Ariel Atom nog een stukje exclusiever

Auteur: , 32 Reacties

De Ariel Atom is een begeerlijk speeltje. Hoe je het wendt of keert, het is nog steeds de benchmark tussen alle andere lichtgewichten. Misschien hebben de mannen van Brammo Motorsports, het bedrijf dat de Atom maakt, dat ook door, want per 18 juni wordt de superkart standaard namelijk een pittige 6000 dollar duurder.

Dit is goed nieuws voor Jay Leno en alle andere mensen die er al een hebben aangeschaft, maar als je nog zat te twijfelen of je er een ging kopen dan kan dit je wellicht over de streep trekken.

De reden voor de extreme prijsverhoging is het extra kapitaal dat in de productiefaciliteit gestoken moest worden om de vraag bij te houden, alsmede grote investeringen in het personeelsbestand. Hoe dan ook, 6000 dollar is een forse toename en ik vraag me af of Ariel zich hiermee niet in de vingers snijdt. De laatste tijd wordt er zo’n beetje elk kwartaal wel een lichtgewicht Atom-kloon aangekondigd. De belangrijkste concurrent, de KTM X-Bow, verschaft zich hiermee in ieder geval een goede uitgangspositie voor wanneer de eerste exemplaren hiervan worden uitgeleverd. Hier moet trouwens wel bij gezegd worden dat Brammo al eerder een prijsverhoging aankondigde. Begin december 2006 werd gezegd dat de Atom 4.500 dollar duurder zou worden per 29 december. Deze prijsverhoging is nooit daadwerkelijk doorgevoerd.

Tot slot de datum van de prijswijziging: 18 juni. Laat dit toevallig 1 dag na vaderdag zijn! Aangezien mama een Escalade wil is het toch niet onredelijk dat papa een Atom krijgt? En dat voor duizenden euro’s minder dan hij een dag daarna kost? Je zou toch een dief van je eigen portemonnee zijn als je dat niet deed? (via winding road)32 reacties

wat kost de atom in amerika.
Haha leuk stukje! Nu nog ff snel papa worden voor die datum… of is dat een b-tje te kortaf? ;-)
Niet slecht dat de Atom wat exclusiever wordt, daarmee kan ie zich misschien onderscheiden. Alleen is het raar dat je meer moet betalen om de investeringen te kunnen bolwerken van de grote vraag.
Op fifth gear zag ik dat ze maar door 3 kerels in elkaar worden gesleuteld. Ze moeten gewoon even wat polen ofzo inhuren en de productie wat opschroeven, dat drukt de kosten wel.
Ja hoor, een paar Polen inhuren, zodat die dingen binnen 10 Km al uit elkaar vallen??
Mijn favoriete auto! Het schijnt dat er tegenwoordig 7 mensen in de fabriek (?) aan het knutselen zijn.
Een Atom: Een paar aan elkaar gelaste buizen, een motor, 2 stoeltjes en 4 wielen…..en dan serieus spreken over een auto……..en DAN zijn er zelfs mensen die ook ècht zo´n ding hebben gekocht.

Kijk, het is leuk om zo´n ding een keer uit te proberen, maar om er nou echt geld aan uit te geven èn het feit dat je er nu ook nog méér voor moet betalen gaat mij een beetje te ver.

Geef ik het liever uit aan een Lotus. Heb je tenminste ook nog iets om naar te kijken.
Rick Dos is de man olé olé. Viva La Lotus natuurlijk. Zit je tenminste droog met bijna dezelfde rijeigenschappen.
@ Rick dos, Jellert

jullie begrijpen er ook weer helemaal niks van he:P maakt weer duidelijk dat jullie niet de echte mensen met geld zijn:P want een Atom koop je niet om droog te zitten… het is een pure race auto voor mensen met teveel geld en die is iets anders willen als een enzo ffx of iets in die geest! een lotus is weer een ander segment!:P maakt trouwens niet uit hoor van dat geld:P heb ik ook niet
heb hem al een aantal keer zien rijden….
hier een fototje uit het archief….

http://www.racephoto.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=88710&g2_serialNumber=1
@Jellert

