Column Lotte: Red

Auteur: , 70 Reacties

*Pieppiep* *pieppiep*... één oog openend zie ik dat het groene licht van mijn mobiel het ernaast gelegen horloge verlicht. Het is vier uur 's nachts en een zwoele warmte heeft ervoor gezorgd dat ik de lakens van mijn bed heb gewoeld. Het tekstbericht vermeldt: 'Baby, warm my heart'. Zuchtend gooi ik de telefoon in de wirwar van beddegoed.

De slaap tartent stap ik mijn bed uit en werp een blik op het dressoir alwaar een halfvolle fles Bowmore de belofte van een goede nachtrust spottend verwerpt. Mijn schouders ophalend denk ik aan de afwezigheid van verantwoording en schenk nogmaals een bodem vuurwater in. Voor het motel staat mijn, door een weldadige zomerbui schoongespoelde, rode GT500. Alleen de velgen herinneren aan de lange rit over de stoffige wegen nabij Mount Cook. De vermoeiende tien uur achter het stuur verdwijnen bij het zien van het enige vertrouwde thuis: mijn Mustang.

Ik plof in de versleten sofa en nestel mijzelf met mijn Lucky Strike’s en tumbler op een manier dat de deur en mijn auto in het vizier zijn. Sinds ik twee jaar geleden vertrok van wat ooit de thuisbasis was, zijn mijn vervoermiddel en spiegelbeeld het enige vertrouwde. Het hoe en waarom heeft een plek gekregen onder het spreekwoordelijke en inmiddels stoffige vloerkleed. Het doet er niet meer toe. Mijn mondhoek krult omhoog bij de gedachte aan de zojuist ontvangen sms. Manuel is de vorige eigenaar van de Mustang. Hij moest afstand van zijn ‘Red’ doen wegens een verhuizing. We beleefden een korte romance van een week waarbij het idee dat hij zocht naar troost in de nieuwe eigenaar de overhand kreeg. Op dat moment kon het me weinig schelen, de liefde voor mijn nieuwe aanwinst was even groot. Nadat hij vertrok om elders zijn geluk te beproeven, begon het elastiek te rekken. De rook kringelt boven mijn glas en ik staar naar mijn laarzen in de hoek. Dit soort momenten loste ik de afgelopen weken altijd op door hen aan te trekken, de overnachtingsprijs plus fooi op het hoofdkussen te gooien en zo snel mogelijk achter het stuur te kruipen. Het zicht van koplampen op grijs asfalt kalmeerde mij en liet de mist van vertwijfeling optrekken. Ik dwing mijzelf om het tenminste tot de ochtend vol te houden en een ontbijt te nemen in plaats van een jumpstart van espresso en sigaretten. Dan pas weer plannen maken. Ook Red heeft uiteindelijk een carport nodig.

Opnieuw klinkt mijn mobiel, maar deze keer geen sms. Het geluid is indringend alsof de boodschap in de beltoon doorklinkt. ‘Who’s this?’ klinkt mijn stem krakerig. ‘Goedemorgen mevrouw, ik bel over de APK van uw Passat’ . Terwijl ik de slaap uit mijn ogen wrijf, klinkt aan de andere kant van mijn slaapkamerdeur: ‘mama, bahdaan!’ Naast mij draait een verfomfaaid figuur op z’n andere zijde en zegt geeuwend: ‘jouw beurt’.70 reacties

Waar slaat dit artikel op? Ik vat hem niet!

-edit: Gewoon nog een paar keer lezen. Komt vanzelf goed.-
nicotine+cafeine+benzine+V8+heel veel tarmac=idd niet echt een nachtmerrie
@ Lotte.

Wanneer kunnen we de verzamelde werken in de boekenwinkel verwachten (geen grap)?
Die garage is er vroeg bij.. Of het huishouden van Lotte is laat op de benen.

;)

Leuk verhaaltje trouwens.
Een Passat is ook geen straf :) Ik ken iemand die nu een Zafira rijd en die weer terug wil naar een Passat, maarja met 4 kinderen heb je toch minder geld te besteden en heb je een 3e zitrij nodig ;)
@Armada: wow! Dank voor het compliment, maar een beetje freewheelen op een weblog is niets vergeleken bij het schrijven van een boek (denk ik).

