Vet: Lada Kalina Hatchback

Auteur: , 42 Reacties

Hatchbacks zijn we weer helemaal terug: na de 130i Sportshatch, komt ook gedoodverfde concurrent Lada met de Kalina 5-deurs hatchback.

Standaard is de Kalina compleet uitgerust, met zaken als airbags voor de bestuurder en voorpassagier, stuurbekrachtiging, een boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale portiervergrendeling met afstandbediening en in carrosseriekleur meegespoten bumpers.

Al deze verwennerij is al beschikbaar voor een prijs van € 9.895,- voor de 82 pk sterke 1.6 5-deurs Kalina. De Lada importeur onderzoekt of de 161 pk sterke Kalina GTI ook naar Nederland gehaald kan worden.

Wit, oranje en mat zijn nu echt passe, appeltjesgroen is de nieuwe modekleur. Het komende half uur zijn we overigens offline, we gaan even strootjes trekken wie de rijimpressie met de Kalina mag gaan maken.

Lada Kalina GTI42 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
vergeet BMW, ik wil die lada :p
Blij dat wij elkaar begrijpen. Ik neem de BMW wel ;-)
Wie koopt dat nou?
de waardevermindering is volgens mij ENORM
en de kwaliteit zal ook niet geweldig zijn.
doe mij maar een leuke polo / clio voor dat geld
@BMW320CI

Een Polo/Clio voor dat geld? Daar kom je niet aan hoor, ja 2ehands natuurlijk. Maar niet nieuw.
Aston Martin Rapide
Wow…dat zijn wel hele mooie grote velgen…!! Zie eerste plaat….mooie verhouding!! Ik neem de lada!!
Die lada heeft een vierde pedaal op de bodem….
Waarom ?
Om de twee airbags op te pompen natuurlijk !!!!!
Ziet ‘r netjes uit. Beetje van de Fiesta en een beetje van de Kia Rio en je hebt ’n degelijke auto voor weinig geld.

Ik ga voor iets anders. ;)
Ziet er super uit. Heeft een probleem….

HET IS EEN LADA ;-P
Zou het design team van Lada voldoening halen uit haar werk?
Aston Martin Rapide heeft gelijk;
hebben ze die wieltjes op de eerste foto van een winkelwagentje gehaald?
Maar is inderdaad voor dat geld niet hele slechte deal.
Op die tweede foto heeft em wel iets van een corsa, maar dan met een oudere neus.
’t Ziet er toch netjes uit. ’t Schreeuwt geen Lada meer uit. Dus wel verkoopbaar denk ik. Dacia’s verkopen ook.
zou ik nooit kopen
Het lijjkt erop dat de nieuwe m3 er weer een concurrent bij heeft;)!
heeft veel weg van een opel corsa, nissan almero

maar dan nog een hele kleine simpele draai eraan, er zit geen modern design in
Dus eerst een topic over 332 per uur gevolgd door een topic over Lada…. ze deinzen ook nergens voor terug die bikkels van autoblog.

@ BMW320CI
Enorme waarde vermindering? Hoe dan? Hij kost al bijna niets.

Voor een Lada ziet het er toch niet verkeerd uit. En leuke plannen of niet; de toekomst die onze regering heeft met het wagenpark, maakt de weg vrij voor dit soort wagentjes. Er zal zeker markt zijn voor deze Lada.
Ik zou voor dat geld niet moeilijk doen.
Voor het geld vsn 1 Polo kan ik 2 Lada’s kopen. Da’s handig, mocht er iets stuk gaan heb ik alvast een rijdend onderdelen magazijn. Mocht er niks meegaan heeft de vrouw er ook wat aan…
als der kia op stond vonden we het allemaal we leuk grappig geinig deruit zien. alleen omdat der lada opstaat, word het ontwerp afgeblaft. vind em in het geel wel grappig, lekker gewaagd ook. niks mis mee, beetje zelfde verhaal als die kalina. zie ze steeds vaker rijden, meestal oudere mensen derin, geef ze gelijk ook
Slecht is het ontwerp nou ook niet. Van Lada had ik ook geen schokkende dingen verwacht. Vind de prijs wel wat aan de hoge kant. Volgens mij kan je genoeg andere leuke otootjes voor dat geld krijgen (als merk je niks interesseert).
Als kia op stond was ik net zo enthuosiast als nu.
(niet dus)
je moet ook niet vergeten, dat deze auto in rusland al sind 2001 of 2002 rijdt.
maar ze moesten eerst rusland bevoorraden en dan pas kwam de auto hier.
dat is al 1 oorzaak.
de auto is daarmee al oud voordat hij hier in de showroom staat.

