Verstopt de politie zich nu ook in lesauto’s?

Auteur: , 519 Reacties

Om ons als ongehoorzame burgers op het rechte pad te houden, houdt de politie er af en toe smerige praktijken op na die je bijna doen denken aan een periode die we ieder jaar op 4 mei herdenken. Brave borsten zullen natuurlijk roepen dat je je nergens zorgen over hoeft te maken wanneer je je netjes aan de regeltjes houdt, maar dat wil ik nu even niet horen.

De politie heeft wellicht een nieuw wapen in de strijd tegen de burgerlijke ongehoorzaamheid in het verkeer. Ze verstoppen zich in een lesauto. Gisteren werd namelijk een automobiliste in Alkmaar aan de kant gezet en beboet door twee agenten in burger, die zich schuil hielden in een lesauto. De vrouw reed op de Bierkade tegen het verkeer in.

Volgens Menno Hartenberg van de politie is hier geen sprake van een nieuwe tactiek, maar hadden de twee agenten rijles en als ze dan een ernstige verkeersovertreding zien dan maken ze daar werk van.

Wat een verschrikkelijk vergrijp, dat de agenten die dus kennelijk niet aan het werk waren, hiervoor hun rijles moesten onderbreken om de vrouw te beboeten. Wat denk jij?

Met dank aan Jeroen voor de tip!519 reacties

Michael Fontijn
In 1 woord kansloos..

het hele politiegebeuren is in Nederland gebasseerd op zoveel mogelijk geld binnenhalen op wat voor manier dan ook. Het heeft zo langzamerhand niets meer te maken met verkeersveiligheid, maar gewoon cashen.
Het is al vervelend genoeg dat ze in burgerauto’s rondrijden, ik vind het te ver gaan dat ze nu ook lesauto’s gaan gebruiken.
Zou op zich geen domme strategie zijn, ik werd met rijles af en toe gerirriteerd hard ingehaald: flits/politie, volgen…
Ben wel in 1 keer geslaagd trouwens.
Ok aan de kant zetten begrijp ik nog, maar beboeten? Agenten die niet in dienst zijn, mogen toch niet bekeuren? Zo is m’n broer 7 jaar geleden nog met 180 aan de kant gehouden door een agent die net ‘vrij’ van dienst was… Hij kreeg toen iig geen bekeuring.
Zeker wel nieuwe techniek
word echt moe van die politie
laast waren ze nog bij een weg (die open gebroken was) achter de bosjes aan het wachten om fietsers die fietsten over het voetpad in de kraag te vatten
en een leuke bekeuring te geven.

sorry als ik zeg dat ik de politie van tegenwoordig erg zielig vind.
slim.
Ten eerste kan er maar één agent tegelijk rijles hebben (in 1 auto). Wat zat die andere dan te doen in de baas zijn tijd?

Daarnaast vind ik het vreemd dat agenten die zelf nog niet de verkeersregels en/of voertuigen beheersen blijkbaar wel kundig worden geacht het verkeersgedrag van een andere verkeersdeelnemer te kunnen beoordelen en corrigeren. Als die agent bijvoorbeeld zakt voor zijn theorie, wat zegt dat over de kwaliteit van zijn verbaal?
Het idee van die lesauto vind ik op zich nog wel prima, want als er volgens mij één type weggebruiker is die door iedereen genaaid wordt, is het wel de lesrijder. Ik weet nog wel dat ik in de lesauto regelmatig nog net ff ingehaald werd en gesneden omdat iemand niet achter je wilt zitten. Of die voorrang van rechts die je niet kreeg en dat soort zooi.

Maar ik denk niet dat dat de gedachte van de Van-Spee-brigade-der-zakkevullers is en dat is dan weer jammer…
Het gaat nergens meer over. Steeds meer gaan beboeten helpt echt niet om het verkeer nog veiliger te laten worden. Dat houd gewoon eens op. Er blijven altijd overtredingen, maar er moet dat ook gewoon eens een keer iets door de vingers gezien worden. En niet, voor meneer agent zijn nog half volle bonnenboekje weer een pagina minder. Zodat hij zijn target haald. Als ik 54 rij op een weg waar ik 50 mag en ik krijg daar zelfs een bon voor, dan is voor mij het idee erachter dat het voor de veiligheid is weg. Dit is toch gewoon pesten van de burgers!

In een lesauto is trouwens ook kinderachtig! ;)

TIP! Als je aangehouden wordt voor een alcoholcontrole, altijd even vragen of de agent bevoegd is om je te laten blazen. Er zijn namelijk niet heel erg veel agenten in nederland die hier werkelijk het certificaat voor gehaald hebben. Maar elke agent doet het gewoon… (hoorde ik van een kennis die agent is, dus zal wel kloppen dan :P)
@ Sander, leuke tip, maar ik heb een betere

Niet drinken als je gaat rijden! Zowel ben je wel een enorme sukkel, da’s nou één van de dingen die ze van mij wel vaker mogen gaan doen!
@ Sander
Klopt, maar die bevoegdheid is er an sich wel, en mag sinds een uitspraak een paar weken/maanden geleden ook met terugwerkende kracht toegekend worden.
Dennis The Hulk
Hallo!!!! Ze reed tegen het verkeer in en dat is niet echt ongevaarlijk, dus terecht dat ze een bekeuring ontvangt voor zulk idiooot rijgedrag! En dat is toch wel ff andere koek dan een paar km te hard rijden op de snelweg ofzo.
Dennis The Hulk
@Sander, je bent echt wel zielig om met drank op aan het verkeer te willen deelnemen. En elke agent heeft het recht om je aan te houden voor een blaastest blijkt en terecht mi. Drink&Drive is 4 losers.
Zo stonden ze in apeldoorn laatst te flitsen met een bestelbus op groene handelaarsplaten langs de weg.

Soms gaan ze toch iets te ver…
@Hansie!,
dan woon jij in Nijmegen. (het was net op het nieuws, er is ook een raadslid dat zich ermee bemoeit en wat boetes aan het vergoeden is. (€100,- hoorde ik?) mafkezen daar in nijmegen.
Ach ja, de Bierkade in Alkmaar is pas een maand of zes eenrichtingsverkeer dus hoe zou mevrouw dat nou kunnen weten ;)
Aan de andere kant geef ik haar wel gelijk, om Alkmaar-oost te bereiken moet je anders kilometers omrijden.
tja…ze moeten toch wat verzinnen. maar als er een lesauto met 150km/h achter je aan komt lijkt het me wel duidelijk dat dit een ‘undercover’ politiewagen is. dus dan pas je je snel aan aan het andere verkeer. en met een wat geluk hebben ze je dan niet kunnen meten.
ook flitswagens die achter een viaduct staan, erger ik me aan. ik kan niet alles tegelijk… altijd als ik een viaduct nader schiet ik helemaal in de stress ( :P ) dan kijk ik eerst of er toevallig steengooiende jongens op staan, dan kijk ik naar de berm of er en onopvallend opgestelde politiewagen staat, dan kijk ik naar mijn snelheidsmeter. en daar tussendoor moet ik ook nog het verkeer om me heen in de gaten houden….
@Hansie

dat las ik ook in de krant ja.. echt te kinderachtig voor woorden.
Ik woon zelf in een éénrichtingsverkeerstraat (is dat 1 woord?), en het enige type voertuig dat dagelijks tegen het verkeer in rijdt is wit en heeft rood/blauwe striping.
@ slk55amg Al zou dat alles in combi nog leuk zijn, stenengooiers + controlerende agenten = partij! :)
@ Sander Goeie tip, maar ik heb een betere.

Als je nou ooit in Amerika bent, haal dan effe je State License. Ik heb zo mijn Georgia State License en als ik in Nederland ben en wordt aangehouden laat ik ze dat kleine kaartje even zien. Wedden dat ze zeggen: Ow, laat maar hangen. Ik heb gehoord dat de nummers van Amerikaanse rijbewijzen niet in het Nederlandse systeem kunnen worden ingevoerd. Ik doe het ook andersom. hier in Amerika laat ik ze mijn roze papiertje zien. Standaard antwoord: Alright, please slow it down a little bit sir. Have a good night :)
@ Dennis The Hulk

Ik neem niet met te veel drank op deel aan het verkeer. Maar als je bijvoorbeeld twee biertjes op hebt, kan je volgens mij nog prima rijden. Maar twee flesjes (groter, namelijk 33cl, glazen maar 250cl) is al te veel. Als je daarna gelijk gaat rijden kan je gepakt worden. Ik heb het niet over de echt dronken autobestuurders met meer op. Daar ben ik ook tegen! Dat dat even duidelijk is.
@ Smokin
Deze????????????????????????
http://img147.imageshack.us/img147/2348/bmwm3racebl3.jpg
Dennis The Hulk
@Sander, duidelijk en gelukkig maar, want er vallen nog steeds te veel doden door drank in het verkeer.
Rijden met drank ok mag niet!! MAARRR TIS TOG LEUK DIE AGENTEN TE KLOTEN!!! dus gwn vragen naar die certificering!! en ze een beetje dwarsbomen.. kbedoel ze stonden laatst in Tilburg op de Bredaseweg te flitsen vanuit een aanhanger die ze er neer hadden gezet sorrie hoor.. MAAR OVERDRIJVEN IS OOK EEN VAK!!
NSB praktijken……? :)
Het stikt me eigenlijk niets….
Uhm als dit de echte reden is en het is echt geen nieuwe taktiek, dan heb ik er weinig problemen mee eigenlijk.

Welke Jan Doedel of in dit geval Jantien Doedel rijdt nou tegen het verkeer in. En als ze een ongeluk had gemaakt dan was het zeker haar schuld niet.
maar ja, als je niets verkeerd doe heb je niets te vrezen…
Volgens mij hebben draven veel (gefrustreerde?)mensen hier een beetje door. Deze mevrouw rijdt vanaf de verkeerde kant een eenrichtingsweg in. Terecht dus dat die agenten ingrijpen. Die eenrichtingsweg is er niet voor niets. Als ze er vanaf de verkeerde kant inrijdt komen er alleen maar opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Van agenten word verwacht dat je altijd agent bent, en niet alleen tijdens werktijden.
In december heb ik op een late avond maar liefst 2 bekeuringen gekregen (van EUR 130,00 ELK !) van een ASPIRANT agent die NA werktijd onderweg was naar huis. STREBER !!!!!!


Overigens,…. De twee agenten hadden rijles ?! Worden de agenten steeds jonger of lijkt dat maar zo? Betaalt de politie nu ook al je rijbewijs ? (Van mijn geld dus !!!)

O O.
Ik krijg die rode vlekken weer terug in mijn nek.
Ik moet weer stoppen ;-)
Het enige wat er met ons geld gebeurd dat die blauwe laffe herders binnen halen is dat er leren bekleding voor de Opels wordt gekocht.
Het is toch vervelend als je je begroting niet rond krijgt. Dan moet je wat doen. Ik ben benieuwd wanneer de politie in 45 km karretjes gaat rijden.
Tja, nogal stom dat je tegen het verkeer in rijdt, nietwaar?
Johan jammer dat de belasting dienst niet langs reed in Apeldoorn.
werk verichten met een voertuig met handels platen,is namelijk ontduiking van de wegen belasting en dat horde die kloot zakken wel te weten.
want dat mag zelfs de politie niet
Kan me er opzich wel wat bij voorstellen. Er zijn automobilisten die als hobby leswagens pesten om die leerlingen op de zenuwen te werken. Nou, dan kun je gegarandeerd boetes uitdelen.

Even voor alle duidelijkheid, ik ben er uiteraard ook niet blij mee.
Staat bij ons zelfs ergens in de wegcode: de politie mag eender welke vorm van camouflage gebruiken om overtreders op te sporen, of dat nu lesauto’s dan wel voertuigen met buitenlandse nummerplaten etc zijn…
van daar dat er zo veel recht zaken niet ontvankelijk worden verklaard door onwettig verkregen bewijs ze mogen jullie les boeken wel eens aan de wet aan passen
Stond gisteren nog een mooi stukje over in de Spits over deze graaicultuur bij de politie. In dat voorbeeldje werden fietsers die eigenlijk moesten afstappen bekeurd omdat ze over een voetpad moesten rijden( wegens wegwerkzaamheden ). de politie sotnd hierbij net om het hoekje te wachten totdat de fietsers voorbij kwamen. Dit heeft helemaal niets met verkeersveiligheid te maken aangezien er maar weinig fietsers zijn die de laatste 100 jaar een voetganger hebben doodgereden.
Klinkt perfect! dan vallen ze tenminste goed op in het verkeer. next time als je een les auto ziet kan je er gelijk rekening mee houden.

Politie bedankt!
@A-Town
Je bent wel snel strafbaar bezig met een Amerikaans rijbewijs. Officieel moet je dan een zg. ‘internationaal rijbewijs’ hebben: dan pas mag je officieel met je Amerikaanse rijbewijs hier rijden. Verder krijg je als je je hier vestigd een x aantal dagen om het om te ruilen voor een nederlands rijbewijs. En dan als slok op de borel ben je in nederland verplicht je nederlandse documenten te gebruiken als je die hebt, dus een amerikaans rijbewijs tonen terwijl je ook een nederlandse hebt is ook nog eens strafbaar. Met pech zit je dus dan drie keer fout :)
die L staat gewoon voor Losers
wimbers: idd dat heb je goed ;).
de L staat voor loze banen
oeps, ik toeter er altijd naar.
ze weten dat mensen zot doen als ze achter een les auto rijden dus daar pikt de politie gretig op in, maar in deze context is het nog heel anders en echt smerig.
Hou toch op. Als je fout zit en gepakt wordt moet je sportief blijven en niet gaan zitten klagen.
dit slaat toch allemaal neregens op, die vuile gluiperts. straks kunnen we niet eens meer over steken zonder eerst een half uur bij een stoplicht te moeten staan.
Deze politiemensen moeten direct voor het vuurpeleton gezet worden! PANG!!!!!!
ik vind het een smerige klote streek van de politie … en ook nog heel zwak, zelf ben ik al een keer bijna terpletter gereden door een woute wagen die zonder zwaailichten of iets door het rood kwam met dik tachtig in de bebouwde kom. en dan het lef hebben om mij aan te spreken als ik kei hard toeter…
Het wordt ook steeds gekker in nederland..
Hollandse politie, ware boeventronie!! Ze denken gewoon dat ze Jezus zijn, zodra in een uniform gehuld zijn, of een pasje bij zich dragen. Gisteren in Nijmegen ook. Moesten fietsers langs een drukke route via de stoep, omdat de straat opengebroken was. ipv dat ze een waarschuwingsbord neerzette ,verstopten ze zich achter een hoek en sloegen toen, als er fietsers voorbij kwamen. De agenten namen trouwens wel snel de benen nadat ze in de gaten kregen dat ze gefotografeerd werden door een amateurfotograaf, stelletje bange-poeperds! zie je meteen dat je in-weze gene haar beter bent in een uniform, maar ja daar geilen agenten nou eenmaal op!

Nu snap ik wel dat de politie ervoor is dat burgers zich gehoorzamen en wie tegne het verkeer inrijdt, of op de stoep fietst, mag van mij een bekeuring krijgen, maar doe het dan niet op zo’n lage en achterbakse manier!
wat zit iedereen hier te zeuren.

als je je gewoon netjes aan de verkeersregels houdt dan heb je ook geen problemen en kunnen zij ook niks cashen. stelletje wegmisbruikers
Mzzz

Dat er regels zijn is goed ,maar dit begind lagzaamerhand wel beetje op militairrigiem te lijken.

Ach nog een paar jaartjes en dan ben ik er vanaf
het is pas zielig dat het tegenwoordig blijkbaar zo moet.
Dat ze dronken losers van de weg plukken vind ik meer dan goed recht van oom agent, net als figuren die al 30 jaar zonder rijbewijs rijden, terwijl ik een aantal maandlonen bij het CBR heb mogen inleveren, mogen ze ook wel van de weg plukken wat mij betreft.

Maar als ik dan een boete in de bus krijg omdat ik toevallig 6 km te hard rij, dat vind ik dan persoonlijk weer compleet schandalig, en als ik dit dan ook doe door een veilige situatie (gas erbij om even iets sneller weer op rechts aan te kunnen sluiten) voor mezelf en medeweggebruikers te creeëren, dan twijfel ik gigantisch aan het politieapparaat.
Ik moet zeggen dat ze aardig vaak staan te flitsen hier in alkmaar, ook plukken ze je hier voor de meest vage kleine dingen van de weg. laatst nog werd een collega van mij uitgedaagd om een sprintje te trekken tegen een motor. bleek deze motor dus gewoon een smeris te zijn en ja hoor!!! een dikke vette boete en rijbewijs inleveren omdat hij zich liet provoceren volgens de agent. politie moet eens wat gaan doen aan de stijgende criminaliteit ipv mobilistje pesten. dat ze dit daarom ook doen echt…. ik heb er geen woorden voor, logisch dat bijna iedereen geen respect meer heeft voor de smeris!
Hahahha grappig verhaal ze zegge dat ze aan het lessen waren en dus niet aan het werk
dan mogen ze technies gezien niet eens een boete omdat ze buite hun dienstijd zitte maare waarom moete ze lessen zijn het agente in opleiding of zo
als ze onse belastings geld nou aan betere dingen verspille dan stom zinig rondjes rijden
Hmmm het wordt wel steeds erger in ons kikkerlandje ja. En het heeft denk ik tegenwoordig net zo veel te maken met geld binnen halen als met daadwerkelijk de veiligheid te handhaven, zoals Michael Fontijn hieronder al duidelijk heeft gemaakt. Waar zijn ze immers als je ze hard nodig hebt??!
Volgens mij is er iest uit de berichtgeving gelaten. De politieacademie geeft rijlessen in opvallende surveillancewagens. Deze politievoertuigen zijn weldegelijk voorzien van de herkenbare strepen en blauwe zwaailichten. Omdat deze voertuigen dienen als leswagen zijn ze duidelijk voorzien van een blauwe rechthoek met de ‘L’ van lesvoertuig. Ik heb deze politievoertuigen meermalen op de weg zien rondrijden. Het is vette pech als je door deze dienstdoende agenten aan de kant wordt gezet voor een strafbaar feit. Moet je maar opletten! Tegen de richting inrijden is al helemaal stom……..domoor!!!!
in de buurt van Leiden kwam ik vorige zomer een keer een Saab 9-3 cabrio tegen met flitsapparatuur….. het wordt steeds gekker met die lui.
in 1940-1945 noemden wij deze mensen GESTAPO deze hadden de zelfde smerige streken als dat wat wij nu POLITIE noemen.
Is er iemand die er al over nagedacht heeft dat de politie in een opvallende politieauto rondreed en aan het lessen waren voor het rijden met hoge snelheid???
Je wilt toch ook dat de politie snel bij jou is als het nodig is en dat dit dan ook nog veilig gebeurd.
Enne omdat ik weet waar ik over praat kan ik je vertellen dat de politie niet rondrijd in lesauto’s maar wel in politieauto’s waar tegenwoordig een grote L op moet zitten van de minister om aan te geven dat men bezig is met een opleiding. Geloof dus maar niet dat men rondreed in een burgerauto met een L erop!!!
Ze blijven dan echter wel opsporingsambtenaar en dus ook bevoegd om op te treden indien zij dit nodig achten!!
Dit kan echt niet hoor, de herdenking 4 mei heeft natuurlijk helemaal geen link naar welk politie optreden dan ook.
Daarbuiten is het zo dat als je de regels volgt, gesteld om orde en verkeer te handhaven er niets aan de hand is en je ook niet te maken krijg met een politie optreden.
Met andere woorden hou je aan de gestelde regels dan is er niets aan de hand. Als je willens en weten deze regels overtreed ben je de lul en dan moet je ook niet zielig doen als je op de vingers getikt wordt door de politie. En als laatste wil ik kwijt dat ook een politieagent een mens is, dus fouten kan maken net als wij. Buiten het bekeuren van overtreders doen deze agenten nog veel meer. Mogelijk dat hier eens bij stil gestaan kan worden.
Johan.
Th. van Rossum
Ik vind het artikel simpel eigenlijk te ongeloofwaardig om waar te zijn. Volgens mij komt het van een journalist met een hele grote duim!
Maar verder word ik erg moe van mensen die altijd maar tegen de politie zijn en zelfs het onfatsoen hebben een link met 4 mei te durven leggen.
Even aan al die mensen die altijd zo bijdehand tegen een agent zeggen dat hij “beter boeven kan gaan vangen” bij een verkeersovertreding: een Gevaar op de Weg is ook een hele grote boef! Camera’s, identiteitscontrole; wie er tegen is heeft gewoon iets te verbergen! Punt!
TTB vindt het logisch dat bijna niemand (hij zegt “bijna iedereen” maar dat is dan gebrekkig Nederlands) geen respect meer heeft voor de “smeris”. Dit taalgebruik zegt al genoeg.
Het is gewoon boeventaal. Dat je nog maar vaak gepakt mag gaan worden!
hou je gewoon aan de regels heb je ook nergens last van , als je het er niet mee eens bent moet je in de politiek gaan zo werkt het of je het nou leuk vind , of niet !
wat een stakkers en diep triest laat ze eerst eens de criminelen, dieven en ander tuig pakken!!!


niet de hardwerkende burger echt als je by de politie van tegewoordig zit ben je egt een stakker, en het beleid in nl is ook zwaar naar de klote!!!!
Th. van Rossum
Militair regiem, Tim? Wat is dat voor een aanstellerij? Grow up! Of ga eens een jaartje in Iran of China wonen: dan weet je pas wat een militair regime is!
Dit soort van overkrijgen zijn altijd onvermijdelijk bij een verwende en teveel de watten gelegde generatie.
Hoezo doet het je nu pas aan de periode denken die we 4 en 5 mei herdenken, regelmatig worden er op de snelwegen rasia,s gehouden waarbij iedereen een parkeerplaats op word gedirigeerd de auto op z,n kop gezet wordt en jijzelf gefoulieerd word en zo zijn er nog legio voorbeelden aan te halen kliklijnen enz, het begind hier aardig op de oude DDR te lijken daar werd je ook zo behandeld.
Th. van Rossum
Tyopefoutje: “overkrijgen” moest “overdrijvingen” zijn.
Gewoon voor laten komen dan kom je er al snal genoeg achter of de agenten inderdaad bezig waren met lessen of dat het gewoon weer iets smerigs is van de politie :)

BTW politie agenten lessen tegenwoordig in dienstauto’s met strepen kwam er laatst nog 1 tegen op de weg met een L op het dak.
Of het nu leswagens of containers zijn
maakt de politie niets uit
Geld is alles waar ze aan kunnen denken
of de beurger dat kan betalen maakt hun niets uit
De ze mensen betalen de ambtenaren al grof dus een bon
meer of minder maakt toch niet
hun salaris is veel belangrijker
vooral nu er een reken fout gemaakt is ,
en zij nu hun 13de maand bij ons weg moeten halen
Of wij kip eten omdat kalkoer er niet aanzit
Kijk al weer uit naar de volgende “grap “waar ze ons weer mee willen pakken
Juanita
Alleen smokin is leuk.de rest ..ach
Je hebt je gewoon aan de regels te houden. die zijn er niet voor niets. als het niet op een ‘sneaky’ manier gebeurd, dan worden overtreders nooit gepakt en leren ze het dus niet. natuurlijk zijn er weleens dubieuze boetes, maar ik vind het volkomen terecht om in een lesauto te surveileren
Politie zijn machtsmisbruikers, zijn mensen die in het dagelijkse leven worden uitgekotst. Ooit wel is gezien dat ze iets nuttigs deden? Dagelijkse bezigheden van de politie zijn, rondrijden, toekijken als er een ongeluk is gebeurd, en jongens van 16 aanhouden en met de meest belachelijke verhalen hen ervan overtuigen dat als men 200m op het achterwiel rijdt je je voertuig niet meer onder controle heb! Pardon? doe jij dat is op je fiets na dan?om maar te zwijgen op een scooter! DOen ze dit waar het absoluut niet kan, oke! maar voertuig niet onder controle? is een beetje een verkeerde term denk ik!
Als jullie nou eens goed lezen en zien dat er staat, dat het ging om een agent die rijles had dus instructie kreeg het zogehete VRO of BROA en tijdens deze les gewoon wederom een van de ASO’s die wij rijk zijn op het nederlandse asfalt aan de kant had gezet om die een overtreding beging!

Als we allemaal nou een stoppen met zeiken en ons met onze eigen zaken bemoeide werd het een beter land gelukkig zijn er van jullie maar weinig want ik ben blij dat ze er zijn en nog veeeeeeeeeeele meer met mij laten we eens lekker de politie afschaffen nou dan kan je Nederland op je buikje schrijven en die 4 mei vergelijking dat is helemaal TRIEST!!!! sjonge jonge hoe durf je dat opzich te zeggen!!

Wees blij met die mannen want neem zo’n politie in amerika of duitsland of waar dan ook LEKKER STRENG!!!! dan heb je geen rechten meer dan hoef je niet eens in discussie te gaan en je hebt al een wapenstok in je nek of een pistool gericht naar je lijf omdat je vervelend doet!
Geld geld geld! luister ik ben niet Pro politie of althans helemaal voor die gasten maar ksta wel aan hun zijde in dit geval want ik vind het echt super triest zoals wij over ze denken. Mijn pa is een agent als je ziet wat voor een rotzooi die man allemaal meemaakt waar hij werkt en blij is dat ie weer heelhuids thuis voor DAT SALARIS!!
En nee niet van jullie belastingeld want zij betalen toch ook belasting of niet!!

Ik hoop dat ze nog veel van die aso’s en sukkels op de nederlandse wegen mogen pakken, want ik erger me dood aan die mongolen die me voorbij scheuren met 150 of kleven of links hangen!!!
Keurig werk jongens! ga zo door!!

DUS STOP HET ZEIKEN ! EN GA EENS EEN KEER DOOR MET JE LEVEN!!!

Zo dat is eruit.

Gr.Ron
Het is gewoon diep, diep triest dat de politie niks aan veiligheid doet maar liever hardwerkende mensen lastig valt door kinderachtige boetes.
Praat svp NIET over 4 mei als je niet weet wat die datum inhoudt!

Waar hebben we het nou over? Undercoveragenten zijn welkom als het gaat om grote criminelen en waarom geen ‘undercover cars’ als het gaat om ovetredingen? Omdat we het bij de tweede voelen in ons eigen portemonnaie!

Trouwens, als het puntje bij paaltje komt zijn we de politie dankbaar, maar o wee als ONS iets niet zint!
wat lesauto politie mensen krijgen les in dienst wagens toch?
en als politie man moet je al een rijbewijs hebben toch?
maar ja weer zo,n sneeky way van de smerissen
Als je niet weet waar je over praat hou dan je mond ! !

Dit was een opvallende politieauto ! Wel in een lessituatie maar agenten leren iets beter rijden dan de gemiddelde automobilist en onder andere omstandigheden.

Dus ik snap niet waarom dit het nieuws heeft gehaald ! !
sorrie maar ik lees alleen maar stoer praat van “met drank op achter het stuur dat het kan ”
en “klote flits palen en verborgen flitsers” nou ik denk dat je anders piept als je een kind op de motorkap hebt liggen met drank op of een paar kilometertjes te hard.
dan heb ik geen medelijden met met je en wil ik wel eens zien of je dan nog zo stoer bent of dat je met tranen bij je mama staat.

er zijn regels of ze nou leuk of niet leuk zijn je hebt je eraan te houden.
Prima hoe meer overtreders te pakken nemen hoe beter, al dat gedram over die arme
mensen die niet weten wat wel en niet kan.
Ik rijd veel kilometers en wat je soms tegenkomt is niet te filmen. Bekeuren die hap
hoe hoger hoe beter.
Ik vind het goed dat men beboet wordt als men een verkeersovertreding maakt en zeker als het een geval van tegen het verkeer inrijden betreft. En dat de politie er voor velen niet-acceptabele opsporingsmethodes op nahoudt verdient niets dan lof. Overigens rijd ik zelf ook pittig, vandaag nog tegen de 170 aan (wil niet mijn rijbewijs kwijtraken, maar als ik gesnapt wordt dan betaal ik die boete zonder morren, had ik maar niet te hard moeten rijden.
Natuurlijk was die mevrouw fout, maar daar gaat het verhaal niet over.
Waar het over gaat is dat justitie en politie zich laten misbruiken door het ministerie van financien. Het is een bekend feit dat zei van de minister doodgewoon een target krijgen die gehaald moet worden. En DAT heeft niets met veiligheid te maken. En…. weleens opgevallen dat bij mooi weer opeens overal motorpolitie voorbij zoeft? Het begint hier wel degelijk op een politiestaat te lijken. Aanrader: http://www.onzinboetes.nl
Beste tactiek tegen deze practijken is altijd nog steeds het zorgen van dat ze niets hebben om je te pakken. Dan boeit het ook niet of ze nou in een les auto staan te loeren, in de bosjes zitten to azen tussen de honden drollen, of in een invalide wagentje rijden.

Als je wordt aangehouden, en bekeurt wordt, dan is het toch echt je eigen schult.
Roland jammer dat vele jouw mening niet delen
en een politie is ambtenaar en ambtenaren krijgen hun salaris van de overheid en die overheid krijgt het van de belasting betaler
ach en dat beetje belasting wat ze betalen
Wat te denken van de voordelen van goedkopen hypotheek?
ach laat ik maar niet door gaan hier over
Zelf ben ik een (bijna) voorbrrldig verkeersdeelneemster hoor
dOok had ik VROEGER rrn goede band met de politie
maar nu???? voor mij hebben ze alle respect verloren
Jammer dat je Duitsland er bij haalt , want daar is het heel anders
Zou je daar te hard rijden en een ongeluk veroorzaken betaald de verzekering niet uit en moet de persoon zelf al de kosten betalen
kijk dat noem ik nu verantwording nemen
Juanita
foutje “voorbrrldig verkeersdeelneemster”moet natuurlijk voorbeeldig zijn he
maar dat had jij wel begrepen he Roland?
wat dacht je van 360 euro voor een verloren kentekenplaat is dat zoms gevaarlijk ofsow:S stel tuig
Th. van Rossum
Hou toch een op met jullie gezeur over “kinderachig”, “smerige streek” of “politiestaat”.
Wie zich niet aan de regels houdt is gewoon een egocentrische anarchist. Oppakken die gasten!
Lastig hoor dat tegenwoordiger zelfs de twintigers nog steeds OPGEVOED moeten worden!
Grow up! Wordt eindelijk eens volwassen!
heer van Rossum

Moet ik u toch teleur stellen
denk dat er hier meer over die leeftijd heen zijn hoor
Th. van Rossum
Eigenlijk begin ik er steeds meer voor te voelen om zélf bij de politie te soliciteren. Al is het maar om jullie her op te voeden. Heerlijk!
Enige tijd geleden stond er aan de kant van de weg een busje met daarop een stapel ladders. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat het de mensen waren die instaan voor onze veiligheid in het land (ahum). Nadat ik geflitst was, zag ik ook nog dat er reclame op het busje stond. Deze heb ik helaas niet kunnen lezen. Er stond waarschijnlijk een naam van een bank met bankrekeningnummer op :-)
Ja….. Als Woutertje krap bij kas zit dan moeten ze toch wat? Ik denk dat het de meeste van ons wel eens aan de kant zijn gezet door de juten, maar eerlijk is eerlijk, ze hebben me gisteren ook nog even geholpen met m’n auto toen ik met pech stond in R’dam, dusja…. zwakke actie dit, maar ze zijn niet altijd slecht :s
Als dat zo is heer van Rossum
dan heeft UW generatie gefaald
Th. van Rossum
Da’s dan alleen maar nóg erger, Juanita. Maar mij maakt het voor het uiteindelijke bekeuren niets hoor hoor!
mij ook niet heb nog nooit (afkloppen) een boete gehad dussssss??
Th. van Rossum
Wat weet je van mijn generatie? Ik heb mijn leeftijd nooit vermeld en ik heb geen kinderen. Ik weet alleen dat ik juist ben opgevoed. Da’s al.
Wie er falen zijn degenen die de overtredingen begaan. Het is te gemakkelijk om de schuld aan de eigen papa te geven! Iedereen die boven de twintig is moet zelf verantwoordelijk zijn. Dat lijkt mij normaal! Hoge boetes, hele hoge boetes. Kan de harwerkende politieagent ook eens naar Madeira. Het is goed dat ze er zijn, want er is al chaos en asociaal gedrag genoeg tegenwoordig.
Agenten zijn er naar mijn mening niet alleen om boetes te schrijven maar hebben ook een opvoedende taak en dat word vaak door hun vergeten inplaats van meteen een bekeuring uit te schrijven kunnen ze mensen ook op hun verantwoording aanspreken, deze mevrouw had op haar gedrag aangesproken kunnen worden haar auto laten keren en haar alsnog de juiste weg laten nemen dat werkt volgens mij beter, herhaald het zich dan heb ik niets op een bekeuring tegen.
Vergelijkingen met Duitsland gaan aan alle kanten mank de Duitse politie zit 80 % van hun tijd op de straat en 20 % achter het bureau in Nederland is dat andersom, ook de boetes zijn daar van een ander niveau voor een keer verkeerd parkeren moest ik daar 5 € betalen ook voor een stopbord negeren moest ik dat betalen maar meestal kom je er met een waarschuwing af.
Het word tijd dat de Nederlanse politie weer politie word en geen boetemachine.
Als je bewust spookrijdt ben je voor mij een gevaarlijke gek. Daar zijn al veel doden door gevallen. En het kan me niet schelen of de politie dan op een driewieler zit of in de pausmobiel, maar zulke gasten moeten gepakt worden!
Klopt helemaal hr van Rossum
maar als u het over “twintigers” heeft ,
neem ik aan dat u dat allang niet meer bent
dus vandaar
ook ik ben niet de jongste meer hoor met mijn 57lentes
en ook ik heb geen kinderen maar wel gelukkig getrouwd
en voel mij echt nog jong en modern
wij klaagde vroeger ook over de politie wie niet ?
juanita
IK VIND HET KEIHARD GRAPPIG, en over die cashen als je de regels breekt dan hoor je toch te boeten LOL… er is niks slechts aan dat ze in wat zo ever outo rijden tenzij je zelf regels zit te breken.. manier om te vooorkomen dat je geen boete krijgt is hou je gewoon aan de regels en niks zal je overkomen en zo ja dan kan je altijd naar de rechter om cash van de politie te nemen… :-)
Th. van Rossum
Nooit een boete gehad? Dan ben je óf braaf geweest (chapeau!) óf (was daar het afkloppen dan voor?)…….. dus? Och, ben ik blij voor je.
truckster-linda
wat een ophef , iedereen maakt wel eens een fout of ziet een bord niet
deze dame zal ook wel niet expres deze straat zo zijn ingereden

maar het is allemaal maar gissen hier

iedereen is tegen de politie omdat ze er geen fijne ervaring mee hebben
iedereen anders is blij met de politie omdat ze er goede ervaringen mee hebben

persoonlijk vind ik dat ook oom agent NA DIENST TIJD niet meer mag werken ……..

ik mag ook niet de hele dag achter het stuur zitten omdat er een rijtijden wet is die zegt dat men na een x aantal uur te moe is om aan het verkeer deel te nemen en rust nodig heeft

het politie systeem zit gewoon verkeerd in elkaar …. er is geen preventief gedrag meer of iemand die je er aan herinnerd dat je maar 50 of 80 mag , nee je krijgt meteen een prent en als ze je daar niet mee pakken , heeft je auto altijd wel een dunnere band of kapot rem licht of lampje op kenteken is kapot of je uitlaat heeft een zwart plekje ……..wat zou lekken zo is er toch altijd wel wat

VROEGGA !!!! toen gaf oom agent nog wel eens een waarschuwing EN reden ze nog in opvallende koekblikken DAT is veel beter dan net zolang achter een aanrijden in een onopvallende wagen tot ze hem hebben kunnen betrappen op 5 km te hard

iedereen rijd op de juiste snelheid als ze een disco-auto in hun spiegel zien en als al die mafkezen gewoon in een discowagen rijden werkt dat PREVENTIEF en kost het de medemens ook niet zo veel of je moet echt wel zo n bikkel zijn om ook dan ook gewoon 180 te rijden en de boete op de koop toe te nemen

IK ZEG TERUG MET DE STREPENKAR EN GEEN ANDERE ONZIN MEER

dat is veel rustgevender voor iedereen

dit was mijn gal , moest ik ff kwijt ,groeten,

truckster-linda
trouwens die onzin van criminaliteit kun je wel achterwege laten.

de verkeerspolitie (woord zegt het al) houdt zich met het verkeer bezig, voor de andere criminaliteit heb je de recherge.

en hoe sommige automobilisten rijden dan denk ik ook kijk je wel eens naar het nieuws.

regels zijn regels en daar heeft iedereen zich aan te houden.
Waarom zou je zoiets vergelijken met wat op 4 mei herdacht wordt? Kinderachtig is het natuurlijk wel van de politie. Maar wat op 4 mei herdacht wordt is alles behalve kinderachtig, daarom vind ik het een vrij onoverdachte, slecht verzonnen vergelijking.
Th. van Rossum
Zo is het maar nét, Bekende. Het is toch eigenlijk zo simpel maar velen proberen zich er alsmaar uit te wringen.
Dat AFKLOPPEN hr van Rossum
zegt men , als er geen blank hout in de buurt is
en is alleen om er mee te zeggen
dat mij dat in de toekomst ook niet zal krijgen
Misschien kende u dat gezegde niet
wens iedereen een goede nachtrust en weer allert
dan voorkom je een hoop
Juanita
“een periode die we ieder jaar op 4 mei herdenken” wat een bedroevende onzin !
hou je gewoon aan de regels dan zijn ALLE opsporinsmethodes belachelijk
en ik vind bijna iedereen hier echt diep triest.

