Verkeersboetes: niet leuker, wel gemakkelijker

Auteur: , 15 Reacties

De leus "Leuker kunnen we 't niet maken. Wel makkelijker." wordt natuurlijk al door de belastingdienst gebruikt, maar bij het CJIB in Leeuwarden kan er ook het nodige worden vereenvoudigd. Zo zou het voor sommige mensen enorm handig zijn, wanneer je het CJIB zou kunnen machtigen om automatisch de verkeersboetes te incasseren. Dan heb je daar tenminste geen omkijken naar.

Wellicht zou een prepaid bundel een goed idee zijn. Je kunt dan vooraf met korting een bundel kopen, waarvan de overtredingen worden betaald. Als de bundel op is, koop je gewoon een nieuwe bundel. Je kunt dan ook bundels cadeau doen.

In Engeland kunnen de hardrijders online hun boetes bekijken. Het gaat hier om een nieuw initiatief waarbij overtreders met een speciale pincode kunnen inloggen op een website en beelden kunnen bekijken van de overtreding evenals de locatie op de kaart. Tevens kan worden bekeken wanneer de camera die de overtreding vastlegde, voor het laatst is geijkt. Het idee is dat de automobilisten een stuk bewuster worden worden van het gevaar dat de overtredingen met zich meebrengen.

Uiteraard kunnen alleen eigen overtredingen worden bekeken. Dat is op zich jammer, want ik zit te denken aan een soort Hyves, waarbij je je vrienden een oog uit kunt steken met wie de grootste Hyve heeft, maar dan wie de langste lijst met overtredingen heeft. (via: nu.nl)15 reacties

Super idee!
dat is echt makkelijk.
jammer dat we maar 1 x per jaar jarig zijn..

weet zeker dat ik veel van die cadeaubonnen zou verslinden:P..

maar ik zelf zou ze niet automatisch laten afschrijven..
vind het altijd leuk om me boute pas 1 week voor het einde te betalen..

en als je hem niet wil betalen omdat je hem voor wil laten komen voor de rechter gaat dan ook niet meer..

mijn goedkeuring krijgen ze niet..
Misschien dat ze dan je de mogelijk kunnen geven dat je automatisch bezwaar kan aantekenen, Weet zeker dat $pee dan uit frustratie z’n lintje opeet.
Gino
Gezien het braafheids-gehalte van het huidige kabinet en sneerlands verkeersofficier die zelfs een lintje krijgt denk ik niet dat dit er van komt.
Deze week de meest mooie zin gehoord van justitie, na seponering van een boete: “Ja maar meneer, u moet eerst ons het geld betalen. Anders kunnen wij het toch niet terugstorten!”
Een klantvriendelijke actie zou ook zijn de overtreder via e-mail waarschuwen als op een plaats waar hij al eens geflitst is 3 dagen van te voren een bericht krijgt dat ze daar weer gaan flitsen.
Nederland Moet dat Ook krijgen maar dan wel dat je elkaars boetes kunt bekijken maar dan kan het wel een sport worden zoveel mogelijk boetes te krijgen
Neeh want als je dit online kunt bekijken zijn er een stuk minder excuses om protest aan te tekenen waardoor je iig minimaal 6 weken uitstel van betaling krijgt :D
Hehe, makkelijke manier om het helemaal uit de klauwen te laten lopen als je minder met je overtredingen geconfronteerd wordt.
De redenatie volg ik alleen niet:
‘doordat mensen hun boetes kunnen zien, de plaats, het tijdstip en wanneer de apparatuur voor het laatst is geijkt’, dáárom moeten mensen zich bewust worden van de gevaren??

Nee, dan met je boete een foto meesturen van slachtoffers/gewonden/puinhopen e.d., zoals de afbeeldingen op pakjes sigaretten.
Ik herinner me dat ik vorig jaar nog ergens zei dat het nog zo zal zijn dat je boetes op voorhand kan kopen…
“dáárom moeten mensen zich bewust worden van de gevaren??”
Ja SugarFree, het gevaar van de pakkans. Toch vind ik het wel een goed idee, om foto en certificaat van het apparaat beschikbaar te stellen, dat scheelt voro het CJB alweer de eerste protest ronde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).