I am? Thx man! :D

@Willem

Tssss jij begrijpt er niks van!…….dus daar! :P ;)

maar mijn argument was ook niet dat ik droog wil zitten. Ik zeg alleen dat ik wel wat meer waar voor me geld wil hebben. Héééé ik blijf per slot van rekening een Ollander, hè? ;)
Die atom op de foto stond ook op de RAI
bwa hij blijft zijn geld waard hoor :D
@ Rick Dos…
je bent nu toch niet verdrietig?!:P en ja hollander zal best! en ik denk dat ook jij net zoals zoveel mensen hier karten ook leuk vindt?!:P (groot vermoeden als ik fout zit moet je het ff melden:P) en dit is gewoon een uber kart en als je geld genoeg hebt koop je zulke dingen:P een super kart!
ze werken maar met drie in het bedrijf
kzag het eens op discovery
@Willem

JAWEL! En ik had net zo´n fijne dag! Bedankt hè? ;)

Je maakt eigenlijk een beetje mijn punt.

Ja. Ik vind karten leuk. MAAR! Dat wilt nog niet zeggen dat ik een kart wil aanschaffen. En zo ook met dit ding. Zoals ik al zei leuk om een keer mee te maken maar om zo´n ding nou aan te schaffen. Nou,nee.

Als ik dan mijn geld wil uitgeven aan zoiets, dan doe ik dat liever aan een Lotus. Bijna dezelfde fun factor maar dan ook nog eens leuk om naar te kijken.
ik vind het wel een leuke kar hoor
ik zou hem wel in m’n garage willen hebben staan;)
maar een lotus is natuurlijk ook niet mis hoor
voor mij is het bijna al gelijk wat voor het auto is heb
zolang hij enorme prestaties heeft
@ Rick Dos…

ja ik begrijp je wel maar wat ik bedoelde is dat de mensen die in aanmerking komen voor een atom anders denken dan wij… die willen wel 2x per jaar in hun eigen kart (lees atom) race over een circuit en die vinden die hardcore uitstraling van buizen wel vet i.p.v. een lotus die er bovendien beter uitziet en waar je ook nog droog in zit! dat is mijn punt zegmaar:P
Rick even een berichtje van een atom gek die lotus die jij liever hebt wordt wel zoek gereden door die aan elkaar gelaste buizen, maar ondanks alles nodig ik je een keer uit om mee te rijden, misschien dat je er dan toch anders tegen aankijkt. Zondag a.s. timeattack georganiseerd door autovisie op zandvoort kun je helaas niet mee maar bij een keer vrij rijden van de HARC of zo wel. Er zit een nieuwe Ariel dealer aan te komen in Nederland (www.car-concern.nl) en ik kan je verzekeren dat die jongens de bestaande prijzen niet gaan veranderen het is al duur genoeg bij ons vanwege de BPM.
Een TOPbak! :-D
Rick Dos…

De KTM X-Bow en dergelijke zijn niet veel meer dan de Atom hoor… Die hebben er nog wat plastic kappen omheen, dat is alles..
@ Ca.dil; Hij heeft het toch ook niet over dat hij de X-Bow wel goed vindt?! Daar heeft hij het niet eens over! Volgens mij vindt hij al deze wegkarts niets… Nou ja, wel íets, maar niet om zelf aan te schaffen. Net als ik… Maar je weet maar nooit wat voor gekke dingen je gaat doen als je toch überrijk bent, want dat is de klantenkring hiervan.
@ de mannen
Een Atom is voor een heel ander koperspubliek dan een Elise (of andere Lotus). Discussie gesloten dus :) :)

Serieus: ik snap Rick dos wel; ik zou hetzelfde doen. Niet alleen zit je ook nog droog, je kunt er ook lekker naar kijken (een Atom vind ik overigens prachtig; het buizenchassis heeft niet voor niets een ontwerpprijs gekregen), maar bovendien is tie ook gewoon ongehoord snel.

Een Atom koop je als je op zoek bent naar een pure racemachine, die veel waar voor het geld biedt.
@ Chip; Chrisjuh

Laten we de poolse gastarbeiders nu eens even niet meer belachelijk maken. Ik heb zelf 8 poolse lassers voor mij werken die ik hier detacheer bij andere bedrijven en waarom … Omdat de Belgen en de Hollanders te lui zijn en zich te goed voelen om nog “vuil” werk te doen. Ganse dagen met kleren en overal, dikke leren handschoenen, leren schorten bij een buitentemperatuur van 30 graden. Wie van jullie gaat dan nog in de buurt van een laspost komen.

