Lambo: Met feromonen geparfumeerde testosteron-teaser

Auteur: , 57 Reacties

'Een witbiertje mét citroen en één zonder alsjeblieft'. 'Prima', zegt de serveerster. 'Wat neem jij?' vraag ik. 'Hmm... ik twijfel tussen de garnalen en de zalm' zegt Sacha. Hoofdschuddend zeg ik 'Vorige week heb ik voedselvergiftiging opgelopen door een stel halfbakken garnalen'. Sacha kijkt van de menukaart op en z'n wenkbrauwen gaan de hoogte in. 'Lijkt me duidelijk, zalm voor jou dus...' We bestellen en vervolgens verdiept Sacha zich weer in een heftig gesprek met Michiel. Verhalen over Pininfarina, koppel, autolijnen, Spyker, vermogen en zelfs de Multipla vliegen als tennisballen over tafel. Het hoofd van Appeltje knikt van links naar rechts en af en toe gooit hij er een tussenstand door. Als enige vrouw en nihilistische autokenner oog ik redelijk verloren. Smoke merkt het hulpeloze vrouwtje op, en biedt galant aan om van plaats te ruilen. Ik sla zijn aanbod af en neem mij voor om van deze gelegenheid gebruik te maken en mijn inmiddels legendarische vraag te stellen. 'Heren, wat is er in hemelsnaam mooi aan een Lamborghini?'.

Het verhitte tennisspel stopt en een seconde lang heb ik spijt van deze vraag. Sacha trekt z’n wenkbrauwen weer op en zet zich schrap. ‘Lotte…’ ‘Oeps, me and my big mouth!’ denk ik. Maar Sacha steekt van wal en zegt overtuigd: ‘Pamela Anderson’. Appeltje buigt zich naar voren en zegt aanvullend: ‘kippenvel’. Ik verslik me bijna in de schuimkraag van mijn bier en kijk hen aan alsof ik ze niet verstaan heb. Op de gezichten is af te lezen dat ze de vraag serieus nemen en ik wil het gesprek voortzetten. Helaas worden we onderbroken door een dampende zalm en het gesprek draait een andere richting op. Thuisgekomen blijft het bizarre antwoord op mijn ietwat suffe vraag in mijn hoofd zitten en ik besluit Sacha alsnog om opheldering te vragen. Hieronder een gespreksverslag.

L: Sacha, waarom is een Lamborghini mooi?

S: Een Lamborghini is niet mooi. Eerder over the top, opzichtig, luid, spectaculair enz. Maar ook ordinair, opschepperig en exhibitionistisch. Daarmee is niet gezegd dat een Lamborghini lelijk is. Maar mooi is niet de juiste omschrijving.

Volgens mij behaalt Lamborghini haar succes doordat ze het voor elkaar weten te krijgen door met het voorkomen van hun modellen aan één of ander oerinstinct bij voornamelijk mannen te appeleren. Sommige vrouwen appeleren ook wel eens aan dat oerinstinct zonder dat ze direct mooi zijn, ze zijn dan voornamelijk lekker. Als man kun je het niet nalaten om daar naar te kijken. Ook al weet je rationeel dat het ‘bezit’ ervan om allerlei redenen niet praktisch is, wil je er toch even in knijpen, of aan voelen.

In het geval van een Lamborghini kun je ook niet anders dan vol bewondering kijken om vervolgens blij te zijn dat je weer in je Porsche kunt stappen. De bewondering beperkt zich niet tot de auto, maar ook de berijder. Want je moet wel erg veel schijt aan je omgeving hebben, of hopeloos exhibitionistisch zijn, om in zo’n ding te rijden.

Dan hebben we het voornamelijk over de Murciélago, Diablo en Countach. Maar ook de Gallardo heeft overduidelijk dezelfde genen, want op mini-me niveau bereikt die hetzelfde.

L: Om zijn betoog kracht bij te zetten stuurt Sacha mij een wat aan oerinstinct appelerende afbeeldingen van Jordan en Pamela.

