Saab 9-3 sedan spyshots

Auteur: , 47 Reacties

Behalve de opgefriste 9-3 Cabrio, zal Saab voor de liefhebbers uiteraard ook de sedan van een nieuw smoeltje voorzien. Al met al is het een ingrijpend verbouwing geweest, maar het resultaat is minder heftig dan bij de 9-5. Toch zal niet iedereen direct overtuigd zijn van nut en noodzaak van de plastische chirurgie.

De wijzigingen onderhuids zal vrijwel iedereen toejuichen. Voor het eerst zal de 9-3 leverbaar worden met vierwielaandrijving en een zogenaamd pro-actief ESP systeem. Een normaal ESP systeem remt alleen een achterwiel af bij onderstuur, maar het pro-actieve systeem zou tegelijkertijd meer kracht naar de overige drie wielen sturen.

Ook leuk is het gerucht dat er een 9-3 Black Turbo komt. Een heftigere variant van de 9-3 Aero, die alleen in het zwart leverbaar wordt en wordt voortgestuwd door een 290 pk sterke variant van de 2.8 V6 Turbo. De Black Turbo zou met vierwielaandrijving worden geleverd en in minder dan 5,5 tel naar de 100 sprinten (via carscoop).

Saab 9-3 sedan

Saab 9-3 sedan

Saab 9-3 sedan47 reacties

Nice!!! ben alleen benieuwd wat ze met de achterkant hebben gedaan. Met alle respect voor de 9-5 echter vind ik het laatste model voor de gefacelifte stukken mooier. Dit keer moet ik toegeven dat naar mijn mening de facelift geslaagd is!
Dit hadden ze wat mij betreft kunnen laten…
Ik weet niet waar saab mee bezig is, maar erg mooi worden ze ook niet!
Nu weer een rare grill.
Waarom stappen ze niet gewoon terug naar het behouden imago, dat stond altijd veel beter
Kan ie nog voorspelbaarder?
………uhm……..ikke vinne de voorkant best wel mooi…….
saab is de weg een beetje kwijt volgens mij… ook al met de 9-5 met mascara rond zn ”ogen”. en de achterlichten lijken op die van de bmw 3 coupe alleen dan op de kop. jammer, saab was toch altijd wel een merk met stijl, maar dit vind ik een beetje gepruts worden. ze moeten gewoon een hele reeks nieuwe modellen introduceren.
Inderdaad, de voorkant heeft wel wat. Ìets..
Ik rij nu rond in een 9-3 aero cabrio.maar kijk zeker uit naar de 290pk
In een donkere kleur gaat het nog wel, maar in een lichte kleur gaat het er heel raar uitzien, denk ik. Of iig, ik zou het niet mooi vinden.
eindelijk een serieus smoelwerk .. en vruchten van de subaru samenwerking .. goed bezig.
zo dit ziet er stukken beter uit dan die cabrio spyshots! dit ziet er zelfs best goed uit. lekkere dikke en iets wat aggresieve neus, hoewel ik wel moet wennen aan de knik die in de overgang van de lamp naar de grill zit. ja. dit ziet er erg goed uit. dit in tegenstelling tot de gefacelifte 9-5 daar zit zoveel chroom op de neus, dat ik altijd word verblind als de zon erop schijnt. ik ben wel benieuwd naar de achterkant, raar dat ze die niet metten even mee hebben gefotografeerd.
o ja, dan hebben we die black turbo edition……..laat ik het kort houden; ik kan niet wachten!
*metten = meteen
iets lelijks blijft dus zowiezo lelijk. Dat hebben ze nu wel echt bewezen. De oude Saab 900 kon op veel sympathie rekenen, maar de nieuwe??? Het is net als bij hun SUV, roeien met de riemen die je hebt, maar meer ook niet. Ze hebben duidelijk geen geld meer en hopen hiermee nieuwe klanten te lokken? Laat me niet lachen.
De grill is niet mooi, de bumper daarentegen is wel stoer. Toch vraag ik me af wat Saab met van die wimpers moet net als bij de 9-5.
Ik vind hem OK, mits de zwarte grill leuk verplastic-chroomd wordt, zoals bij het huidige model. All-black vind ik hem niks.
de ”face”lift ziet er goed uit, nu nog de ”reed” lift
@ Jordey… reeT bedoel je
Het enige leuke is het detail van de ogenschijnlijk grote motorkap, deze is kleiner dan het lijkt, let op de smalle lijntjes die boven over de motorkap lopen, de grote lijnen aan de “zijkant”van de motorkap zijn show.
De een zegt “stilstand is achteruitgang”, ik houd het -net als met de makeover van de 9-5- maar op “never change a winning team”.

Saab, sterkte met de zoektocht naar een nieuwe designer, jullie hebben echt een nieuwe nodig.
Dat kan Saab wel. Frontjes verkrachten :-)
Zeg, het lijkt haast alsof ze hier nog wat afplaktape op hebben zitten. Je zou van de grill nog kunnen zeggen dat ie wel oké is, maar wat doet dat rare zwarte randje boven de koplampen daar?!
Heh, ik druk vandaag een beetje te snel op de Enter. Ik bedenk net weer niets.

