Smart breekt val van twaalfde verdieping

Auteur: , 20 Reacties

Een zeer opmerkelijk bericht: Darko Mirinovic, een 25-jarige man uit Slovenië viel van de twaalfde verdieping van een flatgebouw 60 meter naar beneden en kan dit wonder boven wonder navertellen omdat hij bovenop een Smart terecht kwam die zijn val brak. Hij ligt met "slechts" gebroken armen, benen en ribben in het ziekenhuis in de hoofdstad Ljubljana.

Artsen in het ziekenhuis noemen het een wonder dat hij dit heeft overleefd. De eigenaar van de Smart is blij dat zijn auto een mensenleven heeft kunnen redden, maar vindt het toch jammer dat zijn auto nu verwoest is.

Is die nu goede of slechte reclame voor Smart? Smart schept altijd op over de stijfheid van tridion van de Smart. Deze eivormige kooiconstructie (de tridion) weet zelfs een frontale botsing met een Mercedes S-klasse te pareren, dus op een of andere manier kan ik dat niet zo goed rijmen met dit bericht (bron: nu.nl).

Update 19 mei, 22:00 uur: Het lijkt erop dat we hier met een broodje hoax te maken hebben. Met dank aan reaguurder Marc zijn we er achter gekomen dat er wel iemand naar beneden gekletterd schijnt te zijn, maar wat schetst de verbazing: het valkussen was geen Smart maar een Opel Astra stationwagon. Vertaalfoutje?

Da's geen smart....20 reacties

Hebben die dingen toch nog nut…..
Doet me meteen denken aan die Smart op de Autorai…
http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/28/autoblog-video-de-amsterdam-autorai
Ik vraag me af of het veel met de stijfheid van de auto te maken moet hebben dat de man dit overleefd heeft. Als ik het me goed herriner is er ook een record in de Guines World Book of Records over een vrouw die een val uit een vliegtuig heeft overleeft. Een stewardes als ik het goed heb.
Om dit te overleven moet de koets juist NIET stijf zijn geweest. Vervorming absorbeert energie. Energie die er anders voor gezorgd had dat het lichaam van de man meer vervormd zou zijn geweest en dus fataal. Vraag me af hoe de beste man dan terecht is gekomen. De beste manier om een val te overleven is door ruggelings op de grond te vallen. Maar dan is er dikke kans dat het hoofd, de benen en de armen langs de auto geklapt zijn. Het is tenslotte maar een klein dakkie. Met z’n hoofd naar beneden zou ie zeker niet overleefd hebben. Benen naar beneden dan zouden z’n knieen nu moeten zitten waar normaal z’n heupen zitten. Dus, of het is een broodje aap verhaal, of de man heeft wel heel bijzonder veel geluk gehad.
vØlvØ frǽk
dit is toch wel een zeer sterk verhaal…
maar behoort het dak dan ook tot die kooiconstructie?
volgens mij niet… alleen de randen van het dak zeg maar… en dan is het ook logisch dat het dak zijn val heeft gebroken. Maar zelfs dan is het nog steeds sterk dat hij het overleeft heeft..
Dit soort dingen kunnen ook alleen maar in die ministrivetskitjolkaletdki-landen gebeuren…
Die S-klasse valt dan ook niet van de 12e verdieping vanboven op die Smart.

Veilig voor voetgangers zijn die dingen blijkbaar wel, … hoewel hij technisch gezien niet ‘ging’
Nou mochten er nieuwe veiligeheids komen, dan krijgt de smart zeker 5 sterren bij de “man valt van 12e verdieping” test. Toch leuke promotie!

p.s. je zou maar in die auto hebben gezeten, dan schrik je toch ook wel..
Ik vind het wel knap.. van ongeveer 60 meter hoogte alsnog op een smart kunnen landen :D
Het dak cq motorkap heeft de klap opgevangen. Dit is dus niet de Kooi van de Smart.
Was vast een oude smart met zo’n glazen dak, waar ie dan ‘ass-first’ in is gevallen.
Op de Autorai stond toch ook zo’n smart en iemand die met zn bmx er wat op sprong, en ik vond dat het dak toch aardig veerde (of was dat speciaal zo gemaakt?)
@Jela: nee joh? je meent het?
scroll anders even naar boven om de andere reacties te lezen ;)
Een smart is juist de slechtste auto om op terrecht te komen ! Liever een bestelwagen ofzo waar het dak veel van de energie kan absorberen van het neerkomen ! Volgens ik verstaan heb draagt het dak uiteraard toe tot de befaamde kooi van een smart, en geeft die in dit geval heel weinig mee.Elke wagen was goed geweest om op neer te komen, behalve een smart.

En dat hij een val op een smart heeft overleeft, dát mag een mirakel genoemd worden, niet de val op zich.
@ SimonMC..

Ik weet niet of je de laatste tijd nog in een bestelbus bent geweest… tenminste in de laadruimte dan???

Met het oog op de rijkwaliteiten van deze bestelbussen (VW transporter, Crafter, sprinter e.d) zijn de daken van deze voertuigen aanzienlijk versterkt … dit gebeurt onder andere door dwarsbaleken aan te brengen… deze zijn redelijk stijf, lijkt me niet echt lekker om in het midden van je ruggegraat een verstevigingsbalk te hebben terwijl de rest niet of nauwelijks ondersteund word door het plaatwerk…

Can you say Paraplegic??
Toch gek, ik heb de plaatselijke krant hier erop nageslagen en als ik naar de foto kijk is hier echt geen sprake van een Smart. Broodje aap?
Groeten uit Ljubljana
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,212616&src=csr
Haha, dient zo’n Slopel Gastra toch ERGENS voor. ;)
En dankzij mijn *kuch* geweldige vertaalskills kan ik jullie er bij vermelden dat het hier om een onbekende jonge man gaat die om even voor 10 uur ’s ochtends van de flat is gesprongen. Hij wilde zelfmoord plegen dus, des te meer lullig dat het een ‘freak accident’ is geworden.
als die man in amerika had gesprongen voor zelfmoord had hij smart kunnen aanklagen. wegens het mislukken van een poging tot zelf doding.
Met een stationwagen wordt het verhaal aannemelijker: Een Smart is een erg klein autootje. Aangenomen dat je daar plat op valt lijkt het me dat je lichaam een rare knik maakt. Aangenomen dat je staande valt lijkt me het dat het kleine dakoppervlak minder vervorming zou toestaan dan inderdaad een stationwagon. Maar goed, freak accident dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).