Jordan

Pamela Anderson

S: Als je kijkt naar deze vrouwen zijn ze hoogst interessant, maar veel te duur in onderhoud. Vreselijk ordinair, maar je moet toch even kijken. Soms fantaseer je er wel eens over, maar je kunt ‘r niet mee thuis komen.

L: Als vrouw zijnde, zou ik liever willen dat je af en toe in in een Lambo knijpt dan in een vreemde tiet! Het klinkt dus bijna als een gewetensvraag: zou je er niet eentje bij willen hebben?

S: Het kleine jongetje in mij wel: prachtig zo’n Murciélago. Maar ik denk dat ik er niet mee over straat zou durven. En al helemaal niet met een Roadster. Ik denk dat het hebben ervan voor mij in ieder geval een enorme anticlimax zou zijn omdat ik me opgelaten en bekeken zou voelen als ik erin reed.

Maar als ik er eentje zie dan moet ik er weer naar kijken en dan sta ik er gewoon weer overheen te kwijlen. Voor mij zal het dus een jongensdroom zijn en blijven.

Er zijn weinig automerken die dit structureel voor elkaar krijgen. Pagani is er ook zo eentje, maar die hebben nog maar een korte historie met weinig modellen (en allemaal in de basis hetzelfde).

L: Het kind in je ontkennen is een misdaad, maar een jongensdroom is daarintegen weer iets om te koesteren! ;-)

S: Ik ontken het kind in mij ook niet. Ik geniet met volle teugen als ik er eentje zie. Maar gelukkig verlies ik mijn verstand niet.

L: En incognito rijden is geen optie?

S: Tja, bij in/uitstappen gaat het toch altijd mis.

L: Welk element aan de Lamborghini valt voornamelijk op? Ik heb laatst een Countach van dichtbij gezien en het handwerk (slecht afgewerkt!!) plus het bijna met je kont op het asfalt zitten vielen mij voornamelijk op….

Lamborghini Countach

S: Een Countach is ook wel ernstig hoor. Die is gewoon lelijk. Hooguit interessant, maar verder niet. Hoewel in de Miami Vice tijd die het best goed deden.

Na de Diablo is het beter geworden. Neem nou zo’n Diablo Victoria Secret.

En zo’n LP640 is helemaal het einde.

Het element ‘out of this world’ valt met name op. Alsof de heer Lamborghini zijn auto’s niet op auto’s wenste te laten lijken. Geen enkele concessie aan pragmatiek. Hoezo bagage? Hoezo drempels? Hoewel er nu wel een mechanisme in zit om over drempels te kunnen komen.

Wat dat betreft wijkt de Gallardo al te veel af van dat concessieloze. Dat is immers een “Lambo voor alledag” en/of een “Lambo voor de niet zo rijken”, feitelijk beide een contradictio in terminis. Maar door zijn voorkomen kan het nog net…

L: Het is een echte testosteron-teaser en dus eigenlijk niet weggelegd voor vrouwen? Maar misschien snap ik ook gewoon de boodschap van de auto niet, of kan ik ‘m leren waarderen denk je?

S: Tja, het is een kwestie van interesse, en de juiste genen denk ik. Als je het echt zou willen dan zou je het kunnen leren waarderen. Maar ik proef uit je vraagstelling dat je er een hard hoofd in hebt. Wat vind je hiervan? (Sacha stuurt een afbeelding van Peter André mee)

L: Peter André? YEK! Nope, het is duidelijk. Lambo’s zijn niet voor mij weggelegd.

S: Ja, ik probeer een equivalent voor Pamela Anderson te bedenken. Misschien is dit niet het juiste voorbeeld… Misschien moet je het meer zien als Gucci of Versace terwijl een Porsche meer Hugo Boss is.

L: Ik begrijp wat je probeert duidelijk te maken. Wat dacht je van Matthew MacConaughey. Zo lekker, maar zo fout!

S: Ik kan goed/fout bij mannen niet goed beoordelen (tenzij Kid Rock of Andre Hazes). Maar als hij fout is dan ja. En Mickey Rourke?

