Schetsen van 2009 Seat sedan

Auteur: , 47 Reacties

Hear Hear! Met alle geruchten rond een nieuwe sedan van Seat heeft het Spaanse merk er nu zelf ook maar een persbericht aan gewaagd. We konden al eerder melden dat de Toledo gewoon blijft en dat er een extra sedan wordt geïntroduceerd. Deze sedan zal vanaf 2009 beschikbaar komen, in zowel sedan als station uitvoering.

Seat saloon 2009

De naam voor de nieuwe sedan is nog niet officieel (“Bolero” wordt tegengesproken) dus alternatieven kunnen in de comments. Tevens heb ik een high-res versie van CEO Erich Schmitt met flip-over. De creatieven onder ons kunnen daar vast iets moois van photoshoppen;) Uploaden kan hierrrr.

Erich Schmitt47 reacties

Ziet er strak uit, alleen lijken de lijnen zoveel op die van Volkswagen en Audi. En die zie ik toch echt een beetje teveel
leuke schetsjes ziet er veel belovend uit. beter dan die ibiza. daar zou je bijna bij zegge dat ze aan het bezuinige zijn maar hier in ieder geval niet op.
Oh de eerste, maar ziet er zo wel goed uit!
Wel mooi maar … smoelwerk van Lexus gerat en kontje zou evengoed een audi kunnen zijn.
Kont herken ik toch wel Seat in maar front doet me idd sterk denke aan Lexus, ik vind een heel mooi design maar zou wel een beetje een probleem hebben met het merk-logo op deze auto, doe mij er maar 1 zonder merk en logo:)
Jippie! Een Seat RS4! (Achterkant)
t ziet er niet zo heel apart uit maar wel heel goed en ik denk dat dat voor seat op dit moment belangrijk is om heel veel mensen aan te spreken met een goede auto voor een lage prijs
Ik vind het wel erg veel weg hebben van de Audi A4/A6. Het blijft natuurlijk een VAG produkt.
opperleegaert
ziet er op eerste gezicht best strak uit…

maar volgens mij is dit niet meer (en niet minder) dan een lichtjes aangepaste vw passat
De zijkant vindt ik wel wat van een alfa romeo 156 weg hebben
Wat doet dit hier? Dit gaat niet over auto’s, maar over een paar lijnen waarin je toevallig de beeltenis van een auto kunt herkennen. Heeft inhoudelijk geen ruk met auto’s te maken.

What’s next? Spyshots van een concept Dinky Toy?
Waarom zou dit niet met auto’s te maken hebben . Het design is mischien wel het eerste waar men naar kijkt
@Y: Terug in je hok…
Bolero. Dat lijkt op Bokito. Slechte naam. Te speels voor een sedan die wellicht aspiraties voor de zakelijke markt heeft.
Dit is geen diezaain, dit is een schets. Een paar lijnen op papier, nauwelijks meer dan een gedachte. Auto’s zijn dingen op vier wielen die vroemvroem doen, waarmee je je kunt verplaatsen, die een functie en inhoud hebben. Dit heeft geen inhoud. Dit is zo ijl en oppervlakkig dat het niet eens een blog-entry waard zou moeten zijn.
Heeeeeeey met een etch a sketch kun je ook auto´s designen……….koeoeoeoeoelllllllll.
Dit lijkt vrij veel op een vw passat. Gaat ie daar misschien een platform mee delen?
Applaus! Applaus! Ik zie voor het eerst sinds de Altea een nieuwe Seat die géén Altea-variant is! In de schetsen zie ik vooral héél veel Audi, alleen het logo maakt het een Seat… máár een Audi-achtige Seat met Spaans sausje zou al héél veel beter zijn dan een Altea-variant.
Net een A4 achteraan, maar zeer mooi, bring it on zou ik zeggen :)
@ Burnett

Dat is op zich makkelijk te verklaren, de nieuwe seat zal ongetwijfeld weer veel volkswagen onderdelen krijgen.
oja en Y …………………………….. -edit-
Ben ik nou dan de enige die de voorkant een vrijwel exacte kopie vindt van de nieuwe Jaguar C-XF?
Die achterkant is mooi, de voorkant en zijkant ook, maar die zijn vrij standaard, bekend.
Wat een eenheidsworst bij VAG zeg
citroënfreak
Ja dit vind ik een goed idee want seat heeft allang geen break niet meer gehad, mooie sedan trouwens
Ik vindt de ronde lijnen in de seats van nu helemaal geweldig. Seats hebben een geheel eigen uiterlijk.