@Marc: tijd in Nieuw Zeeland en droomland is anders dan lokale tijd ;-)
@Arie Nap: mijn Passat ziet er niet uit, maar is absoluut een verademing wat betreft het vervoeren van kinderen en gerelateerde producten ;-)
@ Lotte

“dat de lakens van mijn bed heb gewoeld zijn” ?!

ik ga gauw verder lezen

-edit: Die zin liep inderdaad niet zo lekker, thx-
@ Lotte:

Nieuw-Zeeland?

*kijkt nu triest naar buiten waar de regen naar beneden valt*

Maar dan is die garage weer laat of niet? Haha..
Haha, leuke column! Zo word ik ook regelmatig wakker!
@ Lotte

Zo, gelezen.
Je schrijft heel erg leuk, echt complimenten. Sommige zinnen komen echter wat gekunsteld over, alsof je van elke zin koste wat het kost een hoogtepunt wilt maken. Maar… da’s maar een heel klein puntje van kritiek. Verder: heerlijk om te lezen, je neemt de lezer echt mee in je verhaal, zo zelfs dat het geen enkele moeite kost je de situatie in te beelden; alsof je er zelf deel van uit maakt! Chapeau.
Echt heel leuk stuk om te lezen, mooi geschreven!

Herkenbaar ;)
Hahaha! Fantastisch stukje!!!
Lekker stuk weer lotte.

alleen 1 opmerking ;) verkeerde auto, de oude mustang roept toch veel meer emotie op.
http://smg.photobucket.com/albums/v90/66sportfury/bigcityrollers/wallpapers/mustanggt350.jpg
Dapper zeg, om te bekennen dat je droomt van korte romances. Hoe denkt die “verfomfaaide figuur” daarover, of leest hij je columns niet?
Nieuw-Zeeland, prachtig land volgens mij. Moet ik ook ooit maar eens naartoe…
Dromen is (bijna) mooier dan het werkelijke leven.
@JLJ: hahaha, het verfomfaaide figuur leest mijn columns voor ik ze mail naar de redactie!

@Jurrian: dat roepen meer mensen, ik heb toch meer met deze… ;-)

@Marc: boehoe ;-) Ik ken het gevoel…

@Nick G: DOEN!!

@SugarFree: is voor het eerst dat ik zoiets schrijf. Heb er zo ontzettend aan geschaafd! Oefening baart kunst..ofzo? ;-)
@ Lotte: stoer stukje!

De meest mooie dingen worden geboren uit hobby en soms door een beetje te freewheelen op een weblog. ;)
Dat boek zal er dus ooit wel een keer komen, wat ik je brom… Toch, Sacha?
Zoals gewoonlijk een pracht column ga zo door!
Prachtig geschreven! :D heel erg leuk stuk idd!!!

maar ik heb hem toch ook gelezen met de Mustang van jurrian in gedachte :) die vind ik perfect bij dit verhaal passen en roept bij mij idd ook meer emotie op :P

Ach, ieder zijn eigen mustang ;)
zo word ik nu ongeveer elke ochtend wakker, op kinderen en verfomfaaide figuren aan het eind na, in plaats daarvan is er een vervelende wekker die om 7 uur zegt dat ik uit bed moet, ochtenden zijn een echte hel voordat de koffie klaar is…

misschien moet ik toch maar een keer optijd op bed gaan….

@lotte

cowboy dromen?? tsss… je bent wel een wilde 1 of niet.
neh… DIT! had ik in mijn hoofd terwijl ik las :D

http://www.nvsaac.com/photogallery/images/1967/500/67GT500_6.jpg
Lotte, wederom een lekker stukje tekst om te lezen! Wanneer schrijf je het vervolg? :)
@Alwood: ook mooi, maar toch… ;-)
@ Lotte: Wat een geweldige post :-)
Geweldig stukje emotie met een heerlijk ontnuchterende anticlimax.

Hulde!
@ Lotte
‘Oefening baart kunst’
Ja, én kinderen :)

Maar goed, een beetje ontopic weer. Ik weet hoe het gaat; eindeloos schaven aan je tekst, beetje knippen en plakken, synoniemen bedenken etc etc. Leuk om te doen!
Dromen op papier zetten is vaak niet zo makkelijk.

