Carpoolertje spelen lucratieve business

Auteur: , 17 Reacties

Het begrip carpoolstrook ken je uiteraard wel: een rijstrook speciaal voor personenauto's die met meerdere passagiers naar hun werk carpoolen. Voorwaarde voor het gebruik van de strook is dan natuurlijk dat je met minimaal 2 personen (soms 3) in de auto zit. In San Francisco kun je rustig twee uur in de file staan, terwijl je over de carpoolstrook slechts 20 minuten onderweg bent.

Vet pech hebben dus, wanneer je in je eentje in de auto zit. Dit bracht een inwoner van San Fransisco op het idee om tegen een vergoeding van 10 tot 20 dollar met de eenlingen mee te rijden, zodat deze gebruik mogen maken van de carpoolstrook. Die hebben dit bedrag er graag voor over om zodoende een stuk sneller op hun bestemming te zijn. Door op die manier een paar keer heen en weer te pendelen, verdient de beste man zo’n 100 tot 300 dollar per dag. Ik zeg: Briljant! (via: carscoop)17 reacties

Whaha geweldig idee :D
Inderdaad, helemaal zo stom nog niet!
Haha, dat is echt n slim plan :p Ook lekker verdienen, beetje kletsen, in andere auto’s zitten, en dan rijk worden.
goed idee idd, alleen één dingetje: stel je rijd dus met iemand mee naar zn werk, dan ben je daar zonder vervoer. Moetje maar net de mazzel hebben dat er precies weer iemand is die je mee wil laten carpoolen..
haha! lijkt mij wel wat, vouwfietsje mee en kom maar op met dat geld :P
Een soort omgekeerde scooterbob, interessant ja. Als ie slim is neemt ie zo’n opvouwscooter om weer terug te gaan. Tenzij ie in de stad blijft en op de terugweg weer mee poolt maar dan heeft ie geen maximaal rendement.
Je moet wat als de opblaaspoppen uitverkocht zijn of niet geaccepteerd worden :)
Ik denk dat het al jaren schering en inslag is dat aan de opritten daklozen staan te wachten die met je mee rijden voor vijf dollar. Ik heb er toch wel verschillende gezien in L.A.
Maar ik kan me wel voorstellen dat mensen er drie of vier keer meer voor overhebben om iemand met een net en betrouwbaar voorkomen mee te nemen.

Al bij al toch maar een overheidsmaatregel die zijn doel weer mist en meer nog: het is weeral degene met poen die niet in de file moet staan.
Aan de andere kant is het wel een mooie uitkomst voor die daklozen, hebben ze toch iets.
En toen ik in L.A. zat (we waren met tweeën) vond ik die diamond lanes wel supergemakkelijk. In Phoenix Arizona kom je ze ook tegen.
Héhé ik zie ‘m in gedachten al staan aan de oprit met een bordje: “Neat and reliable UNARMED co-driver for 20$ per hour.
@ZOEF
ja ik zie ze hier ook iedere dag als ik naar mijn werk ga. Vooral Mexicanen die dan een paar uur later bij de Home Depot hangen. Bestaat toch wel al wat langer. Ik sta ook iedere dag (vooral op de terugweg) zeker anderhalf uur in de file op een zevenbaans weg, die HOV-lane is dan inderdaad helemaal leeg.
Vragje hoe controlert de politie als je met 2 of meer mensen in de auto zit?
Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. :D
Brilliant idee, ja die slimme amerikanen eh


@Lone Racer
door te kijken tiens :P
Dat is volgens mij de eerste keer dat een Amerikaan een slim idee heeft bedacht zeg:P
Ja het is zeker omdat ze dommer zijn dan wij dat wij meer belastingen betalen? En BPM, en brandstofaccijns, en ons laten samenpersen op 2baanssnelwegen ipv 7 lanes. Domme Amerikanen toch van niet eens BPM te betalen en zich met goedkope benzine laten afschipperen! Wat zijn wij toch SLIM!
@Zoef en ondanks die zeven banen toch stilstaan!
We betalen met z’n allen al genoeg belasting en wegentaxen dat we alle rijstroken dus ook maar eens gaan gebruiken. Desalniettemin een briljante ingave op een zeer stupide opgelegde regel. Meestal is zulk een regel of wet dan nog ingegeven door een moraalridder die uit angst voor het verkeer niet op de snelweg durft en een valhelm opzet op zijn occasioneel zondags fietstochtje op de Boulevard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).