Ferrari-rijders verliezen rijbewijs [updated]

Auteur: , 57 Reacties

Een opmerkelijk bericht: nog geen week na alle Gumball-heisa is een viertal deelnemers van de Ferrari challenge 2007 zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens te hard rijden. Ze werden op de terugweg van het evenement op de A79 bij Maastricht door één van de onopvallende dienaren van Spee gesnapt met snelheden van 195 kilometer per uur.

Aan de Challenge deden 10 Ferrari’s mee, waaronder een Enzo, F50, 360 Challenge stradale, 599 GTB Fiorano en 2 F430 Spyders. Videobeelden van de deelnemers zijn hier en hier te vinden, foto’s staan hier. Verder kunnen de bestuurders zichzelf waarschijnlijk binnenkort terugzien op TV, want de onopvallende surveillanceauto had naar het schijnt net de mensen van ons ‘favoriete’ programma Wegmisbruikers bij zich. Aldus het Algemeen Dagblad:

De vier maakten deel uit van een groep van circa tien sportwagens van hetzelfde merk, die vanuit Zwitserland naar Nederland reden. Toen de bolides vanaf MVV-stadion De Geusselt in Maastricht de A79 naar Valkenburg op reden, werden ze gevolgd door een videoteam van de politie.

Dat registreerde hun snelheid, waarop van vier bestuurders het rijbewijs werd ingetrokken. Nadat er proces-verbaal was opgemaakt, mochten de bijrijders van de vier achter het stuur gaan zitten, waarna de Ferrari-liefhebbers hun weg konden vervolgen.

UPDATE: filmpje staat hierrr!

Met dank aan iedereen voor de tip!57 reacties

kijk dan word meerijden toch nog leuk
Gelukkig dat we Spee hebben, scheelt toch een hoop verkeersdoden.
koos spee gaat voor zijn tweede lintje, doel: meer inkomsten dan loonbelasting:D
Volgens mij kunnen deze bestuurders dan meteen naar de rechtbank om het ongegrond te laten verklaren, het is namelijk niet mogelijk om met 1 video auto van 4 auto’s de snelheid op een correcte wijze te meten.. Hoe zit het dan met gelijke afstand houden, voor een bepaalde tijd volgen etc? of heeft ie er eerst 1 gestopt, toen 2e achtervolgd, die gestopt etc? Rare jongens die limburgse videoboys..
@ CarCrazy:

Fuck jou

Limburg the best

Edit: keimooi man! En nu lekker jumpen!
@BMW Freak.
Zinnig !
Koos later bij de toegangspoort van de hel: “het Speet me”
@ Carcrazy. Ze hadden een magische vlaai waarmee het dus dan wel weer mogelijk is. Snap dat dan ;-)
edit: niet zo spammen! link staat in het artikel
@BMW Freak
ben je gek in je hoofd
met je jumpen en Limburg is helemaal zo goed niet
Ik voel een IP-ban aankomen, op zn minst een tijdelijke.
edit: Over bannetjes hoef je je niet druk te maken, dat regelen wij wel
carcrazy.. je zit er naast .. namelijk, als de drie voorste autos vrij gelijke afstand houden tijdens zon snelheid rijden ze dus ong de zelfde snelheid.. een eventuele correctie daarvoor zou nix uitmaken met 195 he ;)… dus alle vier nat maar wel scherp naged8
@Janus
Dat bedoel ik nou Janus … die Gumball was kick in de Kimble-tijd.
Tegenwoordig sjeezen ze ’s nachts door Nederland heen. Geen politie-achtervolgingen meer maar een fuik!
Dus gaan we lekker alleen met Ferrari’s knallen & combineren we dit met het allom favoriete TV-programma weg(met die)misbruikers.
Wally.
Vriend !
Zo ken ik je weer !!

