Sjips, wat een k*tweek!

Auteur: , 64 Reacties

Maar waarom dan?

Nou: wegens tegenvallende verkopen (duh) stopt Kia Nederland met de levering van de wonderschone Opirus. Zo wordt de spoeling met elegante sedans wel erg dun. Wat moet ik hemelsnaam kopen straks? Iemand een advies?

Kia Opirus64 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit zal ongetwijfeld een positieve werkeing hebben op de verkopen van de BMW 5-Serie.
Oh wacht eens, dit is niet de mercedes E! ;)
Ik heb er (bijna) nog nooit één zien rijden, en dat dat zo zal blijven vind ik prima..;)
Wat een ramp… :shock: Wat nu?! Dan maar een Citroën C6 iedereen! :P
Jesus zonde zeg.
Wat moet je in hemelsnaam kopen?!

Als het te koop is, zou ik je willen adviseren om smaak te kopen……. ;)
Nou vrees niet… je kan hem altijd nog importeren hoor :)
Hij lijkt op de Jaguar -S-Type van het voorkant ik vind het niet mooi mij mening ;) en dat is geen type voor een kia
ik zie m wel is,

als ik langs de kia dealer rij
C6? nee nee, Lexus GS moetje kopen. Heb in 5 serie gereden, A6 en ook de c6. Maar er gaat toch niks tegen de GS op vind ik. Rij eigenschappen zijn het allemaal prima wagens. alluwel ik in de C6 bijna misselijk werd wel een goede en mooie wagen. Maar ik vind de GS gewoon alles hebben, luxe, sportief, uitstraling en ik heb dan in de Gs450h gereden en dan heb je nog een kanon ook. Mensen die in deze klasse wat zoeken ga eens langs de lexus dealer want je krijgt nog eens een stuk meer voor minder geld.
Hèhè eindelijk een objectieve mening!
Audi A6!
@Nick: Hahaha! Geniaal! Het is zelfs geen Jaguar S-type!

En dat terwijl vorig jaar nog een nieuwe motor voor deze schoonheid werd aangekondigd! Een heuse vette 3.8 V6 met een nul tot honderd sprint in 7,5 seconden. Zodat je alle vieze gezichten, die je tegenkomt als je hier mee voor komt rijden, niet zou zien. Het mocht alleen niet baten. En maar goed ook.
Chips met k*tsmaak !
Wat nu !!
Ik wil niet zeggen dat ik fan van Citrofiel ben (dan zou ik Citrofiel-fiel zijn) maar van mij heeft hij gelijk !
C6 Allemaal !!!!!!
Die Opirus zag er toch niet uit. Opzouten met dat ding !
@lexus: bij welke dealer werk jij? of hoeveel aandelen heb jij?
Ik zie net de prijs. Nieuw moest dit gedrocht €47.395,- kosten! Voor bijna precies datzelfde bedrag heb je ook een nieuwe Audi A6 2.0 TFSI Tiptronic! Het moge duidelijk zijn dat iedereen die een Opirus heeft of ooit heeft gehad, inclusief de Kia-dealers, geestelijk ontoerekeningsvatbaar verklaard mag worden.

@wouter: Je hebt wel de oude foto’s in het artikel staan, toch? http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/03/de-nieuwe-kia-opirus#post-6313
waarom plaatsen mensen dit soort gedrochten op deze aarde?

opschonen is het devies hier idd :-)
@JANUS

Chips met k*tsmaak is toch lekker en dus goed?! Of begrijp ik het verkeerd? Of ben ik gewoon vreemd?????
Eens, Lexus maar doen dan ;d
een gemis op de nederlandse wegen! nee ff serieus dit had natuurlijk iedereen kunnen zien aankomen. voor 50.000,- euro (!) kun je immers heel veel ander ‘moois’ kopen:

-lancia thesis
-alfa romeo 166
-audi a6
-bmw 5-serie
-cadillac CTS
-MB e-klasse
-saab 9-5 aero
-citroen c6
-volvo s80

en dan heb ik het alleen nog over de (luxe) sedans gehad…..
ik weet eerlijk waar niet wat er mis is met een KIA opirus .. kan iemand mij dat uitleggen???
Kunnen we alle KIA’s niet terug naar Korea sturen ?
Hun rijders mogen ook mee hoor !
@lincoln: ben het met je eens, vind het zeker geen slecht model.
En voor die prijs zit alles er op en er aan.
@ lincoln

dat zou ik graag doen maar ik heb denk ik niet de tijd om alles op te noemen
jag s type,lexus gs toch veel beter(mooier)
@Mr R: volgens mij is die A6 kaal, en bij de Opirus zit alles er op… maar ik kan het ook fout hebben.
Ik zou ook voor een lexus GS gaan.
@ Rick Dos, alle chips is toch zout?

Heb hem een paar keer in de buurt zien rijden.