Is Saab niet wat voor Renault-Nissan? GM zit in de puree en zo’n verliesgevend onderdeel als Saab kunnen ze best missen. Renault-Nissan wil ook het hogere segment beter bedienen en van Saab valt nog best wel wat te maken. Wie heeft ’t mailadres van Carlos Ghosn? Dan mail ik ‘m mijn geniale idee wel even. ;)
Nou, daar is het bewijs! Ik druk écht veel te snel op Enter vandaag. Ik wil een Edit-knop! Edit voor de post hierboven: niets = iets. :S
ik zie geen verschil zo snel
Ik zit met een probleem.
Ik zou graag deze auto wel willen kopen later, maar dan een 1.9 Tid 175pk(opvoering hirsch).
Omdat waarschijnlijk de benzine wat geld opzuipt en ook de tax en belastingen in België wat té hoog zijn.
Natuurlijk zou ik willen dat dan de nieuwe 9.3 saab met deze motor, maar zal dit dan verkrijgbaar zijn?(help!)
Persoonlijk vind ik die nieuwe neus maar plastiekerig ogen! Laat staan als je hem dan in een lichter kleur koopt, dan springt de plastiek er nog meer uit!

Dit lijkt meer op een ‘faceleft’ dan op een ‘facelift’!
Wat is ie tog mooi hé, die Toyota Aygo
@brecht .. voorlopig zullen hun diesels wel bij fiat blijven kopen .. omdat supergoed is en in zowat in alle GM europe auto,s gebruikt word.
En dan te bedenken dat er onderhuids een vectra schuil gaat…………
@ Wat een gezeik,

Waar zie jij in hemelsnaam een Aygo?
hmm, lijkt me in eerste instantie niet mis, in navolging van de (behoorlijk) geslaagde opsmuk die ze de 9-5 hebben meegegeven. Maar toch ben ik niet echt overtuigd: er zit een soort eendenblik in de voorkant, wat nogal gekunsteld overkomt… ze hadden de 9-3 beter gewoon gelaten zoals hij was!
Nou, dat schiet niet echt op. Net zo’n stom front als die Dame Edna-bebrilde 9-5. Jammer, maar helaas.
Dit is duidelijk een tussenpaus. Let op die U-vormige stap in de motorkap, gecombineerd met deze nieuwe grille. Dat gaan we geheid -in gelikte vorm- terugzien op de volgende, geheel nieuwe 9-3.
Niet gek… even wennen, maar wel onmiskenbaar Saab.
Merci @ lincoln ;)
Dan maar wachten…
Fiësta dé Rijdersauto
Ik vind m vet en repsect voor de eigen smoel die Saab hiermee behoudt!
Zo, dat is een wat serieuzer smoelwerk dan op de huidige 9-3 zeg. Veel duidelijker familie gezicht, zeer netjes.
Ik vind de smoel best goed gelukt. Typisch Saab. Alleen nu past de moderne voorkant totaal niet meer bij (de ronde vormen van) de rest van de auto. Die goedkoop uitziende grond-kit mag er van mij ook af.
Een rommeltje vind ik het.
Zit duidelijk nog tape op. De grille heb ik eerder al in chroom gezien, en de spoilervorm wordt – door de zwarte tape – verkeerd weergegeven. Wordt dus toch afwachten hoe hij er “in the flesh” gaat uitzien. Ben het in ieder geval eens met slk55amg: ’t ziet er beter uit dan de cabrio spyshots. ‘k Heb weer wat hoop…
Deze zou ik wel op mijn oprit willen hebben…
er is geen samenwerking met subaru! enkel bij de 92. De 93 is voor 20% een invloed van GM en de 95 is nog altijd 100% saab
Ik denk dat het plastic in de grill niet het definitieve ontwerp zal zijn…

Zonde anders! De huidige 9-3 Sport Sedan vind ik te mooi voor verandering. Al helemaal de voorkant.
Alexander Mulder
Gezien de vele negatieve reacties is Saab weer eens geslaagd in zijn missie; een ONDERSCHEIDENDE auto en GEEN grijze muis in het verkeer! Groot compliment hiervoor aan Saab! Voorkant ziet er top uit, achterkant is nog even wennen (zeker op de sedan en cabrio).
Robert van Enkhuijzen
Jongens, wat een gezijk, ik heb er in gereden (proefrit) voelt fantastisch aan
ik heb hem meteen gekocht 9.3 Norden (automaat) semi hand schakelen
het is absoluut een zeer sportieve auto met een modern gezicht en zeer
moderne styling vergelijk met Audi A4 met de zelfde opties € 8 tot € 10.000
duurder, en bij saab veiligheid voor alles. kan niet meer wachten tot hij wordt afgeleverd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).