GMC Acadia ook voor ons Lage Landers

Auteur: , 44 Reacties

Wij Lage Landers leven in een kikkerlandje met een natte zachte veenbodem, dus een SUV is dan natuurlijk "onmisbaar". Hoe kan het dan toch dat we nog niet allemaal in een SUV rijden? Aan US Carcenter Pietersen uit Rotterdam zal het in ieder geval niet liggen, want die haalt speciaal voor ons de GMC Acadia naar Nederland.

General Motors heeft voor het GMC merk geen officiële importeur en dus spreken we hier van grijze import, but who cares, we willen meer SUV’s!

De Acadia is -zoals GMC dat zelf noemt- een Crossover SUV en biedt plaats aan zeven personen. De maten van de Acadia doen zijn afkomst eer aan. Met een lengte van 5,11 meter, breedte van 2 meter en een hoogte van 1,78 meter is het een flinke knul. Hij verplaatst zich met behulp van een 3,6 liter V6 motor, goed voor 275 pk en 340 Nm koppel (FWD of AWD).

Standaard is de Amerikaan uitgerust met o.a. xenonverlichting, 18 inch sloffen, elektrisch bedienbare stoelen met geheugen, head up display en twee elektrisch bedienbare zonnedaken. Hij is per direct leverbaar en vanaf net geen 70K (69.950) helemaal de jouwe. Nu niet meteen naar de dealer rennen, want die heeft vanavond geen koopavond. Je kunt wel alvast voor de deur gaan liggen, zodat je morgen in ieder geval de eerste bent.

GMC Acadia

GMC Acadia

Persbericht:

US Carcenter Pietersen, Nederlands bekendste en meest ervaren automobielcentrum voor Amerikaanse auto’s, introduceert de volledig nieuwe GMC Acadia, de eerste cross-over SUV van GMC. De nieuwste GMC biedt ruim plaats aan zeven inzittenden.

Fred Hoogewoning, Directeur van US Carcenter Pietersen: “De Acadia is de nieuwste aanwinst in onze ‘Amerikanen-showroom’. Deze GMC combineert de kwaliteiten van een volwaardige SUV met het rij- en gebruikscomfort van een luxe personenwagen. Door het geïntegreerde ontwerp van body en onderstel heeft de Acadia een lage instap en toch ook de ruimte van een volwaardige SUV. Daarnaast biedt de Acadia het bekende, zeer hoge comfort- en veiligheidsniveau waar de hedendaagse auto’s uit Amerika om bekend staan. De nieuwe GMC Acadia is per direct leverbaar vanaf € 69.950,-.”

De SUV re-invented
De GMC Acadia is een Amerikaanse SUV van de nieuwste generatie van General Motors (GM). Tot de uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting behoren zes airbags en het geavanceerde StabiliTrak Electronic Stability Control System. Voor de aandrijving van de Acadia zorgt de moderne 3.6-liter V6 VVT-krachtbron van GM, voorzien van variabele kleptiming, die bekend staat om zijn gunstige brandstofverbruik, lage emissies en grote souplesse. Met 275 pk (205 kW) en een koppel van 340 Nm is de aandrijving uitstekend verzorgd. Voor de kracht-overbrenging is de Acadia uitgerust met een nieuwe, brandstofbesparende automatische zesversnellingsbak. De GMC SUV is leverbaar met zowel all-wheel drive als met voorwielaandrijving.

De Acadia heeft een wielbasis van 3.021 mm en een breed wielspoor van 1.709 mm voor en achter. Door deze combinatie ligt het zwaartepunt laag en is het rijgedrag comfortabel en stabiel. De wielophanging is zowel vóór (MacPherson-veerpoten met een stabilisatorstang en aluminium scharniergewrichten) als achter onafhankelijk. De achterwielophanging kent een compact state-of-the-art ‘H’-design, met een geïsoleerd ophangsysteem, waardoor geluid en vibraties tot een minimum worden teruggebracht. Door dit ontwerp biedt de Acadia bovendien veel ruimte voor passagiers en bagage.

De Acadia staat op 18-inch wielen en banden, terwijl 19-inch wielen optioneel zijn. ABS is uiteraard standaard naast StabiliTrak, Traction Control (modellen met voorwielaandrijving) en een bandenspanningcontrolesysteem.

