Error

Auteur: , 66 Reacties

Op sommige dagen is de spanning digitaal voelbaar. De supporterhomes maken zich op voor de strijd. Hooly's unite in den lande. De baseballknuppels worden geschuurd, de kistjes gepoetst, de bierflesjes geteld en de sleutels worden op tafels gelegd. Huh? Gaat het niet om de bekerfinale dan?

Nee, in het land waar de zestiencilinder koning is, strijdt men om de titel van UltraDuitser. Autoblog noteert, maandag 29 januari 2007, tripletest met de drie Duitse herders. Car and Driver fungeert deze keer als Martin Gaus en onthult dat de E63 AMG de beste is, de S6 blijft verrassen en de M5 stabiel de derde plek bezet. Het duurt niet lang of de eerste Hooly meldt zich met de legendarische firestarter: ‘BMW!! duidelijk!!‘. Al gauw ontbrandt de strijd en illigaal vuurwerk, 18+-taal en valse schoonmoeders worden ingezet. Middels strafschoppen probeert de achterban de strijd te slechten door elkaar feitelijke informatie naar het hoofd te slingeren. Geen van allen wint aangezien het stukloopt op het alomvattende element smaak.

Zoals de trouwe lezertjes weten, generaliseert Autoblog graag en dus heeft een redactielid een deel van het publiek in het hokje merkentrouwe type gestopt. Bij het lezen van de letterlijke slagvelden die onze gründlichkeiters aanrichten kwam onmiddelijk de gedachte op om deze categorie te voorzien van een subcultuur. De subcultuur vormt zich uit merkentrouwe types die bij het lezen van een wetsartikel-7 georienteerde post veranderen in territoriumdriftige en urinesproeiende neanderthalers.

En die neanderthalers zijn nog niks vergeleken met de echt verknipte benzinesnuivers. Deze week werd een post over de Brabus SV12 Biturbo voornamelijk gedomineerd door bezoekers die beschaafd discussierend de specs van de auto afwerkten. Tot een BMW-adept toch wel even duidelijk wil maken dat Mercedes niks is. Alsof er een tang uit de lucht komt vallen en boven op een varken neerploft. De voorste hersenhelft van deze hooly zal zodanig aangevreten zijn, dat hij (hoogstwaarschijnlijk nog dwangmatig ook) willekeurige Mercedes en Audi artikelen opent en ze vult met zinloze hersenscheten.

Bovenstaande ergernis werd onlangs omlijst door een kort onderzoek onder 10 autoliefhebbende mannen. Deze mannen bleken op één uitzondering na allemaal niets met voetbal te hebben! Mag ik dit even door een stukje vrouwenlogica laten vertalen? *ERROR*66 reacties

Hahahahhaah, dit vind ik een hele mooi! En half autoblog ZOU zich aangesproken moeten voelen….
tja, je hebt mensen die alleen naar het merk kijken
@Kevski Style: ohjee… dat wordt nog wat vandaag! ;-)
Kortzichtige mensen heb je altijd.Goed stukje tekst trouwens
Ah, gelukkig Kevski, dan hoor ik bij de andere helft ;)
Bmw duidelijk.
Leuke tekst :-) !
ERROR?? Kut-Micro$oft Windhoos blpobjeqoivoewjiowejviowjij Apple the best euhuueuheuh.


Zoiets?
Is het mogelijk om zulke personen alleen bij de betreffende post een IP-ban te geven, als waarschuwing? Ik erger me er ook zeer aan. Zogauw de reakties op zulk niveau gezakt zijn, is zo’n post voor mij afgesloten.
@Lotte: Zeer goeie column, erg leuk om te lezen!

@JLJ: we doen ons best om het te voorkomen maar in de praktijk blijft het lastig. Er zijn hier bezoekers die constant doelloos reacties achterlaten zonder enige onderbouwing, en dan het liefst pro-actief voor een bepaald merk. Een ip-ban werkt niet altijd, maar we proberen dit zo goed mogelijk te monitoren. Ik kan je overigens verzekeren dat meer dan de helft van de reacties op autoblog vroegtijdig wordt verwijderd!