Overigens…..Spa-Francorchamps 3 juni ?!
Ik zeg doen !!
Jammer, ze hadden ook die auto´s in beslag moeten nemen. Zulke gedrochten horen namelijk niet op de Nederlandse wegen!
Dos,……Ik moet nu echt weg maar je maakt mijn weekend slecht !
Ferrari’s zijn geen gedrochten. Is dat duidelijk ?!
LATERS !! ;-)
En dat is 1
:lol:
Ferrari’s bij Wegmisbruikers? Dat zal misschien een aflevering zijn waar ik wel naar zou kijken. En zo komt Spee en zijn hulpkabouter aan de kijkcijfers.
Nou rick zeg eens als je het geld had zou je eentje dan niet kopen? en als je hem kadoo kreeg denk ik niet dat je er nee tegen zou zegen.

maar on topic, jeetje dat is echt smerig ik wil weer de good old days zonder radar controles en gemidelde snelheid cameras. of zet ze uit tussen 2 en 5 uur zochtends, kun je een betje veiliger hard gaan.
okee… als ik daar zo hard had gereden in een ferrari was ik wel de grens over gegaan :P kunnen die prutsjuten niks meer :D

beetje apart… dat ze de ferrari’s aan hebben kunnen houden, dat de ferrari’s allemaal aan de kant zijn gegaan en weer heel erg nederlands dat dan rijbewijzen worden afgepakt. Zoals koos altijd zegt: “onderfhoek heefwt uitgeweese datt mense wel onderrr de indluk zijn alsfw het rrrrr… uh rrr… ijbewwww wijs wordtt affgepakt”

en ja hoor dan houden ze wel op…
@V12
Komt u uit Twente?
@ Lone racer
tegen elke auto kun je geen nee zeggen en als je er al zat heb en ook mooie dan verkoop je die gewoon als je er een kado kreeg
wat kunnen we zeggen, terecht?
Is natuurlijk ook niet heel slim van die Ferrari rijders. Snel rijden in Nederland met een convooi van erg opvallende auto’s, dan vraag je er gewoon om. Vooral dom omdat ze uit Duitsland kwamen, makkelijk scoren voor de politie. De les van de dag: rijk worden is echt een kwestie van geluk hebben want slim zijn deze rijken niet!
@ Rick Dos

Gedrochten?? Dat zijn het echt niet hoor! All die Ferrari’s zijn van De heer H. Moesdijk. Die zeer vriendelijke man organiseert eens in een jaar een toer met zijn vrienden en kennissen.
@ ronald
ik ben op deze manier al een keer vrijgesproken ;-) De snelheid maakt dan niet echt uit, er moet natuurlijk wel goed gemeten worden, anders telt het niet..

Maar goed, tegen een magische vlaai kan natuurlijk niemand op! En nu weer lekker jumpen ipv ferrari’s aanhouden.
Er is ook totaal geen respect voor Ferrari’s in Nederland..
Das pech,risico van het vak
@Rick dos

en ik ben 2 :lol:
zielige wouten kunnen ze niet een oogje dichtknijpen? ;)
Hoorde het op de radioXD!
ik wordt egt gek van die schijt politie hebben ze egt niks beters te doen. als je ze nodig hebt komen ze een uur te laat omdat ze hun laser zet nog aant inpakke zijn
Toch vreemd dat we nog geen politicus op tv hebben horen kermen over het verbieden van het ‘gevaarlijke’ merk Ferrari, En al die onschuldige slachtoffers die er hadden kunnen vallen.
De afwezigheid van posts in dit ‘topic’ over dat ‘die ego-miljonairs rand-debielen zijn die zo veel belasting moeten krijgen dat ze in de bijstand komen…’
En laat staan de afwezigheid van de anders zo massaal aanwezige nieuws ploegen…
Gino
Nope, slk55 amg. Jij bent na Lone Racer ! en S AMG de 4e. ;)
uh, wat zijn we aan het tellen? :|
@ Alwood; Het aantal mensen dat reageert op Rick dos zijn mening dat Ferrari’s gedrochten zijn. (alhoewel ik betwijfel of dat zijn echte mening is… ;) )
Hè verdorrie Citrofiel! Het enige vermaak in mijn leven en dan moet jij het verpesten! ;) :P :D
lol… ik was het eigenlijk wel met Rick dos eens :P
ik zat maar te zoeken, nah niet erg scherp van me… volgende keer zal ik beter opletten ;)
@ Rick dos; Het spijt me dat ik zo slim ben je door te hebben…. ;) :P
vraagje….. als je nou met een groepje auto’s wil gaan trappen, kun je dan niet gewoon een aantal begeleidende auto’s op een kluitje laten rijden achter je? Laat die onherkenbare video auto’s er dan maar eens langs komen….. iedereen met zwaailicht of die over de vluchtstrook inhaalt is waarschijnlijk iemand van ’t Koos Spee naaikransje….. Het enige dat dan nog kan gebeuren is dat je geflitst wordt en dat kun je door het voor te laten komen reduceren tot een boete……
@Rick dos.
Ik weet toch wat (één van) jouw favoriete old-timers is…..
Ik dacht dus al dat je een visje uit wilde gooien om te kijken wat je kon vangen en speelde maar mee. Heb ik iets gewonnen ?! Ik was tenslotte nummer 1 !! :-)
@ JANUS; Jaja, en dat zeg je achteraf… :P ;)
@JANUS