De derde zitrij is gemakkelijk bereikbaar dankzij de wijdopenslaande achter-portieren en het exclusieve Smart Slide schuifsysteem van GM voor de tweede zitrij.

Motor
De 3.6-liter V6 VVT is gebaseerd op de bekende V6-familie van GM en heeft dubbele, bovenliggende nokkenassen. Deze moderne krachtbron is eendrachtig ontwikkeld door de GM Technical Centers in Australië, Duitsland, Zweden en Noord-Amerika.

Atletisch design
De GMC onderscheidt zich van door zijn atletische design, met gepolijst aluminium en chromen accenten, alsmede de grote koplampunits met helder glas. Het profiel van de Acadia is slank en aerodynamisch, met een sportieve daklijn. De onderscheidende LED-achterlichten en de achterspoiler onderstrepen het sportieve karakter, versterkt door de grote banden en wielen.

De Acadia heeft drie zitrijen, waarbij de derde rij comfortabel plaats biedt aan volwassenen, wat niet ten koste is gegaan van de imposante laadruimte. Ook zijn twee ‘captains chairs’ in de middelste rij optioneel leverbaar in plaats van een bank.

De optielijst voor de Acadia is lang, met onder andere verwarmde ruitenwisser-vloeistof, een dubbel glazen dak, een DVD-entertainmentsysteem, een navigatie-systeem en een Bose 5.1 Surround Sound audiosysteem. Tevens is de Acadia leverbaar met een head-up display.

Veiligheid
De structuur van de Acadia is letterlijk ijzersterk dankzij de versteviging met hoogwaardig staal op diverse plaatsen, zoals een stalen balk tussen de B-stijlen en versterkingen in het motorcompartiment. De Acadia heeft standaard zes airbags: twee vóór, twee zijairbags voor en twee curtain zijairbags over de gehele lengte van het passagierscompartiment. Deze curtain airbags zijn de langste in welke serieproductieauto ook.

US Carcenter Pietersen
US Carcenter Pietersen is gevestigd in Rotterdam en is in Nederland al jarenlang een begrip op het gebied van auto’s van Amerikaanse origine. Naast officieel distributeur van de merken Cadillac en Corvette vertegenwoordigt US Carcenter Pietersen in Nederland tevens de merken Chevrolet (USA), Pontiac, Buick, Ford USA, Lincoln en Infinity. Tot slot nogmaals Fred Hoogewoning: “De Amerikaanse auto’s krijgen een steeds grotere acceptatie in Europa. Primair omdat de kwaliteiten op het gebied van wegligging op Europees niveau zijn, maar ook omdat met name het uitrustingsniveau, het comfort en sinds enige tijd ook de styling duidelijk – positief – onderscheidend zijn ten opzichte van Europese auto’s. US Carcenter Pietersen is officieel Cadillac- en Corvette-distributeur en voert daarnaast een fiks aantal exclusieve modellen van General Motors, Ford en Infinity. Wij zullen ons nog duidelijker profileren als hét automobielcentrum in Nederland voor Amerikaanse auto’s. Onze serviceverlening is op maat gesneden en uitgebreid. Wij hebben een eigen leaseafdeling voor Amerikaanse auto’s, wij leveren voor iedere auto een LPG-installatie, wij verzorgen in heel Nederland een haal- en brengservice en voor de levering van onderdelen voor alle gevoerde merken hebben wij een eigen vestiging in de Verenigde Staten. Wij tonen voortdurend bijna dertig nieuwe Amerikaanse auto’s in onze showroom, die overigens momenteel een ingrijpende verbouwing ondergaat, waardoor US Carcenter Pietersen volledig berekend is op de toekomst.”44 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Op naar zijn failissement..

-edit: zeer nuttige bijdrage, not!-
Wie gaat nou in godsnaam zo’n bakbeest van een auto kopen? Ik denk alleen de echte liefhebber en niet iemand die gewoon opzoek is naar een fullsize-suv.. Maar ja, dat is mijn gedachte :)
Bekend stuur!
Komt toch uit de HUMMER en de Escalade?
“De Acadia is -zoals GMC dat zelf noemt- een Crossover SUV”

Oké, oké, en het crossoverige gehalte moet ik waar aan herkennen?
nette auto, redelijk europeese look maar zal nooit ver gaan komen
@ Rick dos; Je haalt echt de woorden uit mijn mond…

@ autoblog; Waarom is de bijdrage van Levi niet nuttig? Jullie laten ondertussen wel reacties als: Wat een gedrocht. staan, en deze originele manier van laten blijken dat hij het lelijk vindt en denkt dat het slecht gaat verkopen is verkeerd?

