Viva la resistance! Blik op de weg gaat ondergronds

Auteur: , 41 Reacties

Een paar weken geleden bereikte ons het trieste nieuws dat Neerlands minst populaire lintjesdrager en verkeers-Obergruppenführer Spee het enige informatieve, soms wat saaie, maar in ieder geval genuanceerde verkeersprogramma "Blik op de Weg" de nek heeft omgedraaid. Dit allemaal om een monopolie te creëren voor zijn eigen favoriet 'De grote Koos Spee-show', bij sommigen beter bekend als SBS Wegmisbruikers. Hierin is te zien hoe Koos met zijn knecht André ten strijde trekt tegen alle hardrijdende Nederlandse criminelen.

Blik op de Weg laat het er echter niet bij zitten. Ze weigeren aan de andere kant om dit via de televisieuitzendingen te doen, omdat “..het beleid van de AVRO is om het eigen programma niet als actiemiddel te gebruiken en wij ondersteunen dat beleid van harte. We willen geen misbruik maken van de mogelijkheden die wij als programmamakers hebben. Dan zouden we immers doen wat we Koos Spee verwijten, onze macht misbruiken.”

Wat ze wel gaan doen is een speciale internetaflevering verzorgen, waarin ze beloven uit te leggen hoe de vork in de steel zit. In de aflevering zijn beelden te zien die ze niet meer op TV kunnen laten zien vanwege de eerdergenoemde Spee-boycot. Op de speciaal hiervoor in het leven geroepen site zal verdere informatie volgen. Bookmarken dus! Verder staat er een link naar een petitiesite, die een beetje doelloos is (want het Orakel heeft immers al gesproken) maar eenieder die zijn steun wil betuigen kan dat natuurlijk doen.41 reacties

domme spee
ondergronds, precies waar ze horen
ik heb ook helemaal niets met dit hele nsb-genre van naaiberen die met een smil iemand een bekeuring geven dus van mij mag het allemaal verdwijnen al was het maar om de reden dat wij in Nederland niet plezier zouden moeten zien in het feit dat iemand anders lijdt.
@Florijn

Dan mag je wel de helft van de programmering van de commerciële omroep overboord gooien…
Waarom wil Koosje toch met z’n lelijke voorkomen op de TV? Z’n politieke carriere loopt op z’n einde gezien de leeftijd van deze primaat. Er valt dus weinig meer te bereiken. Waarom dan toch die publiciteit zoeken?
Het is te hopen dat Leo de Haas snel weer op de buis mag want Blik op de Weg is een programma om voor thuis te blijven terwijl wegmisbruikers een prima excuus is om op bezoek te gaan bij je schoonmoeder.
Koos Spee is Gay, hey dat rijmt :). Iets genuanceerder? Maar natuurlijk dat kan ook:

Het OM zegt:
De ene kant van het verhaal is: De Haas (programmamaker) wijst elke vorm van invloed of overleg af, maar hij wil wel onze medewerking. Zo werkt het niet, zegt een OM-woordvoerder.

De andere kant van het verhaal is:
De Haas zegt onafhankelijk te willen blijven en daarom geen invloed van het openbaar ministerie te dulden. De Haas: „We hebben bijvoorbeeld eens precies uitgelegd wat de regels zijn over getint folie op autoruiten. Naar aanleiding daarvan zijn veel mensen in beroep gegaan tegen hun boete en die hebben allemaal gelijk gekregen. Zoiets komt het openbaar ministerie niet goed uit.” Ook zou Spee moeite hebben met De Haas als presentator. Die zou namelijk hebben gezegd dat hij regelmatig idioot hard rijdt. „Niet waar”, reageert De Haas. „Ik heb één keer veel te hard gereden. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik twijfel aan het nut van een boete voor iemand die 126 op de snelweg rijdt. Dat is Koos Spee onwelgevallig.”

Conclusie: Koos Spee is wel dergelijk GAY!
“en zijn knecht: André.” Whahaha ik lag me kapot achter dit beeldscherm, heerlijk stukje text.
Ole ole!!
Stefan Schuilenburg
Volgens dhr. de Haas heeft Koos Spee eens gevraagd of hij in de tv-show “Blik op de weg” mocht. Dit hebben ze bewust niet gedaan, omdat het volgens de Haas een objectieve show betreft.

