Autosleutel en telefoon gaan niet samen

Auteur: , 24 Reacties

Een autosleutel is al lang niet meer een simpel metalen stripje met een mooi gekarteld randje. Bij moderne auto's werkt de startonderbreker ook via de sleutel en bevat de "sleutel" dus ook een hoop electronica. Sommige autosleutels met elektronica gaan niet zo lekker met mobiele telefoons. Zo slecht dat de bestuurder kan stranden als de telefoon te dicht bij de autosleutel ligt.

Autofabrikant Nissan waarschuwt dat de bestuurders van de Nissan Altima en Infiniti G35 de autosleutel en telefoon minimaal 2,5 cm (1 inch) uit elkaar te houden. Even je GSM’tje en je autosleutels samen in één broekzak vervoeren is er dus niet bij. De I-Key is in staat op afstand portieren te openen en de motor van de auto te starten door een druk op de knop. Echter de electronische code op de sleutel kan worden gewist door inkomende of uitgaande gesprekken op de GSM (via).24 reacties

Niet genoeg onderzoek gedaan merk ik, daar moet snel wat aan veranderen, want wie heeft tegenwoordig nou geen mobiel (ikke!), heel onhandig dus.
hahahahaha!!! :D :P
dát vind ik nou écht leuk! zie je wel dat elektronica te ver doorgedreven kan worden. Ik vraag me trouwens ook af of die nissan dan te starten is terwijl ‘ie in de 1 staat :P kan je leuke knight-rider acties mee uithalen dan ;)
Ah, gelukkig heb ik m’n telefoon in m’n linker broekzak en m’n sleutels in de rechter broekzak! ;)
@Mr. R: en ik omgekeerd :lol:
Driving Under Age
Iedereen weet toch dat sleutels krassen maken op je GSM. Zowiezo nooit in 1 broekzak doen dus!
@Alwood: Zal (helaas) wel beveiliging op zitten dat je sleutel alleen uit contact kunt halen als ie in P staat:-(
@Driving Under Age
daarom moet je dus de handbak hebben :P
MV Agusta F4CC
Belachelijk dat ze daar niet vantevoren over nagedacht hebben!

Gelukkig draag ik net als Murcielago mijn sleutels links en mijn tel. rechts! :)
Ow..ja… En mijn portemonnee rechts achter! hahaha… Geen handtasje nodig hoor!

Trouwens is dit voor vrouwen wel vervelend! Die gooien alles altijd in hun ‘kleine’ handtasjes waar alles vaak op één hoop ligt!
“Iedereen weet toch dat sleutels krassen maken op je GSM”
Ja, dat weet ik best. En weet je wat, dat kan me niks schelen. Over een jaartje krijg ik toch weer een nieuwe, en als ie kapot gaat heb ik nog een stapel op reserve.
FORDGTFREAK!!!!
je bent echt een een sukkel als je ze in de zelfde zak doet zo’n sleutel maakt krassen op je mobiel zonde van je mobiel je moet gewoon je sleutel in je linker en je mobiel in je rechter broekzak doen of anderom dat weet een baby nog wel
@ mashell:

Stoer…
op 6 drukken voor rechtsaf, op 4 voor linksaf. Opschakelen doe je met de 2 en terugschakelen met 7. Voor een noodrem, druk 5. Dit zal binnenkort de handleiding worden bij Nokia in samenwerking met Nissan.
@Murcielago, Mv agusta F4 Claudio Castiglioni en Mr. R.: lekker gezonde straling voor je jongeheer.
@ FORDGTFREAK; inderdaad!!!
Nu eerst zaken van superieure significantie:
Zowel ‘elektronica’ als ‘elektronische’ dient tegenwoordig met een ‘k’ te worden geschreven. Dat een royale bos gêne jou ten deel mag vallen, Wouter.
@Thomaz
Niet stoer, gewoon reeel. Een mobietje is een gebruiksvoorwerp, en tegenwoordig bijna een wegwerp ding. Als je weet dat het ding over 2 jaar vervangen wordt en geen restwaarde heeft dan mag ie slijten, beschadigen etc. Maaar het probleem hier is natuurlijk bij Nissan, hoe hebben ze zo dom kunnen zijn er van die geheugenchips in te stoppen die bij een geringe GSM straling al gewist raken?
@marshell..

agja.. als jij krassen op je mobiel wil.. zelf weten ..
het is toch veel fijner om een nette mobiel te hebben dan een gekraste?
2 jaar met een gekraste mobiel duurt dan lang hoor
maar dat moet je allemaal zelf weten

ohja.. over het artikel.. Wat gebeurt et met je mobiel dan als de sleutel te dicht in de buurt komt?
how sry.. bedoelde natuurlijk mashell ipv marshell… mijn fout
666: straling voor je jongeheer? Geloof jij dan ook in hersenspoeling van buitenaf en draag je daarom een keppeltje van aluminiumfolie? Dat gedoe over straling vind ik altijd zo’n onzin…
“Wat gebeurt et met je mobiel dan als de sleutel te dicht in de buurt komt?”
Waarschik niets bijzonders. Maar het lijkt me dat als je mobiel gaat rinkelen en de triller gaat af dat er dan een klein magnetisch veld ontstaat. Dat veld heeft schijnbaar invloed op het eeprom in de sleutel. En als 1 van de waardes in de eeprom niet meer klopt dan gaat de onderhandeling van de sleutel met het instrument cluster/motormanagement/of gateway computer mis en zal de auto niet meer starten.
Good thinking daar in Japan. Hersenspoeling van buitenaf… wat versta jij onder hersenspoeling van binnenuit dan, Bramzel?
Dit is de voicemail van Nissan Altima. Ik kan je helaas niet te woord staan.

Laat na de piep je kenteken achter, dan zal ik je zo snel mogelijk aanrijden.
@ mashell:

Ik heb anders na 2 jaar voor mijn D500 (waar ik altijd zuinig op was) mooi nog 100 euro gekregen… Dusja als je maar zuinig bent heeft ie wél restwaarde
geef mij maar de goeie oude sleutel en zo weinig mogelijk elektronica !!
Lekker handig… Ennuh, waar gaat dit heen, reacties op dit onderwerp, of hoe mensen met hun mobieltje omgaan :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).