Ook Chevrolet is er zeker van…

Branded content, 26 Reacties

Ok, allemaal voluit in de ankers, we hebben namelijk weer een advertorial! Het gaat om Chevrolet die een zeer interessante deal heeft. Als een klant na aankoop van een nieuwe Chevrolet het gevoel heeft dat hij of zij niet 100% content is, dan krijgt deze persoon het geld terug. Om wat voor reden dan ook.

Waarom deze actie? Bij Chevrolet zijn we 100% zeker van onze zaak. Dat geldt voor onze modellen, onze service en de financieringsmogelijkheden. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten 100% content zullen zijn met hun nieuwe Chevrolet en daarom geven wij de mogelijkheid om een nieuwe Chevrolet te retourneren.

Klinkt goed, maar wat zijn de kleine lettertjes? Er zijn geen kleine lettertjes. De voorwaarden zijn luid en duidelijk: Een klant die niet 100% content is dient binnen 30 dagen en maximaal 3000 km zijn/haar Chevrolet schadevrij en zonder aanpassingen terug te brengen en een andere auto van minimaal dezelfde waarde te hebben gekocht.

Ok, dat laatste (een andere auto van minimaal dezelfde waarde) lijkt misschien wat tricky, maar je begrijpt dat men wil voorkomen dat freeloaders een maandje gratis willen rijden.

Als bonus krijg je nog een autoblog kooptip: de Captiva schijnt erg hot te zijn. Acht maanden na de marktintroductie zie ik de SUV opvallend vaak rijden. “De interesse in ons land is zo groot, dat wij bij de fabriek de laatste maanden 1.000 extra orders hebben geplaatst,” aldus een woordvoerder van de Chevrolet-importeur.26 reacties

chevrolet is er zeker van… ofwel de wanhoop nabij
vØlvØ frǽk
ja dat laatste doet het hem natuurlijk.. een andere auto van dezelfde waarde.., maar je hebt inprincipe toch een maand gereden zonder afschrijving te betalen.. :-P
jottem!
ik wacht wel op de occasions die zullen er vast straks genoeg zijn:P

niet dat ik intresse heb in een Chevrolet daar niet van:D
‘Een klant die niet 100% content is dient (knip) zijn/haar Chevrolet schadevrij en zonder aanpassingen terug te brengen en een andere auto van minimaal dezelfde waarde te hebben gekocht.’
Da’s wel erg risicovol. Je moet eerst een andere auto kopen en dan aantonen dat de auto schadevrij is. Als de dealert stiekem toch nog ergens een krasje vind hang je en zit je met twee auto’s opgescheept!
Hahaha.. onzin actie.

Niemand die een Chevy koopt, doet dit op goed geluk. Je gaat eerst de auto uitvoerig testen en online kijken naar de ervaringen van andere Chevy rijders. Als je dan eenmaal overgaat tot het kopen van die bak, maak je een weloverwogen keuze en kom je daar niet na een maand op terug.

Dit is puur een actie van een automerk dat t moeilijk heeft. VW, BMW of Toyota zouden niet zo gauw met zo’n actie komen.
Moah, ik zie toch liever een voortzetting van die porsche-actie: 2 halen 1 betalen.

Maar het blijkt maar weer dat je steeds gekkere dingen moet verzinnen om tegenwoordig je wagens aan de man/vrouw te brengen.
Geldt deze actie overigens ook voor Corvette?
het blijft een Daewoo :S
@ greg, je noemt nu wel vw en bmw, maar je kunt beter toyota en opel noemen, aangezien die toch wel het meest verkocht zijn
die hebben het het minst moeilijk met de verkoop vind ik
Dat jullie hier geld voor krijgen joh… (ik gun het jullie overigens van harte!) Er zit altijd wel een lichte ondertoon in het bericht rondom de advertorials en er komen gegarandeerd negatieve opmerkingen in de comments. Ok, het blijft reclame, maar niet de meest positieve lijkt me.

