Geflitst worden en 10.000 euro vangen!

Auteur: , 42 Reacties

Geflitst worden en 10.000 euro vangen. Het klinkt erg onwaarschijnlijk, maar het is toch gebeurd. Een medewerker van flitsservice.nl werd vorig jaar zomer 's nachts geflitst op een nagenoeg lege A28. Natuurlijk ging hij daartegen in beroep, omdat hij van mening was dat het flitsapparaat niet in orde was en wilde het ijkrapport weleens zien. Een pesterijtje natuurlijk, maar Koos Spee en zijn rakkers zijn dan verplicht om hier fatsoenlijk op te reageren en aan te tonen dat het apparaat wel deugde.

Om een lang verhaal kort te maken: Een reactie van ome Koos bleef herhaaldelijk uit en ook op het verzoek van de rechter werd niet gereageerd, die daarop besloot dat de flitsservice medewerker recht had op 10.000 euro. Het kost je wat energie, maar zo kan het dus ook, lekker hoor! (bron: flitsservice.nl)42 reacties

Dat is nog eens mazzel!
ik heb er maar 1 woord voor: FAN-TAS-TISCH!!!
Zo hoort, die anaalridder in de orde van oranje nassau Spee word hier even lekker onderuit gehaald, mijn dag kan niet meer stuk! Super!

Als die medewerker van flitsservice mee leest: Gefeliciteerd!
10.000 MINUS BOETE
haha, heerlijk. Koekje van eigen deeg!
Ok, hoe doe je dit (in België)? Ik heb namelijk een boete gehad afgelopen week van 178km/h en waarbij overigens op het papier stond dat de flitslokatie op de snelweg op km paal 32,7 was, maar ik ben er terug voorbij gereden en er is geen enkele mogelijkheid dat je daar kan staan flitsen.. Er was geen enkele inham, geen enkele brug…
Wat een nieuws…….
Zou dit hier in Belgenland ook lukken?
Broodje aap verhaal? Als een familielid omkomt bij een geweldsmisdrijf mag je als nabestaande al “blij zijn” (verschrikkelijk verkeerd woord) als je zoveel krijgt
onze belasting centen
@ Peperbus

Check de site dan is, daar staan de ingescande uitspraken..
Heb uit betrouwbare bron vernomen dat Spee gay is:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/008772.html

Bovendien vermelden andere bronnen dat hij fout was in de oorlog! :

http://www.telegraaf.nl/buitenland/28975941/Billboards_leiden_automobilisten_af.html
Mastino Napolitano(hugo)
hier geloof ik ook niks van. ik weet wel dat je een bezwaar schrift in kunt dienen als je gelijk heb, en de boete nie hoeft te betalen, maar dat je dan een vergoeding krijgt?? heb ik nog nooit gehad. en dan vooral zo n hoog bedrag. jajaaaa!!!
Mastino Napolitano(hugo)
@ fruitcake: zie jij ergens een soort van symbool of logo van de desbetreffende instantie of zo?? ik niet. dus zo n brief kan iedereen maken.
Nou gassen dan maar!
Indien het verhaal klopt, hoe kan ome Koos dit nu verzaken?? Onze blauwe envelop bijdrage en incidentele flitscontributie wordt nu wel heel erg nonchalant verdeeld. Niet iedereen is in staat om deze middelen van verdediging aan te wenden. Super voor de flitsservice medewerker, maar bij nader inzien toch van de zotte dat dit mogelijk is. Het klinkt bijna als een ondernemersplan: hoe verdien ik geld met een redelijk acceptabel risico (t/m 40 km/h te hard rijden)? Wie biedt zich aan?
Iedereen kan dit, heb je geen advocaat voor nodig.
De jongens van Flitsservice weten doorgaans wel wat ze doen. Ga er van uit dat dit een teken aan de wand is.
@ Maarten: Nieje ;-)
Wauw, geniaal! Ik ga zo meteen ook even scheuren, boete ontvangen en een beetje bezwaar maken. Maar eerst eens even lezen hoe het precies in elkaar steekt.
dat bedrag kan wel, er was namelijk een boete ingesteld van 250 euries per dag met een maximum van 10.000 euries als spee geen ijkrapport liet zien, dit zeiden ze zelf “De Bestuursrechter veroordeelde de Officier van Justitie om binnen 2 weken een beslissing te nemen op het WOB verzoek, of anders 250,- euro per dag te verbeuren aan eiser met een maximum van 10.000,- euro. Justitie heeft 6 weken de tijd gehad om in verzet te gaan, maar wederom totaal geen reactie.”
Heerlijk nieuws dit!! Ik ga toch ook nog maar eens een bezwaarschriftje indienen hahaha.
slk55 amg (rijbewijs afgepakt)
had me dit iets eerder verteld…………
en hier kan je hetzelfde doen en ook rijk worden, als ze er een tweede keer intrappen dan.
http://www.flitsflits.nl/juridisch/radar1.htm
@ slk55 amg.
Mijn god. Je krijgt het wel ineens zwaar voor je kiezen zo.
Schiet me opeens te binnen dat er een tijdje geleden een rechtenstudent een bureau was begonnen dat namens jou bezwaarschriften in kan dienen. Weet alleen de naam niet meer. Iemand?
ik ben vanmorgen nog met een lasergun langs de weg beschoten… rotzakken
Zodra die boete binnen is ga ik de strategie van deze lucky guy volgen!!
Wie goed zoekt zal vinden! Met de juiste zoektermen had ik ‘m opeens. Interessant artikel in Trouw: http://www.trouw.nl/hetnieuws/economie/article601754.ece/jonge_ondernemer_Dwarsliggen_voor_boetes_als_bijbaantje en de eigen website http://www.boetebemiddelingsbureau.nl/
@Murcielago