Las toevallig net een artikel over Ben Hammersley, wereldberoemd op internet als blogger, multimediajournalist voor The Times en tegenwoordig The Guardian. Hij zei laatst nogal onomwonden: lezers, je moet ze zo ver mogelijk van je vandaan houden. Anonieme lezers, bedoelde Hammersley. Reaguurders zouden wij zeggen, normale mensen die, zodra je ze anonimiteit en een publiek geeft, instant transformeren tot ‘total fuckwads’…
Zie ook http://www.denieuwereporter.nl/?p=956

Misschien moeten we een systeem implementeren waarbij je reaguurders kunt ranken, op die manier wordt wellicht sneller duidelijk welke reacties hier niet thuishoren.
@El Loco: deze column is op een Apple geschreven! Het is meer mijn vrouwenbrein dat een *ERROR* gaf!

@slk/Fej/autoblogger: dank
hahaa mooi stukje
het zijn altijd de bmw fans die het gedaan hebbe ;)
@m5: herkenning?

…en nee, het zijn echt niet alleen de BMW-fans!
-edit: reageer dan niet-
En ik maar proberen om me niet in hokjes in te laten delen.
@ lotte

Voor de volledigheid sluit ik me nog even aan bij autoblogger. Leuke collumn inderdaad, maar uhm, geld voor vrouwen niet deels hetzelfde?
@Armada: echt niet dat je eraan ontkomt! ;-)
@Armada: leg eens uit..?
Aston Martin Rapide
Wat een leuk geschreven artikel. Zoals iedereen weet, geldt hier gewoon vrijheid van meningsuiting. Zolang men maar niet te ver gaan dat kan uitlopen tot allesvernietiging. Persoonlijk vind ik alle tests in alle autobladen/autoforums ook maar deels subjectief (praatjes over hoe lekker een auto rijdt, zit, etc) en deels objectief (zoals prestatiecijfers). Zelf ben ik niet merkgebonden (al is Aston Martin gewoon mijn favoriet), maar kijk ik gewoon naar wat een merk in de loop van tijd allemaal uitbrengen qua design, kwaliteit en prestatie. Van elke merk ken ik wel eentje dat ik mooi vind (bij BMW bijvoorbeeld de nieuwe M3/Z8, bij mercedes de CLS AMG/SLR en bij Audi vind ik de R8/S8 erg mooi). Allemaal maken ze mooie wagens, maar smaken verschillen nou eenmaal…of je het nou leuk, mooi, sterk, snel, bruut vindt of niet.
Zoals iedereen weet, geldt hier gewoon vrijheid van meningsuiting. Zolang men maar niet te ver gaan dat kan uitlopen tot allesvernietiging.

I hear you brother! ;-)
Mooi stukje Lotte! Lekker verwoord… Moet er ook geen speciale term komen voor dit soort hooligans of vervallen we dan in de afgezaagde termen als ‘sjonnie’ en ‘aso’?

P.S. Lada forever! (sorry, de Neanderthaler in me kon het niet laten) ;)
Geweldig, nu nog even laten filteren door mijn adblokker, ik wens NIET in een hokje geplaatst te worden!

owja: BMW Rulesz!!
en @ lotte, goeie column!
Beste Lotte, hoewel ik mentaal gedreven wordt door mijn kleine hersenstam en hormonen probeer ik om jouw tegemoet te komen door in contact te komen met mijn ‘femine side’. Die ligt ergens in de linkerhersenkwab achter mijn thaise kookkunst.

Ja hebbes…. Nou hier komt die dan: Het gaat over Passie. En Liefde maakt blind. En in de Liefde is alles geoorloofd. En tot slot All you need is Love, dus er blijft voor voetbal dan weinig over…

Sorry meer kwam er niet uit. Ik ga weer vuilniszakken buiten zetten.
Dat moest zijn: feminine side.
Goede column Lotte!