Mooi stukje wel, hoewel ik wel dacht, na je andere columns, dat iets gemist had… maar goed het bleek een droom te zijn :-)
@Fransesca: je bedoelt dat ik dan beschrijf hoe mijn dag verder verloopt? Kan ik heeeel kort over zijn: luier verschonen, ontbijt maken, werken, avondeten bereiden, Bold and the Beautiful kijken, handwerken, met de kippen op stok…

Just kiddin’! ;-)
Erg leuk stukje Lotte! Leest echt goed weg.
@ alwood : zo ik moest heel snel naar beneden scrollen als ik nog wat aan me dag wou hebben…de allereerste, een 7liter V8 uit 1967 ;) dikke 325pk geloof ik, of 375 kan ook…maargoed,

goede topic, was verast hoe snel je je uit dat verhaal kon praten en weer met beide voeten op de realiteitsvloer te zijn ;)
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
@lotte

Ben jij een whiskyliefhebber dat je het specifiek over een Bowmore hebt?
64-JV-DS: ja, maar ben geen expert. Hier hebben we wat Islay’s staan en die bevallen erg goed.
Lotte hou nou eens op het Amerikaanse te verheerlijken, we hebben het hier over… een vies motel, sigaretten met gevaarlijke ziektes, drank maakt meer kapot dan je lief is… en een auto met een naam, die 1 op 3 rijdt, een starre achteras heeft en die het slechts nog moet hebben van de historie van zijn voorgangers.

Ik zou de droom nog een keer over doen, maar dan in een mediterraan klimaat, waar mensen geen engels spreken, niet dik of vatzig zijn, je opstaat met een echte cappuccino… en de auto’s geen namen hebben maar logo’s met paard of drietand dragen. Kun je voor de extra beleving de maffia en Antonio Banderas er nog ingooien.

De oceaan is er niet voor niets Lotte.
Sorry Lotte, voor ons simpele Belgen is uw schrijfstijl te “Hollands”. Nogthans kunnen alle andere Autoblog artikels ons wel bekoren. No offence, just my 2 cents of feedback.
@Robin: alleen de auto is Amerikaans!
@renny: hoe zou ik Belgisch kunnen schrijven dan? Ennuh…ik zou niet alles over een kam scheren; niet ALLE Belgen zijn simpel!
@ Arie Nap

Gatverdamme… een VW rijder die Opel rijdt en nu weer voor een VW gaat.

Hoe rijm je dit met het “21th century cowboy verhaal” van Lotte
@Lotte

Dat ook het meest bezwaarlijk ;-)
iedereen die zich ooit al eens daadwerkelijk met een mustang (en dan met name een cabrio) door de US heeft moeten bewegen WEET dat dit een NACHTMERRIE moet zijn geweest…een grotere POS heb ik van mijn levensdagen nog niet gehuurd (en ik heb al VEEL verschillende auto’s gehuurd danwel geleend in de US)

Lotte – sterkte!!!

greetingz,
@Renny: euh? Spreek vooral voor jezelf.


@Lotte, exactly my thoughts ivm de Belgen, knappe column trouwens :-)
@Robin: hahaha! Right…
Ben je, als je van een Mustang droomt, wel eens een Opel en een Volkswagen hebt gereden, plotseling “slecht” (ik zou het haast zo denken van sommige comments) of is het okee dat je door omstandigheden niet in een (vul uw lievelingsmerk in) rijdt? Mag je niet dromen van een auto die wellicht niet in uw ogen perfect is? Zijn zat auto’s met “gebreken” die ik toch wel zou willen hebben. Zo is er wat decadents aan een Veyron, maar als iemand hem mij zou aanbieden zou ik het niet afslaan…

Lotte: Leuk stukje!
@ Robin,

Heerlijk, zo generaliserend bezig zijn… ;)

Je verhaal over de ándere omgeving is overigens wel aanlokkelijk.
Als ik zou mogen kiezen, zou ik het weten: jep, Italië, met een Italiaanse auto (er zijn er teveel om er één te moeten uitkiezen)
Gek op Wielen
Mooi geschreven artikel, Lotte

Mijn complimenten! Ik kon het me helemaal inbeelden en ben benieud naar meer van zulke stukjes tekst. ? (volgende keer?)
Ik vind het wel een leuke afwisseling van het ‘pure’ autonieuws van overige columns en topics.
Lotte, geweldig stuk ! Ik kreeg gelijk zin om van de West Coast naar de East Coast te rijden met iets exclusiefs. Nu nog een sponsor….
Super schrijfstijl! Heerlijk om te lezen.
*buigt* zeer goed gedaan Lotte ;)
mooie wagen die Mustang
land-roverfreak (belg)
Komt er een vervolg? Zeker doen!
Leuk stukje, ik snap wel waarom je de nieuwe Mustang in het verhaal verwerkt, komt geloofwaardiger over in deze tijd. En is idd een auto met gebreken maar past goed in het verhaal
64-JV-DS (géén auto kenteken)
@lotte

