren, dus de lijnen een beetje rechter en het front wat minder groot… dan wil ik er eentje!

De S60 die automotorsport.se laat zien is weer erg suf. De impressie van AutoZeitung lijkt me dan realistischer:
http://www.autozeitung.de/online/bildDB/41385_450.jpg

Of de impressie van teknikensvarld.se; ook leuk.
http://www.teknikensvarld.se/_internal/cimg!0/4g92eaazhdxwxuex.jpeg


Al is Volvo naar buiten niet heel duidelijk. Aan de ene kant een bijzondere C30 en een, voor Volvo-begrippen, zeer gewaagde XC60. Maar aan de andere kant een zeer behoudende V70 en geen R-modellen meer! Wat willen ze nou uitstralen? Degelijkheid en niet te spannend (á la V70, S80 en geen R-modellen) of stoer en degelijk Scandinavisch top-design (á la C30 en XC60)?
@Rick Dos: Dat Audi AG nou Volkswagen A, B en C platforms gebruikt wil absoluut niet zeggen dat je dezelfde auto hebt.

Ook gebruiken ze soms hetzelfde motorblok, zij het met andere fuelmaps (motormanagement instellingen in de ECU’s) niet alleen wegens financiele redenen maar ook vanwege de uniform kwaliteit.

Iets wat niet te vinden is bij Mini waar goedkope, vervuilende Toyota, Prince en Peugeot motoren in zitten.

Dit is i.i.g wel het geval bij Lancia/Alfa-Romeo waar meestal alleen het interieur en carroserie anders zijn.
Na t5r (5 jaar) en v70r awd (vanaf 2005)is het nu: geen r? dan geen volvo! maar wat dan wel? duitse drempels zijn hoog en saab is geen echt alternatief.
@Rick dos

Je bent net een klein kind! Je weet donders goed dat Audi geen VW is met een ander logo. Alleen het geluid dat er van de portieren komt als je ze dicht gooit, klinkt bij Audi al veel meer massief. Zelfs in zulke kleine dingen staat Audi ver boven VW. In een Audi krijg je even veel luxe als in een BMW, mischien wel meer! Ze zien er ook niet zo oerlelijk uit als die uit de stront getrokken gedrochten uit Munchen!
@henk

Ik ben NET een klein kind?! Nee henk, dat zie je wéér verkeerd. Ik BEN een klein kind!

“Je weet donders goed dat Audi geen VW is met een ander logo.”

En jij weet donders goed dat het wèl zo is! Zo, nu ben jij ook een klein kind.

“Ze zien er ook niet zo oerlelijk uit als die uit de stront getrokken gedrochten uit Munchen!”

Jaaaa, het is toch wat, hè?…….Oh! Wacht ff! Is het nu de bedoeling dat ik boos word ofzo?! Of moet ik je nu van repliek dienen? Ja sorry. Het ligt helemaal aan mij. Ik ben namelijk niet zo goed in dat fanboy gedoe…….
Uit de stront getrokken nog wel, dat blaakt van de volswassenheid natuurlijk ;) Je bent een klein kind! ga je daar ook nog met je voetjes op de grond stampen en huilen om je zin te krijgen… haha

Genoeg offtopic gepest, de volvo’s die ik hier voorbij zien komen zien er allemaal mooi uit. De wat ouderen volvo’s zijn misschien niet zo mooi, maar daar draait het ook helemaal niet om. Volvo for life, kwaliteit en veiligheid dus.
Rick even tot 10 tellen als een echte volwassen vent ;)
*diepe zucht* Ja, ik zal mijn best doen, Benny. ;)
Kunnen we ’t nu gewoon weer over Volvo’s hebben in plaats van dat Teutoons geneuzel?
Mooie Volvo’s…moet alleen ff wennen aan het feit dat ze niet zo vierkant meer zijn.
Ziet er stoer uit!
sander volvo ontwerper.
Het is de mooiste Volvo die ik ooit gezien heb, en zeker de v60. Maar de xc30 vind ik niet zo mooi. Daar moeten ze nog even mee terug naar de tekentafel, want de xc60 vind ik veel mooier want die klopt meer qua design. Ik twijfel of het ook de opvolger van de xc90 wordt, en ook of er nog meer xc’s komen?
modellen zijn twijfelachtig, beetje de lijnen van Lancia die hiermee niet echt scoren in de markt met hoge verkoop cijfers.
Daarnaast moeten ze het moter management zeker van de diesels 1.6, 2.0 en d5 ook eens onderhanden nemen. Ken diverse zeer tevreden Volvo rijden die op basis van veel motor management storingen terug gegaan naar Duitse degelijkheids motoren.
Die 1.6d moeten ze zeker niet in een v70 gaan hangen om een 20% bijtellings auto aan te willen bieden. 0-100 was bij v50 al moeizaam bij de v70 tank zal dit net binnen 2weken gaan lukken. …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).