Dat weet ik toch!

…….ik heb je daarom ook met potlood op mijn lijstje gezet………gewoon voor de zekerheid…….. ;) :P
Hoe was Duinrell trouwens? :D
LOL @ Citrofiel en Dos. :lol:

Duinrell was te gek, dank je.
Meiden hebben onwijs genoten en ik ook.
Tiki bad is wel kik hoor !!!
Woon er niet zo ver vandaan maar ben echt al hèèl lang niet geweest. Ik ga dan weer naar Tropicana. Jaaaa, de logica van Rick dos! ;)
Leuk hè, ik ben al jaren niet meer in Tropicana geweest.
De mens zijn wegen zijn ondoorgrondelijk ;-)
Jammer dat dit prive evenement dan weer zo in de publiciteit komt.
sensatie jochies die dit weer op internet zetten met heel flauw commentaar.
maar ondertussen wel vergapen en stiekum dromen van een ritje.
de pers heeft er ook lucht van en omwille van de kijkcijfers gaat men in samenwerking (?) met de politie de Ferrari rijders eens lekker in een kwaad daglicht zetten. pakken en opsluiten.
kortom: nederland op z’n smalst.
De FCN kan dan het hele jaar weer aan de bak met ‘keurige’ meetings en evenementen om de vooroordelen weg te poetsen.
de Hr Moesdijk lijkt mij een geweldige kerel met een heel groot hart om zijn passie zo te delen met anderen.
En daarmee kunnen de NL azijnpissers nou eens niet meer zeuren over mooie Ferrari’s die hun hele leven in verzamelingen slijten.
chapeau Hr Moesdijk.
@ Ronalt
Nederland op zijn smalst, zeg je.

Goed, we hebben de ‘Ferrari-challenge’ gehad; leuk dagje.
Morgen is er de Lamborghini-dag; de week er op een Mustang-dag en ook nog een Tokkies-in-oude-barrels-race en last but not least de ‘Autoblog-Ferrari-zuigt-rally’.

Lekker knallen dus met die bolides en verwachten dat de politie zegt “jongens, niks aan het handje, rijd zo hard als je kunt, het is jullie dag, ga maar goed tekeer, we knijpen een oogje dicht omdat jullie van die toffe jongens zijn; jullie harten zitten zo te zien echt op de goeie plek. Veel plezier!”