L: Oh ja zeker weten! Trouwens Mark Wahlberg ook wel… en…

…de mailwisseling stopt bij deze opsomming. De lange strook van berichten zet ik onder elkaar en ik lees nogmaals wat we besproken hebben. Er begint iets te gloren aan de horizon en ik begin toch een klein beetje te begrijpen wat er achter de Lamborghini schuilt. Ik vraag me af wat voor iets bizars en zoals Sacha het schrijft ‘out of this world’ bezit nam van de mensen die aan de wieg stonden van dit bijzondere merk. Zij vonden een muze in de duistere en gepassioneerde kant van de mensheid. De wagens kenmerken zich door het onconventioneel design en is geparfumeerd met feromonen. Het roert de liefhebbers en prikkelt de haters. En behorende tot die laatste groep heeft het mij ook bewogen. Bijzonder toch…57 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Sacha heeft helemaal gelijk. Schitterend ding… maar enkel om in een gebied te rijden waar niemand je kent en waar je waarschijnlijk nooit meer naar zal terugkeren.

Dat je ze begint te grijpen is op zich wel iets waard… ik kan zo gauw even niet bedenken wat… maar het heeft vast ergens voordelen.

@Sacha of Lotte, als jullie Lambo als Gucci of Versace zien, en Porsche als Hugo… hoe zien jullie Ferrari dan??
Zoals steeds weer een prachtig stukje lotte. Ik ben niet echt een lambo fan, maar heb wel dezelfde mening als Sacha: een lekkere jongensdroom, meer niet. Zelfs al had ik het geld weet ik nog niet of ik het daaraan zou uitgeven. Je hebt immers zoveel bekijks, je kan nooit rustig je auto parkeren zonder dat heel de wereld rondom je het heeft gezien. Beetje het zelfde als een BN of BV zijn, je kan nooit ergens komen zonder al die aandacht te krijgen. Not my cup of tea dus.
Let wel, dit is een uitspraak van Sacha! Ferrari ontstijgt voor mij het plastic modelautootje niveau niet…
mannen vinden lambo mooi .. en zo niet, dan moet je ferrari maar mooi vinden .. tja in deze fabrieken lopen heel veel mensen die serieus bezig zijn met .kleurstelling.geluid.marketing.interieur.geur. en al dat soort gefriemel. en mensen hebben een sterke behoefte in het marketing praatje mee te gaan .. maar of er echt mensen zijn die hem willen kopen???? ik denk persoonlijk dat ik me niet comfortable voel in zo,n ding .. eind van de dag is het toch gewoon een ouwe lincoln die het best bij je past.
@lincoln: word up! ;-)
@ Robin: Ferrari heeft zijn eigen parfumcollectie. Zo heb ik bijvoorbeeld de heerlijke Ferrari Passion, maar ik houd ook wel van Hugo Boss One.

http://www.henkel.es/prensa/images/print/ferrari_print.jpg

– Apache
@Robin: Ferrari ~ Prada ?
Haha geweldig stuk zo. Nooit gedacht dat je er zo serieus over na ging denken.
Ho, ho!! Pagani op gelijke lijn stellen met Lambo! wat een lef zeg, ik zl dit staven:

Pagani Zonda R:
http://www.leblogauto.com/images/pagani_zonda_f_roadster_102.jpg

Kijk eens hoe prachtig met die lijnen gewerkt wordt!

Lamborghini Gallardo:
http://wallpaper.narak.com/albums/userpics/10001/normal_lamborghini-gallardo-2.jpg

nou…ehm…jah… genoeg stof zeker om te zeggen dat ik Lambo’s ordinair vind?