want als het zo blijft gaan als het nu werkt bij lada zullen de nieuwe concepten pas 5 a 6 jaar nadat ze worden geproduceert hier in west-europa verkocht worden.

en inderdaad een simpele kleine kia ziet niet veel anders uit. en de prijs is ook mooi.
wat!!? de vanaf prijs voor “maar” 9895,- euro…das met afleveringskosten meer dan 10.000,- euro. Lada staat dan wel bekent als een low budget car, maar de prijs die ze voor dit gedrocht vragen vind ik toch echt te hoog. voor dat geld koop je ook een mooie fiat panda en dan houd je nog meer dan 2000,- over. ook vind ik de dacia logan een beter alternatief, meer ruimte, goedkoper, moderner design etc. en als ik voor iets goedkoops sportiefs ga, ga ik voor de fiat panda 100HP Sport (€ 13.995) en niet voor zo’n lelijke russische rammelbak.
Heeft wat weg van de vorige Corsa ben benieuwd wat de Ncap sterren zijn!
@ cl600; dan krijgen ze nog geen zinnig woord erover uit, maar plak er mercedes, bmw of porsche e.d. op en het is al meteen tha bom
Ik vind die GTI toch wel noemenswaardig. Als die voor een acceptabele prijs hier geleverd word dnek ik dat deze best wel kans van slagen heeft.
Voor een Lada ziet het er niet slecht uit, maar voor een auto wil ik eerst een recensie zien.
Uhm de betrouwbaarheid zit naar mijn idee redelijk in orde . Hij krijgt een opel motor mee namelijk zoals je had kunnen lezen de 1,6 82 pk sterke motor . En het design is van de HATCHBACK niet verkeerd .
elke cent die ik uit zou geven aan (dat, dat ja hoe moet ik het noemen: DING) zou te veel zijn ;)
Ziet er niet uit.LIjkt op de oude corsa.Dat was ook al een nietzeggende auto
BrotherLouie86
Fijn dat zo’n nieuwe auto al bij voorbaat wordt afgekraakt, zelfs nog voordat iemand er überhaupt in geréden heeft! Ik zou zeggen: maak een proefrit, al is het alleen maar om daarna op deze site je mening (eventueel) te kunnen herzien. Ik heb nl. wel al een rit gemaakt en het rijdt niet verkeerd. Oké, als je BMW of Mercedes gewend bent, is het natuurlijk anders, maar de meerderheid van de bevolking heeft GEEN Mercedes of BMW, dus is de Kalina een leuk alternatief voor iedereen die auto wil rijden, weinig om imago geeft en ook niet zoveel centjes heeft (hoewel: 10.000,= heb ik ook niet even zomaar ergens liggen!). Eerst doen + kijken, dan pas schrijven!
@BrotherLouie86

hhmmm…. dus jij zegt dat iedereen eerst een proefrit in een auto moet maken voordat hij hier commentaar geeft op autoblog….. dat zou een beetje moeilijk gaan, per dag komen er zo’n 5 à 6 nieuwe topics voorbij met elk weer een nieuwe auto. dan zou je dus 5 proefritten per dag moeten maken, wil je een reactie geven op autoblog… ik kan mijn dag beter besteden. bijvoorbeeld door te werken zodat ik me niet hoef te vertonen in zo’n misbaksel (qua uiterlijk/imago) als deze Lada.
Peter de Neef
Ik heb al een proefrit gemaakt met de sedanversie en eerlijk=eerlijk : het rijdt gewoon prima en de afwerking is ook gewoon uitstekend !
Eindelijk weer een eerlijke auto voor een eerlijke prijs. Ik ga er volgend jaar eentje bestellen : de 1117 combi.
Volgens mij worden die positieve berichten geschreven door de lada-dealer zelf..
In de prijsklasse tot ongeveer 11 mille kun je veel leukere auto’s kopen zoals de Suzuki Swift, Seat Ibiza, Fiat Punto, Fiat Panda, of de Kia Rio…. Koppel dat aan wat vraagtekens mbt de kwaliteit en de restwaarde en dan denk ik dat de meeste mensen de Lada-dealer links laten liggen (als ze er überhaupt ooit één zijn tegengekomen).