Als simpele ziel ben ik voor hokjes, wel zo overzichtelijk toch! :)

@ OJ, laten we niet de afgezaagde termen sjonnie’s en aso’s gebruiken… Gebruik je creativiteit zou ik zeggen!
@DAT: LOL!!

@Fransesca: dank je wel! Ben het helemaal eens met je hokjesgeest ;-)
@ Lotte, leuke column!

Volgens mij ligt het laatste eraan dat mannen niet meerdere dingen tegelijk kunnen. Dus een man kan niet en autoliefhebber zijn en voetballiefhebber. Vrouwen daarentegen wel. Ik als man echter doe liever gewoon één ding goed :-P ;-) Grapje!
@Ejay: tnx!

Ik hoorde laatst de stelling: mannen zijn work-a-holic, of ze gaan vreemd. Heeft dat daar ook mee te maken? ;-)
@ lotte.
Ik vroeg me dus af of vrouwen ook in hokjes worden gestopt qua merken en daarbij ook hooligan gedrag vertonen. (zeg maar de een is voor gucci en de ander voor Dolce en Gabbanna ofzo)
@Armada: hahaha! Ga eens een kijkje nemen tijdens De Drie Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf. DAMN! Over hooligans gesproken!
“De herdertjes lagen bij nahahachten
Zij lagen bij nacht in het veld
Daar hoorden zij engelen zingen:
BMW,BMW,BMW!”

Lotte, je zult begrijpen dat ik me totaal niet aangesproken voel door je collumn.

Als ik met mijn argumenten kom, die overduidelijk bekrachtigen dat BMW het beste merk op deze aardkloot is. En de andere willen dat niet begrijpen dan denk ik altijd bij mij zelf (zoals een irritante Nederlandse voetbalcoach aan de pers vroeg):
“Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?”

Laat ik het zo stellen: Wat is een leven zonder passie? Dat is in mijn optiek een leven zonder doel.
Iedereen heeft of zou een passie moeten hebben in het leven. Mijn passie ligt niet bij BMW, maar bijv. bij mijn dochter en vrouw. Ik vind BMW een mooi (misschien zelfs een geweldig) merk, maar stel me de vraag of ik door het vuur zou gaan voor BMW, dan moet ik menig persoon hier op autoblog teleurstellen. Stel me dezelfde vraag over mijn dochter en vrouw, dan zal mijn antwoord snel en stellig met een JA beantwoord worden.

Ik persoonlijk vind dat je je prioriteiten verkeerd legt in het leven als je een passie hebt voor bijv. een voetbalclub. Echter, denk ik al snel, wie ben ik om over iemand anders zijn of haar leven te oordelen?

Ik had een paar dagen geleden voor de gein deze opmerking op een Ferrari topic geplaats:

Rick dos schrijft,

11 May 2007 om 16:56
Jammer, ze hadden ook die auto´s in beslag moeten nemen. Zulke gedrochten horen namelijk niet op de Nederlandse wegen!

Nog geen 3 minuten later! Komt de grootste Ferrari fan op dit blog al aanzetten……

JANUS schrijft,

11 May 2007 om 16:59
Dos,……Ik moet nu echt weg maar je maakt mijn weekend slecht !
Ferrari’s zijn geen gedrochten. Is dat duidelijk ?!
LATERS !!

Ik bedoel dat is toch tè zielig voor woorden? Of niet? Hoe oud is die man nou? :P

Leuke collumn trouwens! Maar ik zet er wel deze kanttekening bij. Iedereen heeft zo zijn knoppen die je net moet aanraken om heftige reacties c.q. discussies te krijgen. Voor sommige is het een Automerk en voor andere is het het merk van een lippestift.
LIPPESTIFT? Wat maak je me nou?? Djiez… ik geef ons Janusje helemaal gelijk. ;-)

…en wat betreft vrouw en dochter: ik meen me een reactie te herinneren waarbij je uitlegde hoe je het invorderen van je auto op de Franse peage wel zou oplossen door je dochter de koffers te laten zeulen en je vrouw jouw gewicht te laten torsen.