Bij elke positieve reactie verdenk ik overigens de marketing-afdeling van de betreffende advertorial… “Waarom deze actie? Alsof ik mijn net aangeschafte fantatische DaewooChevrolet Matiz (waar ik tussen 2 haakjes ontzettend tevreden mee ben) ooit weg zou willen doen?!?
Ja het blijft een Deawoo, kunnen ze nog zulke leuke acties hebben :)
@OJ: wellicht heb je gelijk, maar ikzelf krijg wel een positiever beeld bij Chevrolet doordat ze dit op autoblog doen. Het is natuurlijk erg veilig om de standaard weg te kiezen (banners, tv-reclame, etc), maar op deze manier staan ze open voor reacties en benaderen ze de echte autoliefhebbers…

(nee, ik ben niet van de marketingafdeling ;) )
@Luc
Had gekund.. maar VW en BMW boeren ook ontzettend goed. VW is de nummer 1 van Europa en BMW heeft 1 van de laagste marketingbudgetten van heel autoland.
Jammer dit, heel jammer.
Ik zeg het je! Auto´s kopen wordt dadelijk nog interessanter dan zegeltjes sparen of AH bonuspunten sparen of Airmiles sparen……
Tsjonge jonge.
Lijkt wel reclame man ;-)
@ Greg. Of BMW het laagste marketingbudget heeft zeg echt helemaal niks. Meer zegt als BMW het laagste bedrag aan marketing heeft besteed per verkochte BMW. En inderdaad BMW scoort daar erg goed in. Maar wat is het lange termijn effect. Inderdaad, BMW doet het het eerste kwartaal niet super.
Zlefs met zo’n zekerheid zou ik het nog niet doen. Je moet er namelijk een minimaal even dure chevrolet voor terugkopen. Dan ben je 99% zeker nog niet tevreden als de eerste al niet voldeed.
De autoblog kooptip?
Ik dacht dat jullie het niet zo voor SUVs hadden?
@ marco: De Corvette is sinds een tijdje geen Chevrolet meer maar een Corvette (merk op zichzelf dus) dus helaas geen *gratis* corvette :p
@Merc
Daar snap ik niets van.

Wat maakt het uit als ik zeg “BMW heeft het laagste marketing budget” of “BMW heeft de laagste marketingkosten per verkochte auto” Ze verkopen er toch geen pizza’s of tampons.

Ok, ze hebben ook een motorendivisie, maar die is in vergelijking met de autopoot zo klein, dat dat van marginale invloed is op het hele marketingbudget.
Tuurlijk.. relatieve getallen hebben een hoge informatie waarde, omdat je op die manier beter kan vergelijken met branchegenoten. Als je dat bedoelt, dan heb je groot gelijk. Maar als ook in absolute zin het BMW marketing budget veel minder is dan bij branchegenoten, dan heeft dat zeker ook informatiewaarde.
Ik heb geen interesse in een Deawoovrolet, maar wil wel even reageren op de advertorial zelf. Vorige keer was er nogal wat te doen om de advertorial en dit keer vind ik het een stuk beter in elkaar zitten!

Het is nu duidelijker een reclame-boodschap en niet een bericht van één van de autobloggers. Zo blijft de geloofwaardigheid van Autoblog.nl goed en wordt de boodschap tóch overgebracht. Op deze manier is zo’n advertorial welkom, als Autoblog.nl daar leuk mee verdient!
Zie het nut hiervan niet in.
Als je een testrit maakt ben je er toch uit of je hem 100% ok vind, niet?
Waarom een maand mee bollen om 100% te zijn?
Niet tevreden geld terug, precies de aankoop van een fles afwasmiddel or whatever
de Chevrolet Captiva is een heel mooie auto , jaloers is het juiste woord als je de Chevrolet Captiva niet mooi vind,goed gedaan met de chevrolet Captiva en er komen nog meer mooie verassingen,dus wacht afwachten.
laatst gehoord dat iemand een echte captiva 150 PK heeft, hij zij dat ze begrensd zijn zo rond de 100 PK. Weet iemand of dit waar is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).