– Apache
Verschoning, die Zonda R moet Zonda Roadster worden

– Apache
@RMC: tja… met mijn uitspraken had ik thuis ook geen leven meer dus ik moest hulp zoeken! ;-)
Leuk geschreven! Alhoewel bovenstaande vrouwen voor mij eerder te vergelijken zijn met Amerikaanse wagens: Nutteloos, een hoop plastiek en ze kosten handen vol geld! Vorm zonder inhoud!
Lambo’s en Pagani’s zijn sexy wagens omwille van wat ze presteren. Beetje zoals een bijv. een meisje dat niet het allermooiste meisje is, maar ze ‘presteert’ ;-) zo goed, dat ze eigenlijk aantrekkelijker en sexier is dan bv. een Pamela!
Hmm, heerlijk geschreven en de enige echte waarheid:) Ik denk ook inderdaad wel dat vrouwen niet echt iets aan een Lamborghini vinden.. Maarja, who cares?
Fiat Coupe 20v Turbo
Ik denk dat het veel uitmaakt om wat voor reden iemand een auto koopt. Koop je een Lambo/Zonda/etc. puur en alleen om zijn uiterlijk of koop je hem vanwege de wegligging/prestaties van de auto? Mensen die wat voor auto dan ook kopen vanwege de 2e reden zullen, denk ik eerder genoegen nemen met een auto die niet volledig hun smaak is qua uiterlijk maar wel 100% hun smaak is wat betreft prestaties, vooral wegligging (goed voorbeeld: Scooby’s). Mensen die een auto kopen vanwege zijn uiterlijk zullen op het gebied van prestaties eerder bereid zijn consessies te doen (en aangezien veel supercars redelijk op het zelfde niveau zitten zijn dit geen grote consessies).

Ik heb zelf ook voor deze keuze gestaan (alleen met een iets beperkter budget) en ik ben van mening dat ik een mooie middenweg heb gevonden als het gaat over uiterlijk-prestaties-wegligging-budget (klik maar op m’n naam)
“Ik denk dat het hebben ervan voor mij in ieder geval een enorme anticlimax zou zijn omdat ik me opgelaten en bekeken zou voelen als ik erin reed.”

Volgens mij is dit idd vaak het geval. Kijken naar de mooie auto is voor anderen geen probleem. Maar hoé als berijder ervan terug te kijken? Lastig hoor…
Mooi onderwerp en leuk om te lezen, Lotte. Maar ik ben het roerend met jullie oneens!

Ok, de countach is misschien niet zo mooi, maar Lamborghini’s lelijk en/of ordinair? Hoe komen we daar nou weer bij?!!?!?!

Vanaf het begin:
http://www.lambocars.com/archive/older/400gt4t.jpg

Tot het midden:
http://www.autoblog.com/media/2006/07/lambomiura.jpg

Tot het einde:
http://blogs.edmunds.com/.ee8f79a/cmd.233/enclosure..ee8f79b

Ik vind dat Lamborghini véél beter weet mee te gaan met zijn tijd en dat ze over het algemeen perfect gelijnde auto’s tekenen! Hun kracht en uitstraling kun je ordinair vinden, maar ik vind het merk veel verder gaan dan dat.. Want als je door dat ordinaire sluiertje kijkt zie je gewoon een prachtwagen.
Maarja hij is veel te sterk, hij is erg on-auto gelijnd en hij valt op. Het zal wel zijn omdat ik een man ben :P

De vergelijking met Jordan of Pamela Anderson vind ik iig niet kunnen, een belediging!
@Sacha, met prada zit je idd redelijk goed denk ik… hoewel ik me aan het bedenken ben hoe dat merk exact in de markt ligt.

@apache, een zonda is net zo’n hoog gehalte space shuttle als een lambo naar mijn mening hoor… veel te afwijkend en veel te zie mij nu rijden.
@bram: …een andere vrouw misschien? Doe eens een voorstel!
@Bram: Het zit hem niet zo zeer in het ordinaire of lelijke, maar meer in het exibitionisme denk ik.
ach of je nu een lambo hebt of een foute vrouw in t weekend, na dat je “gepompt” hebt bij t tankstation danwel….. voel je je ook genaaid…
@ Barend:
exhibitionisme vind plaats met elke dikke sportwagen. Van een F430 tot een Veyron, Lamborghini weet het verschil te maken door een vooruitstrevend ontwerp neer te zettend dat precies bij de eigenschappen van de auto past. Niet dat ik een F430 of een Veyron lelijk vind, maar Lamborghini heeft voor mij toch die ene missende factor (nee, niet het x-woord :P)