-edit: Niet om flauw te doen, maar ons beleid is geen democratie. Graag zien we dat de reacties ook werkelijk iets bijdragen. Daarbij is het met meer dan duizend reacties per dag erg lastig om echt alle reacties bij te houden. Sommige nutteloze reacties blijven dus inderdaad ten onrechte staan.-
(off topic @Wat een Gezeik)

Ken ik jouw niet ergens van (dumpert.nl?)
Aston Martin Rapide
Vind het heus niet slecht uitzien, maar ik ken nou eenmaal gewoon mooiere SUV’s. Denk maar aan Mazda SUV…weet niet de afkorting meer.
Aston Martin Rapide
oeps…weet de afkorting niet meer. Sorry voor mijn zinsbouw.
land rover-feak (belg)
Leve “The A-team!”
Vind ‘m nog wel wat kosten. Daar heb je wel een potente motor voor maar 70k voor een GMC, tsja ;)
CLK 63 AMG Black Series
@Aston Martin Rapide

Mazda cx-7
@Dennis is GM de bron? Of Pietersen zelf?

Als ik tijd had gehad, was ik wel even bij ze langs geweest. Ze zitten aan het Waalhaven gebied. Ze hadden vroeger wel een erg leuke gele cabrio C5 corvette staan, die was alleen verkocht aan iemand die hem meenam naar het buitenland :(

Wat de auto betreft, ik vind hem nou niet echt zo bijzonder…. Misschien is het enige leuke aan deze auto dat hij vol hangt met toeters en bellen.

-edit: Het persbericht is uitgegeven door Pietersen-
CLK 63 AMG Black Series
heeft ‘ie nou 2 dubbele uitlaten?
FlorisFerrari
leuke uitrusting (lees veel) lelijke achterkant en brute voorkant.
wie is het met me eens :P
Jah, hier zitten we dus echt op te wachten, de zoveelste PC Hooftmastodont voor kleine blonde delletjes van zo’n 1,60m met haar D&G mega zonnebril zodat ze fijn kan sjoppen en de kits lekker veilig naar sgool kan brengen, parkeert wel zo makkelijk schuin de stoep op met die anti parkeer betondingen.

Daaag….
Jaloers bertus?
Het leukste aan deze auto is dat er GMC op staat. Dat is toch wel apart om hier mee rond te rijden. Stoere letters GMC whoa! Alleen daarom zou ik het (voor de lol) overwegen.

Wat heb jij voor auto? Een GMC SUV. R e s p e c t . . .

Maar in de context van de States is het een supersaaie, nette niet cross-over SUV.
@FlorisFerrari; Helemaal mee eens.
Ja hier zitten wij Europeanen op te wachten, maar niet heus
Ben ik hier dan de enige die hem opzich best mooi vind,
oké hij is niet perfect, maar hij valt toch best mee?
Het grote GMC logo, de intertoys-velgen, en de voorlampen veranderen
en ik vind het een prima auto!
wat een zinnige bijdrages hier, waarom vinden jullie hem lelijk?

ik vind hem wel wat hebben, de interieur ziet er ook niet verkeeurd uit

het achterste zijraampje kon wel beter overlopen, met ook de chrome rand eronder
citroënfreak
Het stuur lijkt typisch op een chevrolet.
@ Citroënfreak; Dat is omdat bij GM alle sturen op elkaar lijken/hetzelfde zijn.
citroënfreak
Laat dat ding maar aan de overkant van het water en hun reputatie daar zwijgen we over!
Volgens mij zal dit niet aanslaan.
citrofiel evil twin
Beikes weer zo amerikaanse brol!
citrofiel evil twin
Teveel afgekeken van de chevrolet captiva
citrofiel evil twin
Nee dit model is iets te
Nogal banale styling. Dan is z’n tweelingbroer, de Buick Enclave toch beter gelukt.
http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/16-buick-enclave-concept/Buick%20Enclave%20Concept%205-lg.jpg
@DRU: GMC vind ik niet zo stoer hoor… :P

OnT: Als er bij stond dat het een Kia was, zou ik het geloven. Niet omdat ik t lelijk vind ofzo, maar het heeft een beetje een Kia uiterlijk.
Ik ben niet zo thuis in de GMC modellen, maar ik dacht dat die er altijd wel bruut uitzagen.
Dit ziet er zo “lief” uit.