Nu heeft Koos Spee dus eindelijk z’n eigen hoofd op tv, het zij via “Wegmisbruikers”. En nu moet “Blik op de weg” geruimd worden.

Alhoewel, als je door de excuses van Koos Spee heen kijkt, komt het hier op neer.
Is nu Blik op de weg van de buis is ook de pakkans op de wegen met 50% verminderd?
wuhahaha koosje wordt hier ernstig gehaat:p:p ik vind em wel cool eigenlijk
astondriverinspe
@ploegr

Laten we het hopen!
Enerzijds is het wel het origineel en ee nstuk genuanceerder dan wegmisbruikers. Mensen die 140 op een lege weg rijden worden niet behandeld. Anderzijds heeft dit programma de makers va nwegmisbruikers wel geinspireerd, dus had het überhaupt nooit uitgezonden mogen worden.
Goed zo Leo, gewoon eigenwijs blijven doen, je poot stijf houden! Laat die media-geile-struikrover-lintjesdrager maar lekker bij die camping zender blijven, daar past hij het beste bij.
Prachtig geschreven stukje text! :D

En in tegenstelling tot wegmisbruikers vond ik Blik Op De Weg écht een leuk programma! Duurt niet te lang, geen reclames e.d. En het commentaar en de pliesie komen bij Blik Op De Weg een stúk minder irritant en hinderlijk over.

Wat betreft Florijns standpunt zou JUIST blik op de weg moeten blijven aangezien daar nooit écht in wordt gegaan op het bekeuren. Juist de gevaren van bepaald rijgedrag en tips voor het verbeteren van de verkeerssituatie komen aan bod. Geen dom leedvermaak wat alleen maar op de ergernis van anderen voortleeft zoals “de koosspee show”.

Daarbij heeft de ‘expert’ die in blik op de weg af en toe gevraagd wordt wél verstand van verkeer en mobiliteit. Dit integenstelling tot onze geliefde lintjesjager.
blik op de weg vind ik beter dan wegmisbruikers
Tijd voor een boycot van “Wegmisbruikers”? Als de kijkcijfers halveren krijgen ze weer minder adverteerders en zullen ze toch op een gegeven moment ook de stekker eruit trekken?
Onder het mom van: “Om de moraalridders onder ons maar voor te zijn.”

Wil ik me even richten tot Autoblog.

Termen als: “Viva la resistance” en “Obergruppenführer”

Kan natuurlijk niet, hè? Dit is onnodig verwijzen naar de 2e WO en dat vind men onnodig grievend en/of kwetsend.

Zo gezeik over.

Ik stel voor, dat als we een parallel willen trekken, dat we Spee voortaan met J. Edgar Hoover vergelijken. Dat was ook een mannetje waar de politiek weing tot niets tegen deed en misbruik maakte van zijn macht.

Zo dus daar.

En wat betreft dit topic………heb ik eigenlijk geen mening over….. :D
Mooi geschreven stukje tekst!!
Smokalot : heerlijk stuk tekst! Altijd leuk om zoiets te lezen als je thuiskomt :)
Verder kan ik me als Belg zijnde niet over de programma’s in kwestie uitsrpeken, heb er nog geen enkele aflevering van gezien namelijk. Noch van BODW noch dat Spee-geval. Maar tegen onzinnige snelheidscontroles zijn we allemaal wel denk ik… ;)
en j edgar hoover was ook een travestiet!!

dus is koos spee nou gay en een travestiet?! goh je leert wel wat hier op autoblog. ;-)
spee die commerciele Anale stukadoorder
KOOS SPEE WEG D’R MEE !!!
Ik loop nu al jarenlang met het idee om een persiflage te maken op Blik op de Weg, genaamd “Blok op de Weg”. Waarbij mensen die je op de snelweg in de weg zitten de titel Blok op de Weg kunnen krijgen als ze langer dan 1 minuut op mijn voorbumper plakken. En daarna de beelden aan ze laten zien van hoe irritant ze zijn op de weg.
@Michael

Haha! Kijk aan. Glad to be of service! :D :lol:
@ Rick Dos,

…juist, en bedankt maar weer.
@Sander

Alsjeblieft gozert.
@Rick Dos

Je hebt helemaal gelijk, en als mr. Spee mij wil aanklagen dan doet ‘ie dat maar. ‘Viva la resistance’ is, naast een krom gespelde uitdrukking ook leenplichtig aan de Bigger, Longer en Uncut-film van South Park. Een beetje een insidertje dus :)
@Sir Smokalot