Tut…tut…tut… * fronst afkeurend *

:-p ;-)
Aston Martin Rapide
@ Lotte

Ben jij niet degene die ook aan HTS Autotechniek gestudeerd hebt? Ik kan me natuurlijk wel vergissen!
Ja maar…..ja maar……..ik verwacht natuurlijk wel dezelfde passie van mijn vrouw en kind als ik mijn rijbewijs kwijt ben………Dat mag ik toch wel verwachten? TOCH?!…….. :P ;)
@ Lotte.

Ok, als je het niet erg vind sla ik dat even over. Ik heb zo’n onderbuik gevoel dat ik het wel snap.
@Aston Martin Rapide: nee dat heb ik niet gestudeerd.

@RD: hahaha, jij kletst je ook overal uit…
Ach ja, de mensen die duits rijden of fan zijn van duiste auto’s zijn meestal toch wat minder geciviliseerd heb ik het idee. :P
Hersenscheten… Hahahaha, lol.
@Lotte

Hahaha! ;)
Toffe column!

Enneh… die onderzoeksgroep van 10 man… Toffe gozers, hè!?!
Stuk voor stuk zeer beschaafde, welgemanierde mannen met smaak en gevoel voor stijl.
Op die ene voetbalfan na dan… ;)

Hier dan even mijn uit de lucht vallende tang:

Citroën is de beste!!
Apple is de beste!!
Autoblog is de beste!!
@Michiel: jij had ‘m door! ;-)
Ohja… ik vergeet nog 1 tang:

Klassieke Peugeots zijn de beste!!!

Waar is nou dat varken?
@Michiel: Bezweken onder die BMW-hooly
Mooi stukje tekst wat zeker op dit blog van pas is…
Als ik hier moderator was dan bande ik zeker de helft!
En mensen onthoud 1 ding,Ik heb niks met Toyota,maar hun motoren zijn beter dan welke BMW,Audi,Peugeot of Mercedes dan ook,lees;betrouwbaarheid!
En kijk ook een bij Mercedes onderwerpen…Taxi hier taxi daar…
haha! prachtig stukje tekst :D

VOVLO for life! :P
BMW teh best ;)
en @ Lotte
Dat voorval in frankrijk was SLK 55 AMG ;)
oei.. pijnlijk… het idee kwam inderdaad van Rick dos :P jeetje wat ben ik weer slordig :o helemaal in de war hierow…

Nou dan dat Hybride varken nog maar ff doodschoppen :o
@Alwood: no sweat, op deze vrije dag mag je even kortsluiting hebben! ;-)

[email protected] varken!
Mooi artikel ook erg actueel!
Ik kan me voorstellen dat er nogal berichten verwijderd moeten worden om de boel inderdaad een beetje christelijk te houden.
Keep up the good work!
Bij de niet-Duitse merken is het nog veel erger, daar vormen deze groepen juist een hechte clan. Lees voor de grap eens de reakties over de spyshots van de nieuwe Laguna. Iedereen met een tik voor de Duitse merken zit ‘m al af te kraken op kwaliteit, rijeigenschappen en uitrusting. En dat alles op basis van wat vage gsm-foto’s.
IMHO kunnen al die reakties als niet ter zake doende opgeruimd worden!

@Lotte
Vrije dag??
@JLJ Helemaal mee eens. Weg met die monomanie. Een beetje open staan voor andere smaken, ideëen en merken.

