Toyota wil nog kleinere auto’s

Auteur: , 17 Reacties

Toyota en kleine auto's, het lijkt een perfecte combo. Vandaag werd namelijk bekend dat juist de kleinere automodellen zoals de Toyota Yaris en Toyota Aygo de populariteit van de Japanse autoproducent goed hebben gedaan. Het is dan ook geen verrassing dat Toyota op de komende IAA in Frankfurt een nieuwe "microcar" zal onthullen.

Toyota verkocht in Q1 van dit jaar voor het eerst meer auto’s dan General Motors. Om exact te zijn: de Japanners verkochten in het vierde kwartaal 9,2 procent meer auto’s. Dat komt neer op een totaal van 2,35 miljoen voertuigen.

Een nieuwe kleine Toyo moet de productie verder omhoog schroeven. Deze auto wordt in het modellengamma onder de Aygo geplaatst en zal waarschijnlijk lijken op de Endo concept-car uit 2005. De verkoop moet reeds starten in 2008, zo schreef Automotive News onlangs.17 reacties

ziet er wel grappig uit
Camry is niet klein :P
Zuinig voor het milieu natuurlijk, maar zelf zou ik toch liever een Duitse auto rijden. Vind ik persoonlijk mooier.
@Rossi: je hebt gelijk, het gaat om de Yaris en Aygo…
Het ziet er leuk uit, minder standaard dan de andere Toyota’s iig. Het is een vooruitgang…
Zo en je word van achteren aangereden en je rug is gebroken, voor de vrouwen die achteruit rijden en tegen een paaltje aan dan loop je gelijk 4 maanden met een scheve rug en voor is het zo te zien niet veel anders. PS. En niet alle vrouwen rijden slecht maar even voor het hokjes idee, en ook mannen kunnen volgens dat concept rijden!
Wel ja joh, nog kleiner. Ooit moet je door een microscoop kijken wil je je auto bewonderen…..
Ok, dat wordt nog lachen als Toyota ze steeds kleiner wil gaan maken.
lijkt wel een dichte rolator
Als het toch een kleine auto wordt met minimale bagage ruimte en voor 2 personen kan het dan niet een coupe of cabrio zijn? ala daihatsu copen, suzuki capucino, honda beat, autozam az-1 ( super fet btw). zon auto voor minder dan 10000E met het motor in het midden of rwd en je hebt een super vette bak dat niet veel verbruikt en leker sportief rijdt. ik zou hem wel kopen als ie tenminset 100pk had.
Kleiner dan de Aygo?

Dan krijg je smart capriolen. En hopelijk dit keer wel gewoone en vierpitter.
nog meer van die kleine krengen….

‘k wacht nog steeds op een waardige opvolger voor de Supra en de MR2
@rossi Camry is in de states wel klein. Als we toch met GM aan het vergelijken zijn haha. Sorry, flauwekul van mijn kant.

Wel een challenge om een NOG kleinere auto dan de Aygo te maken. Hoe haal je dan in joe’s naam 4 of 5 sterren bij Euro Ncap?
Toyota is lekker bezig in het A-Segment en daaronder (Hoe gaan we dat segment dan noemen?) vergeet echter niet dat zo´n auto ook een prijs kleiner als de Aygo moet hebben. Qua marge hou je dan niet veel over. Misschien dat Toyota toch ook eens moet gaan kijken naar niche uitbreiding in de c / d segment.
moet dit de nieuwe smart voorstellen. Of hebben ze bij toyota ook van de daf contest gehoord. Van de week was wel in het nieuws dat ze de meeste winst behalen met kleine auto’s waarom zouden ze dan niet met nieuwe kleine auto’s komen
Jeuh, wat is Toyota saai geworden de laatste tijd, kwamen ze in de jaren 90 nog aan zetten met leuke aparte wagens zoals de Supra, Celica GT-4, Paseo, MR2 (niet die wijvenbak die ze nu verkopen), nu is het saaiheid troef daar…
Komen ze nog met die nieuwe Supra aanzetten of niet?
het idee lijkt wel van de opel trixx concept car

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).