Tegenwoordig durven ze in België ook gewoon hun flitstoestel in een berm te verstoppen. Dus heeft geen zin om de horizon af te sporen naar inhammen of verdachte voertuigen/objecten, die toestellen in de struiken zijn bijna niet zichtbaar. Als je wat geluk heb, duikt plots een agent in het sruikgewas op of zie je wat verder wel een wagen staan, maar meestal is het dan al te laat.
hij heeft er wel recht op, maar reken maar dat hij het nooit zal krijgen, ze zullen zeker in beroep gaan tegen deze beslissing. Zo makkelijk betaalt de staat nooit.
hahaha, dat mensen hier om kunnen lachen! haha wat een dombo’s. Wie denk je dat dit betaald???? dat zijn wij hoor, wij betalen belasting. En als mensen van dit soort fratsen gaan uithalen, dan betalen wij alleen maar weer meer belasting.
@BMW M8

Aahzo…
Wel beetje hatelijk. Mja ik reed mss wel iets te snel om nog veel te zien langs de kanten..
@Greg: als je bent gelaserd en je bent NIET staande gehouden dan hoef je niks te betalen. Bij lLaseren moet je altijd staande gehouden worden en een mooi geel briefje ontvangen.
@RA999

Uit die tekst maak ik dan op dat de officier van justitie een boete opgelegd krijgt door de rechterlijke macht. Lijkt me stug dat de snelheidsovertreder dat bedrag dan krijgt uitbetaald. Mee eens?
leuk geld verdienen

trouwens dat plaatje, die playmobil had ik ook vroeger
@ Dennis, kennis is macht, dus lees eens door een wettenbundel ;)
Maar zo hoort het ook vind ik. Ik bedoel als ze een foto van je willen nemen dan mogen ze je er ook wel rijkelijk voor betalen natuurlijk……

Maar ff serieus dit vind ik dus gewoon GRANDIOOS!
Als ik dit leest word t ik naar,
Mishandeld met blijvende littekens in gezicht 1700, euro.
@ Hilgert

Echt waar man?? wauw.. zit ik zomaar de hele dag geergerd op kantoor :-) !! I hope your right man.. kan ik nog een avondje met iemand naar de bios van dat boetegeld dat ik uitspaar!
@Stephan
nee, de eiser krijgt ’t geld, want hij wilde het ijkrapport, waar hij recht op had, zien en kreeg dat dus niet te zien, toen kreeg de eiser als, zeg maar, compensatie voor het ongemak 250 euro per dag. maar dat kreeg ie pas nadat de officier van justitie twee weken de tijd heeft gehad om alsnog dat ijkrapport te geven. daarom heet zoiets een dwangsom, dat dwingt de officier van justitie het ijkrapport, waar de eiser recht op heeft, te laten zien. normaal komt het bij een dwangsom niet zover dat er ook moet worden betaald, omdat er binnen de tijd word gereageerd, maar als je zo dom bent om de tijd te laten verstrijken dan moet je gewoon betalen
Algemene wet bestuursrecht ? Awb ;)
het is gewoon belachelijk en te duur als je geflitst wordt en van minder ongevallen daar geloof ik juist niets van als je nu 50 of 60 rijdt of 120 of 150 het is gewoon puur om het geld ze maken er commerce van en er komt goed geld in het laatje mij d8ten ze ook te hebben ze zeiden da ik door rood ben gereden en daarna optrok tot zzzzzeker 160 km dat hadden ze op mijn pv geschreven en met 4 politie mannen handtekening gezet .tot bij de rechtbank heb ik mij zegske gedaan en ik heb gelijk gekregen want ik was niet geflitst er waren geen bewijzen en met het oog kunen ze niets bewijzen zo zie je mah hoe vals het kan gaan dus opletten op de weg .maar 10.000 euro hebben ze zelf gehouden dan want ik heb niets gehad hoor gene cent .door rood gereden had ik ook niet maar daar kon de rechter niets aan doen zei hij ook al had hij geen foto thans stond er een flitspaal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).