De schetsen die ik zie doen me een beetje Lexusachtig aan. Ook mooi, maar ik heb ondertussen al meer auto’s gezien die me een beetje lexusachtig aandoen.
Eindelijk geen Altea kloon en een sterke achterkant. Doet me zelfs een beetje denken aan de eerste Toledo, die op het platform van een Golf II gebouwd was. De rest inderdaad eenheidsworst. Dat 3e ruitje bij de C-stijl; zó Audi, triest…

Trouwens, de Bolero is toch een mooi klassiek muziekje? Ik dacht dat Seats altijd naar Spaanse geografische locaties vernoemd werden. Of is Bolero één of ander veel te warm, maar schilderachtig plaatsje in het Spaanse binnenland?
Even … en hup weer een nieuw neusje -oo=oo- wacht even .,. pers en hup… weer een neusje /o=o\ . Ja dat word wel wat met die sneuat.
Lijkt gewoon te veel op audi
Lijkt idd erg veel op audi…en audi staat tegenwoordig synoniem voor uiterst saai wat de buitenkant betreft.
Schiet me net te binnen: Het zal toch geen omgebouwde A4 worden? Zoals de Superb van Skoda een verbouwde Passat is, zo zal dit ding toch geen naar Seat verbouwde A4 worden?
we wachten op de eerste Virtuele foto’s
vin het een audi kopie ..
yes, doen!
Audi voor de smallere beurs, why not.
Op de tekening naast meneer Schmitt is de schets van de Seat Altea Freetrack te zien. Dus de nieuwe Toledo gaat waarschijnlijk net zo weinig op een Audi A4 lijken als de de Freetrack op die schets.
Ricavant-1.8T
audi kopie of niet…. (lijkt het idd wel een beetje op) laat maar komen!!!

vind Seats erg leuke wagenss!!!
Voormalig VW chef Pitschnitsrieder heeft het onwerp voor de Toledo die we nu hadden moeten hebben afgeschoten omdat het de A4 te veel in de weg zou zitten. Dus hebben we nu een Toledo die eigenlijk een Altea met Vel Satis achterste is. Denken jullie nou echt dat meneer Winterkorn, de nieuwe VW chef en voormalig Audi chef een Toledo ontwerp geod zou keuren dat nog meer op een A4 lijkt. Ik denk het niet. Seat moet gewoon het ontwerp van de 1998 Toledo weer eens bekijken en dat opnieuw doen.
Budgetpassat?
Seat heeft altijd geweldige concept(en/cars), maar weet toch altijd op één of andere manier het uiteindelijk te vern**ken.
citrofiel evil twin
Beikes Seat gaat net zoals peugeot te ver.
Allemaal die zelfde neus dit begint saai te worden.
citroënfreak
Idd “citrofiel evil twin” het is altijd hetzelfde design maar ik vind het wel mooi.
Ps ben jij de broer van “citrofiel”?
Moet er niet Audi i.p.v. Seat staan in de kop? Ah, ik heb net de plaatjes iets beter bekeken… Sorry!
Moet er niet Volkswagen i.p.v. Seat staan in de kop? Ah, ik heb net de plaatjes iets beter bekeken… Sorry!
De SEAT sedan gaat zijn onderdelen lenen (zoals deuren en dak) van de huidige Audi A4. De volgende A4 wordt weer een beetje groter, krijgt innovatievere techniek en beide zullen elkaar dus niet in het vaarwater zitten. Er is al een preview geweest voor SEAT-dealers.
Seat Passata?
@vincent#1: ‘Seats hebben een geheel eigen uiterlijk. De schetsen die ik zie doen me een beetje Lexusachtig aan.’ Daar klopt iets niet…

Bij de zijkant lijkt het net of ze een audi schets hebben gepakt om vervolgens de voor- en achterkant te veranderen… wtf… Of natuurlijk een lexus schets om daarna de zijn- en achterkant te veranderen :P De achterkant is geloof ik óók al gejat van Audi.. Maar dan met (iets) andere achterlichten.

Ik vind dat de voorkant neit bij de rest past. (eigenlijk vind ik best veel :S)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).