Goed zo kerel! Das tenminste krachtige taal! Het land kan wel meer mannen zoals jij gebruiken. :) :P

Ik wist niet dat dit van South Park kwam. Ik vond het al een beetje vreemd maar aangezien ik geen mierenneukert ben (nou ja een beetje dan ;) ) Dacht ik: laat maar gaan! :P
Hmm, ik ben dus niet de enige die dit met plezier heeft gelezen ;)

Leo rules!
Joop in't Veld
Wegmisbruikers is de persoonlijke one-man show van Heer Spee!
Dat hij voor zijn “verdiensten” een lintje heeft gekregen heeft voor mij de waarde hiervan gereduceerd tot nul.
De man is duidelijk rancuneus, toen Autoweek kritisch werd heeft hij op ambtelijk! briefpapier zijn persoonlijke! abonnement opgezegd.
Bah!
Jongens was heeft ridder mr. Spee jullie misdaan? Hij heeft van hare majesteit de koningin een lintje gehad omdat ie het aantal flitspalen gaat verminderen. http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/12/ruim-200-flitskasten-zullen-verdwijnen. Schijnbaar houd ook de koningin niet van flitspalen. We zouden hem op handen moeten dragen! :-)
@mashel: ik denk dat er best vrijwilligers zijn op Spee op handen te dragen, alleen of zo ook zo enthousiast zijn als er geen houten kist omheen zit da’s nog ff afwachten.
Mashell: Zonder Spee hadden we nu het fenomenen Flitspaal of VROS niet (nauwelijks) gekend, En om nog maar over André ‘ik-sleur-mensen-van-hun-fiets-en-spring-voor-autos-met-m’n-duim’ van der Toorn te zwijgen (die is waarschijnlijk in het programma zelf de grootste wegmisbruiker).
Bea is Spee alleen maar dankbaar voor het zo trouw aanvullen van de staatskas waarvan Bea weer leuk Fisher-Price voor de kinderen van kan gaan scoren
Gino
Vraagje ooit iemand hier gepakt door wegmisbruikers? enne moet je niet een consent form of zo iets dergelijks ondertekenen als ze die afbeldingen willen laaten zien? want als we allemal nee zegen heben ze snel geen programa
Nederland scheen ooit een vrij land te zijn waar normen en waarden een rol speelden voor zowel burger als overheid, maar met de luizenpraktijken dat Spee en zijn kornuiten bedrijven, de lijzige manieren waarop de automobilist beboet wordt door lafaards die zich in de bosjes verschuilen met een camera, waarmee het corrigerende leermoment (daar ging het toch om?) volledig wegvalt, begint zich steeds meer sluitend bewijs te vormen dat het met normen en waarden aan de overheidszijde niet zo goed is gesteld. Dit hele verkeerscontrolesysteem is file- en co2-uitstootbevorderend, en ik walg van de hypocrisie die onze rijksoverheid hiermee durft te tonen, hoe toon je toch het gore lef?!!

Blik op de weg is een objectief programma, maar zelfs objectiviteit lijkt tegenwoordig niet meer te kunnen, en wij moeten ons afvragen of een overheid die objectiviteit niet kan verdragen goed bezig is.
Leo de Haas is dom; dommer dan Koos Spee.

Hij vertelt open en bloot in Autovisie dat ie wel eens tegen de 300/u heeft gereden in NL, en hij had nog wat van dergelijke opmerkingen.

Feit is natuurlijk dat we dit allemáál zouden doen als we oa een Ferrari 550 hebben (“Ferrari zuigt!”), want we zijn hier op Autoblog natuurlijk nooit hypocriet, maar met een beetje gevoel voor politiek houd je je bek hierover, zeker in een functie als hij heeft, eh, had.
@ Sugarfree.

Eerlijkheid siert de man. Respect dat hij er eerlijk voor uitkomt.
En misschien is het niet tactisch maar dit is wel een slap excuse om BODW en Leo te boycotten.
mensen waar hebben we het over laat de politie toch bekeuringen uitdelen aan mensen die het veiligverkeer aan hun laars lappen,
het zal je maar gebeuren dateen snelle gek tegen mijn auto botst dan zijn de gevolgen niet te over zien en als iedereen zich keurig aan de snelheid houd dan is er niets aan de hand en dan nog dit alcohol te veel op weg met dat soort mensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).