En trouwens als je een betrouwbare auto zoekt dan kom je al snel uit bij de Japanners. Die duitse betrouwbaarheid is zwaar overtrokken.
kunnen we die lijst zien met in welk hokje we geplaatste worden. en hoe werkt het.een percentage per automerk zou mooi zijn.

misschien ook een mooie graadmeter voor jezelf als je een nieuwe auto wilt gaan kopen. zo van: “ik zit dan wel alleen maar naar die gave diahatsu’s te kijken, maar volgens de statistieken ben ik veen positiever over bugatti. (waar kan ik zo’n dealer vinden)”.

de column is trouwens weer tof lotte, al ben ik niet zo tevreden over het autogehalte, maar het is verwant aan de autoblog site, dus ik vergeeft het je ;)

over de ipbans, tjah, omdat je niet hoeft te registreren is het natuurlijk simpel en snel voor iedereen om gauw even een berichtje te dumpen. goed of slecht, dat is een beetje het nadeel van het systeem wat jullie gebruiken, ik als vaste bezoeker ben wel voor een login en account.
Leuke column. Het komt hier inderdaad veel voor. Ik ben gwn een algemene autoliefhebber. Ik heb uiteraard mijn voorkeuren. Maar sta zeker open voor argumenten.

@Autoblogger:

Dus iedereen krijgt als hij een berichtje plaats de melding; “Je reactie moet nog worden goedgekeurd”?

Misschien is dat ranking systeem wel een goede ja!
login/account please no, niet nog een wachtwoord er bij, ik word er al gek van :). Meer admins of puntensysteem zou beter zijn :).

Leuke column btw, en lotte tikt op een apple
heb je daarom zo’n korte nickname J.?
dat is het enigste minpunt aan autoblog ze hebben soms van zo’n lange verhalen erbij zonder foto’s of weet ik wat ik, lees het nooit omdat ik het gewoon te saai vind ;)
@ Jurrian

hier word naar gerefereerd:
http://www.autoblog.nl/archive/2006/12/23/column-nu-wat-voor-type-ben-jij

@ Michiel van den Brink

ik verklaar je OORLOG!!

BMW is mooi!
Citroën zuigt! (alle franse auto’s zuigen)
Apple Sucks! (kan er ooit iets goeds uit een appel komen?)

naja 1puntje krijg je van mij

Autoblog rulesz!

@ Rick Dos

dat jij om je vrouw en dochter geeft noem ik instinct, dat doe vanuit je diepste binnenste gevoel (noem het maar liefde). als het om passie gaat ben je bezig met tijdverdrijf, interesse e.d. net zoals iedereen de passie voor auto’s hier op autoblog deelt (ieder binnen zijn eigen hokje).

@ lotte

”3 dolle dagen bijenkorf”

begrijp 100% wat je bedoeld met graaigrage klanten die een winkel platlopen om een paar aanbiedingen.

@ hokjesgeesten en hooligans:

hoe kun je nu ooit niet bijzonder en uniek zijn?????
Mooie column…
Waar is de tijd dat het nog allemaal kon (met maar 9 reacties), en ik hier nog niet rondhing…
http://www.autoblog.nl/archive/2004/12/15/bmw_1_serie_zuigt
Je bent geen toffe peer als je apple niet cool vindt
Error?

Voetbal? Mij niet gezien!
@ Michiel; :D ;)

@ Julian; :x :P
SugarFree, moet ik je nu weer iets uitleggen? ;-)
@ Lotte
Of je mij iets moet uitleggen?
Volgens mij niet… eh… ;)
Ik wilde alleen maar even wereldkundig maken dat ik één van de negen (van de tien…) die niets met voetbal heeft.
En ik ben echt een jongetje ;)
Ivm met ERROR en het vraagteken dat je er achter zette ;-)
@ Lotte
’t Is duidelijk; ik snap je vrouwenlogica en de onvermijdelijke ERROR.

Toch goed lijkt me, dat je zo’n ‘error’ had. Je moet je wel eens blijven verbazen in het leven. Vooroordelen en generalisaties worden ook zo eentonig op den duur :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).