@ Woutert, Hyundai Grandeur dan maar?
De bovenstaande afbeeldingen zijn inderdaad van de oude opirus, de nieuwe is sinds kort leverbaar in Europa. Zag er toevallig deze week nog een plaatje van:

http://spanish.autoblog.com/images/2006/07/d00ab401259c4f6782127941b6973a7f.jpg
@Ejay

Hahaha Ja, ik bedoel maar! ;)
@tim .. heb je dan ervaring met een opirus .. of zeg je maar wat.
lopen of fietsen
die zag ik laatst rijden, dacht ik me toch even een rollsroyce te zien, hij had voor geen kia logo
maar dacht dat hij ht rr ding weghaalde
…….Ik zag hem zojuist voorbij rennen…….. ;) :P
@autoblogger: Ja, natuurlijk is die A6 dan kaal. Hij mist ten opzichte van de Opirus bijvoorbeeld airbags opzij achter, elektrisch verstelbare stoel(en) met geheugen, verwarmbare zitplaatsen voor en achter, leren bekleding, automatisch dimmende binnenspiegel en xenon. Máár: de A6 schrijft véééél minder af, verbruikt 3,2l op 100km minder, heeft per kwartaal €47,- lagere wegenbelasting, heeft audioinstallatie, boardcomputer en keyless entry meer en is nieuw precies €255,- goedkoper. Ik heb m’n keuze gemaakt! ;)
en ik had hem nog wel zo gezegt dat hij moest blijven staan waar hij stond :lol:
Tegenvallende verkopen? Ik zie ze overal rondrijden:

http://www.autoboulevard.nl/testauto/mercedesEklasse.jpg
@Mr R: hmm, dat valt me inderdaad tegen van Kia,
dacht dat het een groter verschil was…

LOL @ DAT ;)
lei thewessem
ik zag er vandaag nog eentje!
Wel errrruuuuug jammer dat ze stoppen met de verkoop, wou er juist 1 kopen…

Goed, flauw-modus uit: Verbaast me niet dat die auto niet loopt. Dat die auto op Zwitsers kenteken staat verbaast me niet.
@lei
Misschien een wedstrijd uitschrijven. Wie spot de meeste Opiriae (meervoud).
goe dat ze dat walgelijk ding niet meer verkopen
het is een zwaar minslukte plagiaat op de E-klasse.
Hmm, denk dat ik nog even zou wachten op de nieuwe Alfa 169. Heb spyshots gezien, maar dat ding wordt echt TE mooi.
@ Robin
fietsen
gelukkig zijn er weinig die er rondrijden anders komen er veel ongelukken als mensen dit zien houden ze hun hand voor hun ogen.
Nou ja zeg…

Dit moet onze nieuwe Taksi worden:)
Weg met al die E klasse’s!!!
Gooi KIA maar gewoon geheel de prullenmand in.
Bah … nou is er alleen nog maar de M3 waar ik op kan neerkijken.
eerst de multipla, en nu dit. Ik kan me voorstellen dat de keuze in nederland wel erg beperkt is nu. hahaha.
2 alternatieven,

een dacia logan (zelfde uitstraling) of wachten op de chinezen
Audi A6 natuurlijk, héél fijne auto!!
Peter R de Vries
Heel erg verdacht dat ie ”opeens” niet meer geleverd wordt…..Hier zit een luchtje aan, en dan bedoel ik geen chips met k*tsmaak jongens!
zooo de E-klasse lijkt wel verdacht veel op de Kia Opirus
De lat in deze klasse ligt hoog. De Koreaantjes hebben vaak geen goede looks en statig overkomen. Combinatie van gebrek aan design en status. Raffinement is ook nog een factor, hoewel zo’n auto nooit “slecht” rijdt. En in deze klasse is status wel belangrijker dan in de Kia Ceed klasse.

Een Lancia Thesis verkoopt in NL ook voor geen meter. Geen gebrek aan design. Hmm tis nooit goed :). MB BMW Audi en Volvo zijn erg ver doorgedrongen.
Lancia Thesis ?
Een Chrysler 300C HEMI 5.7 V8 natuurlijk!!!!!
Nou is ook natuurlijk de Subaru Forrester niet gezegend met het mooiste ontwerp van de klas ;)
gestolen ontwerpen worden toch steeds afgestraft. ze verkopen niet. een raad aan kia: neem een team ontwerpers aan en zonder ze op zen minst twee jaar af van de buitenwereld. mss komen ze daar dan toch nog met een origineeltje af. whoehahahahahahahahaha
@Bob maar dat is met veel subaru’s zo, alleen ze rijden wel enorm lekker hoor. En zelfs de 2.0 van de forester heeft veel pit. Vooral als je bekijkt dat het eigenlijk een SUV is.
Een brommer lijkt me wel wat..
Zo lelijk is ie ook weer niet, alleen kvind het gejat van mercedes/jaguar en het blijft een kia, en hij is te duur, en je moet nog afwachten of het daadwerkelijk goed is , daarom dus
En de achterkant lijkt op een oude honda accord
Zo’n auto vind je mooi of foeilelijk. Dat is heel persoonlijk. Is ook niet zo interessant. Wat wel interessant is, is de prijs na een paar jaar. Maar wie weet hoe goed deze auto is? Kan er geen gebruikerservaringen van vinden.
Gauw een tweedehandsje kopen! Wordt geheid een klassieker… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).