1. die vergelijking met 4 mei, hoe durf je dat gvd in je kop te halen.
2. wees blij dat we politie hebben.
3. wees blij dat dit amerika niet is.
4. kijk eens naar het nieuws en dan zie je het gevolg van die ovetredingen.

dus houd op met zeuren en ga leven, als je een boete krijgt eigen schuld moet je maar niet te snel rijden of wat dan ook.
Th. van Rossum
Beste Juanita, je spreekt me steeds zo netjes met “u” aan terwijl je bijna 10 jaar ouder bent dan ik. Ik schaam me al bijna met mijn getutoieer maar ja, ik zie alleen maar een voornaam.
Ik heb zelden problemen gehad met politie, integendeel.
Maar het praten over twintigers zegt in principe niets over de eigen leeftijd. Ik kan het als veertiger toch ook gewoon over veertigers hebben?
Ik wil niet zeggen dat alles wat de politie doet correct maar ik ben blij dat ze er zijn. Ik krijg alleen maar hoofdpijn van mensen die de DDR of gestapo erbij halen. Ze weten niet waar ze het over hebben! Stuur ze eens met vakantie naar een écht gestapo-land!
Regels zijn regels……..waar heb ik dat toch eerder gehoord?

Volgens mij was het bij mensen die geindoctrineerd moesten worden over hoe ze hun leven moesten leiden…..
dat is waar th. van rossum het is gewoon te zielig voor woorden al die automobilisten en de reageerders hier met hun achterlijke smoesjes.
Hr van Rossum het is inderdaad zo dat veel mensen zich onder een boete uit proberen te draaien weet u ook hoeveel agenten zich daaronder bevinden heel veel ook kan ik u een voorbeeld geven van ee agent te Ede die zijnauto verkocht en een week later deze auto aan hield omdat hij wist dat 1 band te weinig profiel had en daar dood leuk een bekeuring voor uitschreef deze agent was een zwager van mij en vertelde dit vol trots op een verjaardags feest.
en je hebt politie en politie net als wit en wit of goed en slecht.
Mag ik dan op de late avond toch nog even heel makkelijk scoren ?
Th. van Rossum spreekt van een hardwerkende politieagent……………..
Ik zeg contradictio in terminis ;-)
(Erg simpel, ik weet het maar het is al laat !)
Th. van Rossum
(Zucht) Vrouwen fantaseren echt teveel. Nu wordt er weer vermoedt dat ik niet weet wat “afkloppen” is. Waar dat vermoeden dan vandaan komt is niet echt te snappen.
Ik dacht wellicht afkloppen voor het “niet gepakt” zijn, zoal je kunt “afkloppen” als je zwart rijdt en er geen controle was. Is toch logisch?
Maar voor wie zich zoveel mogelijk aan de regels houdt is het niet bekeurd worden natuurlijk alleen maar een compliment. Ten allen tijde.
truckster-linda
hey cor goed voorbeeld ,

hier nog een

ze rijden hier op snorscooters zonder helm , met mobiel in de hand aan het oor en op mijn teller toch rond de 45 km/h

goed voorbeeld doet goed volgen , toch ????
Eerlijk gezegd ben ik erg blij dat er politie is. Ooit toen ik hulp nodig had, stonden ze binnen 10 minuten op de stoep.

Wat ik ook wel grappig vind, is dat veel mensen (ook in mn directe omgeving) boos worden op de politie. Ook al rijden ze zelf door rood, het is je eigen verantwoordelijkheid. Ik snap best wel dat er lullige dingen gebeuren, zoals ik dernet las over: dat je niet over het fietspad kon fietsen en dus mensen over het voetpad gingen fietsen.

Maar eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg, dat politie tegenwoordig in lesauto’s rijdt als burger. Als ze alleen maar in de gekleurde auto’s zouden rijden, dan past iedereen op. Maar als ze zo rond rijden dan pakken ze tenminste de mensen op, die het blijkbaar toch niet goed doen (misschien toch wel zelf verdient?). Een vriendin van mij is ook een keer bekeurd waar ik bij was, en het gebeurde best lullig, stonden ergens achter, maar zij accepteert wel dat ze verkeerd zat! En we kunnen best wel zo’n harde aanpak gebruiken, want er zijn nog steeds genoeg verkeersongevallen per jaar.

(en wij zijn allebei net in de 20 :P)
Ach Bekende wij durven tenminste met onze eigen naam te reageren, ook ik ben oud genoeg om te weten waar ik over praat ik heb veel in Duitsland gewerkt en ook in het toenmalige oostblok. Ook kan ik u vertellen dat ook sommige politieagenten vinden dat het hier zo langzamerhand op een politiestaat begind te lijken. Ik rij per jaar minimaal 75000 kilometer en denk in de 30 jaar dat ik mijn rijbewijs heb genoeg heb gezien om mij een redelijk beeld van de weggebruikers te maken ik heb veel aso,s gezien ook daaronder zaten veel agenten.
Th. van Rossum
Wel, ik heb nooit beweerd dat er geen corrupte agenten bestaan, meneer Heupink.

En meneer Janus: ik kan mij niet voorstellen dat álle politieagenten lui zijn. Vooral als er te weinig blauw is en te weinig mensen geïnteresseerd in een baan bij de politie.Dat heet een generalisatie. En inderdaad, een beetje te simpel gedacht.
“je bijna doen denken aan een periode die we ieder jaar op 4 mei herdenken”

Iedereen hier loopt wel op de politie te zeiken maar wat is dit voor een kansloze opmerking?!

De Bierkade is sinds kort eenrichtings verkeer MAAR iedereen in en rond Alkmaar weet dit omdat het een bottleneck van heb ik jou daar is geworden verder staan er 3 borden verboden in te rijden (fiets er elke dag langs dus ik weet waar ik het over heb)
Dus deze mevrouw is of blind (dan hoort ze niet in een auto te zitten) of weet de regels nog niet zo goed (idem niet in een auto rijden) of negeert de regels helemaal stom.

Dat een agent dan een boete geeft lijkt mij niet meer dan terrecht ook al rijden ze in een lesauto zo lang ze deze vrouw niet hebben gedwongen om de bierkade in de verkeerde richting te laten rijden zeg ik goed gedaan!

Verder voor mensen die denken dat ik geen auto rij of altijd netjes rij, Nee dat doe ik niet (netjes rijden) ik rij vaak te hard en krijg daar ook vaak boetes voor, Maar ik neem wel mijn verantwoordelijkheid en ga niet lopen zeiken op mensen die hun werk doen.
Janus het is maar hoe je contradictio in terminis (tegenspraak in termen) ziet.

er zijn hardwerkende agenten maar natuurlijk zijn er altijd een paar rotte appels bij. maar dat is geen reden om iedereen over één kam te scheren.

jammer dat de meeste mensen dit niet kennen: Asinus ad lapidem non bis offendit eundem (een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen) maar steeds weer de zelfde fout begaan.
Bijzonder volk hier na elven.
Ik zeg u allen goede nacht. :-D
Th. van Rossum
Het is niet aan u meneer Heupink, om te suggereren dat Bekende te laf zou zijn om niet onder de eigen naam te schrijven. Dat heet privacy. Een pseudoniem is gewoon toegestaan.
We zeggen hier gewoon onze mening. En dat wil nog niet zeggen dat u álles hoeft te weten!
En als Bekende is hij hier reeds gewoon inmiddels “bekend”.
bah wat een vieze praktijken zeg,les auto’s.ze pakken je op de kleinste dingen want ze moeten elkaar jaar zoveel bekeuringen uitgeschreven hebben anders zijn ze de baantje kwijt dus gaan ze je op de kleinste dingen pakken,kijk als je nou in een dorp dik aan de 80 of 100 gaat zitten waar je maar 50 mag oke terecht.oja ik zag nog iets (BEKENDE) regels zijn regels ben jij zo’n heilig boontje dan????
Heer van Rossum

Volgende uitspraak is ook een generalisatie.

“Lastig hoor dat tegenwoordiger zelfs de twintigers nog steeds OPGEVOED moeten worden!”

En inderdaad dat is ook een beetje te simpel gedacht.

Ik wens u allen een goede nacht.
dhr. Eilander aka Bekende
@Heupink ik heb ook nooit beweerd dat alle agenten goed zijn. rotte appels zijn er altijd. maar niet alle agenten zijn slecht.

en natuurlijk wordt er soms op de meest belachelijke manier bekeurd. zoals die agent uit ede of dat op het fietspad parkeren en dan over de stoep fietsen.

en ik ben ook best blij met de politie, als je ze dringend nodig hebt dan zijn ze er wel. maar je moet ook voor de boete instaan als je een verkeersovertreding maakt en het is je eigen schuld.

(en dat van dat parkeren op het fietspad; ik zou een foto van die auto in kwestie maken en de boete aanvechten)
Het gaat er niet om dat je een heilig boontje bent of niet, iedereen maakt wel eens een fout, de ene per ongeluk en de ander die het door heeft, maar zich niet aanpast. Maar regels zijn regels, wat zouden regels nog zijn als iedereen alleen maar gewaarschuwd wordt. Er moet toch ergens een grens getrokken worden… en als het dan geen boete hoeft te krijgen omdat je een paar kilometer over de max. snelheid zit… Wanneer dan!!
dhr. Eilander aka Bekende
het geeft niet meneer rossum, ik durf opzich best mijn naam neer te zetten. en ondertussen ben ik ook wel een bekende.

en nee vinnie ik ben niet zo heilig maar ik accepteer de straf wel als ik de fout in ga.
Maar Meneer van Rossum ik mag daar wel een mening over hebben, u en Bekende steken jullie mening over anderen ook niet onder stoelen of banken.
dhr. Eilander aka Bekende
maar toch bedankt dat u het voor me opneemt meneer van Rossum
@JANUS: nu al? het happy-hour begint net ;)
Th. van Rossum
Inderdaad Freaky, dat gedoe over “heilige boontjes” is ook inderdaad kinderachtig gepraat. Als je fout bent krijg je gewoon een bekeuring, en is alleen maar sportief om toe te geven dat het je eigen schuld is. En zo hoort het ook.
Als het niet gebeurde gaat iedereen massaal door rood, parkeert iedereen op het fietspad, kortom: dan zouden er net zo goed helemaal geen verkeersregels zijn. Lekker gevaarlijk dan.

Verder zie ik inderdaad tegenwoordig méér dan vroeger volwassen mensen zich onvolwassen gedragen, heer Dos. Daarmee niet zeggende dat dat voor álle twintigers en daarboven geldt. Iemand woorden in de mond leggen is maar ál te makkelijk natuurlijk.
nou ja ik vind dat ze groot gelijk hebben wat ben je nou voor eene dikke pannelap als je tegen het verkeer in rijd dan verdien je het toch gewoon….
was het voor iets anders oke maar voor dit zeer terecht… het was zeker een blond meisje van 18 :P
De politie heeft extra rijles nodig,uit eigen onderzoek is gebleken dat zij de grootste brokken makers zijn in het verkeer en nog met dodelijk afloop.
Zou ik ook gedaan hebben als je toch niet weet wat je de hele dag moet doen.
Ipv camera’s mogen ze wat mij betreft de agenten in de kliko’s stoppen lijkt me wel een goed plan.
Ben benieuwd wanneer ze in bussen gaan rondtoeren of in vrachtwagens. dat zal echter nog wel even duren daar het rijden in personenauto’s voor onze lieve agentjes al een hele toer is om ze op de weg te houden gezien de hoeveelheid schade die zij zelf veroorzaken.”

“Succes jongens met het cashen.”
Agenten doen het toch nooit goed…..als je niet bekeurd dan kijkt half Nederland je verbaast aan van””Nou daar kreeg ik wel een bon voor en nu doen ze niets”. Bekeur je wel dan ben je een eikel. Wanneer je nooit in een wijk komt “dan ziet men nooit geen politie”, kom je er vervolgens vaker dan ergert men zich omdat het een “aso” wijk lijkt te worden….want er komt zoveel politie door de wijk…..behalve als mensen een hartstilstand hebben of bekneld in hun auto tegen de boom staan…dan zijn agenten welkom en valt niemand je lastig…..of een inbreker in een bedrijfspand….nee dan mag een agent als eerste naar binnen…..omdat de eigenaar van het pand het niet zo ziet zitten. Het is zo makkelijk commentaar geven vanaf de zijlijn…………………
Ik sta er elke keer van te kijken dat er mensen zijn die ergens een opmerking over moeten maken zonder dat ze weten hoe de vork in de steel zit. Agenten die al een rijbewijs hebben krijgen een gevorderde opleiding in een opvallende politie(les)auto. En dat zijn agenten die ten alle tijden bevoegd zijn om hun werk te doen. Dus niks nieuwe taktiek. Mensen die een bekeuring krijgen financeren zelf hetgeen waar zij een hekel aan hebben “verkeerscontroles”. want daar is waar het geld heen gaat. En de opmerking van ga boeven vangen is ook leuk. Als iedereen zich aan de vekeersregels houdt, zoals is afgesproken op de dag dat die zijn roze papiertje kreeg (anders krijg je m echt niet mee), hoeven de agenten geen tijd in verkeerscontroles te steken en kunnen zij alle tijd besteden aan het boeven vangen. En buiten dat vallen er volgens mij meer doden in het verkeer dan bij een winkeldiefstal of woninginbraak.
Ik zag laatst op een zonnige weekend middag een normale personenauto geparkeerd staan met 2 fietsen achterop, en wat denk je??? juist weer zo`n mislukte smeris, ut blijft uitkijken voor die hufters.
Ben laatst bekeurt door zo`n kl…..op een autoweg 2×2 rijbanen (Larserweg Harderwijk>Lelystad 100km/h) die al een km of 10 achter me bleek te rijden, (in een personenauto zonder politie-kenmerken) en die wachtte net zolang dat ik op een stukje weg waar je maar 80 mag (ivm stoplichten) om me te pakken toen ik zo`n 110 reed. €160,00, maar wel om 06:15 in de ochtend in de week 2e week van December, dus geen stervelijg op de weg!!!!
De politie is je beste vriend??? nou niet bij mij hoor, als ik ze het bloed onder de nagels kan halen (binnen de wet) dan zal ik het niet laten.
Het moet niet gekker worden het word straks nog een politie staat
Big brother is watching YOU
en over een maand zitten ze in een lijken auto ons te controleren
en wij als burger doen er niets aan ik weet nog wel een paar jaar geleden
dat de benzine op 2 gulden 85 stond HEEL nederland in rep en roer
en nu kost het ruim 3 euro 20
Nederland is een geordenende samenleving op grond van wetten en regels. Als men niet aan deze regels houdt dan wordt het een zooitje, niet waar? Het is goed dat de politie optreedt tegen deze wegmisbruikers, anders leren ze het nooit en de anderen denken dan HET MOET KUNNEN…..In winkelstraten, wandelpromenades en op fietspaden wordt er maar gereden en gesjeest, zo ook brommers, dit is toch tegen de draad in en het moet toch niet KUNNEN. Iedereen vindt het maar best. Zolang de mensen die overtreders niet op hun gedrag wijst, gaan ze gewoon door en worden ze brutaler.Huidig beleid SAMEN DENKEN, SAMEN PRATEN en SAMEN LEVEN in een gezonde, sociale en GEORDENENDE SAMENLEVING, en dat moeten wij SAMEN doen en SAMEN HANDHAVEN. Mensen wordt eens wakker en gebruik je verstand.
als je goed kan rijden ben je ook nog sneller als je je wel aan de regels houdt.
Ik ben hier erg stellig in: je dient je aan de regels te houden, ook aan de verkeersregels. Dan hoef je ook nergens bang voor te zijn. Politie misschien kinderachtig; iemand die niets te vrezen heeft hoeft zich niet zo druk te maken om dit soort praktijken.
Torsten Pieper
.
Een beëdigde agent is 24 uur per dag opsporingsambtenaar met volledige bevoegdheden.
Uiteraard wil de agent niet al die tijd met zijn werk bezig zijn, en werkt daarom in diensten van zo’n 8 uur.
Deze diensten zijn doorgaans van 07.00 uur tot 15.00 uur, van 15.00 uur tot 23.00 uur en van 23.00 uur tot 07.00 uur, dat gedurende 7 dagen per week, gedurende 53 weken per jaar.
Daarnaast bestaan er ook dagdiensten.
.
Als een dergelijk opsporingsambtenaar in privétijd (dus niet in diensttijd) een (ernstige) overtreding of misdrijf waarneemt, kan hij hier tegen optreden.
Dit is niet (altijd) verplicht, want vaak moet er op bureau nog het een en ander administratief worden vastgelegd en dat kost ook weer uren privétijd.
Dit optreden in privétijd is ook lastiger dan in geuniformeerde dienst, want de agent heeft immers geen opvallende politieauto tot zijn beschikking met tal van hulpmiddelen zoals stopbord of zwaailicht, is niet direct herkenbaar als agent vanwege het ontbreken van zijn uniform, heeft niet de beschikking over zijn dienstwapen- of stok (kan in sommige gevallen wel eens handig zijn), het verbalisantenboekje, legitimatiebewijs e.d.
Niet elke taak is in privétijd dan ook mogelijk of gewenst.
.
Agenten kunnen ook een bijzondere taak hebben gekregen als bijv. instructeur, hulpofficier van justitie, e.d., maar blijven altijd een bevoegde opsporingsambtenaar.
.
Overigens is de politieagent een opsporingsambtenaar, dwz de agent constateert overtredingen danwel misdaden.
De constatering wordt vastgelegd in een Proces-Verbaal.
De verdachte kan in hechtenis worden gehouden tot aan het proces of weer heengezonden en later gedagvaard voor het proces.
De verdachte wordt voorgeleid aan de rechter die de verdachte schuldig danwel onschuldig bevind en vervolgens de straf vaststeld, welke uiteraard moet worden nagekomen.
.
Een groot aantal verkeersovertredingen zijn vastgelegd in een administratief proces, om de rechter te ontlasten van een groot aantal rechtszaken.
Dat zijn de feiten waarbij de agent een “geel bonnetje” kan uitschrijven en waarvan je via het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) een aantal weken later de acceptgiro krijgt.
Maar let wel, als je het niet eens bent met de agent, een andere mening bent toegedaan of vindt dat er redenen zijn waar rekening mee moet worden gehouden, kun je je zaak voor laten komen.
Hoe te handelen staat vermeld op de acceptgiro van het CJIB.
Er komt dan een “ouderwetse” rechtszaak waarin een rechter partijen hoort en recht spreekt.
.
Ja heel leuk al die regels van politie die 24 uur per dag oproepbaar moet zijn maar dan komen ze toch met een paar andere wetten. 1 de arbowet kan dan een heerlijke dikke boete gaan uittikken naar de politie want niemand mag 24 uur per dag “werkzaam” zijn. Daarbij staat tegen 24 uur achterelkaar werk minimaal 2 dagen rust. Dus als er iemand van de arbowet mee leest, gaat uw gang.

Dan puntje 2, als politieagenten in opleiding! (dus nog geen 24 uur bevoegdheid hebben) in een lesauto iemand aanhouden dan zijn ze zelf illegaal bezig en lappen ze hun eigen regela aan hun laars. Namelijk, je mag je niet uitgeven als rij instructeur. Dat heet namelijk oplichting. Aan het voeren van de L op je dak zijn namelijk ook regels verbonden. Ze maken dus een dubbele overtreding want een agent in opleiding mag dus nog geen boetes uitschrijven in burger EN ze rijden in een “lesauto”‘ die eigenlijk geen lesauto is.

Conclusie, politie doet zelf maar wat die wil als de regels maar in hun voordeel werken en zo niet dan toch. Krijg je een bekeuring dan mag je die gewoon aan de kant leggen want immers, jij mag je ook niet uitgeven als rij instructeur laat staan politieagent.

Ik heb overigens nog een leuke foto gemaakt die naar de politie gaat want volgens de regels mag een ongemarkeerde wagen niet zomaar ergens geparkeerd worden voor het uitvoeren van snelheidscontroles. Ze mogen namelijk het overige verkeer niet hinderen maar laten ze dat regeltje nu net niet gelezen hebben op de school. De foto die ik heb staan ze nogal hinderlijk op de weg geparkeerd waardoor fietsers de grote weg op moeten en voetgangers eerder OVER de auto moeten lopen als ze niet de grote weg op mogen. Blauw pakkie of niet, de regels zijn er ook voor de politie, ter bescherming van de gewone burgers.
Groot gelijk heeft de politie; haal al die snelheidsmaniakken en aso’s maar snel van de weg.
Dat scheelt een hoop ergenis voor weggebruikers die zich wel aan de regels houden.
Hulde voor de vindingrijkheid van deze wetsdienaren :duim:
Kan hier maar een ding op verzinnen, mag mijn opa z’n fiets terug???
What’s next… vrachtwagens?? Komt naast t bord “pas op zwenkt uit” een bordje met “stop politie”…. :S
Volgens mij moet je zowiezo met een minderwaardigheidscomplex en hierdoor een machtswellust ontwikkeld hebben om op deze wijze je brood te willen verdienen.
geweldig, kunnen we ze nu ook voor de rechter slepen? tenslotte belazeren ze de burger terwijl er geen verdenking bestaat. criminelen laat men lopen, wat gaan we dar aan doen? dit is voor mij net zoiets als afluisteren van de telefoon. is het wel rechtsgeldig vraag ik mij af, het is en blijft bedrog.
Even de rollen omdraaien….
Hoe zou jij het vinden als je rijdt in een één richting straat en een andere bestuurder rijdt tegen de richting in deze zelfde straat in. Jij komt hem/haar tegen halverwege deze straat en geen van beide kan er langs. Wat doe je dan?
Tegen de richting in rijden is aso en stom………..betalen die bekeuring en niet janken!
En nog even aan onze scootergeneratie…..ga eerst eens ervaring opdoen!!
Dat is nog niks. Ik heb ze al in een auto met blauw taxi kenteken zien flitsen in schinnen limburg. Flinke jongens. En de echte crimineel loopt vrij rond.
gaaf zulke acties als je de regels overtreed en gesnaaid wordet moet je gewoon niet zijken en betalen
Ze hadden groot gelijk, moet je maar niet zo stom zijn om te gaan spookrijden. En bij rijles krijgen is er minimaal 1 aan het werk, een instructeur doet het vast niet gratis, denk je wel?

Niet meer zeiken, als je iets fout doet en ze pakken je gewoon incasseren of bij voorbaat al niet doen.
Als je ze nodig hebt, zie je ze niet.
Er moet gewoon meer blauw op straat, maar dan herkenbaar, dan worden de regels gewoon beter gehandhaaft.
Konden ze overigens wel rijden ???
Sander Hoogendoorn
Wat een ongelooflijk dom en reactionair stukje tekst. Wanneer iemand op de Bierkade tegen het verkeer inrijdt is dit gewoon simpelweg gevaarlijk. Dat agenten hiervoor hun bezigheden onderbreken lijkt me niet meer dan logisch – of dat nou een rijles is of dat ze koffie drinken op een terras doet natuurlijk niet terzake.
tja ik snap best dat ze die oude vrouw een bekeuring geven omdat ze een eenrichtingsweg in rijdt. maar daarnaast kan je je misschien ook inleven in die oude vrouw. alkmaar moeilijk de weg te vinden. ze moet op tijd ergens bij een dokter zijn of iets dergelijks. wil niet te laat komen. is een half uur eerder van huis weggegaan. en ze was nog steeds aan het zoeken en ze was het nu zat en aan het eind van deze weg wist ze de weg wel.

dan hadden deze agenten wel even mogen vragen wat er aan de hand was. is er niets aan de hand dan vind ik een bekeuring geven nog steeds een erg zware straf. zeker als je niet in diensttijd zit. tegenwoordig lijkt het wel of ze er juist lol in hebben om zo veel mogelijk te bekeuring. ware het niet dat een heel groot gedeelte ook zeker een boete waardig zijn.
Prima, hoe meer schoften in het verkeer aangepakt worden des te beter. Laat ze maar bloeden als ze niet kunnen rijden en denken alles in het verkeer te kunnen permiteren als er geen politie te zien is. Dus goed hoor om zo ‘undercover’ te rijden.
En vergelijking met 60 jaar geleden…wie dat verzonnen is heeft het IQ van een eencellige
oh ja .. en onder het rijlessen mensen bekeuren .. nou toen ik nog lessen had kon ik elke les wel een bonnenboekje vol schrijven zoveel mensen maken er overtredingen. dus mannen van de politie. overdrijf het niet te veel!
Wat een flauwe reacties allemaal! Als je de regels overtreedt hoort daar een kans op dat je wordt gepakt. Als iemand jouw huis leeghaalt ga je er toch ook vanuit dat de Politie probeert de daders te achterhalen. Als jouw kind wordt doodgereden door een idioot die tegen het verkeer in gaat rijden hoop je toch ook dat de Politie hem arresteert!
Kortom, ik ben blij dat er Politie is en als ik een bekeuring voor te hard rijden krijg ben ik niet blij, maar dan had ik maar beter moeten opletten op de kilometerteller.
hmm
had op het nieuws gelezen dat politie in verhouding ook de meeste ongelukken maakten.
gaan ze nu eindelijk rijles nemen ??
Allemaal,

De “lesauto” waarover werd gesproken is niet echt een lesauto als in de zin van het behalen van je rijbewijs.
Politieagenten hebben al een rijbewijs maar krijgen extra rijvaardigheidstraining omdat ze vaker geconfronteerd worden met aso weggebruikers die iets tegen verkeersveiligheid en politieambetnaren hebben.

Ook zijn alle opsporingsambetnaren ten alle tijden opsporingsbevoegd.
Je doet er dus goed aan je gewoon aan de verkeersregels te houden, niet alleen vanwege de pakkans maar ook omdat je er een hoop ergernis en irritatie mee voorkomt en je effectief toch geen tijdwinst behaalt.

Geloof mij, ik ben van beroep rij-instructeur en wordt dagelijks verschillende keren “nog even snel” ingehaald waarna we elkaar uiteindelijk bij hetzelfde verkeerslicht weer tegenkomen.
Verbaas me wederom hoeveel mensen hier heel hard lopen te blerren over van alles ennog wat, terwijl ze bijgod niet weten waar ze over lullen.

1: Een agent is ten alle tijden bevoegd om op te treden. ook buiten zijn werktijden is hij zogeheten Algemeen opsporings ambtenaar.

2: Vragen of hij je wel mag laten blazen bij een alcohol test op straat? whahahaha..ik zou je keihard uitlachen, stelletje bijdehandjes. De test die je op straat krijgt is een : VOORLOPIG onderzoek van de uitgeademde lucht. Die geeft en indicatie! dat apparaat mag elk politie ambtenaar met de status Algemeen ops.ambtenaar bedienen. Het apparaat waar de laatste tijd zoveel om te doen was is de ADEMANALYSE. die word op het bureau gedaan…daar moet je voor gecertificeerd zijn..niet die op straat. Maar be my guest, en wees bijdehand als ik je op straat wil laten blazen…

Altijd leuk die burgers die fabeltjes geloven. Hetzelfde geld voor het fabeltje omtrent belediging…”ja maar, als ik nu zeg IK VIND dat jij een homo bent, is dat toch mijn mening en ben ik toch niet strafbaar?”……….wederom zou ik zeggen..be my guest….
Wie zijn of haar billen brandt moet op de blaren zitten!

En voor diegene die overal politie(flits)spoken zien…..kijk gewoon naar het verkeer en niet achter elk obstakel of er flitskastje staat! Rij dan gewoon de toegestane snelheid.
Heet je Paris Hilton, dan is er geen probleem.

See you!
Fijn! Nu gaan onze rijbewijsbezitters die al snel vergeten zijn dat ze ook ooit in een lesauto gezeten hebben misschien eens wat meer rekening houden met lesautp’s ipv de leerling en instructeur meerdere malen per dag het leven zuur te maken.
De goede nagelaten hoor maar er zijn zat automobilisten, die meestal thuis niks te vertellen hebben, maar als ze eenmaal in zo’n blikkenkoets zitten denken dat alles mag en kan.
De groeten (niet met de middelvinger hoor) van een rijschoolhouder die probeert sociale weggebruikers op de weg te zetten.
Aan Ron en al die gatlikkers van de Pliesie,

Wel eens opgevalen welke types agent worden? Juist, van die lui die vroeger gepest werden en nu wraak kunnen nemen op de samenleving. Hijs ze in zo`n blauwe WMCA pakje en ze voelen zich heel wat. In andere landen heb ik nog wel respect voor ze want daar doen ze waar ze voor bedoeld zijn, de burgers dienen, hier dienen ze Den Haag &Co en bestelen ze de burger op iedere bedenkbare wijze. En het maar hebben over de veiligheid, echt SMERIG.
Ik walg van dit gore onmenselijke smerige beleid.

Dit is gewoon een high-tech communistish land geworden met meer camera`s dan welk land dan ook ter wereld!!!! Totale controle, dat is wat ze hier willen, mensen onderdrukken met al die regels. En dan maar hypocriet op de dam staan op 4 mei en veiligheid als smoes gebruiken.

De gestapo zou jaloers zijn op de mannier van aanpak die wij hier hebben.
Niet voor niets hadden we NSB`ers, kennelijk hebben ze veel kinderen gekregen…
ben WEL blij met de politie!
en idd je moet je gewoon aan de regels houden , dan hoef je ook geen bekeuring te verwachten, vaak zie ik ook overtredingen in t verkeer, auto”s die je inhalen omdat je te langzaam gaat, of toeteren voor t kleinste ding, door rood rijden, bijna voetgangers aanrijden,
ergens geparkeerd staan wat echt niet kan, en zo hard door mn buurt rijden , dat ik de kinderen niet naar buiten durft te doen! en wat dacht je van al die burenruzies? dat is ook n taak op zich! vreselijk om altijd maar die vreselijke aso types uit elkaar te moeten houden,
voor mij mag er meer politie op straat zijn, om de puntjes op de i te kunnen zetten,
de burgers worden slimmer, dus dan moet de politie ook slimmer worden, en als dat dan met zich ergens achter verbergen moet, tja dan zal dat nodig zijn.
Zelf als rijinstructrice vind ik niet dat ze de lesauto’s op deze manier moeten of mogen gebruiken. Dan twijfel ik ook ten sterkste aan het professionele gedrag van de instructeur als leerlaar. En als de politie rijles moet krijgen, dan ook van een instructeur, die zich alleen op de lessen en de leerling concentreerd en niet ook nog eens met zijn funcite bezig houden. Betaald de overheid de lessen voor de leerling?
Als wij dit met onze leerlingen zouden doen, tijdens hun lessen, dan krijgen wij het te horen ook en terecht, want de lessen zijn zeer kostbaar.
Dan moeten ze maar les krijgen in een politieauto en niet een burger auto.
Het is gewoon een vorm van verkapte belasting. Ze moeten het geld ergens vandaan halen. Bijv. 130 euro (286 gulden) voor het vasthouden van een mobiele telefoon is toch niet te verantwoorden in termen van verkeersveiligheid!!

We sponseren de grootste sociale werkplaats van Nederland.
Klinkt als klinklare onzin, een politie in burgerkleding heeft geen enkel recht om een bekeuring uit te schrijven daar het overduidelijk moet zijn dat de agent een agent is. Dit betekent dus dat de agent op zijn minst gekleed moet zijn als agent.

Dusssssss
@mbvt

Vreemd voor die politie die nog niet zelf kan rijden dat ze op de verkeersregels moeten letten ?
Nee hoor deze mevrouw reed tegen het verkeer in. Zelfs iemand zonder rijbewijs weet dat dat niet goed is.

De politie heeft hun eigen rij instructeurs dus met zijn 2en is niet zo vreemd.

Maar ik denk niet dat de politie een Les bordje op de auto heeft.
Aangezien ze eerst het circuit gebruiken.
LOSERS.
vind je het gek dat niemand meer respect heeft voor de mannen met de koekebakkers pet.
Ze kunnen inmiddels wel naar de beurs met die torenhoge omzetten die ze draaien, daar bij de POLITIE BV
Hebben ze geld nodig?!?!?
Wat een smerige praktijken zeg!!!

Vind het zielig dat je op zo’n manier mensen moet gaan pakken.
Er zijn genoeg andere dingen in Nederland waar eens aandacht aan besteed mag worden door de politie…..
wat het draait om cashen al iemand 210 rijdt waar hij 120 mag heeft dat met veiligheid te maken.. geld is waardevol als mensen een overtreding begaan word geld afgenomen das dan toch hun eigen schuld!!!!!
het is niet bepaald leuk, maar tegen de richting in rijden is ook niet leuk als jij toevallig die kant op rijd, dus terecht dat ze is stil gezet en bekeurd dat mogen ze nou eenmaal.
@Autoblogger (10/05/2007 – 23:54 uur)
Ik heb alles nog eens even nagelezen en ben tot de conclusie gekomen dat ik happy hour op Autoblog voortaan GRAAG misloop ;-)

(Heb zalig geslapen overigens !)
het is niet bepaald leuk, maar tegen de richting in rijden is ook niet leuk als jij toevallig die kant op rijd, dus terecht dat ze is stil gezet en bekeurd dat mogen ze nou eenmaal.
tja, dat krijg je als het begrotingstekort oploopt……

kunnen ze trouwens niet wat beters doen…
terroristen en drugs-dealers oppakken bijvoorbeeld….
Als nu iedereen zich nu eens gewoon en rustig gedroeg in het verkeer en dus niet met de mentaliteit van ik eerst en dan misschien een ander.
Zou de politie ook anders kunnen gaan werken.
Bijna niemand heeft nog respect voor elkaar, niet in het verkeer maar ook niet op straat, tram, trein en laten we het dan nog maar niet hebben over respect voor ouderen.
De mentaliteit is ver te zoeken, grote monden en stoer lacherig gedoe is wat de pot schaft.
Maar het leg nooit aan de jongere mensen of aan de overtreder het is altijd de agent de brandweerman of de ambulance broeder.
Die te laat komt of niet de juiste aktie heeft ondernomen
Vroeger op school leerde ik verbeter de wereld en begin bij je zelf.
Al lang heeft het politie werk niets meer te maken met verkeers veiligheid , maar puur alleen cashen .Persoonlijk zou ik dan ook nooit voor die club kunnen werken. heel vroeger had ik in mijn kennissen kring een aantal mensen die politie agent zijn geworden . en ik moet zeggen je moet een bepaalde mentaliteit hebben om dat werk uberhaupt te kunnen en te willen doen . je zult begrijpen dat deze kennissen allang verdwenen zijn . een dertig jaar geleden hadden we een bepaalde uitdrukking daarvoor EEN BEETJE VENT WORDT GEEN AGENT
Bekeuring voor de mobiele telefoon is terecht ik ben beroeps chauffeur en zie een hoop mensen rare dingen doen als ze aan de telefoon zitten. Maar ze hadden niet alleen de mobiele telefoons moeten aanpakken maar alle dingen die mensen in hun handen hebben in het verkeer. Scheerapparaten enz enz tijdschriften kaartlezen ook allemaal gevaarlijk maar niet zo duur als je betrapt word. Ik vind het meer dan terecht dat de politie meerder dingen onderzoekt om de wegmisbruikers aan te pakken. Rechts inhalen bumper kleven enz enz. doen mensen niet alles ze een opvallende politie auto zien rijden. De pak kans moet veel meer omhoog zo dat het voor iedereen veilige woord op de weg. En als de politie dan in lesauto’s of noem maar op moet rijden vind ik dat meer dan terecht. Misschien is het wel een idee om mensen te werven die een opleiding te geven en die gewoon voor kleine verkeersmisbruiken een prent kunnen geven zoals rood licht enz enz
Het klopt ik ben laats ook door de politie in een les auto aangehouden gewoon een auto met een L op het dak en een fictie niet bestaand telefoon nummer met naam van een rijschool. die later bleek niet te bestaan. met camera en al er in. en ze maken gebruik van een TNT bus daar zit een camera om te flitsen in.deze stond laats heel verdekt op gesteld te flitsen ik was bij mijn tante en ik kon het gewoon zien flitsen steeds als er een auto te hard over de weg reed. en ze gebruiken ook van andere bedrijfjes busjes of auto’s. zag laatst een agent rijden in een loodgietersbusje werd bij een weg neer gezet meneer bleef gewoon zitten ( werden nieuwe huizen gebouwd) en langs die weg stonden ze te flitsen. ze zijn gewoon kei zielig. en als je ze echt nodig ergens voor hebt dan komen ze onderhand 2 uur later maar bonnen uitschrijven is prioriteit nummer 1 bij de nederlandse politie.
Wat mij nu opvalt bij de meeste reacties is dat jullie erg graag afgeven op de politie. Jullie kunnen beter kijken naar het (asociaal) gedrag van je medemens of misschien wel jezelf en de overtredingen die gepleegd worden. Het wordt alleen maar erger en het aantal ongevallen worden ook steeds meer en groter.
De politie moet soms vindingrijk zijn om de notoire overtreders een stapje voor te kunnen zijn en tijdig te stoppen voordat er een ongeval plaats vind. Persoonlijk heb ik liever dat de politie regelmatig controleert (dit werkt nl ook preventief), hoe vervelend het soms ook is. Stel je eens voor dat de politie dat niet meer zou doen of 1 x per maand en een familielid/vriend wordt dood gereden door iemand die “2 biertjes” op had. Wat doe je dan?? Dan is het zeker weer de schuld van de politie, omdat ze niets doen.
En ja, als politieagent ben je 24 in dienst. Het zou toch wat zijn als ieman dreigt te verdrinken en er komt een agent buiten dienst langs en hij doet niets omdat hij geen dienst heeft…. Dat is wel een hele slechte grap.
Enne…… er zijn genoeg burgers/medemensen die langs de kant gaan staan kijken en geen vinger uitsteken!! Wel leuk zo een live uitzending en nog gratis ook…… Mensen dit is toch te gek voor woorden, waar zijn de normen en warden gebleven?????
Het is een schande dat ze zo aan hun kerstbonus moeten komen
hoezo geen politiestaat? het begint gewoon eng te worden. ze kunnen alles maar maken. cashen? of intimidatie? waarom hebben ze nog werktijden eigenlijk?
om misselijk van te worden!!
Er zijn nog steeds mensen die het echt niet snappen he?