@ Lotte:
De moderne lamborghini’s vind ik niet heel uitgesproken vrouwelijk. Ze zijn zo ontzettend sterk en krachtig in hun uiterlijk dat ik het eerder mannelijke verschijningen vind dan vrouwelijk.
Een Miura is een klassieke schoonheid:
http://www.linternaute.com/femmes/beaute/0609-kakie/images/casta.JPG
Laetitia Casta

Een Murcielago? Ik weet het niet zo goed, ik denk dus eerder aan mannelijkheid. Maar gezien ik niet echt een man er bij kan (of durf? :P) te bedenken zou ik toch voor een briesende stier gaan. Heel cliché, maar ik vind gewoon dat lamborghini met de murciélago hun logo en imago perfect neerzetten! Alleen nog een ring door de neus..

http://www.igallopon.com/images/2006/411/bull.jpg

De gallardo is dan weer een ander verhaal, die vind ik weer richting een klassieke schoonheid (vooral de Spyder & SE) gaan, wat ingetogener en veilig.
Bijvoorbeeld eh… Scarlett Johansson? :P nah..

Bij een auto als een Alfa Romeo 8C Competizione of een Ferrari F430 vind ik het makkelijk om er een vrouw in te zien. Al die heerlijke welvingen, zo moeilijk is dat niet!
Maar bij auto’s als een Ferrari Enzo of een Lamborghini Murciélago maak ik niet de associatie met een vrouw. En ik vind dat helemaal niet raar. Maar misschien is dàt wel het probleem, jullie willen het allemaal alleen maar met een vrouwen-/mannenlichaam vergelijken!
…ik wil het geen probleem noemen! Ik begin nl. steeds meer overtuigd te raken dat ik een Lambo moet aanschaffen/krijgen! ;-)
Haha daar ben ik (voor mijzelf) al jaren van overtuigd Lotte :D
Ik kan me best wel vinden in de mening van Fey. Een Lambo valt niet te vergelijken met Pamela of Jordana.

@ lotte: mooi stukje tekst!! het leest als een lamborghini: snel, met af en toe een gewaagde uitspraak!
@ Robin

3 jaar Ruitevaart gestudeerd hebbende en mijn diploma gehaald hebbende, kan ik je verzekeren dat ik dit nooit of te nimmer 1 seconde geassocieerd heb met een space shuttle, noch de Zonda, noch de gallardo. Maar helaas vind ik lambo’s getekend met veel te eenvoudige lijnen, erg basis, maar vooral het houdt geen steek (zie vorige post). De Zonda maakt fantastisch gebruik van lijnen en verdwijnpunten en Pagani weet zich tenminste echt te onderscheiden met een exclusief “voor de echte high society”-imago. Weet dat maar eens te zeggen van het rapper/gangster/blingbling, maar vooral nouveau-riche imago van lamborghini.

– Apache
ik heb het stuk nog niet gelezen, maar in de reacties zag ik dat een lamborghini werd vergeleken met een vrouw. als ik lamborghini, en dan vooral de modellen van nu, moest vergelijken met een vrouw, dan werd het zeker weten angelina jolie. zij is stoer, bloedmooi, een tikkeltje kinky, en een tikkeltje ordinair door haar vele tatoeages.

http://www.gamer.nl/images/content/=HellFire=/200608/1155735871_0_3.jpg
Ik vind het ook geen Pamela Anderson of Jordan, dat zijn vrouwen die gemaakt zijn om in de smaak te vallen (borsten). Terwijl een Lamborghini een eigen stijl heeft, het is een merk dat het weinig boeit of je hem nou mooi vind of niet. En ik houd wel van dat eigenwijze.
Ik heb ook nog geen Lamborghini gezien die ik niet kon waarderen, het ene model meer dan het andere, maar iedere keer wisten ze het eigenwijze Lamborghini gevoel in de auto te verwerken.
Het heeft ook niets met consessies te maken, want de vorm van de auto’s is niet perfect voor de aerodynamica of wegligging, het is gewoon puur een lekker agressieve vorm en dat mis ik bij veel andere auto’s. Ik wil als ik een dure auto koop een auto die eruit ziet alsof het een pure auto is.
Als je een auto koopt voor het uiterlijk dan koop je een Aston, gewoon omdat die gemaakt zijn voor het uiterlijk.
Een Ferrari blijf ik altijd een middenweg vinden en ik vind ze mooi om te zien, maar ik zou er nooit van m’n leven een kopen omdat ik ze standaard en weinig interessant vind.
@Fey, Maarten: Het is ook geen directe vergelijking, meer een analogie.
Leuk geschreven. Leuk de verschillende vergelijkingen gemaakt tussen mannen en auto’s en mannen en vrouwen.