Wees blij dat zij nog willen werken, anders waren er weer zoveel bedrijven failliet die dan weer naar het buitenland moeten verhuisen. En dan is het ook weer de schuld van de polen zeker !! Er bestaan nu eenmaal knelpuntberoepen waar men geen kandidaten uit eigen land meer voor vindt dus …

Als je er een probleem mee hebt dat die polen naar hier komen (die trouwens zo goed als evenveel kosten als een Belgische of Hollandse werkkracht) dan trek zelf maar eens je vuile kleren aan en kruip van achter die bureaujob uit en ga dan zelf aan het werk. Dat is dan toch al 1 pool minder die je kan ergeren.

Het ergste van alles is nog de Hollandse mentaliteit. Daar wisten die polen niet wat hun overkwam, om de 10 minuten koffiepauze. Bij de rondleiding van de fabriek zei de ploegbaas letterlijk “hier het belangrijkste machien van de hele fabriek … het koffieapparaat”.

Als jullie nu eens allemaal terug leren werken en jullie handjes vuil willen maken dan heb je recht van spreken.
Niet alle hollanders over één kam scheren he ;-)
Wat heeft die jeremy een uitgewaaide hasses zeg
Ik lees dat hier iemand een Ariel heeft? Ik mocht er op de Rai niet inzitten en ik heb gesmeekt bij de stand houder, maar het mocht niet. Ik wist trouwens niet eens dat er eentje op de Rai zou komen tot ik er toevallig langsliep. Meteen stempel “mooiste auto van de Rai” gekregen.

Ik vind de Ariel geweldig omdat hij echt de pure essentie van een auto is. Er zijn geen overbodigheden aan (behalve de dingen voor keuring voor op de weg). En dat het niet zomaar een paar aan elkaar gelaste buizen zijn bewijst de grote opkomst van vergelijkbare auto’s die het toch net niet halen bij de Ariel. En het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind de lijnen van de auto ook fantastisch om te zien, en het feit dat je alles ziet waar het bij een auto om gaat vind ik ook absoluut bijdragen aan dat beeld. Je ziet vrijwel ieder detail van de auto, maar als geheel klopt het wel allemaal.
@arielatom

Dat een Lotus zoek wordt gereden vind ik nogal een bewering. Dat ie sneller over het circuit zal zijn dat wil ik wel geloven. Maar dat is mijn punt ook niet. Ik zou NOOIT zo´n auto aanschaffen om de simpele reden dat deze op zoveel andere punten dan de fun factor me niet aanstaat.

Dit gezegd hebbende sla ik een aanbod om een keer met je mee te rijden niet af. Zoals ik al eerder heb gezegd zou ik het leuk vinden om een keer er mee te rijden. Al is het alleen maar voor de ervaring en de fun! ;)

@Ca.dil

Ik denk dat Citrofiel het het best voor mij heeft verwoord.

Thx Citrofiel! ;)

@SugarFree

Dit ding heeft een ontwerpprijs gewonnen? Dan zullen er zoveel factoren hebben meegespeeld behalve het uiterlijk. :)
@Thijs
Ben bereidt om je een keer mee te nemen in de Ariel a.s. zondag ben ik de hele dag op Zandvoort vanwege de TimeAttack van Autovisie.
Had mijn Ariel uitgeleend aan die jongens van Car-Concern dus begrijp wel dat ze niet iedereen erin lieten. Ben zelf bezig met een website die over ongeveer een week klaar moet zijn (www.ariel-atom2.nl) als je wilt kun je via de site dan kontakt met me opnemen en een keertje meerijden, Je kunt ook kijken op http://www.harc.nl die organiseren vrij rijden dagen o.a. op zandvoort dan kun je daar misschien naar toe komen en een paar rondjes meerijden. Overigens geldt dit aanbod ook voor Rick dos. We zullen elkaar wel een keer tegenkomen en spreek me gerust aan ik bijt nog steeds niet.
Voor alle motorsportfans kom a.s. zondag naar zandvoort het beloofd een spektakel te worden.
@arielatom

Aangezien dit aanbod staat dan wil ik het zeker wel een keer aannemen. Waarvoor natuurlijk mijn hartelijke voor deze gulle aanbod.

Trouwens wel fijn om te lezen dat je niet bijt. Dat maakt het handen schudden wat makkelijker. ;)
….hartelijke dank….
@ Ariel Atom, hardstikke bedankt, ik neem wel contact met je op via de website, en verder hetzelfde wat Rick Dos zei ;) Heel erg bedankt voor dit aanbod.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).