@Sjon: Ben je nu zo dom of wat is het? En agent mag alleen optreden als hij/zij in uniform is?
geloof je ook nog in sinterklaas?Kerstman? of toch de paashaas?

Nog maar een keer..een agent heeft 24 uur per dag zijn zijn bevoegdheden..of hij nu in zijn blote reet loopt of in uniform is. Het enige wat hij verplicht is te doen bij optreden in burger is zich legitimeren door middel van zijn politie legitimatie…

En al die heldere lichtjes die het nog steeds over een echte burger les auto hebben….Het is een OPVALLENDE politie auto met een blauwe L. In deze auto worden de extra rijopleidingen gegeven om te zorgen dat je MAG rijden met zwaailicht en sirene….

En voor hen die vinden dat het hier op NAZI duitsland etc lijkt….wat doe je hier dan nog? ga eens een paar jaar in Rusland of china wonen. en zeg daar eens de dingen over politie/overheid die je hier roept…veel plezier met je strafkamp in siberie…
patrick deleij
Het zijn nep agenten.

Wat ik niet begrijp is dat we gewaarschuiwd worden door de nederlandse politie voor nep agenten in spanje die rijden in een personenwagen en laten je stoppen. en of je dan even wil betalen voor wat je niet hebt gedaan
@ADR
“En ja, als politieagent ben je 24 in dienst. Het zou toch wat zijn als iemand dreigt te verdrinken en er komt een agent buiten dienst langs en hij doet niets omdat hij geen dienst heeft…”

Dus als burger mag ik geen verdrinkende mensen redden ?!
Bijzondere kijk op zaken heeft u ADR.
Wetten zijn er om ons te beschermen en tegenwoordig voornamelijk tegen desinteresse en luiheid. Helaas weten de meeste mensen niet dat politieagenten beëdigde ambtenaren zijn die 24/7 in dienst zijn. Dus waarom schreeuwt iedereen in één teug dat de politie lastpakken zijn, terwijl dat dezelfde mensen zijn die ons tegen onheil moeten beschermen.

Waar is de opmerking dat die vrouw niet tegen het verkeer moest inrijden? In groeiende mate merk ik dat we in Nederland elkaar niet meer aanspreken op verkeerd gedrag. Wat we worden niet meer op verkeerd gedrag aangepsproken, ben je gek! We doen iets verkeerd en dan worden we er toch zeker niet op aangesproken.
Als een overheid door de maatschappij zelf gedwongen wordt om drastische maatregelen te nemen, moeten we achteraf niet gaan zeuren. Het zal wel een natuurlijk fenomeen zijn dat we ons niet willen verantwoorden. Maar ik zit niet te wachten op situaties als in Irak waar door versplintering iedereen maar doet wat hun goeddunkt… Laten we het zover komen? Begin dan niet met de kleine dingen die grote gevolgen hebben: “Bekeuren die hap!”
Ik heb er niets op tegen dat de politie – ook tijdens hun eigen rijles – mensen op de bon slingert die er een zootje van maken op de weg. Tegen het verkeer inrijden is levensgevaarlijk. Je zou het zelf maar zijn die komend van de juiste richting opknalt tegen dit soort wegmisbrukers. Dit soort acties kunnen je wel je leven kosten.
Hopelijk gaan weggebruikers eens een keer inzien dat de politie niet ‘op de loer ligt om je te bekeuren’ maar om die vele wegpiraten te wijzen op hun gevaarlijke gedrag. De wegen zouden er een stuk veiliger van worden!
Misschien wordt het tijd dat wij als burgers in politie auto’s gaan rijden ( ook gelijk meer blauw op straat )
Inderdaad een kansloze discussie weer dit!
Nazi duitsland? waar heb je het over man een boete of het vergassen van miljoenen mensen ja dat is wel ongeveer even erg……. :-s
Ook zon mooie:” van mijn geld”
van jou en mijn geld wordt ook de kantklosclub van geweigerde asielzoekers in afwachting op hun uitzetting betaald maar daar hoor ik jullie niet over.
Ik ben ook geen voorstander van misleidende manieren om geld in te zamelen voor de staat en ik vind er ook niks aan weer zo een cjib giro op de mat te krijgen maar neem die boete als een vent en jank er niet over!
niet zeiken over dit soort dingen, moet dat wijf maar niet tegen verkeer in rijden, ik geef de politie 1000% gelijk

altijd janken mensen over de politie, waarschijnlijk om bij een groep ongelooflijke zeikerds te horen (goed voor je ego he?)

Wie bel je als ze je ruiten aan het ingooien zijn of als tijdens het stappen je kansloze zeik groepje inelkaargeslagen wordt?? juist de politie
ik wil stellen dat iedere agent in of buiten functie mag schrijven en dat is dus ook geen nieuw feit. en iedereen weet dat je je aan de verkeersregels moet houden en voor tegen het verkeer in rijden had ik hem denk ik ook geschreven; alleen had daarvoor geen rijles onderbroken.
verder is het ook wel heel erg stom om tegen het verkeer in te gaan rijden dus in dit geval eigen schuld dikke bult!!
Wetten en regels moeten er zijn, anders zou het helemaal een puinhoop worden (is het toch al). Maar als je iedere meter op de teller moet kijken (auto’s zonder cruisecontrol) om niet te hard te rijden, hoe wil je je dan nog op verkeer en verkeerssituaties concentreren? En over het buitenland gesproken, kreeg eens een waarschuwing voor parkeren op parkeerverbod (was er de dag ervoor nog niet), heb ik dus ook gezegd en kreeg geen boete, wat hier wel meteen zou gebeuren.
Lekker zeuren omdat je een boete kreeg voor een paar kilometer te hard. En dan niet het echte getal erbij zetten maar de gecorrigeerde snelheid zodat het nog wat zieliger lijkt.
En over die “fietsers actie” ; ik heb vaak zat snel opzij moeten stappen omdat ik bijna omver gereden werd op de stoep. Ga lekker even ergens anders fietsen of loop gewoon. Ze mogen er van mij elke dag gaan staan. Iedereen doet maar waar hij zin in heeft en dan zeiken als je na tig keer eens een keer betrapt word. Maar vooral zeiken over anderen want die doen natuurlijk wel alles fout.
300C 6.1 HEMI
In 1 woord Zielig

Maar dat bewijst maar weer eens hoe zielig deze ambtenaren zijn en zo zullen ze altijd al blijven.

http://www.pfyc.com/cotm/3c/014-jwaymouth.jpg
Ik ben het eens met iedereen die hierboven de moeite heeft gedaan om een normaal antwoord te geven. Onder normaal versta ik: niet met drank op (ook niet een klein beetje), je aan de regels houden en je een beetje sociaal opstellen tegenover de mensen die al die asociale mensen proberen te laten inzien dat ze verkeerd bezig zijn (ook geen pretje lijkt me).
Dus wie de schoen past, trekke hem aan!

Al die mensen die iemand doodgereden hebben ofwel voor het leven verminkt hebben door zich niet aan de verkeersregels te houden, hadden wat mij betreft al veel eerder door de politie gecorrigeerd mogen worden. Die hebben vast niet alleen die ene keer gezondigd toen het mis ging….

Wat mij betreft mag de politie doorgaan met haar nuttige werk!!
Al die mensen die dit vervelend vinden moeten zich eens aan de verkeersregels gaan houden, dan heb je namelijk geen last van die “vervelende” Politieagent.
Het feit dat mensen weinig respect hebben voor de politie ligt maar voor een klein gedeelte bij het flitsen e.d.
Het is het voorkomen van veel politie agenten tegenwoordig, het is niet meer zoals vroeger meestal een vent van 1.85 die voor je deur staat maar een vrouwtje van 1.60 of een 18-jarig broekie.
Als je die ziet rondlopen in de stad en ze spreken jongeren aan op wangedrag kunnen die gasten hun lachen niet inhouden, we hebben politie nodig die écht gezag uitstraalt, niet die halve nichten die tegenwoordig op straat rondlopen…
GADVERREDAMME…
als ik zoeits merk of zie ga ik 100% vol op de rem onder het mom van er stak een kat over..
ik hoop dat 1 van hen dan toevallig geen gordel om heeft!

ARG..
smeerlappen zijn het!
Het is mooi om te zien dat er heel veel mensen hun bedenkingen hebben ten opzichte van de politie…maar…
-zijn dit dan ook de mensen die als ze 2 minuten last hebben van de harde muziek van de buurman de politie bellen voor hulp ?
-zijn dit dan de mensen die de agenten wel goed genoeg vinden om een schadeformulier te brengen als ze een aanrijding hebben gemaakt ?
-zijn de dames en de heren in t blauw dan wel goed genoeg om je vader, moeder, opa of oma,kind of in t ergste geval JOU te moeten redden van wisse dood ??
-inderdaad zeiken over de politie is makkelijk…maar als je ze nodig hebt is t stil en zijn ze OPEENS je beste vriend….
-O ja…HENK….je hebt gelijk…niet ELKE “beetje “vent wordt agent….het zijn mannen en vrouwen die elke dag hun leven wagen voor de maatschappij….en die maatschappij HENK….DAT BEN JIJ OOK…
Op zich wil ik geen medelijden hebben met automobilisten , het gebeurt regelmatig dat ik als fietser asociaal en nog erger gevaarlijk rijgedrag van automobilisten meemaak.
Hoewel de politie verre van m’n vriend is wil ik toch even dat het nodig is wat ze blijven doen
Alleen wat ze doen moeten ze anders doen en ze moeten zelf een sinteger zijn en niet voor god spelen. (Ze komen net als jij en ik uit een baarmoeder en gaan de straks weer weg)
Voorbeeld: ik woon in de buurt van Harderwijk duur word vaak (waar niet ?0
Asociaal roekeloos hard gereden over B-wegen je hoeft als fietser maar een uitwijking hoeven te maken en het kan gebeurd zijn.
Denk je dat ze daar staan te controleren ? Nooit.
Enige tijd geleden kwam ik zelfs ’s avonds op de fiets (ik had keurig licht aan)een smeris auto tegen die groot licht bleef houden.Ik maakte een gebaar hierop en wat denk je?
Het werd beantwoord met getoeter door de smeris.
Ik durf de eed hierop af te leggen dat ik de waarheid spreek.
Ook zijn er sluipweggetjes rond Harderwijk bij campings etc. voor alleen bestemmings verkeer
waar ze je als fietser de vouwen uit je broek reden ,ik heb ze nog nooit zien controleren daar.
En dan ben ik het er in dat opzicht mee eens dat het een gemakzuchtige stiiekeme daad is in een lesauto. Kijk eens naar vroeger toen moest oom agent de weg nog opzoeken.
Wat is het tegenwoordig ? TOM TOM.
Allemaal prima leuk en aardig , maar die agenten maar zeiken.
Die lui hebben maar aan het eind van de maand op hun loonstrookje staan, dan ik als hardwerkende uitzendkracht in de produkite.
Dus ik zeg tegen heel politie nederland :Fuvk You jankerds.
Je bent geen haar beter dan de mensen die je probeert te corrigeren.
Peetje schrijft dat als je je aan de regels houdt dat ze dan sociaal blijven.

waarom komen die schoften dan 3 maal in 1 uur tijd mij aanhouden?
ik rijd in een iets degelijkere auto dan mijn leeftijdsgenoten en hup om de kaverklap stop maar hier stop maar daar!
ik drink niet en ik gebruik geen drugs maar wel ieder weekend minstens 3 blaastesten.
en telkens de vraag, meneer is deze auto van u. nou sorry hoor het komt je eens de strot uit!
hoe netjes ik ook rijdt hoe beschaafd en sociaal ik ook blijf!!!

laat ze lekker boefjes vangen en verkrachters straffen.
ik wordt zo gemoedeloos van hen.
dat is wel een puntje opzich, gemiddelde agent is zo makkelijk boos te krijgen, of ze hebben het ego van ik ben lekker toch de baas, maar dat neemt niet weg dat je je niet aan de regels hoefd te houden..
Het is toch van de zotte?
Als het rijk dan zo graag geld wil zien,laten ze dan ‘svonds en ‘snachts eens bij discotheken en cafe’s op de loer gaan staan.
Daar slaan ze vier vliegen in een klap.
Vandalisme alcohol en vernielingen,en voorkomen van ongelukken.
sorry mowgli ik ben het niet met jou eens!

mijn vader is mishandeld en wij hebben het zien aankomen.
we hebben depolitie ingelicht..
weetje wat zij doen? geen ene flikker!

sorry meneer we kunnen niks doen het val onder sivielrechten(hoe je hetook spelt)
we kunnen pas actie ondernemen als er gewonden vallen!

GODVER dat is toch vande zotten!!!
als ik was gaan rammen had ik vast gezeten.
mijn vader bewusteloos aangetroffen 2 hectingen in zijn, de persoon die bij ons brood op de plank levert (zelfstandig eenmanszaak)
de dader liep met een uur op vrije voeten!

wat doe je dan hierop pikkie…
Hé wat een gezeur en maar vooral weer katten op de politie, maar als ze je van de weg moeten schrapen omdat iemand die b.v. tegen het verkeer in rijdt, dan is dat blijkbaar niet belangrijk meer. Laten we wel wezen, de regels zijn er niet voor niets. Ik ben zelf ook bepaald niet roomser dan de Paus, maar als ik tegen het verkeer in rijdt weet ik van tevoren al of ik hiervoor een bekeuring op kan lopen van welke agent dan ook, al of niet in burger. En laat iedereen eens op houden met dit gezeur want als je het niet eens bent met de manier waarop de regels worden gehandhaafd, dan moet je zelf maar bij de politie gaan, of liever nog, in de politiek want daar kun je er wat aan doen.
er zijn nog steeds te veel agenten die MISBRUIK maken van hen MACHT…
en wanneer je ze op de feiten drukt, waarvan ze het idee hebben dat men dat niet weet, worden ze kwaad en geprikkeld en wordt er gechanteerd….
zielig
Arjen Meijer had misschien zelf politieagent willen worden met al zijn ‘goede’ tips. Had hij ook niet hoeven klagen over zijn lage salaris in de geweldige wereld van de produktie.
Toen ons Arjentje klein was en hem gevraagd werd: nou ventje, wat wil jij later worden? Heeft hij vast niet geantwoord: ik wil later als ik groot ben ontzettend graag in de produktie werken, ha, ha!

Iedereen die hierboven (en hierna ook vast nog wel) klaagt over de politie moet bij zichzelf te rade gaan: hoe zou de wereld eruit zien zonder de politie? Als de jeugd nu niet wordt gecorrigeerd (en van de ouders hoef je dat al niet te verwachten, leerkrachten laten het er ook bij zitten) groeit dat volk dus ook weer op tot dezelfde idioten die in deze discussie allemaal tegen de politie zijn.
Maar ja, eigenlijk heeft deze discussie toch geen zin, zal iemand er anders over gaan denken dan hij of zij al doet?
Ga maar lekker door, hoor allemaal met je asociale gedrag en de wereld zal steeds gezelliger worden…..
kortom niet iedereen is hetzelfde in het verkeer vb:de 1ryd beter wat sneller en aandachtig ! dan te traag en in slaap vallen ofzo …niet overdryven en rekening houden met andere zou een perfecte oplossing zyn ,toch?maar dat zal wel een droom blyven pfff
TROUWEN / tegen het verkeer inryden oooh kom het maar tegen als tegenligger he …
met je kindjes in de wagen..goed om een schrik op te doen!en een ongeval te veroorzaken van het verschieten…zulke mogen vn my direktvn de baan gehaald worden ! in dienst of niet
groeten
Ik snap best dat agenten de orde moeten handhaven in ons land. Regels zijn er om ervoor te zorgen dat het hier niet de spuigaten uitloopt, en dat iedereen niet zijn eigen regeltjes naleeft.

Ik vind alleen wel dat ze de laatste tijd om de meest rare dingen (en op de meest idiote manieren) bekeuringen uitdelen. Wat is er mis met een waarschuwing en bij herhaling een bekeuring?

Ik kijk graag naar een programma als Blik op de weg of Wegmisbruikers. Soms leer ik er zelfs van… ;-) Wat ik onlangs echter zag deed me letterlijk de broek afzakken. De politie achtervolgde iemand, omdat ze nieuwsgierig waren. Er was niets op te merken aan de bestuurder van het voertuig. De man parkeerde netjes zijn auto, die werd geïnspecteerd (de auto dus, niet de man), men kon niets vinden en vroeg meneer om zijn rijbewijs.
Hij overhandigde zijn rijbewijs. Helaas was dit in drie delen, dus niet meer heel. En daar kreeg meneer een bekeuring voor, voor een kapot rijbewijs. En dat vind ik dus wel heel zielig!! Een waarschuwing of een opmerking als: “u moet over twee weken op het bureau komen om een heel, nieuw, geldig rijbewijs te laten zien” was hier meer op zijn plaats geweest….

In het geval van de verkeersveiligheid denk ik wel dat de politie altijd moet ingrijpen, daar zijn ze ook voor aangesteld. Maar ik vind ook wel dat ze herkenbaar moeten zijn. Dus geen praktijken met agenten in lesauto’s, 45 km-karretjes, bestelbusjes… maar gewoon hun eigen vertrouwde rood-wit-blauwe voertuigen.
Ik vind ook dat ze alleen in dat soort voertuigen harder dan normaal zouden mogen rijden. Dus niet in een camera-auto a la Blik op de weg of Wegmisbruikers.

En het provoceren van mensen door ze uit te dagen voor een wedstrijdje… Uit den boze!!!

Verder moet ik zeggen dat ik over het algemeen (gelukkig) niet zo vaak te maken heb met de politie en dat ik tot nu toe gelukkig geen hufters heb getroffen (want die zitten er echt wel tussen). Een aantal keer heb ik moeten blazen.. en dat doe ik altijd met veel plezier (ik drink nooit alcohol!)…
Ik ben echter wel blij met blauw op straat…. alleen blauw in de auto… daar ben ik soms wel minder blij mee…
215 and counting……
Wat is het record momenteel Autoblogger ? :-D
Volgens mij 1033, dus we kunnen nog even ;)
Zijn ze ook zo actief als ze opgeroepen worden bij winkeldiefstal met geweld etc?
Ok tegen het verkeer in is fout!
Maar als agenten in burger zijn, doen ze ook NIETS aan andere zaken zoals openlijk geweld etc. Dit was waarschijnlijk een hele makkelijke vangst.

erg LAF

MAX
@Autoblogger.
WAT !!!!!
Nou laat dan maar.
Dan stop ik er mee hoor.
Ik trek dat echt niet hoor, nog 815 van dit soort reacties :-D
jongens jullie snappen het niet die L betekent gewoon lul of lamzak of maak er maar wat van
hoef je ook niet meer te zeggen dat ze een lul zijn staat inmiddels op de auto scheelt een bekeuring van belediging van een klaploper in functie
dhr. Eilander aka Bekende
@Eva dat heet in burger of incognito.

als ze alleen in die gekleurde wagens rijden dan gaan mensen zich aanpassen als ze ook maar iets zien en daarna weer als een gek rijden. op deze manier moeten ze altijd oppassen.

en natuurlijk dat van dat rijbewijs is van den zotte, maar zoals je zelf al zegt de polotie is er niet voor niets.

als iedereen zich netjes in het verkeer gedraagt dan zal het aantal controles ook afnemen.

en ja die machtsmisbruikende agenten moeten ook oppassen want ik ben dan ook heel gemeen en ga een boete dan wel aanvechten.
vb. als zij op het fietspad parkeren en ik fiets over de stoep of de weg waar ik niet mag komen en ik krijg een boete. dan maak ik een foto van hun fout parkeren en vecht ik het aan.


maar ze moeten niet alleen automobilisten aanpakken ze moeten ook wat aan die kolere naar school gaande kutkoters doen, die zijn pas gevaarlijk.
Zielige lui, de politie. Ze hebben nooit ergens tijd voor maar als het mooi weer wordt terkken ze er massaal op uit met hun lasergunnetjes ed om de burgers een hak te zetten. Begint een irritante vertoning te worden en dient allang niet meer de verkeersveiligheid.
@dhr. Eilander/Bekende,

Ik weet heus wel dat ze in zo’n geval incognito zijn; ik vind dat alleen wel een heel kwalijke zaak!!

Ik vind dat een politieagent, tenzij ze rechercheur zijn en dus niets met boetes en dergelijke te maken hebben, tijdens zijn werktijd ALTIJD als zodanig herkenbaar moet zijn.
Ook hun voertuigen moeten herkenbaar zijn. Dus niet incognito. Dat is weggelegd voor detectives, infiltranten, rechercheurs, maar niet voor het blauw op straat.
En laat maar veel ECHTE politieauto’s rondrijden op de snelweg en dergelijke… dan passen mensen zich wel eerder aan.

Maar doe niet hypocriet alsof je de verkeersveiligheid wilt aanpakken als politie zijnde. Dat is niet zo. Als dat wel het geval was namelijk, dan gaven ze je eerst een waarschuwing en bij herhaling pas een bekeuring.
Het feit is, en daar kan de politie dan weer niets aan doen, dat de politie een bepaald percentage aan bekeuringen moet uitdelen op jaarbasis.
Jammer dan, als jij net die ene bent die eruit gepikt wordt.
Als je al niet te hard reed, dan vinden ze wel wat aan je auto wat niet klopt of je rijbewijs is niet heel of je tronie staat hun niet aan…
Slechte ontwikkeling vind ik dat!!

Maar goed… de politie is nodig, maar ze moeten de slechteren er eigenlijk gewoon uitfilteren. Die verpesten het voor de personen die wel integer en netjes hun werk doen. En die doen waar het allemaal om draait: het handhaven van de veiligheid van de burgers van Nederland en optreden tegen diegenen die zich verkeerd gedragen.
Torsten Pieper
.
Nou vooruit…..nog even een inkoppertje voor al diegenen die denken dat het verkeer niet gevaarlijk is…..
.
Elk jaar vallen er bijna 1000 doden in het verkeer en meer dan het 10-voudige aan (zwaar) gewonden.
Gezinnen en families worden hierdoor vaak ernstig getroffen, vooral als de schuld bij anderen blijkt te liggen.
Gevaarlijke inhaalmanoevres, onder invloed van alcohol/medicijnen/drugs achter het stuur, situatie verkeerd inschatten, overmoedigheid door een snelle auto met veel passieve veiligheid, een ongeluk is snel gebeurd, maar heeft vaak grote gevolgen.
.
Tsja, en als je jezelf de beste van nederland vindt, dan is het vervelend dat er iemand is die daar anders overdenkt.
Vaak is dat iemand in een zo’n blauw uniform.
Een ander zou je immers wel kunnen overbluffen, negeren, of een ram voor z’n kop geven.
Niet?
Het ligt immers in je karakter geen of zo min mogelijk rekening met anderen te houden.
.
Tuurlijk, jij bent de beste chaffeur, de Schuhmacher op de openbare weg, jou overkomt zoiets niet, maar niet iedereen weet dat.
Om de samenleving ordenlijk te maken en te houden zijn er regels opgesteld, dat heet dan wetgeving.
De politie is er om de overtredingen/misdrijven op te sporen en de overtreders/misdadigers voor te geleiden.
In dewetten staat wat je niet mag doen, en als je dan toch ondeugend bent, wat voor (maximum) straf je dan kunt krijgen.
Uiteraard is het wel de rechter die de overtreding/misdrijf toetst.
.
Nog een tip voor diegenen die verkeersregels en politie maar onzinnig en vervelend vinden.
Ga eens op bezoek bij een gezin die iemand in het verkeer heeft verloren en als je hun verhaal hebt beluisterd, probeer ze dan eens van jouw weggedrag, je mening over verkeersregels en de politie te overtuigen.
Als je dat lukt, ben je of een goede advocaat, of je kunt er één worden.
.
Denk hier eens over na als je weer de weg opgaat.
Denk er ook eens aan dat het vrijwel altijd de politie is die als eerste bij ongelukken aanwezig is en bij dodelijke afloop de familie mag gaan inlichten.
.
Alvast mede namens alle nette verkeersdeelnemers mijn hartelijke dank.
.
Moet het één en ander toch even van me afschrijven.

Ik hoor hier (maar ook in het algemeen) maar al te vaak de term “regels zijn regels” voorbijkomen. En als ik ergens uitslag en kriebels van krijg, dan zijn het dat soort uitspraken.

Laten we met z´n allen vaststellen dat de wet er is om onze samenleving structuur te geven. Het is er niet, ik herhaal, het is er niet om ons in een keurslijf te duwen. Sommige wllen het niet geloven maar de wet is waar onze “normen en waarde” in vastgelegd liggen. En zoals we er de afgelopen jaren achter zijn gekomen is zo´n term open voor interpretatie.

Dat is ook het mooie van de wet. Het is namelijk open voor bijv. interpretatie. Zou dit immers niet het geval zijn, dan zouden we geen rechtspraak nodig hebben. Een centraal gegeven van de wet is de redelijkheid en billijkheid, maar ook bijv. handelen naar de geest van de wet is een gebied waar ruimte is voor interpretatie.

Daarom dan ook het befehl ist befehl, regels zijn regels en over de moraal van de regels mag niet worden nagedacht principe, mag dan ook niet en kan niet behoren bij een geciviliceerde samenleving als Nederland.
@Rick dos.
Je weet dat ik het heel vaak met je eens ben mijn virtuele vriend maar nu even niet.

“De wet” is volgens mij dus NIET open voor interpretatie.
Rechtspraak is er om over schuld of onschuld te oordelen. Om te oordelen of de wet is overtreden of niet.

Wel vind ik dat de wetshandhavers flexibel met de wet kunnen en mogen omgaan maar dat is een ander verhaal.
@JANUS

Rechtspraak is er voor zoveel meer dan alleen of iemand schuldig of onschuldig is. Kijk bijv alleen maar naar het civiele recht.

Een wet is er altijd om te interpreteren naar de omstandigheden. Daarom heb je een advocaat en een OvJ. En de rechter die bepaalt op welke manier een wet uitgelegd moet worden in een bepaalde zaak.
Zoals ik al zei redelijkheid en billijkheid is ook 1 die meegenomen wordt in de rechtspraak. Maar wat is dan de kaders van die redelijkheid en billijkheid? Alweer ruimte voor interpretatie. Of kijk ook naar gewoonterecht. Waar zijn daar de kaders van?
@Rick dos.
Natuurlijk zijn er zat uitzonderingen te vinden maar in mijn ogen is de wet per definitie niet open voor interpretatie.
Als je ergens 50 mag rijden mag je geen 51 rijden. Punt uit. Geen ruimte voor interpretatie. Wel kunnen de wethandhavers (politie agenten) flexibel met de wet omgaan en besluiten dat ze mij geen bekeuring geven als ik met 51 km/h voor ze rij.

Let wel, ik ben absoluut geen deskundige op dit gebied (maar dat was al bekend)

ik geloof onmiddellijk dat jij (gezien je werk en projecten) vaker met dit soort zaken te maken hebt dan ik.
@JANUS

Dit is een mooie en waar ik eigenlijk ook doel met mijn stukje.

Ja, het is idd waar. Voor de wet heb je 1 km/u te hard gereden. En ik geef je gelijk als je zegt: punt uit. Maar stel daar nou het redelijkheid en billijkheid principe eens tegenover. Als jij in je auto rijdt en je ziet op je snelheidsmeter staan 50, maar de agent constateert 51. Kon jij in alle redelijkheid en billijkheid dan weten dat je te hard reed? Nee toch? En dat zal een rechter je ook toegeven. De wet kent en heeft ruimtes. En zo heeft de politieagent dat ook.

Als men zegt regels zijn regels. Dan leg je de wet heel eng (niet in griezelige zin) uit. En dat is pertinent niet wat er met de wet bedoeld is.
op voor doel

bedoeld is – bedoeld wordt
@Rick dos.
OK.
Als je het zo stelt kan en wil ik je volgen en ben ik het misschien zelfs (shit, alweer dus ;-) ) wel met je eens.

Overigens zijn we hiermee toch al weer op 229 reacties gekomen !

Ik wens u allen een prettig weekend.
Ik ga lekker een weekendje weg en ik beloof u dat ik niet (veel) te hard zal rijden.
@JANUS

Prettig weekend kerel!

Mag ik vragen waar de reis naar toe gaat?
@Rick dos.
Dank je wel vent.
De reis gaat naar DUINRELL.
(Er zitten straks twee kleine dames achterin die hebben mogen kiezen !)

En je weet hoe het werkt, als de kinderen het naar de zin hebben …….
wauw.. mooi juridisch bilateraal overleg hier man! :-)
super interessant en stof tot nadenken…
@JANUS

Dan hebben de ouders het ook naar hun zin?

Veel plezier! ;)
wat ongelofelijk veel reacties als het om politie gaat, ze maken dus zoveel mensen over de zeik blijkbaar
@murdock

tja murdock het is niet anders he, alleen het negatieve komt vaak naar boven, maar als de politie iets goed doet hoor je dat nergens. deze mensen doen enkel hun werk en doen alleen staande houdingen bij een heterdaad in het verkeer dit mag dan ook in en buiten dienst van een bevoegd opsporingsambtenaar.

maar goed nu even terug te komen ik ben het met het optreden eens dat mensen hiervoor een proces verbaal krijgen dit is echter een ernstige overtreding alleen zal ik daar niet mijn rijlessen voor onderbreken.

stefan
Ikbentegenpolitie.allochtoon

Ze schrijven GVD voor alles een boete..
Natuurlijk moeten ze hun werk doen anders wordt het niet handgehaafd.
Natuurlijk moeten ze straight blijven.. maar ik heb boetes gehad die gewoon
echt dieptriest zijn voor woorden ! Ik werk hard voor mijn kleine beetje GELD in de kassen!
en dan kan ik dat gelijk afstaan!

Ik vind dat ze ook eens best wat door de vingers kunnen laten. Maar blijkbaar hier in Den Haag rondom, schilderswijk, molewijk, moerwijk, hollandspoor(Den Haag) zit de politie gewoon te asen, loeren om met een lachend gezicht je een boete te beschrijven!

Ik vind dat dat iemand daar eens wat moet aan doen. Want ze pikken gewoon je geld voor de kleinste belachelijkste dingen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Maar ja, laat ze haten en schelden! Geld blijft binnenkomen.. haat wordt groter..)

Grt. ikbentegenpolitie.allochtoon
Ben blij om te zien dat er toch nog mensen zijn die snappen hoe het echt werkt.

Dat er mensen zijn die LEZEN wat er hier wordt gezegd. Ik zie nog steeds mensen mekkeren over het feit dat wij als politie ( ja ik ben werkzaam bij de politie,en nee daar schaam ik me niet voor ) in 45 km/h wagentjes en leswagens onderweg zouden zijn om het gewone volk even lekker te “naaien”….

ik zou zeggen, ga een keer met me mee naar het eerst volgende dodelijk ongeval..en kijk vooral goed naar de fysieke toestand van die bestuurder die zojuist frontaal is geraakt door een man/vrouw in een grote dikke audi die zonnodig moest bellen, of even wat harder moest rijden….en als je dan nog niet genoeg gehad hebt, rijd gelijk ook even mee naar de nabestaande van het dodelijk slachtoffer…gaan we even fijn vertellen dat zijn of haar man,vrouw,kind of net wat nooit meer thuis komt……

Tuurlijk zijn er mensen bij de politie die op een slechte dag een keer een bekeuring uitschrijven aarvan je terecht zult denken..”dat had ook anders gekunnen”..maar over het algemeen is het dat je hem toch echt wel verdiend.

En dan nog een laatste opmerking voor al die “lichten” die ons vergelijken met de gestappo/NSB of wat dan ook…ga een keer een dag mee met het echte politiewerk…en draai dan ook de overuren mee die we draaien als we bezig zijn met Slecht nieuwsgesprek, ongeval, zoektocht naar mischien wel JOU dochtertje/zoontje een reanimatie of net wat….
qoute: Wat een verschrikkelijk vergrijp, dat de agenten die dus kennelijk niet aan het werk waren, hiervoor hun rijles moesten onderbreken om de vrouw te beboeten. Wat denk jij?

qoute: De vrouw reed op de Bierkade tegen het verkeer in. (!)

Edit: Die vrouw, die wil jij niet tegen komen hoor!!!!
@Th. van Rossum
Ben jij soms van de politie?! Ben je gek! je gaat ze toch niet verdedigen?! De politie hoort een uitgave post te zijn van de overheid. In Nederland is het omgekeert het is een inkomstenpost geworden gewoon te belachlijk voor woorden!
Hier bij de Corus spugen we op elke politie die we tegekomen zo’n hekel hebben we aan ze. In de Hoogoven met de jongens en snel ook! Beetje burgers pakken om de minste dingen..
Corus!
@ p. schrijft
je bent dus een collega :) werk je ook bij de video surveilance?
Zeer goed!!! Stel dat die vrouw iemand had aangereden! Dan moeten zij vervolgens wel hun hulp aanbieden!!

De mensen die ‘slecht’ denken over de politie; Ik ben benieuwd wie je erbij haalt als je zelf iets overkomt..maar dan moet je ze ook zeker niet bellen!!!
ze moeten het niet gekker maken
als de politie geld te kort komt moeten ze maar een echte boefen vangen
in plaats in een les auto rond te rijden
Frits van den Brink
Wat een zielige mensen zeg, om je te verstoppen in een leswagen. Ze hebben vroeger van hun ouders zeker geen verstoppertje mogen spelen. Wat mij regelmatig overkomt dat is dat ze mij zonder zwaailicht of sirena voorbij blazen. Laten ze eerst eens op hun persoonlijke schandalen letten en daarna op die van een ander.
Het hele politiewerk tegenwoordig is gewoon TE triest voor woorden. Stiekem in een auto in de ochtendspits achter een bosje wachten, net zo lang tot iemand net nog even de rij meepikt en dus door rood rijd. Hop een boete. En ik las ook dat mensen riepen “wie bel je als je echt met een probleem staat” jaah juist, dan bellen wij de politie, omdat ze daar ervoor zijn. Ze zijn er niet voor trieste acties om bergen boetes uit te delen en lekker te cashen. Voor alle agenten in Nederland “GA EEN ECHTE BAAN ZOEKEN OF HOU JE BEZIG MET ECHT WERK!!”