Nee, het is egoïsme Ronalt. Allemaal denken dat wíj bepaalde privileges hebben, omdat we zoveel geld hebben, of omdat we zulke mooie auto’s kunnen betalen. Begrijp me goed, van mij mag elk merk elke dag een andere rally organiseren, als men zich maar aan de regeltjes houdt. En als men toch te hard rijdt, dan is de kans op een boete aanwezig. Boven de 50/u te hard weet iedereen dat de kans aanwezig is dat het rijbewijs wordt afgepakt. Klaar. Einde discussie. Overigens zou ik zelf zeker ook te hard rijden hoor. Maar ik kijk goed uit waar en hoe, en ik weet de evt. consequenties, dus ga ik niet lopen janken als de pliesie langs komt.
sugarfree;

Ja er is genoeg te doen in NL.
mee eens, kan me ook helemaal vinden in je tekst en als de ‘challenge’ dag ZOU uitmonden in een grove racepartij op gedeeltes waar dat zeer onverantwoord is: slechte zaak en de bestuurders zijn zelf verantwoordelijk.
Waar het mij om gaat is de NL grasmaai mentaliteit, als er iets leuks en spannends staat te gebeuren en vooral als er dan gefortuneerde mensen bij betrokken zijn dan staan alle media politie en politiek klaar om de passie en plezier kort te maaien. jaa die rijken moeten ze aanpakken. wegmisbruikers als programma en gaan we met z’n allen kijken naar “Ferrari rijders pakken” een soort genoegdoening voor de NL fatsoensrakkers.

Het is zo jammer dat een prachtig idee van Moesdijk -challenge dag- dan door de geforceerde publiciteit weer een rare bijsmaak krijgt.
ga dan in konvooi netjes naar duitsland, trap daar een tank leeg en kom voldaan netjes terug.
Huur een TV ploeg in en maak daar een leuke special van. iets voor veronica?
dat lukt de FCN al jaren met de ernstig zieke kindertjes en de make a wish dag. geweldig toch.
Ik zou zeggen kom snel naar rijschool eindelijk8tien.nl
gr Patrick
Wat een fantastisch geluid komt er uit die Challenge Stradale!
Ja man ik rij altijd netjes in mijn Spyder
http://www.youtube.com/watch?v=qppXNGO7tCI
Deze uitzending was HET ULTIEME BEWIJS dat het de klpd en justitie vooral om het geld te doen is en absoluut niet enkel om het aantal ongelukken terug te dringen.

Als mijn rijbwijs wordt ingenomen als ik gecorrigeerd 171km/h rij waar ik 120km/h mag rijden ben ik minstens een maand mijn rijbewijs kwijt. Ongeacht hoe belangrijk het rijbewijs voor mij is en wat voor grote consequenties het voor mij kan hebben.

Als je 200+km/h rijd waar 120km/h is toegestaan MAAR je hebt geld, veeeel geld dan krijg je het binnen 4 dagen netjes terug. (?!?!?!)

Om de periode zonder rijbewijs te overbruggen kan deze persoon met zoveel geld makkelijk een chauffeur betalen, sterker nog die had hij waarschijnlijk toch al.

Dit is overigens ook de eerste keer dat ik vervormde stemmen heb gehoord in dit programma (niet dat dat heeft geholpen om zijn identiteit geheim te houden ;)). Mocht ik ooit worden gepakt en er komt een cameraploeg om mij heen hangen dan wil ik dat mijn stem ook vervormt wordt, of moet ik dan extra betalen?

Wat gebeurt er als deze persoon een dodelijk ongeluk veroorzaakt binnen de periode waarin hij normaal gesproken (zonder deze voorkeursbehandeling) zijn rijbewijs kwijt zou zijn? Hoop toch dat er dan koppen gaan vallen.


Owja, ik ben ook een net mens.
Regels zijn er voor iedereen. Als ik niet veilig kan deelnemen aan het verkeer omdat een of andere mongool 200 wil rijden (ookal rijd deze mongool in een ferrari), dan is het innemen van het rijbewijs nog een milde straf..

edit: filmje staat inmiddels hier
Hoeveel moet ik de regering betalen om na invordering bij meer dan 200 kilometer per uur mijn rijbewijs terug te krijgen binnen 5 dagen?

Ik rij zelf een Corvette. Graag zou ik ook een link willen zien naar het artikel in het wetboek met de kosten per 50 kilometer per uur. Ik ben van plan volgende maand 300 te gaan rijden op de A50 en heb op 11 augustus mn rijbewijs weer nodig.

Alvast dank.

John Hogeboom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).