Helaas voor Lada en hun dealers… ik denk dat ook dit geen klapper zal worden in NL ook al is dit wel een hele verbetering ten opzichte van de vorige types. De prijs zou gewoon 2 mille lager moeten liggen in NL om te concurreren met de andere merken. Maar voor mensen in landen met slechte wegen en minder belastingen op europese auto’s dan op Japanse/Koreaanse import zou dit best wel eens interessant kunnen zijn. Je rijdt in ieder geval minder voor *** dan met de vorige modellen.
hahah almera tino achterlichten…… ok schande dat ik die herken ik weet het:P
maarjaa opzich voor een lada is het nog niet heel verkeerd. Lada´s zijn tegenwoordig wel GOED fout dus miss is dit beter dan een suzuki alto;)
BrotherLouie86
Niks MOET, dus ook een proefrit natuurlijk niet, maar ik zeg alleen (of je die nieuwe LADA nu mooi vindt of niet): oordeel pas als je op de hoogte bent! Nu schrijven mensen alleen op basis van bovenstaande plaatjes; lijkt me nu niet echt objectief!

P.S. Ik ben geen LADA-dealer (ik weet er wel een aantal te vinden!), maar wel een LADA-rijder!
Heb altijd tevreden met Lada gereden, rij nu met Toyota die in een hogere prijsklasse ligt. Ik zou terug voor Lada kiezen. Ik heb veel duurdere auto’s vergeleken, maar allen zijn heden ten dage ook maar als een hoopje plastiek in elkaar geflanst. Mooi aanbod van Lada, komt wel iets te laat. En……….. iedere auto lijkt wel op een ander : Seat pikt achterstevens van Alfa Romeo en Renault, Ford mondeo pikt zijkant van Audi, Fiat gaat neuzen halen bij Aston Martin, en zo kunnen we door gaan…………………..
Dit is goed nieuws voor de opel rijders onder ons. kunnen ze voor minder geld een kwalitatief betere corsa kopen ;-)
je mag hem bij mij gratis bij de deur neerzetten, want ik kan geen enkele auto meer betalen sinds dat er bij mij een bedrijf over de kop is gegaan! hoe anderen het voor elkaar krijgen is mij vooral in deze financieel donkere dagen een raadsel. momenteel is het zelfs na de sanering nog steeds bkr die ex bedrijfs eigenaren als uitschot behandeld. hoe zou ik ooit nog graag zaken willen doen met zulke mededogenloze instanties? de sanering heeft geen enkele moeite gedaan mijn schulden echt af te betalen! nederland is ook geen land van oplossingen, want daar kun je niet van leven. mensen massaal kansloos maken blijkbaar wel. help! en ik ben u dankbaar-ik wel!
Je koopt toch geen LADA voor 10.000,- Je lijkt wel gek!als je dat doet
waarom ben je dan gek? Waarom hebben jullie allemaal van die negatieve reacties op lada? Kunnen jullie niet met jullie tijd meegaan ofzo.
Ja, als je scheld op de Lada Niva, ik vind het best, die is gewoon superlelijk.
En slecht en duur.

Maar je kunt alles van Lada wel blijven afkraken.
Oké, niet alle lada’s zijn mooi (110 serie is lelijk, samara is lelijk, en de niva is nog lelijker. Maar nu Lada er met de Kalina en de Priora wat van probeert te maken, moeten jullie ze wel een kans geven.

Ik ben een kind van 12, maar vind lada lachen omdat ze er niet uit zien. (althans bij sommigen)
IK heb een proefrit gemaakt met een vw polo daarna met een lada-kalina hatchback, de lada komt op alle punten beter uit de bus, heeft 3 jr garantie net als de vw maar is wel fors goedkoper, ik ga voor lada.
@ Jan

HAHAHAHAHAHAHA

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).