Vriendelijke Groeten,
Sander
Nederland, de omgekeerde wereld. We moeten burgerwachten inzetten om te zorgen voor onze veiligheid. En wat doet de politie?????
ja dames en heren we kunnen schelden op ze en ik ben het er ook niet altijd mee eens MAAR ALS JE BLIK OP DE WEG KIJK EN NOG MEER VAN DAT SOORT PROGRAMMAS wat dus nog steeds gebeurt op de weg moeten ze wel en mogen ze van mij ook want dat soort figuren die zo achterlijk rijden moeten gewoon veel harder aangepakt worden want als ze een ongeluk maken komen hun er goed van af en jij zelf die wel normaal rijd is harstikke dood en dan roepen we wel dat de politie meer moet doen en klagen we weer over nutteloos geweld op de weg dus denk eens goed bij jezelf met vriendelijk groet alex
Na het verhaal gelezen te hebben kan ik maar tot een conclusie komen..Men ziet de politie als boosdoener..Wanneer men volgens de regels der wet handelt hoefde deze vrouw nooit een verkeersovertreding te begaan..De vrouw in kwestie was gewoon lui..Ze kon ook via een andere weg op haar eindbestemming komen..I.p.v. een omweg koos ze er voor om tegen het verkeer in te rijden..Eigen schuld dikke bult..Zulke mensen moesten het rijbewijs worden afgenomen..En iedereen die ligt te kankeren op de politie ga zo door..Jullie hebben nog veel te leren.
jaja proberen ze de politie alweer in een verkeerd daglicht te zetten. 1.een politieagent deelt NIET alleen bonnen uit (wat de meeste mensen denken ) en 2. een politieagent is 24 uur per dag in dienst en heeft de bevoegdheid om te bekeuren in geval van een onvertreding bijv het kenteken noteren bij iemand die te hard rijd. maar in ieder geval msn had even zin om dit zo nodig te plaatsen :|
we lopen wel te schelden op de politie maar als iedereen zich aan de regels houdt kan de politie niet meer bekeuren!!!
dus hoeven ze geen middelen meer toe te passen om te bekeuren.
De schrijver moest zich schamen om hier de oorlog bij te halen, als je een bekeuring krijgt is het altijd: ”Eigen schuld dikke bult!!!!”
In het blad Auto Plus in Frankrijk, vergelijkbaar met Autoweek bij ons, zag ik overzichten van de snelheidscontroles. In toaal ongeveer 800 meetpunten in Frankrijk. Verder rijdt de Franse politie met supersnelle, “onopvallende” Subaru’s om overtreders te volgen
Je zult agent zijn, dienst hebben een avond voor verkeerscontrole en zulke opgefokte standjes te woord moeten staan als er hier zitten….het klinkt alsof de politie alleen maar slecht en stom is. Is het niet zo dat de politie van bovenaf hun opdrachten krijgen (het ministerie verkeer en waterstaat) en daaraan hoe dan ook moeten voldoen?
Beetje hetzelfde als zeiken over het UWV: dat is een uitvoérende organisatie en geen wetgevende. Dus ja er worden regels toegepast die soms goed kl*te zijn, maar die regels worden niet door hen gemaakt en dan kun je wel lopen blaffen op mensen die hun werk uitvoeren, maar daar zit het probleem niet. De agenten zijn misschien ‘irritantjes die op elke slak zout leggen’ maar denk je dat zij er 100% achter staan altijd? Dat geloof ik namelijk niet, maar dat mogen ze niet laten merken. Anders kun je het wel vergeten.
@sjaak: heb je een rijbewijs? Dan weet je ook dat je door de borden met snelheidsbeperkingen tegenwoording het bos niet meer ziet. Iedere gemeente doet het weer anders en we hebben inmiddels 30,50,60,70,80,90,100 en 120 als limiet…. het komt dan nog wel eens voor dat iemand daadwerkelijk ongemerkt te hard rijdt….. maar ook die lullige 5 tot 10km overschrijding op een 100 of 70km weg moet natuurlijk keihard worden aangepakt!! Levensgevaarlijk!

De politie is meer bezig met dit soort futiliteiten dan met het daadwerkelijk handhaven van de veiligheid, want denk maar niet dat de knulletjes die je oma haar handtas afhandig maken een prioriteit zijn….. nee de echte gevaarlijke criminelen zijn de onnozelen met de wind in de rug die levensgevaarlijk hard (met ongeveer 107 dus) over de wegen jagen waar een ongeval in een klein hoekje zit (hoeken op een snelweg??).
Als je tegen het verkeer inrijd, en dan een boete oploopt!!. Nou dan vraag je er toch om. Gelijk het rijbewijs innemen. Als iedereen zich nu gewoon aan de regels houdt, is er helemaal niets aan de hand. Men moet nog veel strenger worden.
Opzouten met die lullo`s die denken dat ze alles mogen.
geen eer gevoel of ambitie, word landverrader bij de politie.
hallo, leuke discussie dit

ik snap heel goed dat alle agenten hun werk uitvoeren, maar een bekeuring geven voor een paar km te hard vind ik raar. Als je je aan de regels houdt, krijg je ook geen bekeuring. De politie bedenkt die regels niet.

Maar!! (Bij ons achter in de buurt gebeuren nogal rare dingen. laatst een man die zijn vrouw in brand heeft gestoken en veel drugs gebeuren) Als dan iemand de politie belt wegens (erge) overlast of iets dergelijk, komen ze niet opdagen en laten ze (vaak) niks van hun horen!

Is de politie er dan alleen maar om bekeuringen uit te delen????
(het politie bureau zit 100 meter verderop, dus aan de afstand zal het niet liggen)
Om even wat veel voorkomende misverstanden uit de weg te ruimen:
– je wordt niet aangehouden voor een controle of snelheidsovertreding, maar staande gehouden
– iedere politie-ambtenaar is zondermeer bevoegd om je op straat te laten blazen; de eventueel volgende test op het bureau is pas onderhevig aan extra certificering
– iedere politie-ambtenaar is 24/7 bevoegd om te bekeuren, niet alleen als hij toevallig in dienst is.
hoe kan het dat er 2 politie agenten rijles hebben tegelijk .waar was dan de instructeur?
of zaten ze gewoon achterin dan .dus dan opletten als er leswagen rijd zonder reclame van de rijschool dan kan je denken dat het een politie wagen is toch .
de meeste rijscholen hebben dacht ik toch de naam van de rijschool erop staan .
Nog erger…..elke burger is min of meer bevoegd om een andere burger op heterdaad te betrappen van een misdaad en dit aan de politie.
Terecht. Eeen idiott op de weg houdt zich netjes indien hij een politieauto ziet, engaat daarna weer “moordachtig” verder. Nu worden zij tenminste gepakt en kunnen “normale”mensen weer rustig verder. Politie GA DOOR.
Ik merk dat er veel politie reageert.
Het commentaar prikt toch wel.
Lieve mensen,

Er is geen betere bevestiging van een stelling mogelijk, dan wanneer een stelling door een feit onderbouwd wordt.
Hiermee verwijs ik naar ons politieagentje “peetje” die nota bene in opleiding is.Het feit over de stand van de zaken bij justitie en de politie is zelfs door een geestlijk gehandicapte uit zijn uitspraken af te leiden.

Ik “quote” peetje:”Arjen Meijer had misschien zelf politieagent willen worden met al zijn ‘goede’ tips. Had hij ook niet hoeven klagen over zijn lage salaris in de geweldige wereld van de produktie.
Toen ons Arjentje klein was en hem gevraagd werd: nou ventje, wat wil jij later worden? Heeft hij vast niet geantwoord: ik wil later als ik groot ben ontzettend graag in de produktie werken, ha, ha!”

En nog een andere uitspraak…..

“Iedereen die hierboven (en hierna ook vast nog wel) klaagt over de politie moet bij zichzelf te rade gaan: hoe zou de wereld eruit zien zonder de politie? Als de jeugd nu niet wordt gecorrigeerd (en van de ouders hoef je dat al niet te verwachten, leerkrachten laten het er ook bij zitten) groeit dat volk dus ook weer op tot dezelfde idioten die in deze discussie allemaal tegen de politie zijn.”

Beste “peetje”, hier moeten wij voor vrezen! Voor iemand zoals jij. Onze toekomstige ordehandhaver die iemand (Arjentje) verrachtend en minachtend “aanspreekt” alleen omwille zijn mening. Dit zegt al meer dan genoeg over de benadering van een burger door een agent. En die agent moet in de toekomst een voorbeeldfunctie gaan vervullen. Jij dient ons land professioneel en zonder vooroordeel te dienen! Blijkbaar staat het beroep van een politieagent boven elk ander beroep. Oh, machtige politieagent vergeef mij voor mijn zondes. Geen commentaar.

Arjen, ben trots op je dat je tenminste (alhowel geen leuke) echte werk verricht wat dan weer van “peetje” niet gezegd kan worden.

Voor jou “peetje” vrees ik net zoveel als voor een pedofiele kinderverkrachter die buiten op vrije voeten rondloopt terwijl ik mijn kinderen buiten laat spelen. Door individuen zoals jij bij de politie wordt ons land er niet veiliger op, integendeel.

En jouw nazi getinte uitspraak dat politie de opvoeding van de kinderen zou moeten compenseren omdat de ouders of de leraren daartoe niet in staat zouden zijn, getuigt al genoeg over problemen die jouw ouders en leerkrachten met jou destijds (tijdens jouw opleiding mocht je er ooit een genoten hebben) hadden alsmede over jouw “gedachtengoedje”, over 04 Mei gesproken.

Voor mensen (zoals Th o.a.) die voelen/ vinden dat ze iets moeten compenseren in hun leven omdat ze of niet getrouwd zijn, geen kinderen hebben of anders, contacteer “peetje” en 100% dat hij jullie als zijn toekomstige collegas gaat aanbevelen bij ons justitieapparaat (bordeel) en dan kunnen jullie straks gezellig samen mensen onderdrukken want jullie weten het allemaal zo goed. Tenslotte, it is your way or no way!

Om heel deze discussie af te sluiten wens ik iedereen het beste in zijn leven en alhowel ik geen verwensingen doe, voor jou “peetje” hoop ik dat je ooit (en liefst tijdens je dienst) door een groep verslaafde HIV homofielen wordt gepakt daar, waar het voor jouw ego het pijnlijkst is, namelijk je kontje.

Groeten aan autoblogger en Janus.

P.S. En “peetje”, blijf jij het nederlans volk maar gewoon idioten noemen. Dat gaat op den duur zeker respect voor de clowns in blauw afdwingen.
prachtig vind ik het eigenlijk.. hahahah.. ik ben echt niet VOOR politie of zo.. maar erg vreemd is het namelijk wanneer zo’n tegen-het-verkeer-in-rijdende-idioot toevallig je kind zou aanrijden en dood maken dan klaag je weer waarom er geen politie is om zulke achterlijke mafkezen tegen te houden… nu worden ze tegegehouden en NOG is het niet goed.. ga toch ergens anders zeiken mensen…

ik rijd ook wel eens te hard en ik weet dat ik fout zit en als ik een boete krijg vind ik dat meer dan terecht en zelfs nog goed ook want komende paar maanden houd ik me aan de maximum snelheid want dat roze papiertje was te duur om even kwijt te raken..

als iemand jou met 150 inhaalt laat je meteen een scheld-kanonade los maar wanneer je het zelf doet, heb je wel 150 redenen waarom JIJ het WEL terecht deed..

kijk eerst naar jezelf en zeik dan eerst jezelf onder.. heb je namelijk veel minder om over anderen te klagen..
Ik vind dit een prima optreden,je zou maar als persoon oversteken en dus niet verwchten dat er een auto tegen het verkeer rijd en dan word je geschept,want van die kant verwacht je toch geen auto,daarbij komt het ook nog dat automobilisten die dit doen,even een beetje meer gas geven,om er wat sneller doorheen te zijn,want ja,het mag eigenlijk niet,dus maar even snel doen,met alle gevolgen van dien.
Een agent is in werkelijkheid 24 uur in dienst en zal dus kunnen handelen bij een overtreding of een strafbaar feit ( dus gewoon eigen schuld dikke buld ) .
even dit
elke politiman heeft een telefoonnummer dat hij kan bellen als hij ook vrij is
voorbeeld!
een kennis van mij rijd welleens met de taxi naar huis [politieagent]
als hij een overtreding ziet belt hij dit nummer en dan krijg je vanzelf een bon binnen
Tsjah… hoe zielig kan je als agent zijn om in een lesauto “zogenaamd” les te hebben en dan mensen te beboeten.
’t is gewoon diep triest dat ze op zo’n manier hun geld binnen moeten krijgen. ga dan wat nuttigers doen en wees dan een echte vent en beboet dan ook die buitenlanders die gewoon in het centrum fietsen en brommeren. Als wij nederlanders dat doen hebben we gelijk een flip van 35 euro aan onze broek hangen… net zo goed als het rijden zonder verlichting… wij Nederlanders moeten er altijd dik voor opdraaien.

Met alle respect voor de buitenlanders, maar dat valt mij gewoon op!
De politie blijft verbazen met zijn creativiteit om zoveel mogelijk mensen erin te luizen. Afgelopen dinsdagmiddag op de Europaboulevard, een brede weg bij het Amstelpark, A’dam. Wéér was het raak. Ik stond te tanken en het regende. Iik dacht dat het bliksemde,maar het was echt geflits vanuit een klein aanhangertje aan de overkant, zo’n bakje op 2 wielen, geparkeerd op de stoep van de ventweg. Camera erin verstopt, en een gat met glazen venster aan de voorkant. Eronder was een grote flitslamp gemonteerd. Niemand die iets merkte. Politeauto eracher, verdekt opgesteld. Het regende nog harder bonnen dan druppels!
De bewuste agenten waren in functie, alleen hadden ze op dat moment (dus tijdens diensttijd)rijles. Overigens al waren ze niet in functie, op het moment dat zij een overtreding/misdrijf zien worden begaan dienen zij ( in principe) op te treden. Het is natuurlijk afhankelijk van de situatie of en wanneer ze dat doen.

Maar waar hebben we het over? Niemand is heilig, ook agenten niet, maar éénrichtingsverkeer is niet voor niets ingesteld. Als jij dan toch denkt dat gebods/verbodsborden niet voor jou gelden, moet je ook niet klagen als je vervolgens een boete krijgt.

En over die vergelijking met NSB praktijken… Tja, dat is te sneu om verder nog woorden aan vuil te maken.

Trouwens als iedereen denkt dat het uitschrijven van boetes alleen is om de schatkist te spekken en om de de mannen en vrouwen van de politie te bevredigen, heb ik het volgende voorstel:
Kom eens kijken in een mortuarium om te zien wat alcohol, snelheid en idioot rijgedrag kan opleveren.

Ga eens mee met een diender naar een slecht nieuwsgesprek om de ouders van een jonge meid te moeten vertellen dat deze is overleden doordat haar nieuwe vriendje even wilde laten zien wat zijn auto allemaal kan en vervolgens de macht over het stuur verloor.

Spreek dan vervolgens eens met deze jongen om te zien hoe hij is getekend voor de rest van zijn leven. Trouwens over wat voor leven hebben we het dan nog? Vol schuldgevoel, pijn, verdriet…
En ook dit was een jongen, misschien net als jij, die van zich zelf wist wat die deed en weliswaar van hard rijden hield, maar wist wat die deed. Het is alleen zo verdomde jammer, dat iemand hem niet op tijd zag en van rijstrook wisselde, zodat de jongen hard moest remmen en de macht over het stuur verloor…

Natuurlijk vragen we ons allemaal wel eens af waarom er in hemelsnaam zoveel controle is en op sommige plaatsen mag je twijfelen over het nut ervan…
Maar door niet zo laag dunkend over de mensen die als het er op aankomt er ook voor je zullen zijn op die momenten waarvan wij hopen dat jij ze nooit zullen beleven…
Simply me……

wat een frustratie heb jij man. k heb nix met agenten maar een agent met pedo’s vergelijken en wat jij mensen toewenst…..man wat een triest verhaal….niet echt een zinnige discussie meer dit!

Mazzel
wat eeen sukkels,

en wat een smoes van rijles iam sorry groote bullshit, en maar geld vangen losers !
@Strongbow: je maakt wel een paar goede punten maar ik denk dat iedereen wel snapt dat agenten niet alleen maar zinloze foto-sessies tot hun taakomschrijving rekenen. Aan de andere kant verspeelt de politie veel van zijn/haar krediet bij burgers door ze op allerlei kleinigheden aan te pakken.

Het beeld dat wordt geschetst over “slecht nieuws gesprekken” en ongevallen door hoge snelheid is een typisch geval van scheve beeldvorming. Kijk eens op de site van flitsservice.nl of in de verslagen van de uitgeschreven bekeuringen….. Daar krijg je een heel ander beeld van onze goede vrienden bij de politie. Het merendeel van de boetes die wordt uitgeschreven heeft niets met het verbeteren van de verkeersveiligheid te maken.

Ik denk dat iedereen alleen maar vloekt op zo’n prent en geen idee meer heeft van de verkeerssituatie ter plekke, laat staan op dat tijdstip. Staande houden is dan een veel beter idee, daar koppel je de overtreding gelijk aan de straf.

Ik denk dat Nederland eerder zit te wachten op meer agenten die zich bezig houden met roodlicht of lasercontroles, op rechercheurs die daadwerkelijk hun best doen om misdaad op te lossen en op Politiemensen die snappen dat ze in feite in dienst zijn van de burgers. Veel politie mensen gedragen zich arrogant en als beterweters in hun benadering naar burgers, zeker als er sprake is van het uitvoeren van corrigerende maatregelen. Politiemensen staan niet boven anderen, ze hebben namens “ons burgers” taken gekregen en zouden zich daar goed bewust van moeten zijn.

Ja, soms is bekeuren noodzakelijk, maar de prioriteiten lijstjes van politie en justitie zouden behoorlijk aangepast mogen worden en men zou zich moeten realiseren dat samenwerken met burgers en goede voorlichting uiteindelijk beter werkt dan een paar extra flitsauto’s en acceptgiro-printers.
die mensen hebben egt niks te doen die politie agenten bij ons kwamen ze 3 in 2 uur kijken of we nog ergens in de buurt aan het chillen waren eerst werden we weg gestuurd van een plein toen zeiden we van waar mag het dan toen zeiden ze gaan maar op het marktplein staan toen kwamen de volgende politieagenten ons gelijk al weer weg sturen toen moest we in de avond egt donken moesten we naar het beatrixpark ja waar dat meisje is verkracht en vermoord in schiedam en dat meisje zat ook bij mij op sgool:( en zou ging het elke dag door
Ik kan zeggen dat ik het eens ben dat de politie momenteel de staatskas behoorlijk aan het spekken is met het uitschrijven van boetes. Maar om terug te komen op het artikel…. Als agenten autorijles hebben (dit zijn agenten in opleiding, die nog niet in het bezit zijn van hun politiediploma) dan wordt die rijles veelal gegeven in een opvallende surveillanceauto met daarop het welbekende “L” bordje. Als dergelijke dienders overtredingen constateren is het natuurlijk absurd dat je die zo maar door de vingers ziet, terwijl een groot deel van het overige verkeer op de weg zich afvraagt waarom de politie niets doet. In dit geval waren het volgens het bericht agenten in burger. Dat veranderd niet veel aan de zaak. Agenten doen namelijk ook dienst in burger voor degenen die het nog niet wisten. Dus ga er niet te snel vanuit dat ze hun vrije tijd opofferen voor het uitschrijven boetes.
Als de politie in actie komt is het niet goed en als ze niets doen is het ook niet goed. Er is altijdwel iets te vinden om over te zeiken.
‘Om ons als ongehoorzame burgers op het rechte pad te houden, houdt de politie er af en toe smerige praktijken op na die je bijna doen denken aan een periode die we ieder jaar op 4 mei herdenken.’

Pardon? Ik weet niet welke malloot dit stukje geschreven heeft, maar hij of zij heeft waarschijnlijk niet iemand in de holocaust verloren!

Jan
Ondiep, Nederland

Agent bedreigd door een man met een mes na akkefietje met jongeren.
Man doodgeschoten wegens zelfverdediging politieagent.
Er is gericht in de borst geschoten.

Agent beschuldigd van doodslag.

I rest my case.

P.S. Niet alle agenten dienen over een kam geschoren te worden maar zoals mijn oud-leraar Sorensen (daarna voorzitter LPF Rotterdam) vaak aanhaalde, bij de politie vind je de meeste mensen die “criminal minded” zijn (omdat ze dat dan legaal kunnen doen) en bij brandweer vindt men de meeste pyromanen. I second that.
@ lovage

Als JIJ dat constateerd ben je wel heeeel kortzichtig..
Je hebt het toevallig gezien en het valt meteen op….vreemd, vind je niet!

Kijk als agent krijg je rijles om met een voorrangsvoertuig om te gaan.
Agenten zijn 24/7 in functie, ook al hebben ze de pet niet op!
Maar de mensen moesten eens weten hoe vaak ze gematst worden met bekeuringen,
hoeveek heb je zelf geen waarschuwing gekregen terwijl er toch geschreven kan worden.
Een agent heeft de bevoegdheid om zelf te bepalen of hij/zij een bekeuring uitschrijft of niet.

En ik ben het helemaal met “Bilaal” eens!
Mensen lopen alleenmaar te kankeren op de politie dat ze alles fout doen, de geldkist spekken etc.
Maar zodra ze zelf de politie nodig hebben schreeuwen ze moord en brand, want zij zijn benadeeld en de politite moet het maar oplossen. Dan kan de politie niet snel genoeg komen om te helpen. En dan doen ze ineens veel te weinig om te helpen, terwijl de mens niet weet hoeveel er binnen de muren van het politieapparaat gebeurt.

En over het bericht zelf,
Als je weet hoe de verkeerssituatie op de Bierkade in Alkmaar is dan kan je er over meepraten.
Het is niet voor niets eenrichtingsverkeer !!!


En net als meerdere met mij: nu zeuren dat de politie het probleem voor is (d.m.v. bekeuring) maar wat als die vrouw een kind had doodgereden… dan is de politie/gemeente weer het zaadje omdat ze er niets tegen doen!
ik vind het terecht!
Btw,
nu word de ernst van het vergrijp verdoezeld door het feit dat er 2 agenten aan het lessen waren, het feit constateren en de vrouw bekeuren.
Terwijl het wel de veiligheid van de burgers waarborgt.

De vrouw is aan het spookrijden!
Kom op zeg!!!
ik kan alleen maar zeggen.. heel slim.. ze moeten die hardrijders enz aanpakken
Politie in Nederland zijn echt zielige mensen, het gaat alleen om geld binnen halen, het is toch belachelijk dat er een quota is voor aantal boetes dat binnengehaald moet worden….Ik werd laatst aangehouden tijdens een verkeerscontrole, werd om mijn autopapieren gevraagd, ze keek er niet eens echt in…..ze doen het allleen om je te naaien….

En nu politie in lesauto’s…??!! Begint een beetje op de Stasi te lijken……heb sterk het idee dat het leven hier in Nederland steed meer en meer controleerd wordt..Wat nadelig is voor de bevolking…
calvin(regiseurtje 13jaar)
Ik vind het eigelijk een beetje zielig ja van die politie..gwn doeloos..Eigelijk moeten ze gewoon in Die normale politie autotjes rijden En niet Verstoppen wat flitspalen…En wat survejante
DatS iT
Het zou je kind maar wezen.Dat een spookrijder overhoop rijdt en dat doet ze om tegen het verkeer in te rijden. En hoe de Politie controleert wat maakt dat uit.Als jij je aan de regels houd is er niks aan de hand.
Je hebt natuurlijk goede agenten en ook mindere, bovengenoemde mevrouw was inderdaad verkeerd hoe het gekomen is weten we niet was het met opzet moet ze zeker bekeurd worden het kan ook zijn dat zij door de 1 of andere reden (laag staande zon) het bord niet heeft gezien dan kun je rustig met een waarschuwing af maar een feit blijft dat je voor de meest onbenullige dingen een boete krijgt 1 tot 5 kilometer te hard rijden kan hem al zitten in een afwijking in de kilometerteller als er nieuwe banden gemonteerd worden scheelt de hoogte van een band 2 o3 millimeter in omtrek is dat enkele centimeters en dat kan per uur enkele kilometers zijn.
Ellen uit Curacao
Ten eerste de vrouw kreeg terecht een bekeuring, want ze ging tegen het verkeer in zoals men zegt, dus een gevaar voor andere rijders.
Of ze het hadden mogen geven, weet ik dus niet, maar ik hou niet van undercover.

Hier op curacao is het zo anders, ze komen met piepende banden voor je langs en vol op de rem en geven je een bekeuring voor een klein iets met de verkeerde gegevens erop, dus geen bekeuring eigenlijk, terwijl anderen in een dronken toestand voorbij rijden.

Als ik in nederland ben voor vakantie, ga ik mooi met de trein, “goedkoper” dan bekeuringen met mijn verwende rijstijl uit Curacao.

Hier op Curacao hebben de automobilisten geen pardon voor motorrijders, want ze rijden je zo van de weg af. Geen respect. Je betaald ook nog belasting, maar de wegen zijn te slecht om te remmen. Je hebt heel erg veel oplettende ogen nodig. Maar dat is me nog steeds goed afgegaan.

Je hebt hier geen regels, behalve bij een ongeluk ivm de verzekering, of dat zo veilig is.
Denk daar maar eens over na.

De overheid in Nederland overdrijft en hier gooien ze met de pet erna.
Beide niet echt goed te praten.

Groetjes uit het te klein eiland Curacao met 31 graden, zon, zee, strand en palmbomen
Torsten Pieper
.
Dat er veel politiemensen reageren in deze “discussie” lijkt mij niet ontwaarschijnlijk.
Over het algemeen willen mensen deel uitmaken van de politieorganisatie om zich in te zetten
voor een betere maatschappij, om de medemens te helpen, en vanuit een sterk rechtsvaardigheidsgevoel.
Het blijven echter mensen met sterke en zwakke punten, emoties en (eigen) interpretaties, net
zoals jij, Benjamin 1988, Jan, Alex 1990, Peter, Wout, Lovage, rfsj, WOoOdy, Harrie, Sander Honda, Sjako Corus, en c.s.
Als je bent uitgerust met een dergeliik rechtvaardigheidsgevoel en je ondekt dat je als persoon wordt gegeneraliseerd en je (onterecht) aangevallen voelt dan…..ga je je verdedigen.
.
Iets afbreken, belachelijk maken, afkraken of schelden is makkelijk.
Bedenk dan toch iets beters, Benjamin 1988, Jan, Alex 1990, Peter, Wout, Lovage, rfsj, WOoOdy, Harrie, Sander Honda, Sjako Corus, en c.s.
Je hoeft het niet alleen te doen, er zijn zo te lezen genoeg makkers die je wel willen helpen…….
toch??
Zoek elkaar ook eens op, gooi de goede ideeën op een hoop en maak er iets van.
Ik lees jullie alternatieven graag in deze “discussie”.
.
Verder ben ik van mening dat de politie zoveel bekeuringen zou moeten uitschrijven dat de organisatie daarmee kostendekkend wordt.
Zo betaald de crimineel en notoire wetsovertreder voor zijn eigen gedrag en daarmee de instantie die hijzelf met zijn gedrag afdwingt.
Ben je een brave hardwerkende burger, leef je keurig volgens de wet, dan ben je geen of weinig geld kwijt.
Neem je het niet zo nauw, dan betaal je extra.
Een soort premie naar gedrag dus.
Daarmee kan ons kostbare belastinggeld aan andere zaken worden besteed.
.
De wet kent geen intepretatie.
Het is de rechter die de wet intepreteerd.
Daarom kan eenzelfde misdrijf/overtreding met een verschillende straf worden afgehandeld.
.
Flying Dutch man
240 on a freeway police catch me if you can… Forgive me I’m a rider…. Ik maak me niet druk om boetes hoor, ik maak me er helemaal geen zorgen om, dat doen zij wel voor mij. Zij willen geld binnen halen, vind ik best. Al die boetes betaal ik toch met zwart geld. Zij zoeken manieren om geld binnen te krijgen, ik ook. We leven trouwens in NL. ‘T is allemaal piraterij, alleen is dat tegenwoordig op een andere manier.
Moet je je maar aan de regels houden.
Als je je aan de regeld houdt, zal er nóóit een politieman naar je omkijken.
Als je 54 rijdt krijg je een boete. TERECHT! We hebben afgesproken dat je bij harder dan 50 km/u een boete krijgt. Moet de politie dan pas een bekeuring geven bij 70km/u ofzo? 50=50 en geen 54. Jammer maar helaas, dokken joh.
Ik vind het wel weer inventief van de politie. Ga zo door….
Gelukkig kunnen we uit de reacties afleiden dat alle agenten heilig zijn en nooit fouten maken laat staan oneerlijk zijn of ronduit liegen……. gelukkig maar ik maakte me al zorgen. Toch goed om te weten dat er alleen engeltjes bij de politie gaan werken…..

Oh wat was dat laatst nou weer? Agenten gearresteerd ivm drugshandel? Hoeveel agenten zijn er omgekomen afgelopen jaar bij ongevallen? Hoeveel ongevallen hebben onze dienders op hun geweten?

Het zijn hersenloze types die het gevaar vormen, of ze zich nou als een idioot gedragen in het verkeer, stompzinnige reacties tikken op een site als deze, of ze onzin staan te verkondigen voor de camera van “Wegmisbruikers” of ze in een politiepakje rondlopen/rijden en denken dat ze beter zijn dan de rest van de mensen…….

Als iedereen straks zijn ogen niet meer van de snelheidsmeter af durft te wenden uit angst voor de snelheidsstasi en dus hele schoolklassen van het fietspad maait met 48km/u dan is het inderdaad duidelijk veiliger…..

Sommige mensen hier hebben echt een bord voor ’t hoofd. Het is nooit de snelheid op zich die het gevaar oplevert, maar dat is moeilijk in de handhaving en tja…. we moeten het vooral wel makkelijk houden natuurlijk.
“Regels zijn regels”….. kots! Het is niet zo heel erg ver van “Befehl ist Befehl” en we weten wat dat voor een geweldige samenleving tot gevolg had……
Denk eens zelf na en als je daar niet toe in staat bent…. vraag het dan maar aan iemand met meer hersens.
heej jongens, jullie vergeten wel dat die vrouw TEGEN het verkeer in reed….

al zouden de politie geen les hebben gehad, toch is het een slimme manier om het verkeer in de gaten te houden..
w0o0dy…..

Mooi verwoord, ik begin een beetje medelijden met al die (goedbedoelende) politieagenten hier op de site te krijgen.
Zullen we de heer Torsten Pieper een pleziertje doen en bij de politie solliciteren.
Ik vroeg me altijd al af hoe het zou voelen om een “matennaaier” te zijn.
We spreken af om het zolang vol te houden totdat we ons quotum halen, een boete of 1000 uitschrijven (maand of 6)….. dat moet het wel lukken aangezien de middelen die we dan tot ons beschikking krijgen.
Bewijzen wij ook dat we er voor de maatschappij zijn.
Intussen zeg ik mijn vrijwillegerswerk bij de geestelijk gehandicapten instelling op, het heeft toch niets met de maatschappij of verkeers”veiligheid” te maken.
Het gaat hier niet meer om een mevrouw die spookrijdt (hoe ondoordacht ook); het gaat hier om het principe dat het Nederlands politieapparaat zichzelf methodes aanmeet die doen denken aan praktijken in landen waar de burgers voortdurend op hun hoede moeten zijn vanwege een dictatoriaal regime. In andere westerse landen zijn die ten strengste verboden – deze methode wordt ‘entrapment’ genoemd – en zouden eventuele boetes ongeldig verklaard worden.
De politie heeft haar mond vol van de gevolgen van onbetamelijk gedrag van burgers, zelf houdt zij zich ook niet aan maximum snelheden, eenrichtingsverkeer, en hoffelijkheid komt al helemaal niet vaak voor. Waar de gewone, brave burger wel vaak tegen aanloopt is haar arrogantie. Het uniform en de bijbehorende accessoires zijn voor veel van onze “vrienden van de burgers” een reden om zichzelf boven de wet te stellen.
Dan worden boetes wegens 3 kilometer te hard rijden op een droog wegdek, bij zonnig weer en nauwelijks ander verkeer een grote ergenis vanwege de onredelijkheid. Laat de politie toch eens een keer zich realiseren dat de regels er zijn om om de veiligheid te waarborgen, en tegelijk de context van de situatie waarin de regel is overtreden te overwegen: was er wel sprake van een onveilige situatie, of kan de overtreding door de vingers gezien worden.

Ik stel daarom het volgende:
De wet is er ten dienste van de mensen, niet de mensen ten dienste van de wet.

Voor die agent die zichzelf wel hoffelijk en dienstbaar opstelt zeg ik: chappo! Houden zo…alsjeblieft.
Misschien is het kinderachtig dit hele gebeuren. Aan de andere kant, er zijn regels waarnaar geleefd moet worden, dus als je betrapt kan worden op welke manier dan ook, dan maakt dat toch geen zak uit. Ik vind het dus volledig terecht, omdat je ergens een streep moet trekken met overtredingen, en je kan dit zien als kinderachtig maar eigenlijk blijven de regels voor ons hetzelfde, alleen worden we meer gecontroleerd…geen probleem toch?
Erg slim! En wat beterft de opmerking van een anonieme reactie:

‘Ten eerste kan er maar één agent tegelijk rijles hebben (in 1 auto). Wat zat die andere dan te doen in de baas zijn tijd?’

Niet op het idee gekomen dat de ene agent waarschijnlijk een rij-instructeur was en de andere degene die les kreeg!

We moeten eens niet zo zeuren over de politie. Al hebben we 100 positieve ervaringen met ze en één negatieve, tevreden zijn we nooit.
Ik heb niets tegen politieagenten in het algemeen, maar zie en hoor teveel dingen die echt te zot zijn voor woorden om stompzinnig achter de overheid aan te rennen en ja en amen te roepen. Die hersens heb ik niet voor niets gekregen, dus doe ik mijn best om voor mezelf te denken.

Ik overtreed veel regels, maar ik rij (reed) dan ook veel. Zo rij ik nog wel eens 160 op de autosnelweg of 110 op een b-weg (zelfs wel eens als daar 60km/u de limiet is). Ik neem echter de veiligheid van anderen zeer serieus en die van mezelf ook. Als ik twijfel of iets veilig is dan doe ik het niet en ik weet dat ik genoeg ervaring en voertuigbeheersing heb om dit te doen.