Maar goed, als ik de maatvoeringen lees, zal die er wel bruut uitzien in het echt.
Wat een KANSLOZE lelijke Amerikaan..Ik rij nog liever een Chery Windcloud! Direct een stuk betrouwbaarder ook nog waarschijnlijk…

“Deze GMC combineert de kwaliteiten van een volwaardige SUV met het rij- en gebruikscomfort van een luxe personenwagen” Euh dit lijkt me een beetje zoiets als “Deze Ferrari combineert de kwaliteiten van een Toerwagenracer met het rij- en gebruikerscomfort van een Raceauto”. Een SUV zou toch zowiezo dat juist al moeten combineren?

“Daarnaast biedt de Acadia het bekende, zeer hoge comfort- en veiligheidsniveau waar de hedendaagse auto’s uit Amerika om bekend staan” Ben ik de enige die dit gelul noem? Amerikaanse auto’s staan nog steeds bekend om hun matige afwerking, ietwat weke vering en veiligheid met een starre achteras zie ik niet zitten


Die auto ziet er leuk uit… voor iemand uit Texas
Koop je ook b.v. een Q7, X5, M, Cherokee of een Range Rover Sport voor.

Maar het is weer eens wat anders, ook al lijkt het op een Antara.
Mooi persbericht is dat, het miljeu label wordt niet eens vermeld :-)
@ Rick:

GM gebruikt dit stuur in al zn SUV’s. Zit ook in de Chevrolet Captiva en Tahoe enzo. Knuppeltjes daaro.
70,000 EURI ??? Voor die roestbak?

In de VS / Canada kost dat monster met full options $40,000 – dat is net geen 30,000 Euri.

GMC staat overigens echt niet bekend om kwaliteit, zuipt ook enorm. Laat hem in N L dus maar lekker links liggen
Ben 1 van de weinigen waarschijnlijk, maar ik vind dit een aardige SUV. De auto zal standaard al rijkelijk uitgerust zijn met een hoop gadgets en opties.

De prijs is de reden waarom deze bak bij voorbaat al gedoemd is te mislukken bij ons: …€ 69.950,-. Deze prijs hikt gewoon al tegen de X5, Q7 en Cayenne aan, en niemand die gezond verstand in zijn of haar schedel bezit koopt de Acadia ipv een Cayenne of een X5.

Deze auto behoort qua prijs te concureren met de Sorento en Santa Fe.. Niet met de uber SUV’s
“Deze auto behoort qua prijs te concureren met de Sorento en Santa Fe.. Niet met de uber SUV’s”

Dat is ook mijn gedachte met uitzondering van het krachtige blok dat er in wordt gelegd. Daar zit ‘m het verschil.

Is het verschil van €30.000 je dat waard?
huub Vanderlubbe
Leuk ding! Heeft wel wat weg van de Toyota Landcruiser, daarom kan de GMC beter aan de andere kant van de plas blijven!
@Turbo
don’t think so.. but time will tell
Niet echt een aansprekend uiterlijk.
Als je die prijzen in de US ziet ga je spontaan janken, maarja, dat was al bekend. Ik spaar door voor die grote Chrysler SUV.
TR CARS COMPANY
mooi wagen(tje) :p stuur komt zeker weten uit chevrolet captiva
Ben maar even wezen kijken daar, maar in het eggie is het toch zeker een aardige wagen. Lekker groot en de afwerking ziet er goed uit. Heeft inderdaat iets weg van de captiva, maar dan velen malen groter. Captiva is een leuk model voor een dame maar iets te klein. Is bij deze opgelost denk ik.
Kan iemand mij meer vertellen over de kwaliteit en ervaringen van de GMC Acadia????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).