Beetje generaliserend, maar da’s wel leuk, en hoort er bij.

Toch ben ik het met Bram eens dat de afgebeelde auto’s (vooral de bovenste twee), wer-ke-lijk prachtig, en zelfs vrouwelijk en sexy zijn.
@slk 55 amg: Voor mij komt Angelina niet verder dan een Countach. Zwaar overschat en als je ’t van dichtbij gaat bekijken valt het vies tegen. Het schijnt echter beestachtig te rijden. Volgens Billy Bob dan…
Eerlijk gezegd weet ik dan weer niet een vrouw voor te stellen die Murcielago uitstraalt… :-S

Wat dat exhibitionistische betreft… de Gallardo heeft zo’n VAG-injectie gehad dat ik die wel weer trek en erin gezien durf te worden. Wat niet wil zeggen dat ritjes in een Murcielago niet welkom zijn. In tegendeel, maar een Gallardo zou ik sneller aanschaffen / dagelijks rijden. (if only…)
@ OJ

Welke vrouw past het best bij een Murcielago? Donatella Versace natuurlijk ;) :

http://www.maltarightnow.com/content/images/Donatella%20Versace.jpg

– Apache
Net als een Lambo niet op een auto lijkt, lijkt Donatella ook niet op…
@Apache

Zit wat in, zit wat in… qua stijl is een zonda misschien wat deftiger. Maar dat is smaak…

Maar kijk je naar hoe beide auto’s overkomen op mensen dan zal dat niet veel verschillen toch? Als je in een lambo rijdt, zit je in iets wat niet echt veel weg heeft van een normale auto en met een zonda hetzelfde verhaal. Beide erg extravagant… en beide ontworpen om op te vallen en te showen. Als je dan kijkt of je daarin gezien worden en een dergelijk imago wil krijgen opgespelt… verschillen ze toch niet zoveel.
Nee, dan deze Ferrari (NSFW).
@slk55 amg: opzich een goeie, maar dan is ’t vooral om ’t karakter, toch? ;)
@slk55 amg

Angelina is reeds voorbehouden voor Alfa Romeo helaas.

“Think of it as Angelina Jolie. You’ve heard she’s mad and eats nothing but wallpaper paste. But you would, wouldn’t you?” ;-)
@ apache: Da’s gewoon nog onwerkelijker dan een Countach. En dat wil wat zeggen!

@ sacha: Gatverdamme, ik dacht haar nooit meer te zien sinds ze niet meer in het land der levenden is… Denk je werkelijk zo over Ferrari’s?!?!?!?!
jongens jongens dit noemen wij al jaren patserbakken en de snelheid,prijs,uiterlijk staan natuurlijk symbool voor de grootte van de p*nis………… niks vrouw maar als het een vrouw was moest het voor de diablo wel pamela zijn ja voor de murcielago en gallardo zullen er wel weer nieuwe diva’s uit te kiezen zijn
Een Lambo ordinair noemen is hetzelfde als niet weten c.q. niet begrijpen (zoals Lotte) waarom een Lambo mooi is.

Laten we ten eerste vaststellen dat een Lambo van tegenwoordig niet in vergelijking staat met de Countach of de Lambo van vroeger uberhaupt. De Lambo van tegenwoordig is tè geciviliseerd geworden. Het is een mooie auto, maar het is niet een auto die de wereld versteld deed staan zoals de Countach dat wel deed. En als men dit al ordinair vindt, dan kun je elke sportauto van tegenwoordig wel ordinair vinden.