Probleem is dat er genoeg mensen zijn die niet nadenken, de regels niet kennen of nog ergers zich helemaal nergens aan storen……en ook nog eens een gebrekkige voertuigbeheersing hebben. Nou kun je dat niet in regels vatten dus snap ik de meeste regels wel en ook de noodzaak om ze te handhaven…

Alleen als je beperkt mensen kunt inzetten dan vind ik dat de Politie zich beter kan bezighouden met serieus gevaarlijke situaties of met echte criminelen. Het criminaliseren van doorsnee automobilisten gaat ten koste van het draagvlak en de support voor het politieapparaat en ik bestrijdt dat het echt bijdraagt aan de veiligheid. Controles in woonwijken of op andere punten waar aantoonbaar vaak ongevallen gebeuren of echt gevaarlijke situaties voorkomen lijken me beter dan stompzinnig flitsen op snelwegen of op b-wegen waar je toevallig TOCH maar 50 mag……

In principe is iemand bekeuren die tegen het verkeer in rijdt prima, maar ik moet wel over mijn nek van die types die niet verder komen dan “Moet je je maar aan de regels houden”….. Tja als je niets beters kan bedenken dan dat…. dan hoor je misschien wel bij de types die zich maar beter aan de regels kunnen houden omdat denken duidelijk niet je sterkste punt is.
Wat een afschuwelijke en geborneerde opmerking van onze “journalist”, om deze actie te relateren aan 4 mei. De schrijver heeft m.i. weinig kennis van de werkelijke geschiedenis van 1940-45 en meent met een populistische platitude de lezers op zijn hand te krijgen.
En hij/zij zou zich eens in het verkeer moeten begeven en meemaken welke bewuste en onbewuste, meestal gevaarlijke overtredingen worden gepleegd.
Hulde aan de politie voor deze slimme actie!
Niet zo gek dat ze bekeurd wordt als je tegen het verkeer in gaat.
En dat het een lesauto is, de politie moet ook lessen dus als er een agent les heeft in auto rijden op politie niveau en er komt iemand tegen het verkeer inrijden is het de eigen schuld dat ze bekeurd wordt en is het gewoon toeval dat het op dat moment een rijles van de politie is die haar pakt.
En het is wel zo, als je je gewoon aan de regels houdt is er niks aan de hand.
Eigen schuld
Regels zijn regels……

Ach ja, gelukkig zijn er nog simpele zielen op deze wereld……
@ wooody

ik haal dagelijks mensen van de weg die een overschrijdin maken van de snelheid en net als jij met een overschrijding van 30 km of meer. al deze mensen die ik spreek zijn er vanaovertuigd dat ze veilig rijden en dat alleen te hard doen helaas is het zelden ook zo het geval!

ik mag deze wel zonder signalen staande houden om deze mensen op hun gevaren te wijzen en daarvoor mag ik allen regelementen negeren op de volgende na:

art.5
Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

art.6
Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaat.

dit is natuurlijk wel alleen in dienst van toepassing he!

overgens is dit niet voor de lol mar van belang en ik schrijf niet voor mijn lol!!!!
Heel vaak kan ik het niet uitstaan dat ze langs de snelweg staan te flitsen en terwijl je 20 KM te hard heb gereden. Gelukkig zie ik ze altijd al in de verte staan en rij ik met een BIG SMILE voorbij met een ‘nee’ schuddend hoofd. MAAR ik vind het wel weer goed voor klootzakken die harder dan 30 KM rijden zoals 130, 140, 150 KM of zelfs harder!!!…Dat zijn gewoon zieke mensen, die beseffen niet waar ze mee bezig zijn. Dan zijn de flitskasten en de flitsmobieleenheden wel weer goed want die eikels moeten gewoon aangepakt worden!

Ik zit elke dag op de weg en ik zie elke dag heel veel dingen in het verkeer wat echt niet door de beugel kan! Ik wilde zelf ook bij de politie om die zieke mensen flink een lesje te leren want ik erger me dood aan hun rijgedrag. En dan heb ik het nog niiet gehad over dat mensen in Nederland NIET kunnen rijden. Mensen in Nederland hebben totaal geen inzicht in het verkeer en begrijpen totaal niet hoe je een file kan voorkomen (TIP: RUIMTE GEVEN AAN ELKAAR, SNELHEID AANPASSEN, NIET KLEVEN BIJ JE VOORGANGER EN HOUDT AFSTAND WAAR NOG IS 2A3 AUTO’S TUSSEN KUNNEN DUS RUIMTE HOUDEN…!!!)

Hahaha ik vind het zo lachen dat mensen denken dat als ze harder rijden dat ze dan ook veel sneller ter plaatse zijn waar ze moeten zijn. Ik heb dat zelf is een keertje getest en wat een BULL SHIT…Het scheelt maar 2 tot 5 minuten haha…LOSERS…!!!

Enja, ik moet ook eerlijk zijn dat het in Nederland niet meer om de veiligheid gaat maar om de staatkast te vullen want waarom staan ze altijd langs de snelwegen, in de bebouwde kom (op bepaalde SOMS plekken terecht) en buiten de bebouwde kom te flitsen en waarom zie je ze NOOIT in een woonwijk staan waar je 30 KM/P moet rijden waar kinderen spelen zoals bij mij in de straat waar ze als gekke wel met 60 KM/P (of harder) durven te rijden??? Inderdaad, veiligheid doet er niet toe voor de overheid, maar wel de €€€€€€€€€€€€€€€………….

Groetjes van Martin.

(ps. als iemand met mij een menig wil geven kan je mij mailen op: -edit: geen e-mailadressen plaatsen- lijkt mij lachen)
Ik wil even reageren op EVO:
Agenten mogen ook ‘buiten diensttijd’ mensen beboeten, als ze de overtreding erg genoeg achten.
Iedereen geeft altijd op de politie af, maar ze zijn er alleen maar om mensen te helpen en het veilig te houden op straat. Ze delen echt niet allemaal ‘voor de lol’ bekeuringen uit hoor. En ik ben in ieder geval blij dat als mij wat overkomt, dat er politie is om mij te helpen, want dat is een punt waar veel mensen niet aan denken als ze weer eens op de politie lopen te schelden.
diefstal is toch bij de wet verboden de grootste dieven zijn de sterke arm der wet stel mietjes zijn het
dit is echt laf

maar het is toch niet de bedoeling dat je je werk mee naar huis neemt hoe bedoel je dat ze erg zijn en wat het nog leuker maakt dat de speciale les auto,s hebben bij de politie
en dan hoeve ze niet in een burger auto te rijden soms denken ze echt dat ze zo dra ze agent zijn alles kunne maken
Beste mensen, zien jullie het niet verkeerd? Als je een auto ziet met uitsluitend een L op het dak,
en er blijken 2 agenten in te zitten dan zijn ze zo vriendelijk geweest om dit aan te geven.
De L op het dak staat namelijk voor LOSERS!
allemaal gezeik op de politie, ik geef ze gelijk want als jou fietsje gestolen wordt dan sta je wel op de “”woutenkeet” of om andere redenen!! [“”ergere””]
er gebeurd heel veel ellende door mobiel telefoneren in de auto en te hard rijden en met drank op tegen het verkeer in rijden…wat je met je leven doet….[als jij jezelf in de prak rijdt, ruimen hun dat ook op,] maar geef een ander persoontje [je kind bv] recht op leven en toekomst.
in deze tijd door alle ellende veroorzaakt door aso s , terroristen en creeps, moeten er gewoon regels gelden en die moeten gehandhaaft worden, anders komt er zo veel ellende meer
ja keur je eigen frusties en wangedrag maar weer op een ander af;toet toet!
de groeten thuis
Wel makkelijk om vanaf je toetsenbord commentaar te leveren op het werk van de politie. Los van het feit of het netjes is wat de agenten hebben gedaan, feit blijft dat niemand blij is dat er politie is, zeker niet als je een bekeuring krijgt, ben ik ook niet. Maar wat als je een zware aanridjing hebt waarbij jij gewond bent, of iemand van je familie is niet lekker en moet gereanimeerd worden? Bedank je de agenten dan ook als ze snel erbij zijn en je familielid dankzij de inspanningen overleeft (ik hoop niet dat je ooit zoiets meemaakt, ik spreek uit ervaring)? Of blijf je lekker afgeven op het uniform. Ik ben zelf geen agent en ken ook niemand bij de politie, maar ik ben wel van mening dat niemand voor de politie is, maar men wel voor de domste dingen de politie belt of beschuldigd.
Of ben jij ook zo iemand die zich kwaad maakt over al die mensen die steeds maar links blijven rijden en jij er niet langs kunt, of te langzaam rijden.
En voor degene die de L voor Losers vind: heb jij een rijbewijs? Zo ja, dan ben jij ook als LOSER begonnen en zo te lezen ben je het ook gebleven, jammer van al die negativiteit.
Voor degene die van zijn broer de agent heeft gehoord dat niet iedere agent mag laten blazen, ff een domper: op straat mag IEDERE agent laten blazen, je bent zelfs verplicht mee te werken…..
Ik bang dat je broer het niet helemaa juist heeft, of dat je het niet helemaal goed hebt geprobeerd over te brengen.
Beste A-Town, ik hoop voor jou niet dat je ooit staande wordt gehouden door iemand van de verkeersdeinst die jou net een overtreding heeft zien maken, dan mag je namelijk gelijk betalen, als buitenlander, dus…… Een buitenands rijbewijs laten zwaaien is vaak niet zo slim….
Ik steun iedere actie van de politie waarbij ze die aso’s aanpakken. Dan laten ze die mensen die net iets te hard rijden hopelijk eens met rust, en pakken ze degenen die echt een gevaar vormen op de weg.
Zoals mensen die tegen het verkeer in rijden of bumperkleven of veel te hard rijden, enz…
Want zij veroorzaken ook de ongelukken. Niet diegene die incidenteel net 5 of 10 km harder rijdt dan de toegestane max snelheid…
Geachte Belastingbetaler,

ik denk dat u mijn identiteit wel heeft vastgesteld. Ik pas vast en zeker in het hokje waarin u mij wilt indelen. Tot mijn spijt kan ik dat van u niet zeggen. Ik weet immers niet wie u bent?
Vanaf hun geboorte leert u uw kinderen dat ik de boeman ben en zij zijn dan geschokt omdat ik met mijn traditionele vijand, de crimineel, word vergeleken.
U beschuldigt mij dat ik de jeugd te zacht aanpak, totdat ik een keer uw eigen kind de les lees.
U neemt waarschijnlijk een uur middagpauze en ettelijke koffiepauzes, maar beschuldigd mij van luiheid als ik een keer ga zitten.
U bent trots op uw goede manieren, maar vindt het heel normaal om mijn maaltijd met uw problemen te onderbreken.
U windt zich op als iemand u in het verkeer de weg afsnijdt, maar als ik u op hetzelfde vergrijp betrap, voelt u zich onterecht behandeld.
U kent alle verkeersregels en heeft dus nog nooit onterecht een bekeuring gehad.
U stoort zich eraan dat ik mij met hoge snelheid naar een plaats des onheil spoed, maar u beklaagd zich erover als het meer als 10 seconden duurt voordat ik bij uw probleem ben.
U ziet het als een deel van mijn beroep dat ik geslagen word, maar als ik terug sla noemt u dat machtsmisbruik.
U zult er niet aan denken om uw tandarts te vertellen hoe hij uw kies moet trekken, of uw dokter te vertellen hoe hij uw blinde darm moet opereren.
U vind het wel normaal om mij steeds te vertellen hoe ik mijn werk zou moeten doen.
U praat tegen mij op een manier dat u in elke andere situatie een bloedneus zou opleveren, maar u verwacht van mij dat ik het zonder meer accepteer.
u schreeuwt: “er moet iets tegen criminaliteit ondernomen worden.”, maar wil zelf niet als getuige optreden of erop wat voor manier mee worden lastig gevallen.
In uw ogen deug ik absoluut niet, maar het is natuurlijk volkomen terecht als ik uw vrouw help bij het verwisselen van een band, of haar op weg naar het ziekenhuis met een bevalling help, uw zoon met mond op mond beademing het leven red of overuren maak om uw weggelopen dochter te vinden.
Welnu meneer de belastingbetaler, staande op uw voetstuk beklaagt u zich over de manier waarop ik mijn werk verricht en geeft mij alle mogelijke scheldnamen, maar vergeet echter niet dat uw eigendom, uw familie en ook uw leven, van mij of mijn collega`s kan afhangen.
Jawel meneer de belastingbetaler dat ben ik,

DIE WAARDELOZE POLITIEMAN/VROUW…..
Voor Sander: Iedere ganet mag op straat laten blazen en je bent verplicht mee te werken. Voor het blazen aan het bureau op andere apparatuur moesten certficaten behaald worden, maar zoals iemand al terecht opmerkte: er is een uitspraak geweest dat he met erugwerkende kracht ook rechtsgeldig is, dus kies maar: vragen of men mag laten blazen (heel domme vraag, je krijgt waarschijnlijk als antwoord: weer zo een die allesvan internet gelooft of iets dergelijks) of gewoon meewerken en de consequenties van je stommitieit (rijden onder invloed) onder ogen zien. Er is in mijn ogen geen grotere crimineel dan en dronken bestuurder: men zal maar dronken iemand van je familie doodrijden, dan komt de politie ook hier optreden en alles “opruimen”. Vergeet niet dat politiemensen ook mensen zijn, die een bepaald beroep hebben gekozen, ook om jou te helpen, zonder winst te maken…..
ratten zijn het, slinkse uitgekookte stakkers! maak je druk om belangrijke dingen, verkrachters, moordenaars, overvallers! alles om de staatskas te spekken zodat de rijken nog rijker worden! machtsmisbruik, ze lokken de boel gewoon uit!
politie ambitie
kom van de straat daar is veel kwaad
wil je weten wat ik daar zie
in praktijk en theorie
gevaar en ongelukken
doe toch eens normaal
niet zo asosiaal
gedraag je zoals het hoort
niet zo naar
we moeten allemaal leven met elkaar
Als reactie op NN: beseft iemand wel wat wij automobillisten jaarlijks aan verzekerigspremie betalen en aan ziektekostenpremie? En dat dit het directe gevolgd is van al die self-made-coureurs op de weg die het nodg vinden om alle regels die voor allen gelden aan hun laars te lappen en dus brokken maken? Dat ze zelf in de kreukels liggen, tja eigen schuld, maar de premies gaan daardoor weer omhoog. Maar als het je vriend/vriendin/moeder/vader/oma of wie dan ook is, ben je dan ook zo boos op de politie?

Voor Stefan, als collega onderschrijf ik je gevoel, ik pluk ze ook regelmatig van de weg voor te hard rijden of voor wat voor overtreding dan ook, jammer dat weinig mensen beseffen dat de regels in hun voordeel zijn en dus ook voor hun veiligheid zijn opgesteld. Maar aan de andere kant wil ik van deze zijde ook de mensen op deze site bedanken die wel inzien dat wij gewoon ons werk doen en inderdaad zonder winst te maken, ik had ook automonteur kunnen worden en te hoge prijzen kunnen vragen voor al dan niet kapotte onderdelen.

Alex.
dit is geschreven uit een negatief oogpunt tegen de politie vinden julie het gek dat je negativie reacties over de politie krijgt , ik vind dat je maar niet een regel moet overtreden en als je hem overtreed wel de consequenties moet ondergaan punt uit als de persoon die controleerd of jij je aan deze regels houdt in een wagen met strepen zit of in een wagen met een grote L het gaat nogsteeds om het punt dat je je aan de regels van de nederlandse samenleving moet houden
als dit de manier is om mensen er aan tehouden dan moeten ze dit vooral doen.
maakt niet uit hoe klein de overtreding is het IS en blijft een overtreding
om te gaan schelden tegen de ambtenaar die zijn plich voldoet is rond uit kinderachtig en onvolwassen,veel mensen zullen het niet eens zijn met mij maar dat komt door het feit wat ik boven genoemd heb
Torsten Pieper
.
Torsten Pieper is een naam die ik heb “geleend”.
.
-EDIT, de rest van de reactie was niet erg respectvol naar de familie van Torsten, om die reden verwijderd-
ik vind dat de burgers zijn portemonnee overvallen wordt met toestemming van de regering
Ik ben het er mee eens dat de Nederlandse politie minder uitstraling heeft dan bijvoorbeeld in andere landen het geval is. Hier in Nederland kan je politie mensen gewoon de huid vol schelden en dan gebeurd er nog niets. Er staat in het artikel hier boven het volgende:

“Wat een verschrikkelijk vergrijp, dat de agenten die dus kennelijk niet aan het werk waren, hiervoor hun rijles moesten onderbreken om de vrouw te beboeten” Een politie medewerker is altijd in Functie, dus mogen ook mensen bekeuren en aanhouden op heterdaad van een strafbaar feit.Het laatste mag een burger trouwens ook. Maar om er ff op het artikel trg te komen, het is idd jammer dat de politie geen andere dingen doet. Ga bijv. meer alcohol-controles uitvoeren en met echte criminaliteit bezig houden!
Dennis” the hulk” het tegen in rijden van het verkeer zal wel inhalen van een auto zijn geweest, dat je even op de andere baan rijdt, het is verkeerd, maar als je goed kijkt is het niet zo gevaarlijk.
Tuurlijk is het goed dat er politie is die controleert, maar om het nou zo te doen vind ik een ”beetje” zielig.
En hier brand weer de bekende discussie los: De politie moet echte boeven pakken, maar ik doe niets verkeerds…….
De “lesauto” is een herkenbare surveillance-auto (striping en lichtbak) met een extra voorziening in de vorm van de hoofdletter “L”. Zou wel een beetje sneu zijn dat je in herkenbaar politievoertuig en volledig in uniform gestoken een “spookrijder” voorbij laat rijden.
Het is kiezen of delen: wil je actieve agenten die (hou je vast) misschien jou een keer aanspreken op je rijgedrag, of wil je liever dat ze onderuit gezakt je kenteken opschrijven waardoor je 6 weken later een acceptgiro onverwachts op de deurmat hoort ploffen.

Trouwens, wist je dat Nederland 1 van de verkeersveiligste landen is……….????
Heel slim van de politie.
Dit is een goeie methode om associale bestuurders aan te pakken. Ze moeten dit overal doen
politieagenten zijn gewoon de sukkeltjes van de klas, in een uniform denken ze dat ze alles kunnen…

kinderen die met z’n 3-en naast elkaar boetes geven etc. in plaats van moorden op te lossen en verkrachters op te sporen
Waarschijnlijk is de bestuurster aangehouden door een normale politieauto met daarop “rijopleiding” In dit voertuig word agenten geleerd om met zwaailicht en sirene te rijden, wat in hun opleiding dus nog onder begeleiding moet.

Het voertuig is dus gewoon een normale politieauto met een L erop.
Die mensen zijn gewoon normaal aan het werk, dus volgens mij heeft dit helemaal niks met 4 mei te maken.

Beetje ondoordachte vergelijking, als we het dan toch over hufterige acties hebben…
Mensen,
De Bierkade in Alkmaar is mij al 32 jaar bekend. Sindskort geherstructureerd (eenrichtingsverkeer geworden). Maar ik snap dat sommige mensen hieraan moeten wennen.
Van de politie vind ik het dieptriest dat ze de vrouw bekeuren buiten diensttijd en zoals vermeld, “ernstige verkeersovertreding”; laat me niet lachen! Ik zou willen dat de dienders ook eens wat sneller bij een inbraakmelding aanwezig konden zijn. Maarja, stel je voor, een crimineel pakken is naturlijk niet echt goed voor je carriere…… Pfff. Nee, een bon uitschrijven vanuit je lesauto; DAT is pas carriere!!
“De vrouw reed op de Bierkade tegen het verkeer in.”

Hallo, dit is geen klein vergrijpje!
Als iemand tegen het verkeer in rijd en zo een zeer dreigend gevaar voor het tegemoetkomend verkeer vormt is het maar goed dat ze deze dolle dame van de weg hebben gehaald!

Meestal houden agenten zich zelf niet aan de snelheid of verkeersregels maar in dit geval moet ik ze 100% gelijk geven.
Bertje Doperwtje
Meest bijzondere aan het geval is dat als je de situatie terplaatse gaat bekijken, dat je dan zult zien dat er geen bord staat dat je er niet in mag rijden.
Komende van Luttik Oudorp kan je linksaf de Bierkade op. Er staat op het Luttik Oudorp een beweegbare paal, maar wie zegt dat die niet naar beneden was ????
Overigens hebben bewoners en bedrijven ontheffing en mogen die daar dus zowiezo twee kanten op…
Toch wel grappig dat je geen discussie hoort als de politie weer eens iemand dood in de woning aantreffen en dat “eventjes” aan de familie mag gaan vertellen. En oja, ’s avonds moeten ze dan ook weer lekker slapen.
Hou toch eens op met zeiken. Nederland heeft regels nodig (al denken velen van niet)
Bertje Doperwtje
Sorry; rechtsaf..
Wie reed er nu tegen het verkeer in ?
als je daar wat tegen doet dan durf je dat bijna te vergelijken met 4 mei ?
en als de politie er niets aan doet dan loopt half nederland
natuurlijk weer te klagen
Dit is typisch de nederlandse mentaliteit
Klagen om te kunnen klagen
Ik vind het prima dat ze die aso die tegen het verkeer in komt rijden
flink bekeuren
éénmaal een agent……altijd een agent
Ook agenten hebben les nodig, maar tijdens hun diensttijd! Mensen denken dat ze dat in hun vrije tijd doen. Schijnbaar zijn mensen verontwaardigd dat deze domme gans aangehouden is!! Wel erg hypocriet!! De verkeersregels zijn er niet voor niets en men moet zich er ook aan houden!! Dus terecht dat deze agenten in burger in acie komen om deze domme gans terecht te wijzen. Hulde en hopelijk heeft deze domme gans er wat van geleerd!
beetje cliche om te gaan zeggen dat ze echte boeven moeten gaan vangen, maar mijn lieve God wat zijn het toch een stelletje waardeloze kerels. Stoer om op deze manier een vrouw aan de kant te zetten. Die verdienen direkt om gepromoveerd te worden……naar…… :-)
@Stefan: ik heb 400.000 km zonder ongevallen op de snelweg achter de rug en vrijwel uitsluitend in de nederlandse spits…. ik heb slipcursussen en cursussen verhoogde rijvaardigheid gedaan en ik erger me groen en geel aan mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn, de gevaren niet zien of de regels niet kennen. Dat ik te hard rij heeft niets met het verkeerd inschatten te maken, ik weet waanneer het kan en wanneer niet en daar hou ik me dan ook aan.

Als ik gepakt wordt (zou worden want ik krijg zelden bekeuringen) dan ga ik niet zeuren over de bon, ik weet wat ik doe en ik weet dat het niet mag. Dat neemt niet weg dat ik vind dat de prioriteiten bij de nederlandse politie behoorlijk scheef gegroeid zijn. Jullie kunnen je tijd veel beter besteden dan stilzittend op de zoveelste half lege snelweg om mensen die een overtreding begaan met minder dan 10km/u overschrijding, een rotdag te bezorgen…. Ga maar staan flitsen bij scholen of controleren op rood licht, doe meer alcohol controles, gooi er regelmatig een lasercontrole in op straten waar het echt gevaarlijk is.

En hou op met onzin verkopen, op de snelwegen vallen doden door hoge snelheid in de mist of omdat een vrachtwagen op een file rijdt…. verder is het erg veilig. B-wegen in het weekend s nachts….. da’s een ander verhaal, daarvan zijn er genoeg te vinden met meerdere kruisjes langs de weg…. Maar waar staan jullie dan? Waarom niet daar?
Heerlijk ze moeten zo door gaan,heb er geen moeite mee.
Fout is fout en mag bekeurd worden.Waar zijn anders de wetten en regels voor!.
Tegen het verkeer in is vind ik nogal een grote overtreding.spookrijden heet dit toch!!!!
Hoe haalt zo`n persoon het in haar hoofd om anderen zo in gevaar te brengen!!!
Kitty
Martijn ter Boo, Boomans Autosport
De manier wanneer de politie verkeersovertreders willen beboeten, is op zich wel goed bedacht. Ik heb zelf tijdens een van mijn eerste rijlessen ook genoeg situatie meegemaakt, waarin ik graag zou willen dat oom agent op de achterbank zou zitten. Maar ik vind dit tegenwoordig veel te misleidend. Zelf ben ik van mening dat je een averechts effect krijgt, en dat door dit soort berichtgeving, iedereen uiteindelijk met zijn voet op de rem gaat staan als ze een les-auto zonder bedrijfsvermelding boven op het dak zien staan. Ik geeft ook toe, zelf zit ik de autosport, (woon zelf in Enschede) ik rij ook regelmatig te hard. Maar ik rij hard op moment en tijden waarbij ik voor geen enkel biologisch wezen kwaad kan en zal doen. En dat moet de politie inzien dat er daar ook een verschil is. Als het echt zo is dat het qua tijd echt heel vel verschilt, zou ik hetzelfde hebben gedaan. Een waarschuwing van Oom Agent lijkt mij dan meer op zijn plaats. Maar om dan gelijk een bekeuring uit te delen, slaat echt helemaal nergens op. Dit pas dan weer helemaal in de trend van geldklopperij thuis. Autorijden is voor ons Nederlanders als duur genoeg, moet de regering dan ook nog op zo’n manier de dingen nog erger kapot maken dat het als is??

Met vriendelijke groet,

Martijn ter Boo, Boomans Autosport
arie de knegt
JA, ze doen er wat voor om de weggebruiker te grijpen, aasgieren, maar wens gerust er is niets nieuws onder de zon, vroeger (’40-’45), bediende de lange jan(nen), zich ook van alle mogelijken praktijken om het bekende witte voetje. EN om de judaspenningen.

Wat te denken van de uitkomst pas in de krant dat wij op de 2e plaats staan, in de meest geschreven bonnen in de eurozone, Frankrijk 1 Nederland 2.
Dit geeft te denken, hoeveel keer groter is Frankrijk t.o.v. Nederland, hoeveel meer inwoners, auto’s, wegen etc.
Zet daar dat kleine Nederland eens tegenover, dan weet die Mr. Spee net zo goed dat het puur gaat om geld geld geld en nog eens geld, leuk als je noemt e verkeersveiligheid, maar dat is he bekende doekje voor het bloede, of met andere woorden, zand in de ogen strooien.
Die domme Hollanders kan je toch alles wijs maken. Enkele uitgezonderd dan.
arie de knegt
Nog even een aanvulling;

elke week in de krant de in het weekend omgekomen verkeersslachtoffers, en hoe breed dat dan wel niet wordt uitgemeten, ook weer door o.a. Mr. Spee, maar de jaarlijke doden door fouten in het medische circuit, wordt dit ook wekelijks dan vermeld in de kranten.?
Nee, maar wel t.a.v. de verkeersslachtoffers, waarom, simpel daar zal en moet gewoon de aandacht aan worden gegeven,(door o.a.Mr.Spee) dan lijden we de mensen af, waar het ons om te doen is. Zoveel mogelijk poen binnen halen.
Litttle sister
Wat een gedoe over hoe en wanneer je geflitst wordt. Ter info de camera’s langs de weg maken altijd een foto. De flits is soms voor de show. Deze techniek is ook vaak gebruikt voor het oplossen van allerlei misdaden, de hardrijders worden automatisch uit het bestand gefilterd en krijgen fanmail. . Big brother is watching us.
Helemaal mee eens:p
Groot gelijk!! Ze zijn er toch om te handhaven? Als we zo’n mooi opvallende witte gestreepte auto zien, O,O dan zijn we allemaal opeens zo braaf, maar owee als we die niet zien….
Kom zeg, je maakt bewust de overtreding, wees dan ook zo sportief de boete te accepteren.
Bovendien, wie weet waren het motoragenten, op de motor heb je een ander rijbewijs dan in de auto en met zn tweeën in de lesauto is heel normaal, zo kun je verder weg, dan het standaard rondje (dit als reactie op eerdere reactie)
Als we allemaal eens wat normaler zouden rijden, elkaar wat ruimte geven, dan hoeft er niemand vol in de ankers als we een politie zien, scheelt heel veel kop-staart botsingen! Nee ik ben echt niet al te braaf, maar geef anderen wel de ruimte en ik doe ook normaal als ik een boete krijg (ik weet donders goed dat ik te hard ga of even snel tegen het verkeer in..)
De politie mag van mij keihard op gaan treden, niet handsfree bellen? mobieltje vertrappen waar je bij bent, teringherrie in de auto? Koevoet door die versterkers etc etc.
Humor wel toch?
Het moet niet gekker worden in Nederland. Als wij nou massaal een blauw zwaailicht aanschaffen, raakt de politie misschien ook nog door ons de kluts kwijt. Misselijk.
Helemaal mee eens, zou soms zelf graag de bevoegdheid willen hebben om mensen aan de kant te kunnen zetten, als ik tijdens het rijden weer eens zo’n ”beperkt persoon” tegenkom die niet op zit te letten, of opzettelijk denkt dat hij de baas op de weg is en met niemand rekening hoeft te houden. Ik vind wel dat het in nederland een vreselijke chaos is wat betrefd regelgeving, er word veel met verschillende maten gemeten, en worden er de meest belachelijke dingen uitgevonden om een doel te berijken, welke vaak word herroepen omdat het niet blijkt te werken. Ik vind dat je niet alle agenten over een kam kan scheren, ik kom vaak in aanraking met betreffende personen en het is puur hun persoonlijk karakter en je eigen gedrag die het tot een daadwerkelijke boete doen uitkomen. Verder beseffen veel mensen niet dat je met een auto aan het rijden bent, en niet thuis op de bank zit, je bent met een potentieel wapen onderweg van veelal 1000kg, er word altijd gezegd dat er eerst iets moet gebeuren voordat de politie wat doet, dat geld voor ons net zo, voordat we het besef krijgen wat de gevolgen kunnen zijn!!!! Verder vind ik dat de regereing en dus ook de politie en gemeenten veel te weinig navraag doet bij de mensen ter plaatse, om zo een probleem op te lossen, meestal word er door zo’n ”nerd” op een kantoortje, die zich moet bewijzen, van ons geld een project verzonnen wat dus niet werkt! Ik vind dat elke vorm van afleiding in de auto verboden zou moeten worden, ook handsfree bellen, je bent in gesprek en je denk na over die gespreksstof waardoor je toch bent afgeleid, rijden is rijden van a naar b, en daar heb je je kop bij nodig, verder niks. Dus geen onzin meer, lik op stuk en onbeperkte snelheid graag, want ik wil wel zo snel mogelijk van a naar b!!!! Is beter voor de economie, veel beter tegen file’s en je blijft er scherp van…….de mazzl, ik moet weg anders haal ik het niet…hahahaha
Geweldig al die reacties…

Wetende dat je theorie examen en praktijk examen gedaan hebt weet je wat je wel en niet mag doen.
Als je dan toch tegen het verkeer in rijd accepteer dan de bon…..

En als je dan agenten in opleiding tegenkomt, helaas, dat hoort bij hun opleiding.
Niet zeuren ingevolg.
Anders je auto thuis laten staan en de bus pakken….
Ik vind dat ze soms wel mogen kijken, wat de situatie is. Altijd een boete uitschrijven is asociaal.
Als je aangifte doet over een strafbaar feit, wordt er niets mee gedaan. Geen prioriteit!! Alleen wel geld halen waar het eenvoudig kan. De politie is er niet meer voor de burger, maar voor de Staat der Nederlanden én voor zich zelf. De tekorten worden aangezuiverd door o.a. de hard rijders. Scoren is dus het devies. Immers een winkeldiefstal of een inbraak bij jou thuis haalt echt de voorpagina niet. Wát men ook doet, verkeers ongelukken blijven. Het ene jaar meer het ander jaar wat minder. Of het nu gebeurt door 17% alcohol gebruik of door 83% nuchtere mensen, het legale JATTEN gaat gewoon door. Maar tegen het verkeer in rijden, is ook geen optie.
politieagentsdochter
Dit heb ik ergens boven gelezen:

Van agenten word verwacht dat je altijd agent bent, en niet alleen tijdens werktijden!!!!!!!

Hoezo?? Moeten de tandartsen overal kiezen en tanden kunnen behandelen. Ben je ff op de markt, kom je een tandarts tegen, sorry meneer, mevrouw mijn voortanden zijn een beetje geel van het roken, kunt u het ff snel bleken?? Ha,ha, belachelijk!

Daarom is politie zo gehaat en als je ze nodig hebt, omdat je aangevallen bent door e.o.a idioot in een vechtpartij, gaan die andere jongens zich tegen de politie keren??!! De omgekeerde wereld!
Ik vind het zowiezo storend dat ze er zijn, wat voor een auto dan ook. Een beter gedrag ligt bij jezelf.
Voor het gemak wil ik even verwijzen naar de tijd dat er nog echt speurwerk werd gedaan, 1980- 1987, daarna de IRT-affaire, nu dat de drugsmarkt niet meer loont (junx doen tegenwoordig allemaal wel wat nuttigs voor dagbesteding voor sociale dienst) is het niet meer zo lucratief om hierin te verhandelen. Dus zoals we van Nederland gewend zijn gaan we in tijden van droogte geen ‘oorlog’ voeren met de buren! Nee, we eten gewoon lekker uit onze eigen bron. Dus ja, van deze bijna 17 miljoen hardzwoegende zielen die er elke dag voor ploeteren de kinderen groot te brengen en de huur van onze Majesteit te betalen.
Is dit onze dank, Officier.
Hey Pieter,

Mooi gezegd man!!!
Echt totaal kansloos. Zielig gedrag. Hebben die lui niks beters te doen dan een beetje overige weggebruikers te pesten? Volgens mij zijn de misdaadcijfers toch nog wat aan de hoge kant… Mar als er ergens de pleuris uitbreekt, zijn die ratten nergens te zien. Maar o wee, als je achterlicht stuk is, dan ben je de grootste crimineel die er rondloopt… Hoogste tijd dat we een politiemacht krijgen om de burgers te HELPEN en niet op allerlei slinkse, duistere manieren de NSB’er uit te hangen om, waar mogelijk, de argeloze burger op alle mogelijke manieren te naaien, en het leven zuur te maken… Stelletje zakkenvullers!!!
agenten mogen in hun vrijetijd ook boetes uitdelen, en dat is al zinds enige jaren zo
In de middeleeuwen waren het gewapende soldaten die de burgers tot op de laatste cent uitschudden voor god, koning(in) en vaderland.
Die types zijn er nu weer. Vroeger, 20 jaar geleden,waren ze bekend onder de naam – agenten –
Nu zijn het gewapende tollenaars. Een gewapende afdeling van de belastingdienst.
Torsten Pieper
.
WAT EEN FANTASTISCHE REACTIE.
.
ZO GOED DAT I’K ‘M NOG EEN KEER PLAATS.
.
ZOU JE DE LIJST NOG VERDER KUNNEN AANVULLEN?
.
.
Geachte Belastingbetaler,

ik denk dat u mijn identiteit wel heeft vastgesteld. Ik pas vast en zeker in het hokje waarin u mij wilt indelen. Tot mijn spijt kan ik dat van u niet zeggen. Ik weet immers niet wie u bent?
Vanaf hun geboorte leert u uw kinderen dat ik de boeman ben en zij zijn dan geschokt omdat ik met mijn traditionele vijand, de crimineel, word vergeleken.
U beschuldigt mij dat ik de jeugd te zacht aanpak, totdat ik een keer uw eigen kind de les lees.
U neemt waarschijnlijk een uur middagpauze en ettelijke koffiepauzes, maar beschuldigd mij van luiheid als ik een keer ga zitten.
U bent trots op uw goede manieren, maar vindt het heel normaal om mijn maaltijd met uw problemen te onderbreken.
U windt zich op als iemand u in het verkeer de weg afsnijdt, maar als ik u op hetzelfde vergrijp betrap, voelt u zich onterecht behandeld.
U kent alle verkeersregels en heeft dus nog nooit onterecht een bekeuring gehad.
U stoort zich eraan dat ik mij met hoge snelheid naar een plaats des onheil spoed, maar u beklaagd zich erover als het meer als 10 seconden duurt voordat ik bij uw probleem ben.
U ziet het als een deel van mijn beroep dat ik geslagen word, maar als ik terug sla noemt u dat machtsmisbruik.
U zult er niet aan denken om uw tandarts te vertellen hoe hij uw kies moet trekken, of uw dokter te vertellen hoe hij uw blinde darm moet opereren.
U vind het wel normaal om mij steeds te vertellen hoe ik mijn werk zou moeten doen.
U praat tegen mij op een manier dat u in elke andere situatie een bloedneus zou opleveren, maar u verwacht van mij dat ik het zonder meer accepteer.
u schreeuwt: “er moet iets tegen criminaliteit ondernomen worden.”, maar wil zelf niet als getuige optreden of erop wat voor manier mee worden lastig gevallen.
In uw ogen deug ik absoluut niet, maar het is natuurlijk volkomen terecht als ik uw vrouw help bij het verwisselen van een band, of haar op weg naar het ziekenhuis met een bevalling help, uw zoon met mond op mond beademing het leven red of overuren maak om uw weggelopen dochter te vinden.
Welnu meneer de belastingbetaler, staande op uw voetstuk beklaagt u zich over de manier waarop ik mijn werk verricht en geeft mij alle mogelijke scheldnamen, maar vergeet echter niet dat uw eigendom, uw familie en ook uw leven, van mij of mijn collega`s kan afhangen.
Jawel meneer de belastingbetaler dat ben ik,

DIE WAARDELOZE POLITIEMAN/VROUW…..
Ongehoord dat iemand tegen het verkeer in gaat met alle risico’s ze zou je kind maar aanrijden.
En dan is de wereld wel te klein, zolang er geen ongelukken gebeuren moet je het maar toelaten. Aanpakken die idioten die denken alles maar te kunnen maken. Goede zaak dat ze bekeurd is. Als burger mag je trouwens ook arresteren daar hoef je niet speciaal politieagent voor te zijn.
laat me niet lachen…..bij het eerste bericht van onheil verstoppen jullie je achter het meest verweg gelegen muurtje om tevoorschijn te komen als de ellende achter de rug is, en dat weet ik uit eigen ervaring. inbraak tot twee maal toe, maar de onverlaten lopen nog steeds vrij rond. wel zie je uniformen rondbanjeren met het boekje in de aanslag. in je enthousiasme om geld binnen te halen beginnen jullie al te schrijven als ik nog in de rij stij bij de parkeerautomaat en dat is geen geintje….

voor het overige staat er een leuk verhaal, maar het zegt enkel iets over de grootte van je duim

Hoeveel verloren dochters heb jij gevonden??
Ik snap niet wat hier moeilijk word gedaan. Een agent hoeft niet aan het werk te zijn om bekeuringen uit te delen. Een opsporingsambtenaar is dat 24-uur per dag. En ze hebben gewoon les gehad en zagen dit voor hun neus gebeuren. Dan zou ik al agent ook ingrijpen en moet hier niet de indrukt gewekt gaan worden dat de politie nu in lesauto’s gaat rijden.
Ik heb zo’n vermoeden dat ze een politieles auto bedoelen. Eentje waar agenten een rijopleiding in krijgen. Volgens mij wordt hier nieuws een beetje uit zijn verband getrokken. Overigens staat nergens in de berichtgeving dat de agenten les hadden in hun eigen tijd. Dat is een conclusie die de schrijver trekt. Check voor een politie lesauto : http://www.dumpert.nl/mediabase/10886/b50fea94/index.html
vies volk de politie heb ze zelf in de familie nou bij ons zijn politie af die vieze dingen deden ze in de oorlog als je dit doet ben je lager dan laag lager kan niet heb er geen goed word voor over doe dingen die je moet doen ga boeven vangen man
Van deze gasten kan Holleeder nog wat van leren,ik heb vaak genoeg gezien hoe ze zelf rijden over de stoep fietspad of in een dorp harder als 50 kmen en even later zaten ze koffie te drinken.
Dit gebeurd bij ons in het dorp regelmatig,en dan staan de auto’s en de motoren achter het restaurant verstopt ,terwieil ze inhet begin altijdt op de parkeerplaats stonden.Wij hebben het is in de gaten gehouden hoe lang ze daar dan zaten een uur is dan bepaald geen uitzondering.
Kijk maar eens naar dat programma van wegmisbruikers,die meinistervan verkeer die ons verteldt hoe wij ons noeten gedragen,terwijl we bij Peter R de Vries konden zien hoe de mienister zich gedroeg,parkeren op een invalieden plaats en half over de stoep,en parkeerwachters liepen er gewoon voorbij.
Ik dacht dat de wet en de regels voor een ieder gold en niet alleen maar voor de burger.
Ze zijn dan ook niet te vertrouwen ze liegen en bedriegen,en dan maar aan komen dansen met normen en waarder..Kijk maar naar Balkenende een loonsverhoging toeeigennen van 10.000 euro
per maand en het volk naar de voedselbanken sturen,DAT ZIJN DAN DE NORMEN EN WAARDEN VAN DEZE GRAPJASSEN DIE ONS ZEGGEN HOE WIJ ONS MOETEN GEDRAGEN.
Zo kun je maar zien de grootste bandieten en zakkenvullers ziten bij de overheid.
afgelopen maandag een week terug, zat ik in het bus hokje op de kanaalkade in alkmaar. bij het bushokje tegenover mij stopte een lesauto en een witte fiat panda. Omdat er lichte schade was aan de linkerkant van de lesauto dacht ik in eerste instantie dat ze een aanrijding hadden gehad verderop in de straat. Maar een aantal dingen klopte niet. zoals dat de bestuurder van de witte fiat bleef zitten in de auto en de een van de twee bestuurders van de lesauto een grote portofoon in zijn achterzak had. ook stapte de bestuurde van de witte fiat niet uit. Ik bedoel als je een aanrijding hebt gehad of het nou je schuld is of niet, je stapt uit om te kijken hoe erg het is zowel bij je eigen auto of de tegenpartij. Daarnaast zagen de bestuurders van de lesauto er niet echt uit alsof ze aan het lessen waren. En stond er heel cool bij. Er werd gevraagd naar het rijbewijs en kenteken. Dit was echt geen politielesauto hoor. Bij navraag heb ik begrepen dat er nog een zo genaamde lesauto rond rijdt in alkmaar.
Iedereen gaat anders rijden zodra er een politieauto in zicht is. Op deze manier niet, ze wilde zich verdekt op stellen en dat is ze gelukt. En als ze op deze manier een vrouw een boete geven die TEGEN HET VERKEER in rijdt is dat een GOEDE zaak. Hou je gewoon aan de regels!!!!! is het veiligst voor iedereen!! Maar dat de politie nu in een lesauto rond rijdt is wel waar.
Oh oh oh, het niveau van de gemiddelde gast op Autoblog.nl is écht lager dan ik dacht. Waarom? Ik zal het toelichten.