Ah, mooi. ook voor mij is whisky een liefhebberij. Islay’s, Skye en Highland whiskies zijn mijn favorieten (met Laphroigh als ultieme shock)

Maar goed, ik wijk van het onder werp af…. maar ja over motorolie kun je niet zo gepassioneerd praten als over een goede Bruichlaiddich. ;-)
…even offtopic…

@64-JV-DS: Laphroaigh is de favoriet van mij wederhelft! We hadden onlangs een Ardbeq. Als je de dop van de fles haalde, was het huis gevuld met een turflucht. Zo sterk!
en wat is het moraal van het verhaal:…?! ;)
64-JV-DS (géén auto kenteken)
– laatste keer off topic, sorry guys –

@lotte,

Ken je http://www.maltmadness.com ? Die jongens hebben meer dan 7.500 whiskies geproefd en beoordeeld!

Okee dit was de laatste over whisky, back to motorcars!

Slaintheva!
what the hell heeft dit te betekenen..?
Ik heb het genoegen gehad om 3 maanden lang te dromen in NZ.
Op de fiets welliswaar maar dat doet niet af aan de schoonheid van het land.

De lange kronkelige wegen van NZ zullen een zware kluif zijn voor zo’n amerikaans bakbeest.
Dit zou mijn “weapon of choice” zijn:
http://www.imcdb.org/images/002/159.jpg
Hey girlfriend,

Wat ben jij een freak (on top of the sheets) zeg.
Heel tof geschreven, ik ging met je mee tot je over die vieze man begon te vertellen die moeite heeft om een vrouw te versieren en dus maar z’n auto verkoopt om een vrouw te ontmoeten. Dat je daar intrapte joh. Had ik niet van je verwacht. En om hem dan na een week te laten vallen.
Viezerik!!!

Blijf je ding doen………….ik vind het (nogmaals) heel tof geschreven.
Ben benieuwd wat onze vrienden Ricki 2 en Janusje als comment hebben want met zo’n verhaal kan het alleen maar ellendig zijn wat zij hebben te vermelden.
……..heb jij een vriend c.q. een man?!……….Zoals jij je dromen hebt, zo heb ik ook mijn dromen en die zijn nu na het lezen van dat zinnetje in duigen. En bedankt, hè!

……maar uhm……..naar de inhoud van deze “collumn” moet ik zeker gaan zoeken? Er zit volgens mij net zoveel inhoud in als zo´n boekje uit de boeketreeks. Of niet? ;) :P

Maar desalniettemin gaaf stukje tekst hoor! Vooral omdat mijn fantasie op volle toeren meedraait. :)

[email protected] zo ellendig genoeg? ;)
Had ik niet van je verwacht. En om hem dan na een week te laten vallen.
Viezerik!!!

Dat noemt men een one-week stand ;)

@ lotte

Dus jij drinkt, dat mag ik wel.
Dat doen die meisjes van tegenwoordig niet meer.. :( (ik ben 16)

Verder weet ik niet wat ik moet zeggen, want heb zelf ook al wat op..
@[email protected]: tja, ook ik heb af en toe jeuk! ;-)

@RD: geen inhoud, gelukkig niet!

@Pannekoek: wat? Meisjes van 16 die niet drinken? Do I hear Breezahslet? ;-)
@Pannekoek

drinken de meisjes van 16 niet meer???? De jeugd van tegenwoordig he :-D
Goede column, ik ga nu snel de PC uit zetten, want het word hier gewoon donker zo’n storm hangt er boven mijn dak. Ga zo door!
@ Lotte en Fej

:(
@Lotte

Ben jij toevallig ook zonder inhoud? Dat is wel zo leuk voor mijn droom namelijk……. ;) :P :D
@Rick Dos: tut…tut…tut… in mijn droom staat je een nachtje kolenhok te wachten Rick! :P

@Pannenkoek: arm jong… ik zou een vakantie naar Salou of Llorett boeken als ik jou was ;-)
@Lotte

Oehhh you dirty little fixen! :lol: :P
@ Pannekoek, volgens mij kom jij uit een andere deel van het land ;) Hier is het zo dat de dames de sterke drank meenemen. (in het weekend althans), ik ben trouwens ook 16.

-on-topic- Leuk stukje tekst ;)
So wie so een hele vette bak!

Lloret is al geboekt!:D

Ciao!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).