De Countach was zo´n uit de band springende auto voor die tijd. En in die context (die tijd) moet je zo´n Countach ook beoordelen op zijn schoonheid. Naar de maatstaven van nu is het niet ècht een mooie auto. Maar het was totaal anders dan wat men in die tijd had, maar toch kon iedereen het wel mooi vinden c.q. waarderen. En waarom?! Omdat het zò om aandacht schreeuwde, als die stil stond dan trok het al je aandacht, deed je de deur open dan kreeg je nog wat meer aandacht en startte je de motor dan had je de aandacht van iedereen. Waarom?! Omdat dit precies was wat iedere jongen, vader of welke mannelijk geslacht mens dan ook zich voorstelde hoe een supersportauto moest zijn.

Dus een Lambo ordinair? Nee, tenminste voor die tijd in ieder geval niet. Nu we de wijsheid hebben om achter ons te kijken is het nu makkelijk om te roepen dat iets ordinairs is.

Laten we niet vergeten dat dit dè mode was in in de 70er jaren.

http://www.elalmacendelrock.com/images/BlackSabbath70s.jpg

En omdat je bekeken en opgelaten voelt omdat je in zo´n auto rijdt, wilt ook niet zeggen dat zo´n auto ordinair is. Het enige wat dat zegt is jouw gemoedstoestand.

Al met al een heel leuk stukje. Ben het er alleen niet mee eens. Een Lambo van tegenwoordig is in mijn ogen niet extreem genoeg.
… maar wel een beetje ordinair
Rick dos (diegene die door lincoln is beschuldigd van het hebben van smaak)
…….als jij dat wilt….. ;)
or·di·nair:

1 onbeschaafd, vulgair => goedkoop
2 gewoon, alledaags

zo en hiermee is in een keer duidelijk dat lamborghini niet ordinair is. en de Countach al helemaal niet.

@Rick dos

misschien is de nieuwe Alar iets voor je?
ik zou lamborghini eerder als extraordinair en stoer omschrijven:

ex·tra·or·di·nair
1 buitengewoon => bijzonder

stoer
1 opzichtig flink
Nou, ik vind onbeschaafd en vulgair wel een beetje van toepassing hoor. Die andere omschrijvingen natuurlijk niet.

Maar hoor eens even, ordinair is helemaal geen slechte eigenschap. Noch in auto’s, noch vrouwen.
@slk55 amg

Neuh, das ook weer niet de bedoeling. ;)

@sacha

“Maar hoor eens even, ordinair is helemaal geen slechte eigenschap. Noch in auto’s, noch vrouwen.”

Uhm….oké…..als jij het zegt…….. ;)
Sacha, zou jij jezelf niet bekeken voelen in een Ferrari of Aston Martin? Ik denk namelijk dat evenveel mensen hun nek zouden verdraaien om daar nog eens goed naar te kijken als wanneer je in een Lambo zit.

Persoonlijk ben ik meer het M5 type, en om dat te vergelijken met een vrouw: Een dame op straat, een hoer in bed ;)
@Lotte: ontopic, het witbier is bijna op…
http://www.nu.nl/news/1065591/32/Witbier_Hoegaarden_bijna_op.html
@Autoblogger: geen reden tot paniek. Wiekse wiekse is toch lekkerder ;-)
Lamborghini’s zijn echt wel mooie auto’s
ja ik vind de lamborghinis op dit moment mooier dan de ferraris
Aston Martin Rapide
Ik vind het wel lastig om te zeggen of Lambo’s mooi zijn. Zie je een Murcielago rondrijden, dan kijk je er wel van op hoe mooi dat ding is. Het is gewoon smaak he…de ene houdt ervan en de ander niet. Wil je puur voor sensuele lijnen gaan, dan zou ik Aston of Maserati kiezen. Kies je meer voor extravagante uiterlijk…dan is Lambo de juiste keuze. Ferrari zit ertussen zou ik zeggen.
tja in mn 911 val ik op,… en krijg ik leuke positieve reacties/ ook in nl !

maar in n lambo…. dat is\speelgoed voor the challenge 2007 !! komen er ordi en nasty types op me af….. en krijg ik de smaak te pakken….. life kicks…!
the car rocks and everybody sucks…. I M THE KING – no rules, no one !
dat voelt als een film (scarface/miami vice) zonder n snuifje want dat heb je niet nodig….
luister maar naar de motor…… over de absolute top,geen twijfel….. mooi , niet echt mooi, een f430 heeft een mooiere body en minder anabolen…. maar te gewoon…

met n lambo..lago…lul hoef je niet super mooi te zijn, niet eens eerlijk rijk, niet eens clean….. en natuurlijk niet betrouwbaar…. ha ha

ze vragen geld voor dat ding …. niet je cv !

garantie ??? ha ha
functie ??? boodschappen ..AH , rot op eet buiten de deur en parkeer m ervoor op de stoep of terras
bonnen ? nouw en !!! die betaal ik toch ?
arrogant ? heb je daar probleemen mee ? moet je wat ? je zeikt als je m niet kan betalen….. droom lekker verder…..
edit: leer eerst eens schrijven, en probeer het inhoudelijk te houden
@ De dove: Gaat alles goed met je?
Lambo is idd gewoon bijna niet te beschrijven. En de parfum van Ferrari? Ik vind het luchtverfrisser…
Die nieuwe LP640 is ook nog wel elegant. Geen dikke spoilers enz.., gewoon prachtige lijnen die bij Lamborghini horen. Lamborghini is absoluut niet ordinair eerder extravagant. Het typeert ook een bepaalde levenstijl als je een Lamborghini rijdt.
Lambo heeft de aantrekkingskracht van een diva, monaco at the top life-style, zonder arogant over te komen. Diva’s zoals Angelina, diva’s die (naar persoonelijke smaak) knap zijn, maar toch nog boeren aan tafel en niet constant met hun haar bezig zijn. Ermee rijden is de intieme seks, die soort seks waar ook je vrouw de volgende dag nog nabeleeft. Het is ook een beetje over de top, zeker de knalgele, iets wat je koopt in de midlife crisis (zonda op hetzelfde niveau).

Ferrari en porsche hebben ook die vrouwelijke aantrekkingskracht, ongenuancerder, de lijnen zijn duidelijk vrouvelijker. niet de uitstraling van de auto. Het is harde porno, een lul op wielen. het is ordinair en arogant om met dergelijke auto te rijden door straten waar mensen lopen die er geen kunnen betelen het is opschepperig, kijk ik heb een penis.

Lambo’s koop je uit gevoel, een niet rationeel gevoel, ferrari’s koop je voor iedereen die ernaar zal kijken. Natuurlijk heb je van die aanstelligere jongens die een lambo kopen, maar dat zijn dan voetballers en de nieuwe generatie hollywoodsterren, leeghoofden die meedoen met hun buurman. De buurman, die een knalgele lambo heeft omdat er een ongeloofelijke drang is om dit absurde ding to kopen, voor zijn eigen plezier, niet op gezien te worden.

Ja,… geef mij maar een gele gallardo (murcie vind ik minder mooi, maar dat is smaak) S AMG zegt het het is een levenstijl, een impulsieve, charmeerende, avontuurlijke, dolce vita, liefdevolle, ook boerse, gestoorde, waanzinnige, aantrekkelijke, onbezorgde, joviaale, (iets decadente), aparte, ideale, levenstijl
“Sommige vrouwen appeleren ook wel eens aan dat oerinstinct zonder dat ze direct mooi zijn, ze zijn dan voornamelijk lekker.”

Hehehe, knappe observatie van onze psyche…

Het extreme macho gehalte hoort ook gewoon bij Lamborghini; aangezien het in een vlaag van totale testosteronvergiftiging is opgericht. Iedere “rationele” ondernemer was gewoon doorgegaan met het produceren van tractoren en airconditioners. Zoniet Ferrucio L die zich niet liet badineren door Enzo F, en in een ultiem voorbeeld van mannelijke bewijzingsdrang (yeah!) sportauto’s ging maken.

Ik denk dat Sly Stallone wel het mannelijke equivalent van de Lambo is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).