Waarom, waarom heeft bijna niemand het hier over de door Dennis geplaatste opmerking dat ‘de politie er praktijken op nahoudt die doet denken aan de periode die we 4 mei herdenken’…? ? ?

@ Dennis
Wil je ook maar een klein beetje serieus genomen worden, dan kan je natuurlijk zo’n opmerking nooit en te nimmer plaatsen. Werkelijk elke vergelijking tussen politiewerk en de dodelijke slachtoffers vanaf WOII gaat mank, dat zul je toch zelf ook wel weten? Ik snap dit totaal niet.

Je kan ontzettend gefrustreerd worden over sommige praktijken van de politie, maar een vergelijking maken met de gevolgen van het Nazi-regime (en alle doden na WOII) gaat natuurlijk he-le-maal nergens over.

En over dat intelligentie-niveau: meer dan 90% van de Autobloggers gaat klakkeloos mee met Dennis en spuugt op de politie.

@ Dennis
Je commentaar graag…
“bijna niemand”? Heb je de reacties wel gelezen?
Henk, het probleem licht bij jou misschien ergens anders….door emoties maak je geen onderscheid meer tussen dingen, jou voorbeeld heeft niet veel te maken met je verwijt.

Het feit dat ze nog rondlopen heeft niks te maken met het feit dat er bij jou word ingeberoken, nog met het feit dat ze pas nadien ter plaatse kunne zijn, het zijn mensen geen helderziende….

Ga is proberen om rechter te worden, dan ken je de wereld verbeteren zoals jij het graag zou willen zien, maar kom je er ongeloofelijk hard achter dat je met heel veel dingen te maken krijgt.

Voor de rest hiero…..(incl. mezelf).
De beste stuurlui staan nog steeds aan wal, en ze kunnen niet genoeg krijgen om hun ”gal” en ”beter weten” uit te spuugen op forums en schriften als deze, probeer eens van die wal af te stappen en ga eens varen in de wereld die je zo haat, of waarvan je denkt dat het beter kan.
Ga eens praten, beleef en ervaar eens een keer die andere zijde, de werld is zo fuckt up dat we alleen maar aan onzelf denken.
Als iemand zich anders gedraagd dan dat je bent opgegroeid, met je eigen normen en waarden, dan is hij gek of past hij er niet tussen en is diegene verstoten, nog voordat je met hem gepraat hebt…..maar goed ik dwaal af.

Arresteren mag een burger niet, wel aanhouden, aanspreken enz., maar ja, zoals de meeste stuurlui, hebben ze geen idee waar het over gaat en ”blaaten” ze raak…..

Verbeter de wereld begin bij jezelf, is lang zo slecht nog niet, het is juist allesomvattend, durf het alleen in praktijk te brengen en verstop je niet achter woorden, maar daden.

PS: Als ik mensen beledig, dan spijt me dat, het is enkel een opzet tot denken, en een eigen mening welke per definitie niet juist hoeft te zijn.
Sugarfree…….i love you…
@ Adriaan
Je moest eens weten: in het echie heet ik Bassie :)
bassie, emoties doen niets af aan de feiten. het gros van de huidige gewapende belastingaarders is te beroerd of te laf om in te grijpen wanneer nodig. daarnaast is het duidelijk dat men in het algemeen niet goed weet hoe prioriteiten te stellen.
Vorige week in Rotterdam werd ik staande gehouden door een belastinggaarder. Wat bleek? Er moest een foldertje uitgedeeld worden!!!!! Een gewapende vertegenwoordiger van de overheid houdt een burger staande om een folder uit te delen…over zebrapaden en het gebruik ervan!! Wat volgt….??met het pistool in de nek je portemonnee leegmaken??
@ Henk
De discussie over prioriteiten bij de pliesie is natuurlijk een heel andere dan de vergelijking maken met 4 mei. Maar goed, ik hoor je die vergelijking ook niet maken.

Óf de pliesie verkeerde prioriteiten stelt, weet ik niet uit ervaring. Als ik jouw voorbeeld lees, denk ik dat je wel een punt hebt. Hoewel ik wel weet dat op bepaalde plekken in Rdam (Coolsingel) de zebrapaden werkelijk gevaarlijk zijn. Er moet dus iets aan worden gedaan, wellicht door de burger te informeren. Maar ik ben het met je eens (tenminste, dat lees ik uit je woorden) dat dit beter door iemand anders kan worden gedaan. Oom agent moet zich inderdaad in zo’n geval bezig houden met belangrijker zaken.
Haha..

Die agenten proberen hun hoofd nog hoog te houden met leuke versjes enzo!

Uiteindelijk zijn ze best zielig met hun trieste politie clubje…

(Heb gezien hoe ze een jongen van rond de 12 jaar oud, die zich al overgaf, met twee man nog wat klappen nagaven.) Echt ziek.
@ David
“Uiteindelijk zijn ze best zielig met hun trieste politie clubje…”

Nee, dát zijn argumenten… :(
@Adriaan
aan Arresteren mag een burger niet, wel aanhouden, aanspreken enz., maar ja, zoals de meeste stuurlui, hebben ze geen idee waar het over gaat en ”blaaten” ze raak…..

even een correctie hierop:

1. arresteren en aanhouden is het zelfde en mag een burger weldegelijk doen indien dit is op heterdaad van een strafbaar feit!

2. aanhouden zoals jullie het noemen wat eigenlijk staande houding is mag een burger niet doen, want staande houden is iemand laten stoppen en vast houden voor het vragen van de indentiteit!

verder
@ Bro

Bro schrijft,

14 May 2007 om 9:18
Ik vind dat ze soms wel mogen kijken, wat de situatie is. Altijd een boete uitschrijven is asociaal.

je moest eens weten hoeveel een agent kan schrijven en het niet doet, als ik alles moet gaan schrijven wat ik zie wie gaat dan de andere taken oplossen?

nee vriendelijke vrind zo is het dus niet, we schrijven vaak maar 10 to 20% van alle gevallen uit en soms zelfs nog wel minder!
@ Stefan
Heel goed, weer eens een ander geluid, nu vanuit de praktijk.
Maar waarschijnlijk wil het merendeel jouw verhaal helemaal niet horen, of gelooft het niet, of zegt dat je beter boeven kan vangen dan hier te reageren :)
Ik heb helaas ook een bekeuring gekregen voor het rijden van ca. 10 meter op de busbaan in Papendrecht. Op de rechter rijstrook stond een lange file. Er is een baan om linksaf te kunnen slaan maar daar is een busbaan van gemaakt en die is ca. 30 m. lang; pas de laatste 6 meter komt dus de pijl en het vak om linksaf te kunnen/mogen slaan.
Er staat geen camera of flitser en ook heb ik geen herkenbare politieauto gezien dus ik vermoed dat ook nu gebruik werd gemaakt van een burger- of lesauto.
Smerige praktijken vind ik dit. Boete € 75,00 !!!
Als je ze belt of nodig hebt, zijn ze in geen velden of wegen te bekennen en échte boeven of criminelen oppakken durven ze niet…. vuile lafbekken!
Het zijn gewoon parasieten en meer niet, die uitleg dat ze rijles hadden zal ook wel een gore leugen zijn ze zullen wel weer met provicatie bezig zijn zoals met blik op de weg en weg misbruikers ook het geval is daar is mij al een paar keer opgevallen dat het smerige bumper klevers en douwers zijn om je harder te laten rijen ook is hun rijstijl niet echt een voorbeeld want dat laat ook te wensen over…
O en ga je gang maar met positief zijn over de heren en dat ze gelijk hebben en nog meer van die onzin je zou eens bij mij in de gemeente moeten kijken hoe de heren daar rijden heb een flits paal voor de deur a +/- 50 meter gaat vaak af zijn ook zeer vaak witte auto’s met van die blauw en oranje strepen en niet omdat ze ergens heen moeten met haast, ja naar huis ’t is namelijk onderweg naar het buro
@LIZ,

Foto opvragen anders hadden ze je staande moeten houden.
Bewijs opvragen schijnt ook nog eens grof geld op te kunnen leveren.
Kijk maar naar die man die te snel reed geflitst werd en de foto opvroeg.
Die kreeg hij niet en hij heeft er een rechtzaak van gemaakt.
Deze man heeft omdat de termijn verlopen is die de rechter ingesteld had 10.000 euro ontvangen.

@badmuts
Ik ken toevallig wat agenten,
Ik weet daarom ook dat er toestemming aan de centrale gevraagd moet worden voor zwijlichten en dergelijken.
Alles wordt geregistreerd en ze mogen het verantwoorden als er bij de centrale geen toestemming voor gegeven is.

Tevens mensen die het nogsteeds erg leuk vinden om te zeiken over dat ze in TNT busjes witte busjes en andere wagens zitten. Denk eens na. Tis toch TRIEST dat het nodig is op deze manier.
Want als ze een politie auto neer zetten gaan jullie wel allemaal keurig 50 rijden.
Maar staat er een TNT busje dan rijden jullie er allemaal te hard.
50 is 50, 70 is 70, 80 is 80, 100 is 100 en 120 is 120. En mensen die nog harder gaan is zowieso FOUT.

Mensen die zanikken over ga boeven vangen of terroristen : Iemand die te hard rijd is ook een BOEF OF TERRORIST. Dat de boetes zo belachelijk hoog zijn hebben we aan ons zelf te danken.
Aangezien men het anders kennelijk niet schijnt te leren en gewoon de volgende keer weer 80 rijd waar men 50 mag. want ach tis toch maar 20 euro en wat is nou de pak kans.
Get the point ?
Ja je mag als burger zeker iemand arresteren, als je opsporingsbevoegdheid hebt, en werkzaam bent bij een instabtie die je BOA ondersteund……
Wat zijn we toch weer zielig, je bent verantwoordelijk voor je eigen daden.
Als je de keuze maakt om de wet te overtreden(welke je word geacht te kennen, ook weer stukje eigen verantwoordlijkheid), dan zal je de gevolgen ook moeten ondervinden, toon dan karakter en ga niet zitten zaniken over alles en nog wat. Zit je fout dan zit je fout, of je het er nu mee eens bent of niet, je bent gewoon de LUL, als je het dan anders wil zien, ga dan de politiek in of word zelf agent, dan weet je wat het is…..(zoals ik al eerder zei).

Vind je het gek dat we zoveel controles hebben?! Het meerendeel van ons klootjesvolk kan niet omgaan met verantwoordelijkheid, discipline en al helemaal niet met regels!

Verschil Duitsland/Nederland, wat gebeurd er als ik 200 km/h rij:

In Duitsland kijkt het meerendeel die op rechter baan rijden en willen inhalen, eerst in hun spiegel of dat wel kan, ze nemen dus verantwoordelijkheid.
Ze weten immers dat er met onbeperkte snelheid gereden kan worden (dat er dus ook weleens een auto harder gaat dan hun), en ze kennen de definitie van het woord ”inhalen”.

In Nederland mag je niet harder dan 120 kmh, vier van de tien die denken dat hij/zij nog in bed ligt tijdens het rijden, en zwalkt door het verkeer het, de vijf andere die denken geen rekening te hoeven houden met zijn omgeving, en de tiende is de lul omdat hij zich gewoon aan de regeld houd maar verongelukt door die eerste negen klootzakken!

Kortom, je rijd dus lekker met je eigen tempo, iemand van de rechter baan wil inhalen en naait hem er lekker voor, want of hij/zij let niet op, of hij/zij denkt, wat the fuck! hij rijd harder dan mij….echt niet!….je mag niet harder dan 120, dus jij ook niet….
Het is niet degene die sneller gaan wat de oorzaak is van de meeste ongevallen, maar puur die negen klootzakken!

Ik kan veel meer voorbeelden laten zien, en wat er omgaat in al die koppies maar dat weten jullie denk ik zelf maar al te goed, de haat en egoisme zijn echt van hoog niveau, als je weer eens in aanvaring komt, doe dan eens alsof het een familielid is, ik weet zeker dat je heel anders met elkaar omgaat.

Ok, nog een klein voorbeeldje dan, hoe vaak word er geen richting aangegeven bij rotondes en van rijbaan wisseling, die pook zit echt niet in de kofferbak, we werken het allemaal zelf in de hand….

Ps; Als ik 200 rij dan is dat veilig, de auto/motor is daar op gebouwd en ik bezit genoeg rijvaardigheid om dit te onderbouwen, dat neemt niet weg dat ik mijn verantwoordelijkheid neem, ik hou rekening met wegdektypes en met het overige verkeer.

Zal het maar verduidelijken voor de simpelen, je gaat onderandere, niet met 200 voorbij een medeweggebruiker, kruispunten en wegen die het niet toelaten(hobbels, gaten, geen uitwijkmogelijkheden, enz.).

Wij kunnen er simpelweg niet mee omgaan dus zal het altijd een land zijn van chaos en, helaas veel te weinig en te slappe) controles!

Of je het er mee eens bent is niet mijn probleem, tis een aanzet tot denken, de negen personen zullen maar al te graag overal commentaar op geven, ik blijf liever bij die ene tiende persoon.

Maar ja, tegen dovenmans oren doe je toch niks…..kut ik moet alweer gaan, peace to iedereen en succes met dit gezeik…hahaha
Maar je hebt helemaal gelijk wat betrefd, het ontnemen van de vrijheid van een persoon die op heterdaad is betrapt, wel ff in mekaar schoppen en afvoeren aan oom agent….

Aanhouden en Staande houden zijn toch echt twee heel verschillende dingen….dus zinnetje twee gaat niet op, ook niet omdat je niet kan zeggen dat ”wij” het zo noemen, wie heeft dat gezegd dan? ik niet….

xxx
CLK 63 AMG Black Series
niet zo heel slim lijkt mij, want ik denk dat mensen juist weer wat voorzichtiger gaan rijden als ze bijvoorbeeld langs zo’n lesauto komen en dan heb je er niks aan.
@ Torsten Pieper
Een mooi stukkie had u geschreven, een stukje naar boven.
Maar waarom u begint te schreeuwen, is me niet helder. Dat staat ook een beetje in contrast met de inhoud van uw eerder epistel.

Maar eh, waar moeten we het mee eens zijn? Iets concreter graag, al denk ik dat ik me wel kan vinden in uw argumenten (zie hetzelfde stukkie weer).
@ adriaan

nee hoor iedere burger zonder een enkele bevoegdheid mag een aanhouding(arrestatie) verrichting maar dat moet het wel heterdaad zijn!!

verder mag een opsporingsabt. een bevoegd persoon ook aanhouden(arrestatie) buiten heterdaad doen dit is echter weer niet toegestaan zonder de bevoegdheid van de BOA of ontheffing van justitie!
vieze trucjes, in een onopvallende burgergerautos rijden, auto’s met buitenlands kentekenplaat, en dan nu ook nog lesauto’s.
Zo wordt het wel erg makkelijk om mensen boetes te geven. En bovedien als het echt zo is dat een burger mensen aan mag houden, dan moeten de agenten er ok eens aan denken dat ze zelf worden aangehouden. ik zal even opnummeren: te hard rijden
roekenloos rijden
mischien wel door rood rijden.
en ik weet niet zeker maar als je in een burger auto rijdt, moet je dan ok niet zo’n sirenetje meenemen om te waarschuwen dat je door rood gaat rijden???(om een voorbeeld te noemen)
zijn er hier ook echte agenten die reageren???
aan de andere kant:
tis wel triest dat alle politieagenten(zo schrijf je dat tog:P)worden afgezeken.
ik bedoel ze doen waarvoor ze zijn opgeleid, en als we dan een regeltje overtreden zijn we gelijk pissed-off!!!
we hebben zelf de verantwoordelijkheid en als we daar niet mee overweg kunnen moet je niet kwaad worden op de polietie.
en als je dan arrogant wordt en in een dikke patserbak zit en denkt :ik heb een grote bak dus die regels gelden niet voor mij ben je dom genoeg om een dikke boete te ontvangen
stel dat je een kind omver rijdt!!!dan zeg je ook niet:dan moest hij maar niet voor mijn auto lopen, toch?????

DENK NA MENSEN

ze doen hun werk maar.
al moet ik wel toegevan dat het(zoals in mijn eerdere reactie al te lezen is)de laatste tijd wel erg wordt, qua controleren.
Hier een reactie van een echte agent:

Aanhouden (arresteren in de volksmond, dus meenemen naar het bureau) mag inderdaad iedereen op heterdaad. Je mag iemand alleen niet van zijn vrijheid beroven door hem ergens op te sluiten totdat de politie komt. Die bevoegdheid is alleen bij de politie weggelegd.

Staande houden (iemand even ophouden voor het vaststellen van bijv. zijn identiteit) is een bevoegdheid voor politieagenten en BOA’s (buitengewoon opsporings ambtenaren)

Iemand op deze forum heeft het al gezegd. Er wordt door de politie lang niet zoveel bekeurd als men denkt. Het grootste gedeelte van de overtredingen die ik waarneem, schrijf ik niet eens. Als ik in mijn vrije tijd ben en ik zie een overtreding dan bepaal ik zelf of ik daar voor schrijf. Als mensen andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar brengen dan twijfel ik niet en dan schrijf ik. En ja, dan is het vervelend voor die persoon dat hij/zij achteraf, zonder waarschuwing, een bekeuring op de deurmat vind. Moet hij/zij zich maar normaal gedragen en U (lees andere weggebruiker. Want u kan die andere weggebruiker zijn) niet in gevaar brengen. Want als iemand door rood rijdt en daardoor ontstaat een aanrijding dan bent U de eerste die dat tegen de politie zegt en verwacht dat hij/zij een bekeuring krijgt.

Van de politie wordt ook verwacht dat wij altijd ingrijpen. Soms met gevaar voor eigen leven. Mensen doen tegenwoordig niks zelf meer en bellen voor iedere scheet de politie. Waar is de zelfredzaamheid van de burger gebleven. Als de politie ’s nachts gebeld wordt om te zeggen dat op een weg in de bebouwde kom een steen ligt dan denk ik: die kan iedereen toch even aan de kant leggen als men zich zorgen maakt om de veiligheid op de weg. Wel de moeite nemen om je telefoon te pakken, nummer te draaien en door te geven wat er aan de hand is en waar. In die tijd heeft iemand zelf zijn auto toch even aan de kant kunnen zetten en die steen even de berm in kunnen gooien. Dat is namelijk niks meer of minder wat de politie dan ook doet in zo’n geval.
En als u dan denkt: daar is de politie toch voor? Volgens mij zijn wij met zijn allen verantwoordelijk voor een leefbare en veilige maatschappij.
De maatschappij veiliger maken kan de politie niet alleen. Zo lang de overheid geen geld wil steken in meer agenten op straat kan de politie nog steeds niet op elke hoek van de straat een agent neer zetten. De politie kan nog steeds niet zoveel zonder de ogen en oren van de burger.
Zet jezelf dan ook niet tégenover de politie maar werk samen met ons aan een betere maatschappij. Maar durf ook eens de hand in je eigen boezem te steken en kijk eens kritisch naar je eigen gedrag.

Volgens mij is het wel duidelijk hoe ik er over denk en hoe kwaad ik wel niet kan worden als ons werk vergeleken wordt met de praktijken die Duitsland in de tweede wereldoorlog heeft uitgehaald. Volgens mij heb je dan vroeger niet zo goed opgelet bij de geschiedenislessen op school. Een opfriscursus zou dan ook niet zo heel verkeerd zijn.
En ik wil die persoon wel eens horen als hij de politie nodig heeft en wij dan, met gevaar voor eigen leven, op zijn probleem af vliegen. Of sterker nog. Heb het lef om bij de politie te komen werken. Kijken of jij er dan zo goed tegen kan om elke dag afgezeken te worden of met de meeste smerigste dingen geconfronteerd te worden. Want er zijn politieagenten die op de 21e misschien al meer in hun leven gezien hebben als ieder ander op zijn 50e. Geloof me het is geen pretje om delen van mensen van het spoor te halen. Met mij wil je niet ruilen. Toch blijf ik met liefde en plezier mijn werk doen voor de mensen die wel respect hebben voor de politie en mijn werk. En zo zijn er nog vele collegae met mij die daar zo over denken.

Met vriendelijke groet,

NN1979

P.s. En anders lees het verhaal wat ik eerder geplaatst heb op 13 mei 2007. Dit schetst toch wel heel erg de realiteit.
@NN1979

Mooi gesproken wel 1 opmerking.
Politie kennermerland /amsterdam amstelland want wij vallen een beetje op de grens ervan.
Een tijdje terug lag er een HOOIBAAL (groot rond meer dan 30 kilo meestal ) Savonds op de weg. Dus ik ontwijk hem ondat het gelukkig een stukje 2baans weg was en bel de politie want een hooibaal komt daar niet van zelf. En om nou 30 KILO even te gaan verrollen in mijn eentje zie ik niet zo zitten. (die dingen zijn vrij groot groter dan een persoon.
Dit was een vrij gevaarlijke situatie voor het verkeer.
Vrijwel na een bocht.

Maar goed
Ik bel dus en werd gewoon vierkant uitgelachen en niet serieus genomen.
De brandweer kazerne die 2 km verder op zit kon dat ding zo even weg duwen met een paar man. Maar de melding werd niet eens serieus genomen.
Later die avond lagen er 3 hooibalen opeens op die weg 2 op de zelfde en 1 op een afslag.
Waarbij die van de afslag in de brand stond.
Pas toen kwam de politie en brandweer eens een kijkje nemen en zagen ze dat de vorige melding echt was.
Dan vraag ik me af of dit nu de samenleving is waarmee wij moeten leven.
1 wie gooit er nou die hooibalen op de weg ze gaan niet vanzelf rollen.
2 wat zal er wel niet gebeuren als die hooibaal wel doorgefikt was en die hele wijk afgebrand was omdat ze een melding niet serieus willen nemen.
Ik denk serieus dat de politie momenteel erg lakkemikkig doet bij niet spoed eisende meldingen.
(in iedergeval in mijn regio)

Laatst stond er een vuilnisbak flink te fikken.
En ook deze melkamer amper serieus genomen.
We sturen de brandweer wel.
Die kwam 25 minuten later aanrijden.
Stel je voor het is je huis ?

De politie verricht goed werk maar denkt af en toe ook iets te makkelijk naar mijn mening. vooral de mensen achter de balie
ik heb in functie op een paar artikelen na onheffing voor alle verkeersregels ook wordt er dan van mij verwacht dat ik deze alleen gebruik als het nodig is en niet zoals iemand al eerder zijn om eerder te kunnen eten.

ik rij zelf op de onopvallende voertuigen met camera, en ik ga daarmee echt niet iemand aan de kant zetten die een kleine of matige overtreding begaat op zij snelheid bijvoorbeeld.
hieronder versta ik geen 10 tot 15 km te hard zonder correctie.

dus mensen die denken dat wij zakkenvullers zijn wordt wakker als ik 1 euro kreeg op mijn selaris wordt ik nog niet rijk en geloof me krijg er geen enkele stuiver van ook dat hopelijk weer even rechtgezet.
Och je hebt goede en slechte werknemers, zo ook bij de politie. Hier in Barendrecht heb je aardige agenten die je er op wijzen de volgende keer rustiger aan te doen (58 i.p.v. 50) de ander straft je gelijk af met een een boete + en onnodige preek. Hangt er dus vaak vanaf met welke agent je te maken krijgt.
ja maar hangt buiten de agent ook af wat voor functie je betreed he?
@zaanen.

Ik denk dat je de essentie van mijn verhaal wel begrijpt.
Ik wil er alleen even aan toevoegen: iedereen die bij de politie werkt, zijn mensen. En waar mensen werken, worden ook wel eens fouten gemaakt. Waarom wordt daar als het om een fout van de politie gaat veel harder over geschreeuwd. En als er fouten worden gemaakt bij bijv. een energieleverancier (want geloof mij, die maken veel meer fouten dan de politie) dan wordt daar niet eens over gesproken.
Misschien had de brandweer wel eerder naar die brandende hooibaal moeten gaan. Maar toen ik het voor het laatst checkte, zijn de brandweer en de politie nog steeds verschillende organisaties met alle twee ander werk.

Nog even een kleine opmerking ter afsluiting: kijk eens minder naar het negatieve in mensen en organisaties en eens meer naar de positieve dingen. Er gaat meer goed dan fout. Misschien word je daar wat vrolijker van. En daar is de maatschappij ook meer mee geholpen.

Met vriendelijke groet,

NN1979
@NN1979

ik zou graag naar het positieve willen kijken doe ik ook vaak genoeg.
Het is top dat ze de auto krakers gepakt hebben die hier laatst actief waren.
Maar ik heb nog een voorbeeld voor je waarom ik hier negatief ben over de diensten van de politie.

Een half jaar terug (misschien zelfs wel langer) was er bij de winkel waar ik werkte waar ik alles regelde qua politie enzo. een raam ingegooid met een winkelwagen.
Ik ben 4 x naar het politie bureau gegaan voordat ze eindelijk een keer langs wouden komen.
Eerst was het een aanrijding dus moest ik maar regelen met de bestuurder van het voertuig een winkelwagen had tenslotte 4 wielen dus viel onder de wet voertuigen. :s
De tweede keer was ik zowieso al kwaad daar over en heb gezegd dat soort geintjes niet te pikken. Toen hebben ze gezegd dat wij maar moesten bewijzen dat als op zaterdag op zondag avond je ramen ingegooid worden dat het poging tot diefstal is. (was een andere agent)
De 3de keer heb ik ze gebeld dat we camera beelden hadden die konden bewijzen dat het opzet was en dat ze die konden komen bekijken. Ik moest de beelden daar maar mee naartoe nemen.
De 4de keer ben ik daar dus geweest en kon ik eindelijk aangifte doen.

Een winkel naast ons had nog betere beelden.
4 agenten hebben er naar gekeken en zeiden dat dit opzet was en dat ze de jongens wel kenden. 2 maanden niks gehoord en daarna is de brief op de mat gevallen GEZIEN ER NIET GENOEG BEWIJS IS kunnen wij uw zaak helaas niet vervolgen.
Tegenwoordig moet de burger ze wel in elkaar slaan zodat men blijft staan want dan heb je ze teminste op heterdaad.
Want camera’s is niet meer genoeg tegenwoordig.
Echt heel jammer maar dan kan je over zoiets echt niet positief gaan denken vrees ik.
Menig agent helpt goed en doet zijn werk goed ben daar heel blij mee.
Maar deze regio is gewoon knudde geweest heel erg knudde.
Wijkagenten die roepen als er kinderen zijn die het veel te bond maken wij praten wel met de ouders en wat krijg je dan. Ach wij zijn ook jong geweest.

Wat doet zo’n man nog nooit in de wijk te vinden. En zijn er echt problemen dan is het ach ik ben ook jong geweest.

De laatste tijd gaat het hier weer wat beter maar het is echt heel slecht geweest.

Maar zoals je al zegt het zijn ook alleen maar mensen.
en ja brandweer is anders dan politie maar als ik de politie bel op een betaald nummer vanwege 1 hooibaal op de weg wil ik niet uitgelachen worden.
en of zij dan de brandweer bellen omdat die dichter bij is is hun probleem.
maar het blok 112 is alledrie.
en een centrale van politie zit daar ook bij inbegrepen.
@zaanen

Als je zoveel te klagen hebt over de politie is het misschien een idee om zelf bij de politie te komen werken. Dan kun je er zelf iets aan veranderen. Dan zul je ook zien dat het lang niet zo makkelijk is dan je denkt. Iedereen wil iets van de politie en helaas zijn wij nog steeds in de minderheid. Dus zijn er altijd nog méér problemen van een ander die de politie, met een beperkte hoeveelheid mensen helaas, op moet lossen. Dus moeten wij prioriteiten stellen. En ik geloof graag dat je het niet eens bent met de prioriteitenstelling van ons.

Met vriendelijke groet,

NN1979
@NN1979

daar heb ik nog wel eens over nagedacht maar ja ze hebben de ICT op 1 lokaal punt geplaatst.
weinig werk voor mij dus nee doen we niet.
Maar uhm een veel begaande weg waar een gigantisch voorwerp op licht wat niet goed te zien is en dus gevaarlijk is voor elke automobilist op de weg mag toch om 01:00 best wel prioriteit hebben vind ik ja. En de melder over de telefoon uitlachen is natuurlijk geen stijl druk of niet.

Als videobeelden geen bewijs meer genoeg zijn vraag ik me af wat dat wel is.
maar goed.
mijn roeping ligt ergens anders
@zaanen

Voor jouw info: videobeelden zijn wel bewijs. Maar alleen dat is vaak niet voldoende.

En om even terug te komen op dat gigantisch voorwerp: dat is een prioriteit. Zeker als het tijdens de spits is. Maar weet jij wat er op dat moment gebeurd in de rest van jouw teamgebied/district. Voor hetzelfde geld is er ergens een flinke aanrijding met meerdere gewonden of is er iemand neergeschoten/neergestoken. Dan heeft zo’n hooibaal nog steeds een mindere prioriteit. Althans: ik dacht dat de politie hulpverleners waren en zoals de burger het altijd zo leuk weet te zeggen: boeven moet vangen.
Als het rustig is dan is een hooibaal een prioriteit waar iemand naar toe moet. Maar zo lang jij niet weet wat er nog meer speelt in het werkgebied van de politie, kun jij daar geen oordeel over geven vind ik. En je kunt er vanuit gaan dat er mensen werken bij de politie die daar verstand van hebben en bekwaam genoeg zijn. Dus zo lang jij niet alle informatie hebt, vind ik niet dat jij zo hard moet oordelen. Want als jij degene bent die neergestoken is of die net beroofd is, dan denk ik dat ook jij vind dat die hooibaal niet boven jouw leed komt. Zeker niet om 01.00 uur ’s nachts. Het is dan nog steeds minder druk als overdag.

Dus ga er maar vanuit dat het belang van de burger boven alles gaat. En mocht je het niet geloven: de dienstroosters bij de politie zijn niet langer sociaal meer omdat de burger centraal staat. Dus er wordt echt wel van alles aan gedaan maar de politie kan niet overal tegelijk zijn. Dus dan komt die zelfredzaamheid van de burger weer om de hoek kijken. Maar nee, daar zijn de mensen vaak te lui of te bang voor. Laat de politie hun leven maar wagen. Ook al worden wij daar schandalig laag voor betaald.

Met vriendelijke groet,

NN1979
Als de politie boeven vangt dan zijn ze altijd nog afhankelijk van justitie. Zij zijn niet de personen die de bad guys lage of helemaal geen straffen geven. Ook bij de politie leeft die frustratie vaak genoeg. Wat moet er immers gebeuren om een crimineel die alles jat wat los en vast zit, achter die dikke deur te krijgen.
Verdiep je eerst in het volledige verhaal voordat je een mening geeft. Anders loop je met je mening alleen maar de kudde niet-denkende mensen achterna.
@NN1979

Leuk dat je het steeds hebt over de zelfredzaamheid van de burger.

Is het niet de politie die tegen de burger zegt bel 112 maar doe zelf niks.
Hoe ging die campagne ook al weer.
Sla de dader in je op
Deel 3 tikken uit 112
En blijf op een afstand tot dat dader weg is
Blijf bij het slachtoffer

Uhm als wij zelfredzaamheid in werking stellen zullen we die dader in elkaar meppen maar nee dat mag niet.

En met een scanner weet je veel hoor.
Turkse pizza halen gaat boven objecten op de weg.
terwijl er wel zo een horde feestgangers uit de discotheken zal komen over die weg.

maarja Turkse pizaa he :p
Overigens ben ik het wel met je eens dat ze bijzonder lange dagen maken.
Maarjah dat ligt niet aan de burger maar ook aan de nederlandse budgetering.
en dat maakt de burger niet uit maar Juist de 2de kamer.

Maarjah wordt het budget omhoog gegooid willen alle agenten meteen loons verhoging en betere cao dus kunnen ze weer geen extra mensen inzetten.
Ze doen het toch echt zelf die tijden vrees ik.

Maar justitie mag wel eens wat beter om gaan met boeven want mensen met plannen voor bommen enzo worden vrijgesproken. En waarom omdat hij het niet doet en we niet weten of hij het zou gedaan hebben.

NEDERLAND ZIT MAF IN ELKAAR laten we het daar maar op houden
net goed,dan moet je je maar aan de verkeersregels houden.als je toevallig wordt aangereden door iemand die de verkeersregels aan zijn laars lapt dan piep je wel anders.dit mogen ze van mij meer doen,en wat mij betreft nog veel meer gemene trucs uithalen om het verkeer veiliger te maken.er vallen nog steeds te veel doden in het verkeer.
Klasse!! Van mij mogen ze, het is de enige manier om verkeersovertredens te betrappen. En ja, als je je netjes aan de regels houdt, hoef je toch niets te vrezen? En omdat te vergelijken met 4 mei gaat me wat te ver. Ander voorbeeld, als ze op deze manier kinderverkrachters kunnen pakken, dan hoor je toch ook niemand klagen? Nee hoo, goed werk van de politie.
hetgeen ik me het meest aan irriteer is het feit dat ze zich zelf ook nooit aan de regels houden…
zowel in politieauto’s als burgerauto’s (en nu ook lesauto’s dus) worden alle regels aan de laars gelapt!
ze negeren éénrichtingsverkeer, rijden door rood licht, komen met te hoge snelheid voorbij, geen gordels om… moet ik nog doorgaan?! (en dat allemaal zonder zwaailicht/sirene uiteraard)
heb er voor de gein eens eentje op aangesproken… Naast het feit dat ik “bijdehand” was en me nergens mee moest bemoeien, werd me langzaam duidelijk gemaakt dat dit ‘standaard’ is. Het feit dat zij zich ook aan de regels moeten houden, werd afgedaan met: wij zijn van de politie en bepalen zelf de regels! nu niet meer zeuren, anders krijg je een bon voor belediging van een ambtenaar in uniform!
Tja, hoe zielig kan je zijn?!
waar blijft de sportiviteit.
ik heb hier 1 zin voor..:

” Een ECHTE vent.. is Geen agent.. ”

Te zielig voor woorden.. het draait tegenwoordig alleen maar om Incasseren..
Zoals gewoonlijk worden dit soort verhalen weer eens uit hun verband getrokken en wordt het aangegrepen om eigen frustraties te uitten, BAH. Deze agenten zaten niet in de lesauto om boetes uit te delen en wat denk zo’n vrouw dat ze is om andere weggebruikers in gevaar te mogen brengen. Inderdaad is de politie van tegenwoordig erg zielig door alle beperkingen die hun opgelegd worden. Respect voor het gezag moet afgedwongen worden en dit kan alleen door mensen aan hun oor te pakken als ze niet willen luisteren. Dus moet de politie meer vrijheid krijgen om straf uit te delen aan diegenen die zo zielig zijn dat ze dat verdienen.
Als je dat niet wilt moet je niet zelf de risico’s nemen om een bekeuring op te lopen. Neem je eigen verantwoording en aanvaard de bijbehorende risico’s…
Beetje sneu dit.
Ik kreeg laatst een bekeuring binnen omdat ik over de vluchtstrook heb gereden en dat klopt ook, maar ik reed daar wel (heel langzaam en met waarschuwingslichten aan) met auto-pech!
Ik ben bovendien nooit staande gehouden.
Kan dit zomaar?

Dennis
juny GRessmann
gelijk heb je, die varkens hebben niks beters te doen? Politie heeft ook een preventieve taak. Laat je zien en schuil niet als een mietje achter de struiken of in een les auto want wat is belangrijker, het voorkomen van een overtreding of wachten totdat iets gebeurd om dan pas in te grijpen?
Tegenwoordig rijden opvallende en onopvallende politieauto met een L rond als ze bezig zijn met een rijopleiding. Dan is het nammelijk duidelijk voor al die maar klagen overde politie dat ze altijd maar dingen doen die volgens jullie niet mogen.

Het lijkt me beter dat jullie je nu eens bezig gaan houden met jullie eigen werk, dan hoe een agent zijn werk moet doen. Denk eens na bij je zelf als een ander steeds kritiek heeft over jouw werk hoe zou jij dat vinden.

Trouwens wat betreft het blazen op straat heeft niet te maken met wel oof niet aangewezen te zijn. Duidelijk dat Sander niet alles weet. Ga je eerst maar eens verdiepen in de Nederlandse wetgeving en dan vertellen tegen iemand hoe het zit.

Sabre
Wat is dit een bullshit, het is namelijk zo dat als die vrouw om hun “dienstbewijs” had gevraagd en die hadden ze niet, mochten ze niet eens een boete uitschrijven. Daarom als je aangehouden word kan je daar altijd om vragen, zeker in dit soort gevallen.
Iedere agent krijgt namelijk aan het begin van zijn dienst een bewijs dat hij ook daadwerkelijk in dienst is, is hij dit niet heeft hij ook geen dienstbewijs. Heeft hij dit niet, mag hij jou geen bekeuring geven, zo simpel is het.
Politie beboet mensen die regels overtreden, niks vreemds aan. Zorgwekkend zijn de vele negatieve reacties hierop van personen die blijkbaar menen dat regels alleen opgaan als ’t hen uitkomt. Getuigt van een waardeloze ikke-ikke-mentaliteit, die we ieder dag in ’t vekeer meemaken.
misbruik van hun macht
Ik begrijp niet waarom zoveel mensen reageren op het uitvoeren van de politietaak.
Er zijn verkeersregels uitgevonden om de veiligheid te verzekeren voor ieder zijn welzijn.
Als er overtredingen zijn gemaakt, moeten ze helaas terecht gewezen worden.
Daar we steeds meer weggebruikers zijn, is het logisch dat de regels nog meer in acht gehouden moeten worden, al begaat iedereen wel een misstap.
Ook al rijden ze in een leswagen, dat maakt niks uit.
Als ieder de regels naleeft dan kunnen ze zelfs op een bakfiets rondsnoren dat maakt niks uit !!
Het enige wat van belang is voor iedereen, is zelf respect. Dan respecteer je ook de ander.

Waarom hebben we een rijbewijs gehaald als we de regels niet naleven om samen de weg te gebruiken ??
Lekker geld trekken die lui.
Blijf die staatskas maar lekker vullen,misschien dat we er dan ook een keer profijt van hebben.

Och…wacht…Dan kunnen natuurlijk die rijksambtenaren weer wat meer salaris krijgen om te kunnen concurreren met het bedrijfsleven.

Wat doen we eigenlijk met de staatsschuld?
Neemt die af of toe?
En ik vraag me wel eens af hoeveel er in een jaar aan boetes wordt binnengehaald.
Weet iemand dit?
En hoe zit dat eigenlijk met het zogenaamde ‘prestatiecontract'(ja zo heet dat;) )van de politie?
De politie moet toch in elk kwartaal een uch bedrag aan boetes binnen halen?
Paul schrijft (18 May 2007 om 10:27 ):

een agent die je aanhoud als ie in burger is zal altijd zelfs ongevraagd zijn legitimatie laten zien. verder is een agent 24 per dag agent. zelfde als een militair die in zijn vrije tijd iets uithaalt 24 uur per dag militair is tenminste voor de media in ieder geval. en verder vind ik t vreemd dat ze een burgerauto hadden ze hebben nl. sinds een tijd opvallende lesauto’s speciaal voor klagende automobilisten die niet begrijpen dat een agent af en toe eens moet oefenen om heel hard te rijden e.d. zodat niet die zelfde automobilist loopt te zeiken als agenten meer ongelukken dan gemiddeld meemaken.
Wie van de twee agenten was de rijschoolhouder?
Aparte bijbaan!

Slechte smoes van de politie.

Of kregen deze agenten zelf te veel boetes?
Dat ze rijles nodig hadden!
Zelf heb ik, niet lang geleden, ook in de politie-opleiding gezeten. Iedereen krijgt daar een aantal dagen ‘rijles’. Alles gebeurd in ‘de baas zijn tijd’. Het is heel makkelijk. Iemand die bij de politie is wordt er op aangekeken als hij of zij iets fout doet in zijn vrije tijd. Politie ben je nu eenmaal 24u per dag. Dus wanneer je iets ziet wat niet door de beugel kan (zoals de vrouw die tegen het verkeer inrijd) word er van je verwacht hierop te reageren.
Wat betreft de ‘rijles’, iedereen bij de politie krijgt les in het volgen van de juiste lijnen e.d. wanneer men bijvoorbeeld bij een spoedmelding moet helpen. Omdat hier dan veel gevraagd wordt van je rij-eigenschappen/inzicht moet je hier dus voor getraind zijn/worden.
Tjah………ze leggen maar 1 keer een eed af dus feitelijk is een agent niet buiten dienst als hij les krijgt…kijk maar naar al die 1 streepers die om de drie maanden worden gewisseld asof ze in n carousel zitten..dit zijn ook nog leerlingen met de zelfde bevoegdheden ..nee ik ben geen pro politie…..maar eens een agent……………………………tjah…..waarom maak ik er nog woorden aan vuil eigenlijk
Heel goed! regels zijn om nageleefd te worden. Over het algemeen rijden geen mensen maar beesten achter het stuur. Dat we de sancties te hoog vinden dat ben ik eens. Alleen de rijken kunnen zich misdragen, is dat iets nieuws?
Sil de zwerver
Wat die agenten aan het doen zijn , is de samenleving op zijn kop zetten , maar in dit geval hebben ze gelijk , het zal je kind of geliefde wezen die door die mevr. wordt aangereden, Wat dan ?? niet bekeuren ?? in mijn optie mogen die agenten het rijbewijs intrekken en NOOIT meer terug geven.
Goede zaak,we zijn goed bezig!Degenen die de link met wo2 leggen zijn niet wijs en weten niet waarover ze praten!
ik heb zelf bij de politie gezeten en ben er weggegaan omdat de Nederlandse politie zich alleen bezig wil houden met simpele zaken en niet met gecompliceerde zaken. zo heb ik mee gemaakt dat een meid aangifte kwam doen vanwege een poging tot verkrachting en dat de officier niks met de zaak wilde doen vanwege tijd gebrek, belachelijk en dit gebeurd heel vaak of ze maken bewust fouten zodat het geen zaak word. en als er een collega die een feestje gehad heeft en door een alcohol controle rijd terwijl hij te veel gezopen heeft mag hij door rijden of wordt naar huis gebracht ja mensen dit is werkelijk waar. dus de Nederlandse politie houd zich alleen bezig met geld verdienen en simpele dingen.ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor dat ik nu benaderd word door de politie vanwege dit schrijven
Er wordt tegenwoordig maar wat aangerotzooid in het verkeer. Iedereen klaagt dat de politie er nooit is als je ze nodig hebt (als je last hev=bt van de overtredingen van een ander) maar de wereld is te klein als je opeens zelf bekeurd wordt. Laten we toch de samenleving maakbaar houden. Hou je gewoon aan de regels.
duidelijk een politie staat!….ze hebben veel te veel macht die politie agentjes!!
Dadelijk verstoppen ze zich nog onder een kadaverkist langs de kant van de weg of bouwen ze een dood varken een camera in de reet.
Tommy heeft gelijk. Ik kan daar niet meer over zeggen.

En in te gaan op het verhaal van Dwaly: wij hebben onheffing voor alle verkeersregels. Behalve voor art. 5 WvW1994 (Wegenverkeers Wet 1994). En als je niet weet wat dat inhoudt dan ken je de wet niet. Zoek dat dan maar eens op. Denk er aan. Soms is het tactisch verstandiger om niet met toeters en bellen ergens naar toe te rijden. Stel je voor. Een bank o.i.d. wordt overvallen en jij staat daar binnen als gijzelaar. Dan vind jij het denk ik ook niet prettig dat wij met die toeters en bellen aan komen rijden en daardoor de gijzelnemer in paniek brengen waardoor hij vreemde dingen gaat doen. Een kat in het nauw maakt nl. rare sprongen. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Ergens wordt ingebroken en de inbreker zit nog binnen. Als we dan zo aan komen rijden dan zullen we geen boeven vangen nee.
Maar ook hier is het weer een kwestie van: alle informatie weten voordat je weer zo snel een conclusie trekt en weer een mening denkt te moeten hebben.
Als wij dus door rood rijden en met een hogere snelheid rijden dan daar is toegestaan dan kun je er wel vanuit gaan dat wij met ons werk bezig zijn. En dat we jou dan niet gaan vertellen wat dat is, is zeker zo frustrerend voor jou. Maar wie zijn probleem is dat dan? Niet de onze.

Ik wilde dat het een keer afgelopen zou zijn met dat gezeik op de politie. Ik denk alleen dat dat ijdele hoop is. Vergeet even niet dat we iedereen helpen. Ook de mensen die ons zo nodig af moeten lopen zeiken. We zullen dan niet zeggen: zoek jij het maar lekker uit. We doen toch niks goed.

@zaanen

Het is duidelijk dat jij nog niet zo gek veel van de maatschappij en van het politiewerk snapt. Die campagne heb je goed begrepen en ik ben blij dat je hem ook goed onthouden hebt. Maar dat bedoel ik dus niet met zelfredzaamheid van de burger.
Ik bedoel daar mee dat er nog zat meldingen bij de politie binnen komen waar wij helemaal niet nodig zijn. Want dat kunnen ze dan makkelijk zelf oplossen. Maar nee, men denkt dat daar de politie voor is. En als jij mijn voorbeeld van een baksteen op de weg uit zijn verband trekt dan heeft discussieren geen zin. Als je niet open staat dan houdt het op. Maar ik denk dat je heel goed begrijpt wat ik met mijn voorbeeld probeer te zeggen. Jij grijpt alleen elke mogelijkheid en voorbeeld aan om toch weer te klagen over de politie. Simpel zat. Als wij toch niks goed doen: bel ons dan ook niet meer.
Maar welk bedrijf is 24 uur per dag bereikbaar. En bij welk bedrijf kun je de medewerkers van hun eten afroepen. Ja, dat is de politie. En dat allemaal om andermans problemen op te lossen. Eigenlijk moet je alleen maar blij zijn met dat soort mensen. Mensen die het belang van een ander voor hun eigen belang stellen. Want geloof me, ik heb al heel wat maaltijden over moeten slaan om iemand anders te moeten helpen. En dat vond ik helemaal niet erg. Jij wel?

Met vriendelijke groet,

NN1979
Wat jammer dat ze in NL nog steeds boetes uitschrijven en geen punten aftrekken van je rijbewijs. Patsers in een Porsche lachen natuurlijk rot om een boete van EUR100,- of zelfs EUR 200,-. Het gaat gewoon veel te goed in NL voor dat soort bedragen…
Punten van je rijbewijs aftrekken, dat goed controleren en zonder rijbevoegdheid betrapt worden achter het stuur bestraffen met hechtenis zou wél helpen!

Maar nee, hoor Nederland rijdt massaal te hard, brult bij elke verkiezing om ‘meer blauw op straat’ maar als dat ‘blauw’ dan zijn werk doet gaan we zielig lopen janken op dit soort forums… (en ga nou niet lopen zeuren dat de manier waarop gecontroleerd wordt niet zou kloppen. Dat is heus niet de werkelijke reden achter de vele heftige reacties hieroven, kom nou!)

Ondertussen vallen er weer meer doden in het verkeer door snelheidsmaniakken en dronken bestuurders. En liggen er weer bossen bloemen bij de boom in die flauwe bocht. Het zal je kind maar wezen!! :(
vind het misdadergers om er van zulke praktijken erop na te houden de politie is alleen maar uit op geld maakt hum niet uit hoe. neee en dan zeggen dat het voor de veiligheid is als ik 85 rij op een weg waar je 80 mag ben ik echt een gevaar op de weg tjongejonge wat onveilig soms is het beter iets harder te rijden zeg nu zelf slaat toch nergens op om maar te zwijgen over boete die ik heb gekreg en op een weg waar ik 52 reed en 50 mocht belachelijk nee dat heeft niets te maken met veiligheid spekken van de staatskas anders niet gr tjeerd
ik ken de Bierkade in Alkmaar het is daar een richtings verkeer dus als je tegen het verkeer in rijd ben je een groot gevaar voor de mede weg gebruiker en heb ik er ook geen problemen mee
als je hier voor wordt bekeurt door welke vorm van wetsdienaar dan ook.

vraag je eens af als deze overtreder een ongeval had veroorzaakt hoe we dan met zijn alle zouden reageren ??
Ik zou zeggen: zeer goede actie van deze politiemensen. Wat zeurt iedereen toch. Die mevrouw diet willens en wetens iets wat niet mag en word gesnapt omdat ze geen politieauto aan zag komen. Jammer hoor !! Eigens chuld, dikke bult. En aangezien het een geslotenverklaring was, ga ik er van uit dat het een straat betrof waar auto’s elkaar niet kunnen passeren, dus moest ze wel stoppen voor deze “lesauto” en daar zaten net mensen in die corrigerend horen op te treden. En waarom denkt iedereen toch altijd dat er eerst een waarschuwing gegeven moet worden ?? Wie in een auto rijd heeft toch een theoriecertificaat behaald en heeft dus kennis van de borden ??
Dus: Politiemensen en opsporingsambtenaren mogen 24 uur per dag optreden, ook als ze op dat moment geen dienst hebben. Kunnen al die klojo’s die denken dat ze alles kunnen doen als ze geen politieagent zien eens krijgen waar ze recht op hebben: een bekeuring.
dus politie zijn niet alleen smerig maar ook nog leugenaars.
Sinds wanneer word je bij de politie aangenomen zonder rijbewijs?
rijlessen kan niet en hoe kan het dat er “toevallig” 2 agenten in de auto zaten?
een agent is geen rij instructeur en als de agenten geen rijbewijs hadden en aan het rijlessen waren dan waren ze dus geen bevoegde ambtenaren want dan waren ze dus nog in opleiding.
maarja dat de politie veel liegt dat wist ik allang uit eigen ervaring.
Nee, ik vind dat de meesten van jullie er naast zitten. In Nederland zijn regels en daar moet je je maar aan houden. En dat is niet alleen als er politie bij is. Je moet je gewoon gedragen, of de politiemedewerker nu in een politiewagen of in een leswagen rondrijdt. Waarom zou die Menno Hartenberg niet mogen liegen? Als de politie een nieuwe strategie heeft is dat alleen maar goed. Hoe kan de orde anders gehandhaafd worden?
ik vind het terecht dat ze een boete heeft gekregen,een politie agent in uniform die aan het rijlessen is,is opdat moment ook in functie.
Met een marge van 3 km per uur is het constaqnt op je teller kijken!! is dat veilig?
inderdaad 54 km is een boete! als je netje aan de limiet houdt, gaat iedereen je weer inhalen, wat is veiliger? het gaat de politie en de regering net zo goed om een verkapte wegenbelasting!
ow. mijn god!
controle staat nederland, telkens een klein schepje erbij.
vingerafdrukken in je paspoort, cameras EVERYWHERE.
wat je leent bij de bieb houden ze bij, wat je koopt met je bonus kaart, wat je zegt op internet, waar je heen belt
ik vind het prima maar er is 1 probleem, waar ligt de grens tussen wat goed is: brave burger en wat slecht is: zoals blowen, of toch op vakantie gaan terwijl je weet dat je het niet kan betalen, of net iets te hard rijden gewoon omdat het soms leuk is om niet zon dwangmatig leven te lijden…..
als je het mij vraagt: politie maakt misbruik van hun macht, ze zijn er om de orde te handhaven. niet om geld te verdienen aan machteloze burgers……..ik begin erg negatieve gevoelens te ontwikkelen voor oom agent, ben wel berijd te demonstreren ofzo wordt helemaal ziek hiervan REBELLL
Ten eerste vind ik het veel te ver gaan om dit soort praktijken te vergelijken met hetgeen we op 4 mei herdenken. Ten tweede vind ik, dat als je de gok neemt om je niet aan de regels te houden je niet achteraf moet janken als je gepakt wordt, hoe die agenten zich dan ook verhullen. En zeg nou eerlijk, weggebruikers zijn even kinderachtig als agenten, want als er een agent in de buurt is houden ze zich opeens wel aan de regels en anders niet. Dan kun je vanuit de politie ook een tegenreactie verwachten.
Ik snap het niet. Iedereen wil zo graag meer blauw op straat en dan gaan ze huilen als ze een prent krijgen. Ik zeg: net goed! Dat zal ze leren! Leuk hè, al dat blauw? De politie is de pest! Net als die militairen die in Eindhoven een arme zwerver in elkaar hebben getrapt. Tuig is het!
pff vind het belachelijk eerst kwamen ze al met aanhangers langs de weg te plaatsen met camera erin die werden ingeruild voor de kliko met camera en hier (in Friesland) zie je tegenwoordig een oude auto met moterkap open langs de weg staan waar dus n flitser inzit vind het echt belachelijk hoe ver ze gaan en hoeveel agenten ik dagelijks fouten zie maken in het verkeer al dan niet aan het werk en de meeste zijn ook nog is corrupt!!! laat ze daar is wat aan doen i.p.v. burgers leeg te kloppen!!!:s
Eén ding zal ik even uit de wereld helpen… Een opsporingsambtenaar (ook wel oom agent) ben je 24 uur per dag 7 dagen in de week. Kortom, die luitjes waren dus wel gemachtigd een boete te geven. Het tweede. Ik lees hier van dat blazen en die cerificaat. Bij een alcoholcontrole op straat moet je in een ademapparaat blazen. Hiervoor is geen certificering nodig. Blaas je alleen de welbekende P/A (beginnend bestuurder), A of F dan moet je mee naar het bureau waar je een ademanalyse krijgt. Daar heb je wel een certificering voor nodig. Ben gewoon slim en ga op straat niet bijdehand lopen doen en dingen vertellen waar je geen verstand van hebt! En ga sowieso niet met een slok op auto rijden. En nog iets. Politieagenten krijgen een speciale rijopleiding waar ze pas deel aan kunnen nemen met een geldig rijbewijs B. Dit moet je in je eigen tijd doen en doe je ook niet in een politieauto maar in een normale auto naast een rij-instructeur. De speciale rijopleiding doe je in een politieauto met daarop een “L” om aan te geven aan mensen dat het een rijopleiding is en ze dus moet leren hoe je veilig door rood kan rijden of te hard.
zullen we voortaan een verkeersbekeuring niet meer vergelijking met de dood en vervolging van miljoenen mensen… hoe irritant de politie ook zijn kan…
ministerie van veiligheid
Op de 1e plaats gaat het over de centjes. een mooie bijkomstigheid is de verkeersveiligheid. Heb je ooit gezien hoe ze bij wegmisbruikers als een idioot de wegmisbruiker achterna gaan. Wie is er nou gek, hij of ik.
zielig gewoon:S
politie in dit land is zo corrupt,als het maar zijn kan ze verzinnen alles om de staats kas gevuld te krijgen. ze gaan dan over lijkken!! en wij hollanders zijn na apers wat die amerikanen doen moeten wij ook, snap je al rijd je nog zo goed ik al dertig jaar zonder ongelukken!! ze laten je toch betalen voor iets wat normaal is. een voorbeeld als mijn fiets gestolen is en je gaat naar het bureau. moet je ,je hebben en houwen vertellen en ze doen niets!! dan zeg ik bij mijn eigen wij betalen voor die zakken toch hun salaris belastinggeld! dan is hij bij de burger in dienst! dan moeten wij ze ook kunnen ontslaan!! dit land kan geen democratie meer, we zijn niet van adel, als je hier vijf jaar verblijf dan moet je nog vechten voor een verblijfsvergunning, maar heet je maxima dan heb je hem binnen het uur!! is dat nou democratie zorry daar moet ik van kotsen, ze stinken daar allemaal in den haag, ik schaam me dat ik hollander ben , en dat meen ik ,ik heb nog veel meer maar vind het zat,ze luisteren alleen naar die gluipers in het buitenland en wij moeten dan onze kinderen op offeren, voor een lintje, laat ze dan niet te vroeg schieten, dan komen ze weer in aanraking met justitie een vrouw met blindoek en weegschaal! dat zet je toch te denken//??
De Politie van tegenwoordig doet echt niks anders meer dan bekeuren, en dan maar zeuren over onderbezetting.

Heb 2 keer de politie gebeld en daarna gewacht hoe lang t duurde voordat ze op plaats delict aanwezig zouden zijn, en ze zijn beide keren neit komen opdagen. (t waren wel echte telefoontjes omdat ze nodig waren) dan hebben ze t excuus onderbezetting, maar de hele stad vol zetten met agentjes om boetes uit te delen is geen probleem…
Gezeik.
Ik bel ze ook niet meer hoor:S waardeloze service
ik las dat agenten beter kunnen rijden vandaar zoveel ongelukken door hun veroorzaakt laat mij niet lachen ben zelf beroeps chauffeur zit heel veel op de weg zie heel veel gebeuren door domme fouten van mensen maar die agenten maken ook veel fouten en dan andere bekeuren nee geef mij maar de moter brigade zij weten wat rijden is en maken minder vaak ongelukken dan hun collega`s in de auto zij rijden beter dan een gemiddelde persoon van hun wil ik wat aan nemen weer of geen weer zij rijden en laten je ook dan stoppen en niet in de auto alleen mooi weer dan durven ze uit te stappen.
Een hoop mensen zal deze tekst geen reet interesseren, maar al er maar 1 die de volgende keer twee keer nadenkt…

Geachte Belastingbetaler, ik denk dat u mijn identiteit wel heeft vastgesteld. Ik pas vast en zeker in het hokje waarin u mij wilt indelen. Tot mijn spijt kan ik dat van u niet zeggen. Ik weet immers niet wie u bent?
Vanaf hun geboorte leert u uw kinderen dat ik de boeman ben en zij zijn dan geschokt omdat ik met mijn traditionele vijand, de crimineel, word vergeleken.
U beschuldigd mij dat ik de jeugd te zacht aanpak, totdat ik een keer uw eigen kind de les lees.
U neemt waarschijnlijk een uur middagpauze en ettelijke koffiepauzes, maar beschuldigd mij van luiheid als ik een keer ga zitten.
U bent trots op uw goede manieren, maar vindt het heel normaal om mijn maaltijd met uw problemen te onderbreken.
U windt zich op als iemand u in het verkeer de weg afsnijdt, maar als ik u op hetzelfde vergrijp betrap, voelt u zich onterecht behandeld.
U kent alle verkeersregels en heeft dus nog nooit onterecht een bekeuring gehad.
U stoort zich eraan dat ik mij met hoge snelheid naar een plaats des onheil spoed, maar u beklaagd zich erover als het meer als 10 seconden duurt voordat ik bij uw probleem ben.
U ziet het als een deel van mijn beroep dat ik geslagen word, maar als ik terug sla noemt u dat machtsmisbruik.
U zult er niet aan denken om uw tandarts te vertellen hoe hij uw kies moet trekken, of uw dokter te vertellen hoe hij uw blinde darm moet opereren.
U vind het wel normaal om mij steeds te vertellen hoe ik mijn werk zou moeten doen.
U praat tegen mij op een manier dat u in elke andere situatie een bloedneus zou opleveren, maar u verwacht van mij dat ik het zonder meer accepteer.
u schreeuwt: “er moet iets tegen criminaliteit ondernomen worden.”, maar wil zelf niet als getuige optreden of erop wat voor manier mee worden lastig gevallen.
In uw ogen deug ik absoluut niet, maar het is natuurlijk volkomen terecht als ik uw vrouw help bij het verwisselen van een band, of haar op weg naar het ziekenhuis met een bevalling help, uw zoon met mond op mond beademing het leven red of overuren maak om uw weggelopen dochter te vinden.
Welnu meneer de belastingbetaler, staande op uw voetstuk beklaagt u zich over de manier waarop ik mijn werk verricht en eeft mij alle mogelijke scheldnamen, maar vergeet echter niet dat uw eigendom, uw familie en ook uw leven, van mij of mijn collega`s kan afhangen.
Jawel meneer de belastingbetaler dat ben ik,
wat een onzin !!
maar je kunt ze makkelijk herkennen want ze hebben geen naam van de rijschool erbij staan !
ze stonden met een camera in een KLIKO (jaja! de grote grijze vuilcontainers!)
laatst langs de….n34? te controleren….heb ze er 2 keer mee betrapt.

het zijn dus SMERIGE agenten in nederland…
even 2dingen ten eerste ik weet dat er rotte appels bij de politie zitten zoals overal trouwens maar er zijn ook heel veel agenten die deze praktijken niet serieus nemen!

ik heb laatst zelf nog eens een collega staande gehouden voor het rijden over de vluchtstrook deze bleek later met een gedetineerde transport bezig te zijn, ook de meldkamer heeft dit verhaal bevestigd!

verder wil ik zeggen dat ik in de 11 jaar dat ik rijd en de 10 jaar bij de politie nog nooit 1 aanrijding heb gehad. en verder is het zo dat de veiligheid van collega en andere weggebruikers voor mijn eigen gaan. je zult mij danook niet zomaar even 160 of harden gaan raden over de snalweg als dit niet nodig is. als ik hierbij een collega dit wel zie doen zonder een geldige reden krijgt hij net als iedereen een proces verbaal, en geloof me jullie zijn daar bij die betaling ervanaf, wij politie mensen in dienst en buiten dienst met een beetje pech niet!!

wij politie mensen hebben een voorbeeld functie “de glazentoren” dus moeten wij ons politie mensen er ook naar gedragen!

vriendelijke groet, brigadier
Nou even een ieder uit de droom helpen; Het gaat hier om politie mensen welke tijdens hun dienst in een politieauto een rijopleiding volgen. Dus ziet men een overtreding dan treed men daar tegen op. Tevens zal het een opvallende politieauto zijn met een L erop. De L ivm een dubbele bediening.

Zo is iedereen weer op de hoogte.
Politie die rijles krijgt ???
Naar mijn weten is een van de toelatingseisen voor de politie opleiding dat je je rijbewijs moet hebben. :P
Twee dingen….

1. Is er iemand bij geweest? De casus geeft niet echt een duidelijk beeld van wat er precies is gebeurd.
2. Het valt me wel op dat de meeste personen, die lopen af te geven op de politie, zich misschien beter druk kunnen gaan maken over hun schrijfvaardigheden. Een aantal hebben blijkbaar nog nooit van leestekens gehoord. Tevens staat het bomvol spelfouten. Hoe dommer en kortzichtiger de reactie, hoe meer spelfouten. (boefen??!!!)
te zielig voor woorden ze zijn aan het lessen kunnen ze zich zelf niet met hun werk bezig houden en als ze aan het lessen zijn moeten ze dat doen in hun eigen tijd
Beste Frits57,

Als je het hier zo waardeloos vindt en je schaamt je om een Hollander te zijn (wat ik betwijfel bij het zien va je schrijfkunsten, tenzij je natuurlijk weer dyslectisch of analfabeet bent, want dan kun je er ook niets aan doen), dan wil ik je best naar Schiphol brengen hoor!! Koop je een enkeltje naar het land waar jij denkt dat het wel fantastisch is.

Vriendelijke groeten, Daniel
Het is toch schandalig wat al die agenten moeten doen om die boetes uit te schrijven, voor hun korps.
simpel he… hou je aan de regels en er is niks aan de hand. pfffffff
Ik vind het harstikke goed dat de politie dit doet. Als jij met een opvallende politieauto aan de kant van de weg gaat staan, dan gaan de mensen allemaal ineens zo netjes rijden!!!
Ze zijn er om de orde te behouden op de nederlandse wegen. En ze moeten dat wel met een bekeuring beboeten, want als ze dat niet doen,(en elke keer weer alleen maar een waarschuwing geven) dan veranderd er natuurlijk helemaal niks op de wegen.

De mensen luisteren pas als ze moeten betalen. Simpel zat!!!!
haha, dat is waar!
Iedereen die het meeste de politie de schuld geven hebben inderdaad meer spelfouten dan goed geschreven woorden…

Maar veel dingen zijn ook gemene streken van de politie,
ikzelf ging met de bus naar de metro, maar moest terug lopen omdat ik de bus net miste.
toen ik dus terugliep, kwam ik agenten tegen die achter een muurtje stonden te wachten op fouten in het verkeer…
Ik heb er een foto van gemaakt met mijn telefoon,
maar ik kan die helaas niet op mijn PC zetten omdat ik geen USB-kabeltje heb, en ook geen bluetooth stick/radio/hoe je het wilt noemen.
later kwam ik dezelfde agenten tegen bij het metro station,
en vroeg dus waarom ze eigenlijk achter muurtjes controleren.
hun antwoord;
“dat gaat je niets aan!”
dus… politie van nederland,
“how low can you go”

Nog iets, ik was met mijn vader mee op de vrachtwagen…
zien we een politie auto met een snelheid van (ik denk ongeveer…) 140-150km/h zonder zwaailicht, sirene, enz. over een weg rijden met een limiet van 80km/h !
Dit is niet het goede voorbeeld neem ik aan?

Mvg, Joey
Of je het nu wil horen of niet, als je je moedwillig niet aan geldende regels houdt, dan kun je verwachten dat je daarvoor zal moeten boeten. En dan is het dus heel kinderachtig als je achteraf een potje gaat zitten grienen. Het is toch raar dat je gewoon je gang zou kunnen gaan, bewust van het feit dat je regels overtredeedt, en dat je dan ook nog eens verwacht ermee weg te kunnen komen. Je hoeft er niet blij mee te zijn, dat je op je fouten gewezen wordt, maar wees dan wel zo eerlijk om de hand in eigen boezem te steken! Nederlanders moeten weer eens proberen zulke zaken in een groter verband te gaan zien, en niet vanuit hun eigen bekrompen standpunt.

mvg, Marco E.
Beste Joey,

ik rij ook wel regelmatig 150 km/h harde maar dan wel in het doel tot controlle en controleren van een persoon die die overtreding begaat dus nodig. als dit niet het geval is rij ik zelf ook niet sneller dan 120 km/h.
maar moet wel zeggen dat ik zo rij door mijn beroep die ik dan als beambte uitvoer, anders hou ik me ook aan de regels.

oja ook doe ik geen staande houdingen bij een enkele overtreding van 130 km/h.

vriendelijke groet, Brigadier
zoon van politieagent
heel erg jammer dat mensen zo erover denken..krijg maar eens een zwaarongeluk dan weet je waar regels voor zijn..en een reactie op joey..als de politie zonder zwaailichten en geluidsignalen hard rijden zal het wel de bedoeling zijn dat ze juist niet gehoord worden..e zo iemand op heterdaad kunnen grijpen..maar ja gedraag en dan heb je geen gezeik en zijn politieagenten hele schappelijke mensen..en als er niet zovel vandie etterzken onruststokers en wegracers waren hadden de politiekorpsen niet van deze acties gedaan.dus een betere wereld begint bij jezelf.peace
Geachte “opsporingsbeambte”,

Wanneer pakken jullie nou eens die gasten die: Het stuurslot uit m’n auto hebben gesloopt om hem te jatten, die geprobeerd hebben om mijn voorruit uit m’n auto te halen, die een ruitje van m’n auto insloegen om een pakje sigaretten te jatten, die een voorwiel uit m’n racefiets hebben gejat, die m’n gereedschap en 6 flesjes bier uit schuur hebben gejat, die m’n tuinstoelen in de fik hebben gestoken, die op klaarlichte dag de voordeur uit m’n huis hebben geramd en vervolgens met een auto vol spullen zijn vertrokken, die in twee dagen tijd, tot twee keer mijn dochter met een een mes bedreigde.????. Opsporingspercentage: 0,0. Nooit meer iets, van welke zaak dan ooit gehoord… O nee, stom stom stom, geen tijd natuurlijk want ze moeten eerst bekeuringen uitschrijven. Misschien een goed idee om de boel maar gaan te verrekenen met die stompzinnige bekeuringen. 45 euro voor 53 km per uur, 35 euro omdat de parkeerautomaat niet werkte, 45 euro omdat m’n auto twee tellen op het gras stond, zal ik nog verder gaan, nee laat maar……
Bij ons in almere staan ze stiekem in de bosjes om te kijken of je een gordel om heb .
Hoe zielig kan je wezen .
Het draaid alleen nog om boetes uitdelen bij ze .
Als je ze echt nodig heb zie je ze niet word niks aan verdiend
Grappig!

zelf nog leren hoe je moet autorijden en dan al een ervaren weggebruiken op de vingers tikken.
Zouden ze hun les ook hebben onderbroken voor een roofoverval, of zouden ze dan (te hard) zijn weggereden?
zooooooooooooo blij dat r politie is die waak over trouwe belastingbetalers.
Een politieman ben je ook na werktijd. Dat deze agenten hebben ingegrepen is meer dan normaal en maar goed ook. Is nogal wat tegen het verkeer inrijden! Gewoon een flinke boete en een maand rijontzegging. Als iemand het doet terwijl hij dronken is wordt het ook niet geaccepteerd. Gewoon logisch en terecht dus! Nee ik ben geen agent.
Beste meneer de Brigadier,

Mischien kunt u mij ook nog even uitleggen waarom de verlichtingspalen aan de buitekant van een klaverblad staan(hierop rijden vele weggebruiks zich jaarlijks de vernieling in) en rijden de auto’s van onze boerenpolitie nog op zomerbandjes in de winter? Dit zijn maar 2 voorbeelden, maar als het echt te doen is om de veiligheid zouden dit soort zaken als eerste veranderd moeten worden!

Ik ken ook enkele mensen bij de politie(vage bekenden) maar ook zij erkenen dat er geschreven moet worden, en niet altijd uit preventieve redenen.
Maar ja wie is er heiliger dan de paus?
De spits en metro van afgelopen week nog gelezen? De ene krant liet heel leuk die schatkistspekkers in Arnhem zien, tewijl de andere krant een groot artikel had over kinderlokkers via internet waar met grote letters onder stond dat de politie er niets aan deed wegens tijdgebrek. Lijkt me logisch als je alleen maar je best doet om zoveel mogelijk premie bij elkaar te schrijven. Ergens tijd in steken zonder dat het direct geld opleverd is niet het streven, ook al worden er gevaarlijke individuen uit de samenleving gehaald en is het voor ieders veiligheid. Frankrijk staat nog no 1 qua boetes maar NL komt toch wel op plaats 2. Neem maar van mij aan, heren agenten, de politici die wij hebben in Den-Haag halen de kist sneller leeg dan u ze vol kan schrijven.
Groot gelijk, als een ander in gevaar gebracht mag men zeker optreden.

Ooit opgevallen dat een allochtoon meer kansen heeft als hij roept dat hij aangehouden is wegens discriminatie?
Let op! Ik heb vrienden en kennissen uit het midden-oosten en Zuid-amerika waarbij ik liever op bezoek ga dan bij een Hollander. Zij kennen nog het woord respect.
En inderdaad er wordt geschreven, omdat statistisch gezien een agent minimaal een X-aantal bekeuringen moet uitschrijven anders krijgt hij intern problemen. Vanuit de leiding wordt opgeheven hoeveel bekeuringen er minimaal in een district moeten gegeven worden.

Ook is het doen van aangifte wat men vraagt, zo lastig geworden dat je je al snel een dader voelt ipv een slachtoffer. Daderhulp is ook veel beter ontwikkeld dan slachtofferhulp. Je mag de dader n.l. geen kans geven om een slchtoffer te maken en dader te worden.


Ik ken rotonndes, verkeerspunten die en links en rechts en rechtdoor genomen worden naar gelang de tegenligger. Hier wordt niet tegen opgetreden. Totdat er doden gaan vallen.
Gezien de vormgeving door de “verkeersarchitect” doe ik zelfs geen aangifte van onzedelijk gedrag door de overheid en wacht tot iemand inzicht krijgt.

Volgens mij vraagt de overheid om veel meer tegenreactie van het publiek, dan wat zij krijgen. Maar dan op een opbouwende manier. Als wij niet positief opbouwend en blokkerend reageren, gaan zij hun gang.
Big Brother van George Orwell van 1984 is al meer dan werkelijk op dit moment. Waarom hebben wij dit over ons afgerioepen als mens?
Ach, ik zat ook altijd te zeiken op de politie toen ik nog in Nederland woonde.
Maar hier in California zijn ze nog erger. In alle counties werken politie, dmv ( department of motor vehicles ), verzekeringen, rechters en door de court aangewezen advocaten samen om mensen geld af te troggelen. Niet geheel stoppen voor een stopbord en boem: $ 400, een punt op je rijbewijs, en veel meer verzekering betalen. Nederland valt nog wel mee.
Ik krijg steeds meer respect voor de politie in Nederland, die kun je af en toe nog eens een situatie uitleggen waarom je een overtreding beging en soms laten ze het dan bij een waarschuwing. Men kijkt in Nederland gelukkig niet zo zwart / wit als hier.
Iemand schreef:

Als je nou ooit in Amerika bent, haal dan effe je State License. Ik heb zo mijn Georgia State License en als ik in Nederland ben en wordt aangehouden laat ik ze dat kleine kaartje even zien. Wedden dat ze zeggen: Ow, laat maar hangen. Ik heb gehoord dat de nummers van Amerikaanse rijbewijzen niet in het Nederlandse systeem kunnen worden ingevoerd. Ik doe het ook andersom. hier in Amerika laat ik ze mijn roze papiertje zien. Standaard antwoord: Alright, please slow it down a little bit sir. Have a good night

—————————-

Misschien in Georgia, maarniet in California.
Toen ik nog geen cali rijbewijs had en op mijn Nederlands rijbewijs reed en dus te hard, gewoon mooi aangehouden en bon gekregen. Als je een toerist bent, kun je gewoon weggaan en niet betalen, maar als je hier woont ,en hebt nog geen Cali rijbewijs kan je gewoon een boete krijgen. En ik was ook makkelijk om even niet die boete te betalen, want ze kunnen toch niets met een Nederlands rijbewijs.

Maar op gegeven moment moet je toch je Cali rijbewijs halen ( na 10 dagen eigenlijk al omdat ik Resident ben, maar ik deed het na 2 jaar pas ), en ik dat doen en slagen voor het examen en toen maar wachten op het plastic rijbewijs, wilde ze niet afgeven omdat ik in hun systeem al stond voor te hard rijden op mijn NEDERLANDSE rijbewijs. Na betaling boete + een extra punt op mijn Cali rijbewijs, dus al een punt gekregen voordat ik het pas binnen. Dat een systeem van rijbewijzen anders is, wil niet zeggen dat je de dans kan ontspringen. De politie hier neemt je zo mee naar het buro als ze willen als je hier op een buitellands rijbewijs te hard rijdt, Georgia is vast anders

anks ik in Cali woon,
nou ja .. ze hebben wel gelijk ,, die vrouw had geen boete gehad als ze zich aan de regel had gehouden ,, hoe de politie haar dan betrapt maakt toig niet uit ,, anders komt het er gewoon op neer dat de nederlandse wetboek alleen geld wanneer je politie ziet en das ook niet het geval, tipisch geval van eigen schuld dikke bult
Kom op zeg, Waarom zeiken we hier allemaal zo over? Tuurlijk, het is kut als politieagenten zich zo zielig gedragen, maar als je ergens op tijd moet zijn, ga dan op tijd weg zodat je niet te hard hoeft te rijden.

Zo ontvang je ook geen boetes en kunnen ze je niet aanhouden (alhoewel, ik moet wel nageven dat ze iedere keer nieuwe dingen verzinnen).

Ze hebben gewoon weinig te doen, en gaan dan lekker rondjes rijden, maar bedenk wel dat er nog onnodig veel ongelukkig gebeuren. Laatst ook weer bij Brunssum een dodelijk ongeval. Wil iemand zo eindigen???
Ik hoop het niet. En het hoeft maar aan 1 gek te liggen die te snel rijd of ‘tegen het verkeer in’ (zoals in het artikel). Waarom maken we het niet veiliger voor ons allemaal en hebben we niet een beetje geduld!

Zo wordt het rijden een stuk leuker en voor iedereen ook een stuk gemakkelijker.

Iedereen moet beginnen bij zichzelf.. dus als je dat gezeik met te hard rijden, met drank op rijden, niet aan de verkeersregels houden en al die andere shit wilt minderen….

begin dan eerst bij jezelf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes, Manouk..
Alfex schrijft (10 May 2007 om 17:52 ):

Je bent wel snel strafbaar bezig met een Amerikaans rijbewijs. Officieel moet je dan een zg. ‘internationaal rijbewijs’ hebben: dan pas mag je officieel met je Amerikaanse rijbewijs hier rijden. Verder krijg je als je je hier vestigd een x aantal dagen om het om te ruilen voor een nederlands rijbewijs. En dan als slok op de borel ben je in nederland verplicht je nederlandse documenten te gebruiken als je die hebt, dus een amerikaans rijbewijs tonen terwijl je ook een nederlandse hebt is ook nog eens strafbaar. Met pech zit je dus dan drie keer fout
——————————-

Is dat waar ?? Wat ik weet is dat men mag maximaal 180 dagen in Nederland rijden op een buitenlands rijbewijs. Zou toch anders te gek voor worden zijn als mijn vriendin en ik mijn ouders gaan bezoeken en zij mag dan niet rijden in Nederland. een internationaal rijbewijs is alleen maar een vertaling van de door de staat uitgegeven rijbewijs, en niet verplicht ( ??? ), anders zouden auto verhuur bedrijven het ook verplichten wat dus niet het geval is. Ook mag ik toch aannemen dat een politie agent wel Engels kan lezen in geval van Amerikaanse rijbewijzen.
Begint in NL steeds meer op Moskou te lijken, alleen daar staat de politie gewoon in vol ornaat aan de straat. Zwaait hij met zijn stok dan trek je portemonee maar vast want betalen zal je, ook al heb je niks gedaan of is je auto perfect in orde ze komen wel met een of ander verhaal om te cashen. Klinklare Maffia praktijken. Daar zitten we in Nl niet vervanaf, alleen in Nl doet de politie het nog geniepig in een lesauto of ze verschuilen zich achter een of ander object. Op het moment dat de Nl politieagent op straat mag cashen dan maak je borst maar nat.
ik vind het goed dat je getikt word op je rijgedrag…of welk gedrag dan ook!!!…
maar dat de politie zelf, hun eigen bekeuringen uit de computer halen, collega’s dronken laten doorrijden, met de ‘auto van de zaak’ hard gaan rijden buiten werktijd, omdat ze dan toch geen bekeuringen kunnen krijgen, ect. ect……vind ik belachelijk!!…
als er dan regels komen/ zijn, laat ze dan ook voor iedereen gelden, ook voor de politie zelf!!!!

verder moet ik wel zeggen, zonder politie zou ik me minder veilig voelen op straat…

laten we alles eerlijk en gelijk houden!!!
@Loes

Loes, heeft de politie jou wel eens geholpen? Ik weet niet hoor. stom voorbeeld misschien, maar afgelopen 2 jaar is mijn fiets 6 keer gestolen.. moest iedere keer nieuwe halen.. en ja, had hem iedere keer op slot staan. Het enige wat ze zeggenkunnen is.. we doen onze best.

ook een keer aangifte gedaan samen met een vriendin die aangevallen was door 2 jongesn. Weet je wat ze zeiden: We kunnen niets doen, want we hebben alleen je aangifte, maar geen lichamelijke sporen of wat dan ook.

Hoe erg is dat dan? En als de politie iemand oppakt, dan loopt deze gast binnen de kortste keren weer vrij rond.

Politie aanwezig of niet. Je moet toch altijd voor jezelf zorgen. ieder moment van de dag.. en altijd..
Maar ow wee als iemand je wil overvallen en jij geeft hem een tik om hem tegen te houden. Dan zit jij weer fout. Je moet je laten overvallen en daarna naar de politie gaan. Als die toch niets doen laat ik echt niet zomaar van alles meenemen hoor.

Ik ben het wel eens met je : ‘laten we alles eerlijk en gelijk houden!!!’

gr.
De politie begint meer op een Profit organisatie te lijken dan op een organisatie die de veiligheid in het verkeer in het gareel houdt. Dit is te kinderachtig voor woorden dat men zo diep moet zinken om mensen te kunnen beboeten op hun rijgedrag. Ik keur het niet goed wat deze mevrouw heeft gedaan maar kleinzierig dat politieagenten in burger hun activiteiten gaan stoppen om deze te beboeten. Hoezo werk mee naar huis nemen???
lang leve nederland het is nu toch wel duidelijk wij leven in een politiestaat leve dit land he jan peter is dit wat je bedoelt het wordt nu tijd dat de burgers het in dit land opstaan om dat zooitje in denhaag om zeep te helpen
F Peters
Alphen a/d Rijn
Dat is leuk zo n lesauto om verkeersovertreders te pakken, maar wat meer oplevert is zich vermommen in de nacht langs de bosjes fietsen dan zal je de moordenaars en de verkrachters op je zien afkomen dan is het zeker bingo, zoals ze in Amerika doen.Hier mag het niet, want uitlokken mag niet.Indien de politie dat hier wel zou mogen, dan ben ik er van overtuigd, dat ze de meeste misdadigers te pakken krijgen.
Vind het echt eeeeen grote grap…. het is gewoon net zwart werken…. snap ook niet waarom zo een agent het in zijn hoofd haalt om even lekker na werktijd nog even iemand lekker een boete te geven.. ben je vrij… ga je nog aan het werk! Dan moet je toch wel heel graag mensen dwars zitten zeg!
je moet toch wat als je zo’n beroep hebt en dieven moet je met dieven vangen .
ik zal walgen als ik zo mijn brood moest verdienen.
maar je eigen natuur moet je niet verlochenen!
ze kweken zelf afkeer van gezag !!!
ach je moet het zo zien die mensen doen gewoon hun werk als iedereen zich braaf aan de regels zou houden dan is er voor de politie geen werk meer en dus ook geen inkomen
en als er geen politie meer nodig is zijn dus al die mensen werkloos wat weer lijdt tot armoeden
heel simpel en komt er in nederland een nog groter banen te kort
zo simpel als het maar zijn kan
dus laat die mensen lekker hun werk doen en zeur niet zo over een boete je bent het toch meestal zelf schuld hoe klein de overtreding ook is
Ik laat deze discussie maar voor wat het is.
Jullie willen toch alleen maar zeiken. Jullie willen alleen maar negatief blijven denken.
Ik mag hopen dat jullie de politie niet een keer nodig hebben voor serieuze dingen. Mocht dat wel zo zijn dan hoop ik dat jullie toch iets meer respect op kunnen brengen. Het werk van een politieagent is niet zo makkelijk en zwart/wit als jullie denken. Anders kon iedere andere dombo aangenomen worden. Ik kan in ieder geval van mezelf zeggen dat ook al wordt ik constant afgezeken en doe ik het nooit goed in jullie ogen, dat ik mensen met respect blijf behandelen. Dus ook de mensen die nu zo lopen te zeiken op de politie en mij vergelijken met een duitser uit de 2e wereldoorlog. Kunnen jullie dat ook zeggen?
Ik vind het jammer dat ik niet met ieder van jullie een normaal gesprek aan kan gaan om zo te laten zien dat wij niet de boeman zijn. En dat het werk van een agent echt niet zo makkelijk is. Ik heb in de jaren dat ik op straat werk echt de meest ranzige dingen gezien. En heb ook de nodige risico’s gelopen. En voor wie? Voor de mensen die nu het hardst lopen te klagen.
Fijn! Stank voor dank.

Met vriendelijke groet,

NN1979
We denken dat Willem Holleder een CRIMINEEL /AFPERSER is maar CJIB en de OVJ/POLITIE zijn de ECHTE AFPERSERS/ stelletje HEUGELAARS dat ze ook zijn!!!!!!!

GR
Atja
ik vind het een goede zaak dat ze zoiets doen,deden ze zoiets ook maar eens bij andere dingen,streng optreden,politie mag zoal niks van de overheid,vind dit goed,iedereen moet zich aan de regels houden,ne ik ben zelf geen politieagent en ik heb ook geen hoge hoed op van de politie,heb op een andere manier zeer slechte ervaring(nee ik heb niks misdaan)
Als jullie nu allemaal eens normaal rijden dan is er toch geen probleem?
ik snap niet waarom jullie ze zo zitten afzeiken!
Misschien word het eens tijd voor iets meer volwassen gedrag! die agenten zijn der toch niet voor niets! omdat er van die malloten zijn die veel te hard rijden of met drank op achter het stuur zitten! maar vervolgens lopen zullen jullie wel zeiken als er iemand doodgereden word waar jij van houd omdat iemand alcohol op heeft! of het nodig vind om 200 te rijden waar je 100 mag! ze zijn er niet voor niets en zeer cker ook voor jullie veilig heid dus houd is op met dat trieste gedrag en heb is beetje respect! stel kleuters!
@nn1979,

En wat dan nog nn1979. Ik had inderdaad een keer de politie nodig, en waar waren ze toen?? nergens.. Er zullen vast wel agenten zijn die zich wel 1000% inzetten voor de mensen, en het is allemaal niet naar jou gericht, maar naar sommige dingen die agenten ondernemen.
Ik ben het daar soms niet mee eens, maar dat betekent niet dat ik elke agent niet meer met respect zou gaan behandelen?

Alles moet eens een keer op 1 lijn zitten en niet iedere keer die ongein.
Atja schrijft,

19 May 2007 om 0:18
We denken dat Willem Holleder een CRIMINEEL /AFPERSER is maar CJIB en de OVJ/POLITIE zijn de ECHTE AFPERSERS/ stelletje HEUGELAARS dat ze ook zijn!!!!!!!

GR
Atja

even wat dingen op je berichtje:

1. wat heeft Willem Holleder temaken met de JCIB juridisch centraal incasso bureau van justitie)?

2. de politie heeft niets met OVJ (officier van justitie) te doen behalve dat zij via processen verbaal hun verantwoording afleggen.

3. enig idee wat afpersers zijn? een een agent ziet niets van wat jij uitschrijft van zijn beschikkingen (bekeringen).

4. waarom zijn politie beambtes heugelaars?
graag uitleg!

vriendelijke groet, brigadier
@missy

En wat dan nog nn1979. Ik had inderdaad een keer de politie nodig, en waar waren ze toen?? nergens.. Er zullen vast wel agenten zijn die zich wel 1000% inzetten voor de mensen, en het is allemaal niet naar jou gericht, maar naar sommige dingen die agenten ondernemen.
Ik ben het daar soms niet mee eens, maar dat betekent niet dat ik elke agent niet meer met respect zou gaan behandelen?

Alles moet eens een keer op 1 lijn zitten en niet iedere keer die ongein.

wacht even als ik het het goed begrijp is het dus zo:

1. je vit omdat je ze een keer nodig hebt en toch is dat niet tegen de organisatie bedoeld?

2. zie jij de tekst: “En wat dan nog nn1979.” als respect?

3. sommige dingen die in de organisatie is ben ik het ook niet mee eens net zo als ik het niet eens ben met dingen die de bergers doen. zie je dat zo?

als dit wat is net heb geschreven klopt, is het dan niet een beetje dubbel gebabbel?

vriendelijke groet, brigadier
@ stefan

antw. 1: ik vit helemaal niet. Er is mij alleen een keer overkomen dat ze me af poeierde met een verhaaltje dat er te weinig man is. Nou hoef ik niet te vertellen waarom ik de politie nodig had want das gewoon persoonlijk.

antw. 2: was niet respectloos bedoeld. Kwam misschien zo over op sommige mensen, maar was absoluut niet zo bedoeld.

antw. 3: Er moeten gewoon strakke lijnen getrokken worden binnen de organisaties. en dan is het gewoon klaar. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn, en komen er niet steeds nieuwe ‘geintjes’ boven tafel.

En even voor de duidelijkheid. Ik heb nog nooit iemand onrespectvol behandeld, en dat zal ik ooit nooit doen. Agenten doen hun werk, ik ben het er alleen niet altijd mee eens.

Groetjes, Missy
oke dan is het even verkeerd begrepen en neem ik mijn woorden naar jou terug missy:)
mooi stefan..
dan is dat ook uit de wereld ;)
groetjes
inderdaad zo kan het ook he?:P:P
hahaha inderdaad..
het komt wel goed :P
Geachte Geef jullie zelf maar een naam,

IK zie het wel weer, weer is de politie de gebeten hond. Al jullie het nu echt zo beter weten. Doe er dan ook eens wat aan. Het is makkelijk praten vanaf de zijlijn of niet. Altijd maar commentaar leveren op de politie, dit is niet goed dat kan beter. Hebben jullie zelf wel eens iets gedaan aan een probleem in je iege buurt van plaats de bewuste vinger in de richting van de politie te wijzen.

Oja even over een van die verhalen dat er niks wordt gedaan met je aangifte. Dan moet je toch echt bij het OM zijn, want uiteindelijk bepalen zij welke zaak wel en niet wordt vervolgt. Dus niet de politie.

Ja en de verhalen van dat er te weinig politie is, dat klopt als je een verdachte aanhoud en je vor de rest van de dienst binnen vanwege al het papier werk ja dan is er oook niemand op straat. Maar ja dat kan je niet aan een burger uitleggen. Die wilt gelijk politie hebben als hij of zij belt maar dat gaat niet in NL. Want men wil wel veiligheid, maar meer er voor betalen ho maar. Het verhaal voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

Gegroet
Politie je beste vriend…? nee hoor. ze beboeten je meer dan ze je helpen… ze gaan op plekken staan waar hard gereden wordt… ALLEEN OM GELD OP TE HALEN VOOR DE STAATSKAS!
vindt de politie sowieso zielige figuren…denken dat ze alles mogen…heb wel eens zo een smeris in de bosjes zien piesen, ook als ze meoten stoppen bij t stoplicht zie je ze hier ineens zwaailicht en sirene aandoen en dan door rood rijden en dan ineens de sirene en zwaailicht weer uitdoen…misbruik van hun machtpositie dus !!!
gisteren zelfs een smeris gezien die aan het bellen was zonder carkit maar gewoon met de telefoon in zijn hand aan zijn oor !!!
nee smerissen kunnen van mij de pot op !!! alleen maar hun machtspositie misbruiken kunnen ze verder niet….ze zijn te dom om ergens anders te kunnen werken daarom zitten ze bij de politie !!!
reactie op Th. van Rossum

Manier en frequentie van controleren mag best discussie zijn, maar jammer dat het vaak niet om inhoudelijke argumenten gaat…
En wanneer je iemand beoordeeld en veroordeeld op taalfouten dan zul je toch zelf eerst goed moeten lezen!! Je verbetert het zelf namelijk FOUT. Je bent waarschijnlijk in de war met deze twee vormen: 1.)…bijna niemand heeft respect meer voor de politie….en 2.) bijna iedereen heeft GEEN respect meer voor de politie.. (oke, waarschijnlijk niet volledig volgens de scherpere eisen, maar m.i. voldoende duidelijk…). Beter is: bijna niemand heeft meer respect voor de politie…
Ach ja, waar maak ik me in godsnaam druk over…..je zult er zelf wel het meeste last van hebben in je dagelijkse leven….
Niet zeuren, als je zo flink bent om tegen het verkeer in te rijden, moet je ook zo flink zijn om de boete te accepteren, of ben je zo schijnheilig dat je het niet zou doen als men er met een politieauto had gestaan?
Macho figuren hebben nu eenmaal macho gedrag. Maar wie controleert eigenlijk onze controleurs? Deze zouden dan dezelfde normen en waarden op onze dienstverleners moeten toepassen als nu op ons worden toegepast.Interessant in deze zou zijn om te zien of het aantal processenverbaal van politiepersoneel en familie lager uitvalt dan de geniddelde nederlander en de reden hiervan. Wij moeten ons tenslotte ook onderwerpen aan een vrij agressief controle en beboetingssysteem.
Beste agenten,

zo je geld verdienen?
Doe het dan goed en neem een Duits kenteken……………
veel mensen zeiken altijd in het verkeer, alsof ze zelf de enige goeie bestuurders zijn, maar als ze zelf aan de kant worden gezet of bekeurd dan is het opeens de fout van de politie?

Geef de politie de schuld voor iets wat je zélf fout doet, das logisch

En als je zelf in nood bent moeten het opeens je vrienden zijn

Alsof de politie hun eigen salaris bij elkaar bekeurd, de regering wil gewoon een paar miljoen boetes per jaar voor snelheid, rood licht en weet ik veel wat nog meer, en de meeste hersenlozen hierboven denken dat de politie dat zelf beslist

Deze mensen hadden hun geld idd bter kunnen besteden, aan een opleiding, maar nu zijn ze die kwijt omdat ze zélf een fout gemaakt hebben, sja, makkelijk om iemand de schuld te geven
je kunt aan de reacties wel weer zien hoe blij iedereen hier is met meer blauw op straat :-) ik zou graag eens een poll zien van wat mensen van de politie vinden , ik denk namenlijk dat de uitkomst niet echt gunstig is voor de politie !ik vind ook dat ze verkeerde prioriteiten stellen ze zouden eens wat aan de criminaliteit moeten doen en de boel intern is goed regelen in plaats van heel de dag opzoek naar al die nutteloze boetes, waar de inprinciepe brave burger altijd de lul is.

verder las ik laatst in de FHM dat nederland het land was met de meeste bekeuringen van de WERELD !!! zelfs meer als in de héle VS namenlijk 600 miljoen dat is flink wat geld per burger rekeninghoudend dat een derde kind of bejaard is en waarschijnlijk geen boetes vangen.

ik word er ook gek van ik rijd zelf in een honda civic en word zooo vaak aangehouden(en helaas ook te vaak bekeurd). ik vind ook dat de politie een jongeren jacht houd overal waar je staat wordt je weggestuurt en komen ze je verblinden met hun zoeklamp ze behandelen ons alsof wij criminelen zijn !. ik weet niet wat ze op die politie school doen maar volgens mee brainwashen ze iedereen tot arrogante-boete schrijvende-macht geilende-bluawe pikkies die denken dat ze het helemaal hebben gemaakt, ik heb ook al vaak de spreuk “ik vorder dat je je mond houd ”naar me toe gekregen maar een beetje terugpesten mag wel vind ik na de inmiddels duizende euros die ik heb moeten afstaan aan die gieren.
ik hoop echt dat er op msn een poll komt om eens te meten wat men vind van het nieuwe doen en laten van ”oom agent” en hopenlijk vatten ze het persoonlijk op en doen ze er wat aan om hun retutatie nog enigzins te redden want ik weet genoeg mensen die door hun mierenneuk-gedrag een verschrikkelijke hekel aan ze heb gekregen.

dus pleasse een poll !!
klopt ik heb een tijd geleden al vernomen dat ze in lesautos rijden.dat heeft iemand van de stadstoezicht mij verteld in amsterdam.en daar draait het alleen om .de gele briefjes die ze je kunnen geven met een leuk bedrag erop.in amsterdam zijn ze trouwens ook heel erg irritant,het lijkt wel met name in het weekend alsof er meer politie is dan burgers.vooral die jonkies met 1 streep willen je graag een boete geven,.
nog ff en ze zitte in brandweer auto’s etc.
Toch ook wel triest eigenlijk dat de politie een target hebben wat bekeuringen betreft in een jaar. Verder moet ik zeggen dat ik net 2 jaar mn rijbewijs heb en me eigenlijk niet echt altijd aan de regels houd en wel in de achteruitkijk spiegel kijk of er niemand meerijdt als ik weer eens wat gas bijgeef. Toch heb ik 2 bekeuringen gehad en betaald zonder te mokken. Goed dat ze dr zijn maar ik wordt wel ramgek van al die flitspalen in nijmegen…

Nog 1 puntje voor ik stop… een tijd geleden heeft “Nederland” gezegd 25% flitspalen weg te halen. Reeds zijn zij vervangen door digitale camera’s… Waar ben je dan mee bezig…

Grrz MaNuS
Om maar even op een aantal reacties te reageren (ik zal niets citeren want dat gaat me te lang duren)
1: Een aantal kennissen van mij zijn agenten en die doen over het algemeen meer dingen die niet met “bonnen schrijven” te maken hebben dan dat ze bonnen schrijven.
2: Meer blauw op straat en regeltjes hoeven niet noodzakelijk effectief te zijn, in Cairo (Egypte) staat namelijk geen verkeerspolitie maar daar kom je wel sneller van de ene kant van de stad naar de andere kant (Cairo telt ongeveer 20 miljoen inwoners overdag). Reden: “wederzijdse tolerantie”, iedereen verleend gewoon voorrang aan elkaar.
3: Dat we hier in Nederland wel verkeerspolitie nodig hebben geeft aan dat het met onze wederzijdse tolerantie behoorlijk slecht is gesteld.
4: Er word ook nog behoorlijk wat afgegeven op de “Scooter/brommer generatie”. Ik zou graag op willen merken dat niet iedere adolescent (een puber is maar tot 16 jaar, na 16 tot 18 is de correcte term “adolescent”) in het bezit van een scooter of brommer is, dat ze ook niet allemaal alcohol drinken, drugs gebruiken of vernielingen aanrichten/ rotzooi trappen. Verder worden ook genoeg kinderen (ongeacht de leeftijd) goed opgevoed door de ouders/leraren. Helaas echter menen sommige kinderen dat ze met alles weg kunnen komen. Ik weet waar ik het over heb in punt 4 aangezien ik zelf 16 jaar oud ben en momenteel op 4 Gymnasium zit.
5: Leg de verantwoordelijkheid van opvoeding niet alleen bij de ouders en leraren, ook de sportclubs, maatschappij etc. zijn hier verantwoordelijk voor. Om maar even een voorbeeld te geven, bij voetbal zijn rellen en respectloos gedrag tegen de scheidsrechter meer regel dan uitzondering, gevolg: kinderen die bij een voetbal vereniging zijn aangesloten kunnen dit als “normaal” gaan beschouwen en zelf ook rotzooi gaan trappen. Nemen we dan bijvoorbeeld als tegenvoorbeeld rugby, dan zien we dat daar (vrijwel) geen rellen voorkomen en dat het hoogst uitzonderlijk is dat er respectloos tegen een scheidsrechter word gehandeld (ik ken maar een voorbeeld), kinderen die rugby spelen trappen over het algemeen veel minder rotzooi dan kinderen die voetballen (relatief gezien aangezien er ook veel meer voetballers zijn). Ik geef toe, er zijn altijd en overal wel wat rotte appels, maar geef de schuld van een slechte opvoeding niet alleen aan de ouders/leraren.
6: Aan iedereen die de Nederlandse politie met de Gestapo, Stassi of soortgelijken wil vergelijken, ik wil wel eens weten of jullie liever door de Nederlandse politie worden opgepakt/verhoord of door de Gestapo/Stassi.

Om maar eens een eind aan mijn verhaal te gaan maken, als je een overtreding begaat (snelheids overtreding, spookrijden, respectloos gedrag etc.) dan is er maar een ding dat je kan zeggen: “Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa” (voor de mensen die geen Latijn kunnen lezen: “Mijn schuld, mijn schuld, mijn grote schuld”)

P.S. Iedereen heeft recht op zijn/haar eigen mening zolang deze niet beledigend/discriminerend is dus ga in gods naam geen mensen afkraken omdat ze voor of tegen de politie zijn.
L van der Most
Ik verloor mijn broer, er reed iemand tegen het verkeer in… op slag dood.
Torsten Pieper
.
.
.
Als je zo’n hekel aan de politie hebt of zo goed weet hoe het anders moet, dan geldt zeker voor jou:
.
IF YOU CAN’T DESTROY IT, JOIN IT!!
.
Maar misschien is gewoon wat meer respect tonen voor anderen een snellere en betere methode.
.
.
.
Volgens mij weet de helft van julie niet meer waar het over ging. Maar goed het is heel makkelijk allemaal, Als jij je burger aan de regels houd krijg je ook geen boetes. Of niet. Iedereen behoord als goed Nederlander de wet te kennen. Goed nu kan niet niet van iedere burger verwachten dat hij de wet kent, maar je weet je mag niet te hard rijden, kleven, door rood rijden enz. Maar toch doen we het allemaal en als dan iemand bekeurt wordt is het, ga toch boeven vangen, maar dat doet de politie dan toch ook op dat moment. Dus wat is het probleem.

O ja, voor de gene die net niet weten de politie hoeft zijn blauwe lampen en geluidssignalen niet aan te zeten om hard te rijden of andere verkeersovertredingen te plegen. Op het moment dat de agent bezich is met het uitoeffen van zijn taak, heeft hij/ zij een ontheffing gekregen van de Minster voor het RVV 1990.

aan de regio’s ten behoeve van de bij hen in dienst zijnde ambtenaren van politie als bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de politiewet 1993 en aan de Minster van Justitie ten behoeve van de bij het Klpd werkzaam zijnde ……. ,
vrijsteling te verlene van de bepalingen van het RVV 1990.

Aan de uitoefening …… verbinden:
A veiligheid ….
B van de vrijstelling mag allen gebruik worden gemaakt voor zover dit voor de uitvoering van de opgedragen taken noodzakelijk is.

Bij beschikkin van 16 feb…… Van deze ontheffing wordt zowel gebruik door motorvoertuigen de GEEN, als door motorvortuigen de WEL de optische en geluidsignalen voeren.

Dus het niet noodzakelij om alles aan te zetten en dan door het rood te rijden. Wat dus wordt gedaan ivm de verkeersveilig heid is dat je voor de kruising je blauwe lampen aanzet, zodat iedereen weet dat je iets anders dan normaal gaat deon en dat iederen dan oook beter oplet vervolgen rij je door het rood en rij je verder zonder je blauwe lampen aan verder. Hierdoor krijg je naar de kruising de volgen situati. Iedereen blijft op zijn of haar plaats rijden en de agent kan dan zelf het juiste moment kiesen on in te halen. Doe je dit niet maar blijf je alles erop door rijden dan schiet iedereen alle kanten op.

Doe hiermee je voordeel en weet dat een agent nu eenmaal als hij/zij bezig met zij/hij werk iets meer mag in het verkeer.
TokTok Kippehok
Voor brildragers die moeten blazen bij alcoholcontrole, bril afzetten voor je gaat blazen. Scheelt 2 glazen.

Verder moet de politie, ook al rijden ze rond in leswagens, meer letten op mensen die toch nog steeds bellen met een hand aan de stuur. Keihard aanpakken die hap.
Geld is de grote inspirspirator voor ambtenaren ( machtsmisbruik)

Wat dacht je van een controle in een 30Km zone op papieren e.d. ( alleen auto’s)

Men bekeurt automobilisten op bijv, het dragen van autogordels terwijl fietsers en bromfietsers le met 35- 50 Km passeren. Belachelijk toch! Na een half uur staan ze wederom op een andere locatie om te cachen!!
Gelukkig heeft iedereen die loopt af te geven zelf wel een “Goede” en “Belangrijke” baan (wat ik bij een heleboel betwijfel), waarmee ze ook daadwerkelijk iets bijdragen aan de maatschappij. In het werk dat zij doen gebeurt niets bijzonders en gaat nooit iets fout….

Brandweer…….altijd te laat
Ziekenhuis……..Hoeveel onnodig doden per jaar ook alweer?
Bouw……………Illegale prijsafspraken en werknemers
Detailhandel…..Over dieven van de portomonnee gesproken!!
Advocaten……..Tja
Leraren…………14 weken vakantie per jaar en maar zeuren over werkdruk
Horeca………….Lang wachten, belachelijke prijzen en veel drugs
Studenten……..Zuipen, feesten en zie nou eerst maar eens een baan te krijgen

Mocht er nog iemand zijn die denkt dat hij/zij wel de perfecte baan heeft waarin nooit iets raars gebeurt dan hoor ik het graag.

Vriendelijk groeten, Daniel
NuKuBu’s
Volgens mij sta je wel stom te kijken als je aan de kant wordt gezet door een leswagen..
dit vind ik ook kansloos
en ik heb ze ook al een keer gezien in een opel corsa met bumper kits
Hier boven noemt iemand de naam van mijn broer (overleden en praat hem slecht )

vind dit niet normaal…zou fijn vinden als die man of vrouw..wil stoppen met me broer zijn naam te gebruiken.

en als je zo.n grote man bent om dit te doen…stuur me een mail.

dan regelen we dit even . ik ga hier werk van maken . dan weet je dit vast .

Alexandra
En je doet net of je alles weet je haalt 2 dingen door elkaar …


Zou graag mailtje willen…en hou op met me broer zijn naam te gebruiken.

Naam geleend. je hebt zeker zelf geen kinderen ofwel?
De zwager aan wie de Hr Cor Heupink refereert werkte ten tijde van de verplichtstelling van de APK als rechercheur en niet bij de verkeerspolitie .

Hier komt een zwakke poging gelijk te halen aan het licht .
Rijles???
Voor veel van hun wordt het toch al tijd dat ze eens rijles nemen,verkeersgedrag valt niet altijd binnende “